✡ خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (١)
1⃣ #خشایار_دیهیمی سال ١٣٣۴ در تبریز به دنیا آمد. در دانشگاه، شیمی و سپس زبان انگلیسی خواند. ابتدای انقلاب به اتهام سیاسی روانه زندان شد.
2⃣ سال ١٣۵٨ با #هفتهنامه_جنبش متعلق به علیاصغر حاج سیدجوادی همکاری کرد. این هفتهنامه با مشارکت #اسلام_کاظمیه (عامل سازمان CIA و رابط علی امینی) منتشر میگشت. دیهیمی بهگفتهٔ خودش مانند یک #لیبرال_رادیکال در آن مقاله مینوشت تا از خط مشی #نهضت_آزادی ایران دفاع کند.
3⃣ شاید دیهیمی در میان مردم شخصیت سرشناسی نباشد، اما با ترجمهٔ ١٠٠ اثر در حوزهٔ #علوم_انسانی_سکولار، فلسفه و ادبیات غرب یک مترجم #سکولار پُرکار بود.
4⃣ از سویی عضو گروهک نهضت آزادی ایران بهشمار میرفت و از طرفی مشاور عالیرتبهٔ #حزب_مشارکت ایران.
5⃣ حتی در حساسترین لحظات، #مصطفی_تاجزاده تدوین بخشی از راهکارهای انتخاباتی #اصلاحطلبان را به دیهیمی سپرد.
✍ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (٢)
1️⃣ در سه دههٔ گذشته، #خشایار_دیهیمی سه دوره فعالیت حرفهای را برای انجام مأموریتش گذرانده است.
2️⃣ دههٔ ١٣۶٠ پیوندهای خود را با نهادهای فکری حاکمیت برقرار کرد. از سال ١٣۶٢ به «سازمان آموزش و انتشارات انقلاب اسلامی» رفت؛ سازمانی که پس از مصادرهٔ انتشارات آمریکایی #فرانکلین جایگزین آن شد؛ اما بدنهٔ مدیریتیاش همچنان در اختیار نسل قدیم فرانکلینیها و مترجمان سکولار مانند امیرحسین آریانپور، باقر پرهام و داریوش آشوری ماند.
3️⃣ دیهیمی در سال ١٣۶۴ بهعنوان یکی از سرویراستاران سازمان برگزیده شد و ترجمهٔ کتاب «گفتوگو با مرگ» اثر #آرتور_کوستلر را منتشر کرد؛ همان هنگام که ترجمهٔ کتاب «ظلمت در نیمروز» (روایت دادگاههای استالینی برای تصفیه ایدئولوژیک) از این نویسنده چاپ شد.
4️⃣ کوستلر، داستاننویس #یهودی و اهل بوداپست، یکی از رهبران بزرگترین #عملیات_جاسوسی (عملیات PSB) بهشمار میرفت که سال ١٩۴٩ رسماً به عضویت CIA درآمد. دیهیمی بعدها کتاب زندگی و آثار آرتور کوستلر را انتشار داد.
5️⃣ خشایار دیهیمی هر روز فعالیتهای خود را گسترش میداد!
✍️ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (٣)
1⃣ در ابتدای دههٔ ١٣٧٠ پس از پیوند با دولتمردان «دولت سازندگی» چون #محمدتقی_بانکی و علی میرزایی بهعنوان دبیر شورای نویسندگان #ماهنامه_نگاه_نو انتخاب گشت.
2⃣ در طول دوران فعالیت حرفهای #خشایار_دیهیمی در عرصهٔ ترجمه و مطبوعات، علاقهٔ او به نشر آثار #آیزایا_برلین یهودی از جنسی دیگر است، مثل یک پروژهٔ مادامالعمر و دستور کار دائم.
3⃣ از هنگام انتشار نخستین شمارهٔ ماهنامه نگاه نو در مهر ١٣٧٠، دیهیمی و #رامین_جهانبگلو در این نشریه سلسله مقالاتی درباره آیزایا برلین نوشتند و او را «استاد تفکر آزادیخواهی» خواندند.
4⃣ اگر #عزتالله_فولادوند با معرفی #هانا_آرنت یهودی یکی از سه ضلع «مثلث #یهودی اصلاحات در ایران» را کامل کرد، دیهیمی نیز با تبلیغات برای آیزایا برلین یهودی سهمی بزرگ در ساختن دومین ضلع این مثلث داشت.
5⃣ همچنین او هدف مجلهٔ نگاه نو را احیاء تفکر #کانون_نویسندگان_ایران تعریف کرد که بسیاری از اعضاء مرکزیت آن کانون روابط تنگاتنگی با سرویسهای #جاسوسی لیبرال داشتند.
✍ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (۴)
1⃣ #خشایار_دیهیمی سپس به فکر چاپ یک مجموعه کتاب ١٠٠ جلدی نیز با نام «نسل قلم» افتاد. این مجموعه، ترجمهٔ «دایرةالمعارف ادبیات جهان» بود که سال ١٩٧۴ در دوران اوج #جنگ_سرد با همکاری «انجمن فرهنگی بریتانیا و دانشگاه مینهسوتا» تدوین شد و نام نویسندگان مقبول CIA مانند مارسل پروست، تی. اس. الیوت، هربرت رید، آلبر کامو، میلان کوندرا و… در آن به چشم میخورد.
2⃣ دیهیمی #کلوب_نسل_قلم را در ایران به همراه سه تن از دوستانش به نامهای آرمان امید، حسن ملکی و بهرام داوری تشکیل داد و از مترجمانی مانند عزتالله فولادوند، کریم امامی (سرویراستار انتشارات آمریکایی فرانکلین)، عبدالله کوثری و مهدی سحابی (مترجم آثار سلمان رشدی) برای کار دعوت کرد.
3⃣ او میخواست هر ماه ٢ جلد کتاب را روانهٔ بازار کند و یک شبکهٔ بزرگ از مشترکان برای پیشفروش کتابها بسازد تا بتواند آن را بهصورت مستمر تغذیهٔ فکری کند.
4⃣ در سال ١٣٧٢ این شبکه با ١٠٠٠ مشترک ثابت و ۶٠٠هزار تومان سرمایه فعالیتش را آغاز کرد و مدام بر تعداد اعضاء آن افزوده میشد. طی ۶ سال مجموعهٔ نسل قلم به ١٠٠ جلد کتاب پیرامون «ادبیات غرب» رسید و دیهیمی یک پروژهٔ صد جلدی دیگر را نیز کلید زد.
5⃣ در واقع، او را باید مؤسس و مدیر «کلوب لیبرالهای رادیکال» شناخت.
✍ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (۵)
1⃣ #خشایار_دیهیمی فقط از رانتهای #دولت_کارگزارن بهره نگرفت، بلکه در #دولت_اصلاحات از حمایتهای بیشتری برخوردار شد.
2⃣ مدیریت تحریریهٔ #انتشارات_طرح_نو بر عهدهٔ او بود و «احمد مسجد جامعی» نیز ابتدا در جایگاه قائممقام و سپس بهعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اصلاحات در زمرهٔ اصلیترین حامیان مالی این انتشارات قرار داشت.
3⃣ خشایار دیهیمی بهعنوان چهرهٔ برجستهٔ مبلّغان #صهیونیسم، همواره از رانت دولتهای سازندگی و اصلاحات برای اشاعهٔ افکارش بهره میبرد.
4⃣ او از سال ١٣٧۶ طرح جامعی برای اشاعهٔ #فلسفه_غرب ریخت و زندگینامهٔ فکری فیلسوفانی که «مدال ملی #علوم_انسانی» را از رئیسجمهور آمریکا گرفتند، در مجموعه کتابهای صدجلدی «نامآوران فرهنگ» ترجمه کرد؛ مثل #جان_رالز، فیلسوف تحلیلی معاصر که بارها بیل کلینتون او را بهسبب نگارش «تئوری عدالت» ستود.
5⃣ سال ١٣٨٠ در «انتشارات طرح نو» ترجمهٔ مجموعه کتابهای این #فیلسوف_یهودی را آغاز کرد، اما پروژه نیمهکاره ماند و هنگامی که مشاور عالی #نشر_ماهی شد، کار ناتمامش را به آنجا برد تا به سرانجام برساند.
6⃣ دیهیمی برای انتشار گستردهٔ تئوریهای #آیزایا_برلین یهودی دلایل بسیاری داشت؛ مانند عزتالله فولادوند که دیدیم برای تبلیغ هانا آرنت یهودی از انگیزههای زیادی برخوردار بود.
✍ پیام فضلینژاد
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ خشایار دیهیمی را بیشتر بشناسیم (۶)
1⃣ سال ١٣٨٢، همان هنگامی که #خشایار_دیهیمی ترجمهٔ آثار #ریچارد_رورتی، یکی دیگر از فیلسوفان و جاسوسان بلندپایهٔ CIA را آغاز کرد و زمینههای سفر او به ایران را میچید، #مرتضی_حاجی وزیر آموزش و پرورش #دولت_اصلاحات نیز بهدنبال تحقق یک برنامهٔ جامع «آموزش شهروندی» در مدارس کشور بود و مأموریت اجرای آن را به «سازمان دانشآموزی» سپرد.
2⃣ این سازمان که زیرنظر مستقیم وزیر و ریاست آن بر عهدهٔ معاون وزیر بود، بودجهٔ کلانی را به #نشر_اگر با مدیریت «علیاصغر سیدآبادی» اختصاص داد تا مجموعه کتابهایی پیرامون این موضوع آماده سازد.
3⃣ خشایار دیهیمی و #رامین_جهانبگلو مشاوران اصلی برنامهٔ جامع «آموزش شهروندی» وزارت آموزش و پرورش بودند و «نشر اگر» واسطهٔ اختصاص بودجهٔ دولت اصلاحات به آنان و روشنفکران سکولاری نظیر #محمدسعید_حنایی_کاشانی و #محمد_ضیمران شد تا با تدوین کتابهای «شهروندی»، «دموکراسی»، «مشارکت»، «گفتگو»، «فلسفه» و «دنیای مجازی» به گسترش آموزههای سیاسی #سکولاریسم در مدارس ایران بپردازند.
4⃣ حتی وزارت آموزش و پرورش این کتابها را میان دانشآموزان به مسابقه گذاشت تا آنان به خواندن تئوریهای دیهیمی و جهانبگلو ترغیب شوند؛ تئوریهایی که آشکارا پروژهٔ #فروپاشی_ایدئولوژیک جمهوری اسلامی را تعقیب میکرد.
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سرّی روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص٢٨١-٢٨۴
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ آنچه خواندید، متن کامل مقالهٔ «خشایار دیهیمی و تبلیغ فیلسوفان یهودی» بود. از شما همراهان فرهیخته درخواست میکنیم برای افزایش بازدید این مقاله در سایت و بهتر دیده شدن آن در موتورهای جستجوگر، مقاله را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/muslim-zionism/14457
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : جمعه
🌞 ١٨ تیر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٨ ذیقعده ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٩ ژوئیه ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢٩ تموز ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ لو رفتن و شکست #کودتای_نقاب معروف به #کودتای_نوژه (١٣۵٩ش)
2⃣ سالگرد فتنهٔ ١٨ تیرماه ١٣٧٨
🌍 مناسبتهای عبری
✍ مرگ #راشی (ربّی شلومو اسحاقی) بزرگترین مفسّر کتب مقدس یهود (۴٨۶۵ عبری = ١١٠۵ م.)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ هالیوود داعش را به آخرالزمان برد! (١)
1️⃣ با شکلگیری و رشد موجوداتی خبیث به نام #داعش در منطقهی غرب آسیا [خاورمیانه]، #هالیوود که آن را باید رسماً دستگاه رسانهای و بوقچی تبلیغاتی لیبرالیسم دانست، شروع به بازنمایی هدفمند آن در فیلمها و سریالهای خود کرد.
2️⃣ این بازنمایی دارای علل مختلفی است که ازجمله توجیهی برای حضور نظامی در منطقه بهعنوان ناجی جهان است. این رویکرد، از زمان #جنگ_سرد آغاز شد که در آن ایالت متحده تلاش دارد تا با اصرار بر وجود دشمن، عملیات اطلاعاتی و نظامی خود را توجیه کند.
3️⃣ با فروپاشی اتحاد جماهیر #شوروی بهعنوان دشمن و رقیب هویتساز برای آمریکا، نظریهپردازان آن نیاز به ایجاد دشمن و رقیبی ایدئولوژیک داشتند. اینجا بود که مباحثی همچون «جنگ تمدنها» و «جنگهای صلیبی» مطرح شد.
4️⃣ از سوی دیگر، جهان نظارهگر طلوع قدرت جدیدی بهنام #انقلاب_اسلامی ایران بود. اسلام دارای پیشینهی تاریخی طولانی، مبانی معرفتی ریشهدار و هویتی ایدئولوژیک و الهی بود. مفاهیمی که #کمونیسم از آنان بیبهره بود.
5️⃣ #پاتریک_بیوکنن نظریهپرداز سیاسی و مشاور ارشد رؤسای جمهور آمریکا، در اینباره میگوید:
👈 «برای بعضی از آمریکاییها جستوجوی دشمنی جدید برای غرب که بتوانند پس از مرگ کمونیسم قدرت و توانشان را در ارتباط با آن به کار گیرند، #اسلام بهترین انتخاب است، اما اعلام اسلام بهعنوان دشمن ایالات متحده، اعلام جنگ سرد دومی است که به هیچوجه معلوم نیست مانند جنگ سرد اول با موفقیت آمریکا پایان یابد.»
✍️ نویسنده: محمدباقر صنیعیمنش
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ هالیوود داعش را به آخرالزمان برد! (٢)
1️⃣ در این میان #داعش و #تروریسم خودساختهی سَلَفی-آمریکایی بهترین بهانه بود برای اینکه سینمای آمریکا بار دیگر خود را بهعنوان #ناجی در کشورهای جهان نشان دهد. فیلمهایی مانند «تکتیرانداز آمریکایی»، «سی دقیقه پس از نیمهشب»، «۱٢ نیرومند»، «حمله به اسامه بن لادن» و «قانون شجاعت»، نمونههای مطرح سینمای ضدداعشی و قهرمانی-آمریکایی است.
2️⃣ اما با نابودی داعش و مرکزیت آن توسط #سپاه_قدس و نیروهای #محور_مقاومت، عملاً داعش آن قدرت و هیمنهی خود را از دست داد و اینچنین یکی از مؤثرترین دستآویزهای #هالیوود کارکرد خود را تا حدود زیادی از دست داد، اما با این همه داعش در هالیوود تمام نشد!
3️⃣ رویکرد جدید هالیوود نسبت به داعش نگاهی گرهافکنانه در ذهنیّت و عمق فکر انسان هراسان کنونی است که همواره از فردای خود میترسد. انسانی که بهعلت حضور قدرتمندانهی #نهیلیسم در زیرپوست زندگی و حیات او معنای زندگی و وجود برایش کمترین رنگ ممکن را دارد.
4️⃣ هالیوود با #هراس_آخرالزمانی از موجوداتی اهریمنی که شباهت بیمثالی با داعش دارند و از قضا حاکمان و قدرتمندان روزهای واپسین زمین هستند، بشریّت را از اینکه فردای ما نباید دست #اسلام و یا حتی بنیادگرایانی که نگاه مذهبی و دینی دارند باشد، میترساند.
5️⃣ در فیلمهای مورد اشاره، نیروهای شرّ برخلاف امور شروری که قبلاً سکولار و بینسبت با خدا، دین و مذهب معرفی میشدند، دارای ریشهی مذهبی و دینی نمایانده شده و ذهن بیننده را به سمت بنیادگرایان اسلامی و گروهکهای تروریستی و تکفیری مانند بوکو حرام، القاعده، طالبان و داعش هدایت میکنند.
✍️ نویسنده: محمدباقر صنیعیمنش
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ هالیوود داعش را به آخرالزمان برد! (٣)
1️⃣ نسخهی جدید #داعش که در هالیوود بهتازگی با زیرکی رونمایی شده، #سریال_شیرینیخور (یا دندان شیرین) است که ماجرایی متفاوت در ژانر #آخرالزمان دارد.
2️⃣ در سالهای اخیر سبکی به فضای آخرالزمانی اضافه شده است که در آن #ویروسی مرموز و کُشنده مردم دنیا را به خود مبتلا میکند. فیلمهایی مانند «قفس پرنده»، «حس کامل»، «شیوع» و… نمونههایی از این دست فیلمهای سینمایی هستند.
3️⃣ در «شیرینیخور» نیز که با فضای #کرونایی امروز ما شباهت بسیار روشنی دارد و همه در آن برای عدم ابتلا به ویروس #ماسک میزنند و دستان خود را با الکل ضدعفونی میکنند، فرزندانی که به دنیا میآیند دو رگهاند. دو رگههایی از حیوان و انسان. بچههایی که یا شاخ گوزن دارند، یا مانند پرندگان بال و پر و یا...
4️⃣ همچنین، ویروس کشندهای شایع شده است که افراد مبتلا به آن انگشت کوچشان دچار لرزش میشود و سپس نشانههای دیگری مانند #کرونا یعنی تب، بدن درد، سرفه و… را دارند. افرادی که تست بیماری آنان مثبت شود، دچار سرنوشت وحشتناکی میشوند. آنان را در خانه حبس میکنند و منزل را به آتش میکشند تا ویروس نابود شود.
5️⃣ اما در این دنیای آخرالزمانی عدهای حکومت خودمختار تشکیل دادهاند. انسانهایی با ریش بلند، صورتی وحشتناک و رعبآفرین که چاقو و شمشیر سلاح ثابت آنان است! #تحجّر آنان با نشانهگذاریهایی که حاکی از زیست سنّتی و قدیمی است، در کنار رعبآفرین بودنشان ذهن مخاطبین را به داعش بهعنوان آخرین مدعیان حکومت واپسگرای دینی نزدیک میکند.
✍️ نویسنده: محمدباقر صنیعیمنش
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ متن کامل مقالهٔ «هالیوود داعش را به آخرالزمان برد!» که به نقد استراتژیک برخی آثار هالیوودی میپردازد، بسیار مفصلتر از این مقداری است که در کانال منتشر شده است. متن کامل این مقاله را در آدرس زیر بخوانید:
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-hollywood/14454
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : شنبه
🌞 ١٩ تیر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٩ ذیقعده ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ١٠ ژوئیه ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١ آو ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
✍ رحلت حضرت هارون (ع) (٢۴٨٨ عبری)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 تفاوت جایگاه هارون (ع) در قرآن و تورات
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jews-in-quran/10314
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ فراموشخانه را میرزا ملکم خان ناظمالدوله و پدرش میرزا یعقوب ارمنی در تهران ایجاد کردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ فراماسونری هند و آغاز فراماسونری در ایران (١)
💥 فراماسونری ایران پیش از «فراموشخانه» ملکم
1️⃣ #فراماسونری تشکیلاتی است برای جذب نخبگان بر بنیاد عقاید و آرمانهای معین؛ آنگونه عقاید و آرمانهایی که، از طریق غلبه بر تعلقهای دینی و قومی و بومی، همپیوندی با کانونهای تعیینکننده قدرت جهانی و سازماندهی این نخبگان را در پیرامون و در جهت اهداف و برنامههای کانونهای فوق تأمین کند.
2️⃣ طبق این تعریف، فراماسونری، همانند صهیونیسم و سایر فرقهها و نحلههای مشابه، تنها یکی از جریانهای فرهنگی و سیاسی است که #کانونهای_تعیینکننده_قدرت برای تأمین منافع خود و تنظیم سازوکار سلطه بر جوامع بشری در سدههای اخیر پدید آوردهاند.
3️⃣ از اینرو، فراماسونری و صهیونیسم، و فرقهها و جریانهای مشابه، اصل بشمار نمیروند بلکه بعنوان ابزارهایی در خدمت شبکهای از #خاندانهای_خویشاوند و همپیوند شناخته میشوند که از چند سده پیشینه تمرکز ثروت و قدرت در دست خویش برخوردارند.
4️⃣ طبق روایت رسمی، که تاکنون مورد اجماع مورخین ایرانی بوده، اولین تشکیلات #ماسونی ایران به نام #فراموشخانه در زمان ناصرالدین شاه قاجار پدید آمد.
5️⃣ «فراموشخانه» را در اوائل، و طبق نظر برخی محققین در اواسط، سالهای ۱۸۵۰ م./ ۱۲۷۰ ق. #میرزا_ملکم_خان ناظمالدوله و پدرش میرزا یعقوب ارمنی در تهران ایجاد کردند.
6️⃣ استاد اعظم آن #جلالالدین_میرزا، پسر پنجاه و هشتم فتحعلی شاه، بود و جلسات آن در منزل جلالالدین میرزا، در محله عودلاجان تهران نزدیک مسجد حوض، پنهان برگزار میشد.
7️⃣ #ناصرالدین_شاه از فعالیت این تشکیلات مطلع شد و در ۱۲ ربیعالثانی ۱۲۷۸ ق./ ۱۷ اکتبر ۱۸۶۱ م. با صدور اطلاعیهای انحلال آن را اعلام کرد.
✍️ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ تصویر مانکجی هاتریا (سمت چپ) و جلالالدین میرزا
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ فراماسونری هند و آغاز فراماسونری در ایران (٢)
💥 فراماسونری ایران پیش از «فراموشخانه» ملکم
1️⃣ پیشتر گفتهام و بعدها بهطور مستدل خواهم گفت که #فراموشخانه در واقع در پیرامون #مانکجی_هاتریا، مسئول شبکههای اطلاعاتی حکومت هند بریتانیا در ایران، تکوین یافت.
2️⃣ تأثیرات مانکجی بر #جلالالدین_میرزا تا بدان حد بود که، بهنوشته مهدی بامداد، «بسیاری از مردمان هم عصر او عقیده داشتند که شاهزاده به دین زرتشتی گرویده است و او را زردشتی میدانستند.»
3️⃣ ولی درواقع، برخلاف روایت رسمی فوق، «فراموشخانه» اولین سازمان #ماسونی ایران نیست.
4️⃣ نخستین هستههای #فراماسونری قریب به چهار دهه پیش از تشکیل «فراموشخانه»، در دوران سلطنت #فتحعلی_شاه و حکومت لرد #ریچارد_ولزلی در هند بریتانیا (۱۷۹۸- ۱۸۰۵)، در ایران پدید آمد و فراماسونری اولیه از طریق هند در ایران، نخست در شیراز و در پیرامون برخی خاندانهای سرشناس که تا به امروز تداوم دارند، و با بهرهگیری از پوشش فرقههای اهل #تصوف، بویژه طریقت #میرزای_سکوت، تکوین یافت.
5️⃣ در این زمان قریب به یک سده از شروع فعالیتهای ماسونی در هند میگذشت. آغاز تکاپوهای ماسونی در هند به اوائل سده هیجدهم میلادی میرسد.
6️⃣ در سال ۱۷۲۸ #گراندلژ انگلستان فرمانی دال بر تأسیس لژ در بنگال صادر کرد و در سال ۱۷۲۹ کاپیتان #رالف_فاروینتر را بهعنوان «استاد اعظم منطقهای هند» منصوب نمود.
7️⃣ فاروینتر در سال ۱۷۳۰ به تأسیس لژی در بنگال دست زد. در اواخر سده هیجدهم در بنگال ۱۰ لژ ماسونی فعالیت میکرد که کهنترین آن «لژ ستاره شرق»، به شماره ۴۰، در بندر کلکته بود. این لژ بهعنوان اولین لژ بنگال شناخته میشود.
✍️ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter