اولیانوف: متن توافق تقریبا مورد موافقت قرار گرفته است
نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالملل:
🔹متن سند احیای برجام میتوان گفت که تقریبا به طور کامل مورد توافق قرار گرفته است.
🔹ایران تنها در مورد چند کلمه از متن، سؤالاتی را مطرح کرده و در مورد بقیه متن میتوان گفت توافق صورت گرفته است.
🔹همین چند کلمه میتواند به مانعی برای توافق بدل شود، همانگونه که پیش از این هم در جریان مذاکرات وین رخ داده بود.
🔹امیدوارم این اتفاق نیفتد، متن بد نیست و یک سازش بسیار معقول است. این گزینهای است که اصولا همه طرفها راضی هستند و در عین حال همه نارضایتی خاصی از برخی مفاد پروژه را تجربه میکنند.
@TasnimNews
📮 #توییت
⭕️ مهدی پناهی، روزنامه نگار:
🔹توییتر از امروز برنامه محافظت از انتخابات میان دوره آمریکا را آغاز کرد؛ محوریت این حفاطت هم خیلی ساده این هست که هیچ کس حق ندارد مدعی تقلب در انتخابات آمریکا شود یا اعتماد افکار عمومی را تخریب کند!
🔹حالا اگر در ایران صحبت از قانوننویسی برای فجازی شود، مجازی اعدامت میکنند.
🔹انتخابات میاندورهای ایالات متحده آمریکا، برای تعیین تکلیف تمام ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنا و انتخاب فرمانداران انجام میشود.
🔹توییتر اعلام کرده است که جلوی انتشار اطلاعات غلط درباره شیوه رای گیری و نتایح انتخابات را خواهد گرفت.
@Rasad_tahlil
نوشتهها و دیدگاههای برخی از به حساب کارشناسان که در دولت قبل قرار بود تا جایگاه مشاور وزیر امور خارجه رشد کنند (البته بدون هیچ سابقه روشنی و خودش بهتر میداند چرا نشد) سوتیها و حرفهای عجیبی است که نشان از ناآگاهی و بی اطلاعی محض دارد. آقای حسینی در حالی که میخواهد به دولت فعلی انتقاد کند خودش با صراحت دارد میگوید که دولت قبل به مردم در مورد برجام دروغ میگفت! اینکه مسئولان دولت از محدودیتها و کاستیهای برجام آگاه بودند اما مدام تنها راه نجات کشور را برجام میدانستند یعنی دروغگویی! با این حال آن چیزی که امروز در موردش قرار است به احتمال زیاد توافق صورت بگیرد با آن چیزی که تیم قبل وعده آن را میداد متفاوت است. برخی چون دیگر به رانت اطلاعاتی دسترسی ندارند و برای اینکه خودی نشان دهند و بگویند همچنان هستند راست و دروغ را به هم میبافند و فکر نمیکنند که مردمو شاید کارشناسان دیگری باشند که بر این موارد آگاهی دارند. درست است که برجام از هیچ بهتر بود اما کامل هم نبود و به نظر میرسد تیم مذاکره کننده فعلی تلاش دارد آن چیزی را که تیم قبل با اعتماد به آمریکا داده بود، اصلاح کند.
@syriankhabar
پوتین بعد از ۳۳ سال پاسخ نامه خمینی به گورباچف را داد
نویسنده: طونی فرنسیس
منبع: ایندیپندنت عربی / ترجمه تحریریه دیپلماسی ایرانی
با گذشت 33 سال از نامه ای که خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران برای آخرین رهبر اتحاد شوروی، میخائیل گورباچف نوشت، به نظر می رسد ولادیمیر پوتین، جانشین او در کاخ کرملین، به آنچه رهبر اسلامگرای راحل ایران مطرح کرد، پاسخ می دهد. او در حال رها کردن غرب و نظام سرمایه داری و عمل کردن به نصحیت خمینی در نامه اش است که نوشته بود: «اگر بخواهید مشکلات دشوار اقتصاد سوسیالیستی و کمونیستی را با روی آوردن به مرکز سرمایه داری غربی حل کنید، بدانید که این کار نه تنها مشکلی از مشکلات مردم شما را حل نخواهد کرد بلکه فراتر از آن، به وضعی دچار خواهید شد که لازم می شود کسی برای زدودن آثار اشتباهاتتان بیاید.»
اندکی پس از نامه خمینی به گورباچف، اتحاد شوروی فروپاشید و افسر امنیتی دستگاه اطلاعات سابق شوروی یک دهه منتظر ماند تا عالی ترین مقام در جمهوری روسیه جدید را عهده دار شود و بعد از بیست سال حکومت تقریبا مطلق که صرف رویارویی تمام عیار با غرب و در رأس آن آمریکا و اروپا شد، به سراغ جانشین خمینی رفت تا با او ائتلافی راهبردی علیه مرکز سرمایه داری غربی تشکیل دهد.
یک فرمانده پژاک «با همکاری اطلاعاتی ایران و ترکیه» در سوریه کشته شد یکی از فرماندهان گروه کُرد پژاک هفته گذشته «با همکاری سازمانهای اطلاعات ایران و ترکیه» در سوریه کشته شده است.
یک روز بعد، سازمان اطلاعات ترکیه در روز جمعه ضمن تایید خبر مرگ این فرمانده کرد اعلام کرد که یوسف محمود ربانی روز شنبه، ۱۵ مرداد، در یک «عملیات ویژه» در قامِشلی سوریه کشته شده است.
