#شان_نزول،مقاصدواهداف #سوره_لقمان
💠سوره لقمان، سی و یکمین سورهٔ قرآن و از سورههای مکی است. برخی معتقدند دو آیه ۲۷ و ۲۸ در مدینه نازل شده است.
💠این سوره از سورههایی است که با حروف مقطعه آغاز شده و ششمین سوره از سورههای هفتگانه لامات است که با حروف رمزی و مقطعه «الم» آغاز میشوند. تعداد آیات این سوره در نزد قاریان حجاز، ۳۳ و به نظر دیگر قاریان، ۳۴ آیه است که نظریه دوم مشهور است.
💠برخی از مفسران معتقدند خداوند سوره روم را با آیاتی که بر نبوت پیامبر اسلام دلالت داشته، به اتمام رسانیده و در ادامه همان مطلب، سوره لقمان را با سخن گفتن از قرآن آغاز میکند.
💠نام لقمان در قرآن کریم، تنها در این سوره ذکر شده است. این سوره به دلیل آنکه حاوی اندرزهای لقمان به فرزند خود است، لقمان نامیده شده است.
📚برگرفته از تفاسیر مجمع البیان و المیزان
🍃 @jqk_ir 🍃
#حکایت
((قبری در مغازه))
📜 این داستان مال ابن بطوطه است: در سفرنامه اش می نویسد: در شیراز سه روز بودم و این سه روز در مسجد جامع شیراز ماندم، مردم در این مسجد اعتکاف می کردند که این مسجد مربوط به ششصد سال قبل است
🔺بعد رفتم بازار شیراز چشمم به دکانی افتاد که یک نفر نورانی اهل تقوی ظاهر الصلاح در آن نشسته قرآن می خواند، رفتم نزدیک سلام کردم نشستم او هم پذیرایی کرد، گفتم شما اینجا چه می کنی؟
💠گفت: من شغلم تجارت است هرگاه مشتری نباشد قرآن می خوانم، نگاه کن فرشها را عقب زد دیدم قبر است، گفت: این گور خودم است، کنار قبر خودم می نشینم برای خودم قرآن می خوانم، قبرم را در مغازه ام قرار داده ام که گول دنیا را نخورم
📚 معارف از قرآن
شهید دستغیب ص ۲۸۷
🍃 @jqk_ir 🍃
#شرح_صحیفه_سجادیه
🍃دعا برای همسایگان و آشنایان🍃
📍فراز دوم📍
خدايا همسايگان و دوستان مرا موفق گردان كه روش ها و فرمان هاى تو را انجام دهند و به زيباترين آداب زندگى متخلق گردند ؛ به گونه اى كه با ضعيفان جامعه ، مدارا كنند و در رفع حوايج شان بكوشند و از مريض ها عيادت كنند و كسانى را كه طالب نصيحت هستند ، هدايت كنند و مشورت كنندگان را خيرخواهانه و ناصحانه پاسخ دهند و از سفر رسيده ها ديدار نمايند و 👂اسرار آنان را حفظ نموده و در پوشاندن عيب هاى آنان جدى باشند و به مظلومان يارى رسانند و در شرايط سخت زندگى ، 💐از كمك به آنان براى برآوردن حوايج شان دريغ نكنند و با آنان پيوسته با نيكويى و بخشش برخورد كنند و با گشايش دست و كرم و بخشش به آنان سركشى كنند و آن چه را كه مورد حاجت و ضرورى زندگى آنان است ، پيش از آن كه آنان درخواست كنند ، تأمين كنند
🍃آداب همسايه دارى🍃
❣ امام معصوم عليه السلام در اين بخش ، از خداوند متعال مى خواهد تا همسايگان و دوستان را براى اقامه سنت و اخذ به آداب نيك اسلامى موفق بدارد . سپس در ادامه ، اين ادب هاى نيك را به تفصيل و يكايك برمى شمرد ، در اجراى هر يك از اين دستورها ، رفاه نظام اجتماعى و بهتر زيستن در همين جهان را به خوبى مى يابيم و در اين بخش ، مديريت دقيقى را احساس مى كنيم كه هرگز همانند مديريت هاى سياسى ، به كليات بسنده نمى كند ، بلكه در جزئيات زندگى و ظرايف آن دقت و براى هر موضوع خاص ، حكمى مقرر مى كند .
