🔹انتشار اولین ترجمه از کتاب «رفیق خوشبخت ما»
🔸اولین ترجمه اردوی کتاب «رفیق خوشبخت ما» با موضوع بررسی شخصیت جهادی شهید بزرگوار «سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی» به همت نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کراچی انجام شد.
🔸این کتاب که از تولیدات فرهنگی آستان قدس رضوی و به مناسبت سالگرد شهادت سردار دلها به اردو ترجمه شده است؛ دارای فصول مختلفی است از جمله: مراحل سیر و سلوک عارفانه شهید حاج قاسم سلیمانی، وصیتنامه آن شهید بزرگوار، خاطراتی که یا خود شهید نقل کرده یا همرزمانش از این شهید بزرگوار نقل کردهاند ضمن آنکه بخشی از خاطرات این کتاب برای نخستین مرتبه منتشر میشود.
🔺بهرام کیان، نماینده فرهنگی جمهوری اسلامی ایران درکراچی درباره ترجمه کتاب رفیق خوشبخت ما اظهارداشت: عنوان کتاب نیز از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم قم در تاریخ 18/10/1398 انتخاب شده است. مقام معظم رهبری در بخشی از سخنرانی خود میفرمایند: این بزرگوار (شهیدحاج قاسم سلیمانی)، این رفیق خوب و عزیز ما و شجاع ما و خوشبخت ما که رفت به ملکوت اعلی پیوست...
◽وی در پایان افزود: از این کتاب ارزشمند در سالگرد شهادت سردار شهید سلیمانی رونمایی خواهد شد تا مورد استفاده خیل عظیم دوستداران و عاشقان آن شهید بزرگوار در کشور پاکستان قرار گیرد.
✔️کیهان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔰 خط قرمز برای «دبه» کردن سیاستمداران تا کجاست؟
✅شاید یکی از مزایای سیاسی دو جناحی یا چند جناح بودن در افق سیاسی کشور بخصوص در انتخابات قوه مجریه و مقننه و یا شورای شهر این باشد که با تغییر مدیران و مسئولین و کار به دستان، کشور میتواند نوعی تحول و دگرگونی مشروع را تجربه نماید و به تعبیر رهبر معظم و عزیز این مسئله مانند تغییر و نو شدن طبیعت در سال جدید است، لذا تحول و تغییر مدیران در ذات خود امری مبارک و ارزشمند است.
🔺از نکات مثبت دیگر این امر تنگ شدن قافیه برای فرصت طلبانی است که معمولاً بخاطر شیرینی قدرت و سیاست، نان به نرخ روز خورده و در این تغییرات و دست به دست شدنها نقاب از چهره شأن افتاده و در جایی باطن و ضمیر خود را آشکار میکنند.
🔴بنابراین هر چند در اصل مبارک بودن این تحول و تغییر و چند صدایی کمتر میتوان شک نمود ولی در این میان باید مواظب مارهای خوش خط و خال سیاسی هم بود؛ چرا که همه به این قواعد و اصول مدنی پای بند نبوده و نیستند و التزام به این قاعده را تا زمانی که خود در قدرت نیستند، شعار میدهند ولی موقع تحویل مناصب به انواع بهانهها و حیلهها متوسل شده تا از بالای این نردبان به پایین پرتاب نگردند!
◽این صورت مسئله ایرانی و امریکایی و اروپایی هم نمیشناسد! نمونه بارزش همین جناب ترامپ است که وقتی باید از کاخ ریاستش اسباب کشی کند به صد مورد راست و دروغ علیه رقیب دست زده و زمین و زمان را به هم دوخت تا در قدرت بماند. او هرچند مضحکه عالم شد ولی به هر حال میزان ساختارشکنی او هم در مرز خاص و خط قرمزی متوقف گردید.
◾اما در این میان یک پرسش، اساسی باقی میماند که مرز این اعتراض و ساختارشکنی در همه جا تا کجا میتواند باشد؟ به نظر میرسد در بین ملل متمدن و جامعه مدنی آنچه پذیرفته شده است و خط قرمز سیاستمداران و جناحهای سیاسی محسوب میگردد، قانون اساسی یک کشور به عنوان "میثاق ملی" است. این خط قرمز و شاخص در تمام دنیا پذیرفته شده و مبنای عمل و کنشهای سیاسی و رقابتی قرار دارد.
🔵در کمال تعجب در کشور ما در درون دولت و حتی شخص رئیس جمهور و جناح موسوم به «اصلاح طلب» این اصل مسلم و پذیرفته شده به راحتی در عمل مورد تردید قرار میگیرد؛ مثال بارز برای دولت تدبیر و امید، استدلال عجیب رئیس این دولت در رد مصوبه هستهای مجلس و استناد به رأی چهار ساله ملت است؛ استدلالی که به راحتی از طرف مجلس، هم میتواند مطرح گردد.
🔺نکته مهم اینجاست که اصولاً مرجع و شاخص رفع این اختلافات بین قوا مگر جایی غیر از قانون اساسی هم میتواند مطرح باشد؟ در مورد جناح حامی دولت مسئله عجیبتر میشود گروهی از افراد این جناح فکری و طیف سیاسی در این هفت سال در بالاترین ردههای وزارتی و مدیریتی و استراتژیک نظام از انواع مواهب و مزایا (البته قانونی!) برخوردار بودند ولی دوستان مثلاً تندروتر! آنها در جلسات سیاسیتر و غیررسمیتر مطبوعاتی و دانشگاهی به ساختارشکنی در برخی اصول اصلی قانون اساسی و دور زدن قانون پرداخته و مانند زمان برگزاری یک رفراندوم برای نوشتن قانون اتخاذ موضع مینمایند!
🔶طنز تلخ قصه اینجاست که این جناح سیاسی چه در داخل دولت فعلی و چه در ژست ساختارشکنی نظام از "حافظه تاریخی" ضعیفی هم برخوردارند؛ چرا که خود در جایگاه نقد و نفی و رد دولت قبلی (احمدی نژاد) نه تنها به رأی چهار ساله ملت (در هر دو دوره دولت سابق) احترام نگذاشته بلکه مواضعی متناقض از امروز اتخاذ کرده بودند. مطالب مذکور با تورق در مطبوعات دو دهه اخیر به راحتی قابل اثبات است.
✍️ دکتر موسی نجفی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✍️ علی هدایتی(1):
1️⃣ رجب طیب اردوغان در باکو غلط زیادی کرد. البته گاف او در شعری که خواند، باعث شد در ایران شیطنت او دستمایه طنازی افکار عمومی شود. اردوغان تصور میکند در جنگ قرهباغ قلادهای بر گردن رژیم باکو انداخته است و حالا با طرح مسائل شیطنتآمیز، این قلاده را سفتتر کرده است. الهام علیاف هم میداند تبعات این شیطنت اردوغان علیه ایران برای او گران تمام خواهد شد و اردوغان با این شیطنت جشن پیروزی او را به کامش تلخ کرده است، البته نه ایران به آن سوی ارس چشم طمع دارد و نه آن سوی ارس خود را در قوارهای میداند که بخواهد چشمی به این سو داشته باشد. منتها یک واقعیت مهم را همه میدانند. آذربایجان خاک مسلمانان است. چه این سوی ارس باشد؛ چه آن سوی ارس. این خط قرمز ماست. کما اینکه حمایت ایران از آزادسازی منطقه اشغالشده قرهباغ نیز بر اساس همین دیدگاه صورت گرفت. اگرچه ضعف دیپلماسی ایران در جنگ قرهباغ مشهود بود و فرصتهای زیادی را از دست ایران خارج کرد اما سیاست حمایت اصولی ایران از آزادسازی منطقه قرهباغ، سیاست کاملا درستی بود و پیوند شیعیان 2 سوی ارس را محکمتر از قبل خواهد کرد. انتقاداتی که نسبت به مواضع برخی ائمه جمعه و شخصیتهای انقلابی و مذهبی در استانهای آذرینشین نسبت به مساله قرهباغ مطرح شده است قابل درک است اما زمان به ما خواهد گفت ایران در قبال آزادسازی بخشی از خاک شیعه، سیاست درستی اتخاذ کرده است یا نه.
2️⃣حساسیت و عصبانیت مردم ایران نسبت به شیطنت رئیسجمهور حاشیهساز ترکیه در باکو قابل ستایش است. این میزان انسجام ملی علیه هر نگاه شیطنتآلود نسبت به حاکمیت ملی نشان میدهد ملت ایران یک ملت زنده، بیدار، متعصب و غیرتمند است. واکنش آذریهای کشورمان علیه شیطنت اردوغان هم قابل توجه بود و به عبارتی باعث شد تیر اردوغان به سمت خود او کمانه کند؛ از یادآوری قتل عام مردم تبریز توسط سلطان عثمانی تا شعرهای مطایبهآمیزی که آذریهای کشورمان علیه ترکان عثمانی در خلال جنگهای صفوی و عثمانی سرودهاند. این رفتار نشان از هوشیاری آذریهای کشورمان نسبت به طمعورزی وارثان عثمانی و همینطور نشان از همبستگی و انسجام ملی در ایران دارد. این یک سرمایه بزرگ است که هر ملتی از آن بهرهمند نیست. قطعا سرمایه انسجام ملی، بزرگترین عامل و اهرم امنیتآفرین برای هر جغرافیایی است. باید قدرشناس این روحیه و حساسیت به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی بود.
3️⃣واکنش محمدجواد ظریف و دستگاه وزارت امور خارجه نسبت به شیطنت رئیسجمهور ترکیه، سریع و بموقع بود. شاید در 7 سال گذشته این نخستینبار بود که وزارت امور خارجه به سرعت نسبت به یک موضوع مربوط به حاکمیت ملی واکنش نشان داد و حتی واکنشی شدیدتر از آنچه باید گرفته میشد، از خود نشان داد! ظریف در یک توئیت صریح، در پاسخ به اردوغان، تلویحا جمهوری آذربایجان را بخشی از خاک ایران دانست و بیسوادی اردوغان در حوزه تاریخ را به او یادآوری کرد. وزارت امور خارجه هم فورا سفیر ترکیه را احضار کرد. البته اجازه بدهید ما این رفتار را کمی عجیب بدانیم! دولتی که همین 2 هفته قبل، در واکنش به ترور شهید محسن فخریزاده، دانشمند بزرگ هستهای ایران توسط عوامل موساد، مکرر تاکید کرد نباید وارد تله «تنشزایی» شد، اکنون در واکنش به شعرخوانی اردوغان علیه بخشی از خاک کشورمان، یک واکنش غافلگیرکننده و البته مناسب اتخاذ کرده است. حال این سؤال مطرح است که چگونه میشود دولت محترم در مقابل موج مطالبه عمومی برای انتقام از آمران و عاملان ترور شهید فخریزاده که توسط دشمن اول ایران در منطقه غرب آسیا ترور شده، از ضرورت تنشزدایی و نیفتادن در دام صهیونیستها میگوید اما در واکنش به شیطنت وقیحانه اردوغان، اینطور صریح و بموقع موضع گرفته و بهانههایی مانند «تنشزدایی» را کنار میگذارد؟ تاملبرانگیزتر اینکه این نخستین بار نیست که اردوغان و دولت او درباره خاک شمال غربی کشورمان شیطنت میکنند! او حتی چند سال پیش بیشرمی را به اوج رساند و علیه مقامات عالی کشورمان نیز اظهاراتی گستاخانه مطرح کرد! چرا آن موقع حرکت مناسب و واکنش همسطحی از وزارت امور خارجه مشاهده نشد؟ بنابراین در اینکه واکنش وزارت امور خارجه و شخص ظریف به شیطنت اردوغان در باکو یک واکنش مطلوب و قابل قبول بوده تردیدی نیست اما با توجه به پیشینه منفعل دستگاه دیپلماسی در موارد مشابه بویژه در قبال همین جنگ اخیر قرهباغ پرسشهایی مطرح است....
ادامه👇👇
✅eitaa.com/safir_channel ایتا
✅ sapp.ir/safir_channel سروش
✍️علی هدایتی(2):
.... رفتار آقای ظریف در جریان حمله تروریستی به سفارت ایران در لبنان که توسط عوامل دستگاه امنیتی سعودی انجام شد، یک انفعال فاجعهبار تمامعیار بود. انفعال ظریف در قبال فاجعه منا و آن تصویر زانو زدن وی در مقابل شاه سابق کویت هم یک نشانه نمادین از انفعال دیپلماسی در دوره روحانی و ظریف است. انفعال مکرر در قبال رفتار اروپا بویژه در جریان دستگیری و محاکمه دیپلماتهای ایران ی هم جلوه دیگری از انفعال وزارت امور خارجه در تامین منافع ایرانیها بوده است. ماجرای ادعای اماراتیها درباره پیشنهاد ظریف مبنی بر گفتوگو درباره جزایر سهگانه هم یک خطای غیر ملی بود. انفعال محض دیپلماسی در جریان ترور سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و وضعیت نامشخص پیگیری حقوقی و دیپلماتیک این ترور در وزارت امور خارجه نیز نیازی به توضیح ندارد. آخرین مورد نمادین از انفعال وزارت امور خارجه را هم در جریان ترور شهید فخریزاده دیدیم. اما واکنش آقای ظریف و وزارت امور خارجه به شعرخوانی اردوغان در باکو، با همه این موارد کاملا متفاوت بود. این واکنش حتی نسبت به اهانتها و جسارتهای قبلی اردوغان نسبت به حاکمیت ارضی کشورمان نیز متفاوت است. خب! اکنون که این رفتار متفاوت و عجیب از سوی شخص وزیر و دستگاه وزارت امور خارجه انجام شده، آیا باید آن را نوعی تغییر و خودآگاهی و واقعگرایی در راهبرد دیپلماسی ایران دانست یا اینکه ...
4️⃣ دیروز بعد از واکنش وزارت امور خارجه علیه ترکیه، خبر آمد جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا در اظهاراتی گفته است باید طی یک فرآیند دیپلماتیک، اردوغان از ریاستجمهوری ترکیه کنار برود. او تاکید کرده است از رهبران و احزاب و جریانهای مخالف اردوغان حمایت میکند. این موضع بایدن البته قبل از این هم مطرح شده بود و طی هفتههای اخیر کارشناسان اندیشکدههای آمریکایی از افزایش تنش میان واشنگتن- آنکارا در دوره ریاستجمهوری بایدن گفته و نوشته بودند. دلایل اختلاف دولت جدید آمریکا با دولت اردوغان مشخص است و البته در این نوشته قصد تشریح آن را نداریم اما آنچه باعث میشود حواس ما نسبت به این موضوع بیشتر جلب شود را میتوان در قالب یک سوال مطرح کرد: آیا خدای نکرده واکنش صریح و قاطعانه وزارت امور خارجه و آقای ظریف، ارتباطی با موضع دولت جدید آمریکا در قبال ترکیه دارد؟
5️⃣ جریان انقلابی همگام با سایر اقشار نسبت به شیطنت اردوغان واکنش قاطعی نشان داده است. البته پیشگامی جریان حزبالله در این قبیل مسائل برای دفاع از کیان و امنیت و تمامیت ارضی کشورمان یک مساله روشن و غیرقابل کتمان است. جریان حزبالله بارها پایبندی خود به تامین و حفظ امنیت و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی را با خون خود امضا کرده است اما به نظر میرسد جریان انقلابی باید مراقب فیلم بازی کردن برخی «تازهغیرتیها» هم باشد و هوشیاری بیشتری به خرج دهد. مطالبه اصلی جریان انقلابی باید پیگیری مطالبه عمومی مردم ایران برای مجازات عاملان و آمران ترور شهید فخریزاده و همینطور عاملان و آمران ترور شهید سلیمانی باشد. دشمنان اصلی تمامیت ارضی ایران بزرگ، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، کما اینکه بارها آنها برنامههای خود برای تجزیه ایران را اعلام کردهاند. بنابراین انتقام از آمریکا و رژیم صهیونیستی، بزرگترین و مهمترین تلاش ایران برای حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی است. هر رفتار جعلی در حوزه غیرت و غرور ملی که تلاش کند این مطالبه اصلی جامعه را به حاشیه برده یا آن را تحلیل ببرد، دقیقا اقدامی علیه امنیت ملی و حاکمیت ارضی است. بنابراین تعصب و غیرت ملی و غرور ملی باید در وهله نخست علیه دشمنان اصلی تمامیت ارضی و حاکمیت ملی منسجم و بسیج شود و سپس آن را به رخ امثال اردوغانی کشید که طی همین سالهای اخیر سیلیهای آبداری از جوانان جریان مقاومت در عراق و سوریه نوش جان کرده است.
✅eitaa.com/safir_channel ایتا
✅ sapp.ir/safir_channel سروش
روحانی نشست خبری برگزار میکند
🔹 معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور: نشست خبری رئیسجمهور با حضور خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی، ساعت 15 روز دوشنبه 24 آذر ماه برگزار خواهد شد.
🔻ارمنستان: جمهوری آذربایجان حملات به جنوب «قرهباغ» را از سرگرفته است
🔹شبکه «راشاتودی» به نقل از وزارت دفاع ارمنستان خبر داد ارتش جمهوری آذربایجان حملات خود به جنوب منطقه قرهباغ کوهستانی را از سرگرفته است
دو اعدام فدرال در امریکا طی 24 ساعت
سی ان ان : مقامات ایالت تگزاس اعلام کردند، به دنبال اجرای حکم نهمین #اعدام فدرال آمریکا از طریق تزریق مواد کشنده، حکم دهمین اعدام نیز به همین روش اجرا شد.
براندون برنارد و آلفرد بورژوا ، به ترتیب نهمین و دهمین افرادی بودند که به طور متوالی و در فاصله حدود 24 ساعت اعدام شدند.
براندون برنارد، که یک شهروند سیاهپوست آمریکایی بود به اتهام همدستی در قتل دو نفر در سال 1999 در تگزاس، با تزریق مواد سمی اعدام شد. آلفرد بورژوا هم به اتهام شکنجه و قتل دختر دو ساله خود در تگزاس، در سال 2004 به اعدام محکوم شد.
قبل از آن که دونالد ترامپ در سال 2017 وارد کاخ سفید شود آخرین اعدام فدرال سال 2003 انجام شده بود اما دولت ترامپ، تاکنون در سال 2020 ، حکم اعدام 13 زندانی آمریکا را صادر کرده است که 10 مورد آن انجام گرفته است.
قرار است تا زمان تحلیف جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا، بر اساس برآورد رسانه ها حکم دو اعدام فدرال دیگر نیز اجرا شود.
🚨 تماس تلفنی وزیر خارجه ترکیه با ظریف درباره اظهارات اردوغان
🔻چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه اطمینان داد که رئیس جمهور ترکیه به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و سرزمینی ایران احترام کامل گذاشته و نسبت به حساسیتهای پیرامون شعر قرائتشده نیز مطلع نبوده!
لاوروف: ایران آماده بررسی موضوعات دیگر است اما نه به عنوان شرط احیاء برجام
وزیر امو خارجه روسیه:
🔹ما مواجه هستیم با کسانی که تلاش می کنند به فرایند احیاء برجام ، مسائل دیگری را اضافه کنند که در برجام از آنها نام برده نشده است. شما می دانید منظورم چیست. این مسائل می تواند بررسی شود ، اما نه در چاچوب برجام ، زیرا برجام نه می تواند اصلاح شود و نه مورد تجدید نظر قرار گیرد.
🔹ایران نیز تا آنجا که من متوجه هستم آماده بررسی موضوعات دیگر است اما نه به عنوان شرط احیاء برجام
🔻نتانیاهو از عادیسازی رابطه با کشور بوتان خبر داد
🔹«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل با انتشار پیام در صفحه عربی و انگلیسی توییتر خود از عادی سازی رابطه با کشور بوتان اطلاع داد.
🔹نتانیاهو در متن پیام خود اشاره کرده که این توافقنامه با بوتان ثمره توافقنامه عادیسازی رابطه آبراهام با کشورهای بحرین و امارات متحده عربی است
🔴 ذوالنور: مطمئن شدم رهبر انقلاب مخالف استیضاح است
🔹شنیده شده حجت الاسلام ذوالنور تلاش کرده بود از طریق آیات جنتی و شب زنده دار نامه ای تقدیم رهبر انقلاب کند تا نظر رهبر انقلاب درباره اشتیضاح را از یشان جویا شود اما هر دو این بزرگواران از بردن نامه امتناع کرده بودند.
🔹از طرفی ذوالنور اخیرا در محفلی گفته است از کانالی غیر از آقای حجازی به این اطمینان رسیده ام که رهبر انقلاب مخالف استیضاح روحانی هستند.
🔻در عین حال نامبرده مجددا برای استیضاح رئیس جمهور به جمع آوری امضا از سوی نمایندگان پرداخته و تاکنون ۳۲ نفر از نمایندگان این نامه را امضا کرده اند.
🔺میترا حجار در همدردی با #روح_الله_زم پست میگذاره کتایون ریاحی هم در کامنت تسلیت میگه!
🔹اون هم برای شخصی که سالها به دشمنی مردم ایران برخواسته و تمام اطلاعات کشور را به دشمن میداده!
🔹البته اکثر سلبریتیهای بیسواد و خائن هم دقیقا همینطور هستند چرا که از عزت و قدرت ایران میترسند و پادوی غربیها شدهاند تا جلوی قدرتمند شدن ایران را بگیرند! البته زهی خیال باطل...!
✅ @iransiasat_ir 👈