معرفی موشک های #ضدزره خانواده #طوفان
بخش دوم
در تصویر بالا برخی از انواع موشک تاو که وارد فاز عملیاتی شدند، را مشاهده میکنید.
مدل A موشک BGM-71 یا همان TOW Basic در سال 1970 عملیاتی شده و دارای برد 3 کیلومتر بود سپس در سال 1976، مدل ارتقای یافته یا همان مدل BGM-71B تولید شد که حداکثر برد آن به 3750 متر افزایش یافت. میزان نفوذ در زره در هر دو مدل A و B حدود 430 میلیمتر، وزن 18.9 کیلوگرم و وزن سرجنگی3.9 کیلوگرم و طول آنها 1.17 متر گزارش شده است.
سپس در سال 1982 مدل C موشک BGM-71 معروف به Improved TOW که به اختصار ITOW نوشته میشود، عملیاتی شد. مهمترین ارتقاء در این مدل، افزودن میله نفوذگر بود که بدون افزایش وزن سرجنگی (3.9 کیلوگرم)، میزان نفوذ در زره را به 630 میلیمتر ارتقاء یافت. برد این مدل 65 تا 3750 متر، وزن موشک 19.1 کیلوگرم و طول آن در حالت میله باز 1.45 متر گزارش شده است. سپس در سال 1984 مدل D موشک BGM-71 معروف به TOW-2 تولید شد، که افزایش وزن موشک به 21.5 کیلوگرم و وزن سرجنگی به 5.9 کیلوگرم، افزایش نفوذ در زره به 900 میلیمتر از مهمترین ارتقاها در این مدل بود. در تصویر بالا هم، افزایش قطر ناحیه سرجنگی مشخص هست.
سپس در سال 1987 مدل E موشک BGM-71 معروف به TOW-2A تولید شد، هدف از ساخت این مدل مقابله با زرههای واکنشگر بود. در این مدل سرجنگی دو مرحلهای شده و ابتدا یک سرجنگی سبک اولیه وظیفه منفجر کردن زره واکنشی را بر عهده داشته تا موقع رسیدن سرجنگی اصلی، زره واکنشی مزاحمتی برای آن ایجاد نکند. مانند مدل قبلی، نفوذ در این مدل 900 میلیمتر و سرجنگی 5.9 کیلوگرم بود وای وزن موشک 22.6 کیلوگرم گزارش شده است.
سپس در سال 1992 مدل F موشک BGM-71 با نام TOW-2B عملیاتی شد.
تفاوت اصلی این مدل با سایر مدلها در این هست که موشک تاپ اتک میباشد. به دلیل ضعف زرهی ناحیه فوقانی اکثر تانکها، پروفایل پروازی موشک بگونهای طراحی شده هست که موشک در بالای هدف منفجر میشود. همچنین کلاهک از نوع EFP با وزن 6.14 کیلوگرم هست که انفجار با ترکش زایی همراه هست.
تاو
در سال 2004 گونه جدید موشک تاو تحت عنوان TOW-2B Aero RF توسعه داده شد که اولین عضو عملیاتی هدایت بیسیم خانواده تاو بود. در این مدل فرامین اصلاح مسیر بجای ارسال از طریق سیم، از طریق یک لینک رادیویی ارسال شده و همچنین فرم دماغه موشک آیرودینامیک تر شده است. برد این مدل به 4500 متر افزایش پیدا کرد. استفاده از این مدل تاکنون گسترش نیافته است. قبل از تولید این گونه از موشک تاو و در سال 1989 طرح دیگری برای تولید تاو بیسیم تحت عنوان TOW-2N آغاز شده بود ولی کنسل شد.
گونه دیگری از تاو تحت عنوان BGM-71G برای ارتقای سرجنگی BGM-71F هم همانند جزو طرحهای کنسل شده هست.
گونه دیگری از تاو تحت عنوان TOW-FF با با هدف دستیابی به مدل شلیک کن/فراموش کن تاو مجهز به جستجوگر تصویرساز حرارتی و لینک ارتباطی بیسیم در سال 2000 آغاز شد ولی در سال 2002 این پروژه کنسل شد, همچنین پروژه دیگر بمنظور تولید گونه شایک کن/فراموش کن، از طریق فیبر نوری، تحت عنوان FOTT نیز بدون نتیجه باقی ماند، برخی منابع از احتمال پیگیری مجدد این پروژه خبر میدهند.
