فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیدار امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔 @jannatolhosain
🔴سفر امیرعبداللهیان به ریاض، فرصتی تاریخی برای امنیت دستهجمعی ( بخش اول)
♦️وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حالی راهی ریاض خواهد شد که بهبود روابط دوجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، فرصتی تاریخی را برای تحکیم همکاریهای منطقهای بالاخص در حوزه تامین امنیت خلیج فارس با ساز و کار امنیت دستهجمعی ایجاد کرده است.
🔹دوشنبه گذشته «ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه به عربستان سعودی را تایید کرد، سفری که خبرش بهصورت غیررسمی از اوایل هفته مطرح شده بود و انتظار میرود که بهزودی انجام شود.
🔻این سفر ادامه روندی است که با بیانیه پکن آغاز و با سفر وزیر امور خارجه سعودی به تهران و بازگشایی سفارتها در تهران و ریاض پیش رفت. بهبود روابط ایران با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و منطقه غرب آسیا روندی است که در چارچوب سیاست بهبود روابط با همسایگان از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شده و تا امروز اگرچه با فراز و نشیب همراه بوده اما پیشرفت داشته است.
🔺بیانیه پکن در تاریخ روابط منطقهای در خلیج فارس، یک نمونه کمنظیر بود که بدون دخالت و حتی اطلاع طرفهای غربی حاصل شد؛ نمونهای که میتواند به ایجاد یک مدل مستقل منطقهای با همکاری قدرتهای بینالمللی غیرمداخلهگر بینجامد. کشورهایی نظیر چین، دو تفاوت اساسی با طرفهای غربی دارند: اولا بهعکس غربیها، از امنیت منطقه خلیج فارس سود میبرند و ثانیا عزم مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه را تحت بهانههای جعلی ندارند.
ریاض و فرصتی که باید مغتنم شمارد
♨️تهران در راستای بهبود روابط دوجانبه با ریاض، دستور کار مشخص و عزم جدی دارد و این موضوعی نیست که مقامات سعودی از آن بیاطلاع باشند. دستور کار تهران در حوزه روابط دو جانبه در تمام حوزههای سیاسی، اقتصادی، منطقهای و بینالمللی روشن است و بدیهی است که مقامات سعودی باید این فرصت تاریخی را مغتنم بشمارند، فرصتی که مشخص نیست آیا در فضایی دیگر بار دیگر رخ خواهد نمود یا نه.
🔹ایران بر تنشزدایی در منطقه مصر است و امیدوار است بهدنبال گسترش روابط همهجانبه و جدی با عربستان سعودی این مهم حاصل شود؛ دستور کار جدی امیرعبداللهیان در سفر به ریاض نیز گواهی بر جدیت ایران در قبال جدیت ریاض در راستای بهبود روابط دوجانبه و تامین امنیت منطقهای است.
⭕️تهران همواره تاکید داشته که با حضور بیگانگان در منطقه مخالف است؛ با دستیابی به ساختار امنیت منطقهای با مشارکت کشورهای منطقه، بهانه حضور نیروهای بیگانه بالاخص آمریکاییها در منطقه از میان خواهد رفت. روشن است در چنین شرایطی کشورهای منطقه نیازی به حضور نیروهای بیگانه در منطقه احساس نخواهند کرد. از سوی دیگر، گسترش روابط اقتصادی با تمام کشورهای همسایه ازجمله عربستان سعودی نیز موضوعی است که ایران به آن توجه دارد.
🔻بدیهی است که بهبود روابط دو جانبه بین بزرگترین و اثرگذارترین کشورهای منطقه، صرفا منافع دوجانبه نخواهد داشت. خواهناخواه در طول تاریخ معاصر، نوع روابط ایران و عربستان سعودی از نوع رقابت – همکاری بوده است. گهگاه وزنه رقابت سنگینتر بوده و گاهی نیز وزنه همکاری توانسته تعادلآفرینی کند و یا حتی سبقت بگیرد. چربیدن وزنه همکاری بر وزنه رقابت، بیشک میتواند ساختار امنیت منطقهای را از برخی پیچیدگیهایی که در سالهای اخیر با آنها مواجه بوده، تا حدی نجات دهد.
پیچیدگیهای امنیتی و امنیت دستهجمعی
♦️پیچیدگیهای امنیتی منطقه خلیج فارس همواره با یک عامل مشخص در ارتباط مستقیم بودهاند: دخالت کشورهای غربی در منطقه. هدف واشنگتن و متحدانش همواره آن بوده که کشورهای عربی منطقه همواره از منظر امنیتی وابسته به غرب باقی بمانند، نهتنها مشتری سلاح آنها باشند، بلکه پایگاهی برای استقرار نیروهای غربی و بالاخص آمریکایی هم باشند.
♨️سعودیها و کشورهای تابع آنها در منطقه عموما پول نفت را خرج کردهاند تا امنیت بخرند اما بیانیه پکن دستکم نشانهای از این بود که ریاض تا حدی به این موضوع پی برده که خرید امنیت از طرفهای غربی چندان هم میسر نیست. شکست سیاستهای عربستان سعودی در یمن و آسیبهای جدی که به تاسیسات سعودیها توسط ارتش نهچندان مجهز یمن وارد شد از یکسو و هزینههای کمرشکن ادامه این تجاوزگری از سوی دیگر، احتمالا توانسته بود شعلههایی از عقلانیت را در ریاض مشتعل کند.
🌐@jannatolhosain
🔴سفر امیرعبداللهیان به ریاض، فرصتی تاریخی برای امنیت دستهجمعی ( بخش دوم)
🔹این روند شاید به گونهای از درک در ریاض و دیگر پایتختهای عربی منجر شده باشد که آمریکا با وجود بحرانهای داخلی که برخی تحلیلگران آنها را سرآغاز روند افول قدرت این کشور میدانند و درگیر بودن در بحرانهای متعدد بینالمللی ازجمله بحران اوکراین و خوی مداخلهجویی در امور داخلی دیگر کشورها، دیگر نمیتواند اهرم قابل اتکایی برای کسب امنیت باشد؛ از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران علیرغم تمام مشکلات و بحرانها، مستحکم و پابرجاست و برای آنها یک واقعیت منطقهای است که باید همکاری با آن را بپذیرند و چهبسا از گذار این همکاری بهدنبال منافع خویش از جمله کسب امنیت باشند.
♦️یک راهکار که در حاشیه بهبود روابط بین تهران و ریاض قابل تصور است، حرکت کشورهای منطقه بهسوی نوعی ساختار امنیتی دستهجمعی است که نهتنها نگرانیهای امنیتی این کشورها را خواهد کاست، بلکه میتواند دغدغههای طرفهای بینالمللی خواهان ثبات و امنیت در خلیج فارس را نیز مرتفع کند و بستر سوءاستفاده اخلالگران امنیت را برچیند.
مخالفان همیشگی
♨️حسب اطلاعات موجود، تنشزدایی بین ایران و عربستان سعودی از همان ساعات اولیه اعلام، علیرغم استقبال ظاهری با مخالفت کشورهای غربی از جمله آمریکا و تروئیکای اروپا مواجه بوده است. شاید این گفته بیراه نباشد که در سفرهای اخیر مقامات آمریکایی به عربستان سعودی و سایر کشورهای منطقه، واشنگتن تمام مساعی خویش را برای اخلال در شکلگیری نوعی همکاری دوجانبه بین تهران و ریاض و همکاری کلان منطقهای بهکار گرفته است.
🔻اخبار اخیر مبنی بر اعزام سه هزار نیرو به منطقه خلیج فارس با تجهیزات نظامی، بیش از آنکه تاثیر واقعی و میدانی داشته باشد، تلاشی است برای آنکه کشورهای منطقه به تغییر رویکرد وابستگی امنیتی احساس نیاز نکنند، رو به تنشزدایی نیاورند و پای رقبای بینالمللی آمریکا را به منطقه باز نکنند.
🔺هر کارشناس نظامی بهرهمند از عقل سلیم لاجرم اذعان خواهد کرد که این تعداد نیرو و کل تجهیزات جدید مورد ادعای آمریکاییها، تاثیر خاصی بر معادلات نظامی در منطقه نخواهد داشت. شاید تحلیلگران عرب منطقه هم پی برده باشند که این یک ژست نابهنگام است، ژست است چون تاثیری ندارد و نابهنگام است از آن رو که در هنگامه کاهش تنشها صورت پذیرفته است.
⭕️کشورهای منطقه اگر همچون جمهوری اسلامی ایران عزم جدی داشته باشند، میتوانند به یک ساختار امنیتی قابل اعتماد با همکاری یکدیگر دست یابند، بدون آنکه اخلالگران امنیت را در آن مشارکت دهند.
🌐@jannatolhosain
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اجرای فن تماشایی جوانان ایرانی روی کشتیگیران آمریکایی
🔹علی احمدیوفا ۱۱-۱ حریف آمریکاییاش را برد و ابوالفضل چوبانی ۷-۱.
🔸امروز هدایتی، محسننژاد، احمدیوفا، عبدولی و چوبانی به نیمهنهاییِ مسابقات جهانی کشتی فرنگی اردن رسیدند.
🌐@jannatolhosain
6.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدئوی استقرار نیروهای حشد الشعبی در مناطق غربی عراق پس از تحرکات اخیر آمریکا.
🌐@jannatolhosain
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پاسخ قالیباف به حواشی برکناری معاون سیاسی
قالیباف، در دانشگاه علامه:
🔹 اگر وزیری تحت فشار عزل و نصبی را بپذیرد، باید برای خود آن وزیر تعیینتکلیف کرد، اما وحیدی قبل از موضوع بخشنامه تصمیم به تغییر معاونش داشت.
🔹اگر بخشنامه قانونی بود، چرا آقای وحیدی خودش لغوش کرد؟
🔹 بخشنامۀ غیرقانونی دخالت روشن معاون وزیر در انتخابات بود که باید بیطرفی را حفظ میکرد.
🔹 در مجلس محکومم به اینکه قالیباف میخواهد وحیدی استیضاح نشود.
🔹 بهجای همافزایی، ۴۵ روز است کشور افتاده است در یک موضوع سیاسی که از اساس هم کذب است.
🔸🔸🔸🔸🔸
49.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 فیلم هایی فوقالعاده از خوزستان و عراق /دیدن این ویدئو برای پیاده های اربعین ضروری است
🎥 فیلم های عجیب، بی نظیر و قابل تامل از خوزستان / موکب ها به راه افتادند / خوزستانی ها با پای پیاده در حال خروج از مرزها به سمت کربلا / این ویدئو را کسانی که در مسیر پیاده روی اربعین هستند حتما ببینند
🌐@jannatolhosain
♨️عربستان سعودی و معمای عادیسازی روابط با اسرائیل! ( بخش اول)
🔻اکنون توپ در زمین عربستان سعودی است. اینکه سعودی ها چه کاری انجام خواهند داد، تحت تاثیر مولفه های مختلفی است و درست به همین دلیل، تصویر آینده چندان روشن نیست.
پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارش خود می نویسد:
♦️«اسرائیل به دنبال عادی سازی روابط خود با عربستان سعودی است. البته که اسرائیلی ها جهت پیشبرد این دستورکار، انگیزه های مختلفی نیز دارند. آن ها در این رابطه تحت تاثیر محرک های اقتصادی و ژئوپلیتیکی هستند و نگاهی ویژه نیز به مساله فلسطین دارند. شاید یکی از مهمترین محرک های اسرائیلی ها از عادی سازی روابط با عربستان، معطوف به دلارهای نفتی این کشور است.
🔺"بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل به تازگی در گفتگو با خبرگزاری بلومبرگ، نسبت به عادی سازی روابط با عربستان سعودی بسیار ابراز خوش بینی کرده است. وی از ایجاد یک کریدور اقتصادی به اروپا از مبدا عرستان سعودی و با همکاری اسرائیل خبر داده است. این کریدور دربرگیرنده بخش هایی نظیر انرژی، حمل و نقل، و ارتباطات می شود و می تواند تجارت و رشد اقتصادی را میان طرف های درگیر و مشارکت کننده در قالب آن، تقویت کند.
🔹با این حال، قبل از توافق عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان، یک موضوع مهم باید مد نظر قرار گیرد و آن هم چیزی جز مساله فلسطین نیست. منتقدان استدلال می کنند که هرگونه پیشرفت در قالب روابط اسرائیل و عربستان صرفا باید از رهگذر ایجاد گشایش های ملموس در قالب منازعه فلسطین و اسرائیل، ماهیت عینی به خود بگیرد. با این حال، نخست وزیر کنونی اسرائیل دیدگاه متفاوتی دارد. وی اخیرا در مصاحبه ای این دیدگاه که مساله فلسطین در نوع خود می تواند در رابطه با عادی سازی روابط تل آویو با ریاض ایجاد مشکل کند را به کل رد کرده است.
🔴در عین حال، اینطور به نظر می رسد که آمریکا در این زمینه دیدگاه متفاوتی دارد. دولت آمریکا می داند که نمیتوان بدون در نظر گرفتن مساله فلسطین، اسرائیل و عربستان را به هم نزدیک کرد. با این همه، آمریکا شدیدا روی عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان سرمایه گذاری کرده است.
⭕️مساله ای که تا حد زیادی تحت نگرانی های واشینگتن در مورد ثبات دلار و به خطر افتادن هژمونی جهانی این کشور است. اگر محمد بن سلمان در شرایطی اعلام کند که می خواهد نفت را با دیگر ارزهای رایج بین المللی بفروشد، این مساله می تواند یک دومینوی مرگبار را برای واشینگتن ایجاد کند و هژمونی دلار را به شدت تضعیف کند.
♦️درست به همین دلیل است که آمریکا به شدت مشتاق است تا پیوندهای اقتصادی خود را با عربستان سعودی تقویت کند و از منابع مالی گسترده سعودی ها جهت تقویت بنیان های اقتصادی خود استفاده کند. عربستان سعودی می تواند پول زیادی را به اقتصاد آمریکا پمپاژ کند و آمریکایی ها بیش از هر زمان دیگری به دنبال تحقق این مساله هستند. با این حال، واشینگتن به خوبی می داند که برای تحقق این مساله، آمریکا باید تصویری خوب و مناسب را نزد عربستان داشته باشد. البته که در این رابطه نظر محمد بن سلمان برای آمریکا بسیار مهم است زیرا وی عملا حاکم غیررسمی عربستان سعودی(در شرایط کنونی) است.
🌐@jannatolhosain
♨️عربستان سعودی و معمای عادیسازی روابط با اسرائیل! ( بخش دوم)
🔹روند رو به رشد رویه های تهاجمی اسرئیلی ها علیه ملت فلسطین، یک نگرانی و دغدغه مهم برای جامعه بینالمللی است. رژیم اسرائیل اقدام به تخریب خانه ها می کند و در آواره کردن فسلطینی ها از هیچ حرکتی مضایقه نمیکند. در این راستا، گروه های متحد با جریان راست افراطی اسرائیل نیز علنا دست به کشتار فلسطینی ها می زنند. در این چهارچوب، شرایط تا آنجا از کنترل خارج شده که حتی کاخ سفید نیز نمی تواند از رویه های رژیم اسرائیل و شهرک نشینان اسرائیلی علیه فسلطینی ها دفاع کند.
♦️در این فضا، دولت عربستان نیز با موانع و چالش های جدی در صورت بی توجهی به مساله فلسطین رو به رو است. از این رو هیچ عجیب نیست که می بینیم عربستان سعودی با دقت روند تحولات در اراضی اشغالی را دنبال می کند. بن سلمان به خوبی می داند که نمی تواند بدون توجه به مساله فلسطین، اقدام به عادی سازی روابط کشورش با اسرائیل کند.
🔻البته نباید از ایران نیز به عنوان یک بازیگر مهم در قالب محاسبات راهبردی رژیم اسرائیل غافل شویم. ایران مخالف اصلی اسرائیل است و البته عربستان سعودی نیز رقابت های جدی با این کشور دارد. با این حال، اکنون تهران و ریاض با تنش زدایی از روابط دوجانبه خود، به سمت اتحاد بیشتر حرکت می کنند. در این چهارچوب، عربستان سعودی نمی تواند از تبعات منفی اقدام احتمالی خود در عادی سازی روابط با اسرائیل بر روابطش با ایران غافل باشد.
🔺حتی اگر سعودی ها بخواهند نسبت به وحشی گری های اسرائیلی ها نسبت به ملت فلسطین بی توجهی کنند، ایران می تواند در برهه های زمانی مختلف این اشتباه راهبردی سعودی ها را به آن ها یادآوری کند و از تقویت پیوندها میان اسرائیل و عربستان جلوگیری کند.
🔴از این رو، طرفِ اسرائیلی کاملا خود را آماده درخواست های مختلف طرفِ عربستانی کرده است. اسرائیل به قدری در مورد عادی سازی روابط با عربستان حساس است و این مساله برای آن مهم است که حتی رهبران این رژیم به فکر نشان دادن انعطاف در سیاست های خود در رابطه با ملت فلسطین هستند.
⭕️در این چهارچوب، شاهد آن بودیم که اخیرا نتانیاهو در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ از روند توسعه شهرکسازیها در اراضی اشغالی حمایت نکرد! و یا جالب اینکه از تشکیل دولت فلسطینی که تحت نظارت اسرائیل باشد سخن گفت. موضع گیریهایی که همه و همه صرفا با هدفی نرم کردن موضع طرف سعودی جهت پیشبرد پروژه عادی سازی روابط آن با اسرائیل انجام می شوند.
♦️اکنون توپ در زمین عربستان سعودی است. اینکه سعودی ها چه کاری انجام خواهند داد تحت تاثیر مولفه های مختلفی است و درست به همین دلیل، تصویر آینده چندان روشن نیست. با این همه، صرفا یک چیز کاملا واضح است: روابطِ در حال تحول میان اسرائیل و عربستان سعودی از آن چیزی که در ظاهر به نظر می رسد، به مراتب پیچیده تر است.»
🌐@jannatolhosain
11.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس اسرائیلی:
📍چهره قدرتمند ما در خاورمیانه مخدوش شده به همین علت عربستان به ایران و دار و دسته اش نزدیک شده است/توافق ایران و آمریکا نشان داد که واشنگتن اسرائیل را به حساب نمیآورد و این ناراحت کننده است/شبیه گاوی شدیم که در حال افتادن است و بازها و شاهین بالای سرش میچرخند...
🌐@jannatolhosain
💢 فشار آمریکا به عربستان برای فروش نفت به دلار به جای یوآن چین
🔻 روزنامه وال استریت ژورنال طی تحلیلی نوشت، آمریکا در پشت صحنه مذاکرات عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا ریاض را متقاعد کند، به قیمتگذاری نفت با دلار ادامه دهد و این کار را با یوآن چین یا سایر ارزهای کشورها انجام ندهد.
🔻 به نوشته این گزارش، آمریکا در پشت صحنه با عربستان مذاکره میکند و به این کشور فشار میآورد تا نفت را به دلار بفروشد. واشنگتن نگران است که ریاض نفت را با سایر ارزها به ویژه با رنمینبی (کسری از یوان)، واحد پول چین قیمتگذاری کند.
🔻 عربستان یکی از ۳ تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است. این کشور از دهه ۱۹۷٠، موافقت کرد تا نفت خام خود را به دلار بفروشد و به حفظ موقعیت هژمونیک دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی کمک کند.
🌐@jannatolhosain