کود بیولوژیک چیست؟
جمعیت زیادی از یک میکروارگانیسم خاص یا گروهی از میکروارگانیسمهای مفید برای افزایش بهرهوری خاک هستند که باعث تثبیت نیتروژن جو یا محلولسازی فسفر خاک یا تحریک رشد گیاه از طریق سنتز مواد تقویتکننده رشد میشوند.
کودهای زیستی مبتنی بر منبع انرژی تجدیدپذیر، مقرونبهصرفه و سازگار با محیطزیست هستند که میتوانند به صرفهجویی در هزینههای بالای موردنیاز برای خرید کودهای شیمیایی کمک کنند.
کود زیستی (بیولوژیک) حاوی میکروارگانیسمهای زندهای است که وقتی روی بذرها، سطح گیاهان یا خاک اعمال میشود، ریزوسفر گیاه را اشغال میکند و با افزایش تأمین یا در دسترس بودن مواد اولیه و مواد مغذی برای گیاه میزبان، رشد گیاهان و درختان را تقویت میکند و حاصلخیزی خاک را افزایش میدهد.
کودهای زیستی (مواد تلقیحی میکروبی) باعث بهبود حاصلخیزی خاک و افزایش جذب مواد مغذی و جذب آب در خاکهای دارای کمبود میشوند، در نتیجه به استقرار بهتر گیاهان کمک میکنند.
کودهای زیستی همچنین مواد رشددهنده و مواد شیمیایی ضد قارچ را ترشح میکنند و همچنین جوانهزنی بذر و رشد ریشه را بهبود میبخشند.
بنابراین، استفاده از کودهای زیستی باعث غنیسازی خاک خواهد شد و هزینه کمتری نسبت به کودهای شیمیایی که به محیطزیست آسیب میرسانند و منابع انرژی تجدیدناپذیر را تخلیه میکنند دارد.
میکروارگانیسمهای موجود در کودهای زیستی چرخه مواد مغذی طبیعی خاک را بازیابی میکنند و مواد آلی خاک را میسازند. از طریق استفاده از کودهای زیستی، میتوان گیاهان سالم را پرورش داد، درحالیکه پایداری و سلامت خاک را نیز افزایش میدهد.
با کاربرد کود بیولوژیک میتوان انتظار کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و آفتکشها را داشت اما کودهای بیولوژیک هنوز قادر به جایگزین شدن با آنها نیستند. ازآنجاکه #کود بیولوژیک چندین نقش مهم را ایفا میکنند، اصطلاح علمی ترجیحی برای چنین باکتریهای مفیدی، ریزوباکترهای محرک رشد گیاه است.
@jpz09113931202
از انجاییکه برای فعالیت این میکروارگانیسمها در شرایط هوازی احتیاج به هوا و اکسیژن میباشد لذا تقریبا30 سانت بالایی خاک بافت زنده ودارای فعالیت زیستی مناسب میباشد و خاک زیرین به دلیل عدم این موجودات مفید به دلیل تراکم خاک و تهویه نامطلوب فاقد ابن میکروارگانیسم ها میباشد و اصطلاحا قسمت مرده خاک معرفی شده به همین دلیل در کاشت نهال خاک رویین را در زیر ریشه قرار داده تا در رشد نهال مفید واقع شود
پس ما سه نوع کود ارگانیک داریم:
♻️معدنی
♻️آلی
♻️بیولوژیک
کودهای معدنی که از معدن استخراج میشوند
کودهای آلی که نتیجه فعالیت موجودات زنده است مثل حیوانات
کودهای بیولوژیک یا زنده
البته اگر بخواهیم دقیق تر رده بندی کنیم باید بگوییم کودهای بیولوژیک یک پله از کودهای معدنی و آلی بالاتر هستند چون این محصولات در واقع کود به حساب نمی آیند بلکه کود ساز هستند،
محصولات بیولوژیک مانند کودهای حاوی باکتری های مفید در خاک شما شروع به ساخت #کود و مواد معدنی و…. می کنند.
@jpz09113931202
☑️ تحت چه شرایطی باید از تغذیه برگی استفاده کرد⁉️
تحت شرایط خاصی، محلول پاشی برگی نتایج بهتري نسبت به کاربرد خاکی دارد.
🔺1- هنگامیکه فعالیت و رشد ریشه ها به دلیل تهویه کم خاك، رطوبت بسیارپایین و یا بسیار بالاي خاك و آلودگی به بیماري نماتد و خسارت آفات و جوندگان کاهش یافته است.
🔺2- هنگامیکه نیاز به رفع سریع کمبود مواد غذایی احساس می شود (براساس آنالیز برگ یا مشاهده اي).
جذب مواد عذایی از طریق برگ خیلی سریعتر از ریشه انجام می شود. یکی از مزیتهاي تغذیه برگی، واکنش سریع گیاه به مواد غذایی بکار برده شده است. راندمان جذب موادغذایی در تغذیه برگی 8 تا 9 برابر بیشتر از هنگامی است که کاربرد خاکی صورت گرفته باشد. بنابراین هنگامیکه علائم کمبود دیده می شود، یک راه سریع اما موقت رفع کمبود، تغذیه برگی می باشد.
🔺3- هنگامیکه دسترسی مواد غذایی در خاك کاهش یافته است. در خاکهایی که داراي شرایط خاصی مانندPH بالا، رطوبت بیش از حد و یا خیلی کم خاك، دماي پایین و نامتعادل بودن عناصر غذایی در خاك هستند، ممکن مواد غذایی در دسترس ریشه قرار نگیرند. بعنوان مثال، دسترسی عناصر میکرو درPH بالا کاهش پیدا می کند. در چنین شرایطی، تغذیه برگی عناصر میکرو موثرترین راه جهت عرضه این عناصر به گیاه می باشد.
🔺4- هنگامیکه ریشه ها قادر به جذب کافی مواد غذایی در یک مرحله بحرانی از رشد گیاه نباشند.در زمان اوج تقاضا براي مواد غذایی، تغذیه برگی می تواند به کمک جذب ریشه آمده (مخصوصا رشد مغز) و بسیار کارآمد باشد. گیاهان در مراحل مختلف رشد خود، نیازهاي غذایی متفاوتی دارند. در این مواقع کنترل تعادل موادغذایی درخاك مشکل است. تغذیه برگی در مراحل کلیدي رشد گیاه جهت افزایش کمی و کیفی محصول ضروري است.
🔺5- هنگامیکه کیفیت بالاي محصول مد نظر باشد، تغذیه برگی در اواخر دوره رشد رویشی می تواند کیفیت محصول تولیدي را افزایش دهد.
🔺6- هنگامیکه مقاومت به آفات و بیماریها مد نظر باشد، تغذیه برگی با مواد غذایی حاوي فسفر و پتاسیم می تواند توسعه بیماریها را کاهش داده و افزایش کمی و کیفی محصول را به دنبال داشته باشد.
🔺7- هنگامیکه میزان محصول زیاد و عدم تغذیه کافی و یا برگ ریزي قبل از موعد باعث کاهش گسترش و ضعف ریشه شده باشد. در چنین شرایطی در سال بعد ریشه ها قادر به جذب کافی نیازهاي غذایی گیاه نبوده و بایستی از طریق تغذیه برگی این نقیصه را جبران نمود.
#کود
#تغذیه
@jpz09113931202
♻️ در این مقاله علمی با مفاهیم وواحد های EC ( شوری اب ) و میزان ایده ال EC اب های کشاورزی و .. بیشتر اشنا می شوید :
✍ای سی یا هدایت اکتریکی که در انگلیسی (EC ) مخفف ( Electrical Conductivity) است، نشان دهنده میزان املاح هادی موجود در آب می باشد
☑️ واحد هدایت الکتریکی ohm-1 یا mho میباشد و واحد هدایت الکتریکی ویژه آب µ mho/cm (میکرو موس بر سانتیمتر) که در سیستم SI با µSiemens/cm (میکرو زیمنس بر سانتیمتر) نمایش داده میشود.
☑️ معمولاً وقتی از واژه هدایت الکتریکی آب استفاده میشود منظور همان هدایت الکتریکی ویژه آب میباشد. با توجه به این که هدایت الکتریکی رابطه مستقیمی با TDS(سختی اب) و نمکهای محلول در آب دارد، لذا اندازهگیری آن به منظور کنترل کیفیت آب از اهمیت زیادی برخوردار است.
📗اندازه گیری هدایت الکتریکی :
☑️ یکی از راه های ساده تعیین غلظت املاح محلول در آب، اندازه گیری 👈 (هدایت الکتریکی) است.
🔹 آب مقطر یا آب خالص تقریباً هادی جریان الکتریسیته نیست
☑️ ولی اگر در آب نمکهای محلول وجود داشته باشد آب را هادی جریان الکتریسیته می کند.
👈هر چه مقدار املاح حل شده در آب بیشتر باشد قابلیت هدایت الکتریکی نیز افزایش می یابد؛ به عبارت دیگر مقاومت الکتریکی آن کاهش مییابد.
☑️ با توجه به نقش درجه حرارت در میزان هدایت الکتریکی آب، اندازه گیریها نسبت به درجه حرارت استاندارد که 25 درجه سانتیگراد است باید محاسبه شودکانال پیام سبز
☑️ هدایت الکتریکی به ازاء افزایش هر درجه سانتیگراد تقریباً 2% افزایش مییابد.
☑️هدایت الکتریکی آب باران بین 2 تا 100 میکرو موس بر سانتیمتر تغییر می کند . در آبهای سطحی و زیرزمینی از حدود 90 میلی موس بر سانتیمتر شروع شده و به چندین هزار میکرو موس میرسد.
☑️ هدایت الکتریکی آب دریاهای آزاد حدود 90,000 میکروموس است که این میزان در دریاچههای شور چندین برابر دریاهای آزاد است.
♻️ واحدهای اندازه گیری هدایت الکتریکی:
☑️ این واحدها در سیستم متریک عبارتند از:
موس بر سانتیمتر که بصورت EC نشان داده می شود.
👈میلی موس بر سانتیمتر
بصورت 3-10 EC x نشان داده میشود.
👈و میکروموس بر سانتیمتر
بصورت 6 -10 EC x نشان داده میشود.
▪️هر واحد EC معادل 640 ppm از املاح موجود در اب میباشد.
❗️نکته :
بعلت افزایش فشار اسمزی ، EC بالا از جذب عناصر و #آب ، از محلول غذایی جلوگیری میکند.
♻️ هرچه غلظت یونها بیشتر باشند، جریان الکتریکی بیشتری برقرار شده و عدد بالاتری نشان میدهد و هر چه غلظت عناصر کمتر شود، عدد هدایت الکتریکی کمتری نشان داده میشود.
☑️ تغییرات Ec از 0 تا 25 شماره گذاری شده و معمولا مناسبترین آن کمتر از 2 میباشد.
☑️ هر چند میزان حساسیت گیاهان مختلف به #شوری متفاوت می باشد ولی معمولا EC های بالاتر از 3 به تدریج بر رشد و کیفیت گیاهان اثر منفی خواهند گذاشت.
☑️ بنابراین به عنوان نکته پایانی این مقاله توصیه میشود برای ساختن محلولهای غذایی از آبی که هدایت الکتریکی آن کمتر از 1 میباشد استفاده نمایید زیرا پس از ساخت محلول غذایی EC آن به نسبت اضافه کردن عناصر غذایی افزایش مییابد. برای مثال ، اگر EC آب مصرفی معادل 2 باشد پس از اضافه کردن ترکیبات غذایی، هدایت الکتریکی آن بیشتر از 2 و نزدیک 3 خواهد شد.
@jpz09113931202
#شوری اب ( EC - الکتریکال کنداکتیوی ) electrical conductivity
🏮تفاوت ورابطه (TDS ) با الکتریکال کنداکتیویتی ( EC)
♻️ کنداکتیویتی یا همان EC (هدایت الکتریکی ) توانایی انتقال جریان الکتریکی توسط محلول را نشان می دهد.و TDS ( سختی اب) ، ذرات جامد حل شده در محلول می باشد.
☑️ بین TDSو EC رابطه مستقیم وجود دارد .مثلا در TDS هرچه مقدار ذرات جامد حل شده مثل نمک دراب بیشتر باشد ، میزان رسانایی ( هدایت الکتریکی) یاهما EC بیشتر و بالاتراست, چون زمانی که میزان ذرات حل شده در آب زیاد باشد تبدیل به یون می شوند که باعث ایجاد بار مثبت یابار منفی می شوند و در نهایت هدایت جریان به وجود می آید.
💥تاثیر دما :
☑️ دما بر فعالیت یون های موجود در محلول تاثیر می گذارد ولی بر تمرکز یا همان تجمع آن ها تاثیر نمی گذارد.
☑️ بنابراین دستگاهها با تصحیح دمایی ، تاثیر دما بر افزایش جریان را اصلاح می کنند.
☑️ نحوه اندازه گیری TDS
💢 اندازه گیری با استفاده ازکنداکتیویتی متر انجام می شود و سپس TDS با استفاده از یک فرمول ثابت ریاضی در دستگاه محاسبه و نشان داده می شود.
🌈تفاوت بین میکرو زیمنس و میلی زیمنس چیست ؟
☑️ هردوی اینها واحدهای هدایت الکتریکی هستند .
👈هر 1000 میکرو زیمنس معادل 1 میلی زیمنس می باشد.
☑️ با توجه به میزان فلزات ، موادمعدنی و نمک های متفاوت که هدایت بیشتر یا کمتری نسبت به هم دارند ظریب تبدیل متفاوتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.تحقیقات نشان داده ضریب تبدیل را بین ( 0.5 تا 0.7 ) در شرایط مختلف می توان در نظر گرفت .
✍ روش محاسبه تبدیل میلی زیمنس به PPM باتوجه به اعداد ضرایب فوق
☑️ ابتدا میلی زیمنس را با ضریب 1000 به میکرو زیمنس تبدیل می نمایید ، سپس با فرض ضریب 0.7 مقدار EC را در ضریب حاصل ضرب می کنید
برای مثال :
فرض کنید عدد خوانده شده 2/5 میلی زیمنس باشد. آن را در 1000 ضرب میکنید حاصل میشود = 2500 میکرو زیمنس
حالا عدد 2500 میکروزیمنس را در ضریب عدد 0.7 ضرب می کنید در نتیجه ، عدد 2/5 می شود = 1750 (ppm )
☑️ اگرچه TDS و هدایت الکتریکی یکی نیستند ولی رابطه بسیار نزدیکی بین آن ها هست. آن ها دو پارامتر مجزا هستند. TDS شامل مجموع ذرات جامد حل شده در آب می باشد. و EC هدایت الکتریکی یعنی توانایی انتقال الکتریسته می باشد.
☑️ تنها روش صحیح اندازه گیری TDS ، محاسبه وزن ذرات جامد حل شده بعد از تبخیر مایع می باشد.
👈 آیا تا به حال لکه های سفید بعد از شستن لیوانی که با هوای محیط خشک شده است را دیده اید ؟ آن همان TDS است !
☑️ ذرات جرم دارند پس میتوانیم وزنشان را محاسبه کنیم. اما این کار در محیط آزمایشگاهی امکان پذیر است
☑️ بنابراین می توان TDS را براساس هدایت آب تخمین زد با توجه به اینکه مولکول های اکسیژن و هیدروژن آب ( H2O ) هیچگونه بار الکتریکی ندارند و اکثر فلزات ، مواد معدنی و نمک ها بار الکتریکی دارند امابا افزایش TDS هدایت الکتریکی افزایش و بالعکس کاهش می یابد
.
☑️ اندازه گیری TDS تعداد ذرات در میلیون می باشد( PPM) می باشد ( part per million)
#خاک
#آبیاری
@jpz09113931202
@jpz09113931202
#هرس
طبق قاعده پولاریته جوانه انتهایی نسبت به جوانه پایینتر خود و حتی جوانه ای که برروی شاخه جانبی قرار دارد اگر بالاتر از جوانه شاخه اصلی باشد قدرت رویش و تولید جوانه و شاخه قویتر را دارد و این قدرت جوانه که با نسبت بقیه بالاتر است این کنش وجود دارد بنابراین اگر شاخه ای به دلایل قدرت رویشی و یا به دلیل ژنتیکی توان رشد و ایجاد شاخه لیدر قوی را دارد و سبب ایجاد تاج صنوبری و راست قامت نظیر گلابی میشود با ایجاد خمش در شاخه این خصیصه شاخه طبق قانون قطبیت یا پولاریته سبب میشود که جوانه انتهایی به جای اینکه از حداکثر رشد برخوردار باشد به نسبت خمش و اینکه اگر جوانه های وسطی از نظر ارتفاع در موقعیت بالاتری باشند رشد جوانه ها به ترتیب ابتدا جوانه بالاتر وسط و سپس جوانه های چپ و راست جوانه بالاتر و به همین منوال تا پایینترین جوانه توان رشد رویشی نصیبشان خواهد شد در ایجاد فرم و تربیت تاج بایستی در خمش زاویه 45 تا 60 درجه مدنظر باشد تا با ایجاد پینه در زاویه مابین شاخه و تنه شاخه بالارو به شاخه باز و تحریک از فاز رویشی به زایشی و سبب باز شدن وسط تاج و نورگیری و جریان هوا و تولید محصول با راندمان بالاتر گردد جریان خمش و تولید محصول در درختانی که شاخه پربار دارند و سبب خمش و افقیت این شاخه ها و در سال بعد با ایجاد شاخه برروی چنین شاخه های افقی تولید میوه و حجم شاخه بالاتر میگردد و برعکس این قضییه در درختانی که ژنتیکی دارای شاخه های با غالبیت انتهایی و رشد رویشی بیشتر مثل #گلابی و #گیلاس هستند اگر اقدام به تربیت تاج و با هرس اصولی و خمش نشوند دیرتر وارد باردهی میشوند
42.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘تأثیر pH آب سمپاشی در پایداری سموم:
سؤال بسیار مهم و اساسی که در رابطه با کنترل شیمیایی آفات مختلف به ذهن متبادر می شود این است که چرا برخی سموم آفات را کنترل نمی کنندو یاچرا نتیجه استفاده از سموم مختلف رضایت بخش نیست؟
بصورت طبیعی باید گزینه ها و احتمالات مختلفی را برای پاسخ به این سؤال مطرح کرد از جمله آنکه آیا پس از سمپاشی بارندگی اتفاق افتاده یا سم کیفیت نداشته یا آفت نسبت به سم مقاوم شده و سؤالات مختلف دیگر.
بررسیهای مختلف نشان داده اند که مقاومت آفات نسبت به سموم،اصلی ترین دلیل عدم کارآیی سموم است؛بصورتی که پسیل پسته در پاره ای از موارد بصورت کامل نسبت به سم آمیتراز و سایر سموم از جمله زولون مقاوم شده است.
از مقاومت آفات نسبت به سموم که بگذریم یکی از مسایلی که از دید باغداران مخفی مانده، pH آبی است که سم به آن اضافه شده و نهایتاً روی درختان پاشیده می شود.
متأسفانه آبی که از اغلب چاههای کشاورزی بیرون می آید (برخلاف تصور عموم که فکر می کنند اسیدی است)بشدت قلیایی بوده و pH آن بشدت بالاست.
@jpz09113931202
بررسیها نشان داده اند که pH بالای آبی که بمنظور سمپاشی و پر کردن تانکرهای سم پاش استفاده میشود متأسفانه موجب شکسته شدن فرمولاسیون سموم مورد استفاده و کاهش تاثیر آنها بر روی #آفت میشود.
در pH های بالاتر از 7(آب های قلیایی) تاثیر بسیاری از سموم ارگانوفسفات و کربامیدی روی آفت کاهش پیدا می کند.
کاهش یافتن اثر سموم در نتیجه pH بالای آب را اصطلاحاً هیدرولیز شدن یا شکسته شدن آلکالینی می نامند.
آفتكش ها عموما عملكرد بسيار خوب در محلول كمي اسيدي با PH كمتر از 7 دارند.
اگر منبع آب مورد استفاده در سمپاشي PH بيش از 7 داشته باشد، ميتواند بركارايي آفتكش اثر منفي بگذارد.
بهرحال در مورد برخي از آفتكش ها استثناهايي هم وجود دارد. بنابراين قبل از كاربرد هر نوع سم خواندن برچسب آن خيلي مهم است.
واکنش هیدرولیز شدن بستگی به چند فاکتور اساسی از جمله میزان حساسیت سم مورد نظر نسبت به آب دارای pH بالا، مدت زمانی که سم با آب تماس دارد(بهتر است سم اضافه شده به آب سریعاً استفاده شود)،درجه حرارت محلول سم و درجه pH خود سم دارد.
در pH های بالاتر از 8، سم به سرعت توسط آب هیدرولیز میشود.نکته جالب اینجاست که به ازای هر1 درجه افزایش pH آب،میزان شکسته شدن سم 10 برابر افزایش پیدا می کند.
برخی آفتکش ها به محض اضافه شدن به آب دارای pH بسیار بالا، بسرعت تجزیه می شوند. در این شرایط،حتی قبل از شروع سمپاشی، سم کشنده به یک ماده بی اثر غیر کشنده بدل می شود.
بررسی عوامل کاهش دهنده کیفیت سموم :
➖اثر باقی ماندن سم در تانکر:
مطالعات نشان داده که باقی ماندن سم در داخل تانکر بعد از گذشت چندین ساعت ممکن است تا حدود 50 درصد از کشندگی سموم را کاهش داده و حتی بسته به نوع سم پس از گذشت 24 ساعت مخلوط سم داخل تانکر کاملاً روی آفت بی اثر شود.
عدم نگهداري محلول سم در مخزن سمپاش به مدت زمان طولاني اهميت زيادي دارد.
وقتيPH محلول سم در مخزن سمپاش بين 5/3 تا 6 باشد اين محلول سم را در مدت 12ساعت مصرف كنيد.
وقتي PH محلول سم در مخزن سمپاش بين7-6 باشد در مدت زمان يك تا دو ساعت مصرف آن براي جلوگيري از غير فعال شدن آفتكش توصيه مي شود.
وقتي PH محلول مخزن سمپاش بيش از7 باشد براي جلوگيري از غير فعال شدن سريع آفتكش افزودن يك ماده بافر توصيه مي شود.
اغلب سموم در pH قلیایی بالا هیدرولیز شده و اثر خود را از دست میدهند (غیر از بعضی سموم مثل اکسی کلرور مس و محلول بردو) هر چه آب قلیایی تر باشد، سم سریعتر هیدرولیز و بی اثر میشود.
برای مثال بعضی سموم در pH بالای 8، فقط ربع ساعت دوام می آورند، آمیتراز و دیمیتوات 50% اثرشان را در ساعت اول از دست می دهند.
در جریان سمپاشی مقداری از آب قبل از رسیدن به برگ تبخیر شده و مابقی روی برگ، بسته به دمای هوا و باد به تدریج تبخیر میشود. اغلب آبهای کشاورزی قلیایی هستند و با تبخیر، غلیظ تر و قلیایی تر می شوند.
➖نکته دیگری که کمتر به آن توجه میشود، وجود گرد وخاک برخاسته از خاکهای قلیایی روی برگ درختان است، در این حالت حتی اگر از آب مقطر هم استفاده شود، با رسیدن به برگ غبارآلود، قلیایی میشود.
برای پایین آوردن PH آب مورد استفاده در سم پاشی چه راه حل هایی می توان به کار برد؟
➖در بسیاری از نواحی دنیا که کشاورزی پیشرفته و مکانیزه دارند کشاورزان قبل از سم پاشی، pH تانکر حاوی سم را توسط دستگاهی بنام pH متر یا نوار سنجش اسيديته كنترل می کنند، تا از میزان تأثیر #سم اطمینان حاصل نمایند.
آب گل آلود داراي ذرات معلق خاك بوده و مواد آلي مي تواند بر كارايي برخي از آفتكش ها تاثير زيادي بگذارد.
سموم علفكش مانند پاراكوات و گليفوزيت اگر مدت بيش از يك ساعت در مخزن سمپاش بمانند توسط ذرات معلق خاک غير فعال ميشوند.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ خلاقانه حمل و گردش شیلنگ در باغات
#ایده
@jpz09113931202
فعل و انفعالات رسیدن کامل میوه:
*نرم شدن از تغییر ترکیبات پکتیکی که سلولها را بهم متصل میسازد ناشی میشود
*بیشترین قند در میوه ها فروکتوز میباشد که از تبدیل سوربیتول به فروکتوز میباشد
*در میوه های هسته دار نشاسته تشکیل نمیشود واز تبدیل سوربیتول به فروکتوز و کاهش اسید سبب شیرینی میوه میشود
*با کاهش مواد فنلی یا تاننها در مرحله رسیدن مزه گس و تلخی کم میشود
*رنگ ابی یا قرمز الوها بعد انبار در تاریکی هم افزایش مییابد
*عطرهای میوه از استرهای فرار میباشد و هرنوع میوه دارای استرهای مربوط به خود میباشد که مشخصه عطر ان میوه میباشد
#بیولوژی
#برداشت
@jpz09113931202
در دوره های گرم تابستان و خاکهای کم عمق و خشک که شدت تبخیر و تعرق بالا میباشد برگها به دنبال ازدست دادن رطوبت دچار عارضه #بیماری فیزیولوژیکی پیچیدگی برگ یا Leaf curlدر #الو میگردد ودر ادامه این تنش برگها از میوه رطوبت را تامین میکنند و با صدمه بافت میوه الو دچار صمغ زدگی میگردد
@jpz09113931202
سیاه شدگی مغز و یا لکه فلفلی گردو بوسیله درجه حرارت های 38 درجه یا بالاتر در فصل رشد ایجاد میگردد
*چروکیدگی مغز گردو حالتی هست که در درجه حرارتهای پایین تر از حد مطلوب فصل رشد ایجاد میشود
*برای بدست اوردن گردوهایی با مغز و چربی بالا درجه حرارتهای 27 درجه تا 33 درجه در طول چندین هفته قبل برداشت ضروری میباشد
#گردو
#بیماری
@jpz09113931202
از انجایی که با کشت بذر و تفرق صفات میزان سرما جهت شکستن رکود بذر و جوانه در بذر های متفاوت متغیر هست در مراکز تحقیقات برای تهیه درختانی از یک رقم با میزان سرمای متغیر و مورد نظر مثلا سیب با میزان سرمای از 200 تا 1500 درجه بذر های زیادی را 200 ساعت سرما داده وسپس کشت میکنند بذوری که سبز شدند کشت میشوند و با میزان سرمای 200 درجه به عنوان رقم سیب مورد نظر ثبت میشوند و در ادامه بذرها را به مدت 400 ساعت سرما میدهند و سپس کشت میکنند بذوری که سبز شدند کاشته شده و ارقام سیب با سرمای 400 درجه ثبت میشوند و این روند تا بالاترین سرما برای مناطق سرد برای تهیه ارقام سیب مناطق سردسیر ادامه مییابد
انچه را بایستی متذکر شد این است که میزان سرمای لازم برای شکستن رکود بذر با میزان سرمای شکستن رکود جوانه همان درخت برابر هست
#آموزشی
@jpz09113931202
برای حداکثر حفاظت در برابر یخبندان های ناشی از تشعشع خاک بایستی مرطوب و عاری از علف هرز و هموار و شخم نخورده باشد انرژی بکاربرده شده برای دفع یخبندان در 15 CMبالایی خاک ذخیره میگردد گیاهان پوششی و خشکی و شخم عایق ایجاد کرده و جریان رو به بالای گرما را در شبهای یخبندان به عقب می اندازد
استفاده از اتفان در درختان میوه هسته دار در پاییز باز شدن جوانه هارا در بهار بطور موثری به مدت تقریبا یک هفته رو به عقب میاندازد
#خاک
#زمستان
@jpz09113931202
#هورمون
#گیلاس
♻️ساخت هورمون ریشه زایی از بید مجنون
بله بید مجنون ! درختی زیبا و باشکوه که در داخل ساقه هاش آبی بسیار با ارزش داره(اسید سالیسیلیک).
✅میتونین مقداری از ساقه ها رو ریز ریز ببرید و داخل ظرف آب بذارید و آب رو بجوشونین تا کم کم آب تیره بشه و مدتی بعد که آب سرد شد از اون آب به عنوان #هورمون ریشه زایی استفاده کنین.
❇️به این ترتیب که آب تیره رو در ظرف جداگانه بریزید، برای یک شب تا صبح(overnight) قلمه رو درش قرار بدید و بعد بکارید.
❇️فقط دقت کنین که نمیتونین از این آب تیره برای مدت طولانی استفاده کنین چون خواصش رو از دست میده.
✅یا اینکه مقداری از ساقه های بید رو بشکونین و داخل ظرف آب کنار قلمه بگذارید، آروم آروم شهد ساقه ها خارج شده و قلمه ی شما رو وادار به ریشه دهی خواهد کرد
@jpz09113931202 ...
✳️ اهم روشهای کاهش قابل توجه شوری خاک ها واب های کشاورزی
1⃣ آبشویی سنگین :
👈یکی از مهمترین روشهای از بین بردن شوری خاک های کشاورزی دونوبت آبشویی سنگین در فصل زمستان میباشد. با استفاده از این روش نمکهای اضافی محلولی که در خاک وجود دارد کاملا شستشو داده شده و از خاک خارج میشوند.
2⃣ دوره آبیاری کوتاه
👈منظور از دوره آبیاری کوتاه این است که فاصله بین دو آبیاری زمین زراعی مدنظر را کمتر در نظر بگیرید و زود به زود آبیاری نمایید تا غلظت محلول در خاک زیاد نشود و به اصطلاح خاک شور اصلاح شود.
3⃣ استفاده از کودهای مخصوص
👈یک روش دیگر برای از بین بردن شوری خاک استفاده از کودهای مخصوص زمینهای شور است. از طریق این کودها ضریب شوری خاک پایینتر شده و خاک شور نمیشود.
4⃣ آبیاری به روش نوین:
👈در حال حاضر با توجه به پیشرفتهای زیادی که در امر آبیاری نوین صورت پذیرفته میتوان گفت دیگر نگرانی از بابت شوری خاک وجود ندارد و نیازی به اصلاح خاک نخواهد بود. به طور مثال روشهای نوینی مانند آبیاری قطرهای و بارانی از نظر اصلاح شوری خاک اثرات مثبت بالایی دارند. البته باید شرایط سن نهال - بافت خاک و اقلیم منطقه و نوع محصول را در استفاده از ابیاری قطره ای حتما مد نظر قرار دهید
5⃣ استفاده از گوگرد ارگانیک:
👈استفاده از گوگرد ارگانیک تاثیر مثبت فراوانی در اصلاح خاکهای شور دارد. این ماده با اضافه شدن به خاک شور با توجه به سه عامل👈( دما، آب و هوا) واکنش منحصر به فردی ایجاد میکند و اسید سولفوریک رقیق تولید میکند که باعث کاهش اسیدیته خاک و در ادامه تبدیل حالت قلیایی خاک به اسیدی میشود
🔻شایان توجه است ‼️
👈 استفاده از گوگرد ارگانیک برای خاکهای اسیدی پیشنهاد نمیشود.
6⃣ اضافه کردن ژیپس ( گچ کشاورزی )
👈اضافه کردن ژیپس موجب اصلاح خاکهای شور و قلیایی میشود. ژیپس با تبدیل کربناتها و بی کربنات سدیم به سولفات موجب کاهش شوری خاک میشود که البته به چند تن در هکتار از این ماده نیاز است و باید خاک حالت مرطوبی داشته باشد تا ژیپس با آن مخلوط گردد.
7⃣ کاهش تبخیر از سطح خاک:
👈یکی از راههای موثر در کاهش شوری خاک، کاهش میزان تبخیر از سطح خاک میباشد. این موضوع نه تنها موجب حفظ رطوبت خاک میشود بلکه از انتقال نمک از لایههای زیرین خاک به ناحیه رشد ریشه جلوگیری مینماید. در ضمن در کشاورزی آبیاری باید متعادل باشد و از آبیاری بیش از حد اجتناب کنید مگر اینکه هدف شستشوی نمکهای خاک باشد.
8⃣ کشت گیاهان مقاوم به شوری
👈میتوانید در خاکهای شور و قلیایی به کشت گیاهان مقاوم به شوری مانند (چغندر، ذرت خوشه ای، جو، یونجه، شبدر، پنبه و … اقدام کنید)
🔹نکته :
📌 در خاکهای شور بهتر است در #زمستان زمانی که گیاه در حالت خواب بوده یا در حالت آیش با استفاده از آبیاری سنگین نمکهای سطحی را از دسترس ریشهها دور ساخت.
9⃣ استفاده از سیستم آبیاری مناسب
👈برای آبیاری سیستمهای مختلفی تعریف شده است که هر یک به طریقی میتواند در کاهش شوری خاک موثر واقع گردد. به طور مثال در سیستم آبیاری کرتی میتوان با تسطیح صحیح زمین از تشکیل پشتههای نمک جلوگیری کرد.
🔟 استفاده از اسید سولفوریک غلیظ نیز یکی از ارزانترین و در دسترس ترین مواد اصلاحی است که برای اصلاح خاکهای شور و قلیا توصیه میشود. مکانیسم اثر اسید سولفوریک از طریق واکنش با نمکهای کربناته(آهک) موجود در خاک میباشد.. اسید سولفوریک در آب آبیاری با کربنات کلسیم موجود در خاک واکنش داده و منجر به تشکیل سولفات کلسیم آبدار یا همان #گچ کشاورزی میشود
1⃣1⃣_روش دیگر برای کاهش شوری اب کشاورزی، آبیاری به روش مغناطیسی با استفاده از دستگاه های آب شیرین کن می باشد
☑️ امروزه در اکثر کشوری های دنیا برای مقابله با #شوری آب از روش آبیاری مغناطیسی استفاده می شود. به کار گیری این روش می تواند شوری آب را تا میزان 30 درصد کاهش دهد و زمینه را برای افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی فراهم آورد. و از فرسایش خاک جلوگیری کند
☑️ از معایب این روش هزینه ی بهره برداری بالای آن است ، برای داشتن صرفه ی اقتصادی از این روش بهتر است در کشت محصولات باارزش و محصولات گلخانه ای استفاده شود
🔻نکات فابل توجه :
📌1_در زمین های شور آبیاری باید متناسب با نیاز آبی گیاه و در پایین ترین دمای شبانه انجام گیرید تا تبخیر به حداقل برسد.
📌2_ #آبیاری نباید در شرایط وجود باد انجام شود.
📌3_قبل از #کاشت یک نوبت ابیاری انجام شود تا با کاهش شوری خاک شرایط مناسب تری برای کاشت و رشد نهال فراهم شود .
📌4_بذور برای جوانه زنی به اب شور حساس ترند بهتراست در هنگام بهار که توام با بارندگی است و نمک ها از دسترس بذور خارج میشونداقدام به کاشت بذر نمایید
📌5_ایجاد زهکش در خاک ها در کاهش شوری وخارج کردن نمگ ها ازدستر س ریشه ها بسیار مفیداست
@jpz09113931202
طرح احداث باغ های گلخانه ای :::::
کودهای ارگانیک جامد و مایع ابتدای پاییز اطراف درختان انباشت کود میشوند بجای چالکود
دوره سرمادهی درخت تا اواخر دی ادامه دارد و ابتدای بهمن سقف باغ بسته میشود و وسایل گرمایش روشن و درختان شروع به بیدارشدن و جوانه زدن .
انتهای بهمن، شکوفهای درختان باز و آوردن کندوها در گلخانه و باروری حداکثری درختان توسط زنبور عسل .
تولید میوه از حدود ۲۰ اسفند تا نیمه فروردین.
تولید میوه های نوبرانه با قیمت های خیلی بالا در بازار
#ایده باغ گلخانه ای
@jpz09113931202
در مرحله گلدهی درختان هرگونه توصیه کود و سم ممنوع می باشد به همین دلیل چنانچه اصول لازم در بحث کوددهی و یا حتی سمپاشی در این بازه حساس و بسیار مهم رعایت نشود می تواند با خسارت بهمراه باشد.
▫️در مقابل با توجه به اینکه بعضی آفات دقیقاً در مرحله گلدهی خسارت به باغات منجمله هسته داران یا دانه داران وارد می کنند سم استامی پراید بعنوان سم اختصاصی این بازه توصیه می شود که ضمن کنترل بموقع آفات به حشرات مفیدی همچون زنبور عسل که نقش گرده افشانی عمل می کنند صدمه ای وارد نکند.
▪️باید دقت شود در این بازه حساس بهره از این سم خود نکاتی دارد منجمله اینکه:
1⃣حتماً ترکیب با اسیدآمینه مناسب باشد.
2⃣ نازل سمپاش بنحوی تنظیم شود که سمپاشی بصورت مه پاش انجام شود.🌹
#سم
#بهار
@jpz09113931202