🗒مطالبه یا سیاستگذاری؟
➕چند نکته درباره ماجرای تغییر امامجمعه لواسان و اطلاعیه مهم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
✅ بخش اول
✍️#محمد_هادی_سمتی
پایان مأموریت حجتالاسلام لواسانی عجیب نیست. عجیب آن است که ما عادت کردهایم با کمترین اطلاع از یک ماجرا قطعیترین حکم را صادر کنیم.
بنده به دلیل اینکه چیزی حدود دو سال در روند جابجایی یکی از امامان جمعه قرار داشتم و تجربهای خوب را به دست آوردم لازم میدانم چند نکته را تبیین کنم.
یکم: صدور اطلاعیه و اقناع افکار عمومی از سوی شورای سیاستگذاری کاری بسیار خوب و ضروری است که البته باید موردتوجه بیشتری قرار بگیرد. موضوعی که بارها توسط رهبر انقلاب مورد تأکید قرارگرفته است و از مسئولان دستگاههای مختلف دراینباره مطالبه داشتهاند اما چندان جدی گرفته نشده و نمیشود. البته نهادها و سازمانها برای توجیه این ضعف دلایلی را هم مطرح میکنند که اگرچه تااندازهای قابلقبول است اما کافی نیست.
حداقل کاری که به عقیده بنده میشود انجام داد این است که شورای ائمه جمعه جمعی از نخبگان و برگزیدگان شهرهای کشور را در جریان برنامههای خود قرار بدهد تا بهوقت ضرورت این جمع بهعنوان حلقه ارتباطی بتوانند مسائل را برای مردم تشریح کنند. این کار جلوی سوءاستفادههای رسانهای را هم تا اندازه قابلتوجهی خواهد گرفت.
بهعنوان نمونه در ماجرای لواسان، شورای ائمه جمعه اعلام کرد که برخی ملاحظات در ارزیابی عملکرد حجتالاسلام لواسانی وجود دارد که چیزی از شخصیت وی کاسته نمیکند. حرف بنده این است که اگر بیان برخی موارد سبب تضعیف جایگاه فرد نمیشود چرا باید از بیان آن واهمه داشته باشیم و تنها به خاطر واکنشهای رسانهای دست به اقدام بزنیم؟ به عبارتی اقناع افکار عمومی یک مسئله پیشینی است نه پسینی و توضیح بعد از واقعه هرچند خوب است اما این شائبه را ایجاد میکند که توجه به افکار عمومی هنگامی ضرورت مییابد که کار به مرحله حساس برسد.
رعایت جایگاه و احترام شخصیت حقیقی و حقوقی امامان جمعه مهم است اما آنچه اهمیت بیشتری دارد در نظر گرفتن این نکته است که اگر ما به هنگام روشن بودن چراغ سبز با مردم گفتگو نکنیم در زمان روشن شدن چراغقرمز نمیتوانیم نتیجه کاملاً مطلوبی به دست بیاوریم.
باوجود تحول در شورای سیاستگذاری اما فرمان اخیر رهبر انقلاب درباره بازسازی انقلابیِ ساختار فرهنگی و رسانهای کشور شامل حال این نهاد نیز میشود و باید از ظرفیت نخبگانی برای انجام این کار ویژه استفاده شود.
دوم: فرآیند جابجایی یا خداحافظی امامان جمعه کار حساس و اندکی پیچیده است و با تصمیم جمعی اعضای شورای 9 نفره که منصوب رهبری هستند صورت میگیرد. فشارهای فردی و جریانی هم در موافقت یا مخالفت با امامجمعه وجود دارد ولی رویه شورا این نیست که تنها به دلیل یک طومار یا تلفن تصمیم قطعی بگیرد. اوج بیانصافی و بیتقوایی این است که کسی بگوید "مسئولین شورا چارهای جز بیان توجیههای غیرقابلقبول ندارند و آیا از شورا انتظار دارید بیاید و بگوید ما به دلیل فشار رانتخواران و مفسدان، امامجمعه لواسان را کنار گذاشتیم؟ معلوم است که نمیتوانند این را بگویند!"
🔰 ادامه دارد...
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
🗒مطالبه یا سیاستگذاری؟
➕چند نکته درباره ماجرای تغییر امامجمعه لواسان و اطلاعیه مهم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
✅ بخش دوم
✍️#محمد_هادی_سمتی
سوم: همانطور که حجتالاسلام لواسانی هم تصریح کرد؛ انتقاد و پرسش با توهین و بیاحترامی و زیر سؤال بردن همه خدمات و تلاشهای یک فرد و یکنهاد فرق دارد.
ما در خارج از گودنشستهایم و با قاطی کردن اطلاعات درست با توهمات نابجا واکنش نشان میدهیم و عجیب است که هرگز فکر نمیکنیم تصمیم یک جمع اگرنه صد در صد اما با احتمال خیلی زیاد ازآنچه ما خیال میکنیم درست یا غلط است، اهمیت بیشتری دارد.
در این ماجرا و موارد مشابه، برخی که سعی دارند خودشان را مطلع و آگاه از مسائل پشت پرده نشان بدهند با بدترین ادبیات اقدام به مطالبه گری میکنند. محافظهکاری، تحت تأثیر نفوذ و برچسبهایی از این قبیل را به یک فرد یا نهاد نسبت میدهند تا بگویند ما میفهمیم و شما نمیفهمید!
آیا تأکید بر اهمیت مسئله نفوذ از سوی امام جامعه به این معنا است که هر جا اختلالی مشاهده کردیم بیمحابا فریاد بزنیم که فلان فرد یا نهاد مورد نفوذ قرارگرفته است؟
عقلانیت انقلابی این نیست که همه را یکسره و بیحسابوکتاب نفوذی محسوب کنیم و خیال کنیم ما متخصص شناسایی جریان نفوذ هستیم!
قبلاً درجایی گفتم اگر انقلابی گری یک ضرورت مورد تأکیدِ امام جامعه است، باید شاخصههایش را هم از ایشان دریافت کنیم نه اینکه هرکسی راه بیافتد و با پرچم انقلابی گری هر رفتار سخیفی را انجام بدهد و به آن افتخار کند.
چهارم: دستگاه امامت جمعه یک قرارگاه است که بر اساس چهارعنصر ایمان، تقوا، بصیرت و اخلاق باید پیریزی بشود. این نکته هم از مواردی است که به نظر میآید نیاز به کار و دقت جدی و عمیق دارد و مسئولین شورا باید امامان جمعه را با این چهار ویژگی بهصورت مداوم ارزیابی کنند.
بااینوجود یک برداشت نادرست در ذهن برخی از مردم و بهویژه جوانان شکلگرفته است که امامجمعه تراز کسی است که بیل و کلنگ و ابزار جوشکاری به دست بگیرد و شهر را آباد کند یا همیشه با مفسدین و رانتخواران و زمینخواران مبارزه کند و بهاصطلاح کف میدان باشد.
اما آیا امامت جمعه در این کنشها خلاصه و تعریف میشود؟
کار تشکیلاتی، تربیت نیروهای مؤمن و انقلابی، باز کردن گرههای فکری مردم بخشی از کار ویژههای اصلی و بنیادین امامان جمعه است اما در اثر روایت ناقص رسانهای این توهم ایجادشده است که هرکسی بیشتر فریاد میزند حتماً امامجمعه خوبی هم هست. این ظلم آشکاری است که روا داشته میشود و عملکرد امامان جمعه توانمند و صاحب ایده و نیرو پرور با این روایت تکبعدی و البته غیردقیق نادیده گرفته میشود.
پنجم: این ماجرا یکبار دیگر بیماری شخص محوری و جمود را بروز داد. برخی حاضر هستند تمام رفتار و گفتار یک فرد را بپذیرند و او را تأیید کنند اما کمترین اعتبار و اهمیتی برای نهاد بالادستی که فرد مطلوبشان را در یک جایگاه منصوب کرده است در نظر نمیگیرند.
اگر خیال میکنیم امامجمعه فردی مستقل و خودمختار است در اشتباه به سر میبریم.
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با حکم رهبر انقلاب وظیفه و اختیار دارد در چهارچوب ساختاری خودش عمل کند. البته بار دیگر تکرار میکنم که معنای این حرف چشمپوشی از انتقاد سازنده نیست ولی نباید امامجمعه یا مردم تصور کنند رسانه و مطالبه عمومی میتواند جایگزین یکنهاد تصمیم گیر بشود و سیاستگذاری کند.
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸گفتم که به پیری رسم و توبه کنم
🔹آن قدر جوان مرد و یکی پیر نشد !!!
🎙آیت الله #مجتهدی_تهرانی
#اخلاق
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
آخر میمیرم از غمت کی میشه دعوت کنی مارو💔🥀
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
#شب_سی_و_ششم
#چله_چهل_شهید
به نیابت از شهید حسین هریری ۱۰۰ صلوات هدیه به امام زمان عجل الله 🌱
به نیت فرج و سلامتی آقا و توفیق زیارت کربلا
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
💠 مَا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَا
✨ هر رحمتی را خدا به روی مردم بگشاید، کسی نمیتواند جلو آن را بگیرد.
سوره فاطر / ۲
#جرعه_ای_نور
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
#حدیث
🌱امام علی علیه السلام:
کم رویی مانع روزی است ...
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
🗞 روزنامه های چهار شنبه، 24 شهریور 1400
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#انگیزشی
👤 #حاج_مهدی_توکلی
ناامیدت نمیکنه ...
🌱✨
📙بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۳۸۰، ح ۴۲ .
🌤اللـهُمــّ عَجّـلــْ لـِوَلیـّڪـَ الفـَرجــْ 🌤
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
⭕️ مشکل تامین واکسن حل شده ولی به زودی #واکسن_هراسی برای کشور دردسر بزرگی میشه
صحنهگردانان اصلی این جریان هم سه دسته هستند:
برخی اساتید دلسوز ولی نامطلع طب سنتی
مافیای سودجوی تجهیزات پزشکی و داروهای گیاهی و شیمیایی
و ضدانقلاب غرضورز که سودش رو در ادامه بحران کرونا در کشور میبینه
👤 حسامالدین کاظمی
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
1_1164743147.mp3
8.98M
#تلنگری #اربعین
🏳 اربعین کلاسی است که در آن، انسانها رفاقت و مهربانیِ فارغ از هر دین، نژاد و اختلاف را تمرین میکنند.
🔺آزمون این تمرینِ رفاقت کی برگزار میشود؟
ممکن است در این آزمون رفوزه شویم؟
#Arbaeen2021
#Hussain
#استاد_شجاعی 🎤
#استاد_پناهیان
#استاد_رائفیپور
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
🔴 تحریم آمریکا یا تحریم روحانی؟!
اینجوری که رئیسی تونست واردات #واکسن رو تسریع ببخشه
نشون داد ایران بیشتر از اینکه از طرف آمریکا تحریم شده باشه تحت فشار حداکثری تحریمی حسن روحانی و دولتش بوده!
و این تحریم روحانی فقط تو واکسن نبوده!
خیلی از مایحتاح مردم و تو گمرک دپو کرده بود و اجازه ورود نمیداد و باعث شد قیمت ها چند برابر بشه و خیلی از اقلام فاسد شدن و مجبور شدن دور بریزن.
#محاکمه_روحانی
#خودتحریمی
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
🌿 اخلاق تشكيلاتي يعني اخلاق اسلامي؛ اخلاق تشكيلاتي يعني اخلاق اسلاميِ منظّم، يعني چگونگي برخورد دو برادر، دو همفكر، دو همآهنگ، دو همجهت.
💢 اگر دو نفر از دو طرف كه با هم صدوهشتاد درجه اختلاف جهت دارند، ميآيند به طرف هم، اين يك جور برخورد است، اين برخورد اصطكاك است.
💫 اگر كساني با هم به يك جهت حركت ميكنند، اين نوع ديگر اين برخورد است؛ برخورد همكاري، همگامي، و همراهي است.
