✔مراحل آزمون خاک✔
💢 آزمون خاک دارای چهار مرحله اساسی است که به شرح ذیل آمده است :
1⃣ نمونهبرداری؛
2⃣ تجزیه شیمیایی؛
3⃣ تفسیر نتایج؛
4⃣ توصیه کودی.
👈 روش آزمایش خاک :
امروزه برای تعیین حاصلخیزی بیشترین جایگاه را آنالیز خاک بخود اختصاص داده است . هدف از تجزیه خاک تعیین میزان مواد غذائی موجود درخاک و کمبود عناصر را بشرح زیر انجام میگردد :
✅ نحوه نمونه برداری خاک
✅ عناصر غذائی قابل جذب در نمونه
✅ تفسیر نتایج نمونه #خاک
✅ توصیه کودی
👈 نحوه تهیه نمونه خاک :
قبل از تهیه نمونه خاک ، اختلافات موجود در مزرعه نظیر شیب ، رنگ خاک ، تیپ خاک ، تپه ماهور و عوارض و آب زیرزمینی را بایستی در نظر داشته و در هر یک از این نقاط نمونه جداگانه ای تهیه نمود . چنانچه اراضی مورد نظر تماماً یکنواخت و با یک مدیریت اداره شده باشد برای هر دو هکتار یک نمونه بایستی تهیه نمود .
روی این اصل بطور تصادفی بصورت زیک زاک ( یا شکل N ) در مزرعه حرکت نموده 8-6 نقطه از زمین را توسط مته و یا بیل به عمق 25-0 نمونه برداشته و با هم مخلوط و یک نمونه مرکب تهیه و باندازه یک تا دو کیلوگرم آنرا جدا نموده و در کیسه پلاستکی میریزیم و سپس به آزمایشگاه ارسال میداریم . اگرخواستیم با بیل نمونه برداری کنیم بدواً زمین را به عمق 25 سانتیمتر بشکل v درآورده سپس از سمت صاف آن به ضخامت 3-2 سانتیمتر و به عمق 25 سانتیمتر نمونه ، برمیداریم . این عمل در 8-6 نقطه تکرار خواهد شد و از مخلوط کردن آنها یک نمونه مرکب باندازه یک تا دو کیلوگرم برمیداریم . و اگر منظور نمونه برداری در باغات مرکبات باشد بایستی نمونه برداری حدود 8 نقطه را بطور تصادفی در باغ انتخاب نمود و در محل آبچکان درختان ، چاله ای به عمق 60 سانتیمتر بشکل V تعبیه و از یک سمت به قطر 3-2 سانتیمتر به عمق 30-0 و 60-30 جداگانه نمونه خاک تهیه و در ظروف جداگانه آنها را خوب مخلوط و یک نمونه مرکب به وزن 2-1 کیلوگرم از خاک روئی به عمق 30- 0 و میزان 2-1 کیلوگرم از عمق 60-30 سانتیمتر تهیه و به آزمایشگاه ارسال نمود .
👈 نحوه نمونه برداری از برگ :
در این اواخر آنالیز برگ و سایر اندامهای گیاه عمومیت یافته و با استفاده از نتایج آن توصیه های حاصلخیزی توسط متخصصین ارائه میگردد . فقط باید توجه داشت برای استفاده بهتر از نتایج برگ در توصیه کودی لازم است خاک همان مزرعه نیز حد اقل یکبار تجزیه و تحلیل گردد .
نکته 70 روز پس از ریزش گل بهترین موقع گرفتن نمونه برای آزمایش برگ هست
👈 در تهیه نمونه برگ :
نوع گیاه و واریته آن ، سن درخت و شاخه ای که نمونه از آن گرفته میشود ( با میوه بوده و یا بدون میوه ) سلامت درخت و غیره را بایستی دقت ن وسط و شاخه هائیکه آفتاب خور هستند تهیه میگردند . نمونه را در داخل کیسه های پلاستیک که دارای سوراخ هستند میریزیم و فوراً به آزمایشگاه انتقال میدهیم .
#کود
#میوه
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موسیقی مازندرانی
موسیقی کار نماد فرهنگ شاد مردم شمال
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشهایی از ژاپن که کمتر کسی دیده است!
