فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چطور گلدان آبیاری سرخود با بطری شیشه ای بسازیم؟😎
#کاشت
#سبزی
#گلدان
#ترفند
لینک کانال پیام سبز
مجموعه ای از علوم کاربردی باغبانی و کشاورزی که از تجارب کشاورزان و باغداران و مهندسان و اساتید و مطالعات و تجارب شخصی جهت ارائه به شما بزرگواران::
کلیپ
@jpz09113931202
🌱نمونه برداری و تجزیه خاک و گیاه برای مصرف بهینه کود
برای برداشت نمونه باید به کلیه نکات زیر عمل نمود.
خلاصه روش نمونه برداری :
• داشتن اطلاعات صحیح از محل نمونه برداری ؛ نوع کشت ، زمان کشت ، کودهای مصرفی ، سیستم آبیاری و غیره
• وسایل نمونه برداری مناسب ؛ بیل ، بیلچه ، سطل ، کیسه نمونه برداری ، اتیکت ، دفتر یادداشت .
• اطمینان از تمیز بودن وسایل نمونه برداری ؛ قبل از آلودگی به کود ها شیمیایی و حیوانی یا خاک سایر مزارع.
1- مکان نمونه برداری ؛
از محلهای مناسب از قبیل گودالها، پشته ها ، زیر خط کود در باغات ، محل آب بردگی در آبیاری سطحی و زیر قطره چکان در آبیاری قطره ای نباید نمونه برداری کرد . در زمینهای زراعی بایستی از وسط کرتها نمونه برداری انجام شود و همچنین نمونه برداری از وسط و یا کناره های جوی و پشته ها صحیح نمی باشد.
در باغات بایستی نمونه را از انتهای سطح سایه انداز درخت برداشت و به این نکته توجه کرد که نمونه برداری از محل تجمع کود های حیوانی ، شیمیایی و یا موادی از قبیل کاه و کلش انجام نشود .
برای تعیین محل نمونه برداری مزرعه را به قسمتهایی که از نظر خاک ، کشت و سیستم آبیاری ، شیب ، پستی و بلندی ، نحوه رشد گیاهان یکنواخت باشد تقسیم نموده و از قطعات مجزا و تقسیم شده باز نمونه مرکب برداشته شود حتی اگر مساحت کوچک باشد و در صورتی که سطح مزرعه وسیع و همگن است از هر 5 هکتنار یک نمونه تهیه شود .
2 – عمق نمونه برداری :
عمق نمونه برداری بسته به نوع گیاه و نوع مواد مورد نظری که قرار است در آزمایشگاه اندازه گیری شود دارد که در این مورد توجه به عمق ریشه های فعال هر گیاه مهم است. معمولاً از عمق 15 یا 30 سانت اول برای بیشتر تجزیه ها نمونه برداری میشود که در این عمق غلظت مواد غذایی خصوصاً مواد کم تحرک مثل فسفر و مواد آلی –ر بر و پتاسیم و ریز مغذیها بالاست ولی برای بررسی مواد غذایی متحرک مثل انواع ازت، کلر و سولفات نمونه برداری در عمق حداقل 30 تا 60سانتی ضروری است.
ولی بطور کلی عامل مهم در تعیین عمق نمونه برداری عمق توسعه ریشه گیاه است مثلاً در گیاهان زراعی مثل گندم نمونه برداری بیشتر از عمق 30 – 0 صورت میگیرد ولی در گیاه دیگری مانند ذرت یا پنبه علاوه بر عمق 30 – 0 باید از عمق 60 – 30 هم نمونه برداری انجام گیرد. و در باغات نیز با توجه به گستردگی بیشتر ریشه ها معمولاً از 3 عمق 40 – 0 ، 80 – 40 و 120 – 80 سانتی متری نمونه برداری میشود.
—---------------------------------—
#آموزشی
#کود
@jpz09113931202
ازمایش خاک
🌱نمونه برداری و تجزیه خاک و گیاه برای مصرف بهینه کود(قسمت دوم)
🌱 نحوه نمونه برداری :
اگر با اوگر نمونه برداری شود تا عمق مورد نظر نمونه برداشته و در سطل مخصوص ریخته میشود. پس از آنکه همه نمونه های فرعی جمع آوری شد بدقت مخلوط و حدود 1 تا 1/5 کیلو در کیسه مخصوص ریخته و اتیکت گذاشته شود.
اگر نمونه برداری با بیل باشد بصورت زیگزاگ در مزرعه حرکت کرده چند چاله به عمق های مورد نظر حفر میکنیم به این صورت که ابتدا خاک سطحی را کنار زده و سپس چاله ای به عمق 30 – 0 حفر می کنیم و خاک چاله را بیرون آورده و بعد دیواره های چاله را تراشیده و این خاک را بعنوان نمونه اول از عمق 30 – 0 کنار می گذاریم و مشخصات نمونه را روی کارت نوشته و داخل پاکت نمونه میگذاریم و بعد چاله را از عمق 30 تا 60 حفر کرده و 1/5 کیلو خاک را از دیواره های چاله برمیداریم و به عنوان نمونه دوم کنار میگذاریم باید دقت کرد مشخصات نمونه ها تکراری نباشد و حتماً عمق نمونه برداری در مشخصات ذکر شود.
به این ترتیب از 5 چاله حفر شده نمونه خاک تهیه کرده و در نهایت عمق های مشابه را با هم مخلوط میکنیم و در نهایت یک نمونه 1/5 کیلوئی را به عنوان نمونه عمق 30 – 0 و یا 60 – 30 به آزمایشگاه ارسال میکنیم.
در نمونه برداری از خاک گلخانه لازم است حتی الامکان قبل از کود دادن و آبیاری و بعد از تسطیح نمونه برداری انجام شود. از هر 200متر مربع با اوگر یا بیلچه از عمق 15-0 و 45-15 سانتی متری خاک یک نمونه تهیه کرده، و در نهایت یک نمونه مرکب (مخلوط پنج نمونه) را برای یک گلخانه هزار متری آماده و در پاکت تمیز ریخته و به آزمایشگاه ارسال می نماییم.
—----------------------
#آموزشی
#کود
ازمایش خاک
@jpz09113931202
🌱نمونه برداری و تجزیه خاک و گیاه برای مصرف بهینه کود (قسمت سوم)
زمان نمونه برداری :
بهترین زمان برای برداشت نمونه هنگامی است که رطوبت مزرعه در حد ظرفیت مزرعه باشد که در خاکهای سنگین بافت معمولاً 3 تا 4 روز بعد از آبیاری و خاکهای با بافت سبک حدوداً یک شبانه روز بعد از آبیاری، رطوبت به حد ظرفیت مزرعه میرسد.
• برای تجزیه کلی خاک و تعیین PH–Ec و بافت و فسفر و عناصر سنگین هر زمان میتوان نمونه برداری نمود.
• برای پتاسیم زمانهای یخبندان نباید نمونه برداری نمود.
• برای عناصر متحرک بهتر است قبل از مصرف کود نمونه برداری شود.
• نمونه برداری به منظور تعیین ازت پای بوته معمولاً در بهار انجام میگردد و در زمانهای بحرانی که گیاه نیاز دارد.
تعداد نمونه :
تعداد نمونه بستگی به وسعت مزرعه دارد ولی بطور معمول از هر 5 هکتار زمین زراعی یک نمونه جهت آنالیز تهیه میشود که حداقل مقدار این نمونه 1/5کیلو گرم می باشد.
کارت مشخصات نمونه :
در این کارت بایستی مشخصاتی از قبیل نام مالک ؛ شهرستان ، منطقه ، نام مزرعه ، عمق نمونه برداری و تاریخ نمونه برداری ذکر شود
فاکتورهایی که در خاک اندازه گیری می شود، چند دسته است:
الف – فاکتورهای اصلی
ب- فاکتورهای تغذیه ای
—-------------------------
#آموزشی
#کود
@jpz09113931202
ازمایش خاک
🌱نمونه برداری و تجزیه خاک و گیاه برای مصرف بهینه کود (قسمت چهارم)
فاکتورهایی که در خاک اندازه گیری می شود، چند دسته است:
الف – فاکتورهای اصلی : که فاکتورهای « تست خاک» نامیده و در ابتدا اندازه گیری می شوند، عبارتند از:
🌱پ هاش یا واکنش خاک :یعنی میزان اسیدی و قلیایی بودن خاکه که معمولاً در گِل اشباع اندازه گیری می شود. بهترین حد آن 6 تا 7 است. کم تر از 6 میل به اسیدی و بالاتر از 7 میل به قلیایی است و اگر خاکی pH بالاتر از 5/8 داشته باشد قلیایی نامیده می شود. در ایران به علت وجود کربنات کلسیم pH معمولاً 8/7 – 7/3 است و به همین دلیل کنترل آن آسان نیست.
🌱ای سی یا شوری خاک : از مهم ترین فاکتورهای تعیین کنندۀ کِشت است و عبارت است از اندازه گیری هدایت الکتریکی عصارۀ گِل اشباع ( معمولاً) یا سایر عصاره ها که بر حسب میلی زیمنس بر سانتی متر بیان می شود. واضح است که هر چه نمک خاک بیش تر باشد هدایت الکتریکی بیشتر است ( خاک شورتر).
معمولاً EC در حد کم تر از 2 را قابل کشت برای همۀ گیاهان یا بدون شوری، 4-2 را کمی شور و غیر قابل کشت برای گیاهان حساس، 8-4 نسبتاً شور ( که برای گیاهان مقاوم خوب است) و بالاتر از 8 را خاک شور می نامند که فقط گیاهان خیلی مقاوم مثل پسته و خرما و جو را می توان در آن کاشت.
🌱بافت خاک ( Soil Texture ) یا درصد ذرات تشکیل دهندۀ خاک: بافت خاک همان چیزی است که هر کشاورزی که بیل به زمین می زند و به خاک نگاه می کند، آن را می بیند نه چیزی دیگر: نرمی خاک، تختی خاک، سبکی خاک، سنگینی خاک، حاصلخیزی و ضعیفی خاک همه و همه در نگاه اول مربوط به بافت است. آن چه که آزمایشگاه به شما اعلام می کند عبارت از سه عدد است که جمع آن ها 100 می شود و عبارت است از درصد شن (Sand) ، درصد لایی (Silt) و درصد رس (Clay) که بسته به مقدار آن ها، خاک بافت خاصی را به خود می گیرد.
🌱اس پی(درصد اشباع): میزان آبی که صد گرم خاک می گیرد تا اشباع شود (البته این عدد به مهارت آزمایش کننده هم بستگی دارد). در اختیار داشتن SP تعیین برنامه های آبیاری و کوددهی و نوع کشت کمک می کند. میزان SP در درجۀ اول به بافت خاک بستگی دارد، ولی میزان مواد آلی و گچ و نمک ها هم در نتیجۀ SP مؤثر است.
—-------------------------
#آموزشی
#کود
@jpz09113931202
برای پیوند شهریور ماه باید به نکات زیر توجه کرد:
🔪 در انجام پیوند نباید عجله کرد چون دمای مناطق مختلف ایران متفاوت است نمی توان به یک زمان خاص برای این پیوند اشاره کرد بلکه بعد از خنک شدن نسبی دما باید اقدام به انجام پیوند کرد.
🔪 در صورت گرم بودن هوا بعد از عمل پیوند باید اقدام به سایدهی به پیوندک کرد با کاغذ، فویل یا پلاستیک مانع از برخورد مستقیم نور خورشید به پیوندک شد.
🔪 بعد گرفتن پیوندک از سربرداری پایه خودداری کرد زیرا باعث تحریک رشد پیوندک شده و باعث سرمازدگی آن در زمستان می گردد.
🔪 بهتر است در پاییز و زمستان با پوششی پیوندک را پوشاند و در مقابل سرما از آن محافظت کرد.
🔪 از دادن کود ازت و آبیاری زیاد به درخت پیوند شده خودداری کرد و زمینه را برای خواب رفتن زودتر درخت پیوند شده فراهم آورد.
🔪 در بهار تا قبل از سپری شدن سرمای دیرس از باز کردن پوشش پیوندک خودداری نمود.
#پیوند
@jpz09113931202
❎ اشنایی کامل با درخت زغال( ذغال)اخته شامل گیاهشناسی ، اکولوژی ، روش کاشت پراکنش کاشت و خواص ان
✔️زغال اخته با نام علمی Cornus mas جزءگیاهان دولپه(Dicotyledon)درختی است بومی ایران و منطقه رویشی آن در جنگل های ارسباران است.
👈البته در منابع این گیاه را بومی جنوب اروپا و جنوب غربی آسیا معرفی کرده اند
👈منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند.
❇️ مشخصات ظاهری و گیاهشناسی :
✔️زغال اخته گياهي است خزان پذير با نرخ رشد کم كه ارتفاع آن به 4/5 تا 6 متر و در موارد اندكي تا 7/5 متر نيز مي رسد. جز گیاهان هرمافرودیت است.
✔️ زغال اخته در تقسیم بندی گیاهان چوبی از نظر ارتفاع و بلندی جز دسته درختک ها (درخت کوچک) است. یعنی گیاهان چوبی که تنه واحد داشته و ارتفاعی کمتر از 6 یا 7 متر دارا است.
✔️از جمله ویژگی های گیاه شناسی بارز این درختچه و طرز قرار گرفتن جوانه ها یا برگ ها در روی شاخه ها است که به صورت متقابل متلاقی است. در اين حالت زاويه انحراف 90 درجه است. زيرا هرجوانه با جوانه متقابل زاويه انحرافش 180 درجه است اما چون با جوانه بالاتر و پايين تر به صورت متلاقي قرار گرفته، لذا زاويه بين جوانه ها 90 درجه است
✔️ شكوفه هاي درخت ذغال اخته در اواخر فصل سرد زمستان، تقريباً سه هفته آخر، يا اوايل فصل بهار و پيش از پيدايش برگ ها پديدار مي شود. شكوفه هاي زغال اخته رنگ زرد بسيار زيبايي دارند و در خوشه هاي مدور بر روي شاخه هاي سخت گرد هم مي آيند . از اين رو به خوبي در زمينه تيره رنگ شاخه ها ديده مي شوند. شكوفه هاي كوچك اخته در اواسط تابستان به ميوه هاي شفتي تبديل مي شوند .
✔️ ميوه هاي بيضي شكل ذغال اخته به طول 1 تا 2/5 سانتي متر و پهناي يك سانتي متر ، در ابتدا زرد رنگ هستند و به تدريج رنگ آنها رو به قرمزي مي رود و میوه های آن طعم ترش و شیرینی دارد.به طوري كه ميوه هايي كه به رنگ قرمز تيره يا آلبالويي شوند قابل خوردن هستند . علاوه بر انسان پرندگان نيز ميوه هاي ترش اخته را بسيار دوست دارند و چنانچه در چيدن آنها تاخير شود، به سرعت توسط پرندگان خورده مي شوند.
🔸 پو ست تنه آن قهوه ای ما یل به زرد است.
❇️ اکولوژی
✔️دوره رشد این گیاه در بهار و تابستان است
👈زغال اخته ،معرف خاکهای بازی( اسیدی ) با ph کمتر از 7 میباشد در بعضی منابع ذکر گردیده که این درخت مقاومت کمی به خشکی دارا است.
💦 بارندگی سالیانه مورد نیاز ان بین 760 تا 1270 میلی متر در سال عنوان شده است
✔️در شهریور ماه این گیاه میوه می دهد.می تواند سرما تا 25- درجه سانتی گراد را می تواند تحمل نماید.
✔️گرده افشانی(Pollination) آن توسط زنبور عسل (Beer) انجام می گیرد. گلهای این درختچه زرد زنگ وخوشه ای میباشد وبه علت شهد فراوان زنبورعسل را به خود جلب می کند
برگهای این درختچه ، سبز پررنگ وبراق ونوک تیزی دارد
فاصله کاشت درختچه 5×5 در نظر گرفته میشود
این درختچه به همراه سایر درختان با هدف پرچین با فواصل 3×3 یا 3×4 کاشته میشود.
✔️از نظر ژنتیکی این درخت جز درختان جنگلی نیمه سایه پسند محسوب می شود. این گیاه خاک های مرطوب را ترجیح می دهد.
✔️درختچه زغال اخته در آب و هوای کرج در بهمن ماه گل می دهد.
✔️درختک زغال اخته حدود 300 سال عمر می کند.
🔻مصرف دارویی
👈در روسيه و قفقاز مصرف زيادي در صنعت شربت سازي و مربا سازي دارد.
👈زغال اخته سرشار از ويتامين ث و ب است و مقدار زيادي آهن و كلسيم و منيزيم دارد.
👈براي رقيق شدن خون و خونريزي است. خون ترش را قليايي مي كند و براي تصفيهْ خون به كار مي رود.
👈كليه قسمتهاي گياه مقوي و قابض است. پوست درخت اثر تب بر دارد. ميوه هاي رسيده آن در بيماريهاي عفوني و تب اسهال و ورم روده ها و خونريزي ها به كار مي رود.
👈از جوشانده پوست درخت براي معالجهْ بيماري مالاريا استفاده مي شود. 👈تقويت كنندهْ معده،وتسکین دهنده عطش نیز میباشد .
👈زغال اخته باید در محیط داری تهویه نگهداری شود
❇️ زمان کاشت :
✔️پس از چیدن میوه ان دربهار سال بعد ، هسته ی ان را ازقسمت گوشتی میوه جدا میکنید ودرپاییز سال بعد( یعنی بعد از 2 سال از چیده شدن میوه) هسته را درماسه بخوابانید و سپس ان را بکارید در واقع باید دوسال بعد از چیدن، هسته کاشته شود
نکته ❗️
✔️با توجه به اینکه ذغال اخته نسبت به خشکی مقاوم است اما برای تولید محصول خوب باید به موقع و به قدر کافی ابیاری شود
🔹نکته قابل توجه ❗️
✔️گیاه #زغال اخته باگیاه بلوبری از لخاظ شکل ظاهری وخواص شبیه هم ومفید هستند که بعضی از باغداران هردوی این میوه را یکی میدانند درحالیکه از نظر کیفیت واندازه میوه باهم تفاوت دارند ، #میوه زغال اخته هم به رنگ ابی وهم به رنگ قرمز با اندازه بزرگتر میباشد و میوه بلو بری به رنگ ابی و کوچکتر از میوه زغال اخته میباشد.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ترفند
کلیپ
نحوه ساختن اره زنجیری با فرز برقی
@jpz09113931202
[۱۰/۲۰، ۱۲:۵۰] سعید احمدی: با درود مهندس. من طی بررسیهایی که در سایتهای کالیفرنیا و کشورهای اروپایی در مورد زمان هرس گردو کردم تمام اونها زمان هرس را بعد برداشت محصول عنوان کرده بودند و این تضاد داشت یا هرس سنتی که ما در اسفند انجام میدهیم. دو دلیل براش ذکر کرده بودند اول اینکه زمانیکه هرس بعد برداشت صورت بگیره زمان زیادی داره تا فصل خواب درخت در منطقه هرس شده درخت کالوس بندی کنه و منطقه برش را ترمیم کنه در صورتیکه در هرس اسفند درخت حد اقل یک ماه طول میکشه تا بیدار بشه و تازه بعد بیداری شروع به ترمیم میکنه که در این مدت عدم ترمیم خطر ورود بیماری ممکنه بوجود بیاد. مورد دیگه که شاید مهمتر باشه عدم خروج شیرابه بعد هرس پس از برداشت هست ولی در اسفند ما خروج شیرابه را داریم که مقدار زیادی زیادی از مواد معدنی درون شاخه ها به بیرون می ریزه و همون خروج شیرابه باعث میشه تیمار ما با چسب هرس و بردو به سرعت پاک بشه و قارچها بتونن وارد منطقه برش خورده بشن تازه خروج شیرابه در اسفند خطر یخ زدگی را میتونه داشته باشه. نکته دیگه که من خودم بهش رسیدم زمانیکه ما درخت را برداشت می کنیم.کود دادن فروت ست و کلسیم را داریم چه محلول پاشی و چه خاکی حالا اگر بعد برداشت هرس کنیم و سپس کود دهی تمام عناصر جذب شده در شاخه های سالم و صحیح ذخیره میشه ولی اگر اسفند هرس بشه بخشی از این ذخایر در درخت با هرس از بین میروند و مهمتر اینکه در این حالت در واقع مقداری از کودهای داده شده به دور ریخته میشه. من در مقابل نتونستم امتیازی در هرس اسفند نسبت به بعد برداشت پیدا کنم. مطلب مهم اینکه سالهاست هرس بعد برداشت گردو در تویسرکان انجام میشه و مشکلی نداشتن
[۱۰/۲۰، ۱۲:۵۷] سعید احمدی: هرس پاییز خوبی دیگه ای که داره شاخه های سبز از خشک بهتر تشخیص داده میشن و در ضمن شما میتونید زمانیکه بالای درختان هستید شاخه های آلوده به کرم خراط را زودتر از اسفند تشخیص داده و تیمارشون کنید
#هرس
#گردو
@jpz09113931202
😱#سموم_پرکاربرد_کشاورزی (1)
▫️سم دلتامترین: یک حشره کش از گروه پایروترئیدهاست که با مکانیسم تماسی و گوارشی عمل می کند.این سم برای مبارزه با لارو پروانه ها، سوسک ها ومگس ها، سن ها و زنجرک ها وتریپس مفیداست.
▫️سم آمیتراز: یک سم حشره کش-کنه کش غیرسیستماتیک با تاثیرتماسی، تنفسی است از مزایای این سم اینست که برای انسان و دام کم خطر بوده و زنبورعسل را نیز نابود نمی کند. این سم برای ازبین بردن کنه های تارتن، پسیل پسته، مگس های سفید وعسلک پنبه استفاده می شود.
▫️سم پرمترین: یک حشره کش غیر سیستماتیک تماسی- گوارشی است که باید با دیدن آفات ازآن استفاده کرد. زیراخاصیت دور کنندگی دارد. این سم برای بسیاری از حشرات مثل لاروپروانه ها، حشرات خانگی، آفات مینوز استفاده می شود.
▫️سم دیازینون: یک سم حشره کش-کنه کش فسفره با اثرتماسی گوارشی-تنفسی است که برای مبارزه با آفاتی مثل سوسک سیاه گندم، کرک ساقه خوار، سن گلابی، کرم سفیدریشه، شپشک های سفید، شته خونی و آگروتیس مورد استفاده است.
#سم
#افت
@jpz09113931202
✅عواملی که باعث درشت شدن میوه کیوی می شود
۱. هرس صحیح درختان در زمستان
۲. تنک کردن میوه (تعادل بین برگ و میوه)
۳. هرس تابستانه (شاخه های خشک و آفت زده)
۴. تغذیه مناسب
(توجه به تغذیه برگی بعد از تشکیل میوه==》
۱. بعد ریزش گلبرگ تغذیه با فروت ست ۲ در هزار
۲. فندوقی هیومیک اسید ۱ در هزار
۳. گردویی شدن ریز مغذی ۱/۵ در هزار + آمینواسید ۰/۵ در هزار یا کلسیم بر ۲ در هزار
۴. همزمان با درشت شدن میوه استفاده از کود سولوپتاس ۱۵ کیلوگرم در هکتار در آب آبیاری
#میوه
#کیوی
@jpz09113931202
توزیع پتاسیم مصرفی در خاک سطحی به چند عامل بستگی دارد::;
ظرفیت تبادل کاتیونی
ظرفیت تثبیت پتاسیم
نسبت پتاسیم به منیزیم
#خاک
#کود
@jpz09113931202
با این حال این احتمال وجود داردکه دوقلوزایی #کیوی جزء ویژگی هایژنتیکی رقم هایوارد باشد. میوه های دوقلو زمانی تشکیل می شوند که یک یاچند جوانه گل جانبی با یک جوانه گل انتهاییترکیب شودچنین ناهنجاریهای ممکن است مربوط به نوسانات دمایی در زمان گل انگیزی ،رقابت در جذب منابعمانندکربوهیدراتها ویا هورمون تحریک شود