✍✍✍✍
کلسیم شاید مهمترین عنصر معدنی باشد که در تعیین کیفیت میوه دخالت دارد. حداقل 20 درصد کل
کلسیم در دیواره سلولی گیاهان قرار دارد. افزایش مقادیر کلسیم دیواره سلولی به وسیله عمل تراوش سبب
سفتی میوه می شود و به مقدار زیادی میوه را در مقابل میکرو ارگانیسم هایی که تلاش دارند با شکستن
پکتین ها وارد میوه شوند محافظت می نمایند. همچنین کلسیم موجود در محیط نیز می تواند باعث تسریع
جذب یون مثبت #پتاسیم در مقابل یون مثبت سدیم بشود. مهمترین اثر کلسیم در تنظیم فعالیت تنفسی
گیاه است. میوه حاوی کلسیم کم ، سرعت تنفس خیلی بالایی دارد . یعنی تنفس با غلظت کلسیم نسبت
عکس دارد . افزودن منگنز باعث تسریع در تجمع کلسیم در برگ های سیب می گردد، در مقابل زمانی که
کلسیم به اندازه کافی در غلظت بالایی در خاک وجود دارد، افزودن تجمع کلسیم را کاهش می دهد. سرعت
حرکت نزولی کلسیم خیلی آهسته است چرا که بطور کلی فقط به میزان خیلی کم آوند آبکش انتقال میابد.
این نشان می دهد که کلسیم بکار رفته به صورت محلول پاشی روی درختان میوه می باید به منظور افزایش
کلسیم میوه مستقیما روی میوه مورد نظر محلول پاشی شود. زیرا کلسیمی که روی برگ پاشیده شود به
میوه یا قسمت های دیگری از درخت منتقل نمی گردد.
بد مزه شدن میوه- تغیر شکل میوه- چوب پنبه ای شدن میوه - ریزش زود رس میوه- کاهش
خاصیت انبار داری میوه و همچنین ایجاد لکه تلخی از علائم کمبود کلسیم می باشد.
با وجود کلسیم در خاکهای آهکی مناطق مختلف ایران حرکت عنصر کلسیم در گیاهان و باغات به کندی
صورت می گیرد و باید از طریق آوند های چوبی منتقل شود و نمی تواند این عنصر از طریق آوند آبکشی
حرکت کند عواملی همچون مصرف کود های ازته زیاد، #هرس زمستانه شدید که باعث تشدید کمبود کلسیم
در میوه ها می شود.از کانال پیام سبز
عدم توجه به مسائل کیفی که امکان انبارداری را تحت الشعاع خود قرار می دهد باعث متضرر شدن
باغداران ،انبار کنندگان و صادر کنند گان میوه می شود و چه بسا ممکن است در آینده ای نه
چندان دور با طرح معیارها و استانداردهای کیفیتی دیگر ما قادر به صادرات محصولات کشاورزی
خود به دلیل عدم تطابق با استانداردهای اعلام شده نباشیم. انتظار این است که اگر یافته های
تحقیقاتی در مورد مصرف متعادل کودها به ویژه محلول پاشی #کلسیم در باغهای میوه درسطح
کشور همگانی شود علاوه بر اینکه بیش از % 25 افزایش عملکرد خواهیم داشت بدنبال آن بهبود
کیفیت محصولات کشاورزی نیز تحقق خواهد یافت. چه بسا که یکی از مشکلات اصلی صادرات
محصولات باغی درکشور پایین بودن کیفیت این محصولات، بالاخص ازنظر خاصیت انبارداری و
کمی ارزش غذایی آنهاست بنابراین برای رفع کمبود کلسیم در باغات #میوه و داشتن میوه هایی با
ماندگاری بالا و کیفیت مطلوب محلول پاشی کلسیم از 3 تا 5 مرتبه در طول دوره رشد میوه ها
توصیه می گردد.
امروزه بیش از هر زمان دیگر تامین نیاز گیاهان به عناصر غذایی کافی به منظور تضمین تولید در محصول و
درنتیجه تامین امنیت غذایی جامعه بشری اهمیت دارد کشاورزان به طور مداوم در تلاشند تا با رفع
کمبودهای این عناصر و استفاده بهینه از مصرف #کود تولید، محصول را به حد پتانسیل ژنتیکی گیاه نزدیک
کنند.
@jpz09113931202
🔶️ فاجعه ای دردآور تر از اینکه در شرایط بی آبی و خشکسالی کشور، سازمان غذا و دارو "فائو" ایران را کشور اول در هدر رفت محصولات کشاورزی معرفی کند، سراغ دارید؟
🔸️ فاجعه ای دردآور و تاسف برانگیزتر از اینکه، در شرایطی که اکثر شهرها و مناطق ایران با مشکل آب روبرو هستند و حجم بالایی از آب های جاری و منابع زیر زمینی صرف کشاورزی شود و اینگونه محصولات تبدیل به زباله و ضایعات شوند.
🔸️ این به معنای فاجعه ای خاموش برای منابع آبی کشور و ثروت بخش کشاورزیست!!
🔸️جای سوال اینجاست که وزارت کشاورزی به عنوان متولی تولید محصولات کشاورزی، برای رفع و کاهش میزان این فاجعه چه اقدامی انجام داده است؟
🔸️علاوه بر اینکه کشاورزان از روش های غلط و منسوخ برای آبیاری محصولات و مزارع خود استفاده میکنند و میزان قابل توجهی آب را هدر میدهند، بر اساس دلایل زیر تولید ضایعات محصولات کشاورزی به حدی بالا بوده که اکنون رتبه نخست در هدر رفت منابع آبی و کشاورزی را به خود اختصاص داده ایم!!!
▪️استفاده از تجهیزات نا مناسب به منظور عملیات برداشت
▪️عدم توانایی در فرآوری و انبار داری صحیح و ماندگار
▪️فقدان سیستم درجه بندی کیفیت و سیستم نگهداری
▪️فقدان استاندارد های لازم به منظور صادرات محصولات
▪️فقدان سیستم های شستشو و پاکسازی
▪️عدم دانش و اطلاعات لازم در خصوص روش نگهداری
▪️عدم قیمت گذاری مناسب و ضعف در قیمت گذاری، از تولید تا بازار
▪️تعداد واسطه های زیاد و ایجاد شکاف قیمت از تولید تا خرده فروش
▪️فقدان سامانه دقیق و مناسب حمل و نقل، نگهداری و سورتینگ
▪️کمبود سردخانه های استاندارد مناسب میوه و سبزی جات
▪️فقدان سیستم های پیشرفته و مناسب بسته بندی محصولات
.
#فرهنگ_خودکفایی
#کشاورزی_نوین
#انتقادی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرورش موز در لارستان فارس
پرورش موز با سایز و کیفیت تجاری در لارستان
زمان برداشت
دقیق محصول ۸ماه پس از انتقال نهال به #گلخانه صورت خواهد گردید
#موز
#ایده کاشت گلخانه ای موز در مناطق جنوبی ایران
@jpz09113931202
🪴آیا کود پس از مدت طولانی منقضی می شود؟
این موضوع بستگی به نوع کود دارد.
🔅کود بی کربنات آمونیوم از بین نمی رود بلکه وزن کم میکند.
🔅کود اوره فقط حجم خود را از دست میدهد و از بین نمیرود. اوره بیشتر از رطوبت میترسد و هنگام قرار گرفتن در معرض آب و شستشو به راحتی وزن کم میشود.
🔅اثر کود سوپر فسفات بدون تغییر باقی میماند.
🔅کود کلرید پتاسیم و سولفات پتاسیم بسیار پایدار هستند.
