ریزش میوه مرکبات
#کود
#مرکبات
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
عوامل ریزش:
ریزش گلهای ناقص و تلقیح نشده
ریزش جودرو که به دلیل رقابت برای مواد غذایی میوه های ضعیفتر دچار ریزش میشوند
زهکشی ضعیف خاک و یا خاک سنگین که به دلیل به هم زدن توازن اکسیژن و مشکل تنفس ریشه سبب تولید عوامل محرک هورمون ریزشی مثل اتیلن میشه کانال پیام سبز
ابیاری زیاد و یا کم
کمبود عناصر غذایی مثل ازت روی بر مولیبدن و سایر عناصر موثر
لازم به ذکر هست در شرایط تامین عناصر کودی به شکل ابکود در پایان آبیاری اقدام به ابکود بشه تا عناصر با شستشو از دسترس ریشه خارج نشه
🫑🍓 گیاهانی که به مقدار زیاد #ازت نیاز دارند کاملا به فشردگی خاک حساس اند چراکه این عنصر در رطوبت اشباع براحتی از دست می رود.
🪴 در چنین شرایطی باکتری های خاکزی، نیتروژن را به گاز تبدیل می کنند که از خاک خارج می شود. خاک متراکم اشباع از آب می تواند باعث هدررفت بیش از 78 کیلوگرم ازت در هر هکتار شود.
حال با این زمینه که ” رشد از تقسیم سلولی و بزرگ شدن آنها حاصل میشود ” دو سوال پیش رو خواهیم داشت :
۱ – چطور میتوان تعداد تقسیمات سلولی را افزایش داد ؟
با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمیگیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانهها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان فروت ست در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که میتواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد.
۲ – چطور میتوان باعث بزرگ شدن سلولها در میوه شد؟
برای افزایش رشد و درشت شدن میوه درختان باید تلاش کنیم میزان قندهای داخل میوه افزایش یافته و در کنار آن، آب کافی در اختیار گیاه قرار دهیم. به واسطه حضور قندها داخل سلول و پتانسیل اسمزی ایجاد شده در اثر تجمع این اسمولیتها، سلول به شدت جاذب آب خواهد بود و اگر بتوانیم آب گیاه را تامین کنیم شاهد رشد و درشت شدن میوه خواهیم بود.
شاید سوال دیگری که ممکن است به ذهنتان برسد این باشد که ” چطور میتوان میزان قندهای #میوه را افزایش داد؟ ” یکی از مهمترین عناصری که باعث انتقال مواد قندی و تجمع آنها در سلولهای هدف میشود، عنصر #پتاسیم است. بنابراین برای تجمع قندها در سلول باید ظرفیت جذب پتاسیم را بالا ببریم.
@jpz09113931202
برای افزایش اندازه #میوه در درختان، #کلسیم و پتاسیم را به چه روشی مصرف کنیم؟
در مراحل اول رشد میوه میتوان به روش محلولپاشی و ریشهای این عناصر را در اختیار گیاه قرار داد ولی چون در مراحل نهایی و زمانی که میوه بزرگ شده باید پتاسیم را به روش محلولپاشی مصرف کرد. در مرحله نهایی رشد میوه به این خاطر که تبخیر و تعرق کمتری وجود دارد فشار ریشهای چندانی هم شکل نمیگیرد که پتاسیم را از ریشه به سمت اندام هوایی برساند بنابراین در این مرحله بهترین روش استفاده پتاسیم روش محلولپاشی است.
در کنار این کار باید آب کافی را هم در اختیار گیاه قرار دهیم. برای بزرگ شدن میوه بهتر است روزانه و یا هر دو روز یک بار باغ را آبیاری کنیم اما لازم نیست که حجم آب را بالا ببرید . برای اینکار میتوانید مقدار آب را کم ولی مدارهای #آبیاری (فواصل بین آبیاریها) را کوتاه کنید. هرچقدر بتوانیم محلولپاشی #پتاسیم را به فرمهای مختلف زیاد کنیم قطعا نتیجه خیلی عالی خواهیم گرفت. اما به این نکته توجه داشته باشید این نتیجه موقعی حاصل خواهد شد که آب گیاه را تامین کنید. در غیر این صورت صرف محلولپاشی پتاسیم نتیجهای در پی نخواهد داشت و ممکن است نتیجه عکس نیز داشته باشد.
نکته : از منابع پتاسیمی که به همراه خود کلر دارند استفاده نکنید. این کار سیگنالهای منفی به گیاه خواهد داد که برای گیاه مخرب خواهد بود. از پتاسیمهایی استفاده کنید که تمام کاتیون آن جذب گیاه شده و به همراه خود کلر نداشته باشند.کانال پیام سبز
@jpz09113931202
۲ نکته مهم و اساسی در مورد بزرگ و درشت شدن میوه
مساله اول ساختار ژنتیکی خود گیاه است. بعضی از ارقام در میوهها ذاتا ریز هستند و محدودیت در رشد نهایی دارند و هر چقدر هم تلاش کنیم امکان اینکه از یک حد مشخصی بزرگ شوند وجود نخواهد داشت. اما با شناخت کافی از فیزیولوژی گیاه و بکارگیری یکسری تکنیکها میتوان میوه درشت و درنهایت عملکرد بالایی را تجربه کرد. قبل از هرچیزی میخواهیم تعریفی از رشد داشته باشیم، در علم فیزیولوژی گیاهی به تعبیری تقسیم سلولی و بزرگ شدن آنها را رشد میگویند. بنابراین برای بزرگ شدن میوه یا هر اندام دیگری در گیاه باید تعداد و اندازه سلولها زیاد شود.
افزایش تعداد سلولها در مرحله فندقی یا ارزنی شدن میوهها (شروع تشکیل #میوه ) شکل میگیرد که ظرفیت بزرگ شدن میوه را ایجاد میکنند. یعنی باید کاری کنیم که تعداد تقسیمات سلولی گیاه بالا رفته و اگر تعداد سلولها افزایش پیدا کند قطعا پتانسیل افزایش درشتی میوه هم شکل خواهد گرفت
از انجا که نا حدود کمتر از یکماه بعد گرده افشانی عملیات تقسیم سلولی صورت میگیرد و بعد ان رشد میوه متعاقب رشد حجمی سلول میباشد و عناصر کلسیم و بر و اسیدهای امینه در تقسیم سلولی نقش بارزی دارند بنابراین در بازه زمانی سه هفته بعد لقاح باید دو مرحله کلسی بور و اسید امینه محلولپاشی بشه و بعد این دوره به ازای هر دو مرحله محلولپاشی و یا کوددهی کود پتاسه باید یک مرحله محلولپاشی کلسیم صورت گیرد
@jpz09113931202
چرا تغذیه بعد برداشت محصول و شهریور برای درختان میوه مهم هست؟؟؟؟؟؟
با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمیگیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانهها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان #فروت_ست در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که میتواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد.
#شهریور
#تغذیه
@jpz09113931202
اهمیت تغذیه مناسب در سال های کم بار یا OFF، کمتر از سال های پربار یا ONنیست، به خصوص در مورد #ازت و #فسفر.
به عبارتی فسفر و ازت، در سال های کم بار، در زمان رشد بهاره و #استارت، نسبت به سال پربار جذب بیشتری توسط درخت دارند.
توسعه ریشه در سالOFF نسبت به سال ON بیشتر انجام میشود و بنابراین درخت مصرف فسفر بیشتری در این زمان دارد و بخشی از عناصر جذب شده در سال OFF یا نابارور در گیاه مانند ریشه، ساقه و جوانه ها برای افزایش توان گیاه در سال ON یا بارور ذخیره میشود و هنگام باردهی، توان درختان را در سلامت و تولید محصول مناسب افزایش می دهند، لذا درختان در تمام طول سال نیازمند تغذیه اصولی و رسیدگی میباشند.
#تغذیه
#داشت
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قلمه گرفتن از شمشاد طلایی
#قلمه
#گل
@jpz09113931202
🟡 عوامل فیزیولوژیکی موثر در ریشه زائی قلمه ها:
🔰وجود غلظت معینی مواد هورمونی و به ویژه اکسین ها در گیاه مادری کمک مهمی به ریشه زایی قلمه ها می کند.
🔰جوانه ها و برگهای موجود بر روی قلمه ها، در ریشه زایی آنها موثرند.
دربرخی گیاهان وجود حداقل یک جوانه بر روی قلمه ها، در ریشه زایی آنها موثرند.
در برخی قلمه های بدون جوانه تیمار با مواد اکسینی امکان ریشه دهی را فراهم می کند.
🔰 وجود برگ نیز اثر تحریک کنندگی در ریشه دهی قلمه های ساقه دارد.
برگها کربوهیدرات تولید می کنند که به تشکیل ریشه کمک می کند.
جوانه ها و برگها جایگاه اصلی تولید اکسین محسوب می شوند.
🔰از نظر قابلیت ریشه زائی قلمه ها، بین گونه ها و ارقام مختلف گیاهان تفاوتهای بسیاری مشاهده شده است.
🔰وجود نسبت متعادلی از کربوهیدرات و ازت در گیاه مادری به ریشه دهی کمک می کند.
معمولاً قلمه هایی که دارای مقدار ازت کافی و مقدار متنابهی کربوهیدرات می باشند از ریشه زائی خوبی برخوردارند. ازت کافی در گیاه به صورت رشد مناسب شاخه بروز می کند.شاخه ای که کربوهیدرات فراوان دارد قابل خم شدن نیست.
برای رسیدن به این مقصود باید از شاخه های جانبی استفاده کرد.
#قلمه
#کاشت
@jpz09113931202
🪴آفتی به نام پروانه مینوز گوجهفرنگی
پروانه مینوز #گوجه_فرنگی #آفت بسیار خطرناک، به خصوص بر روی گوجهفرنگی میباشد.این آفت در تمام مراحل رشدی گوجهفرنگی خسارت وارد میکند. دربرگها، آفت از بافت مزوفیل تغذیه میکند، درساقه ایجاد تونل میکند و همچنین میوهها را به محض ظهور، سوراخ میکند.هر حشره ماده میتواند تا ۲۶۰ عدد تخم در طول زندگی خود بگذارد. تخمها پس از ۵ تا ۷روز باز میشوند.حشرات کامل آفت در طلوع و غروب آفتاب بسیار فعال بوده و درطول روز بین برگهای میزبان استراحت میکنند.کانال پیام سبز
مدیریت آفت مینوز :
🍅 مبارزه زراعی:
_ #آبیاری مناسب و جلوگیری از تنش آبی
_ از بین بردن علفهای هرز مزرعه از جمله تاجریزی و تاتوره
_ جمعآوری و معدوم نمودن میوههای آلوده
_ گوگردپاشی مزرعه در مناطق معتدل
_ جمعآوری و معدوم بقایای گیاهی، بلافاصله پس از پایان کشت
_ شکار انبوه آفت با استفاده از تلههای فرمونی به تعداد ۴۰ تا ۵۰ عدد در هکتار
🍅 مبارزه شیمیایی: مصرف آفت کش ها با منشا گیاهی و استفاده از حشره کش ها
@jpz09113931202
درود بر همراهان عزیزم در کانال پیام سبز
زمان مصرف انواع فرمولهای کود npk در مراحل مختلف رشد بوته به ترتیب زیر میباشد:
🔻در اوایل رشد از کودهای فسفر بالا جهت توسعه ریشه دهی
🔻در اواسط رشد از کودهای نیتروژن بالا جهت توسعه اندام رویشی و شاخساره
🔻 در زمان گلدهی ومیوه دهی از کودهای پتاس بالا استفاده میشود.
#کود
#آموزشی
@jpz09113931202
🪴آیا کود پس از مدت طولانی منقضی می شود؟
این موضوع بستگی به نوع کود دارد.
🔅کود بی کربنات آمونیوم از بین نمی رود بلکه وزن کم میکند.
🔅کود اوره فقط حجم خود را از دست میدهد و از بین نمیرود. اوره بیشتر از رطوبت میترسد و هنگام قرار گرفتن در معرض آب و شستشو به راحتی وزن کم میشود.
🔅اثر کود سوپر فسفات بدون تغییر باقی میماند.
🔅کود کلرید پتاسیم و سولفات پتاسیم بسیار پایدار هستند.
🔅کود دی آمونیوم فسفات از دمای بالا میترسد. بنابراین، کیسه کود باید محکم بسته شود تا از تبخیر آمونیاک در هنگام ذخیره دی آمونیوم فسفات جلوگیری
شود.از کانال پیام سبز
🔅کود سولفات آهن به دلیل جذب رطوبت خراب میشود. سولفات آهن یک اکسید کننده قوی است و در صورت قرار گرفتن در معرض آب و رطوبت به راحتی می تواند به سولفات آهن تبدیل شود که توسط گیاهان قابل جذب نیست
🔅کود باکتریایی پس از انقضا قابل استفاده نیست.محدودیت زمانی مشخصی برای فعالیت باکتری ها در کودهای بیولوژیکی وجود دارد. عموما مدت اعتبار آن در شرایط نگهداری معمولی تا دو سال می باشد.
#کود
@jpz09113931202
59.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این مشکلات و یا عارضه ها بیشتر در درختان گروه هسته داران و دانه داران اتفاق می افتد که می توان بیشتر آن ها را درختان هلو، شلیل، گیلاس و آلبالو مشاهده نمود.
در دوبل شدن میوه(doubling)یا #دوبلینگ میوه ها از بالا یا ازطرفین به هم چسبیده می شوند و به اصطلاح دوتایی می شوند.
در زائده دارشدن میوه (spurring) یا #اسپورینگ یک میوه کامل درشت به یک میوه ناقص و کوچک متصل می شود.
هر دو این اختلال بعلت بالا بودن دمای هوای قبل از شروع تابستان و در زمانی که جوانه میوه (fruit bud) شروع به رشد و توسعه می کند اتفاق می افتند .
مرحله جوانه میوه (fruit bud) شامل دو بخش متورم شدن جوانه (bud sowell) و پارگی جوانه (bud burst) می باشد.
متاسفانه برای این عوارض هیچ عمل کاملا موثر،کنترل کننده و یا متوقف کننده نمی توان انجام داد.
می شود خیلی از درختان را به باروری زودتر تشویق نمود ولی این کار در عمل مشکلاتی با خود به همراه خواهد داشت.
بدینگونه که می توان شاخه های عمودی فرعی را به سمت بیرون بست. با افقی کردن آنها در طول فصل رشد و قبل از اینکه شاخه ها بیش از حد سفت شوند که نشود آنها را خم کرد، می توان این منظور حاصل شود. برای این کار می شود به آنها یک طناب وصل کرد و آنها را به زمین و به یک آجر بزرگ و یا یک سنگ بزرگ وصل نمود. برای این درختان از حذف و #هرس شدید سرشاخه ها در دوره خواب زمستانه اجتناب شود، چونکه رشد انتهایی در آنها تشویق و تحریک می شود و توسعه و گل اوری کم می شود.
خمیده کردن شاخه ها با زاویه ۶۰-۴۵ درجه یک روش جلوگیری کننده از زائده دارشدن میوه ها و گل ها می باشد.
@jpz09113931202
❗️الماس سیاه؛ کمیابترین سیب جهان
گونه خاصی از سیب در اطراف شهر کوهستانی «Nyingchi» در تبت یافت میشود که آن را میتوان یکی از کمیابترین انواع میوه در جهان دانست. این سیب خاص که آن را در زبان محلی «هوانیو» مینامند، پوستی تیره رنگ - بنفش متمایل به مشکی - دارد و به همین علت آن را «الماس سیاه» مینامند. سیب الماس سیاه سرشار از فیبر، ویتامینهای آ، ب و ث و آنتیاکسیدان است و برای بیماریهای پوستی و خودایمنی خواص درمانی دارد.
شهر Nyingchi در ارتفاع ۳۵۰۰ متری قرار دارد و همین ارتفاع باعث میشود اختلاف تغییرات دما در روز و شب زیاد باشد. همین امر امکان پرورش درخت این گونه خاص از سیب را فراهم میکند. در مناطق مرتفع میزان تابش نور UV بیشتر است که درنهایت منجر به رنگ تیره این #سیب میشود.کانال پیام سبز
حدوداً ۸ سال طول میکشد تا درخت سیب الماس سیاه به مرحله میوه دادن برسد. همچنین این درخت تنها به مدت دو ماه در سال میوه میدهد. درحالحاضر هیچ تولید کنندهای اجازه ندارد این سیب را به خارج از چین صادر کند. قیمت سیب الماس سیاه، دانهای ۷ تا ۲۰ دلار هست...
@jpz09113931202
برخی از محبوبترین ارقام سیب عبارتند از:👇👇👇
* رد دلیشس: این سیب قرمز رنگ، طعمی شیرین و آبدار دارد.
* مکینتاش: این سیب سبز رنگ، طعمی ترش و ترد دارد.
* گالا: این سیب زرد رنگ، طعمی شیرین و ملایم دارد.
* گرنی اسمیت: این سیب سبز رنگ، طعمی ترش و سفت دارد.
* هانیکریسپ: این سیب زرد رنگ، طعمی شیرین و ترد دارد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
در کشاورزی روز به این نکته رسیدهاند که برای کاهش pH خاک باید یک عامل کمک کننده به فعالیت میکروارگانیسمهای مفید به خاک اضافه کرد. چرا که بتوان به سرعت پایین اما پایدار این موضوع اتفاق افتد. بهترین عامل برای اینکار گوگرد است. به این خاطر که فرم پایدار گوگرد بصورت گازی است، مقدار آن در خاکها بسیار ناچیز است و باید بصورت خارجی آن را به خاک اضافه کرد. اضافه کردن گوگرد به خاک علاوه برا اینکه مورد مصرف گیاه واقع میشود باعث میشود که اسیدسولفوریک بصورت مول به مول تولید شود که این اسید سولفوریک (تولید شده از مسیر بیولوژیک) باعث افزایش فعالیت سطح میکروارگانیسمهای هوازی میشود و افزایش این سطح و فعالیت میکروارگانیسمها موجب افزایش حلالیت و جذب عناصر غذایی در خاک میشود. در دنیا به این حالت slow release یا اهسته رهش میگویند. باید توجه کرد که اضافه کردن گوگرد به تنهایی به خاک نمیتواند به تعدیل pH کمک کند چرا که باید همراه آن یک عامل اکسید کننده حضور داشته باشد که این عامل باکتریهای اکسید کننده گوگرد هستند که با اکسید کردن گوگرد باعث آزاد سازی مول به مول سولفوریک اسید شده و به این طریق pH #خاک به سمت اسیدی شدن حرک می کند و فعالیت میکروارگانیسمها در این حالت بسیار بالا میرود پس در نتیجه این فعالیت، حلالیت و جذب بیشتر عناصر شیمیایی اتفاق خواهد افتاد.کانال پیام سبز
بنابراین بهترین و موثرترین راه حرکت به سمت پیاچ مفید برای افزایش حداکثری فعالیت میکروارگانیسمها یا همان حالت اسیدی شدن در خاکهای ایران اضافه کردن #گوگرد به همراه باکتریهای اکسید کننده گوگرد و همچنین باکتریها هوازی مفید زنده کننده خاک است.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐شمعدانی
اگه میخوای شمعدونیت گل بده چهار نکته زیر رو رعایت کن
1⃣اول از همه محیطی پرنور همراه با تابش آفتاب،وادار میکنه شمعدونی رو تا گل بده🌺🌞
2⃣دوم هرس هر سه ماه یکبار شمعدونی، یک سوم از سرشاخه هاشو بزنید و شاخ و برگ زرد وخشک شدشو جدا کنید وچندسانت از خاکشو زیرو رو کنیدکه در علم باغبانی بهش نمگیری میگن✂️
3⃣سوم خاک مناسب برای شمعدانی،خاک باغچه و کمی ماسه و کود گوسفندی پوسیده (هر سه ماه حتما به هر گلدان یک مشت کود گوسفندی اضافه کنید)
از بهار تا اخر پاییز هر ماه کود 18.18.18بهش بدید👌
4⃣شمعدونی حتما باید خاکش خشک بشه و بعد سیراب شه، این تنش آبی کمک میکنه تا گل بده🌺
نکته:❌(شمعدونی نبایدتشنگی بکشه، مگرنه برگهاش خشک میشه) ابیاری زیاد هم باعث زرد شدن برگهاش میشه🦋
❣⏪😉بهترین رشد رو شمعدونی در دمای 15درجه داره، پس گرمش نشه، بیرون خونه هم یخ نزنه
✅زمستون پلاستیک ضخیم روشون بکشید یا به پشت پنجره آفتابگیر منتقلشون کنید
#شمعدانی
#گل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کود
زئولیت و نقش ان در پوساندن کود دامی
کلیپ
#کوددامی
@jpz09113931202
✍ عناصر غذایی کود مایع دام برای گیاه:
کود مایع دام یا ادرار دام حاوی درصد بالایی کلر Cl است. بعد از این عنصر، کلسیم Ca و منیزیم Mg در رتبه دوم و سوم قرار میگیرد. گوگرد S، نیتروژن N و فسفر P در رتبه های چهارم، پنجم و ششم می باشند.
ادرار دام فاقد پتاسیم K می باشد.
#آموزشی
#کود
@jpz09113931202
علت زرد شدن گیاه بعد از مصرف کود دامی تازه از کانال پیام سبز
⚠️ گاهی پس از مصرف کود دامی، برگ های گیاه شروع به زرد شدن می کنند.
برخی کشاورزان معتقدند علت زرد شدن برگ ها، قوی بودن کود دامی بوده است.
✅ اما واقعیت این است وقتی کود دامی نپوسیده به خاک اضافه می شود چون بخشی از باکتری های تجزیه کننده کود، برای فعالیت خود به نیتروژن نیاز دارند؛ با ریشه گیاه در رقابت برای جذب نیتروژن خاک رقابت کرده وبرنده می شوند.
⚠️ از این رو گیاه با کمبود ازت (نیتروژن) روبرو می شود و برگ هایش به زرد متمایل شوند.
💐خار مریم
🎍خار مریم یکی از گیاهان گلدار است که رنگ گلهای این داروی گیاهی بنفش است که این گلبرگهای بنفش دارای رگههای سفید هستند.
🎍دانههای خار مریم دارای مواد فعال است که یکی از مهم ترین مواد فعال موجود در این داروی گیاهی سیلیمارین است که عصاره دانههای خار مریم را گرفته و از خواص خار مریم و عصاره آن برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکنند. سیلیمارین خواص درمانی مختلفی از جمله خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی دارد.
🎍از جمله خواص خار مریم میتوان به درمان سرطان،افزایش شیر مادر، درمان اختلالات کیسه صفرا و کاهش وزن سریع و محافظت از کبد و سلامت کبد و یرقان و هپاتیت است.
زمان چیدن و برداشت:خار مریم را باید در فصل پاییز چیده و جمع آوری کنید.
🎍برای چیدن خارمریم دستکش ضخیم بپوشید و با استفاده از قیچی تیز یا ابزارباغبانی، گل هارا از شاخه جدا کنید.
🎍بعد از چیدن گل ها آن هارا در پاکت کاغذی گذاشته و تا ۷ روز صبرکنید تا دانه ها کامل خشک شود.
🎍بعد ار خشک شدن آنهارا در پارچه ای ریخته و تکان دهید تادانه ها از خارجداشوند و سپس داخل ظرفی دربسته و در مکانی خشک و خنک نگه داری کنید
#گیاه_خارمریم
#دارویی
#آموزشی
@jpz09113931202
اتیلن سبب تولید و نفوذ انزیم سلولاز میگردد
علایم القایی ریزش برگ طول روز که با کوتاه شدن طول روز اتفاق می افتد و دلیل این ادعا درختان کنار تیر چراغ برق دیرتر برگ خود را میریزند و نسبت به سایر درختان لخت سبزترند
و عامل دیگر کاهش دما میباشد
#هورمون
#اتیلن
#اکسین
@jpz09113931202
اتیلن سبب عدم رشد جوانه جانبی در اثر اکسین براثر غالبیت انتهایی میگردد
علت زوال گل پس از گرده افشانی تولید اتیلن هست
#هورمون
#اتیلن
@jpz09113931202
اتیلن سبب عدم رشد جوانه جانبی در اثر اکسین براثر غالبیت انتهایی میگردد
علت زوال گل پس از گرده افشانی تولید اتیلن هست
#هورمون
#اتیلن
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گردو
کشت مکانیزه گردو
#ایده
@jpz09113931202
قابل توجه باغداران و سرمایه گذاران صنعت باغداری و همچنین مسئولین حکومتی
#فرهنگ_مطالبه_گری
💐خراب شدن گیاه با کود چند تا دلیل داره:
1⃣ حل نکردن کود در آب
2⃣ استفاده بیش از حد از کود
3⃣ حل کردن مقدار زیادی کود در آب
4⃣ کود دادن به گیاه تشنه نتیجه عکس میده
5⃣ تو هوای خیلی گرم نمیشه کود داد
6⃣ استفاده از کود ها با برند های نامشخص و نامعتبر
🔴اینا مواردی هست که نباید از کود استفاده کرد چون در این مواقع نتیجه عکس میده.
🦋🐛 راستی وقتی گلتون آفت داره و یا قارچی شده تا قبل از پایان دوره درمانش نباید بهش کود بدین چون گیاه ضعیف میشه و از بین میره.
🌡در مورد هوای گرم هم بگم وقتی محیط خونه رو تو دمای ایده ال بذارین یعنی یه چیزی بین 21 تا 27 درجه میتونین بهش کود بدین اما گل های بیرون خونه باید با احتیاط کود بدین.از کانال پیام سبز
💉مقدار دوز مصرفی باید مطابق دستور شرکت سازنده باشه ولی عموما یک قاشق چایی خوری در یک و نیم لیتر آبه..
🩸کود زیاد هم خوب نیست، تو بهار و تابستون اونم با فاصله 15 روز ایده اله👌
#کودهی
#کود
@jpz09113931202
#خاک
@jpz09113931202
ازمایش خاک
ظرفیت تبادل کاتیونی (CEC)
کاتیونها عناصری هستند که بار آنها مثبت است. مانند کلسیم (Ca+2)، پتاسیم(K+)، منیزیم(Mg+2)، روی(Zn+2)، آهن(Fe+2) و …
ظرفیت تبادل کاتیونی پارمتری است که توانایی ذرات خاک در جذب و نگهداری عناصر با بار مثبت (کاتیون) را نشان میدهد. این صفت، نشان دهنده بافت و محتوای مواد آلی خاک نیز میباشد. خاکهای با مواد آلی بالا و بافت رسی دارای CEC بالایی هستند.
چرا ظرفیت تبادل کاتیونی در آزمایشات خاک کشاورزی اندازهگیری میشود؟
این صفت، حاصلخیزی و توانایی خاک در نگهداری عناصرغذایی را نشان میدهدخاکهایی که CEC پایینی دارند، احتمال شستشو و فقر عناصر غذایی در آنها بالاست. CEC نشان میدهد که چه مقدار عنصر غذایی با بار مثبت میتوانند در سطح ذرات خاک نگهداری شوند.
بطورکلی هرچقدر مقدار این پارامتر زیاد باشد، بهتر است. CEC پایین نشان میدهد خاک شنی بوده و مواد غذایی براحتی شسته شده و از دسترس ریشه خارج میشوند. خاکهای با مواد آلی زیاد و رسی دارای ظرفیت تبادل کاتیونی بالایی هستند و عملکرد مناسبی در جذب و نگهداری آب و مواد غذایی دارند.
#خاک
#کود
ازمایش خاک
@jpz09113931202
این #افت مگس جالیز است که حشره کامل باتخم ریزی روی محصولات جالیزی،لارو حاصل از تخم به درون محصول نفوذ کرده وبا تغذیه از آن فضولات خودرا برجای گذاشته وباعث خمیدگی وفساد وخرابی محصول خواهد شد.توصیه میشود از سمومی نظیر اوانت یاتری کلروفن در مراحل رشد محصول به فاصله یکماه از هم سمپاشی گردد.بعبارتی بایستی مرحله اول رو قبل از واردشدن صیفی جات به فاز گلدهی انجام داد ومرحله بعدی هم یکماه بعد...
#خیار
#کنترل
@jpz09113931202
37.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ معرفی میوه استوایی جم یا جمبو _قابل توجه شهرداریها و دهیاریها و علاقمندان درختان مثمر در حوزه حاشیه خلیج فارس و مکران و همچنین حیاط باغها و کشاورزان و باغداران این نواحی
#جم
#جمبو
#دارویی
#میوه_استوایی
@jpz09113931202