نکات کاربردی 🍃
برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، گلدان را بالاتر از لبه زیر گلدانی بگذارید تا آب پس از آبیاری و خروج از گلدان، به آن باز نگردد.
#بیماری
#گل
@jpz09113931202
♻️ دراین مقاله علمی ، با نقش کربن C
وازت N در تولید کمپوست و مناسب ترین نسبت کربن به ازت C/N در تهیه کمیوست اشنا می شوید .
✍از میان تمام عناصر مورد نیاز برای تجزیه میکروبی، (کربن و نیتروژن) از مهمترین اجزا. هستند.
☑️ کربن هم به عنوان منبع انرژی عمل کرده و هم بلوک ساختمانی اصلی که حدود 50 درصد جرم سلولی میکروب را تشکیل می دهد. نقش دارد
☑️ نیتروژن، جز.اساسی ترین های پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، آمینو اسیدها، آنزیم ها و کوآنزیم ها میباشد که برای رشد سلولی و عملکرد مورد نیاز ایفای نقش میکند
☑️ بنابراین برای فراهم کردن مقدار بهینه این دو عنصر حیاتی، شما می توانید از نسبت کربن به ازت برای هر کدام از محتویات کمپوست استفاده کنید.
☑️ نسبت ایده آل کربن به ازت C/N در کمپوست سازی عموما حدود (30 به 1) می باشد یعنی (30 قسمت وزنی کربن ، به 1 قسمت وزنی ازت ) در نظر گرفته میشود
👈چرا 30 به 1؟
چون در نسبت های کمتر، ازت به میزان اضافی تامین می شود و با از دست رفتن به صورت گاز آمونیاک، بوی نامطبوع تولید می کند. و C/N در نسبت های بالاتر نیتروژن کافی برای رشد بهینه جمعیت های میکروبی وجود ندارد. پس، کمپوست نسبتا سرد باقی می ماند و تجزیه با نرخ کم جلو می رود.
☑️ بطور عمومی، موادی که سبز و مرطوب هستند تمایل به داشتن ازت زیاد دارند و مواد قهوه و خشک کربن بالا دارند.
🔻برای مثال :
☑️ برخی از موادی که دارای نیتروژن بالا هستند مانند
🔹 #هرس های چمن
🔹برش های گیاهان
🔹 خرده های میوه و سبزی می باشند
☑️ مواد که کربن بالا دارند شامل :
🔸برگ های پاییزی
🔸خرده های چوب
🔸خاک اره
🔸وکاغذ ریزشده می باشند
☑️ بنابراین شما می توانید نسبت کربن به ازت ترکیب کمپوست خود را محاسبه کنید، تا بتوانید شرایط بهینه را با استفاده از ترکیب موادی که کربن بالا یا #ازت بالا دارند بسادگی تخمین بزنید.
✍همچنانکه فرآیند کمپوست سازی به پیش می رود، نسبت کربن به ازت به تدریج پایین می اید و در محصول نهایی از 30 به 1 به 10 الی 15 به 1 می رسد.
☑️ این امر به خاطر این رخ می دهد که هر زمان که مواد آلی توسط میکروارگانیزم ها مصرف می شوند، دو سوم کربن بصورت دی اکسید کربن هدر می رود. و بخش سوم باقیمانده همراه با نیتروژن جزء سلول های میکروبی می شود. وبه مجرد اینکه سلول ها می میرند، کربن برای استفاده بیشتر رها می گردد.
🔻اکسیژن :
✅ اکسیژ ن یکی دیگر ار از اجزا ضروری برای کمپوست سازی است ، به مجرد اینکه میکروارگانیزم ها کربن را برای به دست آوردن انرژی اکسیده می کنند، اکسیژن مصرف شده ، و دی اکسید کربن تولید می گردد. بدون اکسیژن کافی، فرآیند بی هوازی شده و بوهای نامطبوع مشتمل بر بوی تخم مرغ گندیده حاصل از گاز سولفید هیدروژن تولید خواهد گشت.
☑️ پس، برای نگه داشتن شرایط هوازی، چقدر اکسیژن مورد نیاز است؟
👈 با توجه به اینکه اتمسفر 21 درصد اکسیژن دارد، میکروارگانیزم های هوازی می توانند در غلظت هایی به کوچکی 0.05 زنده بمانند
☑️ لذا برای نگهداری کمپوست بصورت هوازی، غلظت های اکسیژن بیش از 10 درصد بهینه در نظر گرفته می شوند. از طریق پخش طبیعی
☑️ بعضی سیستم های کمپوست می توانند اکسیژن کافی را بطریق منفعل نگهداری کنند. دیگر سیستم ها نیاز به هوادهی فعال دارند که از طریق هوادهی یا چرخاندن یا اختلاط اجزاء کمپوست فراهم می گردد.
♻️تعادل مواد مغذی :
☑️ #فسفر و #پتاسیم کافی و مواد معدنی نادر(کلسیم، آهن، بور، مس، غیره) برای متابولیسم میکروبی ضروری هستند. به طور معمول این مواد مغذی محدود کننده نیستند زیرا در غلظت کافی در مواد منبع کمپوست وجود دارند.
📘 پی اچ (PH)
☑️ برای میکروارگانیزم های کمپوست ( پی اچ ) بین 5.5 و 8.5 بهینه است. به مجرد اینکه قارچ ها و باکتری ها مواد آلی را هضم می کنند، اسیدهای آلی را رها می سازند.
☑️ در مراحل نخستین #کمپوست، این اسیدها اغلب تجمع می یابند. کاهش ناشی از ph، رشد قارچ ها و تجزیه سلولز و لیگنین را تشویق می کند. معمولا اسیدهای آلی بعدا در طی فرآیند کمپوست تجزیه می شوند. هرچند، اگر سیستم بی هوازی شود، تجمع اسید می تواند (ph ) را به زیر 4.5 برساند و به شدت فعالیت میکروبی را محدود نماید. در چنین حالاتی، معمولا هوادهی کافی است تا ph کمپوست را به محدوده های قابل پذیرش باز گرداند.
@jpz09113931202
روشی بسیار کارآمد برای جایگذاری پیوندک در پیوند تاجی به ویژه در پایه های جوان و با پوست نازک. البته درصورتیکه پوست نازک باشد نیازی به نازکتر کردن پوست نیست.
همچنین پایه های نازک را برای کالوس بندی و ایجاد جوشگاه محکم به صورت زاویه دار برش زده و پیوندک در بالای شیب، جایگذاری شود.
#پیوند
#گردو
تصویر ارسالی از اقای شهبازی
@jpz09113931202
#بیولوژی
@jpz09113931202
فرایند فتوسنتز و و ترکیب شیمیایی ان::
در ترکیب شیمیایی حاصل از فتوسنتز اب و دی اکسیدکربن تولید قند و اکسیژن و بخار اب میکند که اکسیژن ازاد شده از اب میباشد که یا در فرایند تنفس مورد استفاده قرار میگیرد یا از طریق روزنه به هوا باز میگردد
#برگی_از_کتاب
ای ام (®EM)؛ محصولی جهانی جهت کشاورزی ارگانیک
®EM مخفف ™Effective Microorganisms و برند تجاری محصولاتی است مبتنی بر پایه میکروارگانیسمی که توسط دانشمند ژاپنی به نام پروفسور هیگا کشف شده و بیش از ۴۰ سال است که از طریق سازمان جهانی EMRO در ۱۲۰ کشور جهان ترویج می شود ن
®EM ترکیبی ویژه و منحصر بفردی بوده که که با استفاده از تکنولوژی های نوین، ۱۲۰ گونه مختلف از میکروارگانیسم های (هوازی و بیهوازی) مفید و بسیار موثر را به شکل آزاد و طبیعی بدور از هر گونه تغییرات ژنتیکی در کنار یکدیگر قرار داده است. این میکروارگانیسم های موثر عملیات آنزیمی و بیوشیمیایی را در گیاهان فعال ساخته و فرآیندهای سنتز و سوخت و ساز را بهبود می بخشد. همچنین غلظت بالایی از آنزیم ها، انواع اسیدهای ارگانیک بویژه آمینو اسیدها، محرک ها، ویتامین ها، هورمون های طبیعی، مواد پیش نیاز ساخت پروتئین ها، کربوهیدرات ها، اکسیدهای نوکلوئیک، لیپیدها، میکرو المنت های کلات شده به میزان بسیار بالا و ماکرو المنت های فوق بالانس شده را آزاد ساخته که جهت حصول به بالاترین عملکرد در واحد سطح بسرعت در دسترس بافت های گیاهی قرار می گیرد و موجب تسریع در جوانه زنی، ریشه زایی، گلدهی و کیفیت محصولات می شود.
®EM با سنتز مواد پیش نیاز، هورمون ها و آنزیم ها به ساخت پروتئین ها یاری رسانده و به گیاهان کمک می کند تا بر تنش های محیطی و ناشی از تغییرات ناگهانی هوا (سرما و خشکی)، حمله های انگلی، مسمومیت گیاهی و خفگی ریشه غلبه کنند.
موارد مصرف کشاورزی
این محلول بعنوان یک مکمل غذایی ایده آل و ارگانیک برای بهبود رشد، کیفیت و اندازه محصولات در مصارف انواع مزارع، درختان و محصولات باغی، کشت های گلخانه ای، گل ها و گیاهان آپارتمانی و بالکن، چمن و مرزهای تزئینی، باغ سبزیجات، و در کل همه محصولات کشاورزی مصرف می شود و به دلیل دارا بودن مواد بیواکتیو و آزادسازی عناصر ماکرو و میکرو به شکل متعادل تاثیر فوق العاده ای در افزایش تناژ برداشت محصول و همچنین طعم و مزه محصولات خواهد داشت و می تواند به هر دو روش محلول پاشی و آبیاری به بهترین شکل در تمام دوره رشد نباتات مورد استفاده قرار گیرد.
#کود
#کوددامی
@jpz09113931202
مزایای مصرف در یک نگاه
®EM کمک شایانی به فرایند فتوسنتز، ساخت هورمون های طبیعی رشد و فرایند های فیزیولوژی، کلروفیل و آنزیم های محصولات نباتی می کند.
®EM باعث پویایی، باروری و ضد عفونی شدن خاک گردیده، قابلیت جوانه زنی بذرها را افزایش داده و به گسترش سریع ریشه ها جهت رشد سریعتر و شکوفه زایی و تشیکل محصولات مرغوب ترغیب می نماید. همچنین ضعف ها، افتادگی گیاهان ناشی از انواع استرس های خشکی، بیماری ها و… را بطور جدی بهبود می دهد.
همچنین ®EM محصولات را نسبت به عوارض فیزیولوژیکی شاخص و لطمات موقع برداشت مقاوم ساخته و باعث افزایش خاصیت انبارداری و کاهش ترک خوردگی میوه ها می گردد.
روش مصرف در مزارع
در هر هکتار از مزارع ۴۰ لیتر ®EM را به ۴۰۰ لیتر آب افزوده و همراه با کودهای زیر همراه با سیستم آبیاری به گیاهان رسنده شود.
و یا در زمان آغاز رشد هر هکتار ۴۰ لیتر ®EM را به ۴۰۰ لیتر آب افزوده و بر برگ و ساقه گیاهان (در هنگام عصر) محلول پاشی گردد.
روش مصرف در باغ
در هر هکتار ۱۰۰ لیتر ®EM را به ۱۰۰۰ لیتر آب افزوده و بر برگ و ساقه گیاهان (در هنگام عصر) محلول پاشی شود. یا همراه با سیستم آبیاری به گیاهان و درختان رسانده شود.
این کار را به صورت دو هفته یکبار نیز می تواند انجام گیرد.
در صورت محدودیت دسترسی به دستگاه تراکتور، و مصرف تنها یکبار در سال؛ برای هر نهال ۲۵۰ میلی لیتر و برای درخت بالغ میزان ۱ لیتر ®EM رقیق شده با ۱۰ لیتر آب توصیه می شود.
در کشت گل های زینتی ﺿﻤﻦ آﻧﮑﻪ ﮔﻞ ھﺎی ﺑﺎﻏﭽﻪ ای ﺑﺎ ﻣﺼﺮف این ماده سودمند دوره ﮔﻠﺪھﯽ طﻮﻻﻧﯽ ﺗﺮی دارﻧﺪ و ﻋﻤﺮ ﮔﻞ ﺷﮑﻔﺘﻪ ﻧﯿﺰ اﻓﺰاﯾﺶ یافته و گل ها خود را خوشرنگ تر و خوشبوتر از همیشه نشان می دهند.
روش مصرف در کشت گلخانه ای
توصیه جهت محلول پاشی EM در کشت گلخانه های سبزی و صیفی به میزان ۳ درصد می باشد.
روش مصرف در کشت های هیدروپونیک
هر سه روز یکبار ®EM به نسبت ۱ به حداقل ۵۰۰ لیتر آب به سیستم آبیاری افزوده شود.
کمپوست و ورمی کمپوست
جهت بهبود تجزیه مواد آلی، تسریع فرآیند و بالانس میکروارگانیسم ها، در تولید کمپوست به ازای هر متر مکعب مواد آلی، ۱ لیتر ®EM را به نسبت ۱ به ۱۰ با آب رقیق و بر کپه محلول پاشی شود.
روش مصرف در مصارف خانگی
چمن و مرز های تزئینی: حداقل سه بار در سال ۲۰۰ میلی لیتر ®EM با ۱۰ لیتر آب رقیق و در هر ۱۰ متر مربع محلول پاشی گردد.
باغ سبزیجات: حداقل پنج بار در سال ۲۰۰ میلی لیتر ®EM با ۱۰ لیتر آب رقیق و در هر ۱۰ متر مربع محلول پاشی گردد.
گیاهان گلدانی بالکن: هر چهار هفته ۲۰ میلی لیتر ®EM با ۱ لیتر آب رقیق و محلول پاشی گردد.
گیاهان آپارتمانی: هر چهار هفته ۲۰ میلی لیتر ®EM با ۱ لیتر آب رقیق و محلول پاشی گردد. علاوه بر آن برای براق تر شدن گیاه می توان محلول را با همان دوز بر روی گیاه اسپری نمود.
درختان: برای هر برای هر نهال ۲۵۰ میلی لیتر و برای هر درخت از باغ ها ۱ لیتر ®EM را با حداقل ۱۰ برابر آب رقیق و برروی برگ ها محلول پاشی شود. یا همراه با سیستم آبیاری به گیاهان و درختان رسانده شود.
این محصول چه برای استفاده به عنوان کود آبیاری و چه برای محلول پاشی باید بصورت رقیق شده و محلول در آب استفاده گردد و برای محصولاتی که به شیوه قطره ای آبیاری می شوند بسیار ایده آل می باشد.
بهترین زمان برای محلول پاشی صبح یا در هنگام عصر می باشد.
ﺑﮫﺘﺮﯾﻦ روش ﺑﺮای ﺟﺬب و درﯾﺎﻓﺖ همه فواید ®EM روش محلول پاشی ﺑﺮگی است.
#کوددامی
@jpz09113931202
محافظت درختان در مقابل سرما با استفاده از سیستم آبیاری بارانی
یکی دیگر از روش های که به وسیله آن می توان درختان میوه را در مقابل سرمازدگی محافظت نمود پاشش آب روی درختان هنگام وقوع سرما می باشد.
جهت استفاده از این روش باید قبلا سیستم آبیاری بارانی در سطح باغ ایجاد شده باشد.
نحوه عمل این روش محافظت کننده گیاهان بدین صورت است که در موقع بروز سرما و با راه انداختن سیستم سرمای هوا باعث تبدیل قطرات آب پاشیده شده روی درختان به یخ شده و با آزاد شدن گرمای نهان حاصل از انجماد آب از افت شدید درجه حرارت محیط اطراف گیاه جلوگیری می شود.
در این روش از اصول فیزیکی کمک گرفته شده است زمانی که آب یخ می زند به ازای هر لیتر آب ۸۰ کیلو کالری گرما آزاد می شود که سبب گرم شدن اجسام مجاور می شود.
تبخیر آب نیاز به گرما دارد که با گرفتن آن از هوا و محیط و سطوح گیاه دما را کاهش می دهد.
در روش آبیاری بارانی میزان انرژی آزاد شده از انجماد باید به مراتب بیشتر از انرژی گرفته شده در تبخیر باشد زیرا در روش آب پاشی و خیس کردن هدف آزاد نمودن مقداری انرژی حرارتی به هنگام یخ زدن آب است.
بر این اساس باید پیوسته بر روی درختان مقداری آب در حال تبدیل شدن به حالت جامد وجود داشته باشد، به نحوی که نه تنها از کاهش دمای درون گیاه از حد معینی جلوگیری نماید بلکه موجب بالا رفتن دما نیز بشود.
در مورد شکوفه های درختان #میوه هم اگر قطرات آب روی گل ها پاشیده شود این قطرات در اثر سردی هوا یخ زده آن ها را از سرما محافظت می نماید و یا حداقل دمای گل ها از صفر درجه پایین تر نخواهد آمد.
از معایب روش #آبیاری بارانی این است که اگر سرما دوام زیادی داشته باشد تکرار عملیات آب پاشی موجب افزایش قطر بلورهای یخ تشکیل شده روی گل ها و شاخه ها شده و ممکن است این مسئله سبب شکستن شاخه ها و صدمه رسیدن به درختان شود.
همچنین مصرف زیاد آب (۴- ۳ میلی متر یا بیشتر در ساعت) موجب افزایش رطوبت #خاک شده و ریشه درختان دچار مشکل می شوند
@jpz09113931202
تفاوت اسید هیومیک و اسید فولویک
هیومیک اسید و فولویک اسید در نتیجه فعالیت میکروارگانیسمهای مفید خاک بر روی بقایای گیاهی در شرایط هوازی بوجود میآیند. فولویک اسید طبیعی به رنگ طلایی است، وزن مولکولی کمتر…
و فعالیت بیولوژیک بالاتری دارد، فولویک اسید اغلب به عنوان حامل بیش از ۷۰ عنصر معدنی و قسمتی از کمپلکس مولکولی عناصر کم مصرف میباشد، فولویک اسید در ترکیب با آب دارای وزن مولکولی پایینی است و به شکل ۱۰۰% خالص جذب سلول زنده میشود در نتیجه گیاه قادر است مقدار زیادی از فولویک اسید را جذب و در ساختمان خود نگه دارد.
وجود فولویک اسید سبب میشود که حلالیت مواد نامحلول آبی حداقل ۲۰ برابر بیشتر از زمانی شود که آب به تنهایی باشد و علت آن کاهش کشش سطحی آب در حضور فولویک اسید و در نتیجه افزایش نفوذ مولکولهای آلی از غشاء سلولی است.
همانطور که گفته شد اسید فولویک با وزن مولکولی پایین و گروههای عاملی (COOH ,OH ,C=O) بیشتر روی حمل و نقل عناصر غذایی و به خصوص ریز مغذیها تاثیر دارد در حالی که هیومیک اسید دارای رنگ مشکی یا قهوه ای تیره است و با وزن ملکولی بالاتر بیشتر روی خصوصیات فیزیکی و بیولوژیکی خاک تاثیر میگذارد.
بطور کلی تفاوت عمده بین اسید فولویک و اسید هیومیک به علت تفاوت در وزن مولکولی آنها و تعداد گروههای عاملی (کربوکسیل ،هیدروکسیل، فنولیک) و مقدار پلیمریزاسیون آنها میباشد به علاوه هیومیک اسید در مواد قلیایی محلول و در آب و اسید نامحلول است در حالیکه فولویک اسید در آب، مواد قلیا و اسید محلول میباشد
#کود
@jpz09113931202
علف کش رانداپ
نام عمومی : گلایفوزیت
این علفکش در بازار با نام تجاری رانداپ(RoundupSL41%) وجود دارد گلايفوسيت علفكشي از گروه اسیدفسفونیک(نمك ايزوپروپيل آمين) است كه براي كنترل كليه گیاهان هرز(نازك برگ و پهن برگ) يكساله و چندساله در باغات و زمينهای کشاورزی مصرف می شود
شديداً جذب سطحي خاك شده و شسته نمي شود، همچنین در خاک نيز خاصیت جابجايي ندارد. حاصل تجزيه آن دي اكسيد كربن، آب، نيترات و فسفات است، بنابراين باقيمانده ندارد و پس از مصرف ميتوان اقدام به كاشت نمود. براي ماهي سمي نيست. گلايفوسيت سريعاً بدون تغيير از بدن دفع شده و در بافت تجمع نمي يابند، براي انسان سميت كمي دارد. (این ترکیب در حرارت كمتر از صفر درجه نگهداري نشود و در صورت انجماد ظرف محتوي سم را در دماي 22 درجه نگهداري و بهم زده شود).
مكانيسم اثر گلايفوسيت:
علفكشي است سيستميك و غير انتخابي(عمومي) كه پس از سبز شدن علف هرز (Post-emergence) استفاده ميشود. اين تركيب از طريق برگها و قسمتهاي سبز گياه جذب شده و روي آنزيمهاي مختلف اثر مي كند و در تشكيل اسيدهاي آمينه و ساير تركيبات شيميايي داخلي گياه ايجاد اختلال مي كند (چون از قسمتهاي چوبي شده گياه جذب نمي شود لذا ميتوان براحتي در اطراف تنه درخت پاشيد).
این علف کش توسط برگ و ساقه سبز گیاهان جذب شده و از طریق سیمپلاست و آپو پلاست به بخش های مختلف گیاه منتقل می شود.
لازم به ذكر است كه اثر گلايفوسيت يك هفته تا ده روز پس از سمپاشي كامل مي شود و براي مشاهده كارايي لازم بايد عمل سمپاشي در دوره رشد و فعاليت گياه هرز انجام شود.
موارد مصرف گلايفوسيت:
علفكش سيستميك است كه بصورت غير انتخابي عمل نموده و روي تمام علفهاي هرز و درختچه ها مؤثر است. حتي علفهاي هرز دائمي رشد يافته و تثبيت شده را هم از بين مي برد. هميشه براي علفهاي هرز يكساله جوان بايد مقدار كمتر و براي علفهاي هرز دائمي و قديمي بيشترين مقدار سم مورد استفاده قرار گيرد. كارايي بالاي گلايفوسيت در از بين بردن اندامهاي زيرزميني مثل ريزوم و ريشه گياهان دائمي زماني است كه كاربرد آن در پايان رشد رويشي و آغاز گلدهي باشد. همچنين در زمان مصرف سم بايستي علفهاي هرز شاداب و در حال رشد فعال بوده و در شرايط گرم و خشك بهتر است قبل از سمپاشي آبياري صورت گيرد. بايد توجه داشت كه ذرات اين سم روي شاخ و برگ، قسمتهاي سبز گياه و پا جوش درختان و مزارع مجاور (بواسطه بادبردگي) پاشيده نشود. همچنين مدت زمان بين عمل سمپاشي و عمليات خاكورزي حداقل بايد پنج روز باشد. گلايفوسيت بوسيله شيره گياه به اندامهاي زير زميني علفهاي هرز (ريشه، استولون و غده) منتقل مي شود.
روش استفاده از علف کش گلایفوزیت
برای کنترل علفهای باریک برگ چند ساله باید زمانی از این سم استفاده کنید که حداقل در مرحله ۴ تا ۵ برگی بوده و ارتفاع آنها حداقل به ۱۰ سانتیمتر برسد.
بهترین زمان استفاده برای از بین بردن علف های هرز پهن برگ چندساله، نزدیک مرحله گلدهی است که قندها به سمت ریشه حرکت می کنند.
اين تركيب براي كنترل علفهاي هرز نازكبرگ و پهن برگ يكساله و چند ساله در باغات ميوه و مركبات، تاكستانها، مزارع نيشكر، زمينهاي زراعي پس از برداشت محصول، اراضي غير زراعي، جويها و كانالهاي آبياري استفاده مي شود. افزودن 2 درصد سولفات آمونیم خاصیت علفکشی گلايفوسیت را افزایش می دهد. همچنین کاهش حجم محلول سمپاشی تا 200 لیتر در هکتار تاثیر این علفکش را می افزاید.
سازگاري و اختلاط گلايفوسيت:
بصورت غير انتخابي عمل نموده و با هيچ محصولي سازگار نيست و بايد طوري استفاده شود كه به محصول اصلي خسارت وارد نشود. اين تركيب را نبايد با سموم ديگر- بخصوص علفكشها- كودهاي شيميايي و مويان مخلوط نمود ولي براي حصول نتيجه بهتر زير نظر كارشناس مي توان همراه با فری گيت مصرف نمود. همچنين براي کاهش مصرف و تأثير بهتر توصيه مي شود مقدار لازم سورفكتانتهاي مجاز و يا 1/5 تا 2 كيلوگرم سولفات آمونيم به ازاي هر صد ليتر آب با محلول #سم مخلوط شود.
@jpz09113931202
May 11
علل سیاه شدن مغز #گردو و روشهای کنترل آن
معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید میکند و باعث صدمه و خسارت به آن میگردد، مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو میباشد. عوامل سوختگی یا سیه شدن به شرح زیر است:
1- #بیماری بلایت گردو
2- کرم مغز خوار گردو
3- عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی
4- عوامل محیطی (تاثیر دما، آب و هوا، رطوبت و نور)
5- تغذیه و کوددهی
6- زمان #برداشت و روش برداشت
7- نحوه خشک کردن
8- #آبیاری
1-بیماری بلایت گردو: عامل بیماری بلایت گردو باکتری، زانتوموناس میباشد. علائم بیماری روی برگ، شاخه و جوانهها ظاهر می گردند. بیماری با ظهور لکههای کوچک روی برگ آشکار میشود که این لکه ها بتدریج توسعه مییابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویهدار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که بتدریج توسعه مییابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند. عمدهترین روش های کنترل بیماری، شامل روشهای زراعی استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.
کنترل زراعی
استفاده از نهالهای سالم برای #کاشت
رعایت فاصله کاشت در نهالستان
استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری
هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها
مدیریت آبدهی نهالستانها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در ز مان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت)
توجه کافی به تغذیه گردو
کنترل شیمیایی
استفاده از سموم مسی و آنتی بیوتیک ها است. در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است
2- کرم گردو: کرم گردو پروانهای است که لارو آن به اغلب میوه های دانه دار بطور اعم و مخصوصا به گردو حمله می کند و خسارت آن گاهش تا 30 درصد محصول را نابود می سازد. پروانه این حشره در اواخر اردیبهشت و اواخر خرداد ظاهر می شود. ابتدا از محل گلگاه وارد میوههای در حال رشد شده و باعث ریزش انها میشود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبی شدن پوست گردو از ناحیه دم میوه وارد میشود و با تغذیه از مغز گردو در گردو تکامل می یابد و مغز گردو را از بین می برد.
روش های مبارزه شامل:
مکانیکی
- از بین بردن پناهگاه زمستانه آفت
- بستن نوارهای مقوا چیندار و یا گونی به دور تنه درخت، لاروها برای زمستان گذرانی به داخل سوراخهای مقوا می روند، در اواخر زمستان مقواهای مذکور که حاوی لاروهای زمستان گذران هستند باز کرده و باید منهدم شود.
استفاده از تله فرمونی
کنترل شیمیایی
- باید مصادف با خروج لاروهای سن یک از پوسته تخم و قبل از ورود آنها به داخل میوه باشد. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم حشره کش استفاده نمود.
3- عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی: معمولا در ارقام زودرس چون فرایند رسیدن کامیوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است. مغزها تیرهتر شده و از کیفیت آنها کاسته میشود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب و پرورش این ارقام میتوان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود.
4- عوامل محیطی: تابستانهای گرم و درجه حرارتهای بالا 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد. برای دستیابی به گردوهای با مغز پر و میزان چربی بالا، درجه حرارتهای 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چنذین هفته قبل از برداشت ضروری میباشد.
5- تغذیه و کوددهی: تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر میباشد.
6- #برداشت گردو: برداشت مکانیزه و انتخاب روش برداشت صحیح که در حداقل زمان انجام گیرد اهمیت دارد. در برداشت مکانیزه از ماشین پوستگیر بسیار الزامی است. فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد از اواخر تابستان یا اوایل پاییز برداشت میشود. هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوهای مایل به خاکی در آمده باشد و پوست آن به راحتی از گردو جدا شود. برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردوها پوست میدهند انجام شود.
استفاده از اتفون مایع به میزان 3000-1000 پیپیام برای هر درخت در جدا کردن پوست سبز گردو موثر میباشد. اتفون با تسریع در رسیدن پوست سبز گردوسبب سهولت جدا شدن آن از روی پوسته سخت گردیده و درنتیجه برداشت گردو را هنگامی که کیفیت مفز حداکثر است امکان پذیر میسازد.
7- نحوه خشک کردن گردو: بعد از چیدن گردوها باید آنها را پوست کنده و محصول را در سایه و در جای خشک پهن کرد تا خشک شود
@jpz09113931202
برای بذور با لایه پوششی سخت مثل هلو زردالو گردو لایه پریکارپ با ضربه ارام دچار ترک بشه تا ورود هوا و رطوبت اسان بشه یا بعضی بذور با سمباده پوستشون نازک بشه به این عملیات اسکاریفیکاسیون میگویند سپس در پاییز در گلدان یا زمین اصلی در عمق حدود 7 تا 10 سانت کاشته و مقداری اب ریخته بشه البته میشه قبل کاشت در ظرف ابی بذور رو ریخت تا پوستشون نفوذ پذیر و سپس کشت کرد چنانچه در خارج فصل بایستی کاشت بشه بذور رو بعد خیساندن درون پارچه نمدار به مدت 1 تا 2 ماه در یخچال نگهداری (عرض کردم یخچال دردمای زیر 7 درجه نه فریزر ) وسپس اقدام به کاشت بشه به این عمل استراتیفیکاسیون گویند (هدفم از گفتن اصطلاحات علمی باغبانی صرفا جهت اینه که دوستان برای پیگیری علمی در کتب یا اینترنت هست) ابی که بذور رو درون اون خیس میدیم به دلیل کاستن هورمون بازدارنده رشد و عامل رکود یعنی ABA از پوست بذر دوباره زیر بذر یا گیاه ریخته نشه والبته سرمای یخچال یا سرمای زمستان جهت برطرف کردن هورمون ABA و افزایش هورمون رشد مثل GA و سایتوکینین و اکسین هست تا بذر اماده جوانه زنی باشد بنابراین با علم بر استراتیفیکاسیون میشه بذررو برای تهیه نهال در بهار و تابستان هم کاشت
پاشا زانوسی
#کاشت
@jpz09113931202
هضم سریع با اسفناج!
🔹#اسفناج بدلیل داشتن مادهای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع میکند.
🔹این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن میشود. #سلامتی
#اسفناج
خيلي ها خبر ندارند كه بعضي از سبزيجات داراي پروتئين هستند
اسفناج داراي مقادير خوبي از امينو اسيد ارژنين است كه مي تواند غده هيپوفيز را براي ترشح هورمون رشد تحريك كند.
#سبزی
@jpz09113931202
#بیولوژی
#آموزشی
@jpz09113931202
در عملیات فتوسنتز از ترکیب اب و دی اکسید کربن سبب تولید قند و اکسیژن و بخار اب میشود اکسیژن از فتولیز اب در کلروپلاست ازاد میشود که یا از طریق روزنه ها از گیاه خارج میشود و یا در تنفس سلولی مصرف میشود در #فتوسنتز که در روشنایی روز انجام میشود کمبود #نور میتواند سبب کلروز برگی در نتیجه عدم فتوسنتز کافی صورت گیرد ولی در روشنایی کامل کمبود CO2 میتواند سبب نقصان فتوسنتز و کلروز شود به سبب سوخت فسیلی و سوخت کارخانه های کشورهای صنعتی _درصد CO2 جو بالا رفته از انجا که CO2 جاذب گرما میباشد سبب گرمایش زمین و مشکلات اب وهوایی گشته
#برگی_از_کتاب
بنابراین عوامل کلروز برگی جدا از کمبود عناصر غذایی و مشکلات زهکشی و افات و بیماریها به دو مورد نور و CO2 بایستی توجه شود که کلروز ناشی از تراکم بوته در بعضی کشتها به دلیل نفوذ کم نور به کانوپی گیاه و برگهای پایینی میباشد البته این مشکل در گیاهان C3بیشتر مشکل ساز هست در گیاهان C4 روند تولید مواد گیاهی فرق دارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساخت بشقاب یکبار مصرف از برگ درختان
🔹 یک خانواده در حیدرآباد هند در مواجهه با انبوهی از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به فکر استفاده از ظروف تجدید پذیر افتادند.
🔹 آنها با کمک برگ درخت پالاش توانستند بشقابهایی قابل استفاده به عنوان ظرف غذا بسازند.
#ایده
@jpz09113931202
کلیپ بهره وری و توسعه پایدار
در اراضی با نفوذ پذیری کم با ایجاد چاله در کنار درخت و پرکردن آن با قلوه سنگ، شرایط برای نفوذ سریع آب به ناحیه ریشه را بوجود آوریم.
#آبیاری
#ایده
#کاشت
@jpz09113931202