هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨این دو کتاب را جمع خوانی کنید
بسیاری از جوانان انقلابی سوال میکنند که برای آشنایی با سیاستهای نئولیبرال و سابقه اجرای آنها در ایران، چه منابعی وجود دارد؟
اولا این حقیر معتقدم در این عصر جنگ اقتصادی، آشنایی با این سیاستهای تجویز شده از سوی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، برای جریان انقلابی از نان شب هم واجبتر است.
ثانیا منابع فراوانی در این زمینه وجود دارد. اما برای شروع، توصیه میکنم دو کتاب زیر را جمعخوانی کنید. در جمعهای دانشجویی، هیئتها، مساجد و... گروههای مطالعاتی تشکیل دهید (چه حضوری و چه مجازی). این کتابها چون جنبه تاریخی دارند و به نوعی روایت تاریخ هستند، در هر رشتهای که تحصیل کرده باشید، به راحتی مطالب آنها را درک خواهید کرد.
در این جنگ تمام عیار اقتصادی، سلاحی که باید دست بگیرید و به میدان بیائید، سلاح آگاهی است. اگر در جنگ نظامی، پیر و جوان، دانشجو و بنّا، همه رفتند آموزش نظامی دیدند و به میدان رفتند و پیروز شدیم، امروز همه باید آموزش اقتصادی ببینند.
یک روز هم فرصت را از دست ندهید.
۱- دکترین شوک؛ نائومی کلاین
۲- اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی؛ بهمن احمدی امویی
با کلیک روی عنوان کتابها میتوانید آنلاین خریداریشان کنید.
⚠️در این جنگ، تماشاگر نباشید...
@syjebraily
هدایت شده از SADIQI.IR
هدایت شده از حسین زمانی میقان
هاشمی رفسنجانی: برای اجرای سیاست تعدیل خودم را فدا میکنم
نجفی وزیر آ.پ هاشمی و رئیس س.برنامه خاتمی در کتاب اقتصادسیاسی جمهوری اسلامی از اجرای سیاست تعدیل (آزادسازی نرخ ارز و گرانسازی سوخت) میگوید نقل قولی از هاشمی میکند که یادآور سخن آقای رئیسی در قضیه حذف ۴۲۰۰ است که گفت«بنده و دولت از هزینه کردن آبرو برای نجات اقتصاد کشور دریغ نمیکنیم»
نجفی میگوید:«آقای هاشمی در سال ۶۸ خیلی روی مسائل اقتصادی و بحثهایی که میشد توجه داشتند ایشان قانع شدند که برای نجات اقتصاد کشور باید سیاستهای تعدیل را دنبال کنیم، یادم هست یکی دو نفر از آقایان وزرا مطرح کردند که این مسائل ممکن است مشکلساز شود و بعدها دولت را زیر سوال ببرد ایشان گفت اگر ما به این هدفی که داریم معتقد باشیم باید حاضر شویم که خودمان را فدا کنیم این جملهای است که من بارها از ایشان شنیدم و هیچگاه فراموش نمیکنم»
نجفی در پاسخ به اینکه «آیا این برنامه تحت تاثیر imf و بانک جهانی تدوین شده بود؟» میگوید:«من این را یک تهمت میدانم اینکه برنامه اول ما با آنچه که بانک جهانی و imf توصیه میکردند نزدیک است حرف درستی است اما این نزدیکی به معنای آن نیست که آنها در تنظیم برنامه دخالت داشتند کارشناسان اقتصادی کشور، مدیران و تصمیمگیران به اتفاق نظری رسیدند که بر اساس آن نتیجه گرفتند برای رهایی از وضعیت بحرانی اقتصادی چارهای جز اجرای چنین برنامهای نیست البته فضای بینالمللی هم در جهت تایید این سیاستها پیش میرفت آنچه در آن سالها در فضای بینالمللی بود حاکی از این بود که سیاستهای توصیه شده توسط بانک جهانی و imf سیاستهای موفقی بوده»
@hzamanim
📍شوک های ارزی چند سال اخیر
1⃣سال ۱۳۹۷؛ شوک افزایش ۱۰۱ درصدی ارز نیما
2⃣سال ۱۳۹۸؛ شوک افزایش ۹۱ درصدی ارز نیما
3⃣سال ۱۳۹۹؛ شوک افزایش ۷۴ درصدی ارز نیما
4⃣سال ۱۴۰۰؛ شوک افزایش قیمت های جهانی و ارز نیما
5⃣سال ۱۴۰۱؛ شوک حذف ارز ترجیحی، افزایش قیمت ارز نیما، افزایش قیمت های جهانی[دو شوک داخلی در یک سال]
@jebhetse
📍رابطه شوک های ارزی و قیمت مسکن!
⚠در این نمودار، بوضوح می توانید مشاهده کنید که هروقت شوک ارزی رخ داد، بلافاصله نرخ رشد قیمت مسکن نیز افزایش پیدا کرد.
@jebhetse