🕎 مهاجرت بزرگ تاریخ (٣)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت چهارم
1⃣ در این موقعیّت، لحظات دردناکی بر #بنیاسرائیل گذشت، شاید جمعی از بنیاسرائیل در آن لحظات، در ایمان خود متزلزل شدند؛ اما موسی (ع) همچنان آرام و مطمئن بود و میدانست وعدههای خداوند دربارهٔ نجات بنیاسرائیل و نابودی قوم سرکش، تخلّفناپذیر است. بنابراین با یک دنیا اطمینان و اعتماد، رو به جمعیت وحشتزده بنیاسرائیل کرد و گفت:
👈 «چنین نیست (آنها هرگز بر ما مسلّط نخواهند شد)، چرا که پروردگار من با من است و بهزودی مرا هدایت خواهد کرد.»
2⃣ در این هنگام که شاید بعضی با ناباوری سخن موسی (ع) را شنیدند و همچنان در انتظار فرا رسیدن آخرین لحظات زندگی بودند، فرمان نهایی صادر شد. چنانکه قرآن میفرماید:
👈 «پس ما به موسی وحی کردیم که عصایت را به دریا بزن.»
3⃣ موسی (ع) چنین کرد و عصا را به دریا زد؛
👈 «پس ناگهان دریا شکافته شد و هر بخشی همچون کوهی عظیم روی هم انباشته شد و در میان آنها، جادهها نمایان گردید.»
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 مهاجرت بزرگ تاریخ (۴)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت چهارم
1⃣ #فرعون و فرعونیان که از دیدن این صحنه، مات و مبهوت شده بودند و چنین #معجزه روشن و آشکاری را میدیدند، باز هم از مَرکب غرور پیاده نشدند و به تعقیب موسی (ع) و #بنیاسرائیل پرداختند و به سوی سرنوشت نهایی خویش پیش رفتند.
2⃣ فرعون و فرعونیان وارد جادهٔ دریایی شدند. آیه میفرماید:
👈 «ما، موسی و تمام کسانی را که با او بودند، نجات دادیم و درست، هنگامیکه آخرین نفر از بنیاسرائیل از دریا بیرون آمد و آخرین نفر از فرعونیان داخل دریا شد، فرمان دادیم آبها به حال اول خود بازگردند. امواج خروشان یکمرتبه فرو ریختند و سر بر هم نهادند؛ فرعون و لشکرش را همچون پرهای کاه با خود به هر جا بردند؛ در هم کوبیده و نابود کردند.»
3⃣ به این ترتیب بنیاسرائیل از دست فرعون و فرعونیان خلاصی یافتند و در جادهای بلند، به سوی تقدیر خویش بهراه افتادند.
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
📚 منبع: کتاب «تاریخ فرهنگی قبیله لعنت»، جلد۳، بنیاسرائیل و پیامبری، نوشته: اسماعیل شفیعی سروستانی، صفحات ۵۳-۵۸
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/israelites/10494
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز چهارشنبه
🌞 ١۴ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٩ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ۴ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٨ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ درگذشت #محمد_مصدق ۶٠مین و ۶٢مین نخستوزیر ایران و از رهبران نهضت ملی شدن صنعت نفت (١٣۴۵ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ درگذشت #صلاحالدین_ایوبی مؤسس دولت #ایوبیان در مصر و شام (١١٩٣م)
2⃣ #چارلی_چاپلین بهدست ملکه الیزابت دوم به دریافت نشان #شوالیهگری انگلستان نائل شد (١٩٧۵م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز پنجشنبه
🌞 ١۵ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ١٠ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ۵ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٩ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣🌺 ولادت امام جواد علیهالسلام (١٩۵ق)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ مرگ #ژوزف_استالین، دیکتاتور کمونیست شوروی (١٩۵٣م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ شاپور ریپورتر و شبکه بدامن (١)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت چهارم
1⃣ #شاپورجی که پس از پدر در رأس #اشرافیت_اطلاعاتی ایران قرار گرفت و میراث پدر را غنا بخشید، در ٢۶ فوریه ١٩٢١ (٨ اسفند ١٢٩٩) بهدنیا آمد. شاپور ١٢ساله بود که پدر را از دست داد. قرائن و شواهد نشان میدهد که تربیت و آموزش شاپور نوجوان را «دوستان» انگلیسی پدر به دست گرفتند و بهویژه لرد #ویکتور_روچیلد در تکفّل و پرورش شاپور سهمی عمده داشت.
2⃣ در پرتو توجهِ «خانواده اطلاعاتی بریتانیا» #شاپور_ریپورتر تحصیلات دانشگاهی را در کمبریج به پایان رسانید و علاوه بر آن، در سرویس اطلاعاتی بریتانیا در عالیترین سطوح آموزش دید. شاپور ریپورتر در اواخر جنگ دوم جهانی بهعنوان «کارشناس جنگ روانی» سرویس اطلاعاتی بریتانیا به هندوستان اعزام شد و در بحبوحهٔ قیام استقلالطلبانه مردم هند در این سرزمین بود.
3⃣ او در این مأموریت توانایی و کارایی و استعداد فوقالعاده خود را نشان داد و پس از موفقیت در این آزمون شاپورجی ٢۶ساله در سال ١٩۴٧م. (١٣٢۵ش) راهیِ تهران شد تا میراث پدر را بهدست گیرد. بدینسان، نخستین دوران فعالیت شاپور ریپورتر در ایران آغاز شد.
4⃣ شاپور ریپورتر زمانی وارد ایران شد که #سرویس_اطلاعاتی_بریتانیا شبکههای بومی وسیع خود را بازسازی کرده و در همین دوران «ادارهٔ خاورمیانه» #سرویس_اطلاعاتی_آمریکا نیز نخستین شبکههای خود را تنیده بود، و هر دو سرویس جاسوسی، فعالیتهای توطئهگرانه پیچیده و مؤثری را، بهویژه در بحبوحهی حوادث سالهای ١٣٢۴-١٣٢۵، بهفرجام رسانیده بودند.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ شاپور ریپورتر و شبکه بدامن (٢)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت چهارم
1⃣ زمانیکه شاپورجی فعالیت خود را در ایران آغاز کرد، شبکههای جاسوسی متعدد #اینتلیجنس_سرویس و #سیا حضوری فعال داشتند که از میان آنها باید به #شبکه_رشیدیانها اشاره کرد که از اوایل سال ١٩۴٠ (اوایل جنگ جهانی دوم) از مهمترین عوامل بومی بریتانیا در ایران محسوب میشدند.
2⃣ شبکه مهم دیگر این دوران، #شبکه_اسدالله_علم بود که کارکرد اساسی آن در دو بُعد تبلیغی و سیاسی خلاصه میشد. شبکه عَلَم برخلاف شبکه رشیدیانها کارایی بالای اطلاعاتی خود را طی سالهای ١٣٢٠-١٣٢٧ بهثبوت رسانیده بود و برخلاف شبکهٔ نخست، که حضور آن در صحنهٔ علنی سیاست بازتاب مییافت و نفرت عمومی را به خود جلب میکرد، در #پنهانکاری کامل عمل مینمود.
3⃣ شبکه اسدالله عَلَم تداوم و تکامل یکی از شبکههای موروثی #اردشیر_ریپورتر بود که تحت کنترل #روچیلدها قرار داشت و بهعبارت دیگر میتوانیم این شبکه را بیش از هر چیز یک #شبکه_صهیونیستی ارزیابی کنیم.
4⃣ #شاپور_ریپورتر در ورود به ایران ارتباط خود را با اسدالله علم برقرار ساخت و این شبکه هدایت یک رشته عملیات را بهدست گرفت که در اسناد سرویس اطلاعاتی آمریکا با نام رمز «عملیات بِداَمن» (Bedamn) خوانده میشود و لذا ما «شبکه شاپورجی ـ علم» را #شبکه_بدامن مینامیم.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ شاپور ریپورتر و شبکه بدامن (٣)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت چهارم
1⃣ بررسی فعالیتهای «شبکهٔ شاپور ریپورتر ـ اسدالله عَلَم» نشان میدهد که «عملیات بدامن» بر دو محور متمرکز بود:
👈 عملیات نفوذی ـ سیاسی
👈 عملیات تبلیغی ـ فرهنگی
2⃣ در زمینه «عملیات نفوذی» #شبکه_بدامن شواهد گستردهای موجود است که عمق نفوذ آن را به درون حزب توده نشان میدهد. گسترهی نفوذ این شبکه سایر احزاب و جریانهای سیاسی (بهویژه «جبهه ملی»، «حزب زحمتکشان»، «نیروی سوم»، «حزب ایران»، پان ایرانیستها و...) را نیز در بر میگرفت. برپایه همین نفوذ همهجانبه و عمیق بود که «شبکه بدامن» میتوانست حوادث سیاسی روز را بهسمت اهداف خود هدایت کند و یا به حادثهسازیهای تحریکآمیز و هدفمند دست بزند.
3⃣ دومین محور پروژهٔ مشترک بدامن «عملیات تبلیغی ـ فرهنگی» بود که گروه وسعیی از نویسندگان و روزنامهنگاران و روشنفکران و دهها نشریه و روزنامه را در خدمت داشت. از مهمترین اعضای شبکه مطبوعاتی و روشنفکری «بدامن» باید به نصرتالله معینیان، دکتر مظفر بقائی کرمانی، علی جواهرکلام، عباس شاهنده، جعفر شاهید، مصطفی مصباحزاده، عباس مسعودی، هادی هدایتی، علیاصغر امیرانی، مهدی میراشرافی، عبدالرحمن فرامرزی، رسول پرویزی و... اشاره کرد.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter