یک تجربه ساده ولی مهم!
در روز های ابری و تاریک، شدت تنفس گیاهان در روز سریع می شود و سبب هدر رفتن مواد نشاسته تولید شده می گردد. در نتیجه باید درجه حرارت محیط #گلخانه را کاهش داد تا با بسته شدن روزنه های گیاه، از مصرف مواد ساخته شده در گیاه جلوگیری شود.
#آموزشی
#بیولوژی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیوند ترصیعی این پیوند زمانی انجام میشود که ابتدای فصل رشد هست و درخت به خوبی پوست نمیدهد
امروزه به جای پیوند ترصیعی از پیوند برشی در درختان با تنه کلفتتر اجرا میشود چرا که علاوه بر سرعت عمل _برش اسانتری دارد
#پیوند
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهلیمو (نام علمی: Aloysia citrodora) گونهای از گیاهان گلدار از خانواده شاهپسندیان، بومی آمریکای جنوبی[۲] بوده و بهطور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شدهاست و از آنجا به سایر نقاط جهان از جمله ایران رفتهاست و در باغها کشت میشود. برگهای بهلیمو در موقع لمس کردن، زبر هستند و اگر مالش داده شوند بویی مانند بوی لیمو از آن میآید.
بهلیمو درختچهای پایا است که در مناطق گرمسیر همیشهسبز است ولی در مناطق سرد در زمستان برگهای خود را از دست میدهد.
گیاه بهلیمو از طریق قلمه زدن یا خوابانیدن قابل تکثیر است. میتوان تعدادی قلمه ۱۰ تا ۱۵ سانتی جدا شده از یک درختچهٔ بهلیمو را در یک لیوان آب قرار داد که پس از ۱۵ روز ریشهها ظاهر میشوند، وقتی که ریشهها حداقل به طول ۵ سانتیمتر رسیدند، قلمهها در خاک مناسب کاشته میشوند.
#دارویی
#به_لیمو
@jpz09113931202
🔷🔶مبارزه با آفت کرم سیب:
در خصوص مبارزه با کرم سیب عرض شود.
آفات چند نسلی مثل کرم سیب یا کرم خراط با اکتفا کردن به کاربرد یک روش مثل بکارگیری سموم شیمیایی (جدا از بحث هزینه و تکرار مداوم سم)منطقی وعقلانی نیست و نیاز هست که با بکارگیری تلفیقی چند روش پیشگیری و کنترل آفت انجام شود.
مثل:
✔️کولتیواتور زدن سطح باغ طی فصل خزان.
✔️جمع آوری علفهای هرز، شاخه ها،برگها و همچنین میوه های آلوده سطح باغ و سوزاندن.
✔️سمپاشی زمستانه
✔️تله های فرمونی(دلتا)
✔️بکارگیری سموم موثر و کارا
در خصوص سمپاشی بعد از مرحله خزان(فصل رشد) که باغداران محترمی پیگیر هستند که چه سمومی استفاده کنند بخصوص در باغاتی که مستعد آفت کرم سیب هستند عرض شود:
1⃣در اولین گام استفاده از سم استامی پراید(موسپیلان) به هنگام گلدهی هست البته بشرط آنکه با احتیاط،رعایت دوز سم و بصورت مه پاش سمپاشی انجام شود.
2⃣ گام دوم استفاده از یکی از سموم حشره کش موثر در مرحله اولیه تشکیل میوه(نخودی) هست.مثل:
🔶بیسکایا(تیاکلوپراید) 300 سی سی در هزار(دوره کارنس21 روز)
🔸خاصیت سم:سیستمیک،تماسی و گوارشی(ضربه ای)
🔷فوزالون(زولون) 1/5 در هزار(دوره کارنس15روز )
🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی و تماسی
🔶دیازینون 1 در هزار(دوره کارنس بین 7تا15 روز)
خاصیت سم:غیرسیستمیک،با اثر نفوذی،گوارشی و تماسی
🔷آوانت(ایندوکساکارب)450سی سی در هزار(دوره کارنس بین10تا21روز)
🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی و تماسی
🔶مچ(لوفنورون)1 در هزار(دوره کارنس28روز)
🔸خاصیت سم:غیر سیستمیک،گوارشی و کمی تماسی(مناسب نسل اول کرم سیب)
🔷دانیتول2 در هزار(دوره کارنس14 روز)
🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثر گوارشی و تماسی
🔶کلروپیریفوس(دورسبان)1/5-2 در هزار(دوره کارنس 14 روز)
🔸خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی ، تماسی و کمی خاصیت تدخینی
3⃣گام سوم : تکرار مرحله سمپاشی با در نظر گرفتن تنوع سم،دوره کارنس سم مرحله قبل،و شرایط درختان.
#افت
#کنترل
#سم
@jpz09113931202
🩺 تکنیکهای گیاهپزشکی
📆 در اسفندماه فراموش نشود:
🐛🐛 مراحل زمستانگذران برخی آفات مانند کرم میوه به و سیب، داخل شکافها و منافذ تنه اصلی ست. در پاییز می توانید 20 سانت بالاتر از طوقه را با گونی کنفی یا کارتن بپوشانید تا این آفات، زمستان را بجای تنه اصلی در اینجا بگذرانند.
🎯 در اسفندماه این پوشش را از دور تنه باز کرده و معدوم می کنیم. انجام این کار در کاهش جمعیت آفات بویژه در باغات آلوده تاثیر چشمگیری دارد و یک روش کنترل مکانیکی و غیرشیمیایی به شمار می رود.
#افت
#ایده
#کنترل
@jpz09113931202
🔵 محل زمستان گذرانی بسیاری از حشرات در میان فلس جوانه هاست که #سمپاشی_زمستانه در کنترل آنها بسیار موثراست..
لطفا در اسرع وقت با آفتابی شدن هوا برای سمپاشی روغنی اقدام بفرماید.
#افت
#سم
#داشت
#اسفند
@jpz09113931202
هورمون ریشه زایی
هورمونها در تعریف، مواد شیمایی هستند که در مقادیر کم تاثیرات شگرفی در گیاهان به جای میگذارند. امروزه از نظر علمی استفاده از عنوان «تنظیم کنندههای رشد گیاهی» (Plants Growth Regulators) بیشتر توصیه میشود. (PGRs)
یکی از اولین این تنظیم کنندهها گروه اکسینها بودند که شناخت آنها از تحقیقاتی که توسط داروین روی نورگرایی گیاهان انجام شده بود آغاز شد. اکسینهای طبیعی به مرور شناخته شدند (IAA , IBA ,…) و اکسینهای مصنوعی و تاثیرات متقابل هورمونها و اثرات هورمونها به مرور شناخته شد.
اعمال اصلی تحت اثر اکسینها:
– تشویق افزایش طول و رشد ساقه (نورگرایی و…)
– تشکیل ریشهها نابجا (ریشههای تشکیل شده در تمام قسمتهای گیاه به غیر از بذر)
– جلوگیری از ریزش برگها
– تشویق تقسیم سلولی (با مشارکت سایتوکاینینها)
– تشویق خواب جوانه انتهایی
– چیرگی جوانه انتهایی
– و ….
در گروه اکسینها مواد مختلفی وجود دارند که برای مصارف مختلف استفاده میشوند. این مواد در مقادیر خیلی خیلی کم باعث برخی اثرات در گیاهان و در مقادیر بیشتر اثرات دیگری میگذارند. برای مثال یک ماده از اکسینها به نام 2 و 4 دیکلروفنوکسیاستیکاسید (2,4D) در کشت بافت و مقادیر کم برای تولید کالوس در برخی گیاهان و در مقدار زیاد در مزارع به عنوان علفکش (برای از بین بردن گیاهان) استفاده میشود.
از کاربردهای مهم اکسینها در باغبانی استفاده از آنها برای تشویق ریشه در قلمههای ساقه و برگ است. معمولا دو ماده IBA (ایندول 3 بوتریک استیک اسید) و NAA (نفتالین استیک اسید) در بیشتر ترکیبات هورمونهای ریشهزایی استفاده میشوند. از غلظت کم این مواد برای تحریک ریشهزایی در قلمهساقهها و قلمهبرگها (و …) به عنوان محرک رشد ریشهها استفاده میکنند.
#هورمون
@jpz09113931202
آیا محلولپاشی با روغن ولک برای درختان #پسته ضروری است؟
در پاییز و با سرد شدن هوا، در ریشه تمامی درختان خزان کننده هورمونی به نام اسید آبسایزیک (ABA) تولید می شود که یک بازدارنده رشد است. یکی از وظایف این #هورمون ایجاد لایه جدا کننده در محل دمبرگ و در پی آن ریزش برگ و به خواب رفتن درخت می باشد. در طول زمستان برای شکسته شدن فرمول این اسید، درختان نیازمند یک میزان مشخص سرمای بین صفر تا هفت درجه سانتی گراد میباشند و در درختان مختلف این نیاز سرمایی بسیار متفاوت است.نیاز سرمایی در درختان پسته نیز بسته به نوع رقم ( اکبری، فندقی، احمد آقایی و…) متفاوت است. مثلا رقم اکبری به حدود ۱۱۰۰ ساعت، رقم اوحدی به حدود ۹۰۰ ساعت، رقم احمد آقایی به حدود ۷۰۰ ساعت و رقم کله قوچی به حدود ۶۰۰ ساعت سرمای بین صفر تا هفت درجه نیاز دارند تا بتوانند هورمون بازدارنده رشد را از بین برده و در بهار به خوبی سبز شوند. از یک دهه پیش، به دلیل افزایش نسبی دما در طول فصل پاییز و زمستان، نیاز سرمایی درختان پسته، مخصوصآ رقم اکبری به میزان لازم تامین نگردید و ضرورت استفاده از روغن ولک در بیشتر سال ها ضروری تشخیص داده شد. سایر ارقام تنها در مناطقی که #خاک سنگین (خاک رس ) دارند و یا بسیار کم آب هستند و یا از آبهای شور استفاده می کنند و این مسئله باعث تاخیر در سبز شدن درختان می شود، می تواند از روغن ولک به میزان ۳۰ تا ۳۵ در هزار استفاده نمایند.عدم تامین نیاز سرمایی باعث دیر سبز شدن درخت، ناهماهنگ سبز شدن شاخه های یک درخت، ریزش بیشتر جوانه های گل و کاهش شدید محصول، رشد کوتاه سرشاخه، کوتاه شدن میان گره ها و در نهایت کیفیت پایین محصول تولیدی می شود. محلول پاشی روغن ولک بر روی درختان، باعث می شود تا روزنه های گیاه بسته شود و تنفس گیاه بالا رفته در نتیجه باعث شکسته شدن مواد بازدارنده گردد تا درخت بتواند در بهار به موقع سبز شود. زمان محلول پاشی روغن ولک از ۱۵ بهمن ماه تا اواخر بهمن ( بعد از یخبندان های شدید زمستانه) می باشد. این کار بایستی در ساعات گرم روز انجام شود. میزان مصرف روغن، برای درختان اکبری ۴۰ در هزار و سایر ارقام ۳۰ تا ۳۵ در هزار می باشد.
#سم
#میوه
#آموزشی
@jpz09113931202
✅✅نکته هایی در رابطه با کوددهی به صورت سطحی و چالکود:
✅تجربه در چندین موارد مشاهده شده نشان داده است که بعد از اينکه درخت به خواب رفت، اقدام به #کود دهي ورمی کمپوست در چالکود نماييد و تاخير جايز نيست تا از اب باران حداکثر بهره برده شود.
✅یکی از عیوب قرار گرفتن و پاشیدن کود بر روی سطح زمین ابشستگی است که بعد از ابیاری در انتهای جوی ته نشین میشوند.
✅دومین عیب پاشیدن کود بر روی زمین، تشویق ریشه های سطحی به حرکت به سمت سطح زمین برای جذب عناصر غذایی از کود را دارند و زمانی که ریشه به سمت بالا حرکت نموده، در فصل گرما قسمت سطحی خاک سریعتر خشک شده و تشنگی، ریشه را میسوزاند .
✅کود مرغ خالص خیلی پرهزینه بوده و کود گاو خالص هم ارزش غذائی پائینی داراست و اگر نپوسیده باشه ممکن است حتی خاک را فقیر هم بکند. به نظر میرسد که مخلوط این دو بهتر باشد.(البته دقت شود که برای مناطق با خاک شور، استفاده از کود مرغی به علتی شوری بالا، توصیه نمیگردد . استفاده از کود گاوی جهت اصلاح خاک مناسب تر است).
✅فلسفه استفاده از کود های ارگانیک بیشتر اصلاح ساختار خاک اطراف ریشه هست تا ریشه بتواند بخوبی رشد نموده و عناصر غذایی را جذب نماید.
✅بهتر است به بهانه نرفتن ادوات پول خود را صرف سطحی ریختن کود نکنید.
✅از دیگر معایب کوددهی سطحی، بذر علفهای موجود در کود دامی به علت حضور در سطح خاک، اماده سبز شدن است.
در مواردی مشاهده شده است که در کود دهی سطحی بعد از پخش کود تیلر زده میشود، که 30 سانت خاک با کود مخلوط میشود و باید گفت که باز مقرون به صرفه است تا سطحی بریزیم
اما باید بدانیم که هرگز با تیلر سی سانت کود پایین نمیرود
بخشی از آن در قسمت یک سانتی و بخشی پایین تر میرود
✅به یقین میتوان گفت که اگر کشاورزان نصف اين كودي كه سطحی داده بودند را چالكود كرده بودند حداقل، دو برابر جواب ميگرفتند.
✅چالکود بسته به نوع درخت و سن آن در عمق های مختلف زده میشود و میتواند بستر مناسبی را برای ریشه فراهم نمايد
#آموزشی
@jpz09113931202
آکوبا
🌞دوستان این درختچه برگهای سبز تیره ای و این تیرگی باعث میشه بتونه در برابر سایه بیشتر مقاومت کنه، به هیچ وجه آفتاب حتی یکی دو ساعت در روز هم نباید به برگاش بخوره باعث میشه برگا بسوزه و سیاه بشه! 😢
👈بهترین گزینه برای کاشت در نقاط سایه و زیر درختان و دیوارها هستش
#اکوبا
#گل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه مصرف کوددامی پای درخت
#کوددامی
@jpz09113931202