🛑 تحلیلی کوتاه بر انتخابات ترکیه
✍🏼محمدرضا وادی زاده
پس از کودتا علیه مرحوم اربکان نخست وزیر اسبق ترکیه و سقوط وی در سال ۱۹۹۷، ایران به تقویت احزاب اسلامگرا در ترکیه رو آورد و سال ۲۰۰۲ و پس از آن شاهد پیروزی های مکرر رجب طیب اردوغان و حزب اسلامگرای او یعنی حزب عدالت و توسعه هستیم.
✍🏼محمدرضا وادی زاده
اما اشکال کار اینجاست که به شکل پیاپی و مستمر بدون قید و شرط از اردوغان حمایت شد؛ حتی کودتا علیه اش نیز با کمک ایران خنثی شد، ولی حزب وی با تغییر ایدئولوژی نه به شکل جرحی بلکه به شکل خفی رو به عثمانی گری و توسعه طلبی آورد.
انتخابات سراسری ترکیه در حالی در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ برگزار خواهدشد که دو ائتلاف اصلی از احزاب در ترکیه ایجاد شده است؛ ائتلافی با ۶ حزب به نام ملت به رهبری حزب جمهوری خواه خلق (بنیانگذار آتاتورک) و کاندیداتوری کمال قلیچداراوغلو و ائتلاف جمهور به رهبری حزب عدالت و توسعه و کاندیداتوری رجب طیب اردوغان.
اخیرا رفتوآمدهایی نیز به سفارت ایران انجام میشود.
هفته پیش کرم الله اوغلو رهبر حزب سعادت و همچنین داوود اوغلو رهبر حزب آینده که از احزاب تشکیل دهنده ائتلاف ملت در ترکیه هستند و اپوزیسیون اردوغان و دولت او محسوب می گردند با آقای فرازمند رئیس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا دیدار کردند و اقدام مثبت سفیر ایران بیان صریح مطالبات ایران از دولت آینده ترکیه بود و ایشان مطرح کرد که که نیروهای ترک باید فوراً خاک سوریه را ترک کنند؛
این بر خلاف سیاست های ایران در طول ۲۰ سال گذشته بوده است که به شکل غیر مستقیم از حزب جمهوریخواه خلق و احزاب اقماری او حمایت کند.
اما پیروزی اپوزیسیون و ریاست جمهوری کمال قلیچدار اوغلو فرصت هایی را برای ایران ایجاد خواهد کرد، یکی از این فرصت ها این است که این ائتلاف شش گانه اپوزیسیون به دلیل اختلافات ایدئولوژیک به احتمال بسیار قوی شکسته خواهد شد و تزلزل در ساحت سیاسی ترکیه به توقف اهداف شوم ترکیه کمک خواهد کرد و همچنین قلیچ داراوغلو معتقد به رفع تنش ها در منطقه است و اینکه ایران نیز خواسته های خود را به سهولت با هم پیمانان ایشان مطرح می کند؛ برخلاف احزاب حامی دولت و شخص رجب طیب اردوغان که در صورت پیروزی بر تمام آنچه که از قبل برای او ایجاد شده بود پشت پا خواهد زد و سیاست شوم هژمونی آب و توسعه طلبی های کذایی که در حال انجام آن بود را به قوت پیگیری خواهد کرد.
✍🏼محمدرضا وادی زاده
جانشین مسئول کارگروه جوانان جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی استان البرز
#دیپلماسی #غرب_آسیا #ترکیه
✅ @Javanane_Alborzi
قدر بشناسید یاران آخرین پیمانه را
ساقی امشب می کند تعطیل این میخانه را
گو به مهمان که مهمانی به آخر می رسد
خورده یا ناخورده باید ترک کرد میخانه را
🌺🌸 عید فطر و ماه شوال گرامی باد.
#رمضان | #عید_فطر | #شوال
✅ @Javanane_Alborzi
ساعتی که حاکمیت دلار آغاز شد (١)
🏦 بازنشر بهمناسبت سالمرگ جان مینارد کینز و هشدار رهبری دربارهٔ حاکمیت دلار
#جنگ_جهانی_دوم اروپا را ویران کرده و اقتصادی ورشکسته و مقروض برجا گذاشته بود. بهعکس، ارمغان این جنگ برای آمریکاییها که از صحنهٔ نبرد دور بودند، رونق اقتصادی بود.
آمریکاییها در زمان جنگ مقادیر معتنابهی کالا و خدمات به اروپا و سایر نقاط جهان صادر کرده بودند. در نتیجه این کشورها به آمریکا مقروض بودند و همچنین برای بازسازی کشورهایشان به مقادیر بیشتری #وام نیاز داشتند.
در ژوئیهٔ ١٩۴۴، وقتی آلمان و متحدین بهدلیل ورود آمریکا به جنگ، در سراشیبی سقوط قرار داشتند، روزولت رئیسجمهور آمریکا ٧٣٠ نفر از ۴۴ کشور را در منطقهٔ #برتون_وودز ایالت نیوهمپشایر گرد هم آورد.
در این کنفرانس ٢٢روزه، تحت فشار آمریکا تصمیماتی گرفته شد که تمام تحولات بعدی جهان را تحتالشعاع قرار داد.
نمایندهٔ آمریکا در کنفرانس برتون وودز، #هری_دکستر_وایت یهودی بود. وی از مسئولان عالیرتبهٔ وزارت خزانهداری آمریکا بود و بعدها در هنگام راهاندازی #صندوق_بینالمللی_پول مدتی، مدیر آن شد.
#هری_دکستر_وایت در این اجلاس پیشنهاد استفاده از #دلار را بهعنوان ارز مبنا در مبادلات بینالمللی مطرح کرد. استدلال تیم آمریکایی، که نمایندگان سیاسیِ #فدرال_رزرو بهشمار میآمدند، این بود که با توجه به خرابیهای جنگ و بدهیهای کشورهای اروپایی، و نیز نوسانات چندباره پوند استرلینگ، نوسان و ناپایداری چندبارهٔ ارزهای آنان دور از انتظار نیست که این امر به تجارت جهانی لطمه زده و رکود دهههای قبل را تکرار خواهد کرد.
در نقطهٔ مقابل، #جان_مینارد_کینز (اقتصاددان مشهور و نماینده انگلیس در کنفرانس) اصرار داشت پولی بینالمللی بهنام «بنکور» ایجاد شده و مبنای معاملات جهانی قرار گیرد. او از قدرت و منافع سرشاری که عاید واحد پولیِ مبنا میشد، اطلاع داشت؛ زیرا در قرن نوزدهم واحد پولی انگلیس، تقریباً ارز مبنای تجارت جهانی بهشمار میرفت.
اما شرایط کشورهای شرکتکننده در آن بُرههٔ خاص، بهگونهای نبود که در برابر آمریکا مقاومت کنند؛ چرا که از یکسو ضمن اینکه به این کشور مقروض بودند، به وامهای مجدّد جهت بازسازی کشورهای جنگزدهشان نیز نیاز داشتند. از سوی دیگر اگر پیشنهاد آمریکا تصویب نمیشد و این کشور از ادامهٔ جنگ با متحدین صرفنظر میکرد، ممکن بود سرنوشت جنگ تغییر کند.
در نتیجهٔ برگزاری این کنفرانس که نوعی گروکشی از سوی هیئت حاکمه آمریکا محسوب میشد، پیشنهاد آمریکا تصویب شد. البته با این قید که جهت رفع نگرانیهای مطرح شده توسط کینز، هیئت آمریکایی تعهد کرد طلا را پشتوانهی دلار قرار دهد و نرخ برابری هر اونس طلا با ٣۵ دلار حفظ شود.
💢 اندیشکده یهود
#مینارد_کینز | #غرب_دلار | #تورم
✅ @Javanane_Alborzi
ساعتی که حاکمیت دلار آغاز شد (۲)
🏦 بازنشر بهمناسبت سالمرگ جان مینارد کینز و هشدار رهبری دربارهٔ حاکمیت دلار
❓اما چرا آمریکاییها تا این حد بر جهانروا شدنِ #دلار اصرار داشتند؟
❓چرا باید چنین کنفرانسی در چنین موقعیت حساسی تشکیل شود؟
❓این پیشنهاد چه منافعی برای ایالات متحده آمریکا در پی داشت؟
مزیّت سیاسی
👈 بزرگترین مزیّت در بُعد سیاسی این بود که «نظام پرداخت دلار» در تمام دنیا جاری شد. این شرایط چند ابزار کنترل سیاسی را در اختیار #فدرال_رزرو قرار میداد:
🔸١) امکان رصد نقل و انتقال پول و در نتیجه تجارت بینالمللی کشورها و در صورت لزوم محدود کردن آن!
🔸٢) توان مسدود کردن داراییهای یک کشور!
🔸٣) #صدور_تورم به سایر کشورها با انتشار #دلار_بدون_پشتوانه.
مزیّت اقتصادی
👈 به این مثال توجه کنید: در صدور کالا از چین به روسیه، تاجر چینی روبل روسیه را قبول ندارد و یوآن چین یا دلار آمریکا را میپذیرد؛ از سوی دیگر تاجر روس، یوآن در اختیار ندارد و ناچار است به دلار معامله کند. این شرایط موجب میشود دولت روسیه به فراخور میزان واردات کشورش همواره به مقدار قابل توجهی «دلار مبادلاتی» نیاز داشته باشند؛ اما آمریکا این دلارها را مجانی در اختیار کشورها قرار نمیدهد، بلکه در ازای آن کالا یا خدمات وارد میکند. آمریکا با این حربه علاوه بر مبادلات داخلی، به اندازهی کل مبادلات بینالمللی برای دلار تقاضا بهوجود میآورد، که این به معنای ورود بدون زحمت همین اندازه ثروت به این کشور (به نفع مالکان فدرال رزرو) است.
💢 اندیشکده یهود
#مینارد_کینز | #غرب_دلار | #تورم
✅ @Javanane_Alborzi
نود و پنجمین جلسه شورای استانی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی استان البرز برگزار شد
این جلسه با حضور جمعی از اعضای شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی استان البرز و با حضور دکتر عمار ایزدیار نایب رئیس و سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج
در امامزاده طاهر (ع) برگزار گردید.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام عبداله پورمظاهری دبیر جمعیت جانبازان استان ضمن تبریک ایام شوال و فرارسیدن روز شوراهای اسلامی شهر و روستا و نیز تقدیر از برنامه های انجام شده جمعیت در سال گذشته به بیان برنامه های پیش رو پرداخت.
بررسی چگونگی پیشنهاد عملیاتی شدن شعار سال، تصمیم گیری در خصوص دعوت از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و درخواست گزارش عملکرد و پیشنهادات در
خصوص برنامه های فرهنگی سال 1402 از مهمترین مسائلی بود که توسط شورای مرکزی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
همچنین دکتر عمار ایزدیار نایب رئیس شورای اسلامی شهر کرج نیز گزارشی از اقدامات انجام شده شورا در سال گذشته را ارائه و به پرسش ها و پیشنهادات برخی از حاضرین پاسخ داد.
همچنین مقرر گردید جلسه آینده به شکل مشترک با جبهه تحول خواهان انقلابی استان در شهرستان فردیس با دعوت از یکی از نمایندگان استان البرز در مجلس شورای اسلامی برگزار شود.
🌹🌹🇮🇷🇮🇷
معاونت رسانه و ارتباطات جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی استان البرز
#جمعیت_جانبازان | #جوانان | #جلسه
✅ @Javanane_Alborzi
🌹🌹یادواره شهدای مدافع حرم و امنیت استان البرز
🔷سخنران:
سردار محمدرضا فلاح زاده
( جانشین فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)
🔷مداحی : برادر حاج محمدرضا بذری
⬅️زمان:
یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - شروع : ساعت ۱۵:۳۰ بعدازظهر
⬅️مکان:
کرج - حدفاصل میدان سپاه و سه راه رجایی شهر -کانون فرهنگی شهید سبحانی سپاه امام حسن مجتبی(علیه السلام) استان البرز - سالن شهدا
♻️با حضور و نشر حداکثری این خبر پیام رسان شهدا باشیم.
مأموریت چندگانه عملیات با رمز «شاسی بلند»
کشاندن مسئولان به درگیری با یکدیگر، نقشه بدخواهان ملت ایران است که راز حمایتشان از مدیران ناکارآمد در دولت سابق را «رساندن کشور به نقطه جوش» میخواندند.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/31316
🗂منبع: کیهان
#مسایل_ایران | #مجلس | #شاسی_بلند
✅ @Javanane_Alborzi
نمایش زنانِ سیگار بدست
🔺صحبتهای رئیس مرکز سلامت وزارت بهداشت درباره حمایتهای مالی کارخانههای دخانیاتی از سریالها و البته فیلمهای سینمایی نیاز به پیگیری از سوی مسئولان وزارت بهداشت و همچنین وزارت ارشاد دارد. اگر چه بسیار زودتر از اینها باید این آسیب دنبال میشد!
🔻متاسفانه باید گفت چند سالیست که پدیده تبلیغ سیگار توسط «زنان» و بدتر از آن، تبلیغ و ترویج «زنان سیگاری» در فیلمها و سریالهای نمایش خانگی افزایش یافته است! و گویا نه گوش شنوایی هست و نه چشمِ نگرانی!
#سیگار_زن | #رسانه | #فرهنگ_غلط
✅ @Javanane_Alborzi
🇮🇷 جوانان البرزی 🇮🇷
🛑 تحلیلی کوتاه بر انتخابات ترکیه ✍🏼محمدرضا وادی زاده پس از کودتا علیه مرحوم اربکان نخست وزیر اسبق ت
✍🏼محمدرضا وادی زاده
اکنون که انتخابات در ترکیه در حال برگزاری است نکاتی را به عرض می رسانم :
۱- کناره گیری محرم اینجه رهبر حزب مملکت و رقیبی که قبلاََ در حزب جمهوری خواه خلق بود نقش مهمی در انتخابات امروز ایفاء خواهد کرد؛ ایشان به رغم عدم توافق با اردوغان در بسیاری موارد چندان هم با رقیب سابق هم حزبی خود قلیچداراوغلو نیز موافقتی ندارد؛ ایشان نسبت به ائتلاف ۶ گانه می تاخت و همواره از افرادی که در این ائتلاف اند و وزرای سابق اردوغان نیز بوده اند شاکی است؛ اما بنا به نطر تحلیل گران و ژورنالیست ها کناره گیری وی به نفع قلیچداراوغلو است که به عقیده اینجانب این چنین نیست او به رغم نقد سیاست های اردوغان در سوریه به شدت از سیاست های وی در آذربایجان حمایت می کند و نگاه های ملی گرایانه وی باعث نمی شود که لزوماََ همه طرفداران وی به قلیچداراوغلو رای بدهند. (در رابطه به افشاگری ها و رسوایی های اخلاقی فعلا قصد بیان ندارم و چندان هم مهم نیست)
۲- نظرسنجی ها نامتوازن و فاقد تعادل است و به راحتی امکان پیش بینی پیروز قطعی انتخابات به خصوص در دور اول ممکن نیست؛ به رغم منع هرگونه انتشار نظرسنجی از ۷ روز پیش (طبق قانون انتخابات) شاهد نشر نظرسنجی هایی بودیم که در برخی شاهد پیروزی نسبی اردوغان و در برخی شاهد پیروزی قلیچداراوغلوئیم معدود نظرسنجی هایی هم بر پیروزی مطلق طرفین اشاره دارد که با سنجش میانگینی پیروزی هر یک در دور اول چندان محتمل نیست گرچه اینها صرفا نظرسنجی هستند نه نتایج پایانی.
۳- مواضع مقامات جمهوری آذربایجان به خصوص الهام علی اف و حمایت قاطع از رجب طیب اردغان مُویِّد این مطلب است که پیروزی او بر تنش های ما با همسایه شمالی خواهد افزود چراکه مشخص است پشت این تنش ها چه کسی خوابیده است!