#طبیعت
@jpz09113931202
مزایای استفاده از محلول پرالیناژ
محافظت فیزیکی از ریشهها با ایجاد یک لایه محافظ
حفظ رطوبت ریشهها در زمان انتقال و #کاشت نهال
بهبود ارتباط ریشه با خاک و افزایش انتقال آب و مواد غذایی به درون گیاه
تحریک ریشهزایی و استقرار بهتر و سریعتر گیاه تازه کاشته شده
افزایش مقاومت در برابر آفات و بیماری ها
مواد موجود در محلول پرالیناژ
محلول پرالیناژ ترکیبی از کود دامی الک شده، مواد قارچکش، حشرهکش، نماتدکش و باکتریکش به همراه خاک رس و آب است، همچنین ممکن است از کودهای میکرو و کودهای ماکرو هم در تهیه این محلول استفاده شود.
استفاده از سموم در محلول بستگی به شرایط و نظر کارشناس دارد ولی معمولاً مواد قارچکش در تمام محلول ها استفاده میشود.
روش تهیه محلول پرالیناژ
برای تهیه محلول پرالیناژ شما میتوانید از یک سطل بزرگ یا بشکه استفاده کنید. ابتدا به میزان ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر آب را در ظرف ریخته و سپس ۲۰ کیلوگرم کود گاوی را پس از الک کردن به آب اضافه کنید در ادامه ۱۰ کیلوگرم خاک رس نرم و دویست گرم قارچکش سیستمیک (مثل بنومیل، کاپتان، مانکوزب، تیرام و …) را نیز به محلول اضافه کنید بنا بر نظر کارشناس میتوانید حشرهکش، نماتدکش و یا باکتریکش را نیز به محلول #پرالیناژ اضافه کنید.
در حین تهیه محلول از ماسک و دستکش استفاده کنید و محلول به دست آمده را به مدت چند دقیقه هم بزنید تا در نهایت یک محلول غلیظ و چسبناک به دست آید.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خلاقیت
#ابزار
کلیپ ابزار مناسب جهت ایجاد شاخه های افقی برای تربیت تاج و میوه دهی بهتر
@jpz09113931202
چند نکته در مورد درختان گردو:
اغلب گردو regia در گرده افشانی دایکو گامی و از نوع پروتاندروس هستند*دایکوگامی در درختان جوان بیشتر از درختان مسن هست*درختان مسن دارای شاتونهای بیشتر و مدت زمانی بیشتری شاتون تولید میکنند و این امر در تداخل گلهای نرو ماده و در زمینه خودباروری در درختان مسن بیشتر میباشد*تو شرایط گرم شاتونها زودتر باز میشوند ودر نتیجه پروتاندروس در این نوع درختان شدیدتر میباشد*تو شرایط گرم به دلیل باز شدن زودتر گلهای نر درختان پروتو جینوس شرایط خودباروری بیشتری دارند*درختان گردو تو شرایط ساحلی میل به پروتوجینوسی دارند*و در مناطق فراساحل و دره ها درختان میل به پروتاندری دارند*برای کاشت باغات گردو بهتر هست درختان پروتاندر و پروتوجینوس باهم کاشته شوند تا گلهای نر وماده همدیگر رو تلقیح کنند
منبع:کتاب میوه کاری در مناطق معتدله
تهیه شده توسط :پاشا زانوسی
#گردو
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
#هورمون
نحوه عملکرد هورمون اکسین
@jpz09113931202
اغاز فعالیت لایه زاینده یا کامبیوم تحت فرمان اکسین هست که از طریق جوانه و برگها تولید میشود و انشعابات نابجا در ساقه و ریشه که از کامبیوم نشات میگیرد. تحت کنترل اکسین هست در تقسیم میتوزی اکسین به همراه سایتوکینین نقش دارد و با توجه به نقش ان در تقسیم سلولی در ماهیت افتراق سلولی نیز موثر هست
#برگی_از_کتاب
#هورمون_اکسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهام گرفتن از طبیعت و این خارهای سمج برای ساخت چسب نر و ماده 👌
#طبیعت
#آموزشی
#ایده
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ ایده فرهنگی سال ۹۷ تولید شده اما هر سال قابل استفاده س.
#ایده
لطفا از الان تا عید در زمینه تغییر این روند فرهنگ سبزه کاری به بذر کاری درختان اقدام بشه
@jpz09113931202
ساختار هندسی و عناصر تشکیل دهنده کلروفیل::
کلروفیل از اتم مرکزی منیزیم و عناصر ازت و کربن و ئیدروژن و اکسیژن تشکیل شده که در این ترکیب CوOازCO2وHاز اب تامین میشود بنابراین اکسیژن ازاد شده از گیاه و یا شرکت کننده در فعالیتهای تنفسی از فتولیز اب میباشد
#بیولوژی
#آموزشی
#کود
@jpz09113931202
بنابراین کمبود منیزیم و ازت و همچنین CO2 و اب و هر عاملی که سبب کاهش این عناصر در گیاه شود
مثل
اثرات انتاگونیستی عناصر برای نمونه زیادبود پتاسیم و کلسیم سبب کاهش جذب منیزیم میشود یا سردی خاک یا خاک سنگین و دارای کمبود موادالی سبب کاهش جذب ازت و کلروز برگی میشود یا زهکش ضعیف خاک و یا کمبود نور و یا کمبود CO2 خصوصا در گلخانه ها در اثر تهویه ضعیف یا آبیاری نامناسب یا خاک بی کیفیت سبب کلروز برگی میشود چرا که عناصر تشکیل دهنده کلروفیل تامین نشده و در اثر کمبود کلروفیل گیاه سبزینگی خودش را ازدست میدهد
سبزیجات در اثر پخته شدن و حرارت دیدن می توانند سبزینه خود را از دست دهند، زیرا اتم مرکزی منیزیم موجود در پورفیرین، با یون های هیدروژن جایگزین شده و گیاه بی رنگ می شود یا به رنگ سبز مایل به زرد در می آید. در واقع این عمل باعث تغییر طیف جذبی مولکول و انرژی درونی آن می شود.
*آیا احداث #گلخانه شامل تغییر کاربری اراضی کشاورزی می شود؟*
به استناد تبصره 4 ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، احداث گلخانه ها، دامداريها، مرغداريها، پرورش ماهی و ساير توليدات كشاورزی و كارگاههای صنايع تكميلی و غذايی در روستاها بهينه كردن توليدات بخش كشاورزی بوده و تغيير كاربری محسوب نمی شود. موارد مذکور با رعايت ضوابط زيست محيطی با موافقت سازمان های جهاد كشاورزی استانها بلامانع می باشد.
#حقوقی
@jpz09113931202
#هورمون
نحوه عملکرد هورمون اکسین در تشکیل میوه
@jpz09113931202
رشد تخمدان نتیجه افزایش تعداد سلول در ابتدا و بزرگ شدن سلول در ادامه مییاشد که نتیجه هورمون اکسین است که بعد لقاح در میوه افزایش میابد چنانچه به هر دلیلی لقاح صورت نگیرد با افزودن خارجی اکسین به میوه سبب رشد تخمدان و تولید میوه پارتنوکارپ میشود که فاقد دانه هست ولی میوه تشکیل میشود وجود میزان متناسبی بذر در لقاح طبیعی در میوه یعنی نه چندان کم که سبب تولید هورمون اکسین حداقل شود و سبب ریزش میوه گردد و نه خیلی زیاد که در اثر شکلگیری بذور ریز هورمون در سطح ایده ال تولید نشود و سبب کاهش رشد و یا ریزش میوه شود وجود 60 تا 70 درصد بذر سبب تولید هورمون اکسین متناسب برای رشد و ماندگاری میوه میگردد در درختانی که دچار سال اوری میشوند در سال بار وجود حجم بالای میوه سبب تولید هورمون اکسین بالا میشود در چنین درختانی برگها دیرتر خزان کرده و اگر به دنبال پرباری میوه و عدم داشت غیرعلمی برداشت به موقع نباشد سبب تولید شاخه های ضعیف و با خواب دیرهنگام دچار خطر سرشاخه سوزی میشود و این موضوع ایجاب میکند که در طول فصل رشد هرس میوه و تنک کردن و تغذیه اصولی نکات منفی باغداری نظیر سال اوری و ضعف درخت و شکل گیری شاخه های ضعیف تا حدودی مرتفع گردد
#برگی_از_کتاب
#هورمون_اکسین
شارژ یا شدت هرس
جوانه های باقیمانده بعد از هرس روی تاک را شارژ می گویند . یکی از اهداف هرس تنظیم شارژ بر حسب قدرت رشد تاک می باشد. اگر شارژ تئوری (تعداد جوانه روی تاک بعد از هرس ) را با حرف A و شارژ عملی (تعداد شاخه های سبز شده بعد از هرس ) را با حرف a نشان دهیم چندین حالت اتفاق می افتد .
A=a تمامی جوانه های باقی گذاشته بعد از هرس سبز شده اند که بیانگر شارژ درست میباشد و هدف از هرس نیز رسیدن به اینحالت می باشد وقتی تعداد شاخه های سبز شده کمتر از تعداد جوانه موجود روی تاک می باشد که نشان می دهد تاک ضعیف بوده و تعداد جوانه بیشتر از قدرت تاک بعد از هرس باقی گذاشته شده است . در این مورد پدیده لخت شدن و دور شدن اعضاء بارده از تنه اتفاق می افتد زیرا اغلب جوانه های بالایی شاخه رشد کرده و جوانه های ته شاخه از رشد باز میمانند.
اگر A کوچکتر از a باشد تعداد جوانه های سبز شده بیش از جوانه باقی گذاشته روی تاک می باشد . این حالت بیانگر قوی بودن تاک می باشد که به علت انجام هرس شدید تعداد جوانه کمی برای تاک باقی مانده و به واسطه قوی بودن تاک، جوانه های نهانی نیز شروع به رشد می نمایند . در این حالت تاک پر تراکم و فشرده شده و علاوه بر کاهش تولید محصول میزان آلودگی به بیماریها و نورگیری داخل تاج کم خواهد شد .
بر این اساس باستی هنگام هرس نسبت به رعایت شارژ مناسب اقدام گردد . لازم به یاد آوری است که اگر زمین قوی باشد و محدودیت آب وجود نداشته باشد رشد تاک نهایتا قوی خواهد بود و برای چنین بوته های قوی بایستی شارژ بیشتر در نظر گرفت و شارژ بیشتر نیز اسکلت طویلتری نیاز خواهد داشت تا روی آن جوانه ها با فواصل مناسب توزیع شوند بر این اساس نوع اسکلت و شدت شارژ با همدیگر ارتنباط داشته و بایستی در نظر گرفته شود .
به طور متوسط هر بوته انگور قبل از هرس دارای ِ25 شاخه بارده، هر کدام با 30 جوانه و در کل 750 جوانه می باشند که در صورت عدم هرس تمامی این جوانه ها رشد نخواهند کرد و احتمالا 100 الی 150 جوانه رشد می کنند. اما اگر شاخه ها هرس شوند فقط 100 الی 150 جوانه باقی می مانند که اغلب آنها نیز تولید شاخه خواهند کرد . اگر شاخه ها طوری هرس شوند که 40 تا 60 جوانه باقی بماند شاخه های حاصله بزرگتر و پر رشد تر خواهند شد و کیفیت محصول نیز بالاتر خواهند شد. با افزایش شدت هرس و باقی گذاشتن تعداد جوانه کمتر، میزان رشد رویشی شاخه افزایش و ریزش گلها شدیتر و عملکرد محصول کاهش می یابد از طرف دیگر نیز تعداد زیادی از جوانه های نهان به صورت تنه جوش یا نرک رشد می نمایند. بر این اساس و بسته به نوع رقم و قدرت رویشی بوته بایستی هرس متعادل انجام گیرد. به عنوان یک اصل کلی می توان چنین استنباط کرد که در بوته های هرس نشده مقدار رشد و محصول کلی زیاد اما کیفیت پایین و در بوته های متعادل هرس شده مقدار رشد و تولید محصول مناسب و کیفیت میوه نیز بالا می باشد . در هرس شدید میزان رشد شاخه ها زیاد، رشد کلی درخت کم و کیفیت میوه نیز نامناسب می باشد . در مناطق گرمسیری و مناطقی که قدرت رشد رویشی بسیار زیاد می باشد تعدادی از شاخه های فرعی به خوبی رشد و به مرحله بلوغ نیز می رسند براین اساس در هنگام هرس این شاخه های فرعی را حفظ کرده و تا حد اسپور دو جوانه های هرس می شوند.
#هرس
#داشت
#انگور
@jpz09113931202
#هورمون
نحوه عملکرد هورمون اکسین در رشد سلولی
اکسین با تحریک خروج یونهای هیدروژن به خارج از سیتوپلاسم ودر دیواره سلولی میشود
شرایط اسیدی سبب افزایش قابلیت کشش سلولی میشود و سبب رشد سلولی میشود
اکسین تقسیم میتوزی را در دایره محیطیه تحریک مینماید که ریشه های فرعی ازان بوجود میاید
اکسین با افزایش قابلیت کشش دیواره سبب رشد طولی سلولی و در نتیجه رشد طولی گیاه میشود
#برگی_از_کتاب
#هورمون_اکسین
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موسیقی
تصنیف شبگرد با اواز سعید خلج
@jpz09113931202