#شان_نزول،مقاصدواهداف #سوره_اسرا
📍قسمت دوم📍
🍃فضیلت تلاوت🍃
💐 از امام صادق علیهالسلام نقل شده است: هر كس سوره بنىاسرائیل را در شبهاى جمعه بخواند از دنیا نمىرود تا این كه ❣قائم آلمحمد علیهالسلام را درك كند و از یارانش خواهد بود.
💐از امام امیرالمومنین علیهالسلام نیز نقل است كه هر كس سوره سبحان را تلاوت كند از دنیا نمىرود تا از میوههاى بهشتى بخورد و از نهرهایش بنوشد و در برابر هر آیهاى كه تلاوت مىكند 🌴نخلى در بهشت برایش مىكارند.بىتردید دستیابى به چنین ثوابهایى مربوط به تلاوتى است كه بااخلاص، تدبر و عمل همراه باشد.👌
📚برگرفته از تفاسیر مجمع البیان و المیزان
🍃 @jqk_ir 🍃
#اندرزهای_لقمان
💎ارزش خرد
🔺لقمان به پسرش گفت : اي پسرم بدان كه نهايت آقايى و مقام در دنيا و آخرت ، به حُسن عقل است و اگر بنده عقلش نيكو باشد، عيب هايش پوشيده مى شود و بدي هايش اصلاح مى گردد.👌
📚 حكمت نامه لقمان ص ٦٩
🍃 @jqk_ir 🍃
🔻#تفسیر_نور🔻
🌸 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌸
👇 آيه 👇
🗯أجَعَلْتُمْ سِقَايَةَ الْحَآجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ كَمَنْ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْأَخِرِ وَجَهَدَ فِى سَبِيلِ اللَّهِ لَا يَسْتَوُونَ عِندَ اللَّهِ وَاللَّهُ لَايَهْدِى الْقَوْمَ الظَّلِمِينَ (19)
🍁جزء 10 سوره توبه🍂
🐌 ترجمه 🐌
💭آیا آبرسانى به حاجیان و تعمیر مسجدالحرام را همانند (عملِ) كسى قرار داده اید كه به خدا و روز قیامت ایمان آورده و در راه خدا جهاد كرده است؟ این دو نزد خداوند یكسان نیست و خداوند گروه ستمگر را هدایت نمى كند.
⚡️نکته ها⚡️
عباس، عموى پیامبر و شیبة به یكدیگر افتخار مىكردند؛ عباس به آبرسانىِ خود به زائران خانه ى خدا مى بالید و شیبة به كلیددارى كعبه.
على علیه السلام فرمود: ولى من با سنّ كم خود، به این افتخار مى كنم كه شما با جهاد و شمشیر من ایمان آوردید. عباس ناراحت شده نزد پیامبرصلى الله علیه وآله از على علیه السلام شكایت كرد. این آیه نازل شد.
على علیه السلام بارها براى اولویّت خویش به این آیه استشهاد كرد، چرا كه ایمان و جهاد، برتر از خدماتِ دورانِ شرك است كه فاقد ارزش معنوى است.
🔢 پيام ها 🔢
1️⃣ عملزده نشویم، عمل بدون ایمان، سرابى پوچ و جسدى بىجان است. «اجعلتم سقایة الحاج... كمن آمن...»
2️⃣ رزمندگان مخلص برتر از دیگرانند، هر چند دیگران منشأ خدماتى از طریق مشاغل دیگر باشند. «اجعلتم سقایة الحاج ... كمن... جاهد فى اللّه»
3️⃣ برابر دانستن رزمندگانِ با ایمان با دیگران، مورد توبیخ و یكى از ظلمهاى اجتماعى است. «اجعلتم... كمن... جاهد... القوم الظالمین»
💝 @jqk_ir 💝
دعای عوام بهتر مستجاب می شود تا علما!
👤شخصی از آیت الله طباطبایی پرسید:
«این دعاهای عربی را که عامه مردم بخوانند، نمیفهمند؛ آیا خواندن همان الفاظ آن دعاها-بی آنکه معانی آن را بدانند-اثری دارد؟!»
💠جناب #علامه_طباطبایی فرمودند:
«اتفاقاً آن دعاها برای عامه مردم که زبان عربی و معانی آنها را نمیدانند بهتر مستجاب میشود! ✨زیرا نفس خود را به نفس امامان (علیهمالسلام) متصل میکنند و از خدا میخواهند هر چه امامان با خواندن این دعاها میخواستند، به آنان هم بدهد مام ما به اندازه فهم خودمان از ان دعاها، از خدا میخواهیم!»
📚 زمهر افروخته، ص۱۶۰
🍃 @jqk_ir 🍃
مباحث #علوم_قرآن
📍پنجاه و سه📍
🍃گونه هاى ارتباط در آيات قرآن🍃
♨️گونه هاى ارتباط، ميان آيات مى تواند از سنخِ سبب و تعليل، تأكيد، اعتراض و بدل، بيان نمونه و مصداق، تفسير و بسط آيه پيشين، تخصيصِ عام و تقييدِ مطلق باشد؛ نيز ممكن است اصولا از اين سنخ نبوده، در ظاهر ناپيوسته به نظر آيد. در اين صورت، بايد جنبه هاى ديگر پيوستگى مانند عطف، تمثيل، تنظير و تضاد، حسن تخلص، اقتضاب و حسن مطلب را بررسى كنيم.
✍سيوطى تناسب و پيوند ميان بخش هاى آيات را به دو شاخه، ارتباط آشكار و غيرآشكار قسمت مى كند.
💠 پيوند آشكار:
✳️ارتباط آشكار بدين معناست كه بخشى از كلام به گونه اى به بخش ديگر متعلق باشد كه پيش از انضمام بخش دوم، سخن ناتمام باشد. 📌در چنين فرضى پيوند اجزاى سخن آشكار است.
💠پيوند ناآشكار:
✳️اين پيوند در جايى است كه جمله ها در كنار يكديگر قرار گرفته و در ظاهر مستقل و گسسته از يكديگر مى نمايند و پى بردن به ارتباط ميانِ آن ها نيازمندِ دقت و ژرفنگرى است.🔗 اين نوع ارتباط، گاه با حرف عطف و زمانى بدون آن برقرار مى شود.
📚برگرفته از دائره المعارف قرآن کریم
🍃 @jqk_ir 🍃