گزارش تصویری ارائه حجت الاسلام مقیمی در دومین هفته مدرسه فصلی فقه نظام تربیت
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
نشست علمی - تخصصی «بررسی نظریه نظام پرداخت دستمزد در اسلام»
پنج شنبه، 5 اسفند 1400
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
لینک شرکت در نشست: https:// join.skype.com/LkYXIOVg9feO
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
در دومین جلسه از هفته سوم مدرسۀ فصلی آشنایی با فقه تربیت عنوان «قرآن پژوهی تربیتی» توسط حجت الاسلام و المسلمین حنیف نصراللهی ارائه شد. در این جلسه حجت الاسلام نصراللهی ابتدا به بیان ابعاد مختلف استفاده از قرآن در تولید علم تربیت پرداخت. ایشان پس از تبیین ضرورت قرآنپژوهشی، به برخی آسیبهای فعالیتهای انجامشده اشاره کرده، اهداف قرآنپژوهی را بیان کرد. استفاده حداقل 15 روش از روشهای تربیتی از قرآن، بخش کوچکی از معارف تربیتی است که از قرآن میتوان استفاده کرد. در ادامه این استاد حوزه برخی منابع مربوط به قرآنپژوهی را اشاره کرد که در این عرصه میتوان به تفسیر تربیتی آیةالله اعرافی و تفسیر تربیتی حجت الاسلام و المسلمین بناری اشاره کرد.
این پژوهشگر فقه تربیت در ادامه سخن به تعریف آیات تربیتی پرداخته و ضمن اشاره به مبانی موجود در این عرصه، اقسام آیات تربیتی را در شش دسته تشریح نمود. «آیاتی که حاکی از تزکیه، تعلیم، هدایت و رشد باشد»، «آیاتی که امر به حفظ در آنها باشد»، «آیاتی که بیانگر توصیههای انبیاء و اولیاء به فرزندان خود است»، «آیاتی که توصیههای خداوند متعال به انبیاء در تربیت را ارائه میدهد»، «آیاتی که دال بر سیره خداوند متعال در تربیت است» و «آیاتی که سیره خداوند متعال در تربیت از آنها فهمیده میشود»
استاد نصراللهی در بخش پایانی کلام خود با ارائه برخی محتواهای ارائه شده در تفسیر تربیتی و نقد و بررسی آنها به آسیبشناسی برخی روشهای موجود در تفسیر تربیتی پرداخت.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
«آشنایی با اصول فقه فقه مضاف» موضوع پنجمین جلسه از جلسات مدرسه فصلی آشنایی با فقه تربیت بود که توسط حجت الاسلام و المسلمین حامد وحیدی ارائه شد.
حجت الاسلام وحیدی در مقدمه سخن، شکلگیری اصول فقه فقه مضاف را به دو صورت پیشینی و پسینی ممکن دانست. پیشینی به این معنا که قبل از ورود به مسائل فقه مضاف پژوهشگر با تامل و تفکر تلاش کند مسائل اصولی که ممکن است در بررسی مسائل فقه مضاف کاربرد داشته باشد استخراج کرده، بررسی کند و پسینی یعنی پژوهشگر وارد بررسی مسائل فقهی شود و اموری که در ابواب مختلف در طریق استنباط کارایی داشته و پیگیری آنها ضروری است استخراج نماید و سپس به بحث و بررسی درباره آنها بپردازد. ایشان روش دوم را بهتر و کارآمدتر برشمرد.
ایشان در مقایسه اصول فقه فقه نظام با اصول فقه متعارف، افزود: «مسائلی که در اصول فقه نظام ممکن است مطرح شود در بعضی موارد مسائل کاملا جدیدی است که در اصول فقه سابقه نداشته است و در برخی موارد هم مسائلی که است در اصول فقه سابقه داشته ولکن در اصول فقه نظام باید تغییر و تحولاتی در آن صورت بگیرد یا استنباطات جدیدی نسبت به آن انجام شود.»
در ادامه سخن ایشان به پنج مورد از مسائلی که در اصول فقه نظام باید بررسی شود اشاره کردند که عناوین آنها بدین شرح است؛ «بررسی حجیت خبر واحد در توصیفیات»، «بررسی راههای حجیت روایات غیر از بررسیهای رجالی» مثلا حجیت داشتن روایاتی که در کافی مطرح شده است، «بررسی چارچوبهای حجیت سنت رفتاری و گفتاری معصوم علیه السلام»، «بررسی ابزارهای شناخت ملاکات احکام» و «بررسی قواعد اعتبارسنجی روشهای علوم تجربی»
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
گزارش تصویری ارائه حجت الاسلام نصراللهی نسب در سومین هفته مدرسه فصلی فقه نظام تربیت
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
گزارش تصویری ارائه حجت الاسلام حامد وحیدی در سومین هفته مدرسه فصلی فقه نظام تربیت
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻نماینده مجلس خبرگان:
⭕️ تبعات نرفتن به سمت شبکه ملی اطلاعات گریبان همه جامعه را خواهد گرفت
◻️حجتالاسلاموالمسلمین حاج ابوالقاسمی دولابی، مدیر پژوهشگاه فقه نظام:
آیا نظام اسلامی نیازمند شبکه ملی اطلاعات هست یا از همین اینترنت بینالمللی استفاده کند؟
آیا جامعه اسلامی و جامعه مسلمانان برای خودشان اینترنت اسلامی داشته باشند یا از اینترنت آمریکا استفاده کنند؟
اینجاست که باید فقیه بداند این اینترنتی که الان داریم استفاده میکنیم، این چیست، دست کیست، ساز و کار آن کجاست، و اینکه اینترنت برای آمریکا ارزآوری دارد و برای جامعه اسلامی ارزبری دارد و از طریق اینترنت برای آمریکا دستیابی به اطلاعات همه جهان و همه کشورهای اسلامی سهل میشود، اما برای مسلمانان از دست دادن اطلاعات و در اختیار گذاشتن اطلاعات در دست بیگانه است، اینترنت بینالمللی تحت سلطه و در اختیار آمریکاست و بر اساس ارزشهای حاکم در آنجا مدیریت میشود.👇
https://hawzahnews.com/xbCfF
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
❇️ مهمترین تمهید برای حکومت حضرت مهدی (عج) فقه نظامات اجتماعی است
آیتالله اراکی: برای ظهور حضرت ولیعصر(عج) هیچ تمهید مقدمهای لازمتر و واجبتر از استنباط فقه نظام و آمادهسازی فقه تمدن ساز نیست؛ زیرا وقتی فقه نظام اجتماعی استنباط شد متناسب با آن ساختارها و بسترهای تمدنی چه سیاسی چه فرهنگی و چه اقتصادی همچون شهرسازی، معماری، بانک، مسجد و غیره باید آماده شود.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
دومین نشست علمی - تخصصی بانک پارسیان و پژوهشگاه فقه نظام
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻آیت الله اراکی در تهران در نشست مدل مطلوب بانکداری اسـلامی:
❇️ مسائل بانکداری با چند ساعت سخنرانی حل نمیشود
◻️ نقش بانکها در شکاف طبقاتی مشهود است
◻️ برگزاری این نشست ها بیشتر برای بیان نتایج کارها است.
باید تعدادی از افراد حوزوی که در فقه بانکداری تخصص دارند با مدیران بانکی جلساتی به صورت مباحثه گونه ای داشته باشند و نتایج جلسات در نشست های علمی و تخصصی بیان شود.
◻️ اگر ایدهای خوب و پخته شده در راستای بانکداری اسلامی بتوانیم ارائه دهیم، می تواند الگویی برای خارج از کشور تبدیل شود و در نظام بانکی کشور های دیگر نیز تاثیر گذار خواهد بود.
◻️ بانکداری اسلامی مخالف تراکم ثروت یک عده و به خاک سیاه نشستن عده دیگر است. اگر ثروت به یک سمتی یه صورت نامتعارف حرکت کند قطعا در سمت دیگری فقر ایجاد خواهد شد و این در کلام امیر المومنین علیه السلام نیز بیان شده است که هیچ غنی ثروتمند نمی شود مگر به اینکه افرادی در سمت دیگر فقیر شده باشند.
◻️ نظام بانکداری اسلامی و جدید باید فکری برای خرده فعالان اقتصادی باید صورت دهد. خود بانک نباید مستقیما وارد کار و فعالیت های اقتصادی شود.
https://hawzahnews.com/xbCSg
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
در دومین نشست علمی- تخصصی " مدل مطلوب بانکداری اسلامی" عنوان شد:
اقدام مشترک میان بانک پارسیان و حوزه می تواند الگو برای سایر نظامات اجتماعی کشور باشد
https://www.parsian-bank.ir/news/183184/183184.htm
بازتاب خبر نشست مشترک بانک پارسیان و پژوهشگاه فقه نظام در مطبوعات:
khabaronline.ir/news/1611431
https://www.mojnews.com/fa/tiny/news-423044
https://www.emtedadnews.com/?p=1251671
http://www.aryanews.com/news/20220310171323827
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #تیزر
🔹بررسی جوانب اقتصادی متاورس از منظر فقهی
🎙حجت الاسلام محمد مادرشاهی (دبیر گروه فقه نظام اقتصادی پژوهشگاه فقه نظام)
💡جهت مشاهده فایل کامل و با کیفیت، به کانال آپارات دفتر مطالعات اسلامی مراجعه کنید:
https://aparat.com/v/9P60i
✅دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی
🌐 @oisc_majazi
💐 پژوهشگاه فقه نظام فرارسیدن سال 1401، سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین را به همه اعضای کانال تبریک میگوید. ان شاء الله در سال جدید با قدرت بیشتری در خدمت پژوهشگران و علاقهمندان به فقه نظام خواهیم بود.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir