🚨صرفا جهت اطلاع
احتمال آشوبخیابانی توسط طرفداران احمدینژاد
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد که زمینه برای ایجاد آشوب خیابانی توسط طرفداران محمود احمدینژاد پس از اعلام ردصلاحیت وی در حال شکلگیری است.
طبق ارزیابی فضای انتخاباتی کشور توسط برخی دستگاهها احتمال بروز برخی بحرانها و چالشهای سیاسی امنیتی و آشوبهای خیابانی در روزهای پیش رو وجود دارد و ممکن است در مرحله اعلام تایید صلاحیتها با توجه به افزایش میزان کاندیداها و همچنین جنگ روانی علیه فیلترینگ شورای نگهبان التهاباتی شکل بگیرد.
در این رابطه شواهد حاکی از آن است که طرفداران محمود احمدی نژاد رئیس دولتهای نهم و دهم قصد دارند پس از اعلام عدم احراز صلاحیت وی اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی و آشوبهای خیابانی بکنند. تندتر شدن فضای سخنرانیهای «محمود احمدینژاد» امکان بروز این موضوع را تقویت کرده است.
بر همین اساس اخیرا توسط نهادهای امنیتی به برخی از چهرههای فعال در ستاد وی هشدار داده شده است که تحرکات این طیف زیر نظر بوده و هیچگونه مماشاتی با برهم زنندگان امنیت کشور در آستانه انتخابات صورت نمیپذیرد.
🖊️ عصر سیاست
واتساپ
https://chat.whatsapp.com/KmSfOcMgJUAGQDtcGwDwCc
ایتا https://eitaa.com/joinchat/472580215Ga98d5d223a
روبیکا
https://rubika.ir/joing/BCFHHIEG0UECUOQFYXSCPPOPJNLCGLCA
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#نماهنگ
دولتی مردمی برای ایرانی قوی
#رئیسی #انتخابات
🔰هدیه کانال مادر ایتا به شما
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
*سوم خرداد،سالروز آزادسازی خرمشهر*
*سالروز آزادسازی خرمشهر گرامی باد*
*روز سوم خرداد ۱۳۶۱ یکی از بارزترین جلوههای نصرالهی و یکی از مهمترین و زیباترین روزهای انقلاب اسلامی ایران میباشد. در این روز شهر مقاوم خیز خرمشهر که پس از ۳۵ روز پایداری و مقاومت در ۴ آبان ۱۳۵۹ به اشغال دشمن در آمده بود، پس از ۵۷۸ روز (۱۹ ماه) ، بار دیگر توسط رزمندگان اسلام فتح شد و پرچم اسلام بر فراز مسجد جامع و پل تخریب شده خرمشهر به اهتزاز در آمد.*
*عملیات آزادسازی خرمشهر*
*آزادسازی خرمشهر در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ بعنوان مهمترین هدف عملیات بیتالمقدس در دوره جنگ ایران و عراق توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران (به فرماندهی علی صیاد شیرازی) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (به فرماندهی محسن رضایی) انجام گرفت*
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
⭕️جنگ نرم در کلام رهبری
جنگ نرم
بسیج دو جلوه دارد؛ این حتماً مورد توجّه باشد. یک جلوه، جلوهِی مجاهدت در عرصهی دفاع سخت است؛ همان که برای خاطر آن شما آموزش نظامی میبینید. در دوران هشت سال دفاع مقدّس، معجزهی حضور بسیج خودش را نشان داد؛ دلگرمی مجموعههای نظامی ما به حضور بسیجیها بود در میدان نبرد، و بعد از آن هم در موارد گوناگون در کشور هر حادثهای پیش آمده، بسیج در میدان دفاع سخت و دفاع نظامی حضور داشته. و همچنین در عرصهی دفاع نرم، جنگ نرم که اینجا هم همین جور است. در عرصهی جنگ نرم، یعنی عرصهی علم، عرصهی خدمترسانی، عرصهی سازندگی، عرصهی تبلیغات دینی، عرصهی فرهنگی هم بسیج مثل عرصهی نظامی حضور دارد و باید حضور داشته باشد و باید تلاش کند و حرکت کند.۱۳۹۸/۰۹/۰۶
بیانات در دیدار بسیجیان
جنگ نرم
⭕️دشمن شناسی در کلام رهبری
دشمن شناسی
دشمن میخواهد جوانهای کشور ما بیانگیزه باشند، بیایمان باشند، بیامید باشند، اسیر شهوات باشند، تنبل باشند، بیکاره باشند، نق بزنند، کار نکنند، دچار اعتیاد باشند، شکننده باشند؛ جوانهای کشور را این جوری میخواهند. هدف کارهایی که دارند روی جوانهای ما انجام میدهند اینها است؛ درست نقطهی مقابل آن چیزی که ما لازم داریم.۱۳۹۸/۰۹/۰۶
بیانات در دیدار بسیجیان
سلام دوستان وهمراهان گرامی امروز می خواهیم درباره شایعه ونقش شایعه در فضای مجازی مطالبی به سمع ونظر شما بگذاریم
باما همراه باشید
امیرمحمد یاور رهبر:
⭕️چهار تکنیک شایعه سازی در فضای مجازی
فضای این روزهای کشور مملو از شایعات گوناگون و رنگارنگ است تا جائیکه برخی شایعات میتوانند امنیت روانی و زندگی مردم را تا حد زیادی مختل کنند اما متاسفانه برای مقابله و پاسخ به این شایعات از دو مسئله مهم رنج میبریم.
نخست فقر دانش در فضای مجازی و رسانه در میان مردم و دیگری فقر دانش و تصمیمگیری مسئولان یا بعضا چشمپوشی عامدانه بر روی شایعات و آسیبهای برآمده از فضای مجازی و رسانه که این مسئله امروز جایگاه ما را در استفاده صحیح از فضای مجازی مبتنی بر مهارت از رسانهها و ابزارهای وابسته به آن به شدت تقلیل داده است.
نکته بسیار مهمتر در این میان آنست که ابزارهایی نظیر تلگرام و اینستاگرام که امروز آزادانه و بدون هیچگونه پاسخگویی به شرایط و قوانین و حتی عرف کشور ما به صورت آزادانه مشغول بهکار هستند، بستر اصلی شایعات و جنگ روانی از طرف بدخواهان ملت ایران و جریان نفوذ هستند که این مشکل در کشورهای دیگر با هوشمندی و اجرای سخت قوانین مرتبط با فضای مجازی کمتر به چشم میآید.
به عنوان مثال در ماههای اخیر در انگلستان حملهای مشکوک به فعالیتهای تروریستی اتفاق افتاد و همگان شاهد بودند تمام مسئولان این کشور نسبت به وجود فضای مجازی رمز شده که البته بر روی آن اشراف نیز داشتهاند، معترض بودند.
این در حالیست که امروز تلگرام و اینستاگرام و دیگر ابزارهای هوشمند از این دست داخل کشور ما به دلیل استفاده از پروتکلهای رمزنگاری اطلاعات حق هیچگونه مدیریت و پالایش و اشرافی را حتی با قوانین بینالمللی به ما نمیدهند که این میتواند برای جامعه ما بسیار تهدیدزا و خطرآفرین مخصوصاً اگر بحث امنیت روانی و امنیت اجتماعی نظیر مقابله با تحرکات گروههای اغتشاشآفرین و تروریستی مطرح باشد.
مسئله دیگر در آسیبهای ایجاد شده از این فضای مجازی رها شده میتوان به سقوط چند پلهای در جایگاه علمی دانشگاهی میان دانشجویان و عقبماندگی شدید تحصیلی میان دانشآموزان اشاره داشت که این امر تنها دو مورد از آسیبهایی است که آینده علم در کشور را با خطر روبرو کرده است؛ این در حالیست که تا پیش از وجود ابزارهای هوشمند، پیامرسانها و شبکههای اجتماعی وضع علمی ما به مراتب از امروز بهتر بوده است.
وجود فضای مجازی رها شده و کانالهای مختلف در پیامرسانها و صفحات مملو از شایعات در شبکههای اجتماعی مجازی و از سوی دیگر سرعت بالای رسیدن پیام سبب شده است تا شایعه و شبهه بیش از گذشته گسترش یابد؛ امروزه باید توجه داشت مردمی که مخاطب پرسشهای کلیدی جهتدار و محتوای خاص ذائقهساز هستند کم نیستند؛ هرچه قدر که مردم از فضای مجازی بیشتر استفاده کنند، میزان رسیدن به شبهه و شایعه نیز افزایش مییابد و این به دلیل از دست دادن فرصتهای بسیاری است که ما برای پاکسازی این فضا از انواع منکرات و فسادها از دست دادهایم و همچنان مخاطب و مصرفکننده اینترنت امریکایی هستیم و هنوز بومیسازی جدی مانند ارتقای سواد فضای مجازی و رسانه با هنجارهای دینی، اجتماعی و فرهنگی همچنین راهاندازی صادقانه شبکه ملی اطلاعات در این موضوع انجام ندادهایم.
با چنین وضعیتی، پرواضح است که شبهات نسبت به دین اسلام و مبانی انقلاب اسلامی فراوان است و اگر در جهان کنونی بخواهیم تا معروف و منکر بزرگ را در باب امر به معروف و نهی از منکر نام ببریم؛ بزرگترین منکر به دین و اعتقاد اصیل ما صهیونیسم جهانی است که با سرمایهگذاری بسیار زیاد در حوزه رسانه و فضای مجازی تلاش میکند با استفاده از تکنیکهای جنگ نرم و عملیات روانی، کشور ما را در تمام موضوعات با ایجاد شبهات و دروغ پراکنیهای فراوان استحاله و حتی اگر بتواند مانند فتنه 88 به سمت براندازی و اغتشاشآفرینی هدایت کند.
در چنین فضایی باید توده مردم با آشنایی با تکنیکهای عملیات روانی به خصوص شایعه و انواع آن، خود و خانواده خود را از گرفتار شدن در دامان شایعات حفظ کنند که در این نوشتار به چندین روش که متناسب با این روزهای کشور یعنی انتخابات ریاست جمهوری است اشاره خواهد شد:
شایعات خزنده:
بسیاری از شبهات بین مردم از این دست هستند که به تدریج بین مخاطب گسترش مییابد و قاب رازداری دارند که به آنها شایعه خزنده میگویند مثلا شایعات مربوط به مسئولان، فساد اقتصادی، از جمله مواردی است که در بین این شایعات جای میگیرد؛ هدف از شایعه خزنده، ایجاد نگرانی میان مسئولین و مردم است مثلا شایعه مربوط به اختلاسهای گوناگون داخل کشور که از هیچ یکی از ارگانهای مرتبط با برخورد با این نوع اختلاسها تائید نشده است.
معمولا این نوع شایعات در فضای مجازی برای اهریمنسازی از یک جریان سیاسی بر ضد جریان دیگر استفاده میشود؛ تنها ارگان رسمی برای انتشار اخبار در مورد مفاسد اقتصادی قوه قضائیه است و به دیگر خبرها، چندان نباید توجه کرد.
شایعه آتشین:
«شایعه آتشین» نوع دیگری ا
ز شایعات است که سخت
و تند مطرح میشود و خطرات و وعدههای فوری را مطرح میکند به عنوان مثال بحث اعدامهای سال 67 و شایعاتی که امروز منافقین از طریق تلگرام و کانالهای متعدد خود منتشر میکنند از این نوع شایعات است البته رقیبهراسی و ترساندن مردم از جنگهای خیالی که همگان اذعان دارند هیچ کشوری جرات حمله نظامی به کشورمان را ندارد نیز در این دسته از شایعات قرار می گیرد یا این شایعه که اگر کسی غیر از امضاکنندگان برجام رای بیاورند حتما جنگی شروع خواهد شد!
