🔺آغاز به كار كاظمى قمى در سفارت ايران در كابل
سفارت ايران در كابل اعلام كرد:
🔹حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور اسلامی ایران در امور افغانستان که با حفظ سمت به عنوان رئیس جدید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل تعیین شده است، امروز وارد کابل شد و رسماً آغاز به کار كرد./نورنیوز
هفتهنامه فرانسوی لوپوئن: خامنهای تا کجا پیش خواهد رفت؟هفتهنامه فرانسوی لوپوئن در شماره تازه خود با عنوان «چرا ایران فرانسه را سیبل میکند؟ خامنهای تا کجا پیش خواهد رفت؟» روابط ایران و فرانسه را موضوع خود قرار داده است.لوپوئن دلایل اختصاص این شماره خود به مسائل ایران را تهدید مقامات ایرانی از جمله حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران علیه نشریه شارلی ابدو، «گروگانهای فرانسوی» زندانی در ایران، اعتراضات مخالفان حکومت ایران در پاریس و همچنین پرونده فعالیتهای هستهای ایران عنوان کرده است.
🎥 تظاهرات اسپانیاییها در مادرید
🔹هزاران نفر از مردم مادرید امروز علیه دولت چپگرای پدرو سانچز، نخستوزیر این کشور، تظاهرات کردند. مردم اسپانیا به برخی قوانین ضد و نقیض در جرایم جنسی و لغو روند قضایی علیه جداییطلبان معترض هستند.
🌟بانک مرکزی و مسئله توسعه
یک نکته مهم مرتبط با بحث استقلال بانک مرکزی از دولت این است که نهادها تککارکردی نیستند. رویکرد نئولیبرال به اقتصاد که در پی استقلال بانک مرکزی است، کارکرد این نهاد را به کنترل نرخ تورم تقلیل میدهد و در این میان مهمترین کارکردی که در تئوری غفلت و در تجویز حذف میشود، نقش توسعهای بانک مرکزی است. وقتی کارکرد بانک مرکزی به کنترل نرخ تورم محدود شده و تحقق این هدف به استقلال بانک مرکزی از دولت گره میخورد، به این مساله توجه نمیشود که پس از استقلال بانک مرکزی، دولت به عنوان متولی پیشرفت کشور، از یک ابزار حیاتی محروم میشود. پیشرفت از یک سو نیازمند برنامهریزی و از سوی دیگر محتاج سرمایه است. دولت باید ضمن ترسیم نقشه پیشرفت کشور، سرمایه لازم را برای صنایع پیشران تجهیز کند و استقلال بانک مرکزی از دولت یعنی انفکاک ماشین تجهیز و تخصیص منابع از نقشه پیشرفت و عقیمسازی دولت توسعهگرا.
تامل در تجربه تاریخی کشورهای صنعتی نشان میدهد که بانکهای مرکزی این کشورها نقش بسیار مهمی در مدیریت تجهیز و تخصیص منابع مالی برای صنایع و بخشهای منتخب داشتهاند. بانک مرکزی کره جنوبی در دوره ریاست جمهوری ژنرال پارکچانگهی توانست با جمعآوری سپردههای مردمی، نرخ پسانداز ملی را از ۷ درصد در سال ۱۹۶۴ به ۱۶ درصد در سال ۱۹۶۹ افزایش داده و توامان فشارهای تورمی را نیز کنترل کند. تخصیص این منابع به صنایع پیشران، نقش مهمی در رسیدن به میانگین نرخ رشد ۱۱ درصد در سال طی این دوره داشت. برخی بانک های مرکزی، اخذ سپردههای دلاری را رواج دادند تا پساندازهای ارزی مردم را وارد چرخه اقتصاد کنند. بانک مرکزی ژاپن نیز در خدمت سیاست صنعتی این کشور بوده است. در اروپا و آمریکا، تامین مالی دولت، مدیریت نرخ بهره و حمایت از بخشهای تولیدی با استفاده از روشهای مداخله مستقیم، در زمره مهمترین ماموریتهای بانکهای مرکزی بوده و باید گفت که اساسا فلسفه وجودی بانک مرکزی انجام همین ماموریتها بوده است. بانکهای مرکزی در اروپا هرچند ماهیت خصوصی داشتند اما در قبال دریافت امتیازاتی از دولت نظیر انحصار چاپ پول و میزبانی حسابهای دولتی، تسهیلات یارانهای به صنایع مورد نظر دولت میدادند و این امر، نقش مهمی در پیشرفت صنایع این کشورها ایفا کرد. در واقع در این کشورها یک ساختار مالی دولت و بانک مرکزی شکل گرفته بود که این امکان را داشت تجهیز اعتبار کرده و هم فعالیتهای دولت را تامین مالی کند و هم صنعت را. بانک فرانسه در سال ۱۹۴۵ ملی شد و تحت نظر «شورای ملی اعتبار» قرار گرفت. این شورا کمک به مدرنیزاسیون اقتصاد فرانسه و افزایش توان اقتصاد این کشور برای رقابت در بازارهای بین المللی را از طریق اعطای تسهیلات یارانهای دنبال کرد و این سیاست، کمک زیادی به احیای اقتصاد فرانسه پس از جنگ جهانی دوم کرد. آلمان که به دنبال افزایش ذخایر طلای خود بود و صادرات طلا را ممنوع کرد و به واردات طلا وام بدون بهره داد. علاوه بر این رویکرد ایجابی، یک رویکرد سلبی نیز در اعطای تسهیلات توسط بانکهای مرکزی دیده میشود. برای نمونه، بانک انگلیس اعطای تسهیلات به بخشهایی نظیر «مصرف» و «تامین مالی واردات» را محدود کرد. این کنترل تسهیلات، با کنترل جریان سرمایه و کنترل نرخ ارز نیز همراه بود. به طور خلاصه، میتوان گفت که در طول تاریخ، بانکهای مرکزی دولتها را تامین مالی کردهاند، از روشهای تخصیص اعتبار و اعطای یارانه برای تقویت بخشهای منتخب صنعت استفاده کردهاند، نرخ ارز را از طریق کنترل جریان سرمایه و کنترل نرخ تسعیر، مدیریت کردهاند اما نسخهای که نئولیبرالیسم تجویز کرده و کارکرد بانک مرکزی را به کنترل تورم تقلیل میدهد، خلاف تاریخ و سنت بانکداری در کشورهای پیشرفته است.
@syjebraily
🌀دستورات عارف کامل مرحوم آیةالله سیدعلی قاضی به شاگردانشان در ماه رجب، شعبان و رمضان
☑️@ostad_vakili