مولکول اسیدهیومیک
#اسیدهیومیک
@jpz09113931202
مواد هیومیک دارای ۳ شاخهی فرعی هستند: #اسیدهیومیک #اسیدفولویک و #هیومین
از مزایاي مهم آن مي توان به کلات کنندگي عناصر غذایي مختلف مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، روي،کلسیم، آهن، مس و سایر عناصر در جهت غلبه بر کمبود عناصر غذایي، افزایش طول و وزن ریشه و آغازش ریشه هاي جانبي اشاره کرد( Aiken و همکاران.، 1985
بهطور خلاصه اسید هیومیک و اسید فولویک از نظر محتوای کربن و اکسیژن، اسیدیته، درجهی پلیمریزاسیون، وزن مولکولی و رنگ باهم متفاوت هستند. اسید هیومیک شامل مولکولهای بزرگی است که برای فراهمسازی یک محیط رشد بهینه در خاک بهتر عمل میکند. اسید فولویک دارای مولکولهای بسیار کوچکتری است که در خاک و تغذیهی برگی- که مواد مغذی حیاتی را در خاک و دیوارهی سلولی انتقال میدهند- به خوبی عمل میکنند. اسید فولویک و اسید هیومیک همزمان باهم به رشد گیاه و افزایش بازدهی محصول کمک میکنند.
هیومیک اسید با مشارکت در فرآیندهای گیاهی مانند فتوسنتز، تنفس سلولی، سنتز پروتئین، جذب آب و موادغذایی و فعالیت آنزیمها، در بهبود رشد و در نتیجه عملکرد گیاهان بسیار موثر هستند (Nardi و همکاران.، 1996 ).تاثیر هیومیک اسید بر عملکرد گیاهان::
ترکیبی از هیومیک اسید و نصف دز مصرفی توصیه شده از کود شیمیایی میتواند منجر به افزایش عملکرد گیاهان شود (Khan و همکاران.، 2010)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کود
#کلسیم
@jpz09113931202
کلیپ کود کلسیم در پسته
🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇
✅ کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب میشود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
در بهاربا درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال #کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ انجام گردد.
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙋🏻قلمه گیری
یه روش فوق العاده ابتکاری و جالب برای قلمه گیری از برگ انجیری😍🌱
تو این روش محل گره که ریشه هوایی داره داخل خزه قرار می۷دن و ریشه ها با سرعت خیلی بیشتری رشد میکنن چرا؟
خوب چون ارتباط قلمه با گیاه اصلی قطع نمیشه بر خلاف روشهای معمول.
بعد که ریشه پرشد قلمه ها از محل گره جدا میکنن و داخل گلدون جدا میکارن و چون گیاه ریشه پره به سرعت جوونه میزنه و رشد میکنه.
#گل
#قلمه
#تکثیر
#خوابانیدن_هوایی
@jpz09113931202
حال با این زمینه که ” رشد از تقسیم سلولی و بزرگ شدن آنها حاصل میشود ” دو سوال پیش رو خواهیم داشت :
۱ – چطور میتوان تعداد تقسیمات سلولی را افزایش داد ؟
با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمیگیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانهها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان فروت ست در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که میتواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد.
۲ – چطور میتوان باعث بزرگ شدن سلولها در میوه شد؟
برای افزایش رشد و درشت شدن میوه درختان باید تلاش کنیم میزان قندهای داخل میوه افزایش یافته و در کنار آن، آب کافی در اختیار گیاه قرار دهیم. به واسطه حضور قندها داخل سلول و پتانسیل اسمزی ایجاد شده در اثر تجمع این اسمولیتها، سلول به شدت جاذب آب خواهد بود و اگر بتوانیم آب گیاه را تامین کنیم شاهد رشد و درشت شدن میوه خواهیم بود.
شاید سوال دیگری که ممکن است به ذهنتان برسد این باشد که ” چطور میتوان میزان قندهای #میوه را افزایش داد؟ ” یکی از مهمترین عناصری که باعث انتقال مواد قندی و تجمع آنها در سلولهای هدف میشود، عنصر #پتاسیم است. بنابراین برای تجمع قندها در سلول باید ظرفیت جذب پتاسیم را بالا ببریم.
@jpz09113931202
برای افزایش اندازه #میوه در درختان، #کلسیم و پتاسیم را به چه روشی مصرف کنیم؟
در مراحل اول رشد میوه میتوان به روش محلولپاشی و ریشهای این عناصر را در اختیار گیاه قرار داد ولی چون در مراحل نهایی و زمانی که میوه بزرگ شده باید پتاسیم را به روش محلولپاشی مصرف کرد. در مرحله نهایی رشد میوه به این خاطر که تبخیر و تعرق کمتری وجود دارد فشار ریشهای چندانی هم شکل نمیگیرد که پتاسیم را از ریشه به سمت اندام هوایی برساند بنابراین در این مرحله بهترین روش استفاده پتاسیم روش محلولپاشی است.
در کنار این کار باید آب کافی را هم در اختیار گیاه قرار دهیم. برای بزرگ شدن میوه بهتر است روزانه و یا هر دو روز یک بار باغ را آبیاری کنیم اما لازم نیست که حجم آب را بالا ببرید . برای اینکار میتوانید مقدار آب را کم ولی مدارهای #آبیاری (فواصل بین آبیاریها) را کوتاه کنید. هرچقدر بتوانیم محلولپاشی #پتاسیم را به فرمهای مختلف زیاد کنیم قطعا نتیجه خیلی عالی خواهیم گرفت. اما به این نکته توجه داشته باشید این نتیجه موقعی حاصل خواهد شد که آب گیاه را تامین کنید. در غیر این صورت صرف محلولپاشی پتاسیم نتیجهای در پی نخواهد داشت و ممکن است نتیجه عکس نیز داشته باشد.
نکته : از منابع پتاسیمی که به همراه خود کلر دارند استفاده نکنید. این کار سیگنالهای منفی به گیاه خواهد داد که برای گیاه مخرب خواهد بود. از پتاسیمهایی استفاده کنید که تمام کاتیون آن جذب گیاه شده و به همراه خود کلر نداشته باشند.کانال پیام سبز
@jpz09113931202
۲ نکته مهم و اساسی در مورد بزرگ و درشت شدن میوه
مساله اول ساختار ژنتیکی خود گیاه است. بعضی از ارقام در میوهها ذاتا ریز هستند و محدودیت در رشد نهایی دارند و هر چقدر هم تلاش کنیم امکان اینکه از یک حد مشخصی بزرگ شوند وجود نخواهد داشت. اما با شناخت کافی از فیزیولوژی گیاه و بکارگیری یکسری تکنیکها میتوان میوه درشت و درنهایت عملکرد بالایی را تجربه کرد. قبل از هرچیزی میخواهیم تعریفی از رشد داشته باشیم، در علم فیزیولوژی گیاهی به تعبیری تقسیم سلولی و بزرگ شدن آنها را رشد میگویند. بنابراین برای بزرگ شدن میوه یا هر اندام دیگری در گیاه باید تعداد و اندازه سلولها زیاد شود.
افزایش تعداد سلولها در مرحله فندقی یا ارزنی شدن میوهها (شروع تشکیل #میوه ) شکل میگیرد که ظرفیت بزرگ شدن میوه را ایجاد میکنند. یعنی باید کاری کنیم که تعداد تقسیمات سلولی گیاه بالا رفته و اگر تعداد سلولها افزایش پیدا کند قطعا پتانسیل افزایش درشتی میوه هم شکل خواهد گرفت
از انجا که نا حدود کمتر از یکماه بعد گرده افشانی عملیات تقسیم سلولی صورت میگیرد و بعد ان رشد میوه متعاقب رشد حجمی سلول میباشد و عناصر کلسیم و بر و اسیدهای امینه در تقسیم سلولی نقش بارزی دارند بنابراین در بازه زمانی سه هفته بعد لقاح باید دو مرحله کلسی بور و اسید امینه محلولپاشی بشه و بعد این دوره به ازای هر دو مرحله محلولپاشی و یا کوددهی کود پتاسه باید یک مرحله محلولپاشی کلسیم صورت گیرد
@jpz09113931202
چرا تغذیه بعد برداشت محصول و شهریور برای درختان میوه مهم هست؟؟؟؟؟؟
با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمیگیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانهها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان #فروت_ست در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که میتواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد.
#شهریور
#تغذیه
@jpz09113931202
اهمیت تغذیه مناسب در سال های کم بار یا OFF، کمتر از سال های پربار یا ONنیست، به خصوص در مورد #ازت و #فسفر.
به عبارتی فسفر و ازت، در سال های کم بار، در زمان رشد بهاره و #استارت، نسبت به سال پربار جذب بیشتری توسط درخت دارند.
توسعه ریشه در سالOFF نسبت به سال ON بیشتر انجام میشود و بنابراین درخت مصرف فسفر بیشتری در این زمان دارد و بخشی از عناصر جذب شده در سال OFF یا نابارور در گیاه مانند ریشه، ساقه و جوانه ها برای افزایش توان گیاه در سال ON یا بارور ذخیره میشود و هنگام باردهی، توان درختان را در سلامت و تولید محصول مناسب افزایش می دهند، لذا درختان در تمام طول سال نیازمند تغذیه اصولی و رسیدگی میباشند.
#تغذیه
#داشت
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قلمه گرفتن از شمشاد طلایی
#قلمه
#گل
@jpz09113931202
🟡 عوامل فیزیولوژیکی موثر در ریشه زائی قلمه ها:
🔰وجود غلظت معینی مواد هورمونی و به ویژه اکسین ها در گیاه مادری کمک مهمی به ریشه زایی قلمه ها می کند.
🔰جوانه ها و برگهای موجود بر روی قلمه ها، در ریشه زایی آنها موثرند.
دربرخی گیاهان وجود حداقل یک جوانه بر روی قلمه ها، در ریشه زایی آنها موثرند.
در برخی قلمه های بدون جوانه تیمار با مواد اکسینی امکان ریشه دهی را فراهم می کند.
🔰 وجود برگ نیز اثر تحریک کنندگی در ریشه دهی قلمه های ساقه دارد.
برگها کربوهیدرات تولید می کنند که به تشکیل ریشه کمک می کند.
جوانه ها و برگها جایگاه اصلی تولید اکسین محسوب می شوند.
🔰از نظر قابلیت ریشه زائی قلمه ها، بین گونه ها و ارقام مختلف گیاهان تفاوتهای بسیاری مشاهده شده است.
🔰وجود نسبت متعادلی از کربوهیدرات و ازت در گیاه مادری به ریشه دهی کمک می کند.
معمولاً قلمه هایی که دارای مقدار ازت کافی و مقدار متنابهی کربوهیدرات می باشند از ریشه زائی خوبی برخوردارند. ازت کافی در گیاه به صورت رشد مناسب شاخه بروز می کند.شاخه ای که کربوهیدرات فراوان دارد قابل خم شدن نیست.
برای رسیدن به این مقصود باید از شاخه های جانبی استفاده کرد.
#قلمه
#کاشت
@jpz09113931202
🪴آفتی به نام پروانه مینوز گوجهفرنگی
پروانه مینوز #گوجه_فرنگی #آفت بسیار خطرناک، به خصوص بر روی گوجهفرنگی میباشد.این آفت در تمام مراحل رشدی گوجهفرنگی خسارت وارد میکند. دربرگها، آفت از بافت مزوفیل تغذیه میکند، درساقه ایجاد تونل میکند و همچنین میوهها را به محض ظهور، سوراخ میکند.هر حشره ماده میتواند تا ۲۶۰ عدد تخم در طول زندگی خود بگذارد. تخمها پس از ۵ تا ۷روز باز میشوند.حشرات کامل آفت در طلوع و غروب آفتاب بسیار فعال بوده و درطول روز بین برگهای میزبان استراحت میکنند.کانال پیام سبز
مدیریت آفت مینوز :
🍅 مبارزه زراعی:
_ #آبیاری مناسب و جلوگیری از تنش آبی
_ از بین بردن علفهای هرز مزرعه از جمله تاجریزی و تاتوره
_ جمعآوری و معدوم نمودن میوههای آلوده
_ گوگردپاشی مزرعه در مناطق معتدل
_ جمعآوری و معدوم بقایای گیاهی، بلافاصله پس از پایان کشت
_ شکار انبوه آفت با استفاده از تلههای فرمونی به تعداد ۴۰ تا ۵۰ عدد در هکتار
🍅 مبارزه شیمیایی: مصرف آفت کش ها با منشا گیاهی و استفاده از حشره کش ها
@jpz09113931202
❗️الماس سیاه؛ کمیابترین سیب جهان
گونه خاصی از سیب در اطراف شهر کوهستانی «Nyingchi» در تبت یافت میشود که آن را میتوان یکی از کمیابترین انواع میوه در جهان دانست. این سیب خاص که آن را در زبان محلی «هوانیو» مینامند، پوستی تیره رنگ - بنفش متمایل به مشکی - دارد و به همین علت آن را «الماس سیاه» مینامند. سیب الماس سیاه سرشار از فیبر، ویتامینهای آ، ب و ث و آنتیاکسیدان است و برای بیماریهای پوستی و خودایمنی خواص درمانی دارد.
شهر Nyingchi در ارتفاع ۳۵۰۰ متری قرار دارد و همین ارتفاع باعث میشود اختلاف تغییرات دما در روز و شب زیاد باشد. همین امر امکان پرورش درخت این گونه خاص از سیب را فراهم میکند. در مناطق مرتفع میزان تابش نور UV بیشتر است که درنهایت منجر به رنگ تیره این #سیب میشود.کانال پیام سبز
حدوداً ۸ سال طول میکشد تا درخت سیب الماس سیاه به مرحله میوه دادن برسد. همچنین این درخت تنها به مدت دو ماه در سال میوه میدهد. درحالحاضر هیچ تولید کنندهای اجازه ندارد این سیب را به خارج از چین صادر کند. قیمت سیب الماس سیاه، دانهای ۷ تا ۲۰ دلار هست...
@jpz09113931202
برخی از محبوبترین ارقام سیب عبارتند از:👇👇👇
* رد دلیشس: این سیب قرمز رنگ، طعمی شیرین و آبدار دارد.
* مکینتاش: این سیب سبز رنگ، طعمی ترش و ترد دارد.
* گالا: این سیب زرد رنگ، طعمی شیرین و ملایم دارد.
* گرنی اسمیت: این سیب سبز رنگ، طعمی ترش و سفت دارد.
* هانیکریسپ: این سیب زرد رنگ، طعمی شیرین و ترد دارد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐شمعدانی
اگه میخوای شمعدونیت گل بده چهار نکته زیر رو رعایت کن
1⃣اول از همه محیطی پرنور همراه با تابش آفتاب،وادار میکنه شمعدونی رو تا گل بده🌺🌞
2⃣دوم هرس هر سه ماه یکبار شمعدونی، یک سوم از سرشاخه هاشو بزنید و شاخ و برگ زرد وخشک شدشو جدا کنید وچندسانت از خاکشو زیرو رو کنیدکه در علم باغبانی بهش نمگیری میگن✂️
3⃣سوم خاک مناسب برای شمعدانی،خاک باغچه و کمی ماسه و کود گوسفندی پوسیده (هر سه ماه حتما به هر گلدان یک مشت کود گوسفندی اضافه کنید)
از بهار تا اخر پاییز هر ماه کود 18.18.18بهش بدید👌
4⃣شمعدونی حتما باید خاکش خشک بشه و بعد سیراب شه، این تنش آبی کمک میکنه تا گل بده🌺
نکته:❌(شمعدونی نبایدتشنگی بکشه، مگرنه برگهاش خشک میشه) ابیاری زیاد هم باعث زرد شدن برگهاش میشه🦋
❣⏪😉بهترین رشد رو شمعدونی در دمای 15درجه داره، پس گرمش نشه، بیرون خونه هم یخ نزنه
✅زمستون پلاستیک ضخیم روشون بکشید یا به پشت پنجره آفتابگیر منتقلشون کنید
#شمعدانی
#گل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کود
زئولیت و نقش ان در پوساندن کود دامی
کلیپ
#کوددامی
@jpz09113931202
✍ عناصر غذایی کود مایع دام برای گیاه:
کود مایع دام یا ادرار دام حاوی درصد بالایی کلر Cl است. بعد از این عنصر، کلسیم Ca و منیزیم Mg در رتبه دوم و سوم قرار میگیرد. گوگرد S، نیتروژن N و فسفر P در رتبه های چهارم، پنجم و ششم می باشند.
ادرار دام فاقد پتاسیم K می باشد.
#آموزشی
#کود
@jpz09113931202
علت زرد شدن گیاه بعد از مصرف کود دامی تازه از کانال پیام سبز
⚠️ گاهی پس از مصرف کود دامی، برگ های گیاه شروع به زرد شدن می کنند.
برخی کشاورزان معتقدند علت زرد شدن برگ ها، قوی بودن کود دامی بوده است.
✅ اما واقعیت این است وقتی کود دامی نپوسیده به خاک اضافه می شود چون بخشی از باکتری های تجزیه کننده کود، برای فعالیت خود به نیتروژن نیاز دارند؛ با ریشه گیاه در رقابت برای جذب نیتروژن خاک رقابت کرده وبرنده می شوند.
⚠️ از این رو گیاه با کمبود ازت (نیتروژن) روبرو می شود و برگ هایش به زرد متمایل شوند.
💐خار مریم
🎍خار مریم یکی از گیاهان گلدار است که رنگ گلهای این داروی گیاهی بنفش است که این گلبرگهای بنفش دارای رگههای سفید هستند.
🎍دانههای خار مریم دارای مواد فعال است که یکی از مهم ترین مواد فعال موجود در این داروی گیاهی سیلیمارین است که عصاره دانههای خار مریم را گرفته و از خواص خار مریم و عصاره آن برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکنند. سیلیمارین خواص درمانی مختلفی از جمله خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی دارد.
🎍از جمله خواص خار مریم میتوان به درمان سرطان،افزایش شیر مادر، درمان اختلالات کیسه صفرا و کاهش وزن سریع و محافظت از کبد و سلامت کبد و یرقان و هپاتیت است.
زمان چیدن و برداشت:خار مریم را باید در فصل پاییز چیده و جمع آوری کنید.
🎍برای چیدن خارمریم دستکش ضخیم بپوشید و با استفاده از قیچی تیز یا ابزارباغبانی، گل هارا از شاخه جدا کنید.
🎍بعد از چیدن گل ها آن هارا در پاکت کاغذی گذاشته و تا ۷ روز صبرکنید تا دانه ها کامل خشک شود.
🎍بعد ار خشک شدن آنهارا در پارچه ای ریخته و تکان دهید تادانه ها از خارجداشوند و سپس داخل ظرفی دربسته و در مکانی خشک و خنک نگه داری کنید
#گیاه_خارمریم
#دارویی
#آموزشی
@jpz09113931202
اتیلن سبب تولید و نفوذ انزیم سلولاز میگردد
علایم القایی ریزش برگ طول روز که با کوتاه شدن طول روز اتفاق می افتد و دلیل این ادعا درختان کنار تیر چراغ برق دیرتر برگ خود را میریزند و نسبت به سایر درختان لخت سبزترند
و عامل دیگر کاهش دما میباشد
#هورمون
#اتیلن
#اکسین
@jpz09113931202
اتیلن سبب عدم رشد جوانه جانبی در اثر اکسین براثر غالبیت انتهایی میگردد
علت زوال گل پس از گرده افشانی تولید اتیلن هست
#هورمون
#اتیلن
@jpz09113931202
اتیلن سبب عدم رشد جوانه جانبی در اثر اکسین براثر غالبیت انتهایی میگردد
علت زوال گل پس از گرده افشانی تولید اتیلن هست
#هورمون
#اتیلن
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گردو
کشت مکانیزه گردو
#ایده
@jpz09113931202
قابل توجه باغداران و سرمایه گذاران صنعت باغداری و همچنین مسئولین حکومتی
#فرهنگ_مطالبه_گری
37.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ معرفی میوه استوایی جم یا جمبو _قابل توجه شهرداریها و دهیاریها و علاقمندان درختان مثمر در حوزه حاشیه خلیج فارس و مکران و همچنین حیاط باغها و کشاورزان و باغداران این نواحی
#جم
#جمبو
#دارویی
#میوه_استوایی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ احداث گلخانه و مجموعه تولیدی در پشت بام
#گلخانه
#ایده
#فرهنگ_خودکفایی
#اشتغالزایی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ نحوه تولید ژله لبنی یا حلوه مازندرانی با سرشاخه انجیر
#آشپزی
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ معرفی قارچ خوراکی همچنین نوع قارچ خوراکی روییده برتنه درخت افرا و نمدار جهت تولید ژله لبنی یا حلوه به جای سرشاخه انجیر استفاده میشود
#قارچ_خوراکی
#آموزشی
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
🌱☘دُم اسب
○ برای کاهش چربی خون ، کلسترول خون و کاهش خطر سکته قلبی مفید است .
● برای بند آوردن خونریزی بینی ، ۳ الی ۴ قطره از شیره تازه آن را در بینی بچکانید .
○ دم کرده آن کاهش دهنده تشنگی و مداوای آسم است
● برای تقویت موهای کم پشت ، سر را با جوشانده آن ماساژ دهید.
#دارویی
#دم_اسب
@jpz09399909120