✡️ همایون صنعتیزاده و انتشارات فرانکلین (٢)
💥 برگی دیگر از پروندهٔ #موش_شناسی
1️⃣ #همایون_صنعتیزاده سال ١٣٠۴ در خانوادهای غربگرا از طبقهٔ #سرمایهداری در تهران بهدنیا آمد و ۴ شهریور ١٣٨٨ در کرمان مُرد. کودکی خود را در کرمان نزد پدربزرگش (مؤسس نخستین سینمای کرمان) گذراند، اما برای تحصیل در مدرسهٔ زردشتیها به تهران آمد و از کلاس اول با ایرج افشار (مورّخ و فراماسونر مشهور) دوست شد.
2️⃣ تحصیلات متوسطه را در دبیرستان البرز ادامه داد و سال ١٣٢١ به #حزب_توده پیوست و به سِمَت منشی کمیته مرکزی حزب رسید. سال ١٣٢۵ که از این حزب جدا شد، بلافاصله به استخدام #سفارت_انگلستان درآمد و منشی سفارتخانه شد!
3️⃣ صنعتیزاده یکی از پلهای ارتباطی انگلستان با گروههای سیاسی ایران بهشمار میرفت. از اینرو، دولت دکتر مصدق او را به اتهام «فعالیتهای سیاسی ضد دولت ایران و به نفع انگلستان» تحت تعقیب و مراقبت قرار داد.
4️⃣ پس از کودتای ٢٨ مرداد ١٣٣٢ در حالیکه صنعتیزاده در ادارهٔ اطلاعات سفارت انگلیس فعال بود، با تأسیس یک گالری هنری در چهارراه کالج تهران، آن را به پاتوق رایزنان سفارتخانههای غربی برای برقراری ارتباط با هنرمندان ایرانی و… تبدیل کرد.
5️⃣ براساس اسناد پروندهٔ فرانکلین در #ساواک، صنعتیزاده در سفری که سال ١٣٣٣ به آمریکا داشت، امتیاز نمایندگی #فرانکلین را گرفت.
✍️ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ همایون صنعتیزاده و انتشارات فرانکلین (٣)
💥 برگی دیگر از پروندهٔ #موش_شناسی
1️⃣ #همایون_صنعتیزاده بهسبب رابطهٔ نزدیکی که با خاندان سلطنتی داشت، بهگفتهٔ خود کوشید تا در کتابهای فرانکلین با تبلیغ برای #پهلویها از #رضاخان تصویر آدمی #خودساخته را نزد مردم بسازد و در کتاب «مردان خودساخته»، برای نخستینبار زندگی «رضاشاه به قلم محمدرضا شاه» را منتشر کرد.
2️⃣ وی از سال ١٣٣٧ مسئولیت نشر کتابهای درسی افغانستان را برعهده گرفت. سپس در دیداری با #محمدرضا_پهلوی پیشنهاد اجرای همین پروژه را در ایران داد.
3️⃣ بهدستور شاه، صنعتیزاده با حمایت «سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی» کار چاپ و تألیف کتابهای مقطع دبستان را آغاز کرد و برای این کار افرادی را به آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه فرستاد تا با الگوبرداری از نظام آموزشی تربیتی #سکولار در غرب به تهیه و تدوین متون پایهٔ آموزشی برای ایران بپردازند.
4️⃣ صنعتیزاده همچنین از اواخر دههٔ ١٣٣٠ روابط خود را با #اشرف_پهلوی گسترش داد و مأموریتهای فرهنگی مختلفی از وی گرفت. وی برای جلب حمایتهای بیشتر اشرف، نام او را بهعنوان مترجم روی کتاب «مادر و بچه» نوشتهٔ «بنیامین اسپاک» گذاشت، در حالیکه مترجم اثر فرد دیگری بود!
5️⃣ اینچنین، همایون صنعتیزاده از رهگذر ارتباطات خود با #دربار ستمشاهی و اشرف پهلوی سودهای کلان و سرمایهٔ بادآوردهای را به جیب زد که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بخشی از آنها #مصادره شد و به اتهامات «ارتباط با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» و «نشر فرهنگ غربی» به زندان افتاد، اما بهنحوی شگفتانگیز و مرموز پس از چندی آزاد شد!!
✍️ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ متن کامل مقالهٔ «همایون صنعتیزاده و انتشارات فرانکلین» را به همراه عکسها و مستندات آن در آدرس زیر ببینید و بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/14737
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ١٨ مرداد ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٩ ذیحجه ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٩ اوت ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١ الول ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ بوکسکار، بمبافکن نیروی هوایی آمریکا در جنگ جهانی دوم بهوسیلهٔ #بمب_اتمی موسوم به «مرد چاق»، #ناکازاکی در ژاپن را مورد حمله قرار داد که به مرگ بیش از ٨٠هزار ژاپنی منجر شد (١٩۴۵م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 هیروشیما و ناکازاکی و گودزیلایی که نمیشناسیم!
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/14720
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ آغاز #سلیحوت / ایام توبه و روزه و نماز
2⃣ آغاز شبهای احیاء و نیایش و مناجات
3⃣ آغاز ماه روزهٔ مستحب یهودیان (روزهای دوشنبه و پنجشنبه)
4⃣ صعود حضرت موسی (ع) به کوه سینا (کوه طور) جهت دریافت دومین لوحهٔ #دهفرمان و طلب آمرزش برای بنیاسرائیل (٢۴۴٨ عبری)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 ماه اِلول در تقویم عبری
1⃣ در نگاه یهود، #ماه_الول (آخرین ماه تقویم عبری) ماه رحمت و ماه توبه برای بخشایش گناهان و نزدیکی به خداوند است. در این ماه، هر فرد #یهودی موظف است رفتار خود را مورد بازبینی قرار داده و از خطاها توبه کند.
2⃣ گرچه #توبه همیشه مفید است، ولی طبق اعتقادات یهود، توبه در ماه الول سریعتر مورد قبول واقع خواهد شد.
3⃣ ماه الول را ماه رضامندی نیز مینامند، زیرا در روز اول ماه الول بود که حضرت موسی (ع) به کوه سینا رفت تا برای بار دوم لوحههای #ده_فرمان را دریافت نماید.
4⃣ حضرت موسی (ع) ۴٠شبانهروز در کوه توقف نمود که پایان آن مصادف با #روز_کیپور (روزهٔ بزرگ یهودیان) است. در چنین روزهایی خداوند از خطای بنیاسرائیل درگذشت.
5⃣ از دومین شب ماه اِلول یهودیان قبل از سپیدهدم در کنیسهها اجتماع نموده و مجموعه نمازهای مخصوصی را که بهنام #سلیحوت معروف است، میخوانند. خواندن سلیحوت تا کیپور ادامه دارد.
📖 مطالعهٔ متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/hebrew-calendar/11756
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 سلیحوت و مناجات شبانهٔ یهودیان
1⃣ #سلیحوت بهمعنی بخشایش و یا طلب بخشش است، و به مراسمی گفته میشود که یهودیان از روز اول #ماه_الول بهمدت ۴٠شب تا روز کیپور (روزهٔ بزرگ) برگزار میکنند.
2⃣ مراسم سلیحوت شبهنگام آغاز میشود و به وقت سحر در موقع طلوع آفتاب با مناجاتهایی پایان مییابد و به دعای روزانهٔ صبح (شحریت) متصل میگردد.
3⃣ دربارهٔ علت برگزاری شبهای سلیحوت گفتهاند:
👈 خداوند الواح #ده_فرمان را به بنیاسرائیل اعطاء فرمود ولی بهعلت گوسالهپرستی، الواح بهوسیلهٔ حضرت موسی (ع) شکسته شد. بار دوم حضرت موسی به کوه سینا رفت و چهل شبانهروز دعا کرد و روزه گرفت و از خداوند طلب بخشایش برای #بنیاسرائیل نمود و سپس چهل روز دیگر آن حضرت به کوه سینا رفت و دوباره به نماز و روزه مشغول شد و خداوند الواح ده فرمان را برای بار دوم به بنیاسرائیل اعطاء فرمود. این چهل روز سوم با اول ماه عبری الول آغاز میشود و در روز کیپور پایان مییابد.
4⃣ مضمون اصلی ادعیهٔ سلیحوت این است که فرد در حضور خداوند به گناهان خود اعتراف میکند و طلب آمرزش مینماید تا روز کیپور که انسان در برابر دادگاه عدل الهی قرار میگیرد و در پایان این روز خداوند براساس دفتر اعمال هر فرد و خوب و بد عمل شخص، سرنوشت او را رقم میزند و تعیین میکند که: «چه کسی بمیرد و چه کسی زنده بماند و چه کسی رستگار شود و…» [چیزی شبیه شب قدر]
5⃣ این مراسم فقط بهصورت جمعی یا لااقل با حضور ده نفر مرد امکانپذیر است.
📖 مطالعهٔ متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://jscenter.ir/jewish-studies/beliefs-of-jewish/11755
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 مراسم سلیحوت و شبزندهداری در یک کنیسهٔ ایرانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ١٩ مرداد ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١ محرم ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٠ اوت ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢ الول ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
✍🌹 آغاز سال ١۴۴٣ قمری و دههٔ عزاداری سیدالشهدا علیهالسلام
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ تجزیهٔ #امپراتوری_عثمانی در پی توطئههای #یهود و شكست در جنگ جهانی اول (١٩٢٠م)
🌍 مناسبتهای عبری
✍ شروع ایام #سلیحوت در سحرگاهان
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : چهارشنبه
🌞 ٢٠ مرداد ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢ محرم ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١١ اوت ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٣ الول ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ راهپیمایی مردم شیراز ضد حکومت پهلوی بهمناسبت برگزاری #جشن_هنر در این شهر (۱۳۵۷ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ اعلام تأسیس رسمی مذهب #پروتستان توسط #مارتین_لوتر (١۵٢٩م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 پروتستانتیزم و میستیسیزم عبرانی
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/christian-zionism/4698
📖 پروتستانتیزم، عهد عتیق و مارتین لوتر
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/christian-zionism/4710
2⃣ اعلام موجودیّت شبکهٔ تکفیری تروریستی #القاعده بهرهبری #اسامه_بن_لادن (١٩٨٨م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : پنجشنبه
🌞 ٢١ مرداد ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٣ محرم ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٢ اوت ۲۰٢١ میلادی
🕎 ۴ الول ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ اعدام #میرزا_رضا_کرمانی (١٢٧۵ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ تولد منحوس #جرج_سوروس میلیاردر و فعال سیاسی #یهودی، رئیس هیئتمدیرهٔ بنیاد جامعه باز (بنیاد سوروس) و پدر انقلابهای رنگی و مخملی (١٩٣٠م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : یکشنبه
🌞 ٢۴ مرداد ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ۶ محرم ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١۵ اوت ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٧ الول ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ آغاز #نبرد_یرموک بین بیزانس (امپراتوری روم شرقی) و مسلمین در عهد خلیفهٔ دوم (۶٣۶م)
👈 مسلمانان طیّ نبردی ششروزه در نزدیکی رودخانهٔ یرموک در حوالی مرز امروزی سوریه و اردن، قاطعانه بر لشکر امپراطوری روم غلبه کردند. این چیرگی به سلطهٔ روم در شامات برای همیشه پایان داد و سرآغازی شد برای پیروزیهای بعدی و گسترش قلمرو مسلمین در متصرفات روم شرقی. دو سال پس از این پیروزی، مسلمین توانستند تا بیتالمقدس پیشروی کرده و قبلهٔ اول را هم به تصرف خویش درآورند.
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ جنگهای خلفا و منفعت یهود از آن
1⃣ یک نوع از جنگهای عصر خلفا، جنگهای خارجی با هدف #کشورگشایی بود. نخستین مسألهای که بایستی دربارهٔ آن بحث شود، موضع ائمه (ع) در برابر فتوحات خلفا است.
2⃣ سیرهٔ پیامبر (ص) نشان میدهد که آن حضرت در تمام دوران ١٣سالهٔ مکه، اجازهٔ درگیری نمیداد و تنها در پی پرورش شخصیتهای ناب اسلامی بود و پیوسته با بیان معارف عالی اسلام، در پی نشر اسلام بود. حتی پس از آنکه پیامبر (ص) در مدینه مستقر شد و تشکیل #حکومت داد، جنگهای ایشان وجههٔ #دفاعی داشت و تا آنجا که خطری متوجه اسلام نبود، وارد جنگ نمیشد.
3⃣ علی (ع) نیز در اندیشهٔ تربیت افراد بود و هرگز به کشورگشایی نمیاندیشد؛ لذا به محض اینکه حکومت را بهدست گرفت، اینگونه جنگها را تعطیل کرد.
4⃣ هیچیک از #فتوحات_خلفا مورد تأیید ائمه (ع) نبود. لذا در تاریخ ردّی از شرکت ایشان در این جنگها نخواهید یافت، درحالیکه اگر این نبردها به نفع اسلام بود، حتماً در آن پیشقدم میبودند.
5⃣ آن فتوحات اصلاً در صلاح و نفع اسلام نبود؛ اگر نگوییم که به ضرر اسلام و مسلمین انجام یافت. موارد بسیاری در تاریخ آمده که علی (ع) از همراهی با آنان در این جنگها پرهیز میکند و پاسخ رد به آنان میدهد.
