📆 تقویم روزانه 🌹 امروز پنجشنبه
🌞 ٢۶ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٠ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١۶ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ١٩ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ فرار #محمدرضا_پهلوی از ایران (١٣۵٧ش)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز جمعه
🌞 ٢٧ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢١ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٧ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٠ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ درگذشت «آبراهام ایاسَنت اَنکِتیل دوپِرون» خاورشناس فرانسوی. (١٨٠۵م)
👈 او نخستین کسی است که متنی مزدیسنی (کتاب اوستا) را به یکی از زبانهای اروپایی (فرانسوی) ترجمه کرد. وی در مقالهای که در سال ١٧۶٨ انتشار داد، به نقل از هرودوت، واژهی #آریا را برای نامگذاری اقوام به کار برد. و اینگونه واژهی آریا وارد مباحث نژادشناسی، مردمشناسی و زبانشناسی شد و از آن زمان افسانهسازی و بهرهبرداری سیاسی از این واژه آغاز گردید.
📚 بیشتر بدانیم:
📖 دروغ بزرگ برتری نژاد آریایی
👉 http://jscenter.ir/jewish-and-corruption/racism/7832
2⃣ تعطیلی دادگاه مخوف #تفتیش_عقاید یا #انکیزیسیون در اسپانیا به دستور #ناپلئون_بناپارت (١٨٠٨م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 الیگارشی یهودی و اسطوره انکیزیسیون
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2029
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اسرائیل؛ رژیم قومیتگرا (١)
🌍 مطالعهی موردی اقوام پشتون و کرد
✍ حجةالاسلام دکتر محسن محمدی
1⃣ رژیم اشغالگر قدس از اساس یک رژیم #نژادپرست و قومیتگرا است.
2⃣ یکی از مفاهیم اساسی در فلسفهی دینی، سیاسی و اجتماعی اسرائیل، #نژاد_یهود بهعنوان یک #قوم_برتر است. از این جهت نگاههای قومیتگرایانه، اساس رژیم اشغالگر قدس است.
3⃣ در این بین نگاههای بیرونی و تعاملات بینالمللی رژیم صهیونیستی نیز بر اساسِ همین نگاههای قومیتگرایانه است که سبب تجزیهگرایی و اختلافافکنی در سایر کشورها میشود.
4⃣ این رویکرد، نگاههای قومیّتگرایانه را در سایر کشورها تقویت میکند و مانع ایجاد همگرایی و تقویت روحیه و هویت ملی در کشورها میشود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اسرائیل؛ رژیم قومیتگرا (٢)
🌍 مطالعهی موردی اقوام پشتون و کرد
✍ حجةالاسلام دکتر محسن محمدی
🌐 قوم پشتون در افغانستان و پاکستان
1⃣ رژیم صهیونیستی تحقیقات گستردهای برای شناسایی قبائل #پشتون در افغانستان و پاکستان که به باور آنها یکی از «ده قبیله گمشده» یهودیان هستند، از طریق مرکز تحقیقات ملی بمبئی در هند آغاز کرده است. از این جهت باید گفت تلاشهایی برای #یهودیسازی قوم پشتون در افغانستان و پاکستان جریان دارد.
2⃣ بر این اساس نهادها و سازمانهای یهودی تماسهای متعددی را با سران قبائل و رهبران پشتون در دو طرف مرز افغانستان و پاکستان انجام دادهاند. تعدادی از سازمانهای غیرحکومتی در #اسرائیل مشغول جستجوی #قبائل_گمشده خود هستند. آنها میگویند که قبایل گمشدۀ یهود در قرن هشتم قبل از میلاد توسط آشوریها اسیر و بعد در سراسر جهان پراکنده شدند ولی هنوز آنها «عادتهای یهودی» خود را حفظ کردهاند.
3⃣ از جمله #عادتهای_یهودی عبارتند از: تندروی، تعصب، نژادپرستی (پشتونوالی)، عدم احترام به حقوق زن، به فروش رساندن زنها، خشونت قبیلهای، به نکاح در آوردن خانم برادر بعد از مرگ وی، علاقمندی به قتل و کشتار، حفظ آداب و سنتهای گذشتۀ خود از قبیل لباس، کلاه جالی، رقص عنعنوی مردان در مراسم خوشی و برتریطلبی قومی، که درمیان قبایل پشتونها هنوز حفظ شده است. [١]
4⃣ این موضوع آنگاه مهمتر میشود که دو نکته مهم را بدانیم:
١- جغرافیای بنیادگرایی افراطی و گروههای تکفیری در پاکستان و افغانستان بر قومیت پشتون منطبق است.
٢- این گروهها رویکرد #ضدشیعی دارند. از طرف دیگر شیعیان دشمن رژیم صهیونیستی و مورد حمایت ایران هستند.
5⃣ برای فهم راهبردهای رژیم صهیونیستی در این منطقه باید به این نکته توجه کرد که اسرائیل از ایجاد و تقویت گروههای بنیادگرای افراطی در جهان اسلام حمایت میکند؛ [٢] چراکه این گروهها منافع اسرائیل را تامین میکنند [٣] و از طرف دیگر هیچ زحمت و هزینهای برای او ندارند.
6⃣ سرویسهای اطلاعاتی غرب پس از حمله شوروی به افغانستان، اهداف متفاوتی را در منطقه جستوجو میکردند. یکی از آنها این بود که توجه و انرژی مسلمانان بهویژه اعراب را از مقابله با رژیم اشغالی به جنگ با شوروی سوق دهند. [۴] به این ترتیب بود که ائتلاف #وهابیت شبهجزیره عربستان با #دیوبند شبهقاره هند ایجاد شد و عرب-افغانها در بستر جهادگری شکل گرفتند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اسرائیل؛ رژیم قومیتگرا (٣)
🌍 مطالعهی موردی اقوام پشتون و کرد
✍ حجةالاسلام دکتر محسن محمدی
🌐 قوم کرد در ایران، عراق و ترکیه
1⃣ یکی از کتابهای مهمی که در این مورد نوشته شده است، کتاب «افراد یهودی و سران قبیلهای آنها در کردستان (هویت یهودی در دنیای متغیر)» [۵] است. این کتاب که مبتنی بر منابع شفاهی جدید است به تجربه و جایگاه موضوعات غیریهودی یهودیان و روابط آنها با رؤسای قبیلهای در مراکز شهری و روستاهای کردستان میپردازد.
2⃣ نویسنده از انواع و ویژگیهای روابط بین رؤسای قبیلهای کرد (به نام آقاس) و موضوعات و پروتکلهای یهودی آنها پرده برمیدارد. این کتاب حاصل رساله دکتری نویسنده است که با بیش از ۶۰ نفر مصاحبه و سپس تجزیه و تحلیل و طبقهبندی کرده است.
3⃣ این کتاب با کمک دو دانشمند بزرگ تاریخ کُرد و تاریخ خاور نزدیک استاد «جویس بلو» از پاریس و پروفسور #موشه_شارون از دانشگاه عبری اورشلیم انجام شده است.
4⃣ بخش قابل توجهی از تحقیقات به زندگی اقتصادی یهودیان بهویژه بازرگانان، دستفروشان و بافندگان اختصاص یافته است. نویسنده با بررسی تجربه #یهودیان_کرد در شش مرکز شهری، سه الگوی روابط با کردها را پیشنهاد میکند. یهودیان کرد بهمدت چند نسل در بین کردهای مسلمان زندگی میکردند. بر این اساس نویسنده از تجربه #یهودیان_كردستان سه سازوكار دفاعی را بیان میکند كه جوامع و رهبران یهود از آن استفاده کردهاند.
5⃣ قوم کرد یکی از اقوام مهم خاورمیانه است که در سه کشور مهم ایران، عراق و ترکیه حضور دارد. یکی از مسائل مهم منطقه ایجاد کشور مستقل #کردستان است. گرایشات قومگرایانه در میان کردها بسیار قوی است و این منطقه بهویژه کردستان عراق از مهمترین پایگاههای رژیم صهیونیستی در منطقه است. استقلال کردستان عراق توطئهای عبری-غربی بود که به شکست منجر شد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📚 پینوشتها:
🔸[١] ر.ک: پشتونها قبیله گمشده اسرائیلی، علی ملستانی، ۱۳۸۸
👉 http://www.afghanpaper.com/nbody.php?id=7204
همچنین ر.ک: جریانهای افراطی در پاکستان، ص ۱۲۰-۱۲۴، موسسه مطالعات اندیشهسازان نور، تهران، اندیشهسازان نور، ١٣٩۵
🔸[٢] برای نمونه ر.ک: «تجهیز مالی تروریستهای داعش و عواید تحولات تروریستی برای اسراییل»، ترجمه سمانه قربانپور، ص ۱۱۳-۱۲۸، فصلنامه مطالعات منطقهای، شماره ۶۵، تابستان ۱۳۹۶؛ «بررسی وجوه اشتراک مبانی فکری، اهداف و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و داعش»، ابراهیم متقی، سلمان رضوی، طاهره گودرزی، ص ۱۹۳-۲۱۶، پژوهشنامه رسانه بینالملل، شماره ۱، تابستان ١٣٩۵
🔸[٣] برای نمونه ر.ک: «نقش گروههای تکفیری - تروریستی سوریه و عراق در تأمین امنیت اسرائیل»، مجتبی عبدخدایی، زینب تبریزی، ص ۱۴۹-۱۶۸، مطالعات انقلاب اسلامی، شماره ۴۱، تابستان ۱۳۹۴؛ «پارادایمهایی تحلیلی در پدیداری داعش: با نگاهی به عواید داعش برای اسراییل»، علی شهبازی، ص ۴۱-۶۶، فصلنامه مطالعات منطقهای، شماره ۶۰، بهار ۱۳۹۵؛ «رشد گرایشهای تکفیری در منطقه غرب آسیا و بهرهمندیهای خاص اسراییل»، خداداد حسینیصفت، ص ۸۵-۱۱۲، فصلنامه مطالعات منطقهای، شماره ۶۵، تابستان ۱۳۹۶؛ «تأثیر عملکرد گروههای سلفی بر محیط امنیتی رژیم صهیونیستی (با تأکید بر داعش و القاعده)»، احمد زارعان، علی آذری، ص ۴۵-۷۴، فصلنامه مطالعات فلسطین، شماره ۳۰، پاییز ١٣٩۴
🔸[۴] ر.ک: «نقش احزاب در حيات سياسى پاكستان»، مصطفی ایزددوست، ص ۵۴۵، مجله سياست خارجى، سال شانزدهم، ١٣٨١
🔸[۵] Jewish Subjects and Their Tribal Chieftains in Kurdistan (Jewish Identities in a Changing World), Mordechai Zaken, brill, 2007.
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز شنبه
🌞 ٢٨ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٢ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٨ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢١ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ زادروز #مونتسکیو نویسنده #روحالقوانین (١۶٨٩م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز یکشنبه
🌞 ٢٩ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٣ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٩ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٢ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ #روز_غزه؛ بهمناسبت پیروزی مقاومت ٢٢ روزه مردم غزه در جنگ با #اسرائیل در سال ٢٠٠٩
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ با شکست مسلمانان در شهر #غرناطه و تصرف این شهر توسط مسیحیان آخرین حکومت اسلامی در #اسپانیا از بین رفت. (١۴٩٢م)
2⃣ مرگ «راجنیش چاندرا موهان جین» معروف به «آچاریا راجنیش» و «باگوان شری راجنیش» و اخیراً #اُشو؛ عارفنمای منحرف هندی (١٩٩٠م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter