یکی از مهترین اقدامات در این عرصه طراحی و تولید تانک اصلی میدان نبرد (ام بی تی ) با تولید تانک "کرار" است.
کرار به عنوان نخستین تانک پیشرفته بومی کشور محسوب می شود که در سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع در مدت سهسال طراحی و ساخته شدهاست این تانک ایرانی در ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ رونمایی و همزمان خط تولید آن افتتاح شد.
به گفته کارشناسان نظامی، در حقیقت یک ارتقاء بسیار سنگین و حساب شده ایرانی بر روی "تی "72 روسی است که به نوعی در بخش هایی حتی آن را شبیه به خانواده تانک های پرقدرت و مشهور "تی 90 ام اس "کرده است.
تانک کرار از موتوری جدید با ساختار بهینه شده استفاده میکند که توانی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ اسب بخار از آن انتظار میرود.
همچنین احتمال استفاده از موتور دیزل ملی با قدرت ۱۳۰۰ اسب بخار هم وجود دارد که چندی پیش خط تولید آن افتتاح شد.
#مقاله #ایران #دانستنی #تسلیحات_ایرانی
این تانک از سامانه کنترل آتش رایانه ای و تجهیزات الکترواپتیکی، سامانه فاصلهیاب لیرزی با برد ۱۰۰۰۰متر، رایانه بالستیک و قابلیت شلیک به اهداف ثابت و متحرک در شب و روز برخوردار بوده و قابلیت شلیک موشک هدایت لیزری بسیار دقیقی را دارا است.
به طور خاص در بخش تجهیزات هدف گیری و اپتیکی ، تانک کرار از سیستم کنترل آتش رایانه ای نسل سوم برخوردار است و سیستم های نظارت و هدفگیری توپچی آن شامل سامانه نظارت و هدفگیری در شب 1K13-49 متعلق به تانک تی 72 (به عنوان سایت ثانویه) و سیستم نظارت و هدفگیری چند کاناله ساخت صنایع الکترونیک ایران (به عنوان سایت اصلی توپچی) است.
سامانه 1K13-49 برای هدایت لیزری موشک های توپ پرتاب مورد استفاده در کرار یعنی موشک لیزری تندر بر روی این تانک نصب شده است.این موشک هدایت لیزری در حال حاضر در ایران تولید می شود.
در بخش تسلیحات این تانک با توپ 125 میلی متری استاندارد تانک تی 72 مسلح شده است که سلاحی آزموده شده و مطمئن محسوب شده و می توان طیف متنوع و گسترده ای از مهمات را به سمت اهداف مختلف شلیک کند.
تیربار کنترل از راه دور نیز بر روی این تانک نصب شده است که کاربر آن می تواند به راحتی و از درون خود تانک آن را فعال کرده و به سمت اهداف مورد نظر تیراندازی کند.
این سامانه کنترل سلاح به صورت مستقل دارای سیستم اپتیک برای دیده بانی و هدف گیری است.این نوع سامانه های کنترل از راه دور سلاح از جمله ارتقاء هایی محسوب می شود که اخیرا در تانک ها و زره پوشهای پیشرفته دنیا نصب می شود و امکان چرخش 360 درجه و درگیری با نیروهای پیاده و اهداف سبک را دارد. در داخل این تانک نیز از چندین نمایشگر به منظور دیده بانی اطراف تانک و هدف گیری در شب و روز و همه شرایط آب و هوایی استفاده می شود.
صفحه نمایش دیجیتالی ناوبری و همچنین صفحه مربوط به وضعیت تانک از جمله دیگر نمایشگرهای موجود در این تانک هستند. مجموعه این دوربین ها و نمایشگرهای نصب شده در تانک کرار باعث کاهش فشار کاری بر روی خدمه و تسهیل اجرای عملیات می شود.
نحوه طراحی برجک تانک کرار و پوشش های حفاظتی نصب شده بر روی آن به نوعی تانک "تی 90 ام اس" را به یاد می آورد.
برجک تانک به صورت تقریبا کامل با پوشش زرهی جدیدی پوشیده شده و بخش های کناری برجک نیز با یک صفحه حفاظتی یکپارچه پوشانده شده است.
در بخش کنار و عقب بدنه نیز پوشش های زرهی و همچنین زره های قفسی تعبیه شده که خصوصا در برابر تهدیدات ناشی از راکت های ضد زره مانند آرپی جی 7 کاربرد دارند. سامانه هشدار دهنده قفل لیزری ساخت ایران از جمله دیگر سامانه های حفاظتی نصب شده بر روی تانک کرار است.
از این سیستم جهت کشف پرتو لیزر تابیده شده از سیستم های هدایت تسلیحات یا سیستم های مسافت یاب لیزری ادوات دشمن، اعلام هشدار و نیز استفاده ازنارنجک های دودزا جهت ایجاد پرده دود استتاری به منظور محافظت از تانک در برابر تسلیحات هدایت لیزری استفاده می شود.
#تسلیحات_ایرانی #ایران #مقاله #دانستنی
این تانک به پوشش های خاص برای مقابله با امواج حرارتی نیز بوده و می تواند خود را دید جستجوگرهای حرارتی نیز پنهان کند. این امر در بحث مقابله با تسلیحات ضد زره جدید و سامانه های کشف هدف جدید بسیار مهم و موثر است.
تانک کرار توانایی عبور از مناطق دارای عوارض زمینی، گودال، رودخانه و مکان های سنگلاخی و حرکت در زیر آب بوده و قابلیت استتار مقابل سلاحهای ضدّ زره را دارا است.
تانک کرار دارای توان تحرک زیادی حتی در سطوح دارای شیب تند است.همچنین تانک کرار مجهز به سامانه ناوبری و نمایش آن برای راننده تانک و سامانه اتوماسیون تیربار برای شلیک از داخل دهلیز جنگی در شرایط مختلف است.تانک کرار در حوزه بقاء و ماندگاری به حفاظت زرهی مقاوم در برابر انواع سلاحهای ضد زره مجهز شده و با استتار در برابر انواع سلاحهای ضد زره محافظت میشود.
استتار چندطیفی، امکانات مخابراتی مدرن و مدیریت صحنه نبرد دیجیتال و توانمندی در مقابله با جنگهای الکترونیکی از دیگر ویژگیهای تانک کرار به شمار میرود.
به گفته امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران ، تانک کرار ۱۰ آپشن از تانکهای روز دنیا جلوتر است و این تانک از هنرهای وزارت دفاع محسوب شده و بهترین تانک صحنه نبرد است.
#تسلیحات_ایرانی #ایران #دانستنی #جالب
تانک ذوالفقار ۳، حریف سرسخت تانک آبرامز آمریکا در میدان نبرد است، این تانک از خانواده ذوالفقار قابلیت حرکت در آب تا عمق ۱ متر و ۶۰ سانتی متری را دارد، ضخامت زره بدنی عقب و برجک از ویژگیهای خاص تانک ذوالفقار۳است، این تانک برای حفاظت از خود به تورهای استتاری موسوم به «ترمال» مجهز شده است. خبرگزاری میزان - اهمیت ساخت تانک به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات نظامی در رزم زمینی در جنگهای دوگانه جهانی شفاف مشخص شده است، بعد از جنگ جهانی اول و اواخر جنگ جهانی دوم، کشورها برای تقویت قدرت خود در رزم زمینی و درگیریهای هوایی در مسیر ساخت انواع تانک با تجهیز آنها به فناوریهای روز در میدان رقابت قرار گرفتند. تاریخ دفاع مقدس یادآور دلاوریها و رشادتهای رزمندگان اسلام است، رقیب تانکهای آمریکای#ذوالفقار از یک قبضه تیربار سبک ام ژ - ۳ با کالیبر ۷.۶۲ میلی متری و دو قبضه مسلسل سنگین ۱۲.۷ میلی متری سری "دشکا" بهره می برد.
🎖نظامیان🎖
🎖🔰@nzamianirann🔰🎖
🎖دنبال ایران یک کانال نظامی میکردی که در مورد تمام تسلیحان غربی و شرقی پست بگذاره؟
🎖پروفایل های نظامی باحال میخوای؟
🎖فرق ناوچه،ناومحافظ،ناوشکن،رزم ناو، نبرد ناو رو نمیدونی؟
🎖میخوای بدونی قوی ترین کشور ها در تمام عرصه های نظامی کدام کشور ها هستند؟
🎖میخوای در مورد اخبار روز نظامی با خبر بشی؟
🎖میدونی قاهر313 پروژه نسل5ایران کی پرواز میکنه؟
🎖در مورد جنگنده های نسل6چی میدونی؟
🎖میخوای تو چالش ها شرکت کنی تا اطلاعات نظامی ات رو محک بزنی؟
🎖اصلا چیزی در مورد تریماران هرمز(سفینه) میدونستی؟
🎖در مورد تسلیحات موحود در ایران چیزی میدونی؟
🎖در مورد تسلیحات ساخت ایران هم نمیدونی؟
🎖اینفوگرافی تسلیحات مختلف رو میخوای؟
🎖در مورد تانک ها چه چیز هایی میدونی؟
🎖در مورد نیروهای مسلح و تجهیزاتشون چطور؟
🎖میخوای در مورد هواپیماهای بمب افکن و ترابری و مسافربری بیشتر بدونی؟
🎖دنبال مقاله های مختلف در مورد تسلیحات مختلف میگردی؟
⭕️این کانال همه ی اینها رو گذاشته و میگذاره تا اطلاعاتت بیشتر بشه فقط کافیه بزنی رو لینک پایین👇👇👇👇
🎖🔰@nzamianirann🔰🎖
🎖راستی این کانال☝️فیلم فرود سوخو30اس ام با استتار ایرانی رو تو ایران گذاشته اگه میخوای ببینیش عضوش شو و #سوپرایز رو جستجو کن
تازه #سوپرایز بعدیش تو امار530فیلم اموزش ساخت هواپیمای کاغذی با پلتفرم جنگنده است.
🎖🔰@nzamianirann🔰🎖
۱۰ گیگ نت میزاره تو امار ۴۳۰😍
https://eitaa.com/joinchat/3162767484C2aa7f028aa
https://eitaa.com/joinchat/3162767484C2aa7f028aa
🤔1500🤔
🤫چیمیشه🤫
https://eitaa.com/joinchat/3162767484C2aa7f028aa
🖇کلیپش سنجاقه🖇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ المیادین:
📍حضور ناوگروه ارتش ایران در اقیانوس اطلس تهدیدهای واشنگتن و تلآویو را به چالش کشیده است...!
🔹این دو تصویر از تاسیسات دریایی شهید درویشی وزارت دفاع گرفته شده است.
ناو نزدیک تر ناوشکن دنا است. فلش سبز موج 5 یا 6 کاسه ناو تفتان است. فلش زرد هم یکی از سه زیردریایی کلاس کیلو ایران است.
📸 این تصویر از تاسیسات شهید درویشی وزارت نشان می دهد فروند دوم زیردریایی فاتح در حال ساخت است (فلش قرمز بدنه زیردریایی فاتح 2)این تصویر تقریبا سال 98و 99 گرفته شده زیرا ناوشکن دنا از سال 98 از سوله بیرون آمده و به آب انداخته شده. انشاالله تا سال 1402 این زیردریایی هم الحاق می شود.