6⃣ علاوه بر اینکه #جهاد_ابتدایی بایستی به اذن امام معصوم و یا نائب (خاص یا عام) او باشد، و الا باطل است و ائمه اجازه شرکت در این نبردها را نمیدادند.
7⃣ وقتی اصحاب امام صادق (ع) با ایشان مشورت میکردند که #بنیامیه در دیلمان با کفار میجنگند، آیا اجازه میدهید در جنگهای آنان شرکت کنیم؟ حضرت اجازه نمیفرمودند و میگفتند: ما در جنگ ایشان شرکت نمیکنیم.
8⃣ دلیل این ادعا که علی (ع) این جنگها را قبول نداشتند، این است که حضرت آن جنگها را تعطیل کردند و خود در آن جنگها شرکت نکردند. امام صادق (ع) نیز دربارهٔ این جنگها فرمودند: «بهخدا سوگند، اگر این جنگها به خیر و صلاح بود، هیچکس در شرکت در آن جنگها نمیتوانست از ما پیشی گیرد.» داعی در این جنگها عمر بود و عمر نیز داعی به باطل بود.
9⃣ البته در اینجا پرسشی مطرح میشود و آن اینکه چرا حضرت گاهی به آنان مشاوره میداد؟ پاسخ آن است که اگر مسلمانان شکست میخوردند، دشمن مدینه را میگرفت و در این صورت خطر متوجه #اصل_اسلام بود. حضرت در این موارد برای حفظ اسلام آنها را راهنمایی میکرد.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/5507
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✍ نکتهٔ بعدی دربارهٔ انگیزهٔ این جنگها است. دلایل زیر را میتوان برای این جنگها برشمرد:
👇👇👇👇👇
💥 ١. انتشار اسلام ویروسی
1️⃣ اگر این جنگها روی نمیداد، امروز جهان اسلام، اینگونه با مشکلات بسیار مواجه نبود؛ چرا که #آموزش_غلط، بدتر از #جهل است. جاهل ادعا ندارد، ولی کسی که مطلبی را به غلط آموخته، ادعا دارد. اسلام وقتی به شکل بیمار منتشر شد، از معارف واقعی تهی است و مانع انتشارِ #اسلام_راستین نیز خواهد شد. اما اگر اسلامِ علی (ع) به گوش ملتها میرسید، برای دشمنان اسلام بسیار خطرناک بود. پس باید «تفکر بیمار» بهسرعت در دنیا گسترش مییافت تا از انتشار «تفکر اصیل» جلوگیری کند.
2️⃣ معاویه با مسلمانانی اینگونه ناآشنا با #اسلام_اصیل توانست لشکری ترتیب دهد و به جنگ اسلام راستین و امیرمؤمنان برود. با کنار گذاشتن اهلبیت (ع) از منصب قدرت، میتوان اسلام راستین را به انزوا کشید و میتوان گفت با این فتوحات بود که سیاست #سقیفه که کنار گذاشتن امامان معصوم (ع) از عرصهٔ حکومت بود به ثمر رسید و بسیاری از احکام و عقاید مسلمانان را واژگون کردند.
3️⃣ آنها میدانستند که مردم روزی متوجه اشتباه خود خواهند شد و دست بهسوی علی (ع) دراز خواهند كرد. بنابراین در سایهٔ این فتوحات، لشکری برای رویارویی با علی (ع) فراهم کردند؛ لشکری که بهظاهر مسلمان بودند، ولی از اسلام چیزی نمیدانستند و پیرو محض #معاویه و سران سقیفه بودند و آنها را آنگونه که خود خواسته بودند تربیت کرده بودند.
4️⃣ معاویه با #جهل مردم به جنگ امیرمؤمنان (ع) رفت. معضلات و مشکلاتی که برای حضرت امیر (ع) پیش آمد، همه ریشهگرفته از این #فتوحات بود. این فتوحات بود که آلامیه را بر گردهٔ مسلمین سوار کرد و لشکری از جُهّال برای معاویه فراهم ساخت.
5️⃣ معاویه بهاندازهای میان مردم شام اطاعت میشد که وقتی بهسمت #صفین برای جنگ با علی (ع) میرفت، نماز جمعه را روز چهارشنبه خواند و تمامی لشکریانش به او اقتدا کردند! عبدالله بن علی، جماعتی از ثروتمندان و رؤسای اهل شام را نزد ابوالعباس سفاح فرستاد. آنان نزد ابوالعباس سوگند یاد کردند که نمیدانستند پیامبر بهجز #بنیامیه خویشانی دارد که وارث او باشند!!
6️⃣ از این گزارشها نهایت جهل مردم شام که از #فتوحات_خلفا بود، دریافته میشود. بدیهی است این مسلماننمایان میتوانستند ضربههایی به اسلام بزنند که از هیچ غیرمسلمانی ساخته نبود. اگر خیانتهای فرهنگی و حدیثی و تاریخی این قبیل افراد بررسی شود، معلوم میشود که فتوحات چه ضربههای سنگینی به اسلام راستین زد.
7⃣ از سوی دیگر، کشورهای اطراف، از جمله #ایران در تزلزل و رو به سقوط بودند. مردم از حکام جور خسته شده بودند و در پیِ #منجی بودند که بیاید و آنان را نجات دهد. تداوم این وضعیت در ایران و... ممکن نبود. در چنین وضعی اگر دعوتِ صحیح میآمد و اسلام راستین تبیین میشد، جای خود را مییافت.
8⃣ اگر این جنگها بهراه نمیافتاد، ممکن بود مدینه بهدست امیرمؤمنان بیافتد که در اینصورت علی (ع) با ارسال مبلّغ و اطلاعرسانی، مردم سایر بلاد را با منطق اسلام آشنا میساخت. و اگر این کشورها بهدست امام علی (ع) فتح میشد، اسلام راستین آنجا حاکم میشد.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/5507
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💥 ٢. جلوگیری از خیزش صحابه و مشغولیت افکار عمومی
1⃣ یکی دیگر از اهداف برافروختن آتش این جنگها، پراکندهساختن #اصحاب بود. آنها در مدینه با مشکل بزرگی روبهرو بودند و آن، اصحاب رسولخدا (ص) بودند. اصحاب ابتدا بهدلایل خاصی با آنها همکاری کردند و از علی (ع) رویگردان شده و به سران #سقیفه پیوستند. که این بهدلیل نفاقزدگی یا به طمع منافع مقطعی یا به دلیل حسد و یا کینهای بود که از علی (ع) داشتند. حضور این افراد در جناح سقیفه مقطعی بود و پس از مدتی از عملکرد خود پشیمان میشدند و درمییافتند که فریب خوردهاند.
2⃣ کسانی هم که بهخاطر منافع دنیوی به آنان پیوسته بودند، هر روز بر طمعشان افزوده میشد و هرگز به اینکه نصیب اندکی از سوی حکومت به آنان برسد، راضی نمیشدند و هرکدام دستکم هوای حکمرانی و استانداری در سر میپروراندند. کسانی هم که به خاطر کینه و حسد با علی (ع) با آنان همراه شده بودند، قطعاً پس از مدتی اگر خواستههایشان برآورده نمیشد، با سران سقیفه وارد دشمنی میشدند.
3⃣ بنابراین تجمّع اصحاب در مدینه خود مشکلی برای ابوبکر شده بود و آنان ناگزیر بودند برای منحرف ساختن افکار از موضوعِ #خلافت، چارهای بیندیشند. افزون بر این، با راه انداختن جنگ، اصحاب رسول الله (ص) که سخنان ایشان را شنیده بودند، در این جنگها کشته میشدند و دیگر این سخنان به نسل بعد انتقال نمییافت و سران سقیفه آنگونه که خود میخواستند نسلهای بعدی را تربیت میکردند.
4⃣ کسانی هم که به طمع قدرت یا کینه از علی (ع) به اینان پیوسته بودند، بسیاری در این جنگها کشته و یا ترور میشدند. اندکی که باقی میماند، با موقعیتی که با #فتوحات پیش میآمد، با منصبی راضی میشدند. بنابراین رسیدن به پول و زمین در این جنگها، یکی از اهداف اصلی بود که بتوانند با این وسیله اطرافیان خود را راضی نگه دارند.
5️⃣ افزون بر اینها، در طی این جنگها، افکار از موضوع خلافت به مسئله #فتوحات معطوف میشد و سخنِ روز مردم میشد و جنگ، از آنجا که رعب و وحشت در پی داشت، مردم را به فکر رفع خطر جنگ میانداخت و اختلافات داخلی به فراموشی سپرده میشد. در این شرایط، سخنان علی (ع) و تنی چند از اصحاب که به واقعیت مسئله آگاه بودند، خریداری نداشت.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/5507
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter