✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 اپیزود اول
1⃣ روزهای اخیر به توصیهی یکی از دوستان، فیلم #ژئواستورم یا طوفان جغرافیایی (GeoStorm) محصول 2017 آمریکا را با دقت بررسی کردیم. فیلم محصول #کمپانی_برادران_وارنر است. این کمپانی در سال 1918 توسط چهار برادر #یهودی مقیم ایالات متحده با نامهای هری، سام، آلبرت و جک تأسیس شد و بسیاری از محصولاتش از نوعی نگاه #آیندهپژوهانه یا به عبارت بهتر #پیشگویانه برخوردار است. چه اینکه شبکهی تحلیلگران و سازندگان فیلمهای این کمپانی از کلیّت بسیاری از برنامهها و دستور کارهای پشتپردهی ایالات متحده آگاهند و همراستای با این برنامهها، گام برمیدارند، و با اهداف خاص فیلم میسازند.
2⃣ ژئواستورم، یک برنامهی فراملی را نمایش میدهد که توسط ایالات متحده استارت خورده و تحت فشارهای جهانی در حال بینالمللی شدن است. در این برنامه، یک ایستگاه فضایی جهت تأثیرگذاری همزمان بر #اقلیم تمام جهان ساخته شده است. در اثنای فیلم مشخص میشود که یک اخلالگر، در سطح راهبردی مسئولان آمریکا، تلاش دارد تا با تغییر جهت فعالیت ایستگاه، اهداف خاص خودش را دنبال کند. این اختلال، با برهم زدن دفعی دما و اقلیم و مرگ هزاران نفر در هند، هنگکنگ، امارات، افغانستان و بسیاری نقاط دیگر زمین آغاز میشود، که البته نهایتاً با قهرمانبازی خاص آمریکاییها (به سبک راکی و زورو و سوپرمن و بتمن و...) این اختلال خاتمه مییابد و مردم دنیا نجات پیدا میکنند.
3⃣ فیلم ژئواستورم، جدا از فرم و محتوا، یک پیام ویژه را به ما میرساند: «آمریکا برای #دستکاری_اقلیمی برنامههای مشخص دارد.» این برنامه، با توجه به ابعاد ماکرو در تأثیرگذاری، میتواند بسیار مخرّب باشد. کافی است با بهکارگیری انواعی از شتابدهنده یا محرک، برخی از مؤلفههای اقلیمی تحت تأثیر قرار گرفته و تشدید شود، تا اثرات زیانباری مانند یخبندان، گرمای بیش از حد، بارانهای سیلآسا، تگرگ با ابعاد بزرگ، سیلهای غیرقابل مهار و این قبیل عدم توازنهای ناشی از اختلالهای اقلیمی رخ دهد.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/ciM6KV
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 اپیزود دوم
1⃣ بیشک، سردار سرتیپ #غلامرضا_جلالی، مسئول سازمان #پدافند_غیرعامل، یکی مبرّزترین مسئولان نظام در حوزهی دفاع و صیانت راهبردی از کشور است. دهها مورد از تلاشهای او سراغ داریم که در شرایطی که دستگاههای موازی بیخبر و کمرمق بودهاند مردم را از بلایای گوناگون مصون نگاه داشته است. از جمله تلاشهای موفق وی میتوان به پیشتازی در موضوع #تراریخته، یا موضوع گوشیهای هوشمند مسئولان، یا مقاومسازی سازههای شهری در برابر زلزله اشاره کرد. با این توضیح كوتاه، رفت و برگشتهای خبری زیر را در موضوع اقلیم ببینید:
🌐 11 تیر 97:
👈 غلامرضا جلالی، در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، #تغییرات_اقلیمی در ایران را مشکوک به دخالت خارجیها دانست؛ وی خاطرنشان کرد: «مطالعات مراکز علمی کشور، این گزاره را تأیید میکند.» اما بیدرنگ، برخی مسئولان به این اظهارات سردار جلالی واکنش منفی نشان دادند!!
🌐 11 تیر 97 (دقتکنید: همان روز):
👈 مدیر کل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: بر اساس اطلاعات هواشناسی امکان اینکه کشوری برف یا ابری را بدزد، وجود ندارد. «احد وظیفه»، در واکنش به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل مبنی بر اینکه «تیمهای مشترکی از #اسرائیل با همکاری یکی از کشورهای همسایه ابرهای در حال ورود به ایران را نابارور میکنند و همچنین ما با #ابردزدی و #برفدزدی در کشور مواجه هستیم»، خاطرنشان کرد: «نمیدانم ایشان بر چه اساسی این موضوعات را مطرح کرده است. احیاناً ایشان اسناد و مدارکی در این زمینه دارند و من در جریان نیستم، اما بر اساس اطلاعات هواشناسی امکان این که کشوری برف یا ابری را بدزدد، وجود ندارد.» جالب اینكه این نگاه، به مذاق رسانههای خارجی خوش رسید و آن را پوشش دادند!!
🌐 12 تیر 97 (یعنی فردای آن روز):
👈 #عیسی_کلانتری نیز بهسرعت به این اظهارات واکنش نشان داد و درصفبندی مخالفان موضوع #جنگ_اقلیم به اظهارنظر پرداخت. وی با طعنه به سردار جلالی و با بیان اینکه «هر چیزی را هر کسی نمیتواند بگوید؛ همهچیز را همگان دانند.»، تصریح کرد: «کاهش بارشها مسئلهای سیاسی یا اقتصادی نیست. مسئلهای کاملاً فنّی و علمی است.»
🌐 13 تیر 97 (یعنی پسفردای آن روز):
👈 داوود پرهیزکار، رئیس سازمان هواشناسی کشور، تأکید کرد: «این اظهارات پایهی علمی ندارد، چون دستکاری جو توسط بشر ممکن نیست. برای همین مدعیان ابردزدی باید ادعای خود را در جمع کارشناسی به اثبات برسانند.»
2⃣ در ادامهی این رفت و برگشت، ذیل پروندهی معظم #جنگ_جهانی_غذا، وجود #نبرد_اقلیمی را از زبان یک دانشمند و اقلیمشناس آمریکایی به اثبات رساندیم. این متخصص آمریکایی حوزهی دستکاری اقلیمی تصریح کرد: «ما در چندین مورد از جمله جنگ ویتنام، مزارع نیشکر کوبا، و همچنین در چین و شوروی از نزول باران جلوگیری میکردیم. حالا شما اگر فکر میکنید الآن چنین چیزی احتمال ندارد، واقعاً #سادهلوح هستید.»
3⃣ پس از انتشار گستردهی این گزارش در دو اتفاق مهم رخ داد:
🔸1. رفت و برگشت سیاسیِ رسانهای از سوی مخالفان ایدهی #جنگ_اقلیمی علیه ایران، متوقف شد!
🔸2. عیسی کلانتری در گفتوگویی تأکید کرد که در این حوزه تخصصی ندارد، و تنها بیان کارشناسان را تأیید کرده است!
4⃣ در این اپیزود سه پرسش مطرح است:
🔸1. چرا متخصصان سازمان هواشناسی از مقولهی مهمی همچون «نبرد اقلیمی» در جهان بیاطلاعند؟!
🔸2. چرا سازمان هواشناسی بهجای بررسی مستندات اظهارات سردار جلالی، در همان روز و روزهای پیاپیِ پس از آن، عملیات رسانهای علیه این ادعا بهراه انداخت، که البته با اقبال و پوشش رسانههای خارجی هم همراه شد؟!
🔸3. سیل شیراز حوالی ظهر روز پنجم فروردین رخ داد که به از دست رفتن 19 نفر از هموطنانمان منجر شد؛ اگر سازمان هواشناسی متخصص حوزهی اقلیم است، چرا در هشدارهای پیش از سیلباریهای اخیر ، شیراز را حتی در شرایط هشدار معرفی نکرده بود؟!
