یک نهاد اطلاعاتی بزرگ و قدرتمند دیگر در کنار واجا و سازمان اطلاعات سپاه اضافه شد
@jaryan_s
🔴 ۱۰۰ روز در سیاست خارجی کشور چه گذشت؟!
🔹نگاهی به دستاوردهای ۱۰۰ روزه دولت سیزدهم
@jaryan_s
🔴 نرخ رشد 5.9 درصدی اقتصاد ایران در 6 ماهه 1400
🔹مرکز آمار ایران تازه ترین نتایج حساب های ملی را اعلام کرد که بر اساس آن، محصول ناخالص داخلی ایران به قیمت های ثابت سال 90 در شش ماهه امسال به 366 هزار میلیارد تومان با نفت و 313.6 هزار میلیارد تومان بدون نفت رسیده است. بر این اساس، نرخ رشد اقتصاد ایران در مدت یاد شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5.9 درصد با احتساب نفت و 4.1 درصد بدون نفت برآورد می شود.
🔹در شش ماه اول امسال نسبت به سال گذشته، نرخ رشد سرمایهگذاری در کشور 5.4 درصد بوده که در این میان، سرمایه گذاری در ماشین آلات با افزایش 3.8 درصدی و سرمایه گذاری در ساختمان با افزایش 7.1 درصدی روبه رو شده است. جزئیات نرخ رشد بخش های مختلف در نمودار آمده است./ خراسان
@jaryan_s
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تفاوت واکنش مردم به پخش شایعهی فوت آقایان رئیسی و روحانی، در دوربین مخفی
@jaryan_s
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سخنگوی دولت: خط قرمز بودجه ۱۴۰۱ کسری در بودجه است/ از هرگونه اقدامی که منجر به ایجاد تورم و کسری بودجه می شود، جلوگیری شده است
پی نوشت
بیشترین بودجه کشور یعنی حدود 80 درصد بابت ضرر و زیان و تامین منابع بانکها و شرکتهای وابسته به دولت و بخصوص شرکت نفت ریخته میشود و همین ها باعث تورم هرساله کشورند و نظارت دولت ها را هم برنمیتابند فکری به حال اینها کنید
@jaryan_s
🔴 کوتاه ترین دیوار
دولت های مختلف در طول سال انواع و اقسام سهل انگاری هایی که سبب افزایش تورم می شود را انجام می دهند اما وقتی که به افزایش حقوق کارمندان می رسند یاد کنترل تورم و جلوگیری از افزایش نقدینگی می افتند!!!
امسال هم دولت آقای #رئیسی مثل قبلی ها برای کنترل تورم ، دیواری کوتاه تر از کارمندان و جیبی سوراخ تر از جیب حقوق بگیران خودش پیدا نکرده و در این وانفسای تورم میزان افزایش حقوق کارمندان را فقط ۱۰ درصد پیشنهاد داده است .
کسی منکر مشکلات و بدهی های انباشته از دولت قبلی نیست اما نباید راحت ترین راه را برای کنترل تورم انتخاب کرد و به جای کمک به کارمندان در جنگ با غول تورم ، از جیب آن ها مایه بگذاریم.
این از دولت . حالا اما کارمندان امیدوارند بلکه مجلس در تصویب بودجه به دادشان برسد ...
#نفوذ
#حقوق_نجومی
✍"قاسم اکبری"
➖➖➖➖➖➖➖
⭕️ عامل اصلی تورم، افزایش حقوق یا خلق نقدینگی توسط بانکها؟
🎙 (اقتصاددان):
🔹 اینکه دولت بهمنظور جلوگیری از تورم بخواهد بر این صحه بگذارد که من امسال جلوی #کسری_بودجه را گرفتم، پس حتما سال بعد #تورم کاهش پیدا خواهد کرد، اینگونه نیست!
🔹 آنچه اساسا باعث تورم میشود، #نظام_بانکی و خلق پول بانکیست.
🔹 عامل اصلی بروز نقدینگی در داخل جامعه، #سوداگری و دلالیای است که دارد در عرصه اقتصاد اتفاق میافتد، نه بخاطر افزایش #حقوق کارمندان و کارگران
@jaryan_s
🔴 مهره همتی در بانک مرکزی چه میکند؟/ ضعیفترین معاون ارزی تاریخ بانک مرکزی هنوز در ساختمان میرداماد حضور دارد
🔹 بیش از دو ماه از تغییرات در راس بانک مرکزی و رئیس کل شدن علی صالح آبادی میگذرد ولی اکثر مدیران بانک مرکزی همانهایی هستند که در زمان روحانی پایشان به ساختمان میرداماد باز شده بود.
🔹غلامرضا پناهی معاون ارزی بانک مرکزی یکی از این افراد است که در این شرایط حساس ارزی همچنان در سمت خود مشغول به فعالیت است.
🔹پناهی که در سال ۹۷ سابقه معاونت ارزی بانک ملی را در کارنامه خودش داشت، دوستی نزدیکی با عبدالناصر همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی دارد و در سال ۹۷ به همراه همتی به بانک مرکزی آمد.
🔹استراتژی و برنامه ریزی ارزی پناهی در سه سال گذشته قیمت دلار را از زیر ۱۰ هزار تومان به بالای ۲۵ هزار تومان رساند و حتی طبق آمار بانک مرکزی قیمت دلار در روز ۲۴ مهر پارسال عدد ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومان را هم ثبت کرد. به این ترتیب این مدیر و یار نزدیک همتی بدترین عملکرد را در میان معاونین ارزی بانک مرکزی طی سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشته است.
🔹حالا این فرد به عنوان مدیر ارزی دوره همتی همچنان در بانک مرکزی مشغول به فعالیت است و بانک مرکزی همچنان با ایدههای او بازار ارز را مدیریت میکند.
🔹نکته جالب اینجاست که هفته گذشته در خبری اعلام شد که غلامرضا پناهی به دلیل جایگاه حقوقیش در بانک مرکزی به همراه تیم مذاکره کننده هستهای به وین رفته است. شاید این موضوع اهمیت تغییر در معاونت ارزی بانک مرکزی را بیش از گذشته نشان دهد.
🔹وضعیت بازار ارز در هفتههای اخیر هم نشان میدهد که صالح آبادی باید هرچه سریعتر فکری به حال معاونت ارزی بانک مرکزی کند و شخص دیگری را جایگزین پناهی کند. مطمئنا سهل انگاری در برکناری ضعیفترین معاون ارزی بانک مرکزی در تاریخ، قابل توجیه نیست./ نود اقتصادی
@jaryan_s
10.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انتقاد صریح دکتر حسن عباسی از رئیس بانک مرکزی فعلی و افرادی که به ظاهر حزباللهی هستند و در مناصب و مسئولیتهای مختلف بودند، اما امروز پاسخگوی عملکرد خود نیستند
به مناسبت روز دانشجو
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
@jaryan_s
🔴دستگیری ۵ اخلالگر شاخص بازار ارز تهران
🔹روابط عمومی وزارت اطلاعات: با انجام اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی در معاونت اقتصادی، علاوه بر دستگیری ۵ اخلاگر شاخص بازار ارز تهران، مسدود کردن حسابهای بانکی فعالان غیر مجاز ارزی به ۸۴۱ نفر افزایش یافت.
@jaryan_s
📸 کاش درون کشور هم عدهای این نصیحتها را گوش میکردند
🔴دلار از مبادلات بین هند و روسیه حذف شد
🔹استفاده از دلار در حسابهای مالی دو جانبه بین هند و روسیه کنار گذاشته شد.
🔹همه پرداختها با روبل روسیه و روپیه هند انجام خواهد گرفت.
🔹این موضوع پس از دیدار پوتین و نخست وزیر هند در راستای تقویت روابط نظامی و همکاری در زمینه انرژی اتخاذ شده است.
🔹پوتین هند را کشوری بزرگ و دوستی قابل اعتماد نامید. این دیدار همزمان با انتقال پدافند اس۴۰۰ به هند بود که میتواند موجب خشم آمریکا و اعمال تحریمهایی علیه هند شود.
@jaryan_s
👤 رشته توییت استاد #رائفی_پور
۱. بررسی آمارها نشان میدهد در تمامی ادوار گذشته هرگاه دولتها از سیاست ارز ترجیحی استفاده کردهاند شاهد ایجاد رانت، شدت گرفتن قاچاق معکوس کالا، سرکوب شدید تولید داخل و کمبود کالا در کشور بودهایم.
ارز ۴۲۰۰ تومانی باید حذف شود اما چرا؟
۲. واردات با دلار جهانگیری به حدی برای سوداگران جذابيت داشت که تعداد شرکتهای فعال در واردات نهادههای دامی از زمان تخصيص این ارز با رشد دو هزار و ششصد درصدی! به مرز بیش از ۴۰۰ شرکت رسید!
این در حالی است که شرکتهای فعال در این حوزه تا پيش از آن به ۱۵ شرکت نيز نمیرسيد!
۳. با این حجم از ارز پاشی و با وجود افزایش واردات و واردکنندهها کمبود نهاده دامی متوقف نشد!
عجیب آنکه مطابق آمار گمرک ایران در سال ۱۳۹۸ نسبت به ۱۳۹۷ حدود ۱۶ درصد افزایش واردات کالاهای اساسی ثبت شده بود در حالی که مصرف کالاهای اساسی در همین مدت به طور متوسط ۹ درصد کاهش داشت!
۴. در واقع دولت با ارائه ارز ارزان قیمت به واردات کالاهای اساسی موجب برتری واردات نسبت به تولید داخل شد و تولید را از صرفه اقتصادی انداخت.
در حوزه دارو نیز انسولین با ارز ۴۲۰۰ حدود ۴۰ هزار تومان شد درحالی که قیمت جهانی انسولین ۸ دلار بود که با ارز آزاد، حدود ۲۰۰ هزارتومان بود.
۵. همین اختلاف قیمت ۱۶۰ هزار تومانی و آربیتراژ ارزی، سبب قاچاق انسولین به خارج از کشور شد.
در واقع ایران در اوج تحریمها با ارزپاشی عجیب خود، نیاز دارویی همسایگان را نیز تامین کرده است!
در حالی که واردات انسولین در سال ۹۹ افزایش ۱۳ درصدی داشت و ما شاهد کمبود آن در بازار بودیم!
۶. این مسئله بوضوح نشان از قاچاق معکوس و انحراف شدید ارز ۴۲۰۰ تومانی در واردات دارو داشت.
راهکار این است که دولت به جای اعطای یارانه به واردات و اولین حلقه زنجیره مصرف کالاهای اساسی، ما به ازای ریالی آن را به مردم بدهد تا با کمترین انحراف ممکن این حمایت به سفره مردم برسد.
#فساد_فی_الارز
@jaryan_s