هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
حسن روحانی در اواخر عمر دولتش، ساعتی در وزارت اقتصاد به نصیحت پرداخت و در آن جلسه، جملهای به یادگار گذاشت که به نظرم مهمترین و درخشانترین و موثرترین جمله یک رئیسجمهور در طول تاریخ پس از جنگ درباره اقتصاد است: اقتصاد کتاب نیست.
نمیتوان و نباید از روی جدول و نمودار و آمار اقتصاد کشور را تحلیل کرد و برایش نسخه پیچید. نباید اجازه داد افراد از پشت میز دانشگاه به پشت میز مدیریت عروج کنند و تا آزمون جامعشان را دادند و از رسالهشان دفاع کردند، ردای اقتصاددانی بپوشند و برای کشور سیاست بنویسند.
اقتصاد نه کتاب است، نه ماشین حساب. مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily
جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
📌مهر ۱۴۰۰
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
📌مصاحبه دکتر درخشان در سال 1398:
⚠بنده 5 سال پیش تراز منفی گاز و فرایند افت شدید تولید از پارس جنوبی را در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و در حضور مقامات تخصصی حوزه نفت مطرح کردم. در آنجا گفتم 60 درصد از کل تولید گاز کشور وابسته به یک میدان گازی است و بعد از 5 سال به تازگی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفته است 80 درصد وابستگی به یک میدان گازی داریم.
⛔من در همان جلسات معاونت فناوری ریاست جمهوری نشان دادم که افت تولید از پارس جنوبی از 1400 آغاز میشود و این روند ادامه مییابد و تا سال 1420 به 80 میلیون متر مکعب خواهد رسید. درواقع از 720 تا 750 میلیون متر مکعب به 80 میلیون مترمکعب خواهد رسید و این یعنی ما در 22 سال آینده حدود 700 میلیون مترمکعب کسری گاز خواهیم داشت و فراموش نکنیم در 20 سال آینده مصرف گاز بالاتر خواهد رفت.
⚠ممکن است بگویید آقای درخشان زیادهروی میکند و خواب نما شده است. میگویم خیر خواب نما نشدهام و 5 سال است دارم میگویم و آقای مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس که مسئول اصلی پارس جنوبیست رسما اعلام کرد افت تولید از پارس جنوبی شروع شده است. من گفتم 1400 شروع میشود اما او گفت شروع شده است و هر سال به اندازه یک فاز تولید گاز در پارس جنوبی افت میکند. این عین جمله ایشان است.
⛔رسما اعلام میشود اما رسانهها به آن توجهی نمیکنند و مجلس سکوت میکند. شورای امنیت ملی هیچ واکنشی نشان نمیدهد و انگار حرفی زده نشده است و مجمع تشخیص مصلحت نظام توجهی به این مساله ندارد.
https://www.nasim.news/fa/tiny/news-2335833
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
44.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌انقلابی عمل کردن در اقتصاد یعنی چه؟
⚠️آقای رئیسی برای حل مشکل ارز چه باید بکند؟
⛔️هشدار بحران شدید گازی چند سال آینده در کشور!
☢️آقای زنگنه! چرا نمی گفتید که پارس جنوبی تا چند سال دیگر، ذخیره گاز دارد؟!
⚠️در سال های آینده، بحران گازی شدید ناشی از سیاست های زنگنه را بر گردن دولت آقای رئیسی می اندازند!
⛔️تبیین کنید!
⚠️بحث بسیار مهم است! حتما کامل مشاهده بفرمایید!
〽️به علت ضبط با گوشی و حجیم بودن فایل، کیفیت فیلم کم شده است، عذرخواهی می کنیم. بخاطر اهمیت بسیار بحث، اینگونه سریع منتشر می شود.
⚜️بخشی از سخنرانی دکتر درخشان در رویداد ملی روایت فتح
@jebhetse
📌آیا دانش اقتصاد متعارف، جهان شمول است؟
💡تئوری های اقتصادی بازتاب محیط خودشان هستند.
⚠یعنی اروپای غربی قرون 18 به بعد، با مرکزیت انگلستان، محیط فعالیت های خاص اقتصادی بوده که بعدا متفکرین، فعالیت های اقتصادی آن محیط را تبیین کردند و این تبیین شده علم اقتصاد.
👈دانش اقتصاد تبیین تئوریک واقعیت های اقتصادی اجتماعی اروپای غربی با محوریت انگلستان تا قرن 19 و البته از قرن 20 خواستگاهش عوض شده و به آمریکا نیز سرایت کرده.
⛔اشکال این است که کسانی دانش اقتصاد را جهان شمول و همگانی بدانند. خود این دانش می گوید خواستگاه من این محیط بود. ولی شما اگر این دانش را از محیط خودش جدا کنید و جای دیگر بیاورید، شاید گرفتاری داشته باشد.
✍🏻برگرفته از جلسات «خصوصی سازی در بوته نقد اقتصاد اسلامی» دکتر حسن سبحانی، استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران، در اولین مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
📌یکی از اشکالات جالب خصوصی سازی های شروع شده در دهه 80!
👈حدود سال 86، تصویب شد که 150 هزار میلیارد تومان از شرکت های دولتی، برای خصوصی سازی استفاده بشوند که 40 درصد این، برای سهام عدالت اختصاص داده شد یعنی 60 هزار میلیارد تومان، 20 درصد هم قرار بود که دولت سهام دار باشد که میشد 30 هزار میلیارد تومان. و در نهایت 60 هزار میلیارد تومان باقی میماند که خصوصی بشود.
⚠همچنین تصویب شد که به شرکت هایی که میخواهند این 60 هزار میلیارد تومان را بخرند، سالانه حدود 1 میلیارد دلار تا حدود 7 سال، تسهیلات تخصیص داده بشود که ارزش آن در طول 7 سال، 70 هزار میلیارد تومان میشد!
〽یکی از علت هایی که بعضی ها در آن سال ها برای خصوصی سازی می آوردند، این بود که چرا ایرانی های سرمایه دار میرند و در دبی و امثال دبی سرمایه گذاری می کنند؟ شرایطی رو پیش بیاریم که بیان توی ایران!
⛔سوالی که پیش میاد این بود که اگه دولت 70 هزار میلیارد تومان برای واگذاری 60 هزار میلیارد تومان میخواد تسهیلات بده به بخش خصوصی، خب اون سرمایه هایی که عده ای میگفتند ایرانی ها به خارج از کشور میبرند، پس کجاست؟!
💡این حرف ها نشان می دهد که در تصمیم گیری های مربوط به خصوصی سازی در دهه 80، واقع بینانه، اطلاعات نبود.
✍🏻برگرفته از جلسات «خصوصی سازی در بوته نقد اقتصاد اسلامی» دکتر حسن سبحانی، استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران، در اولین مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌کلیپ بانک آینده!😑😶
@jebhetse