برجام را آتش زدیم !(۱)
مهدی جبرائیلی تبریزی
برجام و تحریم از پربسامدترین واژگان چندسال اخیر است که تاثیر مستقیم در سیاست خارجی و داخلی ایران داشته است.
موافقان آن همواره همه مشکلات را به رفع تحریم از رهگذر مذاکره و توافق بینالطرفینی گره زده بودند. البته با استناد به برخی اسناد و ادله، هیچوقت این طیف در ادعای خویش صادق نبودهاند و انگیزه سیاسی در ورای شعارهای پوپولیستی علت اصلی بوده است.
از جمله راهبردهای انقلابی دولت سیزدهم در دیپلماسی خارجی، عدم اعتنا به سروصدای طبل توخالی رسانهای کشورهای غربی به رهبری صهیونیسم جهانی است. این رویکرد بروندادهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی مبارکی داشته است که بر همگان آشکار است. اما در این میان جریان منحوس غربگرا به دلایل متعدد همچون شهوت قدرت، حسادت سیاسی نشأت گرفته از بیتقوایی سیاسی، نفاق و عدم اعتنا به مصالح مردم و کشور و ترس از بیآبرویی سیاسی و شکست گفتمان اصلاحطلبی، نهتنها از این موفقیتها تقدیر نمیکند بلکه در برابر آنها زبان به سرزنش و سرکوب باز میکند که اگر ما بودیم همهجا گلابستان بود. این جریان اما هیچگونه اشارهای به گذشته خسارتبار خود نمیکنند:
همان زمان که «محمدباقر نوبخت» گفت: «شدیدترین مرحله تحریم، نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم به فروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد».
«بیژن زنگنه» وزیر نفت دولت روحانی که جریان اصلاحطلب از او با لقب «ژنرال» نام میبرد در اظهارنظری گفته بود: «امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم پولش را نمیتوانیم بیاوریم».
و بنا به اعتراف نوبخت حتی با وجود تمسک به کانال اینستکس هم، برای غذا و دارو نمیتوانستند نفت بفروشند.
اما به مدد دیپلماسی انقلابی، همزمان با آزادی ۱۰ میلیارد دلار از اموال ایران، صادرات نفت بدون برجام، از ۳۰۰ هزار بشکه به بالای 2 میلیون بشکه یعنی هفت برابر رسیده است.
والاستریتژورنال در گزارشی نوشت (1401): «فروش نفت ایران به بالاترین میزان پس از تحریمهای دولت ترامپ رسیده است». گفتنی است تنها در ۷ ماه ابتدایی دولت سیزدهم و تنها در حوزه نفت و انرژی بیش از ۵۵ قرارداد و تفاهمنامه به ارزش ۳۳ میلیارد دلار از جمله با شرکتهای بزرگ خارجی به امضا رسید. این در حالی است که ارزش قرارداد توتال در دولت قبل، که جریان اصلاحطلب از آن با عنوان «گلابی برجام» نام میبرد حدود ۴.۸ میلیارد دلار بوده است.
عراقچی اسفند 1396 دو ماه پیش از خروج آمریکا از برجام در اندیشکده «چتم هاوس» لندن گفت: «ایران برجام را داستانی موفق نمیداند؛ چراکه ایران از آن بهرهمند نشده و تحریمها برداشته نشده است. دلیل آن ساده است، آمریکا تقریبا هر روز تعهداتش در برجام را نقض میکند».
ظریف شهریور ۹۷ در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سیانان و در پاسخ به این سؤال خبرنگار که «اگر شما احساس میکردید آمریکا به تحریمها اعتیاد دارد، چرا توافق را ادامه دادید؟» گفت: «این شاید یک اشتباه بوده است اما مشکل اینجا بود که احساس ما این بود ایالات متحده یاد گرفته که دستکم در مورد ایران، تحریمها علیرغم ایجاد مشقتهای اقتصادی، نتایج سیاسی مدنظر آنها را به بار نمیآورند و من فکر میکردم که آمریکاییها این درس را یاد گرفتهاند. متأسفانه، اشتباه میکردم».
در حالی که ظریف در کلابهاوس ادعا کرده بود؛ «همین الان هم مشکلاتی درباره FATF داریم که مانع همکاری ما با روسیه و چین میشود. حتی اگر نگاه به شرق داشته باشیم تحریم و FATF مانع هستند».
یکی از مهمترین مصادیق اقدامات مثبت دولت سیزدهم بدون برجام و FATF، مربوط به واکسیناسیون سراسری کرونا و کارنامه مثبت دولت در این خصوص است. در دولت قبل رئیسجمهور گفته بود؛ «واکسن کرونا سوهان قم نیست که فراوان باشد»! «علی ربیعی» سخنگوی همان دولت گفته بود: «نپیوستن ایران به FATF علت ناتوانی در خرید واکسن کرونا است».
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
برجام را آتش زدیم !(۲)
تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۰- پایان دولت روحانی- در حدود ۱۹ میلیون دُز واکسن کرونا وارد کشور شده بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم تا پایان اسفند ۱۴۰۰ مجموع واکسنهای وارداتی به حدود ۱۵۸ میلیون دُز رسید. به عبارتی در عرض حدود ۸ ماه تقریبا واردات واکسن کرونا به کشور ۸ برابر افزایش یافت. علاوهبر آن واکسنهای تولید داخل ضمن تامین نیاز داخل به چندین کشور نیز صادر شد.
در دولت قبل برخی دولتمردان همصدا با فعالین و رسانههای اصلاحطلب تاکید داشتند که تا مسئله FATF حل نشود، رویدادهایی از جمله پیوستن ایران به شانگهای محقق نخواهد شد. اما در همان آغاز دولت سیزدهم و با تغییر ریل سیاست خارجی دولت، ایران بهعنوان عضو ناظر در سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای پذیرفته شد.
جروزالمپست همان زمان نوشت: آنچه که نگرانی بیشتری را ایجاد میکند، قصد جمهوری اسلامی در کنار روسیه و چین برای استفاده از سازمان همکاری شانگهای بهعنوان سکویی برای کاهش نفوذ نظامی غرب و به چالش کشیدن قدرت نظامی آمریکا و اروپا است.
غربگرایان خروج آمریکا از برجام را نوشتن شعار بر روی موشکهای ایرانی تعلیل میکردند. اما در دولت انقلابی، ایران پس از آزمایش موشک ابرفراصوت خود و پایان ماموریت ناوگروه ۸۶ که دور جهان را با تجهیزات و نیروهای ایرانی و بومی چرخیده بود، با جهان مذاکره کرد و بهطور رسمی عضو سازمان گردید. و جان بولتون در واکنش به این اتفاق گفت: «نتوانستیم ایران را مهار کنیم متحدانمان بیاعتماد شدند».
و وبسایت بیبیسی فارسی نوشت: «شکست برجام و حامیان آن در ایران و قدرت گرفتن راست افراطی، سبب شدت گرفتن روند تغییر رویکرد استراتژیک جمهوری اسلامی، یعنی گردش به شرق و همگامی و همپیمانی با روسیه و چین شد. به علاوه، درست است که رهبر جمهوری اسلامی توافق را بدون اشکال دانسته، اما شروطش یعنی حفظ زیرساختهای فعلی هستهای کشور و همینطور رعایت مصوبه مجلس یازدهم(طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها) در تضاد با هر نوع توافق معنادار است.»
از جمله دستاوردهای دیپلماسی انقلابی؛ آزادسازی منابع بلوکهشده ایران در خارج از کشور است:
- آزادسازی مبلغی بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار بلوکهشده در عراق که عمده آن به صادرات انرژی به این کشور همسایه مربوط میشد.
- آزادسازی حدود 7 میلیارد دلار بلوکهشده در صندوق بینالمللی پول.
- آزادسازی اموال بلوکهشده ایران در دو بانک تجاری کره؛ این قضیه از سال 2018 یعنی پس از خروج دولت پیشین آمریکا از برجام آغاز شد. کرهجنوبی پیش از تحریمها یکی از بزرگترین خریداران نفت خام ایران در آسیا بود و شرکتهای نفتی کره هزینه واردات نفت خود را به «وون» کره از طریق حساب بانک مرکزی ایران در سئول پرداخت میکردند. سپس بانک مرکزی ایران مبالغ پرداختی به صادرکنندگان نفت ایران را با ریال تسویه میکرد. مقامات سئول در دوره پس از خروج آمریکا از برجام از پرداخت پول خرید نفت به ایران خودداری کرده و ادعا کردند که سرنوشت پولهای بلوکهشده به نتیجه مذاکرات هستهای ایران با قدرتهای جهانی بستگی دارد. اما در دولت سیزدهم این منابع بدون هیچ پیششرطی آزاد شدند.
در مذاکرات منجر به برجام و احیای آن تاکید ویژه بر تسهیل فروش نفت ایران بود، در حالی که از اساس تمام مشکلات چه در دوران تحریم و چه در دوره توافق به نحوه استفاده از این درآمدها بازمیگشت. به همین علت در برههای که برجام در حال اجرا بود با وجود آزاد شدن فروش نفت، بازگرداندن پول آن به کشور یا استفاده از آن برای خریدهای تجاری بهراحتی ممکن نبود.
در مقایسه میان دو توافق فقط به یک مورد اشاره میشود؛ آزادی جیسون رضاییان و ۴ نفر دیگر در ازای آزادی مبلغ یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار از دارایی ایران در سال ۱۳۹۴ که تنها ۴۰۰ میلیون دلار از این مبلغ پیش از خروج آمریکاییها از ایران به تهران رسیده بود. اما در این توافق، به ازای آزادی همان تعداد آمریکایی، واشنگتن حاضر شده تا تقریبا چهار برابر بیشتر از قبل، پولهای کشورمان را آزاد کند؛ بدون اینکه معلق به توافق دیگری باشد. یعنی ایران هیچ شرطی برای این توافق قبول نکرده است، برخلاف توافق سال 1394 که تبادل زندانیان شرط ضمن توافق برجام بود.
همچنین این توافق، نه ذخایر اورانیوم ایران را کاهش میدهد و نه سانتریفیوژهای پیشرفته را متوقف میکند. بلکه آمریکا را در موضع انفعال و استیصال سیاسی قرار داده است.
شبکه کان رژیم صهیونیستی این توافق را ناشی از گروگانگیری ایران دانست و گفت که این توافق برای اسرائیل تبعات دارد.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
برجام را آتش زدیم !(۳)
مایک پمپئو وزیر خارجه دولت ترامپ گفت: «توافق ایران و آمریکا وحشتناک است. ایرانیها امروز خوشحال هستند؛ دولت بایدن در برابر ایران ضعیف عمل میکند، آمریکا نباید به ایران امتیاز میداد. آنها ۶ میلیارد دلار پول دریافت میکنند.»
تام کاتن، دیگر مقام جمهوریخواه آمریکایی هم در توئیتی توافق تهران و واشنگتن بر سر تبادل زندانیان را «رقص بایدن به ساز ایران» عنوان کرده است.
ران دیسانتیس، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در صفحه خود با حمله به توافق ایران و آمریکا بر سر تبادل زندانیان نوشت: «بایدن باید از دنبال کردن وسواسگونه توافقهایی که امنیت ما را در خطر قرار میدهد، پرهیز کند».
سخن مایک پنس معاون سابق رئیسجمهور آمریکا هم این بود: «علیرغم اینکه از آزادی زندانیمان خوشحالم اما مردم آمریکا باید بدانند که بایدن اجازه داده است بزرگترین باج تاریخ را به ایران بدهیم».
حضور و ظهور انقلابی، آمریکاییها را مجبور کرده که به قول مایک پنس معاون سابق ترامپ، باج بزرگی به ایران بدهند. این یعنی دوران ذلت مذاکره قدمزنانه نمایشی گذشته و آمریکا دیگر کدخدا نیست که همه دنیا باید در ذیل آن تعریف شوند. بلکه امروز میدانداری در جبهه ایدئولوژیک و تمدنگرا در مقابل استکبار، حکومت اسلامی را در موضع اقتدار قرار داده است که در عرصه منطقه و بینالملل نقش تعیینکننده دارد.
آخرین مورد، عضویت ایران در بریکس است که بدون کمترین اعتنایی به برجام و طرفهای مذاکره صورت گرفت که خود دستاورد مهمی در جهان سیاست به حساب میآید. در اهمیت آن همین بس که بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و ۲۸ قدرت اقتصادی جهان را در اختیار دارد.
حال همگان به ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در تشکیل بلوک جدید قدرت پی بردهاند و نقش ایران را در تغییر هندسه قدرت جهانی به خوبی فهمیدهاند.
و آخر سخن اینکه؛ برجام گام اول برای تسلیم ایران بود. رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به صراحت برجام را نقطه شروع خوانده بود تا به توافقی «طولانیتر، قویتر و گستردهتر» برسند و ایران را در سایر موارد مثل هستهای زمینگیر کنند.
آری برجام را آتش زدیم بدون اینکه حتی یک چوب کبریت را برای روشن کردن منقلی حرام کنیم و به غربگرایان حق میدهیم که عصبانی شوند.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حال و روز اپوزیسیون زیر لحافی در کمتر از دو دقیقه! 😁
🔺️چرت زدن "نوریزاده" و هذیان گفتن وی در پخش زنده به عنوان نمادی از اپوزیسیون ورشکسته است که به هر دری زده تا علیه ایرانیان توطئه بچیند و اکنون اینگونه دست از پا درازتر، خود را جلوی دوربین مفتضح میکند!
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅آیا از معصوم می شود انتقاد کرد؟
روحانی: همه باید انتقاد بشن استثنا نداره.امام زمان هم بیاد....
استاد عالی : پاسخی دندان شکن به روحانی در حضور خودش (روحانی کنار رهبر نشسته)
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
نقش بصيرت ياران ائمه عليهم السلام در تداوم شيعه
سخن جالب إبن أبي الحديد
ابن ابي الحديد، دانشمند معروف اهل تسنن ميگويد:
شگفتا از مردمي كه به دليل وجود عمارياسر، در حقانيت كار خود شك ميكنند، ولي در مورد وجود حضرت علي عليه السلام (كه در كدام جانب است) شك نميكنند. همچنين استدلال ميآورند كه حق با سپاه عراق است؛ زيرا عمار در ميان آنهاست، ولي توجهي ندارند كه حضرت علي عليه السلام در ميان سپاه عراق است.
از اين سخن كه پيامبر در شأن عمار فرمود: گروه ستمگر، تو را ميكشند واهمه ميكنند، ولي از آن همه سخن كه پيامبر در شأن علي عليه السلام فرموده، واهمه ندارند. مگر نه اين است كه پيامبر در شأن علي عليه السلام فرمود: «اَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ؛ خدايا دوست بدار كسي كه علي عليه السلام را دوست دارد و دشمن بدار كسي كه علي عليه السلام را دشمن دارد!» و نيز فرمود: «لا يحِبُّكَ اِلّا مُؤْمِنٌ و لا يبغِضُكَ اِلّا المُنافِقُ؛ دوست ندارد تو را مگر مؤمن و دشمن ندارد تو را مگر منافق.» اين شيوه، بيان كننده آن است كه قريش از نخست تصميم گرفتند فضيلتهاي علي عليه السلام پوشيده بماند تا به طور كلي فراموش شود.
افشاي چهره واقعي معاويه و بنياميه
در اينجا مواردي را برميشماريم كه بيان ميكند عمار چگونه در موقعيتهاي گوناگون به افشاگري بر ضد خاندان معاويه و بنياميه ميپرداخت.
1. هنگامي كه اميرمؤمنان علي عليه السلام در كوفه درباره جنگ با معاويه به مشورت پرداخت و از مهاجران و انصار نظرخواهي كرد؛ عمارياسر از ميان آن جمع برخاست و پس از حمد و ثناي الهي گفت:
اي اميرمؤمنان، اگر ميتواني حتي يك روز به دشمن مهلت ندهي، اين كار را انجام بده. ما را پيش از آنكه آتش دشمنان ِبدكار شعلهور شود و براي دوري و جدايي از ما همرأي شوند، همراه خود روانه جبهه كن. آنگاه مخالفان را به سوي راه هدايت و رشد فراخوان. اگر پذيرفتند كه سعادتمند شدهاند؛ وگرنه، ناگزير با آنها ميجنگيم: فَوَاللهِ اِنَّ سَفْكَ دِمائِهِمْ، وَالْجِدَّ في جِهادِهِمْ لَقُربَهٌ عِندَاللهِ وَ كَرامَهٌ مِنْهَ؛1 سوگند به خدا! به يقين ريختن خون آنها و تلاش براي جهاد و نبرد با ايشان، موجب تقرب و كرامت در پيشگاه الهي خواهد بود.
2. هنگاميكه عمار در صفين تصميم گرفت به ميدان گام نهد، در جمع ياران امام برخاست و گفت: خاندان اميه، در اسلام پيشگام نبودهاند تا از اين نظر شايسته فرمانروايي باشند. آنان مردم را فريفتند و ناله «امام ما مظلومانه كشته شد» سر دادند تا بر مردم، ظالمانه حكومت و سلطهگري كنند. اين حيلهاي است كه از راه آن، به آنچه ميبينيد، رسيدهاند. اگر چنين خدعهاي به كار نميبردند، دو نفر هم با آنان بيعت نميكرد وبه ياريشان برنميخاست.
او ادامه داد: خدايا،تو ميداني كه اگر بدانم رضاي تو در اين است كه خود را در اين دريا بيفكنم، ميافكنم. اگر بدانم رضاي تو در اين است كه لبه شمشير را بر شكم قرار دهم و بر آن خم شوم كه از آن طرف به در آيد، چنين خواهم كرد. خدايا، ميدانم و مرا آگاه ساختي كه امروز عملي كه تو را بيش از هر چيز راضي سازد، جز جهاد با اين گروه نيست و اگر ميدانستم كه جز اين، عمل ديگري هست، آن را انجام ميدادم.
3. در سومين روز جنگ صفين، عمار كه فرمانده بخشي از سپاه اميرمؤمنان علي عليه السلام بود، در ميان ياران، معاويه را چنين معرفي كرد:
اي مسلمانان، آيا ميخواهيد نظارهگر شخصي باشيد كه خدا و رسولش را دشمن دارد و با خدا و رسولش ميجنگد و بر مسلمانان ستم و تجاوز و مشركان را تقويت ميكند؟ همان كسي كه وقتي خداوند (در فتح مكه) پيروزي دين و نصرت رسولش را خواست، نزد پيامبر آمد و در ظاهر مسلمان شد. سوگند به خدا! اسلام او از روي ميل نبود، بلكه با كمال بيتوجهي اسلام را پذيرفت و پس از رحلت رسول خدا صلي الله عليه و آله سوگند به خدا ما او را با عنوان دشمن مسلمانان و دوست مجرمان شناختيم. آگاه باشيد كه او معاويه است. با او نبرد و او را لعنت كنيد كه او از كساني است كه نور خدا را خاموش ميكنند و موجب پيروزي دشمنان خدا ميشوند.
عمار با همراهان دلاور خود در آن روز، عمروعاص و دشمن را تا پايگاه خودشان عقب راند و آن روز، پيروزي نصيب سپاه اميرمؤمنان علي عليه السلام شد و عمروعاص در آخر آن روز، با فرار و گريز، خود را نجات داد.
4. در خلال درگيري نبرد صفين، يكي از مسلمانان نزد عمار آمد و چنين پرسيد: اي ابواليقظان! مگر نه اين است كه رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: «قاتِلُوا النّاسَ حَتّي يَسْلَمُوا... ؛ با كافران بجنگيد تا مسلمان شوند و هنگامي كه مسلمان شدند، از طرف من، خون و اموال آنها محفوظ است؟ عمار پاسخ داد: آري همينگونه است، ولي اينها (طرفداران معاويه) مسلمان نيستند، بلكه در ظاهر اسلام را پذيرفتند و كفر خود را پنهان داشتند، تا وقتي يار و ياور يافتند، كفرشان را ظاهر كنند».
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
اروپاییها متقاضی پهپادهای ایرانی هستند
معاون توسعه مدیریت و برنامه راهبردی و سخنگوی وزارت دفاع گفت: الان متقاضیان زیادی برای پهپادهای ما وجود دارد و از کشورهای غربی و اروپایی هم چند مورد درخواست داشتهایم که البته آنها مایل نیستند اسمشان اعلام شود.
سردار رضا طلایی نیک، معاون توسعه مدیریت و برنامه راهبردی و سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره وضعیت صادرات پهپاد به کشورهای دیگر، گفت: پهپادهای ما متقاضیان زیادی دارد و کشورهای بسیاری از ما درخواست خرید پهپاد دارند.
وی با اشاره به نمایشگاه دستاوردهای صنایع دفاعی وزارت دفاع افزود: ما نمایشگاه دائمی و صادراتی داریم و البته همه محصولات ما در آن قرار نمیگیرد و برخی دستاوردهای ما بنا به دلایل خاصی در سبد محصولات صادراتی نیست.
سخنگوی وزارت دفاع تاکید کرد: اما اگر با کشوری ملاحظات سیاسی و امنیتی نداشته باشیم و مطمئن باشیم که از این پهپاد ما استفاده نامناسبی نمیشود و با ملاحظه ظرفیت تولید پهپاد و تامین نیاز داخلی، آمادگی صادرات پهپادهایی که در سبد محصولات صادراتی هستند را داریم.
سردار طلایی نیک ادامه داد: الان متقاضیان زیادی برای پهپادهای ما وجود دارد و از کشورهای غربی و اروپایی هم چند مورد درخواست داشتهایم که البته آنها مایل نیستند اسمشان اعلام شود.
سخنگوی وزارت دفاع درباره وضعیت خرید تسلیحات خارجی نیز گفت: برای تامین نیازهای نیروهای مسلح، اولویت با ظرفیتهای داخلی است. اما در مواردی که نیاز به تامین خارجی برای تکمیل تسلیحات و تجهیزات داخلی باشد، بهویژه در حوزه رزم هوایی، این موضوع از گذشته در برنامه تامین خارجی وزارت دفاع قرار داشته و برخی از آنها به مرحله نهایی رسیده است ولی فرآیند قراردادهای تامین تسلیحات خارجی طولانی است.
وی افزود: اولا باید نوع تجهیزاتی که نیازمند آن هستیم در مقایسه با مشابه داخلی و خارجی مورد ارزیابی قرار گیرد و ما باید به لحاظ قیمت و کیفیت آن را در مراجع ذیصلاح به تایید برسانیم و باید بدانیم زمانی که تامین تجهیزات از خارج کشور تایید شد، ساخت آن در کشور تامینکننده هم نیازمند زمان است.
سردار طلایی نیک ادامه داد: علاوهبر این، نیروی نظامی که کاربر آن سلاح یا پرنده خاص است باید فرآیند آموزشی لازم برای آن سلاح را طی کند و این هم نیازمند مشارکت طرف خارجی است.
سخنگوی وزارت دفاع تصریح کرد: همچنین تامین و تبادل مالی قرارداد نیز باید با فرآیندهای پیشبینی شده انجام شود و همه اینها در چارچوبهای ملاحظات قانونی و بینالمللی صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: در مورد آنچه که با کشورهای دیگر مانند روسیه از گذشته تبادلاتی داشتهایم هیچ کدام لغو نشده است منتها هرکدام از آنها فرآیندهای خاص خود را پشت سر میگذارد.
به گزارش تسنیم، طلایینیک در پاسخ به این سؤال که آیا هواپیمایی در این خصوص به کشور آمده است؟ گفت: هرکدام از این توافقها که به مرحله نهایی و اجرائی برسد اطلاعات لازم در اختیار ملت ایران قرار خواهد گرفت. ملاحظات امنیتی وجود دارد که تا قبل از نهایی شدن این فرآیندها هیچ کشوری مایل به اطلاعرسانی در مورد آنها نیست بنده هم همین قدر اطمینان میدهم که هیچ فرآیندی نبوده است که لغو یا مختل شده باشد.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
آرم جدید فرقه گمراه یمانی
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
🔴 عادی سازی سلطه شبکه های اجتماعی خارجی؛ جهالت یا خیانت !
🔰رهبر انقلاب، چند سال قبل فرمودند:
" اینکه بعضیها بیایند بگویند «فردای دنیا، فردای مذاکره است، فردای موشک نیست»، این حرف اگر از روی ناآگاهی گفته شده باشد، خب #ناآگاهی است، اگر از روی آگاهی گفته شده باشد، #خیانت است. " https://khl.ink/f/32740
🔻از سوی دیگر، این روزها شاهد هستیم که برخی افراد، سلطه سکوهای مجازی دشمن را عادی می شمرند و حتی برخی هستند که با توجیهات سطحی در حال تئوریزه کردن و عادی سازی حضور فحشاگرام ها در کشور هستند.
🔻اگر کسی در مورد موشک آنگونه سخن بگوید، یا ناآگاه است و یا خائن؛ بنابراین، در مورد فضای مجازی و ابزارهای آن هم – که در دنیای امروز با توجه به اثرات سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی، از جهاتی مهمتر از موشک است – اگر کسی وابستگی به خارج و سلطه سکوهای خارجی را تئوریزه و عادی سازی کند، یا نادان است و یا خائن.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
⛔️ گونه شناسی آتش بیاران اختلاف قوا
🔹 دست هایی در جریان است که بین مجلس و دولت اختلاف بیاندازد. همیشه هم برای اختلاف بهانه وجود دارد. اما مهمتر از این بهانه ها یک خط راهبردی و کلیدی است و آن اینکه مردم بدون وفاق ملی حس کار و تلاش و خدمت را احساس نمی کنند و خلاص.
🔸 این حرف نیز هیچ دخلی به نقد و نظارت و استقلال و اختلاف سلیقه ها ندارد. این همه سرجای خود و لازم است و اما نفی همدلی و وحدت نمی کند؛ خلاصه تنها و تنها وفاق است که سرمایه اجتماعی می سازد.
✅ اما خیلی وقت ها این سران قوا نیستند که در نقطه اختلافند و دامنه اختلاف عمدتا در جای دیگری است. این متن گونه شناسی هیزم آوران این آتش است. همان ها که از کاه کوه می سازند.
1️⃣ از دسته اول که ضدانقلاب است عبور کنیم؛ هیچ. جیره و مواجب می گیرند برای همین ماموریت. روشن است.
2️⃣ اما دسته دوم. ایندسته کاسبان حاشیه اند. اینها عمدتا در رسانه دنبال جلب توجه اند. هیچ هنری هم برای جذب مخاطب جز پرداختن به حواشی ندارند. سابقه اینها برمی گردد به زردنویسی رسانه ای.
3️⃣ دسته سوم کسانی اند که آنچه از سیاست می دانند صرفا یک گزاره ماکیاولی است که می گوید اختلاف بیانداز و غلبه کن. ایندسته تصور می کند اگر بین رقبای شان اختلاف ایجاد کنند مردم به آنها اقبال می کنند. جریان اقلیت سیاسی این روزها دنبال همین بازی است.
4️⃣ دسته چهارم بامزه اند. اینها فکر می کنند هر چی بزن بهادرتر باشند، وفادارتر اند و مدام برای بدنه تیم مقابل و رقیب شاخ و شانه می کشند. ظاهرا از کار حزبی فقط همین را یاد گرفتند . فضای مجازی را هم میدان مبارزه و رجز خوانی دیدند. اینها هم نمی دانند که ایندست وفاداری ها حداقل پیش بزرگان آنها یعنی رئیسی و قالیباف خریدار ندارد.
5️⃣ دسته پنجم متفاوت نما هستند. کسانی که تلاش می کنند بگویند ما نه اینیم و نه آن. هر دو طرف را تخریب می کنند و به جان هم می اندازند تا بگویند ما متفاوتیم و به ما اعتماد کنید. جالب اینکه هیچ وقت جریان سومی ها مورد اقبال و اعتماد قرار نگرفته اند.
6️⃣ دسته اخر هم کسانی اند که تلاش می کنند باا ختلاف افکنی از دو جریان اصلی انقدر بتراشند و حذف کنند تا جا برای آنها بالاخره در یک دسته باز شود و شاید هم به نان و نوائی برسند. البته تجربه نشان داده است که ایندسته هم همیشه اخر صف اند.
💢 حالا چه باید کرد:
از این دسته ها عبور کنیم. اصل مخاطب است و نظاره گران صحنه. چشم باز کنیم و در این معرکه، هیزم آتش نشویم. خبری نیست جز جنگ زرگری. هیچ راهی نیست جز وفاق و فقط کار.کار. کار.
✍محسن مهدیان
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
✅ رسانه ارتش جمهوری اسلامی ایران تصاویری از ۲۴ تن از افسران و درجهداران ارتش را که در شهریور ۱۳۲۰ با وجود فرمان ترک مقاومت، تا پای جان در مقابل قوای روس و انگلیس ایستادگی کردند منتشر کرد.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
🌿🌹🌿
بستـــه خبری
از آزادسازی پولهای بلوکه شده تا افتخارات رضاخان😏 و ماست مالی برخی قضایا😉گرفته تا عنوان خلیج فارس از تریبون های جهانی و مزایای بریکس ، در این بسته خبری
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴داماد حسن روحانی گفته همه کارها رو دولت قبل انجام داد فقط رئیسی امضا می کنه!
👆جواب جالب دکتر رئیسی رو ببینید
# اللهم - عجل - لولیک - الفرج
#لبیک_یا_خامنه_ای
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
دشمن شناسی(شناخت دشمن و روش های مقابله با آن)قسمت۱۴۰
از منظر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی)
عداوت دشمن با هر دو جناح سیاسی
اختلاف سلیقه در کشور وجود دارد، اما تبدیل آن به تضاد بنیانی از کارهایی است که دشمن به آن میپردازد و در شکل دهی آن مؤثر است. باید مواظب باشیم. مسئولین و جناحهای سیاسی مواظب باشند اختلاف سلیقه را به تضادهای بنیانی تبدیل نکنند. چرا شعارهای دشمن را تکرار میکنید؟! دشمن با هر دو جناح عداوت دارد. خیال نکنید یک جناح را دوست دارد و از جناح دیگر بدش می آید. با هر دو جناح دشمن است. گاهی از جناحی حمایت میکند تا دیگری را تضعیف نماید. بعد که یک جناح ضعیف و یا از صحنه خارج و زائل شد، به تضعیف دیگری بپردازد. مردم، مسئولین، سیاسیها و جوانان عزیز ما خیلی مواظب باشند. دشمن، خواهان دسته بندیهای سیاسی و جدایی بین صفوف مردم است. خط دشمن در کشور ما عبارت است از جدا کردن مردم از نظام و ایجاد فضای هرج و مرج در جامعه. شاهد بودید که در سال هفتاد و هشت این مسائل را به جنجالهای خیابانی هم کشاندند که قدرت بسیج مردمی جلو تجاوزات آنها را گرفت. جوانان عزیز هوشیار باشند و بدانند که نقشه های دشمن در این کشور چیست و چه میخواهد.(بیانات در اجتماع مردم مشهد در حرم مقدس 1/1/1382)
سوءاستفاده ی دشمن از بگومگوهای بیهوده ی خودیها
آقایانی که سردمداران خطوط سیاسی و گرایشهای سیاسی هستید، حالا برسید به این حرفی که ما میگوییم شما خودیها وقتی سر قضایای بیهوده اینطور با هم درگیر میشوید، دشمن سوء استفاده میکند؛ بفرمایید این یک نمونه؛ دیدید دشمن چطور استفاده کرد؟! دیدید دشمن چگونه نیش خود را زد؟! این مسائل را کنار بگذارید. البته ما اصرار نداریم که همه یک طور فکر کنند؛ اما برای کار سیاسی و درگیری سیاسی، حدی قائل شوید و خط قرمزی بگذارید. بی حساب و کتاب با هم مبارزه نکنید که آنقدر مشغول شوید که به دشمن اجازه دهید اینطور بیاید و داخل این میدانها بشود. سر این قضیه ی قانون مطبوعات و سر قضایای گوناگون دیگر، چه جنجال و چه دعوایی به راه افتاد! همه اش مسائل خط و خطوط! برای چه؟ برای اینکه قانونی در مجلس تصویب میشود. من به یک جریان سیاسی خاص اشاره نمیکنم؛ خطاب من به همه است. برای من، آن خط و این خط و هر خط سیاسی و سلیقه ی سیاسی دیگر، تفاوت نمیکند. برای من، مناط و ملاک، راه خدا و راه امام و راه اسلام و حفظ کشور و رعایت مصالح مردم و حفظ آینده ی کشور مطرح است. برای من فرقی نمیکند که فلان کس متعلق به خط «الف» است، فلان کس متعلق به خط «ب» است. من به همه عرض میکنم؛ شما هم هشیار باشید.(بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان به همراه اقشار مختلف مردم 21/4/1378)
متمرکز شدن روی دشمنان اصلی
دشمن ستیزی، مشخص کردن دشمن اصلی و متمرکز شدن روی دشمنان اصلی، از دیگر مسائل مهم است. بگردید دشمن اصلی را بیابید و به مردم معرفی کنید. سعی میشود دشمن تراشی شود. بنده شنیدم که بعضی از افراد جناحهای مختلف گفته بودند که امروز دشمن اصلی ما، جناح مقابل ماست! خطای بزرگی در جامعه است که در مجموعه ای که همه معتقد به اسلام و انقلاب و نظام اسلامی اند، یک جناح، دشمن اصلی خود را جناح مقابل بداند. این خیلی تأسفبار است. اگر این حرف قائم به ذهن یک نفر یا ده نفر یا صد نفر باشد، آدم میگوید به جهنم! بگذار آنطور خیال کنند؛ اما اگر این به صورت یک فرهنگ درآید و در ذهن مجموعه ای از مردم جا بگیرد، چیز خیلی خطرناکی خواهد شد. لذاست که بایستی روی دشمن اصلی متمرکز شد و او را معرفی کرد و مردم را به ستیزه با او تشویق نمود.(15/11/1381)
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
37.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴فعال بودن مثلثِ تروریستیِ غربی عبری عربی در اغتشاشات ایران از زبان ولی امر مسلمین جهان امام خامنهای: اینهایی که عرض میکنم، همه قرائن اطّلاعاتی دارد.
✍ قسمت هفتم
🔹️من عرض بکنم به شما؛ یک مثلّثی در این قضایا فعّال بوده است. مال امروز و دیروز هم نیست؛ این سازماندهیشده بوده است.
اینهایی که عرض میکنم، همه قرائن اطّلاعاتی دارد؛ حالا بعضی آشکار است و حرفهای خودشان است، بعضی هم از طُرق اطّلاعاتی به دست آمده است.
⚠️ یک مثلّثی فعّال بودند:
1⃣نقشه مربوط به آمریکاییها و صهیونیستها است؛ "نقشه را آنها کشیدند.'' چند ماه هم هست دارند نقشه میکشند. اینکه «بیاییم از شهرهای کوچک شروع کنیم، [بعد] به طرف مرکز بیاییم و مردم را نسبت به مطالباتشان فعّال کنیم و اینها را داغ کنیم»، این نقشهای است که کشیده شده و چند ماه است روی این نقشه دارند کار میکنند. نقشه مال آمریکاییها و عوامل رژیم صهیونیستی است.
2⃣پول، مال یکی از این دولتهای خرپول اطراف خلیج فارس است. این کارها خرج دارد. آمریکایی ها که حاضر نیستند پول خرج کنند وقتی اینها «آل سعود و قطر و اردن و امارات و...» هستند.
این دو ضلع...
3⃣ضلع سوّم پادوییاش است؛ پادوییاش هم مربوط به سازمان «تروریستی» منافقین بود. سازمان آدمکش منافقین؛ پادو، آنها بودند.
#امام_خامنهای
#اغتشاشات
#کلیپ_اختصاصی
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹کاروان های حشدالشعبی در مرز خسروی جهت انتقال رایگان زائران ایرانی به نجف اشرف
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارش تصویری اسکان زائرین اربعین حسینی کانون فرهنگی فاطمیه
«شکر خدا را که در پناه حسینم
عالم از این خوب تر پناه ندارد»
#واحد_تبلیغات_کانون_فرهنگی_فاطمیه_بهبهان
#اربعین
#زیارت
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
وقت سؤال(۱)
پنجشنبه 27 فروردین 1394 (16آوریل 2015) رستوران فرانسوی پریوه در خیابان فرشته تهران شاهد یک مراسم خاص بود. تعدادی آمریکایی در پنجمین روز سفر خود به ایران با برخی از فعالان کسبوکارهای نوپا و آیندهدار ایران و برخی مدیران مربوطه به بهانه صرف ناهار قرار گذاشته بودند و گفتوگو میکردند. این تجربه سومین سفر آنها به ایران بود و معمولا خودشان را گردشگر و سرمایهگذار معرفی میکردند اما به نظر میرسید این توصیف، همه واقعیت نباشد.
دیک سیمون یکی از اعضای سازمان رؤسای جوان و جهانی
(YGOوWGO) بود که پس از 11 سپتامبر 2001 به این فکر افتاد تا از ظرفیت این سازمان در جهان برای حل چالشهای سیاسی بینالمللی استفاده کند. ایده اولیه این بود که با مرتبط کردن مدیران کسبوکارها در کشورهای موضوع مناقشه با یکدیگر میتوان به سطحی از سازش رسید که تضمینکننده منافع و امنیت ایالات متحده باشد. برای همین منظور سیمون شبکه اقدام صلح (PAN) را تشکیل داد و بر روی مواردی مثل مناقشات فلسطین - رژیماشغالگر قدس، یهودیان - اعراب و مسلمانان، آمریکا - کشورهای غربآسیا و... متمرکز شد. او پس از برنامهریزی برای سفر به کوبا و کره شمالی در سال 2012 برای اولینبار سفر به ایران را در مارس 2013 هدفگذاری کرد. جذابیتهای سفر به ایران فراتر از حد تصور بود و آنها دو سفر دیگر در آوریل 2014(فروردین 1393) وآوریل 2015(فروردین 1394) به ایران انجام دادند. ضیافت رستوران پریوه در سومین سفر آنها صورت گرفت. سفری که طی آن توانستند با معاون وزیر ارتباطات وقت هم ملاقات کنند و اطلاعات خوبی از زیرساختهای فناوری اطلاعات ایران، هدفگذاریها برای توسعه آن و آمارهای کمی و کیفی از آن به دست آورند. این همه سخاوت در ارائه اطلاعات به جماعتی که خود را گردشگر یا سرمایهگذار معرفی میکردند در بهترین حالت یک بیاحتیاطی محض بود. جالب آنجا بود که این گروه در سفر سال 2014 خود به ایران در مواقعی با راهنمایی برخی مقامات دولتی ایران فعالیتهایش را انجام میداد. گروهی که یکی از اعضای اصلی آن در دو سفر اخیر (2013 و 2014) کریستوفر شرودر بود. شرودر یکی از افراد نزدیک به وزارت خارجه ایالات متحده بود. او در زمان ریاستجمهوری جورج بوش پدر در وزارت خارجه آمریکا با جیمز بیکر کار کرده بود و با مادلین آلبرایت وزیر خارجه بیل کلینتون نیز ارتباط داشت. او یکی از اعضای شورای روابط خارجی آمریکا نیز بود و پس از سفر به کشورهای مصر، عمان، اردن، عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورهای منطقه کتاب «کسبوکارهای نوپا(استارتآپها) برمیخیزند: انقلاب کارآفرینی، در حال بازسازی خاورمیانه» درباره شکلگیری «خاورمیانه جدید» توسط «کسبوکارهای نوپا» را منتشر کرد. شرودر پس از انتشار این کتاب برای اولین بار در فروردین 1393 (آوریل 2014) در قالب شبکه اقدام صلح (PAN) به ایران آمد و یکی از سوژههای گفتوگو در گزارش جیسون رضائیان از این سفر برای واشنگتن پست بود. شبکه اقدام صلح (PAN) پس از بازگشت از سومین سفر خود به ایران(فروردین1394/آوریل2015) در ساختمان سنای ایالات متحده حاضر شدند و گزارش سفر خود را به کمیته روابط خارجی و کمیته بانکداری سنای آمریکا ارائه کردند؛ آنها همچنین گزارشی از این سفر را نیز در اختیار مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا گذاشتند. حالا دیگر کاملا مشخص بود که آنها فقط یک گردشگر و سرمایهگذار معمولی نبودند و وزارت ارتباطات دولت اول آقای روحانی و برخی دیگر از مسئولان دولت وقت در عالیترین سطوح در خدمت پروژهای آمریکایی قرار گرفته بودند که پیشپا افتادهترین هدفش جمعآوری اطلاعات دست اول از ایران بود. گردشگران و سرمایهگذاران آمریکایی(!) روی اتوبوسی که با آن در ایران رفتوآمد میکردند،
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
وقت سؤال(۲)
شعار مجموعهشان را نوشته بودند: «راهبری فراتر از تجارت».
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حتی در دولت دوم آقای روحانی نیز به همین اندازه بیملاحظه اداره میشد. معمولا معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات وقت را به اظهارنظر جنجالیاش در حمایت از منافقین و یا با ویدئوی بامزه «داری اشتباه میکنی کاپیتان» میشناسند اما مهمتر از این موارد ارتباط نزدیک او با نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) در ایران بود.
بگذارید ماجرا را از مارس 2009 (فروردین 1388) و ملاقات یکی از اساتید دانشگاه تهران در دوبی با رامین عسگرد یکی از کارمندان ارشد وزارت خارجه آمریکا و مشاور سیاسی فرماندهی وقت سنتکام شروع کنیم. رامین عسگرد در آن زمان مدیر دفتر حضور منطقهای ایران در دوبی وابسته به وزارت خارجه آمریکا بود که سعیده لطفیان با او دیدار کرد و پیشنهاد مبادله دانشجویان و اساتید میان ایران و آمریکا در جهت تقویت دیپلماسی مسیر2 و همسو با اهداف آمریکا را مطرح کرد.
او خواستار حمایت وزارت خارجه آمریکا از این پیشنهاد شد و حتی از ظرفیت سازمان پاگواش برای این طرح سخن گفت. لطفیان خودش عضو هیئترئیسه سازمان پاگواش بود؛ سازمانی که در طول جنگ سرد برای نفوذ میان جامعه دانشگاهی شوروی ساخته شده بود و پس از آن نیز از طرف نهادهای آمریکایی مثل بنیاد راکفلر با همین هدف حمایت مالی میشد. در همین چهارچوب او پای دانشجویان خود را به بخش جوانان سازمان پاگواش باز کرد. م.ج یکی از دانشجویان او بود که در سال 2014 عضو هیئت اجرایی دانشجویان بینالمللی جوان پاگواش(ISYP) شد و از این رهگذر برای ادامه تحصیل در رشته «حکمرانی جهانی، درگیری و امنیت» به مدرسه روابط بینالملل بالسیلی در کانادا رفت. استاد راهنمای او در این دانشگاه «جیمز بلایت» یکی از همکاران مرکز وودرو ویلسون بود که همچنین یکی از عوامل قدیمی آرشیو امنیت ملی آمریکا نیز به حساب میآمد. آرشيو امنيت ملي آمریکا مؤسسهاي است که در ارتباط با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا قرار دارد و پس از خارج شدن اسناد این نهادها از طبقهبندی محرمانه، به ساماندهی این اسناد و یا انتشار کتابهایی بر اساس آنها میپردازد. جیمز بلایت بر همین اساس کتاب «دشمن شدن» را با موضوع بررسی رابطه ایران و آمریکا برای آرشیو امنیت ملی آمریکا نوشت و در مقدمه آن از تلاش م.ج برای نگارش کتاب تشکر کرد. م.ج مدتی بعد به ایران برگشت و جذب نهادهای علمی و تحقیقاتی در ایران شد و دست آخر از طرف نمایندگی سازمان ملل متحد در تهران به عنوان مدیر یونیدو (UNIDO) انتخاب شد. او در پوشش این مقام با مسئولان و مقامات مختلف جمهوری اسلامی ایران دیدار میکرد و به جمعآوری اطلاعات میپرداخت. در یک مورد او در دیدار با مدیر وقت سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران خواستار ارائه بخش قابل توجهی از دادههای شهر تهران شد که با هوشیاری مدیران وقت شهرداری امکان دسترسی به این دادهها را پیدا نکرد. پیشنهادی که اگر مشابه آن را به معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت دوم آقای روحانی ارائه میداد با توجه به رابطه نزدیکش، کاملا بعید به نظر میرسید با پاسخ منفی مواجه شود. بررسی اینکه آیا چنین تبادل اطلاعاتی صورت گرفته یا نه؛ برعهده نهادهای نظارتی است. ما فقط میخواهیم از بیملاحظگیها، سوءتدبیرها و ترک فعلها در وزارت ارتباطات و فناوری طی هشت سال دولت آقای روحانی بگوییم.
پیش از این در یادداشت «خیلی دور، خیلی نزدیک» از سوءتدبیر سؤالبرانگیز مسئولان وقت در جهت شکلگیری انحصار برای یک پیامرسان خارجی در داخل کشور گفتیم. سپس در یادداشت
«کلبه وحشی» از رهاشدگی کسبوکارهای نوپا در دولت وقت آقای روحانی و لانهگزینی برای بیگانگان در این زیستبوم سؤال کردیم و در این یادداشت نیز سعی کردیم برخی روابط خارج از عرف تا عالیترین سطوح مدیریتی این وزارتخانه در دولتهای یازدهم و دوازدهم را نشان دهیم. وزارتخانهای که قرار بود شبکه ملی اطلاعات را با ملزومات آن راهاندازی کند طی هشت سال در این زمینه تقریبا متوقف ماند و حتی بدتر، بخشی از مسئولیت خود در این حوزه را به نفع بیگانگان واگذار کرد. حالا وقت سؤال است تا متهم تبدیل به مدعیالعموم نشود و عملکرد غیرقابل قبول خود را با حاشیهسازی و شبههپردازی پنهان نکند.
سید محمد عماد اعرابی
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9
اهداف فرهنگي در جنگ نرم رسانهاي
فرهنگ و نقش آن در تثبيت هنجارهاي اجتماعي و سياسي
2. كاركرد تلويزيون در فرهنگسازي
دانستن حدود نقش تلويزيون در ساخت فرهنگ، پيش از هر چيز، درك درست از جايگاه تلويزيون در فرهنگسازي و تربيت اجتماعي افراد جامعه را ميطلبد. بيگمان، در عصر حاضر، همراه با ديگر منابع جامعهپذيري و تربيت افراد, رسانه تلويزيون از پرقدرتترين و اثرگذارترين آنان است. با فرض مسلّم انگاشتن قدرت تلويزيون در جامعهپذير كردن و تربيت افراد و با اذعان به پخش برنامههاي فرهنگساز از اين رسانه، ميتوان اثرگذاري آن را در ساخت فرهنگ جامعه مشاهده كرد.
به باور همه متخصصان امور رسانه و فرهنگ, رسانهها به ويژه تلويزيون، از مهمترين منابع توليد فرهنگ و فرهنگسازي هستند. شرايط دنياي جديد به گونهاي رقم خورده كه رسانه تلويزيون، به عنوان رسانهاي فرهنگساز و جامعه تربيت كننده، در امور تربيتي و فرهنگسازي همچون خانواده و مدرسه عمل ميكند. در عصر حاضر، رسانه تلويزيون به دليل سادگي استفاده آن، عموميترين رسانهاي است كه بيشترين كاربَر را داراست. «اگر روندهاي جاري در تماشاي تلويزيون ادامه يابند، بهطور متوسط كودكي كه امروز متولد ميشود، تا هجده سالگي وقت خود را بيش از هر فعاليت ديگري غير از خوابيدن، صرف تماشاي تلويزيون خواهد كرد.»1 بررسيهاي انجام شده در ايران نشان ميدهد از ميان افراد داراي تلويزيون، هفتاد درصد آنها اطلاعات و اخبار را از راه تلويزيون به دست ميآورند.2
نتايج اين تحقيقات و مطالعات مشابه، نشان ميدهد رسانه تلويزيون، بيشترين رسانه مورد استفاده در دنياست. اكنون پرسش اينجاست كه: سازوكار اثرگذاري تلويزيون بر افراد و فرهنگ چگونه است؟ نفوذ محتوايي تلويزيون بر مخاطبان و به تبع آن، فعاليت اين رسانه در بازتوليد فرهنگ، از چه الگويي پيروي ميكند؟
درباره تحليل نقش تلويزيون در فرهنگسازي و جامعهپذيري، نظريههاي گوناگوني وجود دارد كه با عنوان نظريههاي جامعهپذيري ياد ميشود. از مهمترين آنها ميتوان از دو نظريه «مدلسازي» و «انتظارات اجتماعي» نام برد. كه در فصل پنجم به آنها ميپردازيم.3 در نظريه مدلسازي اشاره ميشود كه «تماشاگران ممكن است از الگوي رفتاري مشخصي تقليد كنند؛ در حاليكه دستاندركاران [رسانه]، تعمدي نداشتند كه كار آنها در نهايت الگوي رفتاري ديگران باشد.»4 نظريه يادگيري اجتماعي كه از سوي آلبرت باندورا5 ارائه گرديد، اجتماعي شدن افراد را فرآيندي ميداند كه از تولد تا مرگ استمرار دارد و در اين مسير از الگوهاي رفتاري موجود و واقعيتهاي اطراف خود بهره ميگيرد. اين اثرگذاريها ممكن است تقويتكننده يا تضعيفكننده باشد و وسايل ارتباط جمعي در كنار ديگر نهادهاي اجتماعي در اين فرآيند نقشآفريني ميكند.
در اين ديدگاه مثل نظريه مدلسازي، اثرگذاري تلويزيون بر مخاطبان و نقش اين رسانه در فرهنگسازي و توليد هنجارهاي فرهنگي، مسلّم و مفروض گرفته ميشود، ولي بدون يادآوري از مدلها، سطح گستردهتري از نقش تلويزيون در انتقال دانشها و هنجارها به مخاطبان بيان ميگردد. بر اساس اين نظريه، رسانهها از جمله تلويزيون، مخاطبان، به ويژه مخاطبان جوان را با انتظاراتي اجتماعي آشنا ميكند.6
بنابراين، با توجه به موارد بيان شده، تقليد و الگوبرداري مخاطبان رسانه تلويزيون از شخصيتها و رفتارهاي به نمايش درآمده در آن را ميتوان به صورت زير عنوان كرد:
1. تماشاگر، رفتار خاصي را از بازيگر رسانه ميبينيد.
2. مخاطب، رفتار مشاهده شده را درك و حلاجي ميكند و خود را به جاي بازيگر قرار ميدهد.
3. پس از آن، تماشاگر در موقعيتهاي همسان با موقعيتهاي نمايش داده شده، شبيه رفتار بازيگر در آن موقعيت رفتار ميكند.
4. تكرار رفتارهاي مشاهده شده، احساس رضايتمندي تماشاگر را در پي دارد و اين مثل شرطي شدن عمل ميكند؛ يعني تماشاگر در برابر تكرار رفتار نمايش داده شده، رضايت مادي يا معنوي يا هر دو را به دست ميآورد.
5. تقويت و ترغيب مثبت، احتمال تكرار آن رفتار را از سوي تماشاگر افزايش ميدهد.7
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d9