...
✅ خاک مناسب ۶ درخت👇 (سیب، گلابی، هلو، زردآلو، آلو و #گیلاس)
خاک مناسب درختان بر اساس (☝️نوع درخت✌️اقلیم منطقه)؛ به مخلوط خاک مناسبی جهت رشد بهتر درختان نیاز داریم.
بطور کلی جهت تمامی درختان داشتن خاکهای رسی_شنی به همراه آهک مناسب و کود حیوانی بهترین خاک می باشند.
✅ اما بطور اختصاصی به خاک مورد نیاز ۶ نوع درخت در زیر اشاره می کنیم:👇
🔹خاک مناسب درخت سیب🍎
🔶سیب درخت پر توقع است که ریشه های آن در سطح گسترش زیادی دارد؛ بنابراین خاک باید حاصل خیز و از لحاظ مواد آلی غنی باشد و قابلیت نفوذ آن نیز خوب باشد.
🔶روی این اصل خاکهای شنی- رسی را انتخاب می نمایند به شرطی که کودهای دامی و مواد آلی به خوبی تقویت شده باشد.
🔶درخاکهای ضعیف رشد سالیانه شاخه ها کم و برگها کوچک به رنگ سبز کم رنگ یا مایل به زرد درمی آید و ریزش میوه ها زیاد و میوه ها ریز است.
🔶 درخت #سیب در آب و هوای مرطوب بهتر رشد می کند. اکثرا درخت سیب در نقاط خنک و رو به شمال که برای درختان دیگر مناسب نیست، کاشته می شود.
🔹خاک مناسب درخت گلابی🍐
🔶درخت گلابی از درخت هایست که نسبت به نوع خاک خیلی مشکل پسند است.
🔶برای اینکه میوه خوب بدهد بیشتر به #خاک قابل نفوذ در قشرزیرین نیاز دارد خاک نباید آهک فراوان داشته باشد.
🔶درخت #گلابی خاکهای رسوبی و زمین های توربی که عمل آمده باشند و زمین های با خاک دستی را دوست دارد.
🔹خاک مناسب درخت #هلو🍑
🔶در صورتی که طبقه ای غیرقابل نفوذ در خاک تحت الارض وجود دارد، نباید اقدام به کشت هلو نمود.
🔶چنانچه خاک های سنگین با کود دامی و کود سبز اصلاح شوند و قابلیت نفوذشان زیاد گردد، می توان اقدام به کشت نمود.
🔶 در موقع درخت کاری در منطقه ای که دارای انواع اراضی است، معمولا اراضی بسیار سبک را به کشت هلو اختصاص می دهند.
🔶هلو را در زمین های نم دار و عمیق بیشتر روی پایه آلو و در زمین های کم قوت، روی پایه زردآلو پیوند می زنند.
🔹خاک مناسب درخت زردآلو🍑
🔶زردآلو در خاک های سبک تا متوسط از نظر بافت رشد بهتری دارد.
🔶خاک باید عمیق، قابل نفوذ به آب و تهویه خوب باشد.
🔶خاک های سرد و متراکم رسی برای کشت و کار این درخت مناسب نیست.
🔶همچنین در مناطقی که سطح آب تحت الارض بالاست، باید از کشت این درخت خودداری شود؛ زیرا نسبت به آب زیاد در خاک حساسیت نشان می دهد.
🔶درخت زردآلو بیشتر در خاکهای عمیق و کم رطوبت و سبک بارور می شود.
🔶در زمین های مرطوب از بدنه و شاخه درخت صمغ تراوش می کند.
🔶درخت زردآلو در زمینی که خاکش گرم و کمی آهک دار بوده و مرطوب نباشد، میوه بهتری می دهد.
🔶خاک محل کاشت #زردآلو باید حدود 30 متر عمق داشته باشد.
🔶اگر خاک زهکشی خوبی داشته باشد، مقدار زیاد آهک در خاک تاثیری روی رشد درخت نخواهد داشت.
🔹خاک مناسب درخت آلو🍈
🔶بطورکلی خاکهای عمیق شنی لومی با زهکش خوب و عاری از شوری و قلیائیت برای #آلو مطلوب است.
🔶 خاکهای غنی از پتاس ترجیح دارد؛ زیرا نیاز به پتاس در آلوها بیشتر است.
🔹خاک مناسب درخت گیلاس🍒
🔶در خاک های سنگین و بدون زهکشی نتیجه مطلوبی از نظر میوه دهی عاید نخواهد شد.
🔶 در کشت #گیلاس خاک باید عمیق، حاصلخیز و دارای قابلیت نفوذ خوبی باشد.
🔶برای حفظ حاصلخیز ی خاک باید علفهای دور درخت به خوبی زده شود و در زمستان با کودهای شیمیایی و کود پوسیده دامی خاک تقویت گردد.از کانال پیام سبز
@jpz09113931202
ریشه درختان جهت رشد و فعالیت خود احتیاج به O2 جهت تنفس دارند در صورت تهویه کم و یا بافت خاک نامناسب از نظر تهویه و یا شرایط ماندابی ریشه دچار تنش شده و رشد گیاه مختل میگردد به دنبال افزایش CO2 متیل و متان و به دنبال ان هورمون ABA بالا رفته و عواقب ان ریرش گل و میوه کاهش یا محدودیت رشد و در ادامه سبب زوال درخت میگردد به طور کلی بعضی از درختان تحمل شرایط رطوبتی خاک را بهتر تحمل میکنند مثل الو ولی هلو و زردالو در شرایط اکسیژن کم ریشه انها تولید سیانید هیدروژن میکند و ریشه انها اسیب میبیند چنین شرایط مشابهی برای مرکبات هم رخ میدهد سیب نسبت به هسته دارها شرایط رطوبتی را بهتر تحمل میکند و گلابی بالاترین تحمل را به شرایط خاک رطوبتی دارد در شرایط ماندابی یا تهویه نامطلوب خاک به دلیل احتیاجات ریشه چه ها به اکسیژن بیشتر عملا رشد و تولید ریشه چه متوقف میشود
در باغات هلو و زردالو و حتی مرکبات جهت #کاشت مجدد بهتر است به دلیل الودگی خاک با سیانید هیدروژن ریشه همین درختان کاشت ارقام را تغییر داد
#احداث_باغ
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️شگفتیهای چین تمومی نداره
🔹این چند وقت قطعی برق از مشکلات روزمره ما بوده و مدام شاهد کمبود برق مخصوصا در پایتخت یعنی تهران بودیم
🔹این نشون میده کشور در تأمین برق باید راهکار های جدیدی رو در پیش بگیره و یکی از این سیستم های مهندسی پنل های خورشیدی هست. چین این قضیه رو جدی گرفته و وقتشه ما هم جدی بگیریم.
🔹بنظرتون این اتفاق تو ایران شدنیه؟
#فرهنگ_مطالبه_گری
#توسعه_پایدار
#محیط_زیست
@jpz09399909120
تاثیر دما بر رشد ریشه
#آموزشی
#ریشه
#دما
1⃣اولین مرحله رشدی ریشه:
🔻پس از برداشت میوه بسته به زمان برداشت از اواخر شهریور اولین مرحله رشدی ریشهها شروع شده و تا اولین سرما در منطقه ادامه دارد. در واقع با اولین سرما در منطقه، توسعه ریشه متوقف میشود اما در صورتیکه سرمایی در منطقه نباشد، توسعه ریشه ادامه پیدا میکند.
2⃣دومین مرحله رشدی ریشه:
🔻بعد از پایان سرما در منطقه بسته به منطقه از اوایل اسفندماه مرحله دومِ رشد ریشهها آغاز شده و تا اردیبهشت ادامه دارد و پس از آن توسعه ریشه کاهش مییابد.
#ریشه
#آموزشی
@jpz09113931202
@jpz09113931202
⭕️نقش فیزیکی مواد آلی در خاک
در خاک های حاصلخیز ، مواد آلی به علت تولید مواد چسبنده و ترکیبات با بار منفی سبب به هم چسبیدن ذرات بسیار ریز خاک به یکدیگر شده و ایجاد دانه های درشتی را می نمایند.در این گونه خاک ها فضاهای خالی کوچک به وسیله آب و فضاهای بزرگ به وسیله هوا اشغال شده است. بنابراین عمل تهویه به خوبی انجام می شود، اما در صورت فقدان ماده آلی ، ذرات ریز خاک به صورت پراکنده بوده و در این حالت اندازه فضاهای خالی بین ذرات کوچک است در چنین شرایطی سرعت حرکت آب در خاک بسیار کند بوده و در اثر پر شدن فضاهای کوچک از آب ، عمل تهویه به خوبی انجام نمی گیرد از طرفی دیگر با کاهش فضای خالی خاک نیز قدرت نگهداری آب در خاک و به دنبال آن تأمین رطوبت مورد نیاز گیاه کاهش می یابد. در مناطق خشک و نیمه خشک که آب به عنوان یکی از عامل های اصلی در رشد گیاه محسوب می شود، توجه به این نکته مهم است که مواد آلی قادر هستند 2 الی 6 برابر وزن خود آب جذب نمایند. بنابر این در مناطق ذکر شده می توان با کاربرد کود های آلی از هرز رفتن آب جلوگیری کرد. در خاک های رسی که میزان ماده آلی آن ها پایین است به دلیل کوچک بودن خلل و فرج های موجود ، سرعت نفوذ آب در خاک کم بوده بنابراین در موقع بارندگی ، آب در سطح خاک جریان یافته و موجب فرسایش می شود که پس از خشک شدن سبب به وجود آمدن سله در سطح خاک شده و از جوانه زنی جلوگیری می گردد . به طور کلی ماده آلی موجود در خاک بر اکثر ویژگی های خاک تأثیر مثبت و معنی داری می گذارد که نتیجه آن ، بهبود کیفیت خاک و در نهایت رشد مناسب گیاه را به دنبال دارد
#موادالی
#خاک
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
v2m-NuaKCclCpbWRW.mp3
2.67M
🍉😍 پادکست شب یلدا 😍🍉
Happy Yalda night, Ceremony, gathering, gather together, stay up late, midnight, pomegranate, watermelon, orange, persimmon, tangerine, fig, nut, confectionery.
#اموزش_زبان
@jpz09399909120
#خاک
#آموزشی
پروفیل خاک
@jpz09113931202
چه زمانی گیاه نمی تواند مواد غذایی را از خاک جذب کند:
👈خسارت آفات مانند: کرم سفید ریشه، اگروتیس، آبدزدک و ...
👈سیل یا حضور آب فراوان طوری که باعث خفگی ریشه شود.
👈دمای کم خاک
👈میزان pH نامناسب خاک
👈خشکی در خاک یا نبود رطوبت کافی
👈#بیماری یا پوسیدگی های ریشه و ...
👈کمبود مواد ارگانیک #خاک یا کربن آلی
#افت
@jpz09113931202
چند نکته کلیدی در باره اختلاط کودها
☑️ اختلاط کودها از مهمترین و حساس ترین اقدامات در تغذیه گیاهی است. شما نمی توانید هر نوع کودی را بدون درنظر گرفتن اثرات کودها با هم مخلوط کنید زیرا امکان واکنش منفی بین برخی عناصر بسیار بالاست و در صورت واکنش میتواند باعث رسوب و یا بی اثر شدن کود شود
☑️ اگر در هر شرایطی نکات کلیدی اختلاط کودها را رعایت کنید و طبق برنامه غذایی اختصاصی، کودها را مصرف کنید، شاهد اثرات مثبت کودها در باغ یا مزرعه خود خواهید بود.
☑️ عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان دارای بار مثبت یا بار منفی هستند. عناصر با بار مثبت را( کاتیون) و عناصر با بار منفی را (آنیون) میگوییم
.👈از نظر شیمیایی عناصر با بار همنام باهم واکنش ندارند ولی عناصر با بار مخالف با هم واکنش نشان داده و میتوانند متصل شده و یک نمک شیمیایی تشکیل دهند.
👈 اگر این نمک قابل حل باشد مشکلی نخواهد داشت ولی در برخی مواقع ممکن است اتصال قوی بین عناصر باشد که حلالیت آن را کاهش دهد یا باعث رسوب عناصر شود. این یک مورد از اثرات منفی اختلاط کودهاست.
1⃣ اختلاط کودها با نیتروژن( N )
☑️حلالیت کودهای نیتروژنی بسیار بالاست و معمولا کودهای نیتروژنی در اختلاط با کودهای شیمیایی مشکلی ندارند. مگر اینکه تفاوت زیاد در pH کود نیتروژنی با #کود مورد نظر وجود داشته باشد. از جمله کودهای نیتروژنی میتوان اوره و سولفات آمونیوم را نام برد.
2⃣ اختلاط کودها با فسفر( p )
☑️ عنصر فسفر قابلیت واکنش پذیری بسیار بالایی با برخی عناصر دارد. از آنجایی که عموما کودهای فسفره آهسته رهش هستند در سیستم آبیاری ( تزریق نمیشوند) و به صورت اختلاط با خاک مصرف میشوند. لذا مشکلی در اختلاط از این روش وجود ندارد. ولی زمانی که از کودهای مایع حاوی فسفر و یا کودهای جامد قابل حل استفاده شود باید در اختلاط آن با سایر کودها دقت کرد.
👈 از مهمترین عناصری که با #فسفر واکنش میدهد، کلسیم ca است.
☑️ کلسیم در واکنش با فسفر، فسفات کلسیم تشکیل داده و باعث رسوب میشود.
👈 لذا عموما اختلاط کودهای حاوی فسفر با کودهای حاوی کلسیم توصیه نمیشود.
☑️ از جمله کودهای حاوی فسفر میتوان
📌 مونوآمونیوم فسفات
📌 دی آمونیوم فسفات
📌 و سوپرفسفات تریپل را نام برد.
3⃣اختلاط کودها به پتاسیم (K)
☑️ عنصر پتاسیم در برابر سایر عناصر قدرت واکنشپذیری کمی دارد. لذا توانایی و تمایل بالایی به جذب و اتصال سایر عناصر ندارد.
👈 کودهای دارای پتاسیم معمولا دارای pH بالایی هستند و در نتیجه با کودهایی که دارای pH پایینی هستند امکان واکنش و ناسازگاری وجود داشته و قابل اختلاط نیست.
👈 به این نکته توجه کنید که برخی کودهای حاوی پتاسیم مانند( سولفات پتاسیم) به دلیل وجود #گوگرد نباید با کودهای حاوی کلسیم ترکیب شوند.
👈 این اختلاط باعث تولید سولفات کلسیم (گچ) شده و رسوب خواهد داشت.
4⃣ اختلاط کودها با کلسیم Ca
☑️ در کودهای دارای عنصر کلسیم نکات مهمی وجود دارد که یکی از آنها واکنش عنصر کلسیم با سولفات است که منجر به تولید #گچ و رسوب می شود
👈. بحث مهم دیگر در ارتباط با کودهای حاوی عنصر #کلسیم این است که نمی توانید این کودها را با کودهای حاوی فسفر نیز مخلوط کنید زیرا باعث رسوب خواهد شد و توسط ریشه جذب نخواهد شد.
👈در صورت تزریق کود حاوی کلسیم در سیستم آبیاری، قبل از اضافه کردن هر نوع کودی باید کودهای کلسیمی از مخزن و سیستم شسته شوند تا رسوبی وجود نداشته باشد.
5⃣ اختلاط کودها با عناصر ریز مغذی ( میکرو )
☑️ عناصر ریزمغذی یا میکرو در بسیاری پروسه های مهم و حیاتی گیاهان نقش دارند و نمی توانید از مصرف این عناصر اجتناب کنید. از کانال پیام سبز
👈همچنین عناصر ریزمغذی به میزان بسیار کمی برای گیاهان مصرف می شوند (در حد میلی گرم در لیتر یا ppm) و باید اثرگذاری لازم را با همین مقادیر کم داشته باشند.
👈با این توضیحات میتوان نیاز گیاهان به عناصر ریزمغذی را تا حد زیادی از برگ و به صورت محلولپاشی نیز تامین کرد.
☑️ عناصر ریزمغذی اکثرا( کاتیون و با بار مثبت ) هستند و در اختلاط با هم معمولا مشکلی ایجاد نمیکنند. نکته مهم دیگر این است که به دلیل مقدار کم عناصر ریزمغذی در کودها معمولا وقتی وارد مخزن کود میشوند احتمال واکنش و اتصال به سایر عناصر بسیار کم است
@jpz09113931202
عوامل موثر در تثبیت فسفر
1- هر چه رس خاک بیشتر باشد تثبیت فسفر در آن خاک بیشتر است
2- تثبیت فسفر در خاک های با رس های یک به یک و یا رس های اکسید آهن و الومینیوم، بیشتر از رس های دو به یک است
3- هر چه مدت زمان تماس خاک با کود های فسفره بیشتر باشدتثبیت بیشتر است
4- افزایش ماده الی به خاک سبب کاهش تثبیت فسفر و افزایش فسفر فابل جذب گیاه می شود
5- هرچه خاک گرمتر باشد تثبیت فسفر بیشتر است
6- تثبیت #فسفر در خاک های اسیدی و آهکی بیشترین است و در PH بین شش تا هفت که فعالیت #آهن، #الومینیوم و #کلسیم کمترین است ما کمترین تثبیت را داریم
7- نوع روش #کوددهی نیز در تثبیت آن در #خاک نقش دارد مثلاً در روش کوددهی نواری ما کمترین تثبیت فسفر را دارد.
#کود
@jpz09113931202