🔷🔶عارضه زنگار:
عارضه ی زنگار در کل یک واکنش ترمیمی(دفاعی)هست که به منظور حفاظت از اپیدرم صورت میگیرد.
✔️ شروع این عارضه به هنگام شکل گیری اولیه میوه (فندوقی)هست که ایجاد میگردد.
✔️ علت اصلی هم به ضعیف و حساس بودن پوستِ بعضی ارقام سیب در این بازه برمی گردد.
✔️که با تغییرات دمایی و تنش های محیطی به پوسته صدمه وارد میشود ولی علایمی در این بازه قابل مشاهده نیست و به مرور زمان که عملیات ترمیم روزنه ها و شکاف های بسیار ریز سطح پوست صورت میگیرد به صورت لکه های قهوه ای مشاهده خواهد شد.
🔹🔸مدیریت باغات جهت کنترل این عارضه:
استفاده از چند روش تلفیقی در بازه کوتاه بین ریزش گلبرگ (و یا حتی قبل از گلدهی) تا شکل گیری میوه(فندوقی) جهت کنترل این شرایط بسیار حائز اهمیت و کلیدی است.
✔️مدیریت تغذیه (کاهش استفاده از کودهای ازته در این بازه ، همچنین استفاده به موقع از عناصر کلسیم، منیزیم(کاربرد بصورت محلول پاش) بهمراه ترکیب با اسید آمینه که خود عامل مهمی است برای جلوگیری از تنش ها دمایی،محیطی و همچنین تسریع در جذب عناصر.
✔️ همچنین توصیه به استفاده از عنصر سیلیسیم(Si) با بهره از کودهای مناسب حاوی سیلیس که شرایط محافظتی مناسبی در بازه کوتاه فراهم میکند و بازدهی موثری دارد.(در بازه زمانی کوتاه ریزش گلبرگ تا شکل گیری میوه) حداقل دو مرحله به نحو ذیل بصورت محلول پاش استفاده گردد:
1⃣مرحله اول ترکیب سیلیس
2⃣مرحله دوم به فاصله یک هفته ترکیب اسیدآمینه+کلسیم
3⃣مرحله سوم تکرار مجدد کود حاوی عنصر سیلیس
#بیماری
#سیب
#کود
@jpz09113931202
نکاتی که در زمان هرس باید رعایت گردد
1: اگردرخت مسن بوده وچند سالی است که هرس نشده نباید آن را به یک دفعه، هرس سنگین کرد به تدریج هرس نمود تا به هدف ایده آل رسید.
2: در زمان هرس باید شاخه هایی را حذف کرد که با تنه اصلی (شاخه حامل) زاویه کوچکتری دارند وشاخه هایی که حفظ می شوند باید دارای زاویه نزدیک قائمه (بهترین زاویه 60 درجه می باشد) باشند چرا که دراینصورت بین دوشاخه بیشترین مقدارچوب تولیدشده و ازشکستن آن در اثرفشار ناشی از وزن میوه جلوگیری می شود.
3: در زمان هرس با حذف شاخه های کج ومزاحم، وسط تاج درخت باز نگهداشته می شود تا نفوذ #نور به داخل تاج راحت تر صورت گیرد.
4: درهرس باید ابتدا باغات ودرختان مسن را #هرس کرده وسپس باغات جوان را هرس نمود زیرا اگر سرمای ناگهانی اتفاق افتد درختان مسن مقاومت بیشتری در برابر سرما از خود نشان میدهند.
@jpz09113931202
#هورمون بازدارنده رشد
@jpz09113931202
هورمون ABA سبب رکود بذر و جوانه میگردد
_در مقابل هورمونهای رشد نقش بازدارنده دارد
_سبب ریزش برگ و میوه و پیری میگردد
_برگهای بالغ با کوتاه شدن طول روز سبب تولید ABA میگردد
_میوه نارس و رسیده دارای مقادیر قابل توجهی ABA هستند
_علاوه بر برگ در ریشه و ساقه در شرایط تنش فیزیکی و رطوبتی ABA تولید میشود
_الار و سایکوسل سبب گل زایی و مانع رشد رویشی میگردد
_الار تشکیل میوه را در انگور و سیب افزایش میدهد و در سیب رسیدن کامل را به عقب می اندازد
#کود
تاثیرات _روی _بر _مولیبدن و _مس در گیاه
@jpz09113931202
عنصر روی سبب هیدراسیون دی اکسید کربن و تولید اسید کربنیک که ذخیره بالقوه CO2 میباشد عمل میکند چرا که ترکیب H2CO3 به راحتی شکسته و تولید CO2 کرده و سبب فتوسنتز بهتر در گیاه میگردد این عنصر سبب تولید. نوعی هورمون اکسین از اسیدامینه تریپتوفان میگردد که باعث غالبیت انتهایی و رشد طولی میگردد که کمبود ان سبب رشد ضعیف و حالت جارویی شدن میگردد و این نکته در شناسایی کمبود این عنصر قابل توجه هست
از طرف دیگر توجه به اسید امینه تریپتوفان برای گیاه در تولید هورمون اکسین که روند رشد رویشی گیاه بدون خلل صورت گیرد بایستی برای کشاورزان متذکر شود
کمبود بر سبب مرگ مریستمی میگردد و درنهایت سبب تولید شاخه های فشرده در بالای شاخه میشود
❌❌ آشنايي با برخي اصطلاحات مندرج بر روي بطري هاي سموم:
🔹 ماده مؤثر :
به ترکیبات شیمیایی موجود در یک سم تجارتی که دارای خاصیت آفت کشی هستند ماده مؤثر گفته می شود. مثلاً دیازینون 60 درصد امولسیون، دارای 60 درصد ماده مؤثر سمی و 40 درصد مواد همراه غیرسمی است.
🔹مواد همراه :
مواد همراه یا قابلیت حل شدن محلول را افزایش داده یا به عنوان ترکیبات امولسیون کننده، خیس کننده عمل می نمایند و باعث رنگین شدن سم نیز می شوند.
🔹درجه مسموميت (LD 50%)
مقدار سم خالص بر حسب میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که باعث مرگ حداقل 50 درصد جانوران مورد آزمایش می شود. هر چه عدد LD50 کوچکتر باشد درجه سمیت آن بیشتر است.
🔹 دوره کارنس عبارت است از مدت زمانی که سم می تواند پس از سمپاشی سمیت خود را حفظ کند، که پس از آن میوه و بار گیاه قابل برداشت می باشد.
#سم
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی آشنایی با فواید اب اکسیژنه یا پراکسید هیدروژن
#آموزشی
@jpz09113931202
مشکلات عمده دیفن باخیا 🎋
✅ دیفن باخیا گیاهی ست حساس به سرما و در صورت سرمای بالا برگها زرد میشن
✅ در صورتی که #آبیاری بیش از حد باشه برگها حالت سیاهی به خود میگیرند
✅در صورت آلودگی قارچی لکه های قهوه ای با حاشیه زرد ظاهر میشه.
✅کمبود #پتاسیم باعث زردی لبه برگها میشه
#دیفن_باخیا
#گل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سم
@jpz09113931202
رنگ امیزی تنه درختان
کلیپ
راههای کاهش سرمازدگی گیاهان👇👇
✅ کودهای ازته بدلیل تحریک رشد رویشی و افزایش حساسیت به سرما در اوایل پاییز استفاده نشود.
✅استفاده از کودهای پتاسیمی در اواخر دوره رشد که منجر به خشبی شدن و افزایش تحمل به سرما می شود.
✅ استفاده از ترکیبات با میزان بالای آمینو اسید آزاد بالا قبل از بروز سرما.
✅ کنترل باکتری های تشکیل دهنده هسته یخ: به طور معمول استفاده از قارچ کش های مسی مدت کوتاهی قبل از بروز سرما و یخبندان به منظور از بین بردن و یا کاهش جمعیت باکتری های یخ ساز و در نهایت کاهش آسیب یخبندان احتمالی ضروری بنظر می رسد.
✅هرس دیر هنگام.
✅ممنوعیت عملیات خاک ورزی: توصیه می شود با ممانعت از عملیات خاک ورزی و فشرده بودن خاک زمینه افزایش انتقال و ذخیره گرما در خاک فراهم گردد.
✅عملیات آبیاری قبل از یخبندان در خاک های خشک.
✅ حذف علف های هرز.
#هرس
#کود
#سم
#پاییز
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حشرات
حشرات مفید
کلیپ
زنبورعسل
کفشدوزک
عنکبوت
@jpz09113931202
45.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ علایم کمبود عناصر غذایی در برگ درختان
#کود
@jpz09113931202
ها، آب بندان ها با داشتن گل و لاي زياد مي توانند اثر نامطلوب بركارايي آفتكش ها بگذارند.
همين اثر را هنگام سمپاشي روي گياهان پوشيده از گرد و غبار يا بلند شدن گرد و غبار در زمان سمپاشي دارد.
متأسفانه ماکزیمم pH آب كشاورزی در تابستان، درست در فصل اوج نیاز به سم پاشی رخ می دهد.
مطالعات نشان داده اند بهترین pH برای آب سم پاشی بین 4 تا 7 است. یکی از راه حل ها، آن است که قبل از اضافه نمودن سم به تانکر، pH آب داخل تانکر توسط pH متر کنترل شود و در صورت وجود pH بالا، با استفاده از بافرهای (مواد شیمیایی) مخصوص، pH را به زیر 7 کاهش داده و پس از آن سم را به آب اضافه کرده و سریعاً سم پاشی را انجام داد.
- استفاده از آب تميز و قرار دادن فيلتر در مخزن سمپاش در فرايند سمپاشي آفتكش از موارد مهم در افزايش تاثير آفتكش ها مي باشد.
آبی که داراي املاح كلسيم و منيزيم است مي تواند تاثير سموم علفكش گليفوزيت و توفوردي را كاهش دهد. هم چنين اگر مقدار بي كربنات آب از 500 پي پي ام بيشتر باشد، بر كارايي علفكش هاي ترالكوکسيديم (گراسپ) و سیکلوکسیديم (فوکوس) اثر نامطلوب مي گذارد.
آب واقعا سخت داراي 600 پي پي ام كربنات كلسيم علفكش توفوردي را تقريبا به طور كامل در مقدار دوز مصرفي پایين غير فعال مي سازد.
- اگر چه با استفاده از اسید ها میتوان pH را پایین آورد، اما اغلب علاوه بر خطرات ایمنی، دقت نمی شود که وقتی آب خنثی شد، با اندک اسید اضافه pH بصورت غیر قابل کنترل پایین آمده و روی سموم و ادوات سمپاش تأثیر منفی میگذارد.
- استفاده از بافرها:
بافر چیست و چه کاربردی دارد؟
بافرها ترکیبات شیمیایی هستند که خاصیت اسیدی داشته و هنگامیکه که به تانکر حاوی آب قبل از اضافه کردن سم افزوده شوند باعث پیشگیری از شکسته شدن سم می شوند.
بافرها تا حدی از هدر رفتن سم توسط تبخیر هم جلوگیری می کنند؛ بعبارتی اضافه کردن بافرها به محلول سم در صورت پاشش روی درختان، ماندگاری بیشتری به سم داده و تا حدی از تبخیر سم بر اثر حرارت خورشید جلوگیری می کنند.
بافرها موجب می شوند که pH تا حد 6 تنزل پیدا کند. میزان اضافه کردن بافر بستگی به عواملی چون pH آب، حجم آب درون تانكر و میزان غلظت بافر دارد.
به طور کلی حشره کش ها در مقایسه با قارچ کش ها و علف کش ها، نسبت به پدیده هیدرولیز شدن حساس ترند. روی برچسب بسیاری از سموم خارجی برخلاف سموم ایران درجه یا میزان هیدرولیز شدن سم در pH های مختلف درج شده است و کشاورز با توجه به درجه هیدرولیز شدن سم، می تواند سم را انتخاب کند.
درجه هیدرولیز یا شکسته شدن سموم در آب به زمانی اطلاق می شود که 50 درصد یک سم هیدرولیز یا شکسته شود.
بعنوان مثال این زمان برای سمی مانند دی متوات (Dimethoate) در 9=pH برابر با 1 ساعت است.
بعبارت ساده تر در pH برابر 9، سم دی متوآت بعد از گذشت 1 ساعت 50 درصد خاصیت خودش را از دست داده و هیدرولیز می شود. این در حالی است که در pH برابر با 6 هیچ مشکلی برای این سم پیش نیامده و سم خاصیت خودش را حفظ می کند.
#سم
#افت
@jpz09113931202
🇮🇷🍀نگهداری کاج مطبق👇👇
🇮🇷🌱گياهاني كه از طريق كاشت بذر بدست آمدهآند شاخههايي بيمار و نامنظم توليد مينمايد و بهتر است در ازدياد آن از قلمههاي جوانههاي انتهايي استفاده گردد.
🇮🇷🌞نور:
در تابستان از تابش نور مستقيم آفتاب به آن جلوگيري كنيد:اگر چه سايه را تحمل مي نمايد ولي نزديك به پنجره با نور ملايم نگهداري كنيد، در بهار و تابستان هر هفته يكبار 80 درجه آنرا بچرخانيد در غير اينصورت گياه بطرف نور خم شده و شكل طبيعي خود را از دست ميدهد.
🇮🇷🔥دما:
حداقل درجه حرارت مطلوب در زمستان 5 درجه سانتيگران و حداكثر آن در تابستان 16 درجه سانتيگراد، در صورت امكان بهتر است در تابستان بيرون از اتاق نگهداري شود.
🇮🇷💧آبياري:
در تابستان هفتهاي دوبار و در زمستان هر هفت تا ده روز يكبار آبياري كافي است، خاك را هميشه مرطوب نگهداريد، در صورت امكان از آب سبك بدون املاح استفاده گردد.
🇮🇷🌨رطوبت:
هفتهاي يكبار در زمستان و هفتهاي دوبار در تابستان احتياج به غبار پاشي با آبفشان (مه پاش) دارد.
🇮🇷☘تغذيه:
با شروع فصل رشد (بهار و تابستان) جهت تغذيه مصنوعي از كود محلول در آب استفاده كنيد بعلت نياز كم اين گياه به تغذيه مصنوعي نصف آن مقداري كه روي بسته توصيه شده است كافي است.
🇮🇷🌫خاك مناسب:
خاك مورد نياز اين گياه كمپوست سبك است.
🇮🇷🌹تعويض گلدان:
قبل ازاينكه ارتفاع گياه به يك متر برسد هر سال گلدان را با يك درجه بزرگتر تعويض نماييد پس از آن سطح گلدان را با آرامي خارج و با خاك كمپوست نو تعويض نماييد.
🇮🇷🍃تميز نمودن برگها:
غبار پاشي با آبفشان در اين خصوص كافي است، از مواد براق كننده شيميايي استفاده نكنيد.
🇮🇷🌿تكثير:
ريشهدار نمودن قلمه و كاشت بذر (پايههاي بذري داراي طبقات نامظم هستند).
#کاج
@jpz09113931202
نکات فنی محلول پاشی مزارع
محلول پاشی باید صبح زود یا عصر هنگامیکه اشعه آفتاب مایل است ، انجام گیرد.
به محلول #کود یا #سم تهیه شده ، ماده سیتوویت یا مایع ظرفشویی (250- 200 میلی لیتر در 1000 لیتر آب) اضافه شود.
هنگام محلول پاشی سرعت وزش باد باید حداقل باشد.
پس از محلول پاشی با حداقل فاصله زمانی آبیاری باغ انجام شود.
حرارت محیط در هنگام محلول پاشی پائین تر از29 درجه سانتی گراد باشد.
سم پاش مورد استفاده قدرت پودری کردن محلول را داشته باشد.
از سم پاش های کوچک و فاقد بهم زن استفاده نشود.
غلظت محلول های تهیه شده بر حسب X درهزار برای سطح یک هکتار است ،بنابراین محلول هزار لیتری تهیه شده باید در سطح یک هکتار مصرف شود
@jpz09113931202
✅ اهمیت کیفیت آب برای سم پاشی:
🔹 آب معمول ترین حلال سموم
🔹 کیفیت آب مصرفی بسیار مهم
🔹 آب مصرفی باید کاملا زلال باشد.
🔹 گل آلود و شور نباشد.
🔹 اسیدیته (pH) آب بسیار مهم
🔹 اغلب آفتکشها در آب های کمی اسیدی بهترین کارایی را دارند.
🔹 اسیدیته (pH) بیش از 7 سبب هیدرولیز و شکسته شدن آفتکش ها می گردد.
🔹 سرعت هیدرولیز به ازای هر واحد افزایش pH، ده برابر می شود.
🔹 حشره کش های فسفره، کارباماته و برخی از ترکیبات پیرتروئیدی بسیار مستعد هیدرلیز هستند.
🔹 درجه حرارت آب و مدت زمانی که آفتکش با #سم در ارتباط است نیز در تجزیه سموم موثر
🔹 برخی یون های موجود در آب های سخت (کلیسیم، منیزیم، سدیم و آهن) سبب کاهش کارایی سموم می شوند.
🔹 پیوند شدن برخی آفتکشها با ذرات خاک به ویژه آب های گل آلود نیز سبب کاهش کارایی آنها می شود.
❇️ رفرنس: سم شناسی آفتکشها، دکتر خلیل طالبی جهرمی
#داشت
@jpz09113931202
🔴 دلیل عدم کارایی سمها
✅ بسیار پیش می آید که دو یا چند کشاورز از یک سم که تولید یک شرکت است استفاده می کنند، اما تعدادی نتیجه می گیرند و تعدادی نتیجه نمی گیرند.
در بسیاری از موارد دیده شده است که کشاورز کل مشکل را از سم می داند و بدون بررسی کافی بلافاصله سم را تعویض نموده و احتمالاً باز هم نتیجه نمی گیرند.
☢ مهم ترین مشکلاتی که باعث می شوند سم اثر نکند یا کم اثر شود.
1- استفاده در دماهای پایین یا بالا
به عنوان مثال بیشتر علف کشهای سیستمیک در دماهای بین 17 تا 30 درجه اثر می کنند و اگر در زمان سمپاشی دما پایین باشد به این معناست که هنوز جریان شیره آوندی به خوبی برقرار نشده و مشاهده می شود که در روزهای متوالی ابری و بارانی در بهار که دما هم پایین است رشد گیاهان و علفهای هرز کمتر است. پس بهتر است قبل از سم پاشی به گزارشهای هواشناسی در مورد هوای روزهای آینده توجه داشت. در صورتی که در آفتاب داغ سم پاشی انجام شود و دما بالاتر از 32 درجه باشد، قبل از این که محلول وارد سیستم آوندی شود، آب آن تبخیر شده و ماده موثره وارد سیستم آوندی نخواهد شد.
2. دریچه نازلهای سم پاش را باز کرده و سم با فشار زیاد به برگها برخورد کرده و به زمین می ریزد. این حالت از سمپاشی به خصوص در مورد حشره کشهای تماسی بدترین حالت ممکن است چون سم به پشت برگها نمی رسد و حشرات مستقر در آن مکان را کنترل نمی کند. پس بهتر است که درچه نازل بسته شود تا سم با قطرات ریز و به صورت مه بر روی برگها بنشیند. از این نظر سمپاش های خرطومی یا توربولاینر بهترین حالت ممکن هستند. زیرا ذرات محلول سم را بسیار ریز کرده و حتی دارای بار الکتریکی می کنند.
3. استفاده از سم بدون مویان یا سورفکتانت. به دلیل کوتیکولی بودن سطح برگ و وجود لایه مومی قطرات سم به طور یکدست سطح برگ ها را خیس نکرده و کارایی سم بسیار کاهش می یابد. پس لازم است از روغنها و سورفکتانت استفاده شود تا سم به طور یکدست کل برگ را خیس نماید و چسبندگی و نفوذ لازم به درون کوتیکول را داشته باشد.
4. استفاده از آبهای ناخالص یا بعضاً گل آلود رودخانه ها یا جویبارهای فصلی. در این شرایط ذرات یا کم یا زیاد می شود که می تواند اثر منفی روی گیاهان داشته باشد. پس بهتر است از آب خالص مانند آب چشمه استفاده کرد که املاح و ذرات کلوییدی کمتری دارند.
#سم
@jpz09113931202