📌 پلن A و پلن B ایران در مذاکرات چیست؟
❇️ از آنجایی که وزیر خارجه آمریکا گفته است تحریم های دوران ترامپ لغو نخواهند شد و بایدن، رئیس جمهور آمریکا چند روزی پیش گفته بود که حتی تضمینی وجود ندارد که برجام در دولت خود او هم نقض نشود، ایران در پلن A قصد دارد توافق کامل را در صورتی امضا کند که اولا تحریم ها به ویژه تحریم های دوران ترامپ لغو شود. ثانیا، تضمینی حقوقی مبنی بر عدم خروج دوباره آمریکا داده شود.
🔻اما هیچگاه نباید در مذاکرات تنها به یک پلن اکتفا کرد. در صورت عدم موفقیت پلن A، به نظر می رسد ایران به سراغ پلن B یا همان «توافق متوازن» خواهد رفت. در این پلن، توافقی کامل و مدتدار به خاطر تضمین ندادن آمریکا، شکل نمی گیرد. اما توافق می شود که به هر اندازه که از تحریم ها کاسته شود، متوازن با آن ایران نیز صنعت هسته ای خود را محدود کند.
🔴وجود این دو پلن باعث می شود که در بهترین حالت، تحریم ها لغو شود و در بدترین حالت، با تسهیل در تحریم ها، گشایش هایی برای ایران حاصل شود. داشتن دو پلن بسیار متفاوت است با اینکه مانند تیم مذاکراتی ظریف در دوران ریاست جمهوری روحانی تنها یک پلن وجود داشته باشد، آن هم این بود که ایران تمام تعهدات خود را انجام دهد بعد منتظر بماند که شاید تحریم ها برداشته شوند.
📌تو اگر بیل زنی ...
توییت اخیر حسام آشنا، مشاور حسن روحانی:
"پنیر مفت، فقط در تله موش یافت میشود".
🔹وقتی که بررسی برجام در مجلس ایران جریان داشت، اصلاح طلبان ضرر هر روز تاخیر در اجرای برجام را "روزی ۱۰۰ میلیون دلار" تیتر میزدند و بعضی هم مثل روزنامه اعتماد معادل ریالی آن را، با توجه به قیمت ۴۰۰۰ تومانی دلار در آن زمان، روزی ۴۰۰ میلیارد تومان.
🔹البته این رقم با توجه به قیمت ۲۵ هزار تومانی دلار در پایان دولت روحانی، و قیمت ۲۹ هزار تومانی امروز آن قطعا خیلی بیشتر است (کشور هنوز با بودجهای که دولت روحانی بسته، اداره میشود).
👈سوال این است که آقای آشنا چرا در آن زمان این پند را به حسن روحانی و جواد ظریف نداده؟
✍️سیدآریا مرتضوی
🔻سناریوی «مصادره به مطلوب» از «شانگهای» تا «وین»/ در روز اول گفتگوهای رفع تحریم دقیقاً چه گذشت
🔹با پایان یافتن نوبت اول گفتگوها در وین و انتشار اخبار مثبت از فضای داخلی مذاکرات، تلاشها برای مصادره به مطلوب دستاورد این نشست آغاز شد. یک جریان مشخص سیاسی که در ایام الحاق ایران به سازمان شانگهای نیز سعی داشت تا این موفقیت را حاصل تلاشهای دولت قبل جلوه دهد، همان خط خبری را برای گفتگوهای وین در پیش گرفت.
🔹عمده استناد این موج خبری بر دو مطلب استوار است: مصاحبه انریکه مورا و روایت میخاییل اولیانوف. معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه خبری خود پس از پایان نشست اعلام کرد که ادامه گفتگوها بر پایه شش دوره مذاکرات قبلی پیش خواهد رفت و نماینده روسیه در وین نیز گفت که مباحث مذاکراتی از نقطهای که در ۲۰ ژوئن و دور آخر مذاکرات متوقف شده بود مجددا پیگیری خواهد شد.
🔹البته متن توییت دیگری وجود دارد که به شکلی غیردقیق نقل قولی را به مورا نسبت داده است. با بررسی متن و فیلم صحبتهای وی، غیردقیق بودن نقل قول مذکور مشخص میشود و البته این سوال باقی میماند که چرا رسانهها به جای استناد به منابع رسمی و دقیق، یک نقل قول غیردقیق را مبنای عملیات روانی خود قرار میدهند.
🔹اما واقعیت ماجرا چیست؟ آیا نقطه آغاز گفتگوهای جدید از پایان دور ششم خواهد بود؟ واقعیتهای میدانی حاکی است که ایران در مذاکرات جدید همانطور حاضر شده که از قبل وعده داده بود. وزیر امور خارجه کشورمان مدتی قبل از پذیرش «فرمت مذاکرات وین» از سوی ایران خبر داده بود و در عین حال تصریح کرده بود که «مذاکرات را از بنبست وین آغاز نخواهیم کرد». از سوی دیگر علی باقری نیز برای دور جدید گفتگوها از کلمه «آغاز» به جای «ادامه» استفاده کرده بود.
🔹اکنون آن چه رخ داده چیزی نیست جز موضع روشنی که پیش از این اعلام شده بود. جمهوری اسلامی تمام «فرمت» مذاکراتی قبل را مبنای کار خود قرار داده اما برای خروج از بنبست مذاکراتی شکل گرفته، بر روی «محتوا» و «متن» مشخصی که در ۲۰ ژوئن به دست آمده گفتگو خواهد کرد.
🔹دقیقا با همین منطق است که طبق اعلام علی باقری، تمامی طرفها بر روی دستور کار «رفع تحریم» توافق کرده و مقرر شده کارگروههای شکل گرفته در دور قبل که در حقیقت همان «فرمت» مذاکرات هستند، تلاشهای جدیدی را بر روی «محتوا» آغاز کنند.
🔹این نکتهای است که به تایید منابع مطلع و همراهان تیم مذاکرهکننده نیز رسیده است. در همین زمینه دکتر محمد مرندی در صفحه شخصی خود نوشته است آن چه در ۲۰ ژوئن به دست آمده نه یک «توافق» که یک «پیشنویس ناتمام پر از پرانتز» بوده و تا پیش از توافق روی همه چیز، روی هیچ چیز توافق نشده است.
🔹با این منطق اکنون میتوان تحلیل دقیقتری از عبارت انریکه مورا در گفتگوی خبریاش داشت. او با ذکر این نکته که ادامه مذاکرات «بر اساس دستاوردهای شش دوره قبل» برگزار خواهد شد، تصریح میکند که «ایران با ملاحظات جدیدی وارد گفتگوها شده که تشریح آن برای طرفها نیازمند زمان است». او همچنین در گفتگوی کوتاه خود دو مرتبه تاکید میکند که «ایران به دنبال لغو تحریم است» که به گفته نیویورک تایمز باعث تعجب آمریکا شده است.
🔹بنا بر آن چه گفت شد، جمهوری اسلامی هیچ تغییری در روش و وعدههای مذاکراتی خود صورت نداده و دقیقا بر خلاف آنچه پیش از این اعلام شده بود، با حفظ فرمت گفتگوهای قبلی و با ورود انتقادی به محتوای به دست آمده در ۲۰ ژوئن، مسیر مشخصی را برای لغو تحریمها پیگیری میکند. بدین ترتیب ممکن است هر یک از بندهای متن مذکور حفظ، اصلاح یا حذف شود.
⭕️ شاید باورتان نشود؛ اما روزنامه شرق در گزارشی جدی، پیرامون رییس جدید تیم مذاکره هستهای نوشته که علی باقری مثل جوانان دهه ۵۰ و ۶۰ است و به خانمها مستقیم نگاه نمیکند و آنها را خواهر صدا میکند و همین میتواند در طرف مقابل فضای بستهای ایجاد کند!
👤 کبری آسوپار
@TWTenghelabi
⭕️ این عکس از اجلاس #اکو گویای وضعیت منطقه است:
اردوغان: تکیه زده بر کرسی با توهم ریاست و رویای سلطانیسم
علیاف: مشغول دلقکبازی با وضعیتی بیثبات و نااستوار
پاکستان: لبخندی زیرکانه و تلاش برای حفظ همه طرفها
رئیسی: جدی و مصمم برای دفع توطئهها با پوزخندی ریز به توهمات دیگران..!
👤 Babak.J.
@TWTenghelabi
رهبر انقلاب با پذیرش استعفای آیتالله جنتی، در حکمی حجتالاسلام موسیپور را به ریاست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی منصوب کردند.
♦️شناسایی ۱۲۴ متهم در پرونده ترور شهید سردار سلیمانی
فرهادینیا، بازپرس ویژه دادسرای امور بینالملل در نشست تخصصی جدیدترین وضعیت حقوقی پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی گفت:
🔹️در پرونده ترور شهید سردار سلیمانی ۱۲۴ متهم شناسایی شدهاند و این پرونده در ۱۳۰۰ صفحه تنظیم شده که باید بگویم هنوز این پرونده تکمیل نشده است.
🔹️در این پرونده برای ۴۳ نفر حکم جلب صادر شده است و همچنین ۱۳ نشست تخصصی و ۷۰۰ مکاتبه هم انجام شده است؛ البته که به ۹ کشور نیابت قضایی برای پیگیری این پرونده داده شده است.