از طرفی رقیب اردوغان نیز دست و پا بسته در مقابل الهام ظاهر نشد و گفت با تاسیس کریدور راه ابریشم چین را به ترکیه متصل می کنیم و آذربایجان را نیز دور می زنیم! این گزاره را حمل بر ایران دوستی قلیچداراوغلو نکنید بلکه سیلی ای بر صورت علی اف نواخت تا تأدیبی در برابر دهان کجی های او به آقا کمال (۱) باشد.
۴- با توجه به اعلام رسمی کمال قلچداراوغلو مبنی بر رویگردانی از روسیه و گرایش به اروپا و آمریکا طبیعتاََ در صورت پیروزی وی نفوذ سیاسی-امنیتی جبهه غرب به خصوص ناتو در ترکیه را افزایش و همکاری با ایران و روسیه را کاهش خواهد داد و توافقات طرفین حول محور مسائل امنیتی احتمالا تحت الشعاع قرار خواهد گرفت ولی توافقات خوبی در حوزه سوریه به وقوع خواهد پیوست.
۵- نه پیروزی اردوغان و نه قلیچداراوغلو به شکل صد درصدی به نفع ایران نیست اما در این وانفسا بنظر می رسد پیروزی کمال قلیچداراوغلو شاید قدری بر کاهش نفوذ منطقه ای ترکیه کمک خواهد کرد، چرا که احزاب اپوزیسیون فعلی در پی تغییر در ساختار سیاسی و بازگشت مجدد از نظام ریاستی به نظام پارلمانی خواهند رفت و این فرصت را از دولت خواهد گرفت که وارد مسائل منطقه ای شود البته ناگفته نماند مجددا تاکید می گردد احزاب مختلف که در ائتلاف ملت گرد هم آمده اند دارای مشی سیاسی متفاوتند و سه تن از رهبران این احزاب از اعضای سابق کابینه اردوغان بودند اما به شکل یکسان نیاندیشیده و اقدام نخواهند کرد و این تنش ها را در میان سیاسیون ترکیه افزایش خواهد داد و احتمال شکست کامل ائتلاف دور از ذهن نیست ؛ پیروزی ائتلاف اپوزیسیون دولت حاکم فرصتی برای ایران است که رقیب اصلی منطقهای خود را از نقش آفرینی در منطقه دور نگه دارد اما همانگونه که گفته شد چالش هایی هم در مسیر روابط دو جانبه و حتی چند جانبه ایجاد خواهد کرد.
پی نوشت:
۱- عبارت آقا کمال (کمال قلیچداراوغلو) به کرات توسط اردوغان در سخنرانی های انتخاباتی استفاده می شد.
✍🏼محمدرضا وادی زاده
جانشین مسئول کارگروه جوانان جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی البرز
#دیپلماسی #اموربینالملل #غرب_آسیا
#ترکیه #انتخابات_ترکیه
✅ @Javanane_Alborzi
🇮🇷 جوانان البرزی 🇮🇷
✍🏼محمدرضا وادی زاده اکنون که انتخابات در ترکیه در حال برگزاری است نکاتی را به عرض می رسانم : ۱- کنار
🛑 نتایج شمارش ۲۵،۶ درصد صندوق های رای انتخابات ریاست جمهوری ترکیه
💢 اردوغان پیشتاز انتخابات با ۵۴ درصد آرا
#انتخابات_ترکیه
✅ @Javanane_Alborzi
🇮🇷 جوانان البرزی 🇮🇷
🛑 نتایج شمارش ۲۵،۶ درصد صندوق های رای انتخابات ریاست جمهوری ترکیه 💢 اردوغان پیشتاز انتخابات با ۵۴
🛑 نتایج شمارش ۳۸،۲ درصد صندوق های رای انتخابات ریاست جمهوری ترکیه
💢 اردوغان پیشتاز انتخابات با ۵۲،۸ درصد آرا
🔻کاهش محسوس آراء اردوغان و افزایش آراء قلیچداراوغلو
#انتخابات_ترکیه
✅ @Javanane_Alborzi