گونه دیگر از تاو هم تحت عنوان BGM-71H با هدف تغییر سرجنگی مدل BGM-71E به سرجنگی سنگرشکن هم در سال 2001 اجرا شد.
یکی دیگر از پروژه های مرتبط با خانواده تاو، پروژه ITAS بود که با تغییر سایت الکترواپتیک نصب شده بر روی پرتابگر و ایجاد قابلیت کشف اهداف با دوربین حرارتی اهداف و همچنین قابلیت تراز کردن اتوماتیک بمنظور افزایش دقت هدفگیری به موشک افزوده شد.
یکی دیگر از پروژه های مرتبط با خانواده تاو، پروژه MAPATS میباشد که توسط رژیم صهیونیستی و با هدف توسعه گونه فرمان به خط دید نیمه اتوماتیک لیزری از نوع سوار بر پرتو لیزر ساخته شده. این موشک از پرتابگر تاو شلیک ولی سیستم الکترواپتیک تغییر کرده است. برخی منابع وجود ارتباط بین پروژه MAPATS و موشک چینی HJ-9 و موشک ZT-3 ساخت آفریقای جنوبی را محتمل میدانند.
در تصاویر بالا، TOW-2B AERO RF و BGM-71H، در تصاویر میانی الکترواپتیک جدید پروژه ITAS و پروژه MAPATS و در تصاویر پایین موشکهای HJ-9 و ZT-3 را مشاهده میکنید.
#ضدزره
#طوفان
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
🚔خودروی رویین تن نزاجا 🚔
خودروی رویین تن نزاجا که یک خودروی سبک تاکتیکی ضدگلوله است در برابر گلولههای هسته فولادی مقاومت دارد. بکارگیری فناوریهای نوظهور و بدیع، رعایت الزامات الگوی ستاد کل نیروهای مسلح و استانداردهای دفاعی ایران، قدرت و تحرک بالا و توان به وزن عالی و همچنین حفظ جان خدمه و نفرات سرنشین در مقابله با تهدیدات میدان نبرد و عملیات تروریستی از جمله ویژگیهای خودروی رویین تن نزاجا است.💪
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
سامانه پدافند هوایی «مرصاد» در حقیقت نسخه بومی سامانه آمریکایی MIM-23 هاوک است که با مهندسی معکوس در داخل کشور، تولید شده است و از آن میتوان بعنوان اولین گامهای کشورمان برای ساخت سامانههای پدافند هوایی بومی یاد کرد. سامانه پدافندی هاوک پیش از انقلاب ستون فقرات و سامانه اصلی پدافند هوایی کشور بود که پس از پیروزی انقلاب و در دوران دفاع مقدس نیز، در دفاع هوایی از مناطق عملیاتی، تاسیسات نفتی و شهرها، رکوردهای خوبی از خود به جای گذاشت.
سامانه پدافند هوایی مرصاد از ۳ بخش اصلی موشک و لانچر، رادار کشف و رادار درگیری تشکیل شده است که در نسخههای اولیه تمام این محصولات مهندسی معکوس سامانه پدافندی هاوک بود.
موشکهای این سامانه در دو نمونه تحت عناوین «شاهین» و «شلچه» تولید شده است که شاهین نمونه اولیه و شلمچه نمونه به روزتر آن است. از جمله ویژگیهای موشک شلمچه نسبت به نمونه آمریکایی میتوان استفاده از آنتن جستجوگر تخت و برخورداری از قطعات الکترونیکی جامد عنوان کرد.
سرعت موشک شلمچه بر اساس اطلاعات موجود حدود ۳ ماخ سرعت دارد و در برد ۴۰ کیلومتری و حداکثر ارتفاع ۶۰ هزار پایی (۱۸ کیلومتر) قادر به انهدام اهداف است.
