.
⁉️ امامت چیست؟ امام کیست؟
❇️ «الْإِمَامُ وَاحِدُ دَهْرِهِ»؛ این کلام #امام_هشتم است، امام #واحد_دهر است؛ «هَلْ أَتى عَلَى الْإِنْسانِ حِينٌ مِنَ الدَّهْرِ»؛ امام، واحد دهر است.
💡 علامت او چیست؟ اول علامت این است: «اِنَّمَا يَعْرِفِ الْإِمَامَ بالْعِلْمَ»؛ اِنَّمَا، منحصراً، امام شناخته نمیشود الا به #علم و این امر برهانی است.
💖 چون #امامت، امامت اجسام نیست، امامت ابدان نیست، امام، امام #عقول است، امام #افکار است، امام #ارواح است، امام #نفوس است، امام #انسان است و #انسانیت.
✅ «وَ دِعَامَةُ الْإِنْسَانِ الْعَقْلِ»؛ این است که بحر لایتناهای علم، میشود #امام؛ تا این جهت پیدا نشود آن جهت محال است؛ این است مقام امامت.
🎙 مرجع عالیقدر حضرت آیت الله وحید خراسانی دام ظله
📆 ۲۷/ فروردین/ ۱۳۹۰
✔️@jawaher_kalam
.
تازه چاپ
دیوان فقیر نوقانی
مجموعه اشعار آیت الله نوقانی
@jawaher_kalam
.
🌷 امام امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه السلام) :
🌸 قَدْ تَکَفَّلَ لَکُمْ بِالرِّزْقِ وَ أُمِرْتُمْ بِالْعَمَلِ فَلَا یَکُونَنَّ الْمَضْمُونُ لَکُمْ طَلَبُهُ أَوْلَى بِکُمْ مِنَ الْمَفْرُوضِ عَلَیْکُمْ عَمَلُهُ ، مَعَ أَنَّهُ وَ اللَّهِ لَقَدِ اعتَرَضَ الشَّکُّ وَ دَخِلَ الْیَقِینُ حَتَّى کَأَنَّ الَّذِي ضُمِنَ لَکُمْ قَدْ فُرِضَ عَلَیْکُمْ وَ کَأَنَّ الَّذِي قَدْ فُرِضَ عَلَیْکُمْ قَدْ وُضِعَ عَنْکُمْ .
ترجمه
👌 رزق شما تعهد شده است و (در برابرش) مأمور شده اید که انجام وظیفه کنید. بنابر این نباید امری که برایتان ضمانت شده بیشتر از کاری که انجامش برای شما واجب شده است برایتان اولویت داشته باشد.
☘ به خدا سوگند ، تردید یقین را فاسد کرده است و کار به جایی رسیده که گویا آنچه که برای شما ضمانت شده تحصیلش بر شما واجب است و گویا آنچه بر شما واجب گردیده از شما ساقط شده است.
📚 خطبه 114 ، نهج البلاغه .
☀️ @jawaher_kalam
.
🌸✨ آیت الله مجتهدی (ره) :
حدیث داریم قلب هایمان به ده دلیل مرده است ، و باعث شده دعاهایمان مستجاب نشود :
▫️اول: خدا را شناختیم، ولیکن حقش را ادا نکردیم.
▪️دوم: گمان بردیم که پیامبر خدا (ص) رو دوست داریم، سپس سنتش را ترک نمودیم.
▫️سوم: قرأن را قرائت کردیم، ولی بدان عمل نکردیم.
▪️چهارم: نعمت خدا را خوردیم، ولی شکرش را بجا نیاوردیم.
▫️پنجم: گفتیم شیطان دشمن ماست، ولی با او در امور توافق کردیم.
▪️ششم: گفتیم بهشت حق است، ولی برای رسیدن به آن کوشش نکردیم.
▫️هفتم: گفتیم جهنم حق است، ولی از آن نگریختیم.
▪️هشتم: دانستیم مرگ حق است، اما برای آن آماده نشدیم.
▫️نهم: به عیب مردم مشغول گشتیم، و عیب خویش را فراموش کردیم.
▪️دهم: مردگانمان را دفن کردیم، ولی عبرت نگرفتیم.
🆔 @jawaher_kalam
.
🌿 زندگینامه آیت الله میرزا محمد فیض قمی
روزنامه اطلاعات مورخ شنبه ۱۷ اسفند ماه ۱۳۲۵ شمسی
🎋 @jawaher_kalam
💐🍃🌷🌿
🍃🌷🌿
🌷🌿
🌿
🍃 آیتالله شیخ مرتضی طالقانی (رحمة الله علیه)
💠 چوپانی
او در ابتدا در طالقان چوپانی میکرد، روزی صدای قرآن شنید و حالی به او دست داد سپس به اصفهان آمده و مدتی آنجا تحصیل کرد و بعد به نجف رفت و آنجا به تدریس پرداخت و به مقامات بلندی از علم و اخلاق رسید.
💠 ویژگیها
مرحوم طالقانی شاگرد آخوند ملا محمد کاشی بود و تا آخر عمر مجرّد زیست و برای طلاب از هر کتابی که تقاضا میکردند، تدریس میفرمود.
به ذکر و فکر مشغول و کثیر العباده بود.
با شاگردانش مزاح هم میکرد و از تکبّر به دور بود.
او از جوانی به ریاضات شرعیه مشغول و در اواخر عمرش سه روز چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه درب حجره را میبست و کسی را راه نمیداد و مشغول خلوت و عبادت میشد، و مرجعه کتب درسی .
💠 آیت الله کشمیری (ره) میفرمود :
بااینکه خود تدریس میکرد میفرمود درس یکی و مباحثه یکی بس است.
اواخر عمرش با ما مینشست و گعده و صحبت میکرد.
البته ریاضت و مجاهدت را در جوانی کشیده بود و برایمان داستانهای مختلف میفرمود.
سالها حجره من با حجره ایشان متصل بود؛
بسیار با من مودّت داشتند و درس اخلاق او را نوشتم لکن وقتی مجبور شدم به ایران بیایم صدّامیان از من گرفتند.
او سفارش خواندن قرآن و ذکر یونسیّه را به من میکرد.
📌 @jawaher_kalam
.
آیت اللّه سیّد محمّدکاظم عصار لواسانی
🔸 ایشان (ره) در مدارس صدر ، عبداللّه خان و سپهسالار ، به تدریس حکمت و علوم معقول اشتغال داشت . سپس به دارالمعلمین عالــی
( دانشسرای عالی تربیت معلّم ) ، کـه پس از مدرسه حقوق وعلوم سیاسی اوّلین مؤسسه عالی دانشگاهی جدید ایران بود ، دعوت شد و بـه تدریس منطق و حکمت قدیم پرداخت.
متن جزوه دست نوشت وی دراین باب یکی
از متون مفید در منطق و فلسفه میباشد.
🔹 استاد عصار لواسانی - عصار تهرانی پس از
تأسیس دانشگاه تهران ۱۳۱۳ ش در دانشکده علوم معقول ومنقول و نیز مؤسسه وعظ و خطابه ، به استادی انتخاب گردید و از آغاز تأسیس این دانشــکده تا زمانی که به دلایل سیاسی تا ۱۳۱۸ تعطیل شدبه تدریس منطق و فلسفه اشتغال داشت.
🔸 فاصله سالهای ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۱ ش که دانشکده معقول و منقول تعطیل بود او در دانشکده حقوق به تدریس فقه اشتغال داشت.
وی سالها تا زمان فوت درخیابان عینالدّوله
(ایران) کوچه باغ جواهری سکونت داشت،
و منزلش محل مراجعه دوستان و شاگردان
او بود.
🎋 @jawaher_kalam
.
.✅ "دعا و توسل"
✍ مرحوم آیت الله شیخ محمد ناصری :
🔹 اگر هرکسی بطور واقعی درِ خانه خدا برود، به جان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قسم، امکان ندارد دست رد به سینه او زده شود؛ همه را میپذیرد چون خدا ما را دوست دارد. بروید در خانه خدا و خالصانه بگویید خدایا من اشتباه کردم نفهمیدم، او می پذیرد.
🔸 از دعا کوتاهی نکنید؛ هرچه میخواهید دعا کنید؛ خیر دنیا و آخرت را از خدا بخواهید. در روایت داریم میهمان را هرکه باشد، باید احترام کرد. در اینجا باید گفت که خدایا ما با پروندههای آلوده میهمان تو هستیم. خدایا پروندههای قبلی و بایگانی شده ما را نابود کن و ما را سبک کن. فقط لازمهاش این است که بخواهید.
🌎 @jawaher_kalam
.
🌷 از شرّ و فتنه برکنار...
🔹 عَن یُونُسَ بنِ ظَبیَانَ قَالَ :
قَالَ أَبُو عَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) :
لِفَاطِمَةَ (علیها السلام) تِسْعَةُ أَسمَاءَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ : فَاطِمَةُ وَ الصِّدِّیقَةُ وَ الْمُبَارَکَةُ وَ الطَّاهِرَةُ وَ الزَّکِیَّةُ وَ الرَّاضِیَةُ وَ الْمَرضِیَّةُ وَ الْمُحَدَّثَةُ وَ الزَّهْرَاءُ ، ثُمَّ قَالَ علیه السلام :
أَ تَدرِي أَي شَيءٍ تَفْسِیرُ فَاطِمَةَ ؟
قُلْتُ: أَخْبِرنِي یَا سَیِّدِي!
قَالَ: فُطِمَتْ مِنَ الشَّرِّ. قَالَ ثُمَّ قَالَ : لَولَا أَنَّ أَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ علیه السلام تَزَوَّجَهَا لَمَا کَانَ لَهَا کُفْوٌ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ عَلَی وَجهِ الْأَرضِ آدَمُ فَمَنْ دُونَهُ .
ترجمه
🔹 یونس بن ظبیان از حضرت امام جعفر صادق علیهالسّلام نقل میکند که فرمود :
فاطمه اطهر نزد خدا دارای نُه اسم بود. این اسامی عبارت بودند: فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، مُحدثّه و زهرا.
🔹 سپس امام صادق علیهالسلام فرمود:
آیا تفسیر و معنی کلمه «فاطمه» را میدانی؟ گفتم: ای آقای من! برایم شرح بده. فرمود: یعنی آن بانو از شرّ و فتنه بر کنار بود. اگر حضرت علیبنابیطالب با حضرت زهرا سلاماللهعلیها ازدواج نمیکرد، از زمان حضرت آدم تا روز قیامت، در روی زمین همسری برای فاطمه اطهر یافت نمیشد که همطراز او باشد.
◽️ بحار الأنوار ، جزء ۴۳ ، صفحه ۱۰ .
#حضرت_زهرا سلاماللهعلیها
🌐 @jawaher_kalam
.
حضرت حجت الاسلام والمسلمین شیخ رضا مطلبی ، مدیر مدرسه علمیه ابوذر (رض) - جنوب تهران
🌿 @jawaher_kalam
.
#دنیا و #آخرت
🔹 أَبِي اَلطُّفَيْلِ ، قَالَ :
قَالَ أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) فِي خُطْبَةٍ لَهُ :
إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلَيْكُمْ : طُولُ اَلْأَمَلِ وَ اِتِّبَاعُ اَلْهَوَى ، فَأَمَّا طُولُ اَلْأَمَلِ فَيُنْسِي اَلْآخِرَةَ ، وَ أَمَّا اِتِّبَاعُ اَلْهَوَى فَيُضِلُّ عَنِ اَلْحَقِّ ، أَلاَ وَ إِنَّ اَلدُّنْيَا قَدْ وَلَّتْ مُدْبِرَةً وَ إِنَّ اَلْآخِرَةَ قَد أَقْبَلَتْ مُقْبِلَةً ، وَ لِكُلِّ وَاحِدَةٍ مِنْهُمَا بَنُونَ ، فَكُونُوا مِنْ أَبْنَاءِ اَلْآخِرَةِ وَ لاَ تَكُونُوا مِنْ أَبْنَاءِ اَلدُّنْيَا ، فَإِنَّ اَلْيَوْمَ عَمَلٌ وَ لاَ حِسَابَ ، وَ غَداً حِسَابٌ وَ لاَ عَمَلَ .
ترجمه
🔸ابو طفيل گفت :
اميرالمؤمنین علی ابن ابی طالب (عليه السلام) در خطبهاى فرمود :
بيشترين چيزى كه از آن بر شما در هراسم ، آرزوى طولانى و پيروى از هوای(نفس) است، اما آرزوى طولانى آخرت را از ياد مىبرد و پيروى از هواى ( نفس ) انسان را از حق، منحرف مىسازد، آگاه باشيد كه دنيا پشت كرده است و آخرت روى آورده است و هر يك از اين دو فرزندانى دارند، پس شما از فرزندان آخرت باشيد و از فرزندان دنيا نباشيد، پس به درستى كه امروز عمل است نه حساب و فردا حساب است نه عمل.
📜 الأمالي (للطوسي) ، جزء ۱ ، صفحه ۲۳۱ .
@jawaher_kalam