🌺🌺🌿🌺🌺🌿🌺🌺🌿🌺🌺🌿
فضائل حضرت علی اکبر علیه السلام❤️
از ابتدای جوانی آثار عظمت و جلالت و انوار فضایل از سیمای مبارکش می درخشید. بخشش نبوی از وجود ش فروان می ریخت در مجد و شرافت و بزرگواری رسول کریم صلی الله علیه و آله و سلم را بیاد می اورد به تمام خصال خیر پیچیده شده بود فضائلش از ستارگان افزون، و محامدش برتر از کوههای بلند، زبان از وصفش ناتوان و دشمن چاره ای جز خضوع در برابر فضایل فراوان و بی مانندش ندارد.
🌺 علی اکبر علیه السلام اشبه الناس به رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم
💐 مورخان در میان خانواده پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم از کسی که در تمام صفات شبیه او باشد به جز علی اکبر علیه لسلام نام نبرده اند.
🍃 سرودی از جابر انصاری نقل نموده: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در راه رفتن شبیه پدر بزرگوارش بود.
🍃 در روایت صدوق آمده: امام حسن مجتبی علیه السلام در هیبت و سیادت شبیه به جد خود بود و امام حسین علیه السلام در بخشش و شجاعت.
🌻 این نمونه ها نشان می دهد کسی از رسالت از هر جهت شبیه به رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم نبوده است.
🌸 سخن امام حسین علیه السلام درباره فرزندش علی اکبر علیه السلام به هنگام عزیمت به میدان نبرد:
🌹 «اللهم اشهد انّه برز الیهم اشبه الناس خلقا و خُلقا و منطقا برسولک و کنا اذا اشتقنا الی نبیک نظرنا الیه»
«خدایا گواه باش شبیه ترین مردم به رسولت در خلقت و اخلاق و سخن گفتن به سوی اینان رفت و هرگاه ما مشتاق پیامبرت می شدیم به او نگاه می کردیم.»
🌷 گویای این حقیقت است که علی اکبر علیه السلام آینه ی جمال نبوی و نمونه کمالات آن جناب و در سخن گفتن نمونه کامل حضرتش بود. تا آنجا که پدر عزیزش امام حسین علیه السلام هرگاه شوق دیدار آن چهره ی حیات بخش را پیدا می کرد به این نور دیده نظر می انداخت.
📚مقتل مُقرّم، آیت الله سید عبدالرزاق مقرم
🌺 @jqk_ir 🌺
مباحث #علوم_قرآن
📍پنجاه و یک📍
🍃تعریفی از تناسب آیات و سور🍃
🔗«مناسبت» در لغت به معناى پيوند و اتصال دو چيز با يكديگر همانندى، قرابت و نزديكى است و در اصطلاح به پيوند ميان دو چيز به هر جهتى كه باشد اطلاق مى شود. مناسبت گاه در پديده هاى عينى و خارجى و گاه در نوشته هاست؛ اما در علوم قرآنى اين اصطلاح محدودتر مى شود و به پيوندِ ميان بخش هاى يك آيه يا دو يا چند آيه با هم و نيز ارتباط سوره اى با سوره هاى ديگر، اطلاق مى شود.
⚛علم مناسبت، علمِ كشفِ ارتباط ميانِ بخش هايى از قرآن است كه در ظاهر گسسته و بى ارتباط مى نمايند. ناپيوستگى گاه ميانِ دو بخش از يك آيه، گاه ميان آيات همجوار و... خودنمايى مى كند.
⚡️مقصود از علم مناسبت، يافتن معنايى است كه ميان بخش هاى قرآن، ارتباط برقرار مى كند.
📚برگرفته از دائرة المعارف قرآن كريم
🍃 @jqk_ir 🍃
#شان_نزول،مقاصدواهداف #سوره_اسرا
📍قسمت اول📍
🍃نزول🍃
📖این سوره به اتفاق مكى است و در نقلهاى مختلف تا ۲۱ آیه آن را به سبب وجود حكم شرعى یا شأن نزولى كه در ذیل آن گزارش شده از آیات مدنى برشمردهاند.🔍محققان وجود احكام شرعى در سورههاى مكى، نظیر سوره اعراف و سوره انعام و ضعف روایات شأن نزولى و سیاق آیات را دلیل بر سستى این استثنا دانستهاند.
🖇وجود شباهتهایى در آیات این سوره با سورههاى مدنى سبب شده كه برخى این سوره را در ردیف سورههاى مكى شبیه به مدنى قرار دهند. 👈بنا به مشهورترین روایت پنجاهمین سورهاى است كه در سال یازدهم بعثت پس از سوره قصص و پیش از سوره یونس نازل شده است.
🍃وجه تسمیه سوره🍃
💠نامگذارى آن به «إسراء» به سبب اولین آیه آن است كه به رخداد إسراء و معراج ❣پیامبر صلى الله علیه و آله اشاره دارد و چون بخش قابل توجهى از این سوره در آغاز و پایان به داستان بنىاسرائیل پرداخته است به سوره «بنى اسرائیل» شهرت یافته و در روایات به این نام خوانده شده است. اطلاق نام «سبحان» بر آن نیز به سبب كلمه آغازین آن است. 📜در روایتى از امیرمؤمنان، ❣امام على علیهالسلام نیز از این سوره به سوره «سبحان» یاد شده است.
📚برگرفته از تفاسیر مجمع البیان و المیزان
🍃 @jqk_ir 🍃
#حکایت
📝ابن عباس گوید:
روزی خلیفه دوم به ❣امیرالمومنین (ع) گفت:
ای اباالحسن، از این تعجب نمی کنم که به تمامی مسائل پاسخ می گویی، بلکه متعجبم که چگونه بی درنگ و بدون تفکر به آنها پاسخ می دهی⁉️
❇️حضرت علی (ع) در پاسخ او دست خود را باز کرده و فرمود:
این چند تاست؟
عمر بلافاصله گفت: پنج تا.
💬حضرت فرمود:
چرا در نظر دادن عجله کردی؟
عمر گفت:
این مساله نیاز به تفکر نداشت.
🌞حضرت لبخندی زد و فرمود:
علوم در نظر من، مانند همین مساله جزیی است در نزد تو!
📚بحارالانوارج٤٠ص١٤٧
🍃 @jqk_ir 🍃