تصویری از گردان سامانه پدافندی هوایی باور۳۷۳
که شامل شش لانچر چهار فروندی
یک رادار کشف
یک رادار لاک
یک پست فرماندهی است
مشخصات این سامانه پدافندی
برد کشف ۳۰۰کیلومتر
برد لاک۲۶۰کیلومتر
برد شلیک ۲۰۰کیلومتر
توان کشف همزمان ۳۰۰ هدف
رهگیری همزمان ۶۰هدف
شلیک همزمان ۱۲موشک به طرف ۶هدف
توان مقابله با هر اخلا رادیویی و مغناطیسی
توان مقابله با بمب های مغناطیسی
این سامانه پدافندی هوایی قدرتمند تر از سامانه های پدافندی S300و پاتریوت و در حد S400است
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
لانچر سامانه پدافندی باور۳۷۳
مسئول حمل و شلیک موشک زمین به هوای صیاد۴
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
زیردریایی فاتح زیردریایی کلاس نیمه سنگین ساخت ایران یکی از پیشرفته ترین زیردریایی های ایران و خاورمیانه
درحال تولید انبوه 🇮🇷
#زیردریایی_فاتح
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
معرفی موشک های #ضد_زره خانواده #طوفان
بخش اول
یکی از اصلیترین موشکهای ضدزره مورد استفاده در نیروهای مسلح کشورمان، موشکهای ضدزره خانواده طوفان می باشند. این خانواده بر اساس بومی سازی موشک آمریکایی #تاو به تولید رسیده و تاکنون مدلهای متنوعی از آن توسعه داده شدهاند. به همین خاطر ابتدا مقدمه ای برای آشنایی بیشتر با موشکهای خانواده تاو، ارائه میشود.
موشک BGM-71 یا همان موشک تاو، ساخت شرکت هیوز، از پرکاربردترین موشکهای ضدزره در سطح جهان هست که تاکنون در مدلهای مختلف توسعه یافته و در بیش از 45 کشور مورد استفاده قرار گرفته و همچنان عملیاتی هست. کشور ما نیز از اولین خریداران این موشک در دهه 50 بود. علاوه بر خرید این موشک مرکز تعمیر و مونتاژ این موشک نیز در داخل کشور ایجاد شد ولی ظاهرا بدلیل اختلافات مالی، تلاش برای خرید خط تولید این موشک بی نتیجه ماند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با توجه به آغاز جنگ تحمیلی، نیاز به این موشک به شدت افزایش پیدا کرد و در اوایل دهه شصت در کنار تلاش برای خرید این موشک که با مشکلات زیادی روبرو بود، تلاشها برای بومی سازی این موشک و تکمیل صنایع مربوطه اجرا شده و در نهایت کشورمان موفق به بومی سازی این موشک در صنایع موشکی یامهدی(عج) تحت عنوان پروژه توفان شد.
موشک تاو در اغلب مدلها دارای هدایت فرمان به خط دید از نوع سیمی نیمه اتوماتیک هست که فرامین اصلاح مسیر از طریق دو رشته سیم نازک به موشک ارسال میشود. البته برخی مدلهای هدایت بیسیم از جمله لیزری و رادیویی هم توسعه داده شدند، اما خیلی فراگیر نشدند، حتی برنامه ای برای ساخت گونه شلیک کن/فراموش کن هم وجود داشته که عملیاتی نشد.
نکته بعدی اینکه کلمه TOW مخفف عبارت (Tube-launched, Optically-tracked, Wire-guided or wireless) به معنی موشک پرتاب شونده از تیوب، با هدفگیری اپتیکی و هدایت سیمی یا بیسیم میباشد.
وظیفه اپراتور موشک، تعیقیب هدف توسط سایت الکترواپتیک مستقر بر روی پرتابگر هست و با توجه به موقعیت موشک و هدف، فرامین اصلاح مسیر به موشک ارسال میشود.
موشکهای خانواده تاو-توفان را میتوان بر روی انواع مختلف تانکها، نفربرها خودروها و یا در حالت استقرار بر روی زمین و یا از سکوهای هواپایه قابل نصب بر روی انواع پرنده ها شلیک کرد.
در کشورمان نیز، انواع مختلف موشک و بمبهای هدایت شونده برمبنای موشک تاو تحت پروژه توفان و سدید توسعه پیدا کرده است، که در ادامه توضیح داده خواهد شد....
#ضدزره
#طوفان
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
معرفی موشک های #ضدزره خانواده #طوفان
بخش دوم
در تصویر بالا برخی از انواع موشک تاو که وارد فاز عملیاتی شدند، را مشاهده میکنید.
مدل A موشک BGM-71 یا همان TOW Basic در سال 1970 عملیاتی شده و دارای برد 3 کیلومتر بود سپس در سال 1976، مدل ارتقای یافته یا همان مدل BGM-71B تولید شد که حداکثر برد آن به 3750 متر افزایش یافت. میزان نفوذ در زره در هر دو مدل A و B حدود 430 میلیمتر، وزن 18.9 کیلوگرم و وزن سرجنگی3.9 کیلوگرم و طول آنها 1.17 متر گزارش شده است.
سپس در سال 1982 مدل C موشک BGM-71 معروف به Improved TOW که به اختصار ITOW نوشته میشود، عملیاتی شد. مهمترین ارتقاء در این مدل، افزودن میله نفوذگر بود که بدون افزایش وزن سرجنگی (3.9 کیلوگرم)، میزان نفوذ در زره را به 630 میلیمتر ارتقاء یافت. برد این مدل 65 تا 3750 متر، وزن موشک 19.1 کیلوگرم و طول آن در حالت میله باز 1.45 متر گزارش شده است. سپس در سال 1984 مدل D موشک BGM-71 معروف به TOW-2 تولید شد، که افزایش وزن موشک به 21.5 کیلوگرم و وزن سرجنگی به 5.9 کیلوگرم، افزایش نفوذ در زره به 900 میلیمتر از مهمترین ارتقاها در این مدل بود. در تصویر بالا هم، افزایش قطر ناحیه سرجنگی مشخص هست.
سپس در سال 1987 مدل E موشک BGM-71 معروف به TOW-2A تولید شد، هدف از ساخت این مدل مقابله با زرههای واکنشگر بود. در این مدل سرجنگی دو مرحلهای شده و ابتدا یک سرجنگی سبک اولیه وظیفه منفجر کردن زره واکنشی را بر عهده داشته تا موقع رسیدن سرجنگی اصلی، زره واکنشی مزاحمتی برای آن ایجاد نکند. مانند مدل قبلی، نفوذ در این مدل 900 میلیمتر و سرجنگی 5.9 کیلوگرم بود وای وزن موشک 22.6 کیلوگرم گزارش شده است.
سپس در سال 1992 مدل F موشک BGM-71 با نام TOW-2B عملیاتی شد.
تفاوت اصلی این مدل با سایر مدلها در این هست که موشک تاپ اتک میباشد. به دلیل ضعف زرهی ناحیه فوقانی اکثر تانکها، پروفایل پروازی موشک بگونهای طراحی شده هست که موشک در بالای هدف منفجر میشود. همچنین کلاهک از نوع EFP با وزن 6.14 کیلوگرم هست که انفجار با ترکش زایی همراه هست.
تاو
در سال 2004 گونه جدید موشک تاو تحت عنوان TOW-2B Aero RF توسعه داده شد که اولین عضو عملیاتی هدایت بیسیم خانواده تاو بود. در این مدل فرامین اصلاح مسیر بجای ارسال از طریق سیم، از طریق یک لینک رادیویی ارسال شده و همچنین فرم دماغه موشک آیرودینامیک تر شده است. برد این مدل به 4500 متر افزایش پیدا کرد. استفاده از این مدل تاکنون گسترش نیافته است. قبل از تولید این گونه از موشک تاو و در سال 1989 طرح دیگری برای تولید تاو بیسیم تحت عنوان TOW-2N آغاز شده بود ولی کنسل شد.
گونه دیگری از تاو تحت عنوان BGM-71G برای ارتقای سرجنگی BGM-71F هم همانند جزو طرحهای کنسل شده هست.
گونه دیگری از تاو تحت عنوان TOW-FF با با هدف دستیابی به مدل شلیک کن/فراموش کن تاو مجهز به جستجوگر تصویرساز حرارتی و لینک ارتباطی بیسیم در سال 2000 آغاز شد ولی در سال 2002 این پروژه کنسل شد, همچنین پروژه دیگر بمنظور تولید گونه شایک کن/فراموش کن، از طریق فیبر نوری، تحت عنوان FOTT نیز بدون نتیجه باقی ماند، برخی منابع از احتمال پیگیری مجدد این پروژه خبر میدهند.
گونه دیگر از تاو هم تحت عنوان BGM-71H با هدف تغییر سرجنگی مدل BGM-71E به سرجنگی سنگرشکن هم در سال 2001 اجرا شد.
یکی دیگر از پروژه های مرتبط با خانواده تاو، پروژه ITAS بود که با تغییر سایت الکترواپتیک نصب شده بر روی پرتابگر و ایجاد قابلیت کشف اهداف با دوربین حرارتی اهداف و همچنین قابلیت تراز کردن اتوماتیک بمنظور افزایش دقت هدفگیری به موشک افزوده شد.
یکی دیگر از پروژه های مرتبط با خانواده تاو، پروژه MAPATS میباشد که توسط رژیم صهیونیستی و با هدف توسعه گونه فرمان به خط دید نیمه اتوماتیک لیزری از نوع سوار بر پرتو لیزر ساخته شده. این موشک از پرتابگر تاو شلیک ولی سیستم الکترواپتیک تغییر کرده است. برخی منابع وجود ارتباط بین پروژه MAPATS و موشک چینی HJ-9 و موشک ZT-3 ساخت آفریقای جنوبی را محتمل میدانند.
در تصاویر بالا، TOW-2B AERO RF و BGM-71H، در تصاویر میانی الکترواپتیک جدید پروژه ITAS و پروژه MAPATS و در تصاویر پایین موشکهای HJ-9 و ZT-3 را مشاهده میکنید.
#ضدزره
#طوفان
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
🚔خودروی رویین تن نزاجا 🚔
خودروی رویین تن نزاجا که یک خودروی سبک تاکتیکی ضدگلوله است در برابر گلولههای هسته فولادی مقاومت دارد. بکارگیری فناوریهای نوظهور و بدیع، رعایت الزامات الگوی ستاد کل نیروهای مسلح و استانداردهای دفاعی ایران، قدرت و تحرک بالا و توان به وزن عالی و همچنین حفظ جان خدمه و نفرات سرنشین در مقابله با تهدیدات میدان نبرد و عملیات تروریستی از جمله ویژگیهای خودروی رویین تن نزاجا است.💪
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