⁉️یارانه نقد یا کالابرگ؟
1⃣ انحراف از هدف: اگر یک شاخص اثربخشی یارانه ها را اطمینان از رسیدن مواد غذایی لازم به جامعه هدف بدانیم، باید گفت که پرداخت کالابرگی یارانه، قابلیت بیشتری در این زمینه دارد چرا که افراد پس از دریافت نقدی یارانه و به هم زدن ترکیب سبد مصرفی خود، می توانند آن را در مسیرهای دیگری خرج کنند.
البته می توان این را هم متصور شد که افراد پس از خرید ارزان تر کالاهای یارانه ای می توانند به قصد تامین نقدینگی، آن را در بازار آزاد بفروشند و در نهایت، اثربخشی آن را کاهش دهند اما در هر صورت یارانه کالایی بیشتر به هدف اصابت می کند.
2⃣ حمایت بیشتر از چرخه صنایع غذایی: به حرکت درآمدن چرخ تولید و اشتغال، یکی از اهداف دولت ها در طرح های اقتصادی است. با این اوصاف، می توان گفت که پرداخت یارانه از مسیر کالابرگ، تقاضای تضمین شده ای را پیش روی صنایع غذایی مشمول این طرح قرار خواهد داد یا به نوعی می توان گفت با کالابرگ الکترونیک، هدایت نقدینگی در این بخش رخ خواهد داد.
🔹 موضوعی که به تقویت چرخه صنایع غذایی و خودکفایی و اشتغال در این حوزه کمک خواهد کرد اما در پرداخت نقدی الزاماً این قضیه برقرار نیست و یارانه نقدی پرداختی با تغییر سبد کالایی مصرف کننده می تواند تقاضا در بازارهای دیگر و حتی بازارهای سفته بازی را رونق دهد.
3⃣ قدرت انتخاب مصرف کننده: طبیعی است که در شیوه نقدی پرداخت یارانه، قدرت انتخاب مصرف کننده بیشتر حفظ می شود و همین موضوع، کمک بیشتری به سلامت سیستم قیمت ها خواهد کرد.
🔹 این مسئله زمانی که اعتماد زیادی به کیفیت کالاهای کالابرگی وجود نداشته باشد، تقویت خواهد شد. با وجود این می توان گفت با اعمال تغییراتی، امکان انعطاف پذیری بیشتر سیستم کالابرگ به طوری که هم قدرت انتخاب مصرف کننده افزایش یابد و هم هدف سیاست گذار برای تامین امنیت غذایی جامعه حفظ شود، وجود خواهد داشت. به عنوان مثال، دولت می تواند برای سبد کالای معرفی شده، تنوع کیفی قائل شود یا این که مثلاً در آستانه ماه مبارک رمضان، با استفاده از زیرساخت عرضه کالاهای یارانه ای، عرضه کالاهای موازی اقلام اساسی نظیر خرما، شکر و ... را انجام دهد.
4⃣ ایجاد تورم: توزیع گسترده یارانه، آن هم منفک از نظام مالیاتی و حتی با منشأ فروش نفت، ذاتاً تورم زاست. این بدان معنی است که اجرای طرح یارانه ها، از یک منظر خود به خود موجب ایجاد تورم در جامعه خواهد شد.
با این حال، به جرئت می توان گفت که شیوه پرداخت نقدی، سرعت ایجاد تورم بیشتری نسبت به شیوه پرداخت کالایی یارانه ها دارد. البته با توجه به اظهارات قائم مقام وزارت صمت، در صورتی که دولت در مراحل بعدی پرداخت یارانه ها، امکان تبدیل یارانه کالایی به نقدی را نیز برای مشمولین طرح فراهم کند، طبیعی است که نتایج اجرای یارانه کالابرگ الکترونیک به پرداخت نقدی نزدیک خواهد شد.
11.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قطعه ای کوتاه از یک فیلم انگلیسی، که حدودا ۱۰ سال پیش از bbc پخش شد...جالب اینجاست که دیگر هیچگاه پخش نشد... حتما تا آخر ببینید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥#کلیپ | والله هر کس تیر به طرف این نظام انداخت آواره شد
https://www.farsnews.ir/news/14010226000046/%D8%B1%D9%88%D8%AD-%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%81%D8%A7%D8%B7%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D9%86%DB%8C%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%84%DA%A9%D9%88%D8%AA-%D8%A7%D8%B9%D9%84%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D9%88%D8%B3%D8%AA
روح ملکوتی حضرت آیت الله فاطمی نیا آسمانی شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انا لله و انا الیه راجعون
روح ملکوتی استاد
اخلاق حضرت آیت الله
فاطمی نیا به ملکوت اعلی پیوست
فاتحه و صلوات
دلم محزون داغی از قدیم است
عزای حمزه و عبدالعظیم است
کشد پر مرغ دلهامان ز سینه
گهی سوی ری و گاهی مدینه
#شهادت_حضرت_حمزه🥀
#وفات_حضرت_عبدالعظیم_حسنی🥀
#تسلیٺ_باد🏴🥀
🔰 عهدی برای «جهاد تا شهادت»
🔻 رهبر انقلاب: حضرت امیر [میفرماید]: من و عمویم حمزه و برادرم جعفر و پسر عمویم عبیده، بر یک موضوعی با هم توافق کردیم، با خدا و پیغمبرش معاهده کردیم... بر یک امری که قاعدتاً «جهاد حتّی الشهادة» است؛ یعنی ما در این راه، در این حرکت، بیمحابا میرویم تا لحظهی شهادت. بعد حضرت میفرماید: این رفقا، [این] سه نفر از من جلو افتادند... این سه نفر «قَضى نَحبَه» هستند؛ وَ اَنا وَاللّهِ المُنتَظِر.
🌷 سالگرد شهادت حضرت حمزه(علیه السلام )
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ خدا قوت دلاور، به اندازه دو ساعت سخنرانی تاثیر داشت...
🔴 تیر حذف ارز ۴۲۰۰ دولت به هدف خورد...
♦️کمبود و افزایش شدید قیمت آرد و روغن در اقلیم کردستان عراق و کشورهای همسایه
🔺امروز متوسط قیمت آرد کیسهای ۵۰ هزار دینار (حدود یک میلیون تومان) و روغن یک لیتری حدود ۳ هزار دینار، (حدود ۶۰ هزار تومان) بوده است.
🔺پیش از اجرای طرح توزیع عادلانه یارانهها، بهدلیل فاصله قیمتی شدید کالاهای اساسی در ایران با کشورهای همجوار، این اقلام به صورت قاچاق از ایران به کشورهای همسایه منتقل میشد.
🔺با توجه به آزادسازی قیمت کالاهای اساسی و واریز مستقیم یارانه به حساب مردم، روند قاچاق کالا از ایران به کشورهای همسایه متوقف شده و سود سرشاری که از این طریق به جیب سوداگران واریز میشد قطع شده است.