5⃣ این رفت و برگشت سیاسی و رسانهای را هم همینجا میگذاریم و میگذریم.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/ciM6KV
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 اپیزود سوم
1⃣ دربارهی سیلباریهای اخیر یک نکتهی مهم مغفول مانده است. بیایید از کمی عقبتر به موضوع نگاهی بیندازیم؛ کسانی که به شیراز سفر کردهاند میدانند که در ایام عید صف طولانی ورود به شیراز گاهی تا دو ساعت مردم را معطل نگاه میدارد؛ در این صف طولانی مردم نه راه پس دارند و نه راه پیش. خب، حالا در این شرایط اگر در 20 دقیقه، رقم معتنابهی باران ببارد و سیل جاری شود مردم چه باید بکنند؟
2⃣ سیل در گلستان ناشی از سامانهای بود که حوالی یکشنبه 26 اسفند 97، در این ناحیه فعال شد؛ اما اوج بارندگی، خصوصاً در آققلا، مربوط به روزهای 28 و 29 اسفند بوده است؛ ایرنای گلستان در این زمینه نوشت: «بارش شدید باران 28 و 29 اسفند ماه 97 در شرق استان گلستان، باعث سر ریز شدن سد گلستان واقع در 15 کیلومتری شرق شهر گنبدکاووس و طغیان رودخانههای گرگانرود، چهلچای، قرهسو و اوغان شد. با آغاز فعالیت سامانهی سرد و بارشی اخیر بیش از 300 میلیمتر باران در گلستان بارید و ارتفاع برف در مناطق کوهستانی استان به 1.5 متر رسید. سر ریز آبشدهای گلستان 2 و بوستان در مناطق بالادستی، موجب به راه افتادن جریان سیل در رودخانه گرگانرود شد و همهی شهرها و روستاهای حاشیهی این رودخانه را به دلیل حجم فراوان آب دچار بحران سیل کرد.» همچنین به گزارش تابناک: «میزان بارش در برخی ایستگاهها به 315 میلیمتر هم رسید و این در حالی است که کل بارندگی متوسط استان در شرایط نرمال 450 میلیمتر است؛ یعنی بالغ بر 60 درصد بارندگی سالیانه در 24 ساعت اتفاق افتاده است.»
3⃣ این سیل در مناطق مختلف کشور ادامه یافت تا در نقطهی اوج خود جان 19 نفر از هموطنانمان را در ظهر پنجم عید در شهر شیراز گرفت. بنابراین باید دقت کنیم بیسابقهترین سیلباریهای یک قرن اخیر ایران «دقیقاً» در زمانی رخ داد که دو وضعیت زیر وجود داشت:
🔸1. ادارات رسمی در وضعیت «کاملاً تعطیل» قرار داشت؛ رئیسجمهور، تعطیلات سالانهاش در قشم را میگذراند، استاندار گلستان در سفر خارج از کشور به سر میبرد، دوستان پیشبینی سازمان هواشناسی کمدقت بودند و قس علی هذا.
🔸2. مردم در بیدفاعترین شرایط نسبت به تغییرات جوّی قرار داشتند.
4⃣ مجموع این دو گزاره به این معناست که کشور در ضعیفترین شرایط از حیث دفاعی قرار دارد. یک #تحریک_اقلیمی در این شرایط میتوانست عامل تخریبهای گسترده باشد؛ و این دو شرایط خاص، در طول سال منحصر به همین روزهاست. بیایید محاسبه کنیم احتمال اینکه این شرایط دقیقاً در همین روزها رخ دهد چقدر است. با تکیه بر مبانی تئوری احتمال و با یک حساب ساده، اگر عوامل احتمالی دیگر (مانند پراکندگی بارشها، سوابق بارشی و…) را صفر در نظر بگیریم، احتمال اینکه “این «عدم توازن اقلیمی بیسابقه» دقیقاً در همان هفت روزی اتفاق بیفتد که کشور در بیدفاعترین شرایط قرار دارد” برابر است با عددی کمتر از «یک به 160 هزار میلیارد» (نحوهی محاسبه را در سایت اندیشكده مشاهده كنید) این ارقام به این معناست که احتمال اینکه 7 روز بارندگی بیسابقه، دقیقاً در روزهای 28 اسفند تا 5 عید بصورت متوالی رخ دهد، نسبت به کل سال، عددی کمتر از «یک به 160 هزار میلیارد» است! عُقَلا این احتمال را «معادل صفر» میدانند.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/ciM6KV
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 جمعبندی
🌐 با تکیه بر ملاحظات بالا دو نکتهی قابل تأمل وجود دارد:
1⃣ میپذیریم که احتمال اتفاقی بودن این بارشها هم وجود دارد (لااقل به احتمال 1 به 160 هزار میلیارد)، اما احتمال عقلانی افزونتری برای #دستکاری_اقلیمی توسط دشمن وجود دارد. حداقل انتظار این است که نهادهای مرتبط بررسی جدی این امر را در دستور کار قرار دهند.
2⃣ پیش از این نیز در این زمینه به نهادهای صیانتی و درگاههای دفاعی کشور عزیزمان هشدار داده بودیم. [برای نمونه پروندههای «جنگ جهانی غذا» ( goo.gl/afWGSP ) و «ایران؛ ایری؛ راکفلر» ( goo.gl/Bx5FYe ) را ببینید] چه بپذیریم که سیلباریهای اخیر میتواند عمدی باشد یا نه، نکتهی مهم این است که عرصهی جنگ مدتهاست از #جنگ_سخت به حوزهی اقتصادی کشیده شده است و جنگ دهههای آینده، در حوزههایی مانند #نبرد_اقلیمی، #نبرد_ژنتیکی و «“نبرد نرم و نیمهسخت در حوزههای متنوع سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی” مبتنی بر “هوش مصنوعی” و “علوم شناختی”» در حال تطوّر و تغییر است.
👈 به این ترتیب لازم به نظر میرسد مهمترین نهادهای صیانتی ایران عزیز، مانند سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، سازمان پدافند غیرعامل، وزارت اطلاعات، شورایعالی امنیت ملی و سایر درگاههای راهبردی دفاعی کشور، این حوزههای نبرد را جدیتر بگیرند و بر قلّههای دانش در این حوزهها حرکت کنند. البته چنین رویکردی در این نهادها دیده میشود، اما ناکافی و هنوز در ابتدای راه است.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/ciM6KV
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک (1)
1⃣ در طی قرون گذشته، بسیاری از مردم (بیش از پانصدمیلیون نفر) بهعلت بیماریهای عفونی مردهاند. در بسیاری از جنگها (بهویژه در جنگجهانی دوم) این مرگها بهعلت انتشار عوامل بیماریزا یا سمّی بودهاند.
2⃣ اکنون این ترس وجود دارد که بسیاری از بیماریهای منجر به مرگ، توسط عوامل طبیعیِ دستکاری شده و تغییریافته، تحت عنوان #سلاح_بیولوژیک بهوجود بیایند. این #جنگ_بیولوژیک در عصر حاضر با وجود معاهدهای پیرامون سلاحهای بیولوژیک همچنان ادامه دارد.
3⃣ این معاهده در سال 1975 تنظیم شد. این قرارداد (که بر اساس ممنوعیت اختراع، تولید، گسترش و ذخیره سلاحهای بیولوژیک و همچنین از بین بردن آنها بوده) بهعنوان معاهده «سلاحهای بیولوژیک و سمّی» شناخته شده و نتیجه تلاشهای طولانی جامعه بینالملل برای تکمیل پروتکل 1925 ژنو بوده است. همچنین، نخستین معاهده خلع سلاح چندجانبه برای ممنوعیت یک دستهی کلی از سلاحها تلقی میشود.
4⃣ نخستین گزارش استفاده از سلاحهای بیولوژیک، استفاده رومیان از حیوانات مرده برای آلودهسازی ذخایر آبی دشمن بوده؛ که تأثیری دوگانه در کاهش تعداد افراد دشمن و کاهش روحیه جنگجویان داشته است.
5⃣ در مثالی دیگر، مغولان، با منجنیق اجساد مبتلا به طاعون را بهسوی جزیره کریمه پرتاب میکردند. برخی از مورخان بر این باورند که این رویداد، علت شیوع طاعون در اروپا در قرون وُسطا بود، که 25 میلیون کشته داد.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 yon.ir/NchrG
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک (2)
1⃣ برای شناسایی #سلاحهای_بیولوژیک و دفاع در برابر آن، باید از سه زاویه به آن نگاه شود؛ یا به بیان بهتر میتوان سلاحهای بیولوژیک را با سه رویکردِ منشأ، هدف و ابزار دستهبندی کرد؛ یعنی یک حمله بیولوژیک با توجه به عواملی از جمله:
🔸الف. از چه عامل بیولوژیکی استفاده میکند (منشأ)
🔸ب. چهطور انتشار پیدا میکند (ابزار انتقال)
🔸ج. چهچیزی را مورد حمله قرار میدهد (هدف)
👈 در شکلهای مختلف ممکن است رخ دهد.
2⃣ حال، شاید این سؤال مطرح شود که #جنگ_زیستی یا #جنگ_بیولوژیک چیست؟! استفاده از عوامل بیولوژیکی از قبیل باکتریها، ویروسها، قارچها و سموم حاصل از موجودات زنده برای کشتن و یا ناتوان ساختن هدف مورد نظر.
3⃣ عوامل بیولوژیک، میتوانند همانند سلاحهای نظامی بسیار مؤثر باشند. از همین جهت است که با شیوههای روانی، از جمله القای ترس، سردرگمی و عدم اطمینان در زندگی روزمره احساس خطر بهوجود آوردهاند. استفاده از عوامل بیولوژیک، میتواند آشکار و پنهان باشد. همچنین آنها از سلاحهای متعارف دیگر بهدلیل چندین خصوصیت منحصر بهفرد، متفاوت هستند. زیرا:
🔸از ارگانیسمهای بیماریزا ساخته شدهاند، که میتوانند تولیدمثل و تکثیر داشته و منجر به بیماری و مرگ در میزبانهای زیادی شوند.
🔸ساعتها یا روزها طول میکشد تا علائم و نشانههای آن، در فرد مبتلا آشکار شود.
🔸سلاحهای بیولوژیک برای تولید، نسبتاً ارزان هستند.
🔸انتشار و پخش، کلید کاربردی مؤثر در سلاحهای بیولوژیکی است.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 yon.ir/NchrG
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک (3)
1⃣ استفاده از #سلاحهای_زیستی، میتواند «اهداف» متفاوتی داشته باشد؛ از جمله، هدف انسانی، هدف حیوانی و هدف محصولات گیاهی. حمله به انسان، طیف گستردهای دارد. ورودیهای اصلی انسان در این جنگ بسیار مهم هستند؛ مانند ورودی بویایی (ورود ریزگرد)، ورودی خوردن و آشامیدن (غذای تراریخته)، ورودی پوست (مثل سیاهزخم) و ورودی وریدی (خون). گاهی هدف، حوزه زیستمحیطی است؛ مثل گیاه (کرم ساقهخوار برنج) و حیوان (آنفولانزای مرغی) و تب برفکی گوسفند. یک سلاح زیستی میتواند منجر به کشتن یک نفر یا جمعیتی بیش از میلیونها نفر شود.
2⃣ گاهی هدفِ سلاح بیولوژیک، 👈 #انسان است. در اینصورت ایجاد بیماریهای جدید با #دستکاری_ژنتیکی صورت میگیرد. برای مثال، واکسیناسیونهای گسترده میتواند با آزاد کردن گونههای آنفلوانزا با بیماریزایی و کشندگی بالا به یک #سلاح_زیستی تبدیلشده و باعث مرگ میلیونها نفر از مردمی شود که سیستم ایمنیشان با تزریق واکسنهای قبلی تضعیف شده است.
3⃣ گاهی هدفِ سلاح بیولوژیک، 👈 #حیوان است. انتشار بیماری در میان دام، میتواند عواقب زیادی داشته باشد. خطرناکترین بیماریهای حیوانی، بسیار مسری هستند و باعث بروز علائم در درصد بالایی از حیواناتی که در معرض هستند میشوند. بهعنوان مثال، میتوان به بیماری تب برفکی اشاره کرد.
4⃣ گاهی هدف سلاح بیولوژیک، 👈 #گیاه است. هر عاملی که باعث تخریب اکوسیستمها، کاهش تولید محصولات گیاهی، آلوده شدن محصولات و باعث پخش و شیوع عوامل بیماریزا در گیاهان و محصولات آنها بشود، امنیت #زنجیره_غذایی را به خطر انداخته و نوعی اقدام #بیوتروریسم کشاورزی محسوب میشود. این مسأله یکی از جدیترین و مهمترین جنگهایی است که در حال حاضر، کشور ما با آن مواجه شده. ورود آفت به کشور از طریق بذرهای آلوده، واردات بذرهای ناباور و بذرهایی که از لحاظ ژنتیکی تغییر یافته و دارا یا فاقد مادهای خاص هستند، از مواردی است که کشاورزی را بهطور جدی مورد تهدید قرار داده است.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 yon.ir/NchrG
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ بررسی ابعاد جنگ بیولوژیک (4)
☠ #سلاحهای_زیستی با شیوههای مختلفی به هدف میرسند. از معمولترین ابزارهای انتقال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1⃣ از طریق 👈 هوا بهوسیله #ریزگردها؛ كه شیوهایِ مؤثر است. میکروبهای موجود در هوا، به شکل ذرات ریز، پراکندهاند. برای آلوده شدن، یک فرد باید با تنفس، مقدار کافی از این ذرات را وارد ریهها کند تا بیمار شود.
2⃣ با استفاده از 👈 مواد منفجره (موشک، بمب و…)؛ بهعنوان مثال، بمب خوشهای E133 از بمبهای بیولوژیک آمریکاست. هنگامی که این بمب منفجر میشود، ذرههای معلقی از عوامل بیولوژیک را که معمولاً عامل بیماری سیاهزخم است در هوا منتشر میکند.
3⃣ از طریق 👈 تزریق به پوست؛ این روش ممکن است برای ترور ایدهآل باشد؛ اما به احتمال زیاد (بهدلیل تلفات توده) مورد استفاده قرار نمیگیرد.
4⃣ از طریق 👈 آب و غذا؛ در این مورد، میتوان به آلوده شدن آب توسط آفتکش نباتی Round up اشاره کرد؛ که محصولی از مهندسی ژنتیکی #مونسانتو یهودی است. این ماده، در صورت وارد شدن در آب آشامیدنی اثرات بسیار زیانباری برجای میگذارد. بنیادهای کشاورزی افراد ثروتمندی چون #بیل_گیتس و #راکفلر، بر روی مواد غذایی حیاتی کار میکنند که این مواد غذاییِ دستکاریشده ژنتیکی بهعنوان ابزاری برای #جنگ_بیولوژیک استفاده میشوند. یا در سال 2001 شرکت بیوتکنولوژی Epicyte ذرتی را تولید کرد که کشنده اسپرم و #عقیمکننده مردان است.
5⃣ استفاده از 👈 پشهها بهعنوان #سلاح_زیستی؛ اسناد و شواهد نشان میدهد که از پشههای آلوده به مالاریا در جنگجهانی دوم به همین منظور استفاده شده است.
6⃣ استفاده از 👈 تراشههای زیستی؛ مانند تراشههای ضدبارداری. این تراشهها تبعات زیادی دارند و فقط پیشگیریکننده نیستند؛ بلکه بهدلیل عوارضِ هورمون لوونوژسترول، عقیمکننده نیز هستند.
7⃣ استفاده از 👈 مهندسی ژنتیک؛ از این طریق، میتوان سلاحهای جدیدی ساخت که بسیار مؤثرتر از همتایان طبیعی خود هستند.
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 yon.ir/NchrG
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🎯 ریشههای انگلیسی ایدئولوژی اصلاحات
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت 28)
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری (4)
1⃣ هر داستانی را باید از جایی آغاز کرد و داستان «دموکراسی»، «آزادی» و «مشروطهطلبی» در غرب نیز از یک «پوکِر انگلیسی» شروع میشود.
2⃣ انگلیسیها مدعیاند پوکِربازان قهاری هستند و البته در زمین سیاست نیز بازی #پوکر (Poker) را به بازی شطرنج ترجیح میدهند. بازی شطرنج قاعدهمند و روشمند است و تنها یک ذهن پخته در کنار اجرای مو به موی قواعد بازی و تجربهی غنی بازیگر، به چیرگی بر حریف میانجامد.
3⃣ اما پوکر اینچنین نیست؛ قماری است بدون ضابطه. برای همین در بازی پوکر حتی هنگامی که یک ورقباز بدترین دست را بیاورد، اگر بلوفزدن را خوب بلد باشد، میتواند بازیِ باخته را همان لحظهی آخر ببرد.
4⃣ پوکرباز میتواند در حین بازی #جنگ_روانی بهراه بیندازد و یا با کُری خواندن، رقیبی را که کارتهای خوبی در دست دارد، فریب بدهد، مأیوسش کند تا او را به کنار کشیدن از بازی وادارد.
👇👇👇
1⃣ پوکرباز حرفهای برای بُردن، دست به هر کاری میزند و قاعدهای جز #بلوف نمیشناسد. او میتواند شرکاء رقیبش را وادار کند تا دست او را بخوانند و گزارش کنند یا از طریق همین شرکاء اجیر شده، اطلاعات غلطی از دست خود به رقیب برساند.
2⃣ خلاصه، بازی #پوکر یک «قمار پیچیده» است و در لحظهای که باخت بازیگر حتمی به نظر میرسد، بُلوفی غافلگیرانه یا درآوردن کارتی از آستین همه چیز را جبران میکند.
3⃣ #جیمز_باند در نقش جاسوس سرویس MI6 در فیلم کازینو رویال (Casino Royale) نماد خوبی برای سیاست #پوکر_انگلیسی است.
4⃣ اما هر قدر هم این فیلمهای سفارشی روی پردهی سینماها برود و در ایران هم دوبله شود، دیگر دورهی پوکربازی در سیاست گذشته است؛ حالا از قلب لندن هم، صدای «شورش فقرا» را میتوان شنید!
👇👇👇
1⃣ بزرگترین بازی «پوکر انگلیسی» در سیاست با «کودتای مسلحانه سرمایهداران» شروع میشود؛ همان شورش #ماگنا_کارتا [منشور کبیر یا مَگنا کارتا : Magna Carta] در سال 1215.م که به «انقلاب اشراف انگلستان» تعبیر گشت.
2⃣ یگانه انقلابی که «حقوق شهروندان» و «عدالت اجتماعی» در زمرهی مطالبات و شعارهای آن نبود و در واقع، اولین کودتای مسلحانه و راستگرایانهی تاریخ انگلستان بهشمار میرود.
3⃣ #دموکراسی زادهی نظام ایدئولوژیک و سیاسی #سرمایهداری است، چنانکه هیچ چیز مانند سرمایهداری در پیدایش #جهان_مدرن تاثیر نداشته و این نظام بیش از هر جا در انگلستان ریشه دواند.
4⃣ به روایت فرید زکریا در کتاب آینده آزادی:
📝 «پایههای آنچه ما حکومت قانون مینامیم، در بدهبستانهای قرون وسطایی اشراف با پادشاهان شکل گرفت.»
5⃣ در زمان پادشاهی #هنری_دوم در انگلستان، وقتی حقوق اشرافِ سرمایهدار تهدید شد، آنان نبرد 40 سالهی خونینی را علیه حکومت بهراه انداختند که سرانجام به امضاء یک قرارداد آتشبس در حوالی قلعه وینزر انجامید، همان قراردادی که امروز به «سند ماگنا کارتا» شناخته میشود و #اصلاحطلبان آن را آغاز راه #دموکراتیزاسیون میدانند!
👇👇👇
1⃣ این سند در سیر تکوین تاریخیاش به یک «شبه قانون اساسی» در انگلستان بدل گشت و فقط منشوری بود برای رسمیت یافتن #سرمایهداری و ضامن «حقوق اشراف فئودال» که نخستین «قید و بندها» را برای تضمین حقوق این طبقه به نظام پادشاهی میزد.
2⃣ پال جانسون، مورخ شهیر آمریکایی میگوید:
📝 سند #ماگنا_کارتا به حق، اولین قانون از مجموعه قوانین انگلیسی است که میتوان گفت «آزادیهای انگلیسی» و در نتیجه «آزادیهای آمریکایی» از آن نشأت میگیرد.
3⃣ تجربهی «کودتای مسلحانه سرمایهداری انگلیسی» به یک دستاورد تاریخی رسید: #دموکراسی متولد شد. مارتین لیپست، فلسفهدان یهودی میگوید: «سرمایهداری، مغز دموکراسی است» و برینگتون مور، پژوهشگر دانشگاه هاروارد نیز به درستی مینویسد: «بورژوازی نباشد، سرمایهداری نیست.»
4⃣ به عبارت دیگر، #سرمایهداری_لیبرال برای توسعه خود «طبقه بورژوازی» (طبقه متوسط سکولار) را پدید میآورد و در فرآیند «توسعه اقتصادی»، بورژوازی انسجام مییابد. بهتدریج «قدرت مستقلی» در برابر «دولت» شکل میگیرد. نزد پراگماتیستها، چنین قدرت مستقلی همان #جامعه_مدنی_لیبرال است.
5⃣ این قدرت نوظهور یا «بورژوازی نوخاسته» میخواهد تا «خواستِ ثروت را به خواستِ قدرت» تبدیل یا به روایت فرید زکریا «خواستههای خود را با چانهزنی به دولت تحمیل کند»، چنانکه #حزب_کارگزاران ایران با شعار «زنده باد سرمایهداری» رسماً همین سیاست را برگزید، اما اگر این «چانهزنی» موثر نیفتاد، «سرمایهداری لیبرال» هراسی ندارد تا دست به #سلاح ببرد!
👇👇👇
1⃣ تنها کشوری که #سرمایهداری سوار بر روی موج احساسات پوپولیستی مردم، پادشاهش را با خیال راحت روانه جوخهی اعدام کرد و سرش را با گیوتین زد، همان زادگاه سرمایهداری یعنی #انگلستان بود؛ آن هم فقط به این سبب که چارلز اول بدون رضایت اَشراف به وضع خودسرانهی مالیات پرداخت! #فلاسفه_لیبرال این واقعه را نیز گامی به سوی #دموکراسی نامیدهاند!
2⃣ #سعید_حجاریان تحت تاثیر #حسین_بشیریه از سال 1375 استراتژیِ انگلیسیِ «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» (سیاستِ ستیز و سازش) را با صورتبندیِ #تیموتی_گارتن_اش برگزید و همین استراتژی را سبب شکلگیری واقعهی #دوم_خرداد 1376 معرفی کرد.
3⃣ این مقام امنیتیِ سابق، برای دستیابی به اهداف دموکراتیکِ #اصلاحات، مُدل «مشروطهخواهی اسلامی» را با تصریح به #ریشههای_انگلیسی آن پیشنهاد داد:
👈 در فرآیند «مشروطهطلبی انگلیس» اشرافِ زمیندار در مقابل قدرتِ سلطنت ایستاد. بعدها طبقات دیگر هم به واسطهی منازعات و مشاجرات طولانی، وارد عرصه سیاست میشوند. در واقع، به این معنی به «دموکراسی» میرسیم که از «رقابت» شروع میکنیم، ولی پس از آن «مشارکت» هم به آن افزوده میشود. در فرآیند مشروطیت یک قدرت در مقابل قدرت مطلقهی دیگری ظهور کرده و سعی میکند که آن قدرت مطلق را «قانونمند» کند و جا را برای وارد شدن «عناصر جدیدتر» به عرصهی سیاست باز کند. این گستردهتر شدنِ عرصهی سیاست را #دموکراتیزاسیون مینامیم. دوم خرداد 1376 سنتز «جمهوریت» و «مشروطیت» بود. این نقطهی عطف دموکراسی ایران است.
👇👇👇