📌 در ابتدا ، به احوال ضعيف توجه مى كند و از 🌺خداوند تبارك و تعالى 🌺 مى خواهد تا مردم را طورى قرار بدهد كه با ضعفا ، به رفق و مدارا رفتار كنند و بى اعتنا نباشند ، بلكه تمام گرفتارى ها و خلأهاى زندگى آنان را پر كنند . اين خود ، سه اصل اساسى را پى مى ريزد :
🌟 گوارا بودن زندگى عمومى و پيدايش امنيت ؛
🌟 از بين رفتن فساد از ناحيه ى فقر ؛
🌟 حل مشكل تهى دستان .
📌دستور ديگر ، عيادت مريض است ؛ عيادت معقول ، خود يك نوع كمك به بهبود بيمار است ، به ويژه اگر مرض طولانى و علاج آن مشكل باشد ، كه اين گونه بيمارها ، طبعا در خانه افتاده اند و به ملاقات ديگران ، مشتاق اند
📌ادب ديگر ، نصيحت مشفقانه و مشاوره ى صحيح است . با مشورت عقل افراد درباره ى يك موضوع جمع مى شود و بهترين فكر ، ظهور مى كند .
📌ادب ديگر اين است كه از مسافر نو رسيده ، بايد ديدن كرد و اگر براى رفع احتياج خود ، ابزارى را طلبيد ، نبايد خوددارى شود ؛📖 قرآن كريم ، اين صفت را نكوهش كرده است و فرموده : (و يمنعون الماعون) و مفهوم «ماعون» دادن وام ، اثاثيه ى منزل ، رسيدگى به خويشاوندان و هرگونه نيكى نزديكان و ديگران را شامل مى شود✅
🖌ادامه دارد....
📚برگرفته از کتاب شهودو شناخت
🍃 @jqk_ir 🍃
ميلِ خردمند، به حكمت است و همت نادان ، در كارهاى احمقانه
🌺 #امام_علی_علیه_السلام 🌺
📚 غرر الحکم: ۵۴۲۰
🍃 @jqk_ir 🍃
🔻#تفسیر_نور🔻
🌸 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌸
🔷 بسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ 🔷
👇 آيه 👇
🗯قَالُواْ سُبْحَانَكَ أَنتَ وَلِيُّنَا مِن دُونِهِم بَلْ كَانُواْ يَعْبُدُونَ الْجِنَّ أَكْثَرُهُم بِهِمْ مُّؤْمِنُونَ (41)
🍁جزء 22 سوره سبا 🍂
🐌ترجمه 🐌
💭 فرشتگان گویند: خدایا! تو منزّهى، تو سرپرست مایى، نه آنها، بلكه آنان جنّ را مى پرستیدند، (و) بیش ترشان به آنان ایمان داشتند.
⚡️نکته ها⚡️
برخى از مشركان، فرشتگان را به امید دریافت خیرات مى پرستیدند ولى اكثر آنان جنّ را به خاطر امان از شرور مى پرستیدند.
شاید مراد از جنّ در این آیه، شیطان باشد، یعنى آنها به جاى پرستش فرشتگان، از شیطان پیروى مى كردند.
🔢پيام ها 🔢
1⃣ ادبِ سخن گفتن با خداوند را از فرشتگان بیاموزیم. «سبحانك انت ولیّنا»
2⃣تولّى نسبت به خداوند و تبرّى از غیر خداوند در كنار یكدیگر است. «انت ولیّنا من دونهم»
🍃 @jqk_ir 🍃