#شان_نزول،مقاصدواهداف #سوره_اسرا
📍قسمت اول📍
🍃نزول🍃
📖این سوره به اتفاق مكى است و در نقلهاى مختلف تا ۲۱ آیه آن را به سبب وجود حكم شرعى یا شأن نزولى كه در ذیل آن گزارش شده از آیات مدنى برشمردهاند.🔍محققان وجود احكام شرعى در سورههاى مكى، نظیر سوره اعراف و سوره انعام و ضعف روایات شأن نزولى و سیاق آیات را دلیل بر سستى این استثنا دانستهاند.
🖇وجود شباهتهایى در آیات این سوره با سورههاى مدنى سبب شده كه برخى این سوره را در ردیف سورههاى مكى شبیه به مدنى قرار دهند. 👈بنا به مشهورترین روایت پنجاهمین سورهاى است كه در سال یازدهم بعثت پس از سوره قصص و پیش از سوره یونس نازل شده است.
🍃وجه تسمیه سوره🍃
💠نامگذارى آن به «إسراء» به سبب اولین آیه آن است كه به رخداد إسراء و معراج ❣پیامبر صلى الله علیه و آله اشاره دارد و چون بخش قابل توجهى از این سوره در آغاز و پایان به داستان بنىاسرائیل پرداخته است به سوره «بنى اسرائیل» شهرت یافته و در روایات به این نام خوانده شده است. اطلاق نام «سبحان» بر آن نیز به سبب كلمه آغازین آن است. 📜در روایتى از امیرمؤمنان، ❣امام على علیهالسلام نیز از این سوره به سوره «سبحان» یاد شده است.
📚برگرفته از تفاسیر مجمع البیان و المیزان
🍃 @jqk_ir 🍃
#حکایت
📝ابن عباس گوید:
روزی خلیفه دوم به ❣امیرالمومنین (ع) گفت:
ای اباالحسن، از این تعجب نمی کنم که به تمامی مسائل پاسخ می گویی، بلکه متعجبم که چگونه بی درنگ و بدون تفکر به آنها پاسخ می دهی⁉️
❇️حضرت علی (ع) در پاسخ او دست خود را باز کرده و فرمود:
این چند تاست؟
عمر بلافاصله گفت: پنج تا.
💬حضرت فرمود:
چرا در نظر دادن عجله کردی؟
عمر گفت:
این مساله نیاز به تفکر نداشت.
🌞حضرت لبخندی زد و فرمود:
علوم در نظر من، مانند همین مساله جزیی است در نزد تو!
📚بحارالانوارج٤٠ص١٤٧
🍃 @jqk_ir 🍃
💬حرف این است، هر چه میخواهید بگویید❗️
🌕روزى مرحوم علامه طباطبایى را در خیابان زیارت کردم و در معیت ایشان، تا درب منزلشان رفتم. به درب منزل که رسیدیم ایشان تعارف کردند.
🔻عرض کردم : مرخص مى شوم.
💠ایشان، در پله بالا ایستاده بودند و (بنده) پایین بودم، رو به من کردند و گفتند:
✨حکماى الهى این همه فحش ها را شنیدند،
✨سنگ حوادث را خوردند،
✨قلم ها به دشنام و بدگویى آنها پرداختند،
✨این همه فقر و فلاکت و بیچارگى را از تبلیغات سوء کشیدند.
✨گاهى به کهک به سر مى بردند و گاهى ...
✨با این همه، حقایق را در کتاب هایشان نوشتند و گفتند:
🔥 آقایانى که به ما بد گفتید و فحش دادید و زندگى را در کام ما تلخ کردید و مردم را علیه ما شورانیدید، حرف این است و حق این است که نوشته ایم و براى شما گذاشته ایم ، حال هر چه مى خواهید بگویید.
📚 کتاب گفت گوبا علامه حسن زاده آملی
🍃 @jqk_ir 🍃
🔻#تفسیر_نور🔻
🌸 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌸
🔷 بسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ 🔷
👇 آيه 👇
🗯لِيَمِيزَ اللَّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَى بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعاً فَيَجْعَلَهُ فِى جَهَنَّمَ أُوْلَئِكَ هُمُ الْخَسِرُونَ (37)
🍁جزء 9 سوره انفال🍂
🐌ترجمه 🐌
💭(این حسرت، شكست و عذاب،) براى آن است كه خداوند، ناپاك را از پاك (در این جهان و آن جهان) جدا كند و پلیدىها را برهم نهد و همه را متراكم سازد و در دوزخ قرار دهد، آنان همان زیانكارانند.
⚡️نکته ها⚡️
«یَركُمَه»، به معناى متراكم ساختن و روى هم انباشتن است.
گرچه جهنّم بسیار بزرگ است و پیوسته مىگوید: «هل من مزید» و بیشتر مىخواهد، ولى هر یك از دوزخیان در تنگنا به سر مىبرند. همانند دیوار بزرگى كه جاى میخهاى بسیار دارد، ولى هر میخى در فشار است.
🔢پيام ها 🔢
1️⃣ از نتایج جنگ حقّ و باطل، روشن شدن روحیّات، انگیزهها، عملكردها، تعهّدات و توطئههاست، تا جوهرهى انسانها كشف شود. «لیمیز اللّه»
2️⃣ جداسازى طرفداران حقّ از باطل، از سنّتهاى الهى است. «لیمیز اللّه» چنانكه در روز قیامت نیز خطاب مىشود: «وامتازوا الیوم ایّها المجرمون»
3️⃣ تراكم، فشار و ضیق مكان، از ویژگىهاى دوزخ و دوزخیان است. «فیركمه جمیعاً فیجعله فى جهنّم»
4️⃣ خسارت واقعى انسان، دوزخى شدن اوست. «فى جهنّم اولئك هم الخاسرون»
💝@jqk_ir💝