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
اما از جمله ارتقاءهای صورت گرفته در سامانه مرصاد نسبت به سامانه پدافندی هاوک، طراحی سامانههای کنترل و فرماندهی به صورت کاملا دیجیتال و صفحات نمایشگر دیجیتالی است. همچنین استفاده از فناوریهای روز در رادارهای کشف و درگیری برای مقابله با جنگ الکترونیک نیز از دیگر ویژگیهای این سامانه پدافند هوایی بومی است.
رادار کشف این سامانه با نام کاوش، نمونه بومی و مهندسی معکوس شده رادار MPQ-50 سامانه هاوک است که بردی در حدود ۱۵۰ کیلومتر دارد. از جمله دیگر ارتقاءهای صورت گرفته بر این رادار میتوان به نصب سامانه تشخیص دوست از دشمن (IFF) نام برد.
نمونه متحرک رادار کاوش مجهز به سامانه IFF
البته در کنار رادار کاوش، «مرصاد» از یک رادار دیگر با نام «جویا» نیز برخوردار است که وظیفه شناسایی و کشف اهداف را در ارتفاع پست بر عهده دارد.
#رادار جویا
رادار درگیری این سامانه نیز با نام هادی، نسخه بومی رادار MPQ-46 است که برای رهگیری و انهدام اهداف در فاصله ۸۰ کیلومتری استفاده میشود و قابلیت درگیری همزمان با دو هدف را دارد.
از سویی در برخی از نمونههای رادار هادی، نصب یک جستجوگر الکترواپتیک بین آنتنهای گیرنده و فرستنده این قابلیت را برای آن فراهم میآورد تا در شرایط جنگ الکترونیک نیز قابلیت قفل بر روی اهداف را داشته باشد.
#مرصاد
#پدافند
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
اما آخرین نمونه از این سامانه که در رزمایش مشترک هوایی ولایت ۹۷ رونمایی و تست شد، سامانهای با همین نام یعنی مرصاد بود که از موشکهای پدافندی متفاوتی استفاده میکرد. موشک این سامانه که تا کنون اطلاعات دقیقی از آن منتشر نشده، شباهت زیادی به موشکهای پدافندی استاندارد دارد که در ایران با نام «محراب» برای پرتاب از شناورها، بومی سازی شده است. این سامانه در رژه ۳۱ شهریورماه سال جاری تحت عنوان «مرصاد-۱۶» به نمایش درآمد.از آنجایی که تمام بخشهای این سامانه به صورت کششی و نیازمند خودرو برای جابجایی بودند، در پروژهای تحت عنوان «قادر»، متحرک شدن این سامانه نیز در دستور کار قرار گرفت.
شلیک سامانه «مرصاد-۱۶» در رزمایش ولایت ۹۷
اصلیترین ویژگی سامانه پدافند هوایی «مرصاد-۱۶» در کنار قابلیت تحرک، برخورداری از راداری آرایه فازی جدید تحت عنوان «حافظ» است که در سال ۹۳ رونمایی شد. این رادار سه بعدی ، ۲۵۰ کیلومتر برد دارد و از قابلیت رهگیری همزمان ۱۰۰ هدف برخوردار است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
با سامانه بومی پدافندی مرصاد که پهپاد متجاوز را سرنگون کرد آشنا شوید
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
دستیابی ارتش روسیه به یکی از موشکهای پدافند رژیم صهیونیستی
کانال تلویزیونی ٧ رژیم صهیونیستی گزارش داد روسیه یکی از موشکهای «فلاخن داوود» را در سوریه سالم پیدا کرده و به روسیه منتقل کرده است.
کانال ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی چهارشنبه (۱۵ آبان) گزارش داد بر اساس گزارشهای خبری، یکی از موشکهای سامانه مذکور که ماه ژوئیه سال میلادی گذشته به سمت دو موشک سوری شلیک شده بود، در خاک سوریه افتاده و منفجر نشده است.
#فلاخن_داوود
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
معرفی موشک های ضد تانک و #ضدزره خانواده #طوفان
بخش سوم
در تصویر بالا بخشهای مختلف موشکها خانواده تاو-توفان را مشاهده میکنید که به عنوان نمونه TOW-2A نشان داده شده است. ترتیب از سمت دماغه این بخشها عبارتند از:
1- میله نفوذگر که دارای سرجنگی اولیه و فیوز مربوطه میباشد : سرجنگی اولیه یا پیشرو، سبک بوده و وظیفه آن فعال کردن و درواقع انفجار زره واکنشی، پیش از رسیدن سرجنگی اصلی هست تا زره واکنشی برای سرجنگی اصلی مزاحمتی ایجاد نکند.
2- سپس به سرجنگی اصلی میرسیم که شامل محفظه خرج گود، مواد منفجره و فیوز مربوطه میباشد
3- مدارات الکترونیک مربوط به پردازشگر، پشت سرجنگی اصلی قرار دارد.
4- بخش بعدی موتور اصلی یا پروازی، سوخت و نازلها هست، نازلها به تعداد دو عدد و در هر سمت موشک مشاهده میباشند.
5- بخش بعدی، بالکهای جلویی هستند که نقش پایدارساز را بر عهده دارند.
6- بخش بعدی ژیروسکوپ که در پشت بالکها مستقر هست و وظیفه تنظیم ارتفاع پرواز و پایدارسازی مسیر حرکت موشک از طریق ارسال اطلاعات وضعیت موشک به کامپیوتر پرواز را بر عهده دارد. در کنار ژیروسکوپ دو عدد باتری هم وجود دارد.
7- سپس به موتور پرتاب، میرسیم که وظیفه آن پرتاب موشک به بیرون تیوب پرتابگر هست تا موتور اصلی فعال شود.
8- سپس بخش هدایتی موشک میرسیم که که عبارتند از: سیستم الکترونیک، مخزن هلیوم فشرده، محرک بالکها (اکچوئیتور یا عملگر مکانیکی)، شفت ارتباطی بین محرک بالکها و بالکها و در آخر بالکهای انتهایی که نقش هدایتی دارند. در ادامه این بخش بیشتر توضیح داده میشود.
9-در انتهای موشک هم دو دوک وجود دارد که سیم هدایتی به طول حدود 4 کیلومتر به دور آن پیچیده و یک چراغ زنون و منبع فروسرخ نیز وجود دارد، نقش این بخشها در هدایت موشک هست. همانطور که گفته شد عموم موشکهای تاو هدایت فرمان به خط دید نیمه اتوماتیک دارند، یعنی مرکز پردازش رو مرتبط با سایت الکترواپتیک مستقر بر روی پرتابگر هست، با توجه به موقعیت موشک و هدف، فرامین اصلاح مسیر را به موشک از طریق سیم ارسال میکند. لامپ زنون انتهای موشک باعث میشود، پرتابگر از موقعیت موشک در هر لحظه مطلع شود، و فرامین اصلاح مسیر را بدرستی ارسال کند. این فرامین به همراه اطلاعات دریافتی از ژیروسکوپ در کامپیوتر پرواز موشک، پردازش شده و فرامین اصلاح مسیر به بالکهای انتهایی موشک ارسال میشود...
#ضدزره
#طوفان
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
معرفی برخی از تجهیزات نصب شده بر روی #تانک #چلنجر مارک2
📣
1-رادار و پرتابگر سامانه حفاظت فعال Iron Fist
2-نقاط اتصال صفحات زرهی اضافه شونده به کناره برجک
3-سیستم نظارت و هدفگیری دید وسیع فرمانده موسوم به Paseo
4- فلش سمت راست سیستم نظارت و هدفگیری حرارتی توپچی فلش سمت چپ سایت دید در روز توپچی
5-تیربار هم محور
6-پرتابگر نارنجک دودزا و آشکارسازی های سیستم هشدار قفل لیزری
7-یکی از پریسکوپ های خدمه بارگذار
8-سیستم تصویربرداری در شب راننده
9-بلوک نظارتی راننده (پریسکوپ راننده و شیشه پاک کن آن)
10-فلش سمت راست دریچه خدمه بارگذار فلش سمت چپ دریچه فرمانده #تانک 👌💪
جنگاوران 🚀👇
🆔 @jangavarann 🇮🇷