📸 وزیر خارجه طالبان در تهران با احمد مسعود دیدار کرد و گفت فرزند احمد شاه برای بازگشت به کشورش هیچ مشکلی ندارد.
مسائل داخلی شان به خودشان مربوط است، اما همین احمد آقایی که تا چندماه پیش هماهنگی هایش با فرانسه و آمریکا و در تضاد با ایران بود نهایتا رفع مشکلاتش را از تهران تمنا کرد!
✍"عبدالرحیم انصاری 🇮🇷"
➕ چه جالب؛ احمد مسعود در تهران با وزیر خارجه طالبان دیدار کرد. من اصل گفتگوی بین افغانی را لازم و تلاش ایران در این مسیر را قابل تحسین میدانم؛ اما آنهایی که ایران را به سبب مذاکره با طالبان متهم، و مسعود را قهرمان جهاد میدانستند و دوقطبی مذاکره_جهاد ساختند، کجای مجلس نشستهاند؟
✍"کبری آسوپار
🔘@kafesiasi
🔰 سفر رئیسی به روسیه و دستان خالی غرب گرایان
💠 سفر رئیسی به روسیه خیلی به مذاق غربگرایان داخلی خوش نیامده و مدتی است به فضاسازی خبری منفی روی آورده اند. مثلاً فیاض زاهد در آستانه سفر رئیسی به مسکو می نویسد: «جناب رییسی!آنها از زمان پطرکبیر تا امروز سیاست خود را درباره ایران عوض نکردهاند. ولادیمیر پوتین هم وارث همین نگرش استراتژیک است!». این خط خبری تحلیلی در مصاحبه افرادی مانند حسین مرعشی نیز پیگیری شده است.
✅ در نقد این خط رسانه ای چند نکته تحلیلی مد نظر است:
1⃣ - نتیجه تقریبا هیچ مذاکره با غرب باعث شده تا امروز دست غربگرایان داخلی در دفاع از ارتباط با غرب خالی بماند.
2⃣ - دولت جدید با رویکردی نوین سعی کرده است که رویکرد دولت قبل مبنی بر نگاه مطلق به غرب را نفی کرده و سبد سیاست خارجی را متنوع تر و بسیط تر نماید.
3⃣ - این رویکرد باعث شده است که دولت جدید بر اساس نقشه راه تنظیم شده و بر مبنای حفظ منافع ملی، ابتدا عضو سازمان همکاری های شانگهای شد و سپس سوآپ گازی را با ترکمنستان و آذربایجان امضا کرد و اکنون قصد سفر به روسیه و تمدید قرارداد 20 ساله و امضای سند راهبردی را دارد.
4⃣ - در رویکرد نوین، ایجاد روابط گسترده با دیگر قدرت های تاثیرگذار و تعیین کننده در دستور کار دولت جدید دارد.
5⃣ - از سویی تجربه ۴۳ سال گذشته انقلاب نشان داده است که استقلال یکی از پایه های اصلی و نقطه تمایز و برتری نظام و انقلاب اسلامی نسبت به نظام های پیشین و پیرامونی بوده است. لذا در ارتباط با کشورها هیچ وقت رابطه حامی-پیرو را بازی نکرده و سیاستی مستقل را در پیش گرفته است.
👌 و در آخر، این نکته صحیحی است که تعامل سه رقیب راهبردی آمریکاییها یعنی چین، روسیه و ایران به مذاق غرب و غربگرایان خوش نیامده لذا باید منتظر جوسازی مضاعف این جریان در چند روز آینده و همزمان با سفر رئیس جمهور بود./ فرهاد کوچک زاده
@kafesiasi
🔴 هاشمی امام یا هاشمی فرزندان؟
👤 #عبدالله_گنجی
🔹 هاشمی از یاران اصلی امام و انقلاب بود(مقام معظم رهبری)هاشمی عصای دست امام بود(سید حسن خمینی) هاشمی عقل منفصل امام بود(حجاریان)اما تصویری که اکنون از هاشمی ارائه می شود با اینها می خواند؟اتفاق جالبی در حال انجام است.
🔸 منتقدین و متعلقین عاطفی هاشمی در باره ایشان به یک تقاطع مشترک رسیده اند.برخی فرزندان (و برخی اصلاح طلبان تجدید نظر کرده)که رسما از نظام دینی عبور کرده و آن را بلند فریاد میزنند و از عدم رای آوری ترامپ هم ناراحت هستند،تصویری از هاشمی ارائه میکنند که به آنچه خود امروز باور دارند معنا دهد.
✅ یا به نقطه ای که اکنون خود رسیده اند وجاهت دهند.بنابراین هاشمی که ارئه می کنند همان هاشمی منتقدان است که دنبال آمریکا بود.طبقه اشراف در دولتش پدیدار شدند،شب عاشور جت اسکی می رفت،اقتصاد لیبرالی در انقلاب اسلامی بنیان گذاشت و...برای اینکه بین هاشمی امام و هاشمی اصلاح طلبان، هاشمی عرفیگرا، هاشمی غرب گرا فاصله بیفتد و ظلم به ایشان صورت نگیرد پیشنهاد می کنم: فرزندان برای پرزنت هویت سیاسی-اجتماعی امروز خود هاشمی را قربانی نکنند.
🔹 خوب است حوزه حکومتی هاشمی را واگذارند و همان حوزه خصوصی پدر-فرزندی را روایت کنند.که مامان را بیرون هم عفت صدا می کرد.قرمه سبزی دوست داشت.در فلان سفر با ایشان خوش گذشت.شب آمد خونه اوقاتش تلخ شد و شام نخورده خوابید و...اینگونه ممکن است کمتر بین هاشمی و امام فاصله بیفتد.
💢 مثلا وقتی از امام یک کلمه مثبت -حتی یک کلمه -در باره آمریکا یافت نمی شود چرا او را هم دنبال آمریکا نشان دهیم وهم عصای امام حساب کنیم؟ چرا اصرار داریم یک هاشمی متناقض ارائه کنیم؟اگر اصرار دارید همین درست است ما اصرار دیگری نداریم.
#سیاسی
@kafesiasi
پیش بینی های مرحوم عسکراولادی درباره اصلاح طلبان به وقوع پیوست.
👇👇👇
https://www.mashreghnews.ir/news/1325258/%D8%B3%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%DA%86%D9%BE-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-%DA%86%D9%87-%DA%A9%D8%B3%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%85-%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%DA%A9%D9%84-%D8%B1%D8%A7-%D9%87%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D8%AA
@kafesiasi
🖌🔹به روسیه اعتماد نکنید به آمریکا اعتماد کنید!
#جعفر_بلوری
موضوع «اعتماد» سالهاست وارد ادبیات سیاسی کشور شده و بسته به شرایط و موقعیتی که جریانهای سیاسی در آن قرار میگیرند، برجسته یا مورد بیاعتنایی قرار میگیرد. سؤالهایی مثل «آیا به آمریکا میشود اعتماد کرد؟»
«آیا به روسیه میتوان اعتماد کرد؟» همینطور اعتماد به چین یا هر کشور دیگری که به نوعی دارای قدرتی است، چقدر درست است؟ اصلا «اعتماد» جایی در دنیای سیاست
دارد؟
واقعیت این است که، در دنیای سیاست «اعتماد» واژهای تقریبا بیمعناست و به هیچ کشوری نمیشود صددرصد اعتماد کرد. اما به برخی کشورها میتوان صددرصد بیاعتماد بود. در چنین دنیایی- درست یا غلط- دولتها غالباً با منطق «سود و زیان» و «منافع ملی» سیاستهای خود را با دیگر کشورها تنظیم میکنند. این دولتها ممکن است به محض مشاهده شرایط جدید، با همان منطق «سود و زیان» زیر تعهداتشان هم بزنند. در چنین دنیایی چه باید کرد؟ آیا باید به دور کشور حصار کشید؟ آیا نباید با آنها پیمان بست و متحد استراتژیکشان شد؟ پاسخ این سؤالها ساده و برای همه روشن است: نمیتوان دور کشور حصار کشید. باید خوب دید، خوب تجزیه و تحلیل کرد و براساس واقعیات و محاسبات، کشورها را انتخاب و براساس همان منافع و مصالح، روابط را تنظیم کرد. 43 سال است که آمریکا را میبینیم، رفتارش را تجزیه و تحلیل میکنیم. نتیجه؟ از تحمیل 8 سال جنگ تا اعمال حدود
1500 تحریم. از سرنگونی هواپیمای مسافربری ایرانی و شاید دهها تلاش پیدا و پنهان شکستخورده برای راه انداختن کودتای نظامی و رنگی تا ترور دانشمندان هستهای و این اواخر سردار بزرگ، سلیمانی. همینطور خروج یک طرفه...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/234198
@kafesiasi
آیا مذاکره اینبار به معنی مصالحه و دادن امتیاز است؟
✅ یکی از خط هایی که در ماه های اخیر و به خصوص در مذاکرات تیم مذاکرهکننده هستهای جدید از سوی رسانه های جریان اصلاحات القاء می شود، این است که اولا ایران بایستی مستقیم با آمریکا مذاکره نماید نه کشورهای اروپایی. دیگر اینکه توافق احتمالی به معنای دادن امتیاز و مصالحه است!
در حالی که هر دو مطلب و تحلیل اشتباه است و نه آمریکا طرف مذاکره است و نه توافق احتمالی به معنای دادن امتیاز و مصالحه. البته نکته ی دیگری که پیش از این توسط جریان اصلاحات القاء می شد ، القاء این مطلب بود که اگر مذاکرات شکست بخورد مقصرش تیم جدید مذاکرهکننده است .چرا که مطالبات حداکثری را مطرح کرده است. اما حالا که این تحلیل غلط از آب در آمده است، توافق احتمالی را نوعی مصالحه جلوه می دهند!
✍ سعید میرزایی
#سرطان_اصلاحات
#جریان_تحریف
@kafesiasi
به بهانه انتشار کتاب بررسی روابط هاشمی با امام خمینی و احمد خمینی
✅ از سال ۱۳۸۸ به منظور انجام یک کار پژوهشی درباره زندگی و کارنامه عملکردی آقای هاشمی رفسنجانی به مدت ۴ سال ، منابع مختلفی از جمله کلیه کتب خاطرات روزانه، مصاحبه ها، خطبه ها و... همچنین برخی کتب نگارش شده توسط ایشان در زمینه های مختلف را مورد مطالعه قرار دادم.
هرچه می گذشت علاقه ام به تحقیق درباره این شخصیت با نفوذ و موثر در تاریخ انقلاب، بیشتر مي شد. به ویژه آنکه بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم کتاب هایی درباره ی ایشان منتشر شد که همگی در تایید ایشان قرار داشت .در سال ۹۴ جلد اول با عنوان " از هاشمی تا هاشمی " جهت دریافت مجوز از سوی ناشر محترم ( موسسه فرهنگی هنری قدرولایت ) به ارشاد ارسال گردید. مدتی بعد بدون هیچ دلیل قانع کننده ای این کتاب ممنوع الانتشار اعلام شد. گویا در دولت جناب روحانی بر خلاف ادعای ایشان، قرار بر این بود که کتاب های درمورد آقای هاشمی خط قرمز دولت باشد و اجازه ی نقد داده نشد.
در میانه ی راه نگارش کتاب، در ۱۹ دی سال ۹۵ خبری همه را شوکه کرد. خبر درگذشت مرحوم هاشمی رفسنجانی در حالی که اینجانب در حال پژوهش درباره ی ایشان بودم اگر تاسف انگیز تر از دوستان ایشان نبود ، گمان نکنم کمتر بوده باشد.
علی ای حال ، با کتاب دیگری با عنوان " ۸۲ سال هاشمی" با اسناد و دستنوشته های هاشمی، به بررسی اندیشه های فرهنگی آن مرحوم پرداختم که اینبار نیز موفق به اخذ مجوز نشر نشدم!
✅ تعجب اینجانب در اینباره بیش از هر چیز از اینجاست که این پژوهش کاملا مستند به اسناد درجه اول و آثار و خاطرات و نقل قول های شخص هاشمی رفسنجانی است . نمی دانم چرا آقایان از بیان آنچه وی در سالیان دور دوران جوانی و نه چندان دور کهنسالی می اندیشیده و بیان کرده و بدان عمل نموده است هراس دارند!؟
نمی دانم چرا هر کتابی یا مطلبی یا مستندی درباره ی ایشان کوچکترین نگاه انتقادی داشته باشد، بایکوت می شود؟
چرا نمی گذارید صدای منتقدین به اندیشه ها و افکار ایشان شنیده شود!؟ آیا رواست که تنها روایت های مثبت از ایشان نقل شود و نگاه های پژوهشی از نوع انتقادی ،هیچ انگاشته شود!؟
چرا کتاب هایی مانند: هاشمی در سال ۸۸ نوشته ی رضا صنعتی ، روابط هاشمی با امام خمینی و احمد خمینی نوشته ی غلامعلی رجایی و دهها کتاب دیگر مثل آن به راحتی آب خوردن مجوز می گیرند ، اما کتاب های نقادانه اینجانب و برخی دوستان دیگر که مستند نگاشته شده است ، حذف می شود!؟
✅ اینجانب از دولت سیزدهم که منادی شعار الهی برپایی عدالت و مبارزه با فساد است تقاضا دارم جلوی این تک روی ها در روایت درباره شخصیت های بزرگ و موثر در انقلاب همچون مرحوم هاشمی را بگیرد و اجازه دهد منتقدان افکار و اندیشه های ایشان نیز سخن خود را به مخاطبان برساند تا خدای نکرده بنای تحریف هاشمی آن هم دیده شدن یک روی سکه ، در تاریخ ثبت نشود.
✍ سعید میرزایی
@kafesiasi
🔴ظریف در کتاب «آقای سفیر» :
"من تلاش میکنم هیچگاه از واژه دشمن استفاده نکنم.
ما اختلافات اساسی با امریکا داریم همانطور که تمام کشورها با یکدیگر اختلافات اساسی دارند، اما این دشمنی نیست".
فقط یک نمونه از نتایج اختلافات آمریکا با ما، که دشمنی هم نیست !
✍️ فاطمه فردوس
@kafesiasi
🔴سردار حاجی زاده: حاج قاسم به روحانی گفت دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ما است و فکر نکن همیشه میتوانی تخریب کنی و ما هم سکوت کنیم/ حاج قاسم در دیپلماسی مخالف سازش و وابستگی بود و به دولت قبل میگفت از این طریق به جایی نمیرسید
کیهان در گفتگو با سردار حاجی زاده:
🔹در دولت دوم آقای روحانی جلسهای با او گرفتیم. سردار جعفری فرمانده کل سپاه بود. حاج قاسم سلیمانی بود. بنده بودم. چند نفری به آنجا رفتیم. آن جلسه برای چه بود؟ جلسه خیلی صریح و تند بود. حاج قاسم مخالف دیپلماسی نبود. در واقع نه موافق بود و نه مخالف. ایشان مخالف وابستگی و سازش بود. میگفت: از این طریق به جایی نمیرسید. در آن جلسه حاج قاسم با آقای روحانی خیلی صریح حرف زد.
🔹اگر یادتان باشد رهبری صحبتی میکرد هفته بعد آقای روحانی موضع میگرفت، سپاه را تخریب میکرد، هر روز به خودیها حمله میکرد. در آن جلسه که ما با آقای روحانی داشتیم پیام جلسه این بود و همه این را گفتیم که آقای روحانی ما کمک شما هستیم. آدم نباید خودزنی کند. ما توان و امکانی داریم میخواهیم به دولت شما کمک کنیم.
🔹 دیدید در بحرانهایی که پیش آمد مانند سیل و زلزله و مسائل مختلف واقعاً سپاه پای کار بود. آدم نیروی خودش را نمیزند؛ این چه حرفی است که شما میزنید! بعد هم گفتیم اگر این حرفها را بزنید برای ما قابل تحمل نیست. شما هر روز مخالفتی میکنید. دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ما است فکر نکن همیشه میتوانی این حرف را بزنی ما هم سکوت کنیم.
🔹عین جمله حاج قاسم این بود که گفت: آقای روحانی! میخواهی مسیر احمدینژاد را بروی؟ تو هم میخواهی مثل او بشوی؟ مردم به تو رأی دادهاند و رئیسجمهور شدی بیا دست به دست هم دهیم کمک کنیم کشور را درست کنیم. برای چه خودزنی میکنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله میکنی؟ بیا مشکلات را حل کنیم.
🔹بعضی مواقع در جلسه مواردی را داشتیم که حاج قاسم مخالف صد درصد موضوعی بود، ولی موقعی که معلوم میشد نظر رهبر معظم انقلاب چیز دیگری است از آن لحظه به بعد نظر خود را کنار میگذاشت. این یک ویژگی برجسته حاج قاسم بود. اینکه میگویید بعضیها تفسیر، تعبیر و مصادره میکنند، اخلاق و مدیریت، تیزبینی خوب است و خیلیها هم دارند، ولی قاسم نمیشوند. نقطه برجسته این است که انسان امر، ولی را عمل کند.
#مرد_میدان
#مکتب_سلیمانی
@kafesiasi