🔻هرگز فکر نکنید با داشتن پول زیاد شما ثروتمند خواهید بود.
در دنیای امروزی ثروت فراتر از پول است.
🔹ناپلئون هیل در کتاب کلید طلایی 15 نوع ثروت را معرفی میکند که داشتن آنها ما را ثروتمند میکند:
1- نگرش مثبت
2- رابطهی درست
3- ادب
4- یادگیری مادام العمر
5- انضباط شخصی
6- تندرستی واقعی
7- آرامش خاطر
8- خلاقیت
9- عشق ورزیدن به کار
10- داشتن برنامه و هدف
11- داشتن قلب و زبان شاکر
12- درک دیگران
13- استفاده موثر از زمان
14- بخشندگی
15- اعتماد به نفس
#ادبی
@jpz09113931202
مديريت جمعيت پسيل پسته قبل و بعد از برداشت
دکتر مهدی بصیرت، عضو هیات علمی پژوهشکده پسته کشور
🌱بر اساس اطلاعات موجود کنترل پسيل معمولي پسته در طبيعت توسط 18 گونه از دشمنان طبيعي انجام ميشود. تخم و پوره هاي پسيل معمولي پسته غذاي مناسبی براي 8 گونه از کفشدوزکهاي فعال در باغهاي پسته ميباشند.
🌱علاوه بر کفشدوزکها که از مهمترين عوامل کنترل طبيعي پسيل در باغهاي پسته به حساب ميآيند، زنبور پسيلافاگوس، سنهاي شکارگر، بالتوري سبز و کنه هاي شکارگر نيز از دشمنان طبيعي آفت پسيل معمولي پسته در ايران محسوب ميشوند.
🌱دشمنان طبیعی پسيل معمولي پسته اوایل فصل و اواخر فصل جمعیت بالاتری دارند. بنابراین مناسب است در ابتدای فصل و اواخر فصل سمپاشی كمتري صورت گیرد.
🌱قبل از برداشت، پوست رويي پسته داراي شكاف هاي منظم و نامنظم زيادي است با پاشيدن هر ماده اي روي درخت باعث بد رنگي پوست سخت میوه مي گردد. بنابراین بهتر است سمپاشي و يا حتي صابون پاشي تا حد امکان انجام نشود.
🌱 بعد از برداشت پسته در صورت آلودگي (جمعيت بالاي 15 پوره روي برگچه) به پسيل پسته مي توان از سموم كم خطر براي دشمنان طبيعي و بخصوص صابونهاي سمپاشي و مواد ظرفشويي (ريكا) كه اثر جنبی کمی روی دشمنان طبیعی دارند که براي مبارزه با اين آفت به تنهايي استفاده نمود.
🌱 حفظ حشرات مفید جهت جلوگیری از طغیان جمعیت پسیل در سالهای پیش روی ضروری است.
#پسته
#افت
#سم
@jpz09113931202
🌿بعد از برداشت در باغات چه اقدامات لازم است انجام شود.
💢 بسیاری از باغداران بعد از برداشت میوه باغ را به حال خود رها می کنند. این کار صحیح نیست و اگر از کسانی که برداشت های بسیار خوب و باغات سالم و قوی دارند بپرسید اینگونه پاسخ میدهند که برای داشتن باغ آباد باید از پاییز شروع کرد و درخت پسته را در پاییز و زمستان جهت بهار آماده کرد .
💢 اگر درخت به حال خود رها شود در بهار قطعا میوه خوبی نخواهد داشت و افت پسیل و حتی بیماری های مثل سرخشکیدگی باغ را از بین خواهند برد.
💢 در بازه زمانی بعد از برداشت تا ریزش برگها برهه بسیار حساس است که اگر با تغذیه مناسب و کنترل افت باغ را مدیریت نکنید محصول سال آینده را از دست خواهید داد.
💢برای بعد از برداشت درختان را باید یک مرحله آبیاری کرد و در آب آبیاری از نیترات کلسیم حتما استفاده کنید.
💢 با توجه به شرایط آب و هوایی در اوایل سال و سیاه شدن دانه ها و تنک شدن خوشه ها که به دلیل کمبود کلسیم در بیشتر باغات رخ میدهد باید از پاییز جهت افزایش ذخیره کلسیم در درخت اقدام کرد.
💢 چون کلسیم از ریشه های تازه رشد کرده جذب میشود و در اوایل مهر یکی از زمانهای رشد ریشه هاست به این دلیل یکی از بهترین زمانهای تامین کلسیم در مهر ماه و بعد از برداشت میباشد .
💢نیترات کلسیم را به صورت سرک یا شیربشکه استفاده کنید
کود بعدی که میتواند جهت افزایش ذخیره مواد غذایی و افزایش ریشه دهی درخت نیاز است و برای گلدهی سال آینده بسیار مفید میباشد ترکیب اوره فسفات است که هم در ریشه دهی و هم تامین ازت درختان بسیار موثر است .
💢 این ترکیب را در آب آبیاری میتوان استفاده کرد . در صورتی که قصد استفاده از اوره فسفات را دارید میتوانید در یک طرف درخت اوره فسفات و یک طرف نیترات کلسیم را استفاده کنید به هیچ عنوان این دو ترکیب را با هم در یک بشکه مخلوط استفاده نکنید .
💢برای بهتر گرده افشانی درختان در سال بعد باید ذخیره ترکیب روی , بر و ازت درختان را در جوانه ها افزایش داد .
💢برای اینکار درختان را توسط ترکیب معروف به فروت ست که همان ترکیب روی و بر و ازت میباشد محلول پاشی کنید. میتوانید در این محلول پاشی از ترکیبات اسید امینه استفاده کنید .
💢برای کنترل پسیل بعد از,برداشت میتوانید از سموم قوی استفاده کنید چون میوه جمع آوری شده و محدودیت مصرف سم ندارید .
💢البته اینجا باید متذکر شوم که با توجه به شرایط دمایی پسیل مادری به شدت تخم ریزی دارد و اگر در زمان سمپاشی تخم و یا پسیل مادری در باغ زیاد باشد سموم تاثیر آنچنانی ندارد پس حتما جهت سمپاشی برگها را با دقت بررسی کنید که پسیل در مرحله پوره باشد تا سموم به خوبی آفت را کنترل کند .
💢 کنترل پسیل در آخر فصل بسیار کمک میکند که سال آینده در اوایل بهار جمعیت پسیل زمستان گذران کمتری در باغ مشاهده شود پس سعی کنید با سم مناسب مثل فوزالون یا کلرپیریفوس یا سایپرمترین درختان را سمپاشی کنید .
💢 البته این سموم فقط بعد برداشت توصیه میشود و اگر هنوز برداشت نکرده اید به هیچ عنوان سمپاشی با این سموم را انجام ندهید .
💢برای اینکه سال آینده باغ پر از میوه و کم افت داشته باشید از هم اکنون شروع کنید.
یک باغدار خوب قبل از اینکه باغ کمبود را نشان دهد یا افت خسارت بزند اقدام به تامین عناصر و کنترل افت میکند.
#داشت
#آموزشی
#سم
#کود
#افت
@jpz09113931202
29.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سم
کلیپ متندار قارچکش و افتکش
@jpz09113931202
اصول و نحوه اختلاط سموم و کودهای کشاورزی
https://alborzbehsam.com/fa/article.php?article=22
#سم
#کود
#آموزشی
مطالبی در مورد اختلاط کود و سم
@jpz09113931202
50.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ متندار
نحوه اختلاط سموم و کود
و کاربرد قارچکش تیوفانات
#سم
#کود
#آموزشی
#علفکش
عناصر کودی دارای بر کلسیم و ماکرو میکس همچنین سموم مسی بهتر است به تنهایی استفاده شود
بعد هرس و پیوند تیوفانات از سمومی هست که در ضدعفونی و حفاظت از درخت و گیاه بسیار موثر هست از این سم برای ضدعفونی ریشه نهال و در عمل پرالیناژ به همین منظور استفاده میشود
اوره نیترات پتاسیم و سولفات منیزیم اختلاط موفقیت امیزی با اکثر افتکشها دارند افزودن اوره یا نیترات پتاسیم به کودهای میکرو تاثیر زیادی در جذب ریز مغذیها دارند افزودن صابونها و کود اوره به همراه سموم علف کش سبب تشدید کنندگی و تاثیر بیشتر این سموم میگردد از اختلاط سولفات اهن با سموم فنوکسی مثل D 4_2 بایستی اجتناب کرد زیرا سبب انسداد شیلنگ و نازل میشود از اختلاط رانداپ و پاراکوات به عنوان دو علف کش به دلیل ساختار شیمیایی و اثر بخشی متفاوت باید خودداری شود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹🔸شانکر سیتوسپورایی(فتیله نارنجی)
#هرس
#بیماری
کلیپ درخت گردو با بیماری فتیله نارنجی
@jpz09113931202
اگر روزی دنیا را دوست نداشتی، جایت را
عوض کن تا از زاویه ای دیگر به آن بنگری. دنیا از بعضی زوایا دوست داشتنی ست و در بعضی زوایا نه. در بعضی از زوایا بهتر و زیباست، در بعضی زوایا تاریک و خسته کننده.
یادت باشد تو باید جایت را عوض کنی، چرا که دنیا هرگز از جایش تکان نخواهد خورد.
#ادبی
@jpz09113931202
هورمون ریشه زایی
هورمونها در تعریف، مواد شیمایی هستند که در مقادیر کم تاثیرات شگرفی در گیاهان به جای میگذارند. امروزه از نظر علمی استفاده از عنوان «تنظیم کنندههای رشد گیاهی» (Plants Growth Regulators) بیشتر توصیه میشود. (PGRs)
یکی از اولین این تنظیم کنندهها گروه اکسینها بودند که شناخت آنها از تحقیقاتی که توسط داروین روی نورگرایی گیاهان انجام شده بود آغاز شد. اکسینهای طبیعی به مرور شناخته شدند (IAA , IBA ,…) و اکسینهای مصنوعی و تاثیرات متقابل هورمونها و اثرات هورمونها به مرور شناخته شد.
اعمال اصلی تحت اثر اکسینها:
– تشویق افزایش طول و رشد ساقه (نورگرایی و…)
– تشکیل ریشهها نابجا (ریشههای تشکیل شده در تمام قسمتهای گیاه به غیر از بذر)
– جلوگیری از ریزش برگها
– تشویق تقسیم سلولی (با مشارکت سایتوکاینینها)
– تشویق خواب جوانه انتهایی
– چیرگی جوانه انتهایی
– و ….
در گروه اکسینها مواد مختلفی وجود دارند که برای مصارف مختلف استفاده میشوند. این مواد در مقادیر خیلی خیلی کم باعث برخی اثرات در گیاهان و در مقادیر بیشتر اثرات دیگری میگذارند. برای مثال یک ماده از اکسینها به نام 2 و 4 دیکلروفنوکسیاستیکاسید (2,4D) در کشت بافت و مقادیر کم برای تولید کالوس در برخی گیاهان و در مقدار زیاد در مزارع به عنوان علفکش (برای از بین بردن گیاهان) استفاده میشود.
از کاربردهای مهم اکسینها در باغبانی استفاده از آنها برای تشویق ریشه در قلمههای ساقه و برگ است. معمولا دو ماده IBA (ایندول 3 بوتریک استیک اسید) و NAA (نفتالین استیک اسید) در بیشتر ترکیبات هورمونهای ریشهزایی استفاده میشوند. از غلظت کم این مواد برای تحریک ریشهزایی در قلمهساقهها و قلمهبرگها (و …) به عنوان محرک رشد ریشهها استفاده میکنند.
#هورمون
@jpz09113931202
#پیوند
اثرات پایه بر پیوندک
پیوند به برروی گلابی تولید میوه گس با عطر خوبی میکند
پیوند مرکبات برروی نارنج تولید میوه با پوست صاف و نازک و پراب میکند ولی اگر لیمو به عنوان پایه انتخاب شود پوست میوه کلفت و ناصاف و میوه با کیفیت پایین از نظر قند و اسیدیته میباشد
پرتقال والنسیای پیوندی برروی نارنج درشت و با کیفیت ولی برروی پایه لیمو کوچک و بی کیفیت خواهد بود
@jpz09113931202
موش رو راحت می شه از بین برد.اگر مطمئنید گوسفندو حیوان دیگه نمیره توی زمین . پیاله یا ظرف های یکبار مصرف رو پراز نصف آرد نخودچی و نصف گچ کنید و خوب هم بزنید و همه جای زمین بزارید🐭🐀موش عاشق بوی نخودچی هست میخورن تشنه می شه میرن آب میخورن گچ توی دلشون ملات می شه و تمام و شما پیروز می شید در ضمن در این روش هرگز نبایستی با دست عملیات ترکیب رو انجام داد چون موش مصرف نمیکنه به دلیل حس شامه و بوکشی ان بایستی با دستکش این کار رو انجام داد
@jpz09113931202
#مبارزه با #موش
آیا محلولپاشی با روغن ولک برای درختان #پسته ضروری است؟
در پاییز و با سرد شدن هوا، در ریشه تمامی درختان خزان کننده هورمونی به نام اسید آبسایزیک (ABA) تولید می شود که یک بازدارنده رشد است. یکی از وظایف این #هورمون ایجاد لایه جدا کننده در محل دمبرگ و در پی آن ریزش برگ و به خواب رفتن درخت می باشد. در طول زمستان برای شکسته شدن فرمول این اسید، درختان نیازمند یک میزان مشخص سرمای بین صفر تا هفت درجه سانتی گراد میباشند و در درختان مختلف این نیاز سرمایی بسیار متفاوت است.نیاز سرمایی در درختان پسته نیز بسته به نوع رقم ( اکبری، فندقی، احمد آقایی و…) متفاوت است. مثلا رقم اکبری به حدود ۱۱۰۰ ساعت، رقم اوحدی به حدود ۹۰۰ ساعت، رقم احمد آقایی به حدود ۷۰۰ ساعت و رقم کله قوچی به حدود ۶۰۰ ساعت سرمای بین صفر تا هفت درجه نیاز دارند تا بتوانند هورمون بازدارنده رشد را از بین برده و در بهار به خوبی سبز شوند. از یک دهه پیش، به دلیل افزایش نسبی دما در طول فصل پاییز و زمستان، نیاز سرمایی درختان پسته، مخصوصآ رقم اکبری به میزان لازم تامین نگردید و ضرورت استفاده از روغن ولک در بیشتر سال ها ضروری تشخیص داده شد. سایر ارقام تنها در مناطقی که #خاک سنگین (خاک رس ) دارند و یا بسیار کم آب هستند و یا از آبهای شور استفاده می کنند و این مسئله باعث تاخیر در سبز شدن درختان می شود، می تواند از روغن ولک به میزان ۳۰ تا ۳۵ در هزار استفاده نمایند.عدم تامین نیاز سرمایی باعث دیر سبز شدن درخت، ناهماهنگ سبز شدن شاخه های یک درخت، ریزش بیشتر جوانه های گل و کاهش شدید محصول، رشد کوتاه سرشاخه، کوتاه شدن میان گره ها و در نهایت کیفیت پایین محصول تولیدی می شود. محلول پاشی روغن ولک بر روی درختان، باعث می شود تا روزنه های گیاه بسته شود و تنفس گیاه بالا رفته در نتیجه باعث شکسته شدن مواد بازدارنده گردد تا درخت بتواند در بهار به موقع سبز شود. زمان محلول پاشی روغن ولک از ۱۵ بهمن ماه تا اواخر بهمن ( بعد از یخبندان های شدید زمستانه) می باشد. این کار بایستی در ساعات گرم روز انجام شود. میزان مصرف روغن، برای درختان اکبری ۴۰ در هزار و سایر ارقام ۳۰ تا ۳۵ در هزار می باشد.
#سم
#میوه
#آموزشی
@jpz09113931202
🌱تاثیر طیف های نوری در رشد گیاه
نور یکی از مهم ترین نیازها در پرورش گیاهان است. رنگ نوری که به سطح گیاه می رسد در رشد گیاه تاثیر بسزایی دارد. رنگ نور بر اساس طول موج طیف نور مشخص می شود. گیاهان قادر هستند طیف هایی از نور را بهتر از دیگر طیف ها جذب و استفاده کنند. نورهای قرمز و آبی بیشترین اثر را بر رشد گیاه دارند و نورهای سبز و زرد از اهمیت کمی برخوردارند. نورهای سبز و زرد معمولا از سطح گیاه بازتاب شده و جذب گیاه نمی شوند، که رنگ سبز گیاهان نیز به علت بازتاب این رنگ ها از سطح گیاه می باشد. گیاهان برای رشد مناسب به نسبت متعادلی از نور آبی و قرمز نیاز دارند که نور خورشید این نسبت متعادل را برای گیاه فراهم می آورد. نور آبی معمولا در رشد شاخ و برگ گیاه نقش دارد، در حالی که رنگ قرمز به همراه آبی گیاه را به گلدهی تشویق می کنند.
—------------------------
#نور
@jpz09113931202
🌱نمونه برداری و تجزیه خاک و گیاه برای مصرف بهینه کود
برای برداشت نمونه باید به کلیه نکات زیر عمل نمود.
خلاصه روش نمونه برداری :
• داشتن اطلاعات صحیح از محل نمونه برداری ؛ نوع کشت ، زمان کشت ، کودهای مصرفی ، سیستم آبیاری و غیره
• وسایل نمونه برداری مناسب ؛ بیل ، بیلچه ، سطل ، کیسه نمونه برداری ، اتیکت ، دفتر یادداشت .
• اطمینان از تمیز بودن وسایل نمونه برداری ؛ قبل از آلودگی به کود ها شیمیایی و حیوانی یا خاک سایر مزارع.
1- مکان نمونه برداری ؛
از محلهای مناسب از قبیل گودالها، پشته ها ، زیر خط کود در باغات ، محل آب بردگی در آبیاری سطحی و زیر قطره چکان در آبیاری قطره ای نباید نمونه برداری کرد . در زمینهای زراعی بایستی از وسط کرتها نمونه برداری انجام شود و همچنین نمونه برداری از وسط و یا کناره های جوی و پشته ها صحیح نمی باشد.
در باغات بایستی نمونه را از انتهای سطح سایه انداز درخت برداشت و به این نکته توجه کرد که نمونه برداری از محل تجمع کود های حیوانی ، شیمیایی و یا موادی از قبیل کاه و کلش انجام نشود .
برای تعیین محل نمونه برداری مزرعه را به قسمتهایی که از نظر خاک ، کشت و سیستم آبیاری ، شیب ، پستی و بلندی ، نحوه رشد گیاهان یکنواخت باشد تقسیم نموده و از قطعات مجزا و تقسیم شده باز نمونه مرکب برداشته شود حتی اگر مساحت کوچک باشد و در صورتی که سطح مزرعه وسیع و همگن است از هر 5 هکتنار یک نمونه تهیه شود .
2 – عمق نمونه برداری :
عمق نمونه برداری بسته به نوع گیاه و نوع مواد مورد نظری که قرار است در آزمایشگاه اندازه گیری شود دارد که در این مورد توجه به عمق ریشه های فعال هر گیاه مهم است. معمولاً از عمق 15 یا 30 سانت اول برای بیشتر تجزیه ها نمونه برداری میشود که در این عمق غلظت مواد غذایی خصوصاً مواد کم تحرک مثل فسفر و مواد آلی –ر بر و پتاسیم و ریز مغذیها بالاست ولی برای بررسی مواد غذایی متحرک مثل انواع ازت، کلر و سولفات نمونه برداری در عمق حداقل 30 تا 60سانتی ضروری است.
ولی بطور کلی عامل مهم در تعیین عمق نمونه برداری عمق توسعه ریشه گیاه است مثلاً در گیاهان زراعی مثل گندم نمونه برداری بیشتر از عمق 30 – 0 صورت میگیرد ولی در گیاه دیگری مانند ذرت یا پنبه علاوه بر عمق 30 – 0 باید از عمق 60 – 30 هم نمونه برداری انجام گیرد. و در باغات نیز با توجه به گستردگی بیشتر ریشه ها معمولاً از 3 عمق 40 – 0 ، 80 – 40 و 120 – 80 سانتی متری نمونه برداری میشود.
—---------------------------------—
#آموزشی
#کود
@jpz09113931202
#خاک
ازمایش خاک