پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
اگر #آسمان ها و #زمين در برابر بنده اى سر به هم آورند و آن بنده تقواى خدا پيشه كند، حتماً خداوند از ميان آن دو، شكاف و راه خروجى برايش قرار خواهد داد
لَو أنّ السَّماواتِ و الأرضَ كانَتا رَتقا على عَبدٍ ثُمّ #اتَّقَى_اللّهَ، لَجَعَلَ اللّهُ لَهُ مِنهُما فَرَجا و مَخرَجا
#بحارالانوار_جلد8_صفحه258
🌋 @kahnamu
♦️سه توصیه #حاج_قاسم به جوانان
❗️تمام کسانیکه به کمالی رسیدند خصوصاً #کمالات_معنوی که خود منشأ و پایه دنیوی هم میتواند باشد، منشأ همه آنها #سحر است.
سحر را دریاب نماز شب در سن شما تأثیری شگرف دارد اگر چندبار آنرا با رغبت تجربه کردی،لذت آن موجب میشود به آن تمسک یابی.
❗️زیربنای تمام بدیها و زشتیها #دروغ است.
❗️احترام و خضوع در مقابل #بزرگترها خصوصاً پدر و مادر؛
به خودت عادت بده بدون شرم دست #پدر_و_مادرت را ببوسی، هم آنها را شاد میکنی و هم اثر وضعی بر خودت دارد.
🌋 @kahnamu
#پندانه
🔴 زیبایی انسان در چیست؟
✍روزی #شاگردان نزد حکیم رفتند و پرسیدند: استاد زیبایی انسان در چیست؟ حکیم دو کاسه کنار شاگردان گذاشت و گفت: به این دو کاسه نگاه کنید، اولی از #طلا درست شده و درونش #زهر است و دومی کاسهای #گِلی و درونش #آب_گواراست؛ شما کدام را انتخاب میکنید؟
🔸 شاگردان جواب دادند: کاسه گلی را . #حکیم گفت: آدمی نیز همچون این کاسه است. آنچه که آدمی را زیبا میکند درون و اخلاقش است. باید #سیرتمان را زیبا کنیم نه #صورتمان را ...
🌋 @kahnamu
همیشه با وضو بود
موقع شهادتش هم با وضو بود
دقایقی قبل از شهادتش وضو گرفت و رو به من گفت:
" ان شاءالله آخریش باشه!!!"
آخریش هم شد....
#شهید_محمودرضا_بیضایی
#التماس_دعای_فرج
#التماس_دعا
🆔@kahnamu
قسمت اول: (کودکی متولد شده از پاکی و نور)
⛺ پدر و مادر پیامبر (ص)، آمنه و عبدالله هر دو از قبیله قریش بودند. قریش قبلیهای بود که بزرگانِ آن، در مکه نفوذ فراوانی داشتند و افرادش از بازرگانان مشهور آن زمان بودند.
🌴پدر محمد (ص) چندماه پس از ازدواج با آمنه و تولد محمد (ص) برای تجارت عازم «شام» شد. پس از انجام تجارتش در حالی که به مکه باز میگشت، در «یثرب» از دنیا رفت. پس محمد (ص) را به زنی به نام حلیمه سپردند تا ضمن حضور در فضایی آرامتر، در محیط ساده و پاک بادیه پرورش یافته و بزرگ شود.
⚫ ۴ سال بعد، آمنه مادر پیامبر (ص) تصمیم گرفت محمد ۴ ساله را به یثرب ببرد تا خویشاوندان و اقوام فامیلش را ببیند. پس از آن دیدار زمانی که به مکه بازمیگشتند، آمنه در «ابواء» درگذشت. او را که ۳۰ سال بیشتر نداشت در همان جا به خاک سپردند.
از این رو قرآن و تاریخ همواره از محمد (ص) به عنوان کودکی یتیم که از بچگی سختیهای بسیاری را تحمل کردهاست، یاد میکند.
🌾 پس از مرگ آمنه، محمد (ص) را به جدش عبدالمطلب سپردند. محمد (ص) ۸ سال بیشتر سن نداشت که پدربزرگش نیز از دنیا رفت. این بار عموی محمد (ص) یعنی ابوطالب بود که حمایت و سرپرستی او را بر عهده گرفت.
🌞 گفتیم که بیشتر افراد قبلیه قریش تاجر بودند. عموی محمد (ص) نیز از تاجران مشهور بود. از این محمد (ص) همواره در سفرهای تجاری همراه عمویش حضور داشت و در کنار او مشغول سفر کردن بود.
🐪 در یکی از این سفرها، یکی از عالمان مسیحی آن زمان به نام «بحیرای نصرانی»، محمد (ص) و عمویشان را ملاقات کرد. در همان جا به ابوطالب، نبوت حضرت محمد (ص) را وعده داد و به او هشدار داد که مراقب خطراتی که از سمت یهودیان آنها را تهدید خواهد کرد، باشند.
@kahnamu
قسمت دوم: (نوجوانی سختکوش و امانتدار)
🌿 محمد (ص) که تا آن زمان دیگر پا به دوران نوجوانی خود گذاشته بود، بیشتر زمانش را مشغول چوپانی و گلهداری بود. او را در مکه به صفت بارز امانتداری میشناختند و از این رو او را امین لقب دادند.
🐫 روزی سرپرستی کاروان خدیجه (س) که از تجار بهنام و مشهور آن زمان بود را به محمد (ص) سپردند. حضرت از کاروان به خوبی امانتداری کردند و به علاوه سبب شدند خدیجه (س) از این کاروان سود خوبی به دست آورد.
💰 همین امر سبب شد تا محمد (ص) توانمندی خود در عرصه تجارت را به آنها نشان داده و بیش از پیش در بین مردم شناخته شود.
📜 از دیگر ويژگیهای زیبای اخلاقی که در حضرت محمد (ص) از همان دوران نوجوانی مشهود بود، توانمندی ایشان در حل اختلافات موجود میان دیگران بود. نمونه مثال زدنی از این توانمندی پیامبر اکرم (ص)، حل اختلاف سران قریش بر سر نصب حجرالاسود بود. اگر توانمندی پیامبر اکرم (ص) نبود، اختلاف این افراد میتوانست به یکی از جنگهای خانگی تاریخی تبدیل شود.
🌊 ماجرای این اختلاف به شرح زیر بود:
روزی سیلی جاری شد و به داخل کعبه نفوذ کرد. بنابراین دیوارهای خانه خدا از هم گسست.
🌅قبیله قریش پس از آن واقعه سریعا به امور بازسازی رسیدگی کرده و دیوارها را بالا بردند. وقتی نوبت به نصب سنگ حجرالاسود شد، بین سران اختلاف افتاد. هریک میگفتند که خودشان باید این کار را انجام دهند. پس تشتی از خون آوردند و دستهای خود را در آن شستند. این کار در عربستان به معنای سوگندی بود که افراد پیش از جنگ یاد میکردند. معنایش این بود که تا زمان پیروزی خواهیم جنگید.
🕋کعبه در زمان جاهلیت نیز برای مردم اهمیت بالایی داشت. بنابراین هر یک می خواستند که افتخار نصب حجرالاسود را از آن خود کنند. پیش از آغاز به جنگ، قرار گذاشتند که اولین شخصی که از درب مسجد وارد میشود را به داوری میان خود قرار دهند. به خواست خدا و از قضا، اولین وارد شونده حضرت محمد (ص) بود.
🌹 همه ایشان را به امانتداری میشناختند پس داوری او را پذیرفتند. حضرت به آنها گفت جامه بزرگی بیاورند و سنگ را میان آن قرار دهند. پس این کار را انجام دادند. سپس حضرت از آنها خواستند که هر یک گوشهای از جامه را بگیرند و کمک کنن سنگ را بلند کرده بر جای خودش قرار دهند.
🌝 به این ترتیب بدون انجام هیچ جنگ و خونریزی، همه در نصب حجرالاسود مشارکت کردند. این گونه اتفاقات سبب شد تا پیامبر اکرم (ص) بیشتر به امانتداری، عدالت در داوری و حل اختلافات مشهور شود.
@kahnamu
قسمت سوم: (ازدواج با خدیجه (س))
💎 خدیجه (س) شریفترین زن پاکدامن قریش بود که بیشتر عمر خود را مشغول تجارت و کمک به دیگران بود. او که فرزند خویلد بود خواستگاران اشرافی بسیاری داشت. اما خدیجه (س) بیشتر به فکر تجارت و کمک به دیگران بودند و در ذهن خود راهی برای این اشراف باز نمیکردند.
💰 از طرفی حضرت محمد (ص) که از کودکی نزد پدر بزرگ و عمویشان راه و روش تجارت قریش را دیده و آموخته بودند، با اندک سرمایهای که داشتند برای خودشان تجارتهای کوچکی انجام میدادند. اگر چه بیشتر زمان خود را مشغول چوپانی بودند.
🐫 در چندین تجارت حضرت محمد (ص) به خدیجه (س) کمکهایی رسانده و در