محصول به ویژه در مرکبات موجب تشدید سال آوری میشود. استفاده از مواد بازدارنده رشد در سالهای پر محصول، موجب تشدید گلدهی میشود.
عوامل وابسته به گیاه
پایههای ضعیف موجب کاهش تناوب میوه دهی به ویژه در سیب و گلابی میشود. ارقام پرسیخک (سیب و گلابی ) سال آوری را تشدید میکنند.
کاهش رشد شاخه سبب افزایش سال آوری میشود. زیرا کربوهیدرات کافی در این شرایط ذخیره نمیگردد. نوع شاخههای روی درخت در تناوب میوهدهی میتواند موثر باشد.
در سالهای پر محصول دوره گرده افشانی موثر طولانیتر از سالهای کم محصول است. در حین رشد میوه، سنتز اسیدجیبرلیک در دانههای در حال رشد موجب کاهش تشکیل یاختههای اولیه گل به ویژه در سیب باعث ریزش جوانههای گل میشود.
ارقامی با میوههای بکر بار به دلیل نداشتن دانه، سال آوری کمتری نشان می دهند. زیرا دانه در حال رشد مخزن تشکیل هورمون های مختلف از جمله جیبرلین و اکسین می باشد. جیبرلین سنتز شده در دانه سبب کاهش تشکیل یاخته های اولیه گل می شود و اکسین نیز موجب عدم ریزش میوه های اضافه گردیده و در نتیجه انتقال مواد فتوسنتزی به میوه های در حال رشد افزایش یافته و تشکیل جوانه گل کاهش می یابد.
سطح برگ فعال اهمیت زیادی در تشکیل جوانه های گل دارد. زیرا برگ ها محل تشکیل مواد فتوسنتزی و هورمون های لازم برای تشکیل یاخته های اولیه گل می باشند. معمولا در درختان جوان وجود 30-25 عدد برگ و در درختان مسن 40-35 برگ برای هر میوه ضروری می باشد. در درختان #سیب پاکوتاه 20-10 عدد برگ برای هر میوه در نظر گرفته می شود. کاهش برگ اضافه در سال های کم محصول سبب کاهش سال آوری می شود. معمولا #میوه های هسته دار، سال آوری (دو سال آوری) کمتری نسبت به میوه های دانه دار دارند. زیرا در میوه های هسته دار دوره گل آغازی جوانه ها با دوره رشد و نمو میوه های سال جاری تطابق زمانی کمتری دارند. اما در میوه های دانه دار به علت هم زمان بودن و سنتز اسیدجیبرلیک از طرف دانه های در حال رشد، موجب کاهش تشکیل جوانه های گل می شود.
@jpz09113931202
#سال_اوری
🔘روشهای جلوگیری از سرمای زدگی بهاره
روشهای مختلفی برای جلوگیری از سرمای دیررس بهاره وجود دارد که می تواند جوانه های گل و میوهای تازه تشکیل شده درختان میوه را از سرما زدگی محافظت کند.
1⃣ انتخاب ارقام دیر گل
2⃣ استفاده از ترکیبات شیمیایی
استفاده از اتفن درختان میوه هسته دار در پاییز موجب دیر باز شدن جوانه ها به مدت 12-4 روز در بهار می شود. استفاده از هورمون نفتالین استیک اسید در بهار موجب تا خیر 2-1 هفته در زمان گلدهی درختان میگردد
3⃣ موقعیت و محل باغ
در مناطق شیب دار و کنار تپه های ماهور در صورت احتمال وجود سرما های دیر رس بهاره محل باغ را در شیب های شمالی انتخاب می کنند تا در اوایل بهار دیرتر گرم شده و موجب تاخیر در بیدار شدن جوانه ها گردد. ایجاد باغ میوه در کنار جنگل ها، رود خانه ها، برکه ها و کنار سواحل که دارای هوای مرطوب ونقطه شبنم بالا هستند آسیبهای سرمای بهاره راکاهش میدهد
4⃣ پاشیدن آب بر روی درختان
پاشیدن آب بر روی شاخه های درختان میوه در دمای صفر درجه سانتیگراد موجب تشکیل یخ می شود. به ازای هر لیتر آب که یخ می شود 80 کیلو کالری گرما آزاد می شود.
5⃣ تدابیر زراعی
نوع سطح خاک در محافظت دمای هوا تاثیر دارد و اختلاف دمای حدود 1/7 درجه سانتی گراد ایجاد میکند. برای محافظت در برابر سرما و یخبندان های ناشی از تشعشع، خاک باید مرطوب و عاری از علف های هرز و شخم نخورده باشد. زیرا زمین شخم خورده دارای هوای بیشتر بوده و گرمای ویژه کمتری دارد از این رو خاک شخم خورده سریع تر سرد می¬شود اما خاک های مرطوب دیرگرم شده و دیر تر دمای خود را از دست میدهند علفهای سطح خاک نیز نوعی هدایت کننده گرما ارخاک به هوا می باشند تدابیر زارعی ذکر شده یخ زده گی را در لایه 15سانتی متر سطح خاک به تاخیر می اندازد و بویژه برای جلو گیری از سرما زدگی گیاهانی همچون توت فرنگی و انگور موثر واقع می گردد.
6⃣گرم کردن باغ توسط بخاری های باغی
7⃣ ایجاد دود برای کاهش تشعشع
8⃣ایجاد بادشکن در اطراف باغ
کشت درختان باد شکن همچون چنار زبان گنجشک، افرا و غیره در جهت شمالی که باد های سرد میوزد موجب محافظت درختان میوه از سرما می شود.
#آموزشی
#سم
#داشت
@jpz09113931202
🌿عدم میوه دهی درخت گردو
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
🍀عدم میوه دهی درخت گردو ممکن است به شکل عدم تولید گل یا با وجود گلدهی، عدم تشکیل میوه بوجود آید .
🍀روی یک درخت گردو گل نر و گل ماده به صورت جداگانه تولید می شوند. در شرایط محیطی مناسب گرده افشانی توسط باد و حشرات موجب تشکیل میوه می گردد. بارش باران ، هوای گرم و خشک و وزش بادهای تند گرم و خشک موجب اختلال در گرده افشانی می شوند و در نتیجه از تشکیل میوه جلوگیری می کنند. بسته به نوع رقم درخت گردو ، گل ماده ممکن است آماده پذیرش گرده گل نر نباشد یا اینکه در زمان آماده بودن گل ماده برای پذیرش گرده ، رهاسازی گرده توسط گل نر انجام نمی شود و در چنین شرایط هم میوه روی درخت تشکیل نمی شود.
🍀#کاشت دو نوع درخت #گردو به تشکیل میوه بیشتر کمک نماید.
🍀کاشت درخت گردو در #خاک غنی از #ازت یا مصرف کود ازت به مقدار زیاد موجب بهم خوردن تعادل رشد رویشی و زایشی درخت می شود و در نتیجه درخت عادت تولید شاخه وبرگ زیاد پیدا می کند و درنتیجه موجب تاخیردر میوه دهی درخت یا عدم میوه دهی آن می شود.
سرمای آخر فصل می تواند جوانه های گل درخت گردو را از بین ببرد .
@jpz09113931202
عوامل مؤثر بر گرده افشانی
الف. عوامل آب وهوایی
الـف – ۱ .دمـا: با توجـه به مطالب منـدرج در فـوق میتوان دریافت که دما یکی از مهمترین عوامل محیطی است که در نحوه تکامل بخشهای مختلف گل، میزان تلقیح و میوه نشینی تأثیرگذار اسـت. دما هم در دوره تکمیل رشـد گل و فرآیند رسـیدگی گرده و هم در دوره گرده افشـانی و تندش لوله گرده و حرکت آن به سـمت تخمـدان مؤثر اسـت. بـا توجه به اینکـه گل خرمـا در اواخر فصل برداشـت(اوایل پاییز) تشـکیل میشـود، کلیه تغییرات آب و هوایی و از همـه مهمتـر دمـا نقش بسـیار حیاتی در نحوه رشـد و تکمیل بخشهـای مختلـف آن دارد.
الف– ۲. باران:
وقوع بارندگی اغلب بـا کاهش دمای بعدی همراه اسـت. در صورت بارش باران در زمان گرده افشـانی، احتمال
کاهش میزان تلقیح و میوه نشـینی در دو صـورت وجود دارد:
1 .اگر بارندگی در فاصله زمانی بیشتر از شـش سـاعت پس از گرده افشـانی رخ دهـد، احتمـال شسـته شـدن گرده هـا از روی کلاله هـای گلها قبـل از تلقیح وجـود دارد. بنابراین تکرار عملیات گرده افشـانی در ایـن صـورت ضـرورت پیـدا میکند.
2 .اگـر بارندگی کمتر از شـش سـاعت قبل از گرده افشـانی رخ داده باشـد، بـه دلیـل کاهـش دمـای محیـط، با ایجـاد اختلال یـا تأخیـر در رونـد جوانه زنـی و یـا رشـد و سـرعت لولـه گـرده به سـمت تخمـدان، باعـث کاهش میوه نشـینی به میـزان یک چهارم تـا یک سـوم میشـود کـه در ایـن حالـت نیـز توصیـه بـر تکـرار گرده افشـانی اسـت.
الف۳. بـاد و گردوغبـار:
معمـولا وزش بادهـای ملایـم تا متوسـط اثر سـوئی بر میزان گرده افشـانی نداشـته بلکه با حمل دانه هـای گـرده، احتمال میوه نشـینی را افزایش میدهـد؛ اما وزش بادهـای شـدید و طوفانـی و گرم با پراکنده کـردن دانه های گرده و خشک کردن سطح کلاله گلها، ممکن است باعث کاهش میزان میوه نشـینی شـوند. در مناطق بیابانی یا گرم و خشک وزش بادهای غبارآلود و همراه با گردوغبار، بسته به شدت و غلظت ذرات معلق در هوا، میتواند در بعضی مواقع تا حدودی از میزان گرده افشانی بکاهد.
ب. عملیات آبیاری
بررسـی اثرات تنش آبی در مراحل گرده افشـانی و میوه نشـینی نخـل خرمـای رقم برحی در اسـتان خوزسـتان نشـان داده که این مراحل رشـد نسـبت به کمبود آب حساس هسـتند. در این تحقیق بیشـترین طـول، قطـر، حجـم و وزن میـوه، عملکـرد محصـول و بهره وری آب با آبیاری پس از 50 میلیمتر تبخیر تجمعی از تشـت کالس A حاصل شـده اسـت. نتایج مشـاب هی نیز در خصوص رقم اسـتعمران به دسـت آمده است. بررسـی تأثیر قطع آبیاری در مراحل مختلف رشـد نخل خرمای رقم اسـتعمران نشان میدهد که مرحله گلدهی و گرده افشانی بیشترین حساسیت را نسبت به تنش آبی دارد.
#خرما
@jpz09113931202
ج. میزان سازگاری ارقام نر و ماده خرما
در اغلـب مناطـق خرماخیز این باور وجود دارد که گرده افشـانی ارقـام خاصـی از ارقـام مـاده خرما بـا گرده های ارقام مشـخصی از ارقام نر، باعث میوه نشـینی بهتـر و درنتیجه تولید محصول بیشتر میشود.
با توجه به متفاوت بودن فیزیولوژی گرده ارقام نر مختلف، شـرایط رشـدی و قوه نامیه آنها نیز متفاوت است...
از این رو در زمان گرده افشـانی، موفقیت عمل تلقیح و تشـکیل میوه بسـته به میزان سـازگاری ترکیبات گرده نر از یک طرف و سـطح کلاله و خامه گل ماده از طرف دیگر اسـت که همه این مواد تحت کنترل مشـترک ژنتیک گیاه و محیط است. در پژوهش های مختلف نیز ثابت شده که ارقام ماده با برخی ارقام نر سازگاری بهتری نشان میدهند و درصد میوه نشینی آنها با کاربرد گرده ارقام سازگار بیشتر از سایرین است.
د. تفاوت بین میزان میوه نشینی ارقام
ارقـام متفـاوت خرما در مناطـق مختلف، میوه نشـینی مختلفی نشـان داده انـد. به طورکلی برخی ارقام ذاتا دارای میوه نشـینی بالا و برخی دارای میوه نشـینی پایین هسـتند. به طور مثـال ارقام دیری و حیانی عنوان شـده که دارای میزان میوه نشینی پایین اما ارقام سایر و زاهدی دارای میزان میوه نشـینی بالا هسـتند.
-> کشـت ارقام دارای میوه نشـینی پاییـن در مناطـق با آب وهوای سـردتر از حـد معمول، باعث کاهش مضاعف میزان میوه نشـینی آنها میشود؛ اما ارقامی مانند زاهدی به دلیل قدرت باروری بالا حتی در مناطق سـردتر نیز محصـول تجاری تولید میکند به گونه ای کـه رقم زاهدی به عنوان رقـم مقـاوم به سـرما معرفی شـده اسـت. در ارتباط با ارقـام نر نیز بایـد اذعـان کرد که اولیـن و آخرین گل آذینهـا از کیفیت کمتری برخوردارنـد و میـزان باروری گرده های آنها پایینتر اسـت.
به طورکلـی ارقام نر خرما جهت رشـد و نمو مطلـوب دانه گرده و کسـب قدرت باروری مطلـوب، نیازمند مجموع واحدهای حرارتی خاصی هسـتند که باید در طول دوره رشـد گرده تأمین شـود.
ه. زنیا و متازنیا
نوع گرده مورد استفاده در گرده افشانی، بر صفات کمی و کیفی میـوه ((بذر و بخش خوراکی)) مؤثر اسـت. بدین معنا که گرده نه تنها
شـکل و انـدازه بذر را تحـت تأثیر قرار میدهد بلکه بر شـکل میوه و زمان رسـیدن آن نیز مؤثر اسـت. تأثیر دانه گرده بر صفات بذر و جنیـن را "زنیـا" و بر بافت و گوشـت میوه "متازنیـا" مینامند.
البته بایسـتی عنوان کرد که نتایج پژوهش های گذشـته نشان داده است کـه انـدازه و ابعاد میـوه بیشتر تحت تأثیر تنک کردن اسـت تا اثر متازنیـای گـرده؛ اما بالعکس، اندازه هسـته بیشتر تحـت تأثیر اثر متازنیـای گرده اسـت تا تنـک کـردن..
کاربردی ترین اثر گـرده، در ارتبـاط با زمان رسـیدگی میوه ها اسـت. دانشـمندان ثابـت کرده اند کـه نوع گرده میتواند زمان رسـیدگی میوه را تـا 10 روز در مناطق گرمتـر و تا 1 ماه در مناطق سـردتر تغییر دهـد. این موضوع به ویژه در امکان تنظیم بازار و همچنین مدیریت عارضه خشکیدگی خوشه خرما بسـیار مؤثر است
و. میزان گرده موردنیاز ارقام
ارقام مختلف خرما بسـته به اندازه خوشـه و تعداد گل در خوشه بـه میـزان گـرده متفاوتی نیـاز دارنـد. ارقامی ماننـد برحی و مضافتی که دارای خوشـه های بسـیار بزرگ و حجیم هستند نسبت به ارقامی مانند اسـتعمران و لیلوئی که خوشـه های کوچکتر دارند نیازمند گرده بیشتری هسـتند.
روشهای گرده افشانی
عملیـات گرده افشـانی را میتـوان به صـورت دسـتی، یـا مکانیـزه انجـام داد.
گرده افشانی دستی در ایـن روش بلافاصله پس از ظهور گل آذینهای ماده یا حتی اندکی قبل از آن اقدام به عملیات گرده افشـانی میشـود. این روش به چند نحو قابل انجام اسـت.
قرار دادن خوشکهای گل آذین نر در گل آذین ماده
این روش متداول ترین روش گرده افشانی در اغلب نخلستان های کشور است.
در این روش پس از رسیدن غالف های نر و قطع آنها، بسـته به اندازه گل آذین ماده معمولا تعداد 3-2 خوشک از گل آذین نر به صورت وارونه درون گل آذین ماده قرار داده میشـوند.
با توجه بـه اختلاف زمانی بین گلهای یک گل آذین برای آمادگی پذیرش گـرده، خوشـکهای نر باید به گونهای محکم در درون خوشـه های مـاده قرار داده شـوند تا تأمین گرده را به مـرور زمان برای گلهای خوشه تضمین کنند.
بستن خوشکها در بالای خوشه میتواند این منظور را بهتر تأمین کند. البته نخ مورد استفاده باید به گونهای باشد که در اثر فشـار خوشـه به راحتی باز شود و سد راه رشد خوشه ها نشود..
توصیه شـده است قبل از قرار دادن خوشـک ها درون گل آذین ماده،
کمی از گـرده آنها بالای سـر گل آذین ماده تکانده شـود تا شـانس تلقیح افزایش یابد.
#خرما
@jpz09113931202
May 11
#قارچ_خوراکی
تولید قارچ در منزل نیز امکان پذیر است .
برای شروع به کار نخست محلی از خانه که میتواند حمام یا اتاق بدون استفاده و یا انباریباشد را انتخاب و به این شرط که دارای امکان تخلیه هوا باشد اقدام به آماده سازی آن می نماییم
پرورش در خانه قارچ معمولا به این دلیل که در محیط کوچک صورت میگیرد برای مصرف خانگی قارچ انجام میشود و چون باردهی قارچ به صورت روزانه انجام میشود بنابراین میزان تولید به تعداد روزهای باردهی تقسیم شده و شاید روزانه چند کیلو بار داشته باشیم .
بهترین خریدار این گونه تولید در خانه معمولا همسایه ها و یا آشنایان است و به این دلیل که معمولا به دلیل کوچک بودن محیط تولید قارچ های بدست آمده از کیفیت بهتری برخوردار هستند میتوان به قیمتی بالاتر از سوپر مارکت ها قارچ را به فروش رساند
بعد از انتخاب محل اولین قدم انتخاب بهترین قفسه بندی برای چیدن کمپوست ها میرسد . این نوع قفسه برای تولید در خانه با قفسه بندی قارچ دکمه ای در سالن های بزرگ تولید تفاوتهایی دارد .
این تفاوتها به دلیل ارتفاع کم حمام یا اتاقهاست چراکه امکان مرتفع ساختن قفسه ها وجود ندارد و بنابراین مجبور خواهیم بود تا قفسه بندی را در حداکثر ٣ طبقه بسازیم .
برای ساخت قفسه ها میتوان از لوله های آب کهنه نیز استفاده کرد و در کل این بخش ارتباط مستقیم با میزان هزینه اولیه شما خواهد داشت ولی طبق تجربه شخصی برای تولید قارچ در خانه هر قدر کمتر هزینه کنید به نفع شماست و خیلی کیفیت قفسه بندی در کار ما تاثیر گذار نیست
برای کف قفسه ها میتوانید از تسمه های پلاستیکی استفاده کنید و یا حتی طناب کشی کنید
لوازمی که برای شروع به کار نیاز داریم :
1. بخور آب سرد یا مه پاش خانگی
2. فن برای تهویه و سیرکوله هوای سالن
3. لوله تخلیه هوای هود برای انجام عمل سیرکوله — البته این مورد برای سالن های کوچک کاربرد دارد و در سالن های بزرگتر از نایلون استفاده میشود
4. آب پاش برای آب دهی کمپوست ها
5. چهار پایه یا پله برای دسترسی به کمپوستهای طبقات بالا
6. کولر آبی جهت خنک کردن محیط تولید
7. نایلون با عرض زیاد — در صورتی که از کل محیط استفاده میکنید و امکان بستن درب محیط وجود دارد نیازی به استفاده از نایلون نیست
#قارچ
@jpz09113931202
#قارچ_خوراکی
اسپر آماده کاشت
اسپر قارچ را نمیتوان مستقیما کاشت زیرا امکان دارد همراه با اسپر قارچ تعداد زیادی قارچهای سمی وجود داشته باشد. بنابراین بایستی از اسپر آماده کاشت به نام اسپون که در محیط کاملا استریل ، محفوظ و سلکته شده رشد کرده و به حالت خواب در آوردهاند استفاده نمود. طرز عمل و تهیه آن بدین ترتیب است که اسپر قارچ خالص شده را در محیط کاملا استریل آزمایشگاه قبلا پرورش داده، بطوری که میسلیوم قارچ رشد خود را شروع نماید. سپس آنرا در حالت عقیم برده و مانع رشد بیشتر آن میشوند و در محیط کاملا استریل و محفوظ به نام اسپون قارچ به فروش میرسانند.
طرز کاشت اسپون
یک قطعه اسپون را که در محیط بسته و کاملا استریل محفوظ است باز کرده و به دوازده قطعه کوچک تقسیم نموده و قبلا سطح خاک بستر را به فاصله 25 سانتیمتر ، قطعه چوبهای در خاک بستر فرو برده و علامت گذاری کنید. در محل هر سوراخ قسمتی از خاک را تا عمق 5 سانتیمتر با وسیلهای خارج کرده و با دست چپ یک قطعه اسپون به جای آن گذاشته و روی آنرا میپوشانند. بطوری که عمق کاشت 5 - 3 سانتیمتر از سطح خاک باشد و به همین ترتیب پیش میروند تا کلیه بستر کاشت شود.
پوشاندن سطح بستر
ده تا چهارده روز بعد از تاریخ کاشت اسپون ، بایستی سطح کشت را بوسیله یک لایه دو سانتیمتری خاک استریل شده پوک و منفذدار پوشانده و کاملا آنرا مسطح و یکنواخت نمود. در این موقع درجه حرارت بستر بایستی 15.5 درجه باشد. باید توجه داشت که در موقع روکش کردن بستر ، اسپونها باید رشد خود را شروع کرده باشند و میسلیوم قارچ در اطراف محلی که اسپون کاشته شده رشد نموده و گسترش پیدا نموده باشند. در این موقع بوی مطبوع قارچ در محوطه و در محل بستر به مشام میرسد.
در این موقع باید کاملا دقت شود تا به هیچ وجه ، بستر کشت تکان نخورد و جابجا نشود و مخصوصا اگر تخته کف و طبقات شکم داده و یا قدرت نگهداری بستر خاک را نداشته باشد میسلیوم قارچها پاره شده و تمام محصول از بین میرود. پس از پوشش نمودن سطح بستر ، میسلیوم رشد سریع خود را شروع کرد و برای تسریع در رشد میسلیوم ، درجه حرارت محیط بایستی بین 16 - 14 درجه باشد. در صورتی که درجه حرارت محیط کشت خیلی بالا باشد، بکار بردن آهک در مخلوط خاک پوشش بستر صلاح نمیباشد.
شرایط برای پرورش و رشد قارچ
تهویه
تهویه در محیط اتاق کشت باید بطور یکنواخت انجام شود و نبایستی روی سطح کشت را بیش از حد نیاز هوا داد و تهویه در کلیه نقاط اطاق بطور یکنواخت باشد.
درجه حرارت
چنانچه درجه حرارت بستر کشت به کمتر از 14 درجه برسد و درجه حرارت محیط اطاق به حدود 7 درجه برسد بایستی اطراف بستر را با پارچه ضخیم پوشاند تا مانع تبادل حرارت به محیط شود. برای سرعت رشد قارچ میتوان درجه حرارت محیط را به 14.5 درجه رساند و میزان تهویه را بالا برد ولی باید دقت شود که جهت حرکت هوا به طرف سطح قارچ نباشد.
#قارچ
@jpz09113931202
.. #پرورش_قارچ_در_منزل روش کار : ابتدا بستر خود را انتخاب نمایید اگر از کاه استفاده می کنید بهتر است ابتدا کاه ها را خرد کنید ( کاه های خرد نشده نیز قابل کاشت می باشند). برای ضدعفونی کردن کاه ها باید آنها را بجوشانید. برای این کار بهتر است کاه ها را درون کیسه های پلاستیکی ریخته و آنها را به مدت 45 دقیقه در آب جوش قرا دهید ( 45 دقیقه از زمانی که آب به جوش می آید). کاه ها را به مکان تمیز برده و 24 ساعت منتظر بمانید تا آب اضافی آن خارج گردد .
رطوبت مطلوب به نحوی است که وقتی یک مشت کاه را در دست فشار می دهید چند قطره آب از آن بچکد. قبل از ریختن کاه ها (بستر ) در پلاستیک ( پلاستیک های خیاری) بهتر است چند سوراخ در کیسه پلاستیک ایجاد نمایید.
کاههای ضد عفونی شده را تا ارتفاع حدود 20 – 30 سانتیمتر در داخل کیسه های پلاستیکی ریخته و با دست خوب فشرده نمایید، سپس بر روی آن یک لایه بذر بپاشید و این عمل را تا پر شدن کامل پلاستیک انجام دهید. برای فشرده شدن کاه ها بهتر است یک سوراخ در وسط کیسه ایجاد نماییم و در نهایت درب پلاستیک را ببندید. میزان بذر هر کیسه بستگی به مقدار کاه و اندازه کیسه حدود 200-500 گرم می باشد . میزان رطوبت دما نور و دیگر شرایط در دوره های رشد بسیار مهم است .
کیسه های آماده شده را به مکانی تمیز و فاقد آلودگی با حرارت 20-30 درجه سانتیگراد برده .میزان دما در هفته اول بسیار مهم می باشد .
بعد از سفید شدن کامل پلاستیکها با میسلیومها ( 20 تا 30 روز بعد از کاشت ) پلاستیکها را با تیغ برش دهید و یا آنها را به طور کامل از بسته جدا نمایید تا قارچها فضای مناسب برای رشد داشته باشند. تامین رطوبت در این دوره بسیار اهمیت دارد. مناسبترین رطوبت هوا 85 تا 90 درصد می باشد .
حداکثر تا یک هفته بعد از برش پلاستیکها قارچهای کوچک در بدنه بستر ظاهر و پس از چند روز بزرگ و قابل برداشت خواهند شد. بهترین زمان برداشت زمانی است که لبه های قارچ به سمت بالا بر نگردد . برای برداشت قارچ می توانید ساقه قارچ را با دست گرفته و بپیچانید. در صورت رعایت کامل شرایط و حفظ دما، نور، رطوبت و غیره با روش فوق می توانید 3-4 هفته قارچ برداشت نمایید. فاصله کیسه ها از یکدیگر حدود 30 سانتیمتر باید باشد تا از تداخل کلاهکهای قارچ با یکدیگر جلوگیری گردد .
در مکان های کوچک برای حفظ رطوبت می توانید با اسپری نمودن بدنه بستر از خشک شدن آن جلوگیری کنید و اگر چنانچه بدنه بستر خشک شد می توان نسبت به آبیاری آن اقدام نمود. برای بالا بردن میزان رطوبت می توانید کف اطاق را دائما با آب خیس نمایید، بهتر است از دستگاه بخار ساز یا در صورت امکان از کتری آب جوش استفاده کنید. برای تشکیل کلاهک و تغییر رنگ آن نور کافی لازم است. (مراجعه به درس قبل)
نور طبیعی اطاق، برای کشت کافی است. از ورود حشارت، بیماری ها و آلودگی ها به داخل مکان پرورش حتما ممانعت گردد و در صورت مشاهده مگسهای ریز ( مگس سرکه ) نسبت به مبارزه با آنها اقدام کنید.
در صورتی که بذر آماده استفاده می کنید به چند نکته باید توجه کنید:1- کیسه نایلونی حاوی بذر (اسپان) قارچ سالم بوده و فاقد پارگی یا چسب خوردگی می باشد.2- دانه های اسپان(بذر) قارچ فقط به رنگ قهوه ای(رنگ غلات) یا سفید(ناشی از رشد ریسه ها یا میسلیوم قارچ خوراکی) بوده و فاقد رنگ سبز یا سیاه یا نارنجی( بیماری کپکی) می باشد.3- داخل نایلون بذر(اسپان) قارچ فاقد هرگونه قطرات آب می باشد.4- دانه های بذر (اسپان) قارچ حالت دانه بندی داشته و در صورت چسبیدگی با فشار دست به راحتی دانه دانه شود. 5- پنبه درب نایلون بذر(اسپان) قارچ سالم بوده و آلوده و کثیف نباشد. در صورت تهیه بذر (اسپان) قارچ مناسب، امکان نگهداری آن در یخچال (دمای 4- 6 درجه بالای صفر) تا 21 روز میسر می باشد.
#کاشت
#قارچ_خوراکی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بارش برف در ارتفاعات البرز مرکزی_بخش کجور _نوشهر
اسفند1402
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقش موسیقی در رشد گیاهان
گیاهشناس هندی، تاثیر موسیقی را در گیاهان مختلف به دقت مورد آزمایش قرار داد.
او در یک محیط کنترل شده برای گیاهان (گیاه حنا) موسیقی پخش کرد و متوجه شد که رشد گیاهانی که در معرض پخش موسیقی بودند، به نسبت گیاهان در محیط معمولی، ۲۰ درصد افزایش داشته است.
او برای تاثیر موسیقی بر رشد گیاهان از جمله بادام زمینی، برنج و تنباکو به نتایج مشابهای رسید. برای این هدف، اسپیکرهایی را با صدای بلند در اطراف مزارع کشاورزی کار میگذاشت. جالب است بدانید که این محقق رشد گیاهان را با موسیقیهای مختلف مثل فلوت، ویولن، هارمونیوم (نوعی ارگ) و حتی رقص و آواز سنتی هند بررسی کرد. در نهایت به این نتیجه رسید که ویولن از مؤثرترین سازها برای گیاهان است.
در همان سال آزمایش دیگری برای بررسی تاثیر موسیقی بر رشد گیاهان توسط یک محقق آمریکایی بنام خانم Dorothy Retallack در یک گلخانه اختصاصی بر روی انواع گیاهان صورت گرفت.
گیاهانی که در معرض موسیقی آرام، کلاسیک و یا جاز بودند، به سمت اسپیکر رشد کردند و حتی به پایههای اسپیکر پیچ خوردند. اما آن گروه از گیاهانی که در معرض موسیقی راک قرار داشتند، با رشدشان از اسپیکرها فاصله گرفتند (همانند اینکه از جای کم نور دور میشوند) و علائمی شبیه به آبیاری بیش از حد از خود نشان دادند.
#موسیقی
#علمی
@jpz09113931202
سیتوکینینها وقتی همراه اکسین باشد در القا تقسیم در سلولهای گیاهی در محیط کشت فوق العاده فعال است و بعضی اوقات در بافت پینه ای حاصل سبب پدید امدن جوانه میشود افتراق در محیط کشت عمدتا به غلظت نسبی موادرشدی موجود بستگی دارد هرگاه مولاریته سیتوکینین نسبت به اکسین زیاد باشد جوانه تشکیل میشود در غلظت مساوی ان دو رشد بافت پینه ای یا کالوس غیر افتراق یافته برتری دارد ووقتی نسبت اکسین به سایتوکینین زیاد باشد رشد ریشه اغاز میشود
#هورمون
#سیتوکینین
#اکسین
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
#هورمون
#اکسین
#سیتوکینین
@jpz09113931202
اکسین با القا تولید اتیلن از رشد جوانه جانبی جلوگیری میکند و سیتوکینین برعکس مانع تولید اتیلن مییاشد یکی از منابع تولید سیتوکینین ریشه میباشد که از طریق اوند چوبی به ساقه انتقال میابد
رشد جوانه جانبی در اثر غالبیت غلظت سایتوکیتین به اکسین ممکن میشود
اکسین سبب غالبیت انتهایی و فاصله گرفتن میانگره میشود ولی سایتوکینین سبب به هم فشردگی میانگره و حالت جارویی شدن میشود که این حالت بیمارگونه زمانی که عامل بیماری قارچی سبب تولید این نوع هورمون میشود اتفاق می افتد
#هورمون
#سیتوکینین
عامل بیماری تولید کننده سایتوکینین که سبب دم جارویی شدن انتهای سرشاخه میشود
@jpz09113931202
#برگی_از_کتاب
سیتوکینینها وقتی همراه اکسین باشد در القا تقسیم در سلولهای گیاهی در محیط کشت فوق العاده فعال است و بعضی اوقات در بافت پینه ای حاصل سبب پدید امدن جوانه میشود افتراق در محیط کشت عمدتا به غلظت نسبی موادرشدی موجود بستگی دارد هرگاه مولاریته سیتوکینین نسبت به اکسین زیاد باشد جوانه تشکیل میشود در غلظت مساوی ان دو رشد بافت پینه ای یا کالوس غیر افتراق یافته برتری دارد ووقتی نسبت اکسین به سایتوکینین زیاد باشد رشد ریشه اغاز میشود
#هورمون
#سیتوکینین
#اکسین
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
#هورمون سایتوکینین:
مصرف100تا200 ppm در اوایل تابستان سبب افزایش شاخه زایی میشه و با خیساندن یکروزه بذر در محلول 100 تا 500 ppm سبب افزایش جوانه زنی میشه
@jpz09113931202
#برگی_از_کتاب
#هورمون
#سیتوکینین
عامل بیماری تولید کننده سایتوکینین که سبب دم جارویی شدن انتهای سرشاخه میشود
@jpz09113931202
#برگی_از_کتاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انشاالله روش کاشت محصولات مختلف روی پشت بام برای بهار و تابستان.
#ایده
#فرهنگ_خودکفایی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاشت و داشت و برداشت و فراوری نیمه صنعتی زردچوبه
#زردچوبه
@jpz09113931202