🎙 مقام معظم رهبری
#تشکیلاتی
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
🔴اصول ۱۲ گانه حاکم بر نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد اداری و اقتصادی
🔹۱- شفافسازی: تولید و ارایه ی اطلاعات؛ صحیح، دقیق، به موقع و مرتبط به مراجع ذی صلاح و مردم به ویژه در حوزه ی فعالیتهای اقتصادی و تامین اشراف دولت
🔹۲- مدیریت تعارض منافع: تفکیک بخش عمومی و خصوصی، بستن دربهای گردان و اتخاذ تدابیر موثر در پیشگیری از شکل گیری تعارض منافع اشخاص حقیقی و حقوقی (شرکتها و یا تعاونیهای تاسیسی توسط دستگاههای اجرایی که ارایه بخشی از خدمات به آنها واگذار شده است)
🔹۳- فرهنگسازی و نظارت همگانی: نهادینه کردن فسادستیزی، رشد فرهنگ پاسخ گویی و مسئولیتپذیری، بهره گیری از ظرفیت رسانهها در مبارزه با فساد و جلوگیری از عملیات روانی مخرب در جامعه و تقویت حساسیت عمومی با به مشارکت طلبیدن مردم و توسعه زیرساختهای حمایتی از افشا کنندگان فساد و فراهم کردن زمینههای نظارت همگانی
🔹۴- متناسب سازی ساختار و تشکیلات دولت: جلوگیری از رشد نامتوازن اندازهی دولت و کاهش پیچیدگی ساختارها و فرایندهای اداری، افزایش کار آمدی و اثر بخشی نظام اداری و تقویت نقش هدایتی، حمایتی و نظارتی دولت
🔹۵- شایسته گزینی: استقرار نظام شایسته گزینی و انتصاب مدیران کار آمد، فسادستیز و انقلابی در لایهها و سطوح مختلف نظام اداری و توانمند سازی نیروی انسانی و رفع کمبود نیروی انسانی صاحب صلاحیت در تصدی مناصب دولتی همراه با تقویت فرهنگ فسادستیزی در آنها
🔹۶- سهولت فرایندها: بازنگری در نظام مجوزها و استعلامهای دولتی با رویکرد حداقلسازی لزوم صدور مجوزها، شفاف سازی فرایندها، به روز رسانی صدور استعلامها؛ تصدیق و اصالت سنجی اسناد از مراجع صدور و برقراری پیوند ارتباطی بین دستگاههای ذیربط
🔹۷- دولت الکترونیک: بهره گیری از فناوری اطلاعات به ویژه تکمیل و استقرار دولت الکترونیک و به حداقل رساندن مواجهه حضوری خدمت دهنده و خدمت گیرنده و ایجاد پنجرهی واحد خدمات دولتی و شکل دهی دولت هوشمند با لحاظ کردن تعاملات آن با سایر بخشها
🔹۸- توسعه رویکرد زنجیرهی ارزش و زنجیرههای تامین با هدف کوتاه کردن فاصلهی بین تولید کننده و مصرف کنندهی واقعی و اصلاح نظام قیمت گذاری کالاها و خدمات عمومی و اصلاح و بهبود هدفمند سازی یارانهها و رفع امتیازات ویژه (رانت) ساختاری
🔹۹- حمایت از فعالیت سالم: احترام گذاشتن به ثروت آفرینان و فعالان اقتصادی سالم و فراهم کردن زمینه فعالیتهای حداکثری آنها در بخش واقعی اقتصاد و صیانت ازمدیران و کارکنان پاک دست و فسادستیز
🔹۱۰- تقویت اشراف: یکپارچه سازی اطلاعات در نظام مالی و اقتصادی کشور و بهره گیری از روشهای نوین تحلیل داده برای افزایش توان پیش بینی و پیش گیری
🔹۱۱– نظارت موثر و کارآمد: بهره گیری از فناوریهای یکپارچه، برخط و هوشمند برای افزایش اثر بخشی نظارتها و حذف بسترهای فساد زا و طراحی سازوکار حساس و هوشمند در برابر عدم فعلهای مقامات و کارکنان دولت که زمینه ساز بروز فساد است
🔹۱۲- برخورد قاطع، دقیق و موثر: بازدارندگی و جلوگیری از تمایل افراد به فساد و بازنگری در فرایندهای رسیدگی و مجازات با رویکرد سرعت، دقت، قاطعیت در مقابله با فساد
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯
#رهبر_انقلاب :
🔸بنده در قضایاى تاریخ اسلام این مطلب را مکررا گفتهام چیزى که #امام_حسن علیهالسلام را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسى در مردم بود. مردم تحلیل سیاسى نداشتند.
۱۳۷۲/۰۸/۱۲
╭━━━⊰◇⊱━━━╮
@javaan_enghelabi🇮🇷
╰━━━⊰◇⊱━━━╯