💬| تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت، اگر...
🔸یک مقولهای در اینجا مطرح میشود و سر بر میآورد، به عنوان مقولهی فرهنگ زندگی. باید ما به دنبال این باشیم که فرهنگ زندگی را تبیین کنیم، تدوین کنیم و به شکل مطلوب اسلام تحقق ببخشیم. البته اسلام بُنمایههای یک چنین فرهنگی را برای ما معین کرده است.
🔸بُنمایههای این فرهنگ عبارت است از خردورزی، اخلاق، حقوق؛ اینها را اسلام در اختیار ما قرار داده است. اگر ما به این مقولات به طور جدی نپردازیم، پیشرفت اسلامی تحقق پیدا نخواهد کرد و تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت. هرچه ما در صنعت پیش برویم، هرچه اختراعات و اکتشافات زیاد شود، اگر این بخش را ما درست نکنیم، پیشرفت اسلامی به معنای حقیقی کلمه نکردهایم. باید دنبال این بخش، زیاد کار کنیم؛ زیاد تلاش کنیم.
🔹امام خامنهای - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
#فرهنگی
#تمدن_نوین_اسلامی
#امام_خامنهای
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
هدایت شده از نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
7.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در این وانفسـای جنگ نابرابر #فرهنگی، هرکسی نمی تواند چراغ به دست باشد!
چه چشمانی که خواستیم ابروانش را درست کنیم، اما کور شد! ...
#نقص_بیرون
#نقص_درون
مربی محور
@morabi_masjed
باید الگوی عملی فرهنگی را ارائه دهیم
مشکل غالب فعالان فرهنگی و تشکلی ما این است که الگوی عملی و عینی ندارند. ما باید بیاییم به گونه ای فعالیت کنیم که با این کارها، یک الگوی عملی برای دیگر فعالان، مساجد و مجموعه ها شویم.
الگو بودن یک مسجد یا پایگاه بسیج یا یک هئیت، باعث میشود که دیگر مساجد، هئیت ها و پایگاه ها از آن ایده بگیرند و خودشان بروند فعالیت کنند.
هم چنان که اگر یک تشکل یا مجموعه خوبی داشته باشیم، میتوانیم روی دیگر تشکلها و مجموعه ها اثر بگذاریم و برای دیگران، الگوبخش بشویم.
پس قدر همین فرصتها و ظرفیتها را بدانیم.
یکی از مشکلات ما این است که از تجربیات دیگران کمتر استفاده میکنیم. به عبارتی دیگر، اصلاً از تجربیات دیگران خبر نداریم.
به خاطر اینکه اطلاعات و شناخت ما از سنگرهای جبهه خودی کم است؛ خودمان را محدود به یک منطقه و شهر و یک جا کردیم و از دیگر شهرها و مراکز خبری نداریم.
لذا عقل و شرع حکم میکند که از تجربیات دیگر مساجد و پایگاهها استفاده کنیم.
به عنوان مثال، مسجد صنعتگران مشهد و فعالیتهای حاج آقای صرافیان در آنجا یا مسجد قبا در زمان فعالیت شهید مفتح، مسجد هدایت در زمان آیتالله طالقانی، مسجد کرامت مشهد در زمان فعالیت آقا و خصوصاً مسجد جوادالائمه(ع) تهران که با فعالیتهای امثال شهید حبیب غنیپور و آقای امیرحسین فردی ـ سردبیر کیهان بچه ها و رئیس مرکز آفرینشهای هنری حوزه هنری ـ پایگاه اولیه هنر و ادبیات انقلاب اسلامی شده بود و خیلی از شعرا و نویسندگان و هنرمندان فعلی ما از آنجا برخاستند و قبل و بعد از انقلاب با آنجا مرتبط بودند.
#تجربه
#الگوی_فرهنگی
مربی محور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf
ضرورت كار تشكيلاتي
حجت اﻻسلام نظافت
قبل از اينكه تشكيلاتي داشته باشيم ، بايد به ضرورت كار تشكيلاتي پي ببريم:
۱. كار در راه خداي متعال كه كار في سبيل اﷲ ناميده مي شود ، گاهي فردي است و گاهي جمعي
طبيعتا وقتي كار جمعي مي شود لوازم خاص خودش را دارد.از نظر اسلام كه ديني است جامع و با برنامه ، اگر كارها حتي المقدور جمعي شكل بگيرد ، بهتر است
يداﷲ مع الجماعه
دست خدا با جماعت است
دست علامت قدرت است ، يعني وقتي كه انسانها متشكل مي شوند و متجمع مي شوند ، قدرت .خدا را با خودشان دارند . وقتي تنها هستند ، پراكنده هستند ، به طور طبيعي قدرتشان كم است و محكوم به شكست مي شوند
۲. وقتي ما مي بينيم كه دشمنان داراي تشكيلات پيچيده و منسجم هستند ، نمي توانيم همين طوري هركداممان يك كاري انجام بدهيم .آنان كه طرح ندارند ، در محاصره ي كساني قرار مي گيرند كه برنامه دارند ؛ كساني كه بي نظم و شلخته هستتند ، تحت تسلط كساني قرار مي گيرند .كه منظم كار مي كنند.
3.نماز ، مؤيدي بر ضرورت كار تشكيلاتي :كار براي خدا در يك تقسيم بندي به دو بخش مي شود :گاهي مستقيم ارتباط با خداست و گاهي با واسطه ارتباط با خداست .مثلاكار فرهنگي كه ما انجام بدهيم ، با واسطه مي شود ارتباط با خدا ؛ از آن جهت كه خدا دوست دارد و طبق دستور خداست ، مي شود(في سبيل اﷲ )ارتباطش مستقيم نيست و واسطه اي مي خورد . ما با هم داريم ارتباط برقرار مي كنيم ولي چون خدا دوست دارد، اگر نيت ما الهي باشد، كار مي شود في سبيل اﷲ و نوعي ارتباط با خدا به حساب مي آيد . اما وقتي نماز مي خوانيم چه طور؟ ديگر تمام واسطه ها مي رود كنار و مستقيما ارتباط با خدا به حساب مي آيد
اقم الصلاه لذكري
نماز را به پا دار به نيت ذكر
اصل نماز براي ذكر است. ذكر مستقيم ، بدون واسطه ، همه ي واسطه ها كنار مي رود و مي خواهيم متوجه او باشيم .حاﻻ در مورد اين نماز گفته اند :بهتر است با جماعت باشد .فرادي هم كه مي خوانيم بايد بگوييم اياك نعبد و اياك نستعين .نمي گوييم اياك اعبد و اياك نستعين .اعبد يعني عبادت مي كنم ، بندگي مي كنم و استعين يعني كمك مي خواهم
انسان در نماز بايد خودش را در يك مجموعه ببيند و از اين مجموعه غافل نباشد و توجه داشته باشد ديگر مؤمنيني هم هستند .ويژگي دين اسلام اين است كه در متن كارهاي فردي اش ، روح اجتماعي حاكم است .اصوﻻ اسلام يك دين اجتماعي ست .اما چرا؟ براي اينكه انسان موجودي ست اجتماعي .ابعاد فردي هم داريم و اسلام كه ديني است جامع ، از ابعاد فردي ما غافل نيست .انسان اجتماعي نياز به انس دارد و نياز يه انسانهاي ديگر دارد .در عين اينكه ما محتاج خداوند متعال هستيم ،خداي متعال انسان ها را محتاج به هم آفريده است .هيچ كس نمي تواند .به تنهايي نياز هايش را تامين كند .آدم ها نياز به داد و ستد دارند .لذا اسلام نظام سياسي ، حقوقي و اقتصادي دارد
حجت اﻻسلام #نظافت
شهريور -۱۳۹۴
#کار_تشکیلاتی
#تشکیلات
مربی محور، نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
http://eitaa.com/joinchat/1945370624Cb6236abeaf