🔅کود دی آمونیوم فسفات از دمای بالا میترسد. بنابراین، کیسه کود باید محکم بسته شود تا از تبخیر آمونیاک در هنگام ذخیره دی آمونیوم فسفات جلوگیری
شود.از کانال پیام سبز
🔅کود سولفات آهن به دلیل جذب رطوبت خراب میشود. سولفات آهن یک اکسید کننده قوی است و در صورت قرار گرفتن در معرض آب و رطوبت به راحتی می تواند به سولفات آهن تبدیل شود که توسط گیاهان قابل جذب نیست
🔅کود باکتریایی پس از انقضا قابل استفاده نیست.محدودیت زمانی مشخصی برای فعالیت باکتری ها در کودهای بیولوژیکی وجود دارد. عموما مدت اعتبار آن در شرایط نگهداری معمولی تا دو سال می باشد.
#کود
@jpz09113931202
درجه روز رشد یا GDD یاGrowth Degree Daysچیست؟
میزان نمو با افزایش درجه حرارت افزایش می یابد تا آنجایی که به حداکثر میزان خود می رسد، به درجه حرارتی که حداکثر رشد در آن به وقوع می پیوندد درجه حرارت بهینه می گویند،
با افزایش درجه حرارت به بیش از درجه حرارت بهینه میزان یا نرخ رشد دوباره کاهش می یابد. در واقع واکنش مراحل مختلف رشد اکثر موجودات زنده به درجه حرارت بستگی دارد با این تفاوت نه تنها درجه حرارت حداقل، بهینه و حداکثر از یک موجود زنده به موجود زنده دیگر متفاوت است بلکه این درجه حرارت ها برای مراحل و واکنش هایی که در داخل بدن یک موجود زنده اتفاق می افتند نیز متفاوت خواهد بود. بنابراین براساس مطالب فوق زمانی که دما کنترل کننده میزان یا نرخ رشد یک موجود زنده یا یک فرآیند است میزان یا نرخ نمو آن موجود زنده یا فرآیند توسط یک سیستم درجه روز رشد یا همان GDD یا Growth degree day یا واحدهای گرمایی (Heat Units) مشخص می شود. حال فرمول درجه روز رشد یا GDD را معرفی نموده و بیشتر به مفهوم و کاربرد آن می پردازیم. درجه روز رشد یا GDD بر اساس فرمول زیر محاسبه می شود از کانال پیام سبز
GDD= (Tmax+Tmiin)/2-Tbase
در فرمول درجه روز رشد Tmax دمای بیشینه روزانه یا همان حداکثر دمای روزانه، Tmin دمای کمینه روزانه یا همان حداقل دمای روزانه و Tbase درجه حرارت پایه یا Base Tamprature است.
#دما
#بیولوژی
@jpz09113931202
درجه روز رشد یا GDD یاGrowth Degree Daysچیست؟
درجه روز رشد یا GDD بر اساس فرمول زیر محاسبه می شود
GDD= (Tmax+Tmiin)/2-Tbase
در فرمول درجه روز رشد Tmax دمای بیشینه روزانه یا همان حداکثر دمای روزانه، Tmin دمای کمینه روزانه یا همان حداقل دمای روزانه و Tbase درجه حرارت پایه یا Base Tamprature است.
میزان نمو با افزایش درجه حرارت افزایش می یابد تا آنجایی که به حداکثر میزان خود می رسد، به درجه حرارتی که حداکثر رشد در آن به وقوع می پیوندد درجه حرارت بهینه می گویند،
با افزایش درجه حرارت به بیش از درجه حرارت بهینه میزان یا نرخ رشد دوباره کاهش می یابد
جدول درجه حرارت روزهای یکشنبه تا شنبه یک منطقه
فرض کنید حداقل دمای لازم برای آغاز یک مرحله نموی در یک موجود زنده مثلا آغاز گلدهی یک گیاه یا تفریخ تخم های یک حشره ۱۰ درجه سانتی گراد است و در دمای بالاتر از ۳۰ درجه سانتی گراد آن مرحله نموی یعنی گل دهی آن گیاه یا تفریخ تخم آن حشره متوقف خواهد شد. بنابراین به دماهای ۱۰ و ۳۰ درجه مذکور دماهای آستانه می گویند. پس درجه حرارت پایه یا Tbase برای آغاز این مرحله نموی ۱۰ درجه سانتی گراد است. حال به عنوان مثال پژوهش ها نشان داده اند که آن گیاه برای این که وارد گل دهی شود و یا آن حشره برای این که لاروهایش از تخم تفریخ شود به ۵۸ درجه روز رشد یا GDD نیازمند است. برای درک این موضوع به مثال زیر توجه کنید. فرض کنید بر اساس داده های هواشناسی یک منطقه برای روزهای یکشنبه تا شنبه هفته بعد درجه حرارت های به شرح زیر میباشد
حال بر اساس جدول درجه روز DD را برای هر روز محاسبه می کنیم، تا در نهایت از مجموع درج روز یا DD های به دست آمده درجه روز رشد یا GDD را محاسبه کنیم.
درجه روز برای روز یک شنبه: حداکثر دمای روز یک شنبه ۲۲ و حداقل آن ۱۸ درجه سانتی گراد است. پس میانگین دما برابر با ۲۰ درجه سانتی گراد خواهد بود. حال ۱۰ را به عنوان دمای پایه از میانگین دمای این روز یعنی ۲۰ کم می کنیم. پس درجه روز برای روز یکشنبه معادل ۱۰ خواهد بود.
GDD= (Tmax+Tmiin)/2-Tbase
DD= (20+18)/2-10=10
درجه روز برای روز دوشنبه:
DD= (28+18)/2-10=13
درجه روز برای روز سه شنبه: حداکثر دمای روز سه شنبه ۳۴ و حداقل آن ۳۰ درجه سانتی گراد است. پس میانگین دما برابر با ۳۲ درجه سانتی گراد خواهد بود. یکی از نکات مهم در محاسبه درجه روز رشد یا GDD همین جا پنهان شده است. از آنجایی که میانگین دمای روز بیشتر از حداکثر دمای آستانه یعنی ۳۰ درجه سانتی گراد است بنابراین ۲ درجه اضافی در میانگین دمای روزانه به درد فرآیند مذکور یعنی گل دهی نخواهد خورد بنابراین در چنین وضعیتی یعنی در صورتی که میاگین دمای یک روز بیشتر از حداکثر دمای آستانه باشد به جای میانگین به دست آمده از همان حداکثر دمای آستانه استفاده خواهیم کرد. پس در این روز بجای کم کردن ۱۰ از ۳۲، عدد ۱۰ را از ۳۰ کم خواهمی کرد، در این صورت درجه روز برای روز سه شنبه معادل ۲۰ خواهد بود.
درجه روز برای روز چهارشنبه:
DD= (25+17)/2-10=21
درجه روز برای روز پنج شنبه:
DD= (20+8)/2-10=14
درجه روز برای روز جمعه: حداکثر دمای روز جمعه ۱۰ و حداقل آن ۸ درجه سانتی گراد است. پس میانگین دما برابر با ۹ درجه سانتی گراد خواهد بود. نکته مهم دیگر در محاسبه درجه روز رشد یا GDD همین جا مطرح می شود. از آنجایی که میانگین دمای روز کمتر از حداقل دمای آستانه یا همان دمای پایه است (معادل ۱۰ درجه سانتی) بنابراین میانگین ۹ درجه سانتی گراد هیچ نقشی در فرآیند مذکور یعنی گل دهی یا تفریخ تخم نخواهد داشت. بنابراین در چنین وضعیتی یعنی در صورتی که میاگین دمای یک روز کمتر از حداقل دمای آستانه یا همان درجه حرارت پایه باشد میانگین به دست آمده را در محاسبه GDD اعمال نخواهیم کرد یعنی به جای آن در محاسبه GDD از مقدار صفر استفاده خواهیم کرد.
درجه روز برای روز شنبه: حداکثر دمای روز شنبه ۱۲ و حداقل آن ۶ درجه سانتی گراد است. پس میانگین دما برابر با ۹ درجه سانتی گراد خواهد بود. نکته مهم دیگر در محاسبه درجه روز رشد یا GDD همین جا مطرح می شود. پس در روز شنبه نیز همان شرایط روز جمعه مطرح است.از کانال پیام سبز
GDD= (10+13+20+11+4+0+0)=58
از آنجایی که بر اساس مثال فوق ورود به گل دهی یا تفریخ تخم های حشره نیازمند ۵۸ درجه روز رشد بود، و از آنجایی که این میزان درجه روز رشد در مدت ۷ روز تامین شد، بنابراین گیاه بعد از ۷ روز یعنی در انتهای روز شنبه وارد گل دهی خواهد شد و یا این که تخم های حشره در انتهای روز شنبه از تخم خارج خواهند شد. یعنی ما در این ۷ روز به درجه روز رشد مورد نیاز دست یافتیم.ولی بعد 5 روز به دلیل تامین واحد حرارتی لازم گلدهی صورت میگیرد
#دما
#بیولوژی
#محاسباتی
@jpz09113931202
((اقدامات پیشگیرانه
جهت مبارزه با #بیماری لکه باکتریایی))
🍀بذرهای گواهی شده و عاری از بیماری را استفاده کنید.
🍀از بذرهای مقاوم به بیماری در صورت وجود استفاده کنید.
🍀به طور مرتب مزرعه را از نظر علائم بیماری بررسی کنید.
🍀هرگونه نشا یا گیاهانی که دارای بیماری لکه برگی هستند را برداشته و بسوزانید.
🍀علف های هرز را در داخل و اطراف مزرعه حذف کنید.
مالچ اطراف گیاهان در🍀جلوگیری از آلودگی خاک به گیاه کمک می کند.
🍀در صورت کار بین مزارع مختلف، ابزار و تجهیزات را پس از استفاده تمیز کنید.
🍀از #آبیاری بارانی و کار در مزارع در زمان خیس بودن شاخ و برگ خودداری کنید.
🍀پس از برداشت، بقایای گیاهان را در عمق خاک شخم کنید.
🍀در روش دیگر، بقایا را برداشته و بسوزانید.از کانال پیام سبز
🍀برنامه تناوبی 2 تا 3 ساله با گیاهان غیرحساس.
🍀عدم استفاده بیش از حد از کودهای ازته و مصرف کودهای حاوی پتاس و #کلسیم.
ا🍀جتناب از کاشت متراکم به منظور تهویه بهتر بین گیاهان.
#گلخانه
#فلفل
@jpz09113931202
#بیماری تلخ شدن موضعی #سیب و لکه چوب پنبه ای #گلابی ناهنجاریهایی هستند که با فصل گرم و خشک و همچنین نسبت بالای برگ به میوه همراه میباشند به نظر میرسد ناهنجاریهای فوق توسط تنش رطوبتی که به کمبود #کلسیم در میوه کمک میکند ناشی میگردد از انجایی که حرکت کلسیم و جابجایی ان کند میباشد و با شدت تعرق در مسیر جریان ابی از اوند چوبی به برگ و تبحیر به میوه انتقال نیافته و میوه دچار کمبود میشودواز طرف دیگر بایستی با #هرس مناسب نسبت برگ به میوه استاندارد گردد زیرا با سطح تعرق بالا جریان کشش به سمت برگ و تبخیر از برگ کلسیم به دلیل کم تحرکی و عدم جریان غالب اب از برگ به میوه به میوه نمیرسد و با تجمع کلسیم در برگ میوه دچار کمبود کلسیم میباشد به همین خاطر در محلولپاشی تابستانه محلول کلسیم بایستی برروی میوه پاشیده شود تا بیشترین جذب را داشته تا میوه دچار کمبود کلسیم نگردد
از انجایی که بالا بودن گرمای هوا و پایین بودن رطوبت سبب تبخیر و تعرق بالا و عدم انتقال کلسیم از برگ به میوه میشود میتوان با تغییر میکرو کلیما و ابپاشی بارانی وایجاد رطوبت و کاهش دما سبب کاهش تعرق و جریان ابی به میوه و به دنبال جابجایی جریان ابی از برگ به میوه این انتقال کلسیم از برگ به میوه اتفاق بیفتد از کانال پیام سبز
🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇
✅ کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب میشود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
در بهاربا درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال #کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ انجام گردد.
#آموزشی
@jpz09113931202
@jpz09113931202