شایعه غواص(پایدار):
نوع دیگری از شایعه که در فضای مجاری شکل میگیرد، شایعات «غواص» یا «پایدار» نام دارند؛ این شایعات دهان به دهان منتقل میشوند و ناگهان دوباره مخفی شده و در زمان مناسب دوباره آشکار میشوند مثل جریان فتنه 88 و مسائل بعد از آن که در 9 دی با بصیرت و هوشیاری مردم آن فتنه و فتنهگران به زبالهدان تاریخ پرتاب شدند.
شایعه وحشت:
اما شایعه «وحشت» نوع دیگری است که مردم را به تحریف وادار میکند؛ این شایعه به مثابه خطر ملموس و فوری است و خوانندگانی که در معرض این قبیل شایعات قرار میگیرند به شدت میل دارند تا دست به اقدامی سریع و تعامل بزنند برای مثال شایعه دیده شدن داعشیها در شهرهای کشور که دست به دست در فضای مجازی چرخید بر این مبنا که دوازده داعشی در یکی از شهرهای کشور دیده شدند!
این قبیل شایعات واکنش احساسی سریعی را ایجاد میکند و افراد نیز به شدت در این موارد تلقین پذیرند؛ شایعه اسیدپاشی در جاهای مختلف، شایعه تحریمهای اقتصادی در صورت رای آوردن جریان انقلابی، شایعه تورم بالای 50 درصد در صورت افزایش یارانه، شایعه فشار برای بستن اینترنت و شبکههای اجتماعی در این دسته قرار میگیرند.
این تنها گوشه کوچکی از انواع شایعات فراوان در فضای مجازی امروز کشور بود؛ باید توجه داشت ما امروز با موضوع مهم فقر دانش رسانه و ضعف بصیرت نخبگان و خواص طرف هستیم که باید آنان در سطوح حاکمیتی و مدیریتی برنامهریزی هدفمند داشته باشند؛ امروز شبکههای مجازی رها شدهاند و ما به جای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، هیچ استقلالی در فضای مجازی نداریم این در حالی است که امریکا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی و بسیاری دیگر از کشورها از شبکه ملی اطلاعات بومی خود استفاده میکنند و نتیجه دلخواه هم میگیرند.
متاسفانه امروز مردم ما غرق در شایعات هستند و هم آرامششان را از دست دادهاند و هم با بازنشر احساسی شایعات، دیگران را نیز دچار آسیب روحی روانی میکنند؛ برای مقابله جدی با این جریانات و بسترهای شایعهساز باید به شکل صحیحی برنامهریزی داشته باشیم و در حوره امنیت سایبری فعالیت کنیم.
راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و فرهنگسازی مبتنی بر آموزههای اسلامی و ملی در حوزه سواد رسانه میتواند مردم را در فضای مجازی ایمن کند.
سید علیرضا آلداود؛ پژوهشگر فضای مجازی و رسانه
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
امیرمحمد یاور رهبر:
⭕️شایعه سازی تاکتیک جنگ روانی
از مهمترين تاكتيكهاي جنگ رواني در جامعه و هر صنفي تخريب اشخاص بوسيله توليد و پخش شايعه است.
شايعه، خبري است از واقعيت به دور و در شرايطي منتشر ميشود كه اصل ماجرا در مورد آن موضوع مبهم مانده و اطلاع رساني كامل و جامعي در اين خصوص به عمل نيامده باشد.
اين پروژه و توليد خبر توسط افرادي به نيت تخريب و ايجاد تشكيك شروع شده و ميان مردمي كه از حقيقت موضوع دور هستند، نشر آن آغاز مي شود و به سبب بار رواني و علاقه مردم به اينكه جزو اولين نفرها در توزيع يك خبر بكر باشند تكرار آن بدون ارائه برهان و دليل ادامه مي يابد تا تقريبا اثر خود را بر جامعه مي گذارد و چنان در ذهن مردم و عوام جامعه نقش مي بندد كه حتي بسياري از خواص نيز آن را باور مي كنند و در نهايت فردي كه شايعه را گسترش مي دهد براي اثبات سخن خود از كلماتي استفاده مي كند نظير كسي كه چند سال با او بود مي گويد يا از يك فرد موثق شنيدهام كه يا خودت برو از فلاني بپرس چرا ديگر فلاني با او نيست و فيلم و صدايش موجود است و مانند آنها.
موضوع مهم در كامل تر شدن پازل شايعه اهميت فرد يا موضوعي است كه دهان به دهان و يا در فضاي مجازي به گردش در مي آيد، در واقع اگر موضوع يا فرد در آن زمان خاص داراي اهميت و مورد توجه مردم باشند شايعات مرتبط با آنها مورد استقبال جامعه قرار مي گيرد.
در واقع يك موفقيت و رقابت مرتبط با آن مي تواند دستاويز خوبي براي توليد و نشر شايعه ميان جامعه به نيت تخريب شركت كنندگان در آن رقابت باشد و غالبا تيم هاي تخريب سازمان يافته اي در فضاي مجازي و واقعي جامعه بدون توجه به حوزه اخلاق و دستور ديني و مذهبي براي نشان دادن شدت علاقه و وفاداري خود به فرد يا ارگان مورد حمايت شان و همچنين برجسته كردن قدرت و توان خود در تغيير افكار عمومي، يكي از عوامل ايجاد جنگ رواني و تشكيك اذهان در جامعه مي شوند و شايد اين مهم را به عنوان يكي از قواعد بازي و برنده شدن به رسميت مي شناسند.
در اين روزگار كه غالبا تفكر كار تيمي و خرد جمعي و شايسته سالاري خواب است و بكارگيري نخبگان نهادينه نشده، متاسفانه به جاي نخبگان اين شيادان و فرصت طلبان هستند كه با شيوه هاي نامتعارف براي خود بازاري براي منفعت طلبي ايجاد كرده و در شرايطي كه در اغلب خانواده ها پدر در اقناع فرزند خود نيز ناتوان است بعضي افراد با چشم بستن بر تقوا با شخصيت و حرمت افراد بازي كرده و افكار عمومي را مديريت مي كنند.
آنها چنان رندانه پيش مي روند كه بدبختانه خود نخبگان و خواص جامعه نيز يكي از پر و پا قرص ترين طرفداران اخبار اين فضاي مسموم بوده و عليرغم اطلاع خود از اصل موضوع بيشتر بر طبل اين شايعه مي كوبند.
بايد توجه داشت در توسعه و عدم توسعه شايعه نقش مردم بسيار بالا است و ميزان كم و زياد بودن اعتبار رسانه منتشر كننده نيز بر رشد شايعه موثر است.
مردم غالبا يا شايعه را باور مي كنند يا نمي كنند و در هر دو حالت هم يا آن را پخش مي كنند يا پخش نمي كنند.
اما مهمترين موضوعي كه در شايعات مطرح است يك كلاغ چهل كلاغ كردن است يعني عليرغم اينكه فرد خود مي داند موضوع صحت ندارد از موضوع يا شنيده اي كه باور پذيري آن براي مردم امكانپذير است نفوذ كرده و با پر و بال دادن به آن و سوگندهاي نادرست با آدرس هاي درست پيرامون افراد مرتبط با موضوع در مخاطب خود تشكيك ايجاد مي كند و همين نقطه آغازين ترويج شايعه مي شود چرا كه غالب مردم آن را تكرار كرده و طبق يك ضرب المثل قديمي سخن كه به سي و دو دندان رسيد به سي و دو خانه هم مي رسد و الي آخر.
نكته مهم در ترويج شايعه زمان تكرار آن است كه با توجه به محتوا و موضوع آن متفاوت است؛ برخي شايعات زودگذر و موقت هستند مثلا مي گويند فلاني شهردار مي شود و ... كه با انتخاب شهردار بازار شايعات تمام مي شود اما برخي ديگر از شايعات پايدار مي ماند.
تيم شايعه ساز به خوبي حساسيت هاي جامعه اش را در زمان و مكان مناسب مي شناسد و رابطه بين موضوع، زمان و مكان پخش يك شايعه را به خوبي تشخيص مي دهد و مي داند بهترين زمان تاثير شايعه زماني است كه حساسيت ها و احساسات مردم به اوج خود مي رسد و مكان هم پذيرش نشر و گسترش شايعه را دارد.
مثلا در فضايي كه هنوز بحث شهري و روستايي مطرح است تيم تخريب آگاهانه تلاش مي كند بر اين مساله مهم مانور دهد.
نكته مهم در اين ميان به عنوان يكي از عوامل مهم در پذيرش شايعه فرد يا افرادي است كه شايعه را منتشر مي كنند و به همين علت است كه تيم تخريب معمولا به سراغ چهره هاي سرشناس اما ضعيف از لحاظ مالي رفته و در صورت امكان با تطميع مالي و دادن وعده هاي پيشرفت در آينده آنها را با برنامه هاي خود همسو كرده و شايعات مرتبط با اشخاص و رقبا را چنان به آنها تلقين مي كنند كه انگار خبر واقعي است و اين چنين آنها را براي گسترش و بازنشر شايعه آماده مي كنند مثلا در روستاها، شوراها و دهيار د
ر معرض آسيب اين نوع
همكاري هاي ناخواسته قرار مي گيرند.
انواع شايعات
- تسطيح
شايعه سازان در عمليات تسطيح با حذف عوامل حاشيهاي و جنبي يك موضوع را كه شاخص تر است انتخاب و به آن ابعاد وسيعتر و بزرگتري مي دهند. مثل گير دادن به نزديكترين افراد به آن شخص و ايجاد تشكيك در سلامت مالي و اخلاقي و ...
- همانندسازي
در اين فرآيند فرافكني صورت مي گيرد. يعني يك مطلب كه در ذهن مخاطب عينيت پيدا كرده و نسبت به آن آگاهي وجود دارد، به گونه ديگري جلوه داده مي شود.
- برجسته سازي، بزرگ نمايي
نمودار شدن عنصر اصلي شايعه همان برجسته سازي و واضح كردن موضوع اصلي است. برجسته سازي زماني اتفاق ميافتد كه شما بتوانيد با تسطيح، عناصر حاشيه اي خبر را حذف و با مبالغهاي كه در خبر انجام مي دهيد آن را در حد معقول بزرگ جلوه دهيد.
- شايعات آتشين
شايعهاي است كه يك باره شكل ميگيرد، همه جامعه را تحتالشعاع قرار مي دهد و اثري كوتاهمدت دارد.
معمولا شايعه سازان با كانال هاي مجازي و بي نشان از چنين روش هايي كه از نظر اخلاق در جامعه محكوم است استفاده كرده و يك مطلب دروغ يا خبر كذبي را دستكاري كرده و شبيه شبنامه هاي سابق در راستاي تخريب شخص در جامعه ترويج مي دهند.
- شايعات خزنده
شايعه سازان تلاش مي كنند مرحله به مرحله زمينه انتقال و تلقين يك موضوع را به مخاطب القا كنند، سوء استفادههاي مالي و موضوعات اخلاقي و ..... از جمله اين نوع شايعات هستند.
- تاكتيك دروغ بزرگ
اين تاكتيك قديمي كه هنوز هم مورد استفاده فراوان است، عمدتا براي مرعوب كردن و فريب ذهن حريف مورد استفاده قرار مي گيرد.
بدين معني كه پيامي را كه به هيچ وجه واقعيت ندارد، بيان مي كنند و مدام بر «طبل تكرار» مي كوبند تا ذهن مخاطب آن را جذب كند.
معروفترين استفاده اين تاكتيك در زمان آدولف هيتلر و توسط رئيس دستگاه تبليغاتي نازي ها، گوبلز بوده است گوبلز مي گويد: دروغ هرچه بزرگتر باشد، باور آن براي مردم راحت تر است.
- كمپين
كمپين ها و گروه هاي خودجوش مردمي! يك ابزار اجتماعي براي حل مشكلات جامعه است اما عجيب اينكه بعضي اوقات بر پا كردن شان بيشتر مي شود و انگار بيشتر به چشم مي آيند سايت ها و گروه هاي مجازي متعددي تشكيل شده و معمولا آنان كه مقبوليتي در جامعه ندارند با تشكيل كمپين هايي تلاش دارند با حركت هاي پوپوليستي و شعارهاي عامه پسند با انحراف از مقبوليت هاي اجتماعي و حمايت هاي مردمي از رقيب، اذهان را به سمت مطالبات و خواست هاي تاريخي و نژادي و قومي و مذهبي سوق دهند و با استدلال و منطق خاص خود جريان هاي مقابل را تخريب كنند.
منبع: ماهنامه روژمان
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
امیرمحمد یاور رهبر:
چطور در فضای مجازی شایعه را از واقعیت تشخیص دهیم؟
شایعه در فضای مجازی همه خصوصیات فضای واقعی را دارد با این ویژگی که سرعت و تعداد انتشار آن بیشتر است. مخاطب و فرستنده نیز یکدیگر را نمی بینند و این به تقویت شایعه کمک می کند.
پرسیدن این سوالات به تشخیص شایعه کمک می کند:
*منبع اصلی این پیام کجاست؟ *واقعا چه کسی این حرف را زده؟ *آیا فرد اعتبار کافی دارد؟ *ذینفعان دخیل در این شایعه چه کسانی هستند و از این آب گل آلوده چه ماهی قرار است، گرفته شود؟ *چرا الان؟ *چرا این موضوع؟ و...
شایعه، معمولا یک تلاش جمعی برای تفسیر یک موقعیت مبهم، ولی جذاب است. مخاطب نیز به علت عدم دسترسی به اطلاعات دقیق به آن پناه می برند و آن را دهان به دهان نقل می کنند و گاه بر آن می افزایند. دو شرط «اهمیت» و «ابهام» قانون اصلی شایعه هستند.
قانون درباره شایعه پراکنی در فضای مجازی حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات را برای محکومان را در نظر گرفته است، پس شایعه پراکندی قابل تعقیب کیفری است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
امیرمحمد یاور رهبر:
احادیثی در مورد شایعه پراکنی
امام باقر علیه السلام : براستى که این زبان کلید همه خوبیها و بدیهاست پس سزاوار است که مؤمن بر زبان خود مهر زند، همان گونه که بر (کیسه) طلا و نقره خود مُهر مى زند . ( تحت العقول ص 298 )
*امام باقر علیه السلام : براستى که این زبان کلید همه خوبیها و بدیهاست پس سزاوار است که مؤمن بر زبان خود مهر زند، همان گونه که بر (کیسه) طلا و نقره خود مُهر مى زند . ( تحت العقول ص 298 )
* رسول اکرم صلى الله علیه و آله: کیفر شایعه دنیوی و اخروی است. کیفر دنیوی، حد و لعن و مذمت و نکوهش است. و کیفراخروی عذاب قبر در برزخ و دخول در آتش قیامت است. (بحارالانوار ج 78)
خداوند در قرآن کریم به انسان هشدار می دهد که پذیرش آنچه بر سر زبانهاست بدون تحقیق و یقین در نزد او نه تنها محکوم است بلکه گناه کبیره نیز محسوب می شود.
*رسول اکرم صلى الله علیه و آله : هرکس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، باید سخن خیر بگوید یا سکوت نماید. (نهج الفصاحه، ح 291)
اى کسانى که ایمان آوردهاید! اگر شخص فاسقى خبرى براى شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید، مبادا به گروهى از روى نادانى آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید!
(آیه 6 سوره مبارکه حجرات)
از آنچه به آن آگاهى ندارى، پیروى مکن، چرا که گوش و چشم و دل، همه مسؤولند.
(آیه 36 سوره مبارکه اسراء)
شایعه پیامی است که دهن به دهن در بین افراد جامعه می گردد ولی واقعیت آنرا تأیید نمی کند. وقتی افراد جامعه بسیار مشتاق خبرگیری از چیزی باشند ولی قادر به کسب اطلاعات موثق نباشند پذیرای شایعات می شوند.
نتیجه می گیریم که :
1- شایعه امری اجتماعی است.
2- شایعه در بین افراد جامعه مطرح می شود بدون اینکه منبع موثقی آنرا تأیید کند.
3- شایعه ها واقعی نیستند و فقط درحد صحبت وحرف هستند.
4- برای جلوگیری از رواج شایعه در جامعه باید اخبار و اطلاعات مورد نیاز جامعه را در اختیار مردم قرار داد. خفقان باعث ایجاد شایعات زیادی در جامعه می گردد.
5- افراد جامعه باید به گونه ای تربیت شوند که هر خبری را دریافت می دارند، در مورد صحت آن تحقیق کنند.
پیامبر(ص) فرمود: «مَنْ أَذَاعَ فَاحِشَةً کَانَ کَمُبْتَدِئِهَا »(کافی، ج2، ص356) اگر کسی گناه کسی را پخش کند، انگار خودش هم همان گناه را انجام داده است.
قرآن میفرماید: «إِنَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةُ»(نور/19) کسانی که دوست دارند یک فحشا را شایعه کنند. یک سوء ظن پیدا کرده و دلش میخواهد که این ثابت بشود. ما باید اینطور باشیم که اگر جرمی ثابت نشود بگوییم «الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ» لذت نبریم از اینکه یک گناهی را کشف کردیم. از اینکه کشف ما غلط در آمد، لذت ببریم.
خدا چند گناه را سخت میبخشد:
1- عمداً نماز نخواندن
2- به ناحق آدم کشتن
3- عقوق والدین
4- آبرو بردن.
روایت داریم که میفرماید اغلب جهنمیها، جهنمی زبان هستند. فکر نکنید همه شراب میخورند و از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مؤمن مقدس را میآورند جهنم. ای آقا تو که همیشه هیئت بودی! مسجد بودی! بله. توی صفوف جماعت مینشینند آبرو میبرند.
امیرالمؤمنین به حارث همدانی میفرماید:
اگر هر چه را که میشنوی بگویی؛ دروغ گو هستی.
احترام آبروی دیگران
برای حفظ آبروی افراد، قرآن کریم در سوره حجرات آیات ۱۱و ۱۲[۲]؛ دستورهاى ششگانهاى را مطرح نموده که هر گاه بطور کامل در یک جامعه پیاده شود آبرو و حیثیت انسان را از هر نظر تامین مینماید:
۱-عدم استهزاء یکدیگر: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ»
۲-ترک عیبجویی: «وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ»؛ و یکدیگر را مورد طعن و عیبجوئى قرار ندهید.
۳-پرهیز از لقب دادن به یکدیگر: «وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ»؛ و با القاب زشت و ناپسند یکدیگر را یاد نکنید.
۴-پرهیز از گمان بد داشتن: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ»؛از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضى از گمانها گناه است.
۵- عدم تجسس در کار دیگران: «وَ لا تَجَسَّسُوا»، و هرگز در کار دیگران تجسس نکنی.
۶- غیبت نکردن: «وَ لا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاًآبروى انسان مسلمان همچون گوشت تن اوست، و ریختن این آبرو به وسیله غیبت همچون خوردن گوشت تن اوست که در قرآن کریم به آن اشاره شده است: «أَ یُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَنْ یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتاً»؛ [حجرات، ۱۲]؛ «آیا کسى از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد.»

مختصات انتخابات 1400
کد خبر: ۳۳۰۷۷۰
تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۲
هر انتخاباتي در طول تاريخ 41 ساله گذشته با ويژگيهاي مختص به خود برگزار شده است. انتخابات پيش روي در خردادماه 1400 نيز علاوه بر ويژگيهاي عمومي که مختص تمامي انتخابات است، از مختصات مختص خود نيز برخوردار است که توجه به آن ميتواند اهميت و ويژگي هاي آن را آشکار کند.
انتخابات پيش رو پايان دوره رياست جمهوري حجتالاسلام حسن روحاني است و وي ديگر نخواهد توانست در اين دوره از انتخابات نامزد شود. اين مسئله موجب ميشود که امكان نسبتاً برابري براي رقابت چهرههاي جديد فراهم آيد. شرايطي که در صورت امکان حضور رئيسجمهور در صحنه رقابت انتخاباتي، از تعادل خارج شده و کفه ترازو به نفع وي تغيير ميکرد.ويژگي قابل توجه ديگر اين دور از انتخابات آن است که فرد پيروز صحنه رقابت، تنها براي مدت چهار سال بر کرسي قدرت قوه مجريه تکيه نخواهد زد، بلکه از اين فرصت نيز برخوردار خواهد بود که در رقابت انتخاباتي دور آينده رياست جمهوري نيز از موقعيت برتري برخوردار باشد و به احتمال زياد يک دوره چهار ساله ديگر نيز به اين مقام برگزيده شود (همانطور که در ادوار گذشته انتخابات رياست جمهوري در جمهوري اسلامي چنين بوده است)انتخابات پيش رو اولين انتخابات رياست جمهوري است که در دهه پنجم انقلاب اسلامي و پس از صدور بيانيه گام دوم انقلاب اسلامي از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي برگزار ميشود. اين بيانيه که به نوعي نقشه راه مسير حرکت جمهوري اسلامي در دهه پنجم است، ميتواند فضاي گفتماني انتخابات را تحت تأثيرخود قرار داده و جهتگيري تابلوها و شعارها در انتخابات و حتي نامزدهاي انتخاباتي و برنامههاي آنها را نيز تحت الشعاع خود قرار دهد.ضرورت چرخش نخبگان و سپردن مديريت کشور به جوانان مؤمن انقلاب، روح بيانيه گام دوم انقلاب اسلامي است که پيام آشکار و مستقيمي براي انتخابات دارد. بدون شک بعد از گذشت چهل سال از عمر برکت انقلاب اسلامي، زمانه تغيير و خانه تکاني فرا رسيده است و اين امر موجب خواهد شد تا شاهد حضور چهرههاي جديدي در صحنه رقابتهاي انتخاباتي باشيم.آرايش جديد سياسي و شكلگيري رقابت سياسي متكثر بر حول آن، ويژگي مهم ديگري است كه در آستانه انتخابات سال 1400 در حال شكلگيري است. اين وضعيت جديد متكثر، پيشبيني در مورد انتخابات آتي را سخت كرده و سناريوهاي متعددي را پيش روي ما قرار داده است.پيروزي جبهه نيروهاي انقلاب در انتخابات مجلس يازدهم که در اسفندماه 1398 رخ داد، توازن را به نفع اين جريان در رقابتهاي انتخاباتي سنگين کرده است. سايه نتايج آن انتخابات بر انتخابات 1400 نيز سنگيني ميکند و جريان انقلاب با روحيه و قدرت و توان بيشتري در اين آوردگاه شرکت خواهند کرد.انتخابات 1400 در زمان سيطره ويروس منحوس کرونا برگزار خواهد شد! اين اولين انتخابات در جمهوري اسلامي است که چنين بيماري واگيردار خطرناکي، سلامت رأيدهندگان انتخابات را تهديد ميکند. بدون شک شرايط جديد، تبعات خاصي را براي چگونگي برگزاري انتخابات به همراه دارد. حفظ سلامت رأيدهندگان، جلوگيري از کاهش مشارکت، حفظ سلامت انتخابات و صيانت از آراي اخذشده، مهمترين مسائل انتخابات است که در شرايط حاد کرونايي، پيش از آن وجود نداشته است.عملکرد ضعيف دولت دوازدهم در حل مشکلات کشور و رفع موانع پيشرفت و آباداني، مشکلاتي را براي برگزاري انتخابات 1400 فراهم آورده است که مهمترين آن کم رغبتي مردم براي حضور در انتخابات است. از سويي ميل جامعه به عدم تکرار و روي برگرداني بخش عمدهاي از هواداران روحاني نيز عاملي است که کشور را در شرايط تغيير قرار داده است.شرايط حساس مواجهه نظام اسلامي و استکبار جهاني در جنگ تمام عيار اقتصادي، عاملي است که انتخابات 1400 را از ادوار انتخابات گذشته متمايز کرده است. بدون شک چگونگي مواجهه با دشمن در عرصه اقتصادي و مهار راهبرد تحريم، مهمترين ماجرايي است که صفآرايي رقابتهاي انتخاباتي آتي را رقم خواهد زد.انتخابات سال 1400 تنها مختص به رياست جمهوري نيست، بلکه بطور همزمان مردم در پاي صندوقهاي رأي، نمايندگان خود را براي مديريت شهري و شوراهاي شهر و روستا نيز انتخاب ميکنند. انتخابات شوراها انتخاباتي محلي است که رقابتهاي انتخاباتي آن از الزامات خاص خود برخوردار است. همچنين از ساز و کار متفاوتي از ديگر انتخابات کشور نيز برخوردار است. نظارت بر اين انتخابات متفاوت از ديگر انتخابها، بر عهده شوراي نگهبان گذاشته نشده و در طول سالهاي اخير کميتهاي متشکل از نمايندگان مجلس، نظارت بر اين انتخابات و تأييد صلاحيت نامزدها را بر عهده داشته است. مکانيسم اجرايي اين انتخابات البته همواره با نقدهاي جدي روبهرو بوده و کارشناسان مختلفي در اين باره اظهار نظر کردهاند. کافي است به بخشي از خروجيهايي که اين مکانيسم در طول بيش از دو دهه اخير داشته باشيم تا مشخص شود که فرآيند
انتخابات شوراها نيازمند اصلاحي جدي است.وجود ضعفهايي در قانون انتخابات، مجلس شوراي اسلامي را بر آن داشته تا با تغيير و تصويب قوانيني جديد، انتخابات رياست جمهوري و شوراها را برگزار کند. هرچند ممکن است اين تغييرات به انتخابات 1400 نرسد.درکنار دو انتخابات کليدي، در برخي از حوزه هاي انتخاباتي شاهد برگزاري انتخابات ميان دورهاي مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري نيز خواهيم بودکه حاصل آن وجود چهار صندوق رأي براي اولين بار در برخي شعبهها خواهد بود.براي اولين بار است که دغدغه کاهش مشارکت در انتخابات احساس ميشود. پيش از اين همواره انتخابات رياست جمهوري يکي از پرشورترين انتخابات کشور بود. ضمن آنکه ترکيب آن با انتخابات شوراها بر ميزان مشارکت آن نيز افزوده بود. اما اين روزها به دليل وجود مشکلات فراوان اقتصادي و ضعف کارآمدي دولت مستقر، از انگيزه بخشي از تودهها براي شرکت در انتخابات کاسته شده است. مردمي که در سال 1396 با انگيزههاي بالا و اميد به وعدههاي داده شده رئيسجمهور، بيش از 25 ميليون رأي به او دادند، خيلي زود دلسرد شده و اوضاع را نابسامان ديدند و خود به صف منتقدان دولت در آمدند! آثار اين کم انگيزگي را ميتوان در انتخابات اسفندماه 1398 مشاهده کرد که براي اولين بار ميزان مشارکت مردم در انتخابات به زير 45 درصد رسيد. شرايط کرونايي کشور نيز مزيد بر علت شده و شرايط را براي تحقق مشارکت حداکثري دشوار کرده است.
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
سرلشکر باقری: آمادگی همهجانبه برای رویارویی با تهدیدات مهیاست
🔹پیام رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر: نیروهای مسلح راهبرد قدرت افزایی دفاعی، تهاجمی و بازدارنده را دستور کار دائمی خود دانسته و با اشراف اطلاعاتی و آمادگیهای همهجانبه برای رویارویی قاطعانه و سلحشورانه با هر نوع تهدید علیه استقلال، تمامیت ارضی و امنیت ملی کشور عزیزمان مهیا و مجهز هستند.
@Farsn
قالیباف: آژانس حق دسترسی به تصاویر را ندارد
🔹از اول خرداد و بر اساس پایان مهلت سه ماهه، آژانس بین المللی انرژی اتمی حق دسترسی به تصاویر مراکز هستهای ایران را ندارد.
🔹مصمم هستیم قانون راهبردی مجلس اجرا شود چرا که مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
اخبار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 #ببینید | قدرت رسانه: هالیوود چطور #همجنسبازی را در آمریکا جا انداخت؟!
📽 بیل مار، تهیه کنندهی یهودی و آتئیست:
ما در هالیوود مسائل اجتماعی و فرهنگی رو مدیریت میکنیم
#همجنس_بازی_گناه_قوم_سدوم
#هالیوود_مبلغ_قوم_سدوم
{
.
خرمشهر ها در پیش است
🔹فردا سوم خرداد ماه، سی و نهمین سالگرد فتح خرمشهر و آغاز سرشکستگی های ارتش صدام است.
♦️فاتحان خرمشهر، پرچم پایداری را بر افراشته نگاه داشتند و میدان مقاومت و پیروزی را تا عراق و سوریه و لبنان و یمن و عمق فلسطین اشغال شده گسترش دادند.
🔹رهبر حکیم انقلاب فرمود "خرمشهر ها در پیش است"؛ و ما طلیعه پیروزی های بزرگ را همین روزها در افق درخشان مقاومت نظاره می کنیم.
♦️معادلات غلط، هنگامی در در دفاع مقدس تغییر کرد و پیروزی های خیره کننده به دست آمد، که بنی صدر از ریاست جمهوری عزل، و دست منافقین برای مردم رو شد.
🔹منافقین البته با جنایت و ترور، از مردم انتقام گرفتند و گریختند و از زیر پرچم ارتش صدام (و آمریکا ) سر در آوردند.
✍ #محمد_ایمانی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴سردار حاجی زاده درباره ساخت جنگ افزارها میگوید:
🔹همه این اتفاقات در شرایط تحریمها و فشار حداکثری اتفاق افتاده. آباد کردن بخش غیر نظامی صدها بار راحت تر از بخش نظامی است
🔹البته اگر مردم با انتخاب درست دست مافیا و دزدان را کوتاه کنند...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 *سردار محمدعلی عزیزجعفری: متاسفانه شورای نگهبان، مبانی فکری کاندیداها را چندان بررسی نمیکند.*
✅ *مبانی فکری کاندیداها باید با مبانی نظام تطبیق داشته باشد؛ همه کشورها اینطور است.*
➖➖➖➖➖➖➖
✍. *پی نوشت : فرمایش سردار جعفری کاملا صحیح است. اگر شورای نگهبان احساس میکند مشکل از قانون است ، باید از طریق مجلس قانون تایید صلاحیت ها را اصلاح کند. 👈 نمیشود کسی از شورای نگهبان تایید صلاحیت بگیرد ، بعد که خرش از پل گذشت جلوی نظام و رهبر و سپاه بایستد و گردن کلفتی کند. چنین سیستمی در هیچ کجای دنیا نیست و متأسفانه در جمهوری اسلامی بدلیل ضعف قانون و مصلحت اندیشی های کاذب وجود دارد.*
*eitaa.com/basirat4545*
#برای_مردم_برای_کشورم_برای_دینم
#ما_رأی_میدهیم
#ایران_قوی
#رییسی_مرد_عمل
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
اولین قطعنامه شورای حکام علیه ایران در دولت خاتمی صادر شد. بعد هم که روحانی مسئول مذاکرات شد، شش قطعنامه دیگر علیه ایران صادر شد.
اولین قطعنامه شورای امنیت هم زمانی صادر شد که لاریجانی مسئول مذاکرات هسته ای بود. حتی قطعنامه دوم و سوم شورای امنیت نیز در زمان مذاکرات لاریجانی صادر شد.
بعد از برجام هم قطعنامه ۲۲۳۱ صادر شد که طبق آن تحریم های متعددی در حوزه های مختلف علیه ایران باقی ماند.
اما اصلاح طلبان معتقدند جلیلی باید درباره قطعنامه ها پاسخ بدهد!
✍ #امیرحسین_ثابتی
♟ *قطعی برق باعث شکست شطرنجبازان ایرانی شد*
💢 در مسابقات آنلاین انفرادی شطرنج قهرمانی آسیا، پرهام مقصودلو نفر اول شطرنج ایران، روز گذشته با قطع ناگهانی برق در تهران، از حریف مغولستانی شکست خورد. سه شطرنجباز دیگر ایران نیز روز گذشته شکست خوردند.
💢 شادی پریدر بهعنوان برگزارکننده این رقابتها در اینباره نوشت: وزیر نیرو، امروز اسطورههای شطرنج در مهمترین مسابقه سال، قهرمانی بزرگسالان آسیا که سهمیه جهانی را باید کسب کنند، حضور دارند که مسابقات آنلاین برگزار میشود اما بهدلیل قطعی برق رقابتهای خود را از دست دادند و شکست خوردند.
💢 آنها با چشمان گریان بدون هیچ اعتراضی به محل هتل خود رفتند. بهخاطر آبروی کشور در این مسابقات، لطفا در این ۱۰ روز برق فدراسیون شطرنج را قطع نکنید!
🔰 *اطلاع رسانی کنید*
❇️ *لینک عضویت
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
به کدام گزینه رأی بدهیم؛ «لغو تحریم» یا «شکست تحریم»؟
لغو تحریم یعنی همان مسیری که تا امروز چندین بار از طریق مذاکره با تحریم کنندهها طی شده و با دادن امتیازهایی به دشمن، در مقاطعی آنها را متقاعد کردیم که تحریم را بردارد تا گشایشی در امور اقتصادی کشور ایجاد شود. شاید یکی از مزیتهای گزینه مذکور این باشد که در بازه زمانی کوتاهتری اثراتش مشخص میشود ولی پیروی از این تاکتیک تبعات زیادی تاکنون برای کشور به بار آورده است؛ ازجمله اینکه دشمن پس از هر گشایش و لغو تحریمی، به بهانههای مختلف مجدداً تحریم را بازمیگرداند و اصولاً راهبرد دشمنان ایران همین است که در فواصل مختلف، با لغو تحریم و بازگشت مجدد تحریم، شوک به اقتصاد وارد کنند که مهمترین تبعات این شوک، تورم شدید در کشور است؛ اما شکست تحریم گزینهای است که هرچند ممکن است اثراتش در مدتزمان بیشتری پدیدار شود، ولی مهمترین مزیت گزاره مذکور این است که گزینه تحریم را برای همیشه از روی میز دشمن برمیدارد.
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
نشریه اخبار و تحلیلهای یکشنبه، ۲ خردادماه
🔸درس ذلتناپذیری!
🔸دوقطبیهای مثبت و فرهنگ انتخاباتی!
🔸معامله قرنی که با موشکهای مقاومت فروریخت
🔸استفساریه نمایندگان مجلس درباره قانون لغو تحریمها
ادامه مطلب در لینک زیر قابل مشاهده است👇👇👇
https://basirat.ir/fa/news/330788
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir