لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استحصال شیره خرما به روش سنتی
#فرهنگ_مطالبه_گری
#خرما
با توجه به قدمت کشت خرما در ایران و ارزش تولیدات باغی در امنیت غذایی و پیشرفت کشاورزان و کشور عقب ماندگی در کشور در تمام سطوح هرکدام به نحوی بروز میکند ایا نبایستی به ارزش افزوده ای که تو فراوری هست و جدای از اون سبب اشتغالزایی برای مناطق خرماخیز میشود و رشد و ارزاوری برای کشور به ارمغان میاورد فکری کرد؟
شعار عدالت با حرف عملی نمیشه تغییرات بایستی در هر صنعتی بروزرسانی بشه از جمله کشاورزی که پایه امنیت غذایی و سلامتی برای کشور هست
کلیپ فراوری سنتی خرما
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ تصویری معرفی ارقام مختلف انگور
#انگور
@jpz09113931202
@jpz09113931202
#کود
#برگی_از_کتاب
تاثیرات مثبت انتاگونیسم;;;;
با مصرف کودهای سولفاته اثر ارسنیک اضافی در گیاه خنثی و یا کم اثر میشود _یا کلسیم و یا منیزیم برای کنترل جذب مس اضافی به خاک داده میشود
_منگنز با تبدیل اهن دو ظرفیتی که فرم قابل استفاده اهن میباشد به کاتیون سه ظرفیتی انرا خنثی میکند و سبب کلروز ناشی از کمبود اهن شود
_و یا در حضور غلظت بالای فسفات کاتیون اهن دوظرفیتی رسوب میکند
#کود
@jpz09113931202
تاثیرات انتاگونیستی:::::
بیشبود منگنز سبب تبدیل اهن دوظرفیتی به اهن سه ظرفیتی و درنتیجه رسوب اهن و کلروز ناشی از کمبود اهن گردد
_در صورت کمبود منگنز و بیشبود اهن سبب سمیت و کلروز منگنز گردد
_منگنز بالا علاوه بر رسوب اهن دوظرفیتی سبب کاهش جذب ازت میگردد
_ازت بالا جذب بور را کاهش میدهد
_کلروز و نکروزهای ناشی از عناصر میکرو و پتاسیم در نتیجه سنتز نشدن پروتئین میباشد
که انزیمهای کارشان را به نحو درست انجام نمیدهند
_احتمالا تجمع زیاد اسید امینه در برگ سمیت ایجاد کند
_مصرف پتاسیم در صورت ازت بالا سبب کاهش منیزیم میگردد
_به دلیل انتقال کند کلسیم در گیاه برای تخمین میزان کلسیم ازمون برگ ایده ال نیست بلکه گمراه کننده هست
#برگی_از_کتاب
🌱پنج نکته ای که باید در مورد استفاده از کود اوره بدانید 🌱
1) اوره همیشه منبع اصلی نیتروژن برای گیاهان نیست.
اوره اولین بار توسط یک شیمیدان آلمانی ساخته شد. تا قبل از آن زمان، منابع طبیعی نیتروژن مانند فضولات حیوانی و انسانی و کمپوست تنها وسیله ای بود که می شد این عنصر مهم را به خاک اضافه کرد.
سایر ترکیبات شیمیایی به عنوان کودهای شیمیایی عمومی در طول قرن گذشته مورد استفاده قرار گرفته اند. نیترات آمونیوم (N2H4O3) یکی از این ترکیبات است و نسبت NPK آن 0-3-34 است. اوره با درجه NPK 0-46 مقرون به صرفه تر است. امروزه 90 درصد اوره تولید شده در کودهای کشاورزی مصرف می شود. ناخالصی ها و استفاده نادرست از کود اوره می تواند به گیاهان آسیب برساند.
یکی از ناخالصی های رایج در کودها، اوره (C2H5N3O2) است که علیرغم قابلیت تجزیه در خاک، ماندگاری طولانی دارد و فرآیند سمی گیاهی دارد.
مانند همه منابع نیتروژن، اوره به تنهایی می تواند به گیاهان آسیب برساند: نیتروژن باعث اختلال در جوانه زنی بذر یا جلوگیری از آن می شود و نیتروژن بیش از حد گیاهان را می سوزاند.
3) باکتری های موجود در خاک کود اوره را تجزیه می کنند.
اولین قدم در تبدیل نیتروژن از اوره به شکلی که به آسانی در دسترس گیاهان باشد، تبدیل آن به آمونیاک یا یون های آمونیوم و یون های بی کربنات است. باکتری های معمولی به نام باکتری اکسید کننده آمونیاک، این کار را به سرعت از طریق آنزیم اوره آز انجام می دهند. بنابراین، طی فرآیندی به نام نیتریفیکاسیون، آمونیاک به نیتریت اکسید می شود و نیتریت توسط باکتری های اکسید کننده نیتریت به نیترات اکسید می شود.
هر دو شکل نیترات نیتروژن و آمونیوم به ترتیب توسط گیاهان جذب می شوند.
4) کود اوره بر PH خاک تأثیر می گذارد.
در طی فرآیند نیتریفیکاسیون، تعداد یون های هیدروژن آزاد در خاک افزایش می یابد که منجر به حالت اسیدی در خاک می شود. علاوه بر این، هنگامی که گیاهان یون های آمونیوم را جذب می کنند، یون های هیدروژن را در خاک آزاد می کنند. بنابراین باید دقت شود که اسید اضافی با مصرف ترکیباتی مانند کربنات کلسیم خنثی شود.
5) رشد گیاهان سالم به کیفیت بستگی دارد نه کمیت.
همانطور که قبلا ذکر شد، دریافت بیش از حد اوره و افزودن بیش از حد نیتروژن به خاک به گیاهان آسیب می رساند. همچنین از طریق نفوذ به آب های زیرزمینی بر محیط زیست تأثیر منفی خواهد گذاشت.
بنابراین، در حالی که کودهای اوره یکی از اساسی ترین و پرمصرف ترین کودها هستند، باید با احتیاط فراوان مصرف شوند تا تأثیر مثبت بر گیاهان و کمترین تأثیر منفی بر محیط زیست داشته باشند.
#کود
#اوره
@jpz09113931202
خواب یا رکود بذر و روش های مختلف شکستن
https://www.bbk-iran.com/article/4208/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D8%B0%D8%B1-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D9%86-%D8%A2%D9%86
#کاشت بذر و نحوه برطرف کردن رکود بذری
@jpz09113931202
استراتیفیکاسیون
هدایت شده از دانستنیها
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جمع آوری علوفه با گاری
کلیپ مراحل رشد مکانیزاسیون در غرب
#ایده
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کشاورزی مبتکرانه
🔹 وقتی مساله نیروی محرکه باشد، از اسب هم میتوان استفاده کرد.
#ایده
#برداشت
کلیپ مراحل رشد مکانیزاسیون
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایده
کلیپ مترسک کلاغ پران
@jpz09113931202
نيمرخ خاک :
مجموعه افق هاي خاک را نيمرخ خاک مي نامند و طبقه بندي خاک هاي مختلف بر اساس مشخصات نيمرخ يا پروفيل خاک صورت مي گيرد. افق هاي اصلي خاک عبارتند از :
O1 شامل برگ ها و بقاياي آلي تجزيه نشده
O2 مواد آلي تجزيه شده
A1 افق مواد معدني آبشويي يافته، حاوي هوموس و تيره رنگ است
A2 مواد معدني شستشو يافته به رنگ روشن
B1, A3 افق هاي حد فاصل A2, B2 که تحت فرسايش هستند.
A3 تحت آبشويي قرار دارد و قسمتي از مواد آلي، رس و آلومينيوم خود را از دست داده
B2 افق تيره رنگ و ناحيه حداکثر تجمع مواد B3 مشابه مواد مادري C مواد مادري
افق O محل تجمع بقاياي گياهي تجزيه شده که در حدود 20 تا 30 % کل مواد آلي خاک را تشکيل مي دهد. افق O به افق هاي O , O1 تقسيم مي شود. در افق O مواد آلي تجزيه نشده وجود دارد.
افق A لايه تقريباض سطح الارض خاک زير افق O که داراي هوموس فراوان يعني مواد آلي تجزيه فراوان دارد که در خاک هاي خوب در حدود 5 تا 6 درصد خاک را تشکيل مي دهد و محل تجمع ريشه گياهان است. افق A به دو افق A1,A2 تقسيم مي شود. افق A1 به علت دارا بودن مواد هوموسي رنگ تيره تري دارد. افق A2 هوموس کمتري دارد و شستشوي مواد از اين افق به حداکثر ديده مي شود.
افق C : لايه ناحيه عميق خاک که سنگ بستر نيست لکن شبيه به مواردي است که تصور مي رود خاک از آن حاصل شده و اغلب همراه مواد اوليه تشکيل دهنده خاک (سنگ و قوله سنگها) است.
افق R: شامل سنگ بستر محکم و يک پارچه از قبيل ماسه سنگ و سنگ آهک و گرانيک و غيره است.
#خاک
#خاکشناسی
@jpz09113931202
🌱تفاوت بین بافت و ساختمان خاک
🔹ساختمان خاک ترتیب و نحوه قرار گرفتن اجزای درون خاک را نشان می دهند که این مواد تمایل اجزای ریز و هوموس برای چسبیدن به یکدیگرند.
🔸بافت خاک نیز نشان دهنده اندازه ذرات خاک می باشد. اندازه ذرات از شن و سنگریزه تا ذرات ریز رس می باشد
#خاک
#خاکشناسی
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
Fatemeh Mehlaban - Atash Karevan.mp3
11.01M
هدایت شده از دانستنیها
Fatemeh Mehlaban - Atashe Javedan.mp3
4.66M
@jpz09113931202
#کلسیم
#پتاسیم
#منیزیم
درختان سیب و گلابی با توجه وفور کلسیم در بافتهایشان دچار عوارض کمبود کلسیم نظیر مغز تلخی میشوند که به دلیل بلورهای رسوبی کلسیم میباشد چرا که کلسیم کم تحرک بوده و در مواقع گرم و یا ابیاری کم و یا مصارف کودهای ازته به جای انتقال به میوه در برگها تجمع میابد کاهش PH و فسفات و یا افزایش سدیم در بافتهای حاوی اکسالات کلسیم کمی تحرک ایجاد میشود پتاسیم نقش انزیمی دارد ودر محصولات میوه و اجیلی مورد نیاز بیشتری هست منیزیم از عناصر تشکیل دهنده کلروفیل میباشد ودر فتوسنتز نقش موثر دارد ودر تعدادی از واکنشهای انزیمی نقش دارد و به همراه کلسیم در پکتات تیغه میانی یافت میشود
#برگی_از_کتاب
27.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ متنی اندازه ذرات تشکیل دهنده خاک
_نقش لایه کاسپاری
_عناصر تشکیل دهنده DNA و نحوه چیدمان ان برروی کروموزوم
#خاک
#بیولوژی
@jpz09113931202
هرس انار🌻🌻🌻🌻
در مورد هرس درخت انار توجه به نکات زیر ضرورت دارد
1- بیش از 70درصد میوه های مرغوب انار در سایه انداز پائین درخت انار شکل میگیرد؛ لذا حفظ شاخه های پیرامون تنه که با زاویه مناسب به تنه متصل است در عملیات هرس لازم میباشد
2- به منظور گردش مناسب هوا در باغ و انجام راحت عملیات باغداری حفظ فاصله مناسب بین درختان لازم میباشد
3- موقع هرس به این مهم توجه شود که نورآفتاب در همه قسمتهای درخت جریان داشته باشد
تهویه و نور آفتاب باعث کاهش و پیشگیری بیماریها و افزایش کیفیت میوه میگردد
4- به منظور تولید میوه با کیفیت ؛ارتفاع درخت انار را کوتاه نگه دارید ( حدود3متر)
5- شاخه هایی که میوه ضعیف و بی کیفیت تولید میکند در عملیات هرس حذف شود
6- با حذف شاخه های مرتفع تولید میوه بدون کیفیت کاهش می یابد و قسمتهای دیگر درخت از مواد غذائی که توسط ریشه جذب میشود بیشتر بهره میبرد
7-درخت انار ، بسیار آفتاب دوست بوده و برای تولید میوه های آبدار وابستگی زیادی به نور آفتاب دارد . تُنُك كردن مركز تاج درخت انار نقش مهمی در رسيدن نور كافي به شاخه های میانی درخت انار و تولید انارهای آبدار و خوشرنگ دارد .
- 8- سربرداري ساليانه موجب حفظ ارتفاع درخت خواهد شد.
9-ميخچه ها محل تشكيل گُل و نهايتاً ميوه ميباشند. طول ميخچه ها حدود 1 تا 20 سانتيمتر بوده و جوانه هاي گُل بصورت منفرد، مزدوج و يا فراهم بر روي اين شاخه هاي باريك رشد ميكنند. ميخچه ها را به هيچ عنوان نبايد هرس نمود . احتمال تشکیل میوه بر روي ميخچه ها تا سال سوم پس از رويش وجود دارد.
10- - هنگام هرس درخت انار دقت نمائید که شاخه های ضخیم در سه مرحله از تنه جداشوند تا موجب صدمه دیدن تنه درخت نشود.
11- هرس تابستانه يا هرس سبز يا همان هرس باردهي به منظور هدايت درخت براي توليد جوانه هاي جانبي و رويش جوانه گل و برگ بروي آنها در اواسط تابستان انجام ميشود. اين نوع هرس از اوائل مرداد ماه و پس از كامل شدن گلهاي دوم انار آغاز و ميتواند تا اواخر پائيز ادامه يابد. در اين هرس علاوه بر حذف پاجوشها، تنه جوشها، نركها، شاخه هاي خشك شده و بيمار، نسبت به قطع سرشاخه هاي چوبي و حذف جوانه انتهايي اقدام ميكنند.
12-هرس خشک یا زمستانه (برای حذف شاخه های شکسته، خشک، مریض، تودرتو و سربرداری )
در زمان #هرس زمستانه ضمن حذف همه موارد قابل حذف از روي درخت ، تاكيد بر حفظ اسكلت اصلي و مراقبت از ارتفاع مناسب درخت است. حذف كنده هاي نابجای درون تاج و كنده هاي جانبي نابجا از موارد اصلي جهت حفظ اسلوب درخت ميباشند.
13- برای داشتن یک باغ #انار تجاری ، ارتفاع تاج درخت نبايد بيش از سه متر باشد و شاخه هاي فرعي درخت نیز نبايد بيشتر از شعاع 1.5 متري درخت گسترش يابند.
اموزشی
@jpz09113931202