به گزارش سازمان اطلاعات ترکیه، حمله به آقای ربانی «پس از دریافت گزارشی مبنی بر حضور او» در سوریه صورت گرفته است.
این سازمان درباره منابع اطلاعات مربوط به حضور آقای ربانی در سوریه جزئیاتی ارائه نداده است.
آقای ربانی که بنا بر اعلام سازمان اطلاعات ترکیه با نام «رزان جاوید» فعالیت میکرد یکی از فرماندهان ایرانیتبار گروه کُرد پژاک بود که از سال ۲۰۱۰ در «کمیته هماهنگی» این گروه به عنوان بالاترین دستگاه اجرایی پژاک در شاخه ایران فعال بوده است.
پژاک (حزب حیات آزاد کردستان) یکی از گروههای کُرد مسلح مخالف جمهوری اسلامی ایران است که از سوی حکومت ایران و دولت ترکیه در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفته است.
بنا بر اعلام ناظر حقوق بشر سوریه در عملیات کشتن آقای ربانی خودروی او مورد هدف یک پهپاد متعلق به ارتش ترکیه قرار گرفته و در جریان آن دستکم چهار نفر کشته و دو نفر مجروح شدند.
در همین حال، به گزارش خبرگزاری فرات، صالح مسلم، رئیس مشترک حزب اتحاد دمکراتیک، روز پنجشنبه، ۲۰ مرداد در واکنش به کشته شدن آقای ربانی از دخالت ایران در حمله به این فرمانده پژاک خبر داده و از آن با عنوان «توطئه بزرگ» نام برد.
آقای مسلم در ادامه با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهور ترکیه، روسیه و ایران گفته بود: «حملات پهپادی ترکیه بیشک بدون اطلاع تهران و مسکو نیست» و «تهران و سوچی به نتایجی برای گسترش حملات خود دست یافتهاند».
ذرت اوکراینی در راه ایران
وزیر دفاع ترکیه:
🔹ایران 60 هزار تن ذرت از وکراین خریداری کرده که ساعتی پیش بندر چورنومورسک در دریای سیاه را به مقصد ایران ترک کرده است.
🔹این چهاردهمین کشتی است که در روزهای اخیر و پس از توافق روسیه و اوکراین، صادر میشود.
در حالیکه روزنامه گاردین از سفر رئیسجمهور چین به عربستان سعودی طی روزهای آتی خبر داد، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است اطلاعی از این برنامه ندارد.
گاردین امروز (پنجشنبه) گزارش داد که برنامههایی در عربستان سعودی برای برگزاری مراسم استقبال از شی جینپینگ در حال انجام است، بدون اینکه بگوید این اطلاعات را از کجا دریافت کرده است. شی از ۲۰ ژانویه تاکنون هیچ سفر رسمی به کشور خارجی نداشته است.
گاردین نوشته است: انتظار میرود که شی جینپینگ، رئیسجمهور چین مورد استقبال بیسابقهای قرار گیرد که هدف از آن تحکیم روابط بین پکن و ریاض و تقویت تصویر چین بهعنوان متحد عربستان سعودی است، زیرا روابط با واشنگتن همچنان رو به زوال است.
چین و عربستان سعودی در طول دو دهه نزدیکتر شدهاند، اما با افزایش قدرت محمد بن سلمان در پادشاهی از سال ۲۰۱۶ به بعد، روابط عمیقتر شده است. ریاض از رفتار چین با اقلیت مسلمان اویغور و قانون امنیت ملی هنگ کنگ دفاع کرده که در مورد مسائل کلیدی حقوق بشر با ایالات متحده در تضاد قرار گرفته است.
روابط تجاری بین دو کشور همزمان با دور شدن واشنگتن از خاورمیانه تقویت شده است. چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی، بزرگترین خریدار نفت عربستان است
جناب احمد زیدآبادی بارها برایت نوشتم که در حوزهای تخصص نداری و متعلق به شما نیست و آن را نمیشناسی ننویس، اما گوش ندادی... میدانی چرا نوشتن در مورد سیاست خارجی جمهوری اسلامی برای امثال شما به قول خودت «عذاب الیم» است؟ دلیل بسیار ساده و دم دست بوده و بارها هم آن را یادآوری کردم ولی چون گوش نکردی و همواره دوست داری در همه چیز نعل وارونه بزنید برایت عذابآور میشود؛ حتی در این مورد اگر حرف درستی هم بزنید چون با غرض مینویسید و هنوز نتوانستهای در مقام یک روزنامه نگار منصف بمانید و حقیقت را آنگونه که هست بازنشر کنید خودتان بیش از همه عذاب میکشید.
ما هم به بسیاری از سیاستهای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی نقد داریم، انتقاد هم میکنیم در ضمن خیلی بیشتر از شما هم انتقاد میکنیم اما چرا ما عذاب نمیکشیم؟ چرا ما در این مورد سختمان نیست؟ جواب باز هم ساده است چون حقیقت را می ٫نویسیم و بدون غرض و پیش زمینه ذهنی و فکری. اینکه تا امروز یک تحلیل یا پیشبینیات درست از آب درنیامده و همه (تاکید میکنم همه) به خطا رفته دلیلش همین است. باز هم توصیه میکنم در این حوزه ننویس و خودت را بیشتر خراب نکن.
@syriankhabar