#ازت
#منیزیم
#کود
@jpz09113931202
دراثر کمبود عناصر معدنی در گیاهان از تجزیه اسیدامینه ازت و از تجزیه کلروفیل برگهای مسن منیزیم ازاد میشود و به سبب تحرک از قسمتهای مسنتر به سرشاخه ها انتقال میابد
#برگی_از_کتاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عملیات کدبرداری باغات سنتی گردو جهت سربرداری و پیوند با ارقام دیر برگ و پربار
روستای انگاس _ کجور _ نوشهر
29 مهر 402
#گردو
#پیوند
@jpz09113931202
از سم اتیون و یا استامی پراید و.. میتوانید در ترکیب با روغن ولک استفاده کنید
ولی بهترین سم که بسیار تاثیرش مورد توجه قرار گرفته و توصیه موکد میشود
سم اتیون با دز 2 لیتر در هزارلیتر اب مخلوط با روغن ولک میباشد
وروغن ولک باید ازنوع 80 % به بالا با دز 20 تا25لیتر در هزارلیتر اب مصرف شود
هرچه میزان مصرف روغن ولک بیشتر باشد جوانه زنی درختان به تاخیر می افتد
این میزان برای درختان زود گل که با سرمای بهاره مواجه میشوند توصیه میشود
حداکثراین میزان برای تاخیر در جوانه زنی 30الی 40 لیترروغن ولک در هزارلیتر اب می باشد نه بیشتر
نرمال مصرف روعن ولک همان 20 در هزار است
#سم
#زمستان
@jpz09113931202
در ارتباط با اختلاط روغن ولک با ترکیبات مسی که بسیاری توصیه می کنند که یکی از این علتها هم بدلیل محدودیت زمانی و کاهش زحمت باغدار هست و حتی در بازار بصورت ترکیبی محصولاتی مثل " نوردوولک" ( روغن ولک + نوردوکس) عرضه می شود.
که در این خصوص با توجه به مکانیسم فعالیت هر کدام نظر بنده این هست که ترکیب روغن ولک و ترکیبات مسی در بحث چسبندگی که بر روی شاخه ها ، جوانه ها و برگها ایجاد می کنند موثر هستند. 👈 ولی چیره گی روغن ولک برروی ترکیبات مسی بیشتر هست و باعث اختلال در آزاد سازی یون ها در بحث ترکیبات مسی می شوند لذا بهترین توصیه این هست که " با فاصله مناسب " در برنامه باغات قرار گیرند که کارایی و بازدهی هرکدام بدرستی صورت پذیرد
#سم
@jpz09113931202
کود ماهی چیست و استفاده از آن چه فوایدی دارد؟
فضولات ماهی چیست؟
کودهای ماهی انواع مختلفی دارند و این اشکال برای افراد ناآشنا کمی مبهم به نظر می رسد. اجازه دهید کمی در مورد انواع کود ماهی صحبت کنیم و در ادامه نحوه تولید کود ماهی را توضیح داده و به بررسی انواع آنها می پردازیم.
🐟فضله ماهی چگونه تهیه می شود؟🐟
سرگین ماهی شامل تمام ماهی ها و اجزای مرده آنها از جمله استخوان، فلس و پوست است. به جای هدر دادن این قسمت های بی فایده ماهی، این مواد به مواد مغذی مناسب مورد نیاز برای مزرعه شما تبدیل می شوند.
ایده مدفوع ماهی ممکن است عجیب به نظر برسد، پس چگونه ماهی می تواند منبع غذایی برای گیاهان باشد؟
اما جای تعجب نیست که ماهی مانند سایر محصولات طبیعی یک کود عالی است. ماهی سرشار از ویتامین ها، اسیدهای آمینه و پروتئین است و بیشتر ماهی ها ارگانیک هستند. این کود ریز مغذی هایی را فراهم می کند که کودهای استاندارد NPK فاقد آن هستند.
بله، مدفوع ماهی می تواند بوی تند و تندی در محیط گیاه ایجاد کند، اما زمانی که بو رقیق شد، بو به سرعت از بین می رود و گیاهان شما آن را دوست خواهند داشت.
🐟انواع فرآورده های سرگین ماهی 🐟
پودر ماهی محصول جانبی تولید روغن ماهی است. پودر ماهی با پختن یا حرارت دادن و فشار دادن ماهی و سپس خشک کردن و آسیاب کردن گوشت و استخوان تولید می شود. هنگامی که پودر ماهی پوسیده نشده یا کمپوست نشده است، اغلب می توان از آن به عنوان یک نرم کننده خاک استفاده کرد. این محصول در حال حاضر بیشتر در خوراک دام استفاده می شود و به همین دلیل قیمت بسیار بالایی دارد اما استفاده از آن در کشاورزی با سایر کودهای دامی بسیار عالی خواهد بود.
امولسیون ماهی چیست؟ این یک سوال بسیار رایج است! دو روش مختلف برای تهیه امولسیون ماهی وجود دارد.
اکثر امولسیون های ماهی تجاری از پودر ماهی تهیه می شوند. بقایای پودر ماهی که در طی فرآیند استخراج روغن از طریق حمام بخار به دست می آید. این فرآیند پروتئینهای پودر ماهی را استخراج میکند و سپس در یک کاسه فشرده میشود. این مایع نوعی امولسیون ماهی است.
نوع دوم امولسیون ماهی به روش اساسی تری تولید می شود. ریزه های ماهی مانند اندام های داخلی یا سر ماهی انباشته می شوند. این ماهیگیری ها پخته، فشرده و سخت می شوند تا یک کود امولسیون شده برای ماهی تولید شود.
امولسیون ماهی بوی ماهی می دهد و بسیاری از افراد این بو را دوست ندارند. امولسیون ماهی می تواند غلیظ و شبیه ملاس (آب چغندر) یا کمی رقیق تر باشد.
سرگین ماهی هیدرولیز شده یا فضولات ماهی هیدرولیز شده
کود ماهی هیدرولیز شده حاوی محصول نهایی مشابه امولسیون ماهی است. کود ماهی در حال تجزیه مایع است و ممکن است غلیظ باشد و بوی تند ماهی داشته باشد. این کود به روشی متفاوت از امولسیون ماهی تولید می شود.
در مورد هیدرولیز ماهی، معمولاً از تمام بقایای ماهی یا ماهیگیری تهیه می شود. از اندام های داخلی، سر و دم ماهی، فلس، گوشت و استخوان نیز می توان در این فرآیند استفاده کرد. دو روش هیدرولیز وجود دارد:
استفاده شیمیایی
در این روش مواد مورد نظر با استفاده از اسیدهای شیمیایی یا بازهای شیمیایی بسیار قوی تجزیه می شوند و در این روش باید برای حفظ ساختار اسید آمینه دقت زیادی به خرج داد.
استفاده از آنزیم ها و باکتری ها
در این روش وظیفه تجزیه آنزیم ها و میکروارگانیسم های طبیعی را بر عهده دارد، فرآیند تجزیه در این روش بسیار کندتر از روش شیمیایی است، اما نتیجه نهایی معمولاً بسیار بهتر است.
فضولات ماهی
ضایعات ماهی اصطلاحی است که در اینجا برای اشاره به ضایعات تولید شده توسط خود ماهی در حالی که هنوز زنده هستند استفاده می شود. در سیستم پرورش ماهی صنعتی اعم از حوض، مخزن یا برکه، ماهی مانند سایر موجودات زنده دارای مدفوع و فلس است که برای کشاورزی بسیار مهم است.
بنابراین ریختن ماهی در استخرهای آبیاری قطره ای صرف نظر از سوددهی خود ماهی برای باغات بسیار ارزشمند است.
🐟مزایای استفاده از کود ماهی چیست؟🐟
بیشتر کودهای شیمیایی با عبارت گرم (به معنای جذب سریع توسط ریشه) منتشر می شوند، بنابراین کودهای شیمیایی مواد مغذی ضروری گیاه را برای مدت کوتاهی تامین می کنند. اساساً این کودها به گونه ای طراحی شده اند که به راحتی در دسترس گیاهان برای جذب باشند. کود ماهی کاملاً طبیعی به روشهای مختلفی در خاک پردازش میشود، زیرا حاوی مواد مغذی است که ابتدا باید توسط میکروارگانیسمهایی مانند باکتریها، کرمهای خاکی و قارچها هضم شوند تا ریشههای گیاه برای استفاده در دسترس قرار گیرند.
@jpz09113931202
#کود
#کود_ماهی
*شیوه های جذب بهتر عناصر درگیاهان*
▫️#ازت؛ #فسفر؛ پتاس و#کلسیم در روز و حضور نورجذب خیلی بهتری دارند وخوب است که صبح زود محلول پاشی شوند.
▫️اما درخصوص #آهن، #روی و #بر، در شرایط کم نوری جذب بهتری دارند و لذا بهتراست این سه عنصر عصر هنگام محلول پاشی شوند.
▫️روی وکلسیم به دلیل اینکه تحرک بسیار کمی در آوندهای آبکش دارند، باید در زمان محلول پاشی به تمام نقاط پاشیده شوند و هیچ جایی خشک نماند، حتی میوه ها تا نتیجه ی مطلوب حاصل شود.
▫️درخصوص کلسیم تکرارمحلول پاشی بسیاراهمیت دارد ومناسب است از آغاز فصل تا پایان با بازه های زمانی حداکثریک ماهه محلولپاشی ادامه پیدا کند، خصوصا درمورد میوه هایی که نیازبه کلسیم زیاد دارند مانند #سیب و#گوجه_فرنگی و #هندوانه و....
▫️کلات آهن، روی و بر برای محلول پاشی مناسب ترند، اما در خصوص #منگنز جذب سولفات منگنز از کلاتِ آن بهتراست.
#کود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دارچین
@jpz09113931202
کلیپ نحوه تهیه دارچین
هدایت شده از دانستنیها
Salar Aghili - Barfe Piri (320).mp3
10.68M
سموم کنه کش ومراحل تاثیر گذاری انها
▫️نیسورون (هگزی تیازوکس): تخم، پوره
▫️نئورون (بروموپروپیلات): تخم، پوره، بالغ
▫️آپولو (کلوفنتزین): تخم، پوره
▫️آبرون (اسپیرومسیفن): تخم، پوره
▫️اومایت (پروپارژیت): پوره، بالغ
▫️آبامکتین (ورتیمک): بالغ
▫️ارتوس (فن پیروکسی میت): تخم، پوره، بالغ
▫️بایفانزیت (فلورمایت): پوره، بالغ
▫️انویدوراسپید (اسپیرودیکلوفن): تخم، پوره، بالغ
▫️فنازوکوئین (پراید): پوره، بالغ
#سم
#افت
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 #تکثیر #لیمو با روش افکندن هوایی
#خوابانیدن_هوایی
@jpz09113931202
کلیپ خوابانیدن هوایی
🌱آیا می دانستید علت تلخی لیموشیرین، وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است؟!
هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، میوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن به تلخی میگراید. هنگامی که لیموشیرین را برش میزنیم، لیمونین و نارنجین موجود در آن با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ میشود.
در بین مرکبات، نارنج و لیمو هر دو این خاصیت را دارند و هر چه درجه شیرینی یک میوه بیشتر باشد تلخی خود را بیشتر نشان میدهد. تلخی این میوه اثر منفی بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و این ویژگی جزء طبیعت این میوه محسوب میشود. لیموشیرین مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگینتر باشد، پرآب تر است.
#لیمو
#مرکبات
@jpz09113931202
🔵 هر درخت چقدر می ارزد؟
✏️چنین فکری از سوال یک دانش آموز از کارشناس ارتباطات پروژه احیای تالاب گورکانگ شروع شد. این کارشناس برای یک درخت ارزش یک دلار برای تولید هر روز اکسیژن آن در نظر گرفت. بنابر این یک #درخت در هر سال به ارزش ۳۶۵ دلار اکسیژن تولید می کند که برای یک درخت ۱۰۰ساله حدود ۳۶۵۰۰ دلار است. پس از تماس های بیشمار با افرادی چون پروفسور آفلر از دانشگاه نیوکاسل و بخش ایالتی جنگل ایالت nsw و مطالعات کتابخانه ای نتایج جالبی به دست آمد.
✏️هم اکنون قیمت تجاری جهانی اکسیژن به حجم ۹/۷ لیتر معادل (۹کیلوگرم) برابربا ۵۴ دلار است که در نتیجه هر ۵ مول از اکسیژن معادل یک دلار قیمت خواهد داشت.
هر متر مربع از برگ درختان در روز ۵ مول اکسیژن تولید میکند که در حدود نصف این مقدار را به مصرف خود می رساند. بنابر این تولید خالص یک درخت در هر متر مربع از برگ ه/۲ مول است! برابر مطالعه ای، سطح برگ درختان مناطق استوائی ۸ برابر حجم تاج آن درخت است . اندازه تاج یک درخت 5 ساله سدر قرمز در حدود 7متر است و در نتیجه هر درخت سدر قرمز 2.5 *8*7 = 140 مول معادل 28 دلار در روز و 10 هزار دلار در سال تولید اکسیژن خواهد داشت .
✏️یک درخت بیست ساله سدر قرمز دارای یک تاج 800 متر مربعی است که هرروز 1600 مول #اکسیژن خالص تولید می کند. ارزیابی فوق با در نظر گرفتن 10 ساعت آفتابی برای یک روز و میزان مناسبی از آب و نور و حرارت و مواد غذایی محاسبه شده است و در شرایط متفاوت اقلیمی تغییر پذیر است . این محاسبه نشان میدهد که اگر قرار بود ما برای اکسیژن پولی پرداخت کنیم در چه دردسر بزرگ اقتصادی می افتادیم . این تنها بخش کوچکی از تولیدات درختان و اکوسیستم ها ی جنگلی است ، اما درختان ارزشهای اقتصادی دیگر نیز دارند.
✏️آن ها برای ما آب تولید می کنند و سطح #شوری #آب را پایین نگه می دارند که توانایی #خاک رابرای رویش گیاهان دیگر بهبود می بخشند . آن ها به عنوان ذخیره گاه #کربن عمل می کنند و حجم قابل ملاحظه ای از دی اکسید کربن توسط درختان مصرف میشود وسطح گازهای گلخانه ای در اتمسفر کاهش میابد . آن ها لوازم و مواد مورد نیاز ساختمانها وسایر تجهیزات را برای ما فراهم می آورند.
زمان نفوذپذیری یک لیتر اب در #جنگل حدود 7 دقیقه در اراضی کشاورزی 46 دقیقه ودر مناطق غیرجنگلی حدود 4 ساعت هست
@jpz09113931202
🌏اگر فقط 5 ثانیه اکسیژن «O2» در زمین نباشد تمام ساختمانها فرو خواهند ریخت. در واقع CO2 باعث حفظ استحکام ترکیبات میشود و اگر نباشد ترکیبات بِتنی نمیتوانند چسبندگی خود را حفظ کرده و فرو میریزند
#آموزشی
@jpz09113931202
شرایط نگهداری و حفظ میوه و سبزی بعد #برداشت
#بیولوژی
#هورمون
@jpz09113931202
برای نگهداری میوه و سبزی بعد برداشت محصول جز تعداد اندکی از محصولات که در شرایط انجماد نگهداری میشود مثل نخودفرنگی باقی محصولات در دمای انجماد کیفیت خود را از دست میدهند فلذا بایستی در شرایط اتمسفر کنترل شده میزان O2 را کاهش تا از تنفس جلوگیری شود و ازت رو اضافه کرد البته اکسیژن چنانچه از حدنرمال کمتر شود سبب شرایط تنفس بی هوازی و کاهش وزن خشک میوه و سبزی میشود فلذا O2 خیلی نباید پایین باشد و CO2 تزریق تا اتیلن تولیدی محصول را خنثی کند
🍃🍃 روش نمونه برداری از گیاه 🍃🍃
نظر به اینکه در پاره ای از موارد نمونه برداری از خاک و تعیین میزان مواد غذائی آن به تنهائی نمی تواند مقدار مواد غذائی جذب شده و مورد استفاده قرار گرفته در گیاه را نشان دهد، برای پی بردن به نتیجه حاصلخیزی خاک در رشد و نمو گیاه، بهترین و دقیقترین راه ، آن است که قسمتی از اندامهای گیاه بویژه برگ و دمبرگ آن مورد تجزیه قرار گیرد تا روشن شود چه مقدار از مواد غذائی توسط گیاه از خاک جذب شده است. لذا نحوه صحیح تهیه نمونه برگ با توجه به سن ـ زمان ـ قسمت مورد نظر و … بویژه در مورد محصولات گلخانه ای و درختان میوه می تواند راهنمای ارزنده ای در جهت رفع کمبودها و ازدیاد محصول محسوب شود
1) نحوه نمونه برداری ازبرگ محصولات گلخانه ای 🍅🍆🌶🍓
معمولا در محصولات گلخانه ای آنالیز برگ میبایست بر روی برگهای کامل گیاه (برگهای مربوط به یک سوم میانی ساقه) انجام گردد و برگهای جوان و تازه تشکیل شده در انتهای فوقانی گیاه و یا برگهای پیر و مسن پایین گیاه جهت این منظور مناسب نیست ضمن اینکه در تمام محصولات گلخانه ای زمان تشکیل گل و شروع میوه دهی بهترین زمان جهت آنالیز برگ میباشد .
نکته مهم اینکه نمونه برداری از گیاهان موجود در گلخانه میبایست بطور کاملا تصادفی و از نقاط مختلف گلخانه انجام گردد . این نمونه می بایست متشکل از حدود پنجاه برگ نمونه برداری شده از حدود پنجاه بوته از نقاط مختلف گلخانه باشد بطوریکه نمونه ارسالی به آزمایشگاه نماینده واقعی همه جای گلخانه باشد . نمونه باید پس از برداشت داخل پاکت کاغذی یا روزنامه گذاشته شود و هرچه سریعتر به آزمایشگاه ارسال گردد .
1_1 ) محل و زمان نمونه برداری ازبرگ محصولات مختلف گلخانه ای:
- #خیار گلخانه ای : زمان تشکیل میوه — پنجمین برگهای کامل از انتهای بوته به نحوی که برگها کمی بزرگتر از کف دست باشد .
- گوجه فرنگی گلخانه ای 🍅: زمان میوه دهی — برگهای روبروی میوه
- #بادمجان گلخانه ای 🍆 : زمان قبل از گلدهی — برگهای روبروی میوه
- توت فرنگی 🍓 : زمان گلدهی — برگهای کامل و جوان بوته
- گل #رز 🌹 : زمان شروع گلدهی — برگهای مربوط به یک سوم میانی طول ساقه گلده
- گلایول 💐 : زمان قبل از برداشت — برگهای کامل جوان
- داوودی 🌼 : زمان شروع جوانه #گل — چهارمین برگ از انتهای بوته
- میخک 🌸 : زمان شروع گلدهی — برگهای کامل و جوان بوته
2 ) محل و زمان نمونه برداری از برگ محصولات زراعی 🌾🌾🍀☘
- سیب زمینی 🍈 : زمان رسیدن ارتفاع بوته ها به سی سانتیمتری — برگهای کامل رشد یافته و جوان
- ذرت 🌽 : زمان رسیدن ارتفاع بوته به حدود سی سانتیمتری — تمام اندام هوائی
- پیاز : زمان پنج ماهگی بوته ها — برگهای انتهائی و جوان
- چغندر قند 🌰 : زمان دو ماه پس از کاشت — برگهای کامل و جوان
3 ) محصولات باغی – درختان #میوه🍐🍒🍎
بطـور کلی برای نمـونه برداری از برگ درختان میوه در یک مساحت حداکثر ۲ هکتاری ۲۵ درخت مسئله دار را انتخاب نمائید و از هر درخت ۴ برگ همراه دمبرگ از دورتادور درخت و از ارتفاع کمر تا شانه (از هرشاخه جوان فقط یک برگ) انتخاب نمائید و ۱۰۰ برگ تهیه شده را درون یک پاکت کاغذی قرار داده و پس از ذکر مشخصات کامل (نظیر نام باغدار ـ محل باغ ـ نوع درخت ـ سن درخت ـ آرایش باغ ـ نحوه آبیاری و … ) ، نمونه را هرچه سریعتر به آزمایشگاه ارسال نمائید.
📢 درهنگام نمونه برداری از #برگ رعایت نکات زیر الزامی است 📢
۱ ـ از باغاتی که درختان آن به سن کافی برای محصول دهی رسیده باشند یا جائیکه به وجود یک مسئله تغذیه ای گمان می رود ، نمونه برداری انجام شود.
۲ ـ زمان نمونه برداری در اکثر درختان ۱۲ ـ ۸ هفته پس از شکوفائی کامل یا حدود یکماه قبل از برداشت اعلام شده است .
۳ ـ نمونه برداری از برگهائی که عاری از بیماریها و آفات هستند و صدمه ندیده اند ، انجام شود.
#آموزشی
@jpz09113931202
🌳🌳 روش نمونه برداری ازباغات 🌳🌳
ازهر قطعه 4 هكتاری 3 الی 4 نقطه انتخاب و از سايه انداز درخت نمونه برداری از دو عمق 30-0 و60-30 ودر صورت لزوم 90-60 انجام شود سپس خاك عمقهای فوق را باهم جداگانه مخلوط ويك نمونه ازعمق 30-0 ويك نمونه از عمق 60-30 ويك نمونه ازعمق 90-60 به آزمايشگاه فرستاده شود.
قبل از نمونه برداری 2 سانتی متر از سطح #خاك كنارزده شود . اگردرپای درختان كود دامی ريخته باشد پس از تميز كردن خاك اقدام به نمونه برداری گردد.
نمونه برداری باغات بايستی در اواخر زمستان هنگامی كه درختان از خواب بيدار نشده اند انجام شود درصورتی كه نمونه برداری در فصل بهار انجام شود بايستی از آسيب رساندن به ريشه خودداری كرد. نمونه برداری حتماً بايستی از سايه انداز درخت انجام گيرد . به هيچ عنوان نبايد خاك عمق 30-0 با خاك عمق 60- 30 مخلوط شود.
#آموزشی
@jpz09113931202
🌾🌾 روش نمونه برداری در مزارع 🌾🌾
نمونه برداری دراين روش بايستی به روش زيگزاگی انجام شود . دراين روش نمونه برداری ، ازيك نقطه واردزمين شده و به صورت زيگزاگی وتصادفی #خاك 6 الی 7 چاله به عمق 30- 0 سانتی متری رابرداشته وباهم مخلوط نمائيد سپس 1 الی 1/5 كيلوگرم را داخل پلاستيك ريخته وكاغذ مشخصات را داخل آن بيندازيد(كاغذ مشخصات شامل : تاريخ نمونه برداری ، عمق نمونه برداری ، نوع كشت ، نام صاحب باغ يا مزرعه ، نام نمونه بردار) ونمونه را به آزمایشگاه ارسال نمایید.
نكاتی كه بايستی هنگام نمونه برداری خاك رعايت نمود :
1ـ ازجاهائی كه كوددامی، بقايای فضولات حيوانی وكود شيميائی وجود دارد نبايد نمونه برداری انجام شود.
2ـ از پای ديوارها نبايد نمونه برداری انجام شود.
3ـ هنگام نمونه برداری از بيل زنگ زده يا آغشته به كود دامی وشيميائی نبايستی استفاده كرد. همچنين پلاستيك نمونه برداری بايستی تميز باشد.
4 ـ حتماً برگ مشخصات به طور كامل پر شود وداخل نايلون فريزر انداخته شود وبعد نايلون فريزر حاوی برگه را داخل نايلون نمونه برداری بيندازيد.
5 ـ حتی الامكان نمونه برداری هركشت جداگانه انجام شود (يونجه جدا ، گندم وجو جدا و…)چون نيازهای غذائی اين گياهان متفاوت می باشد.
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202
#هرس
کلیپ هرس در دانه داران و هسته داران (هلو و شلیل و زردآلو)
هدایت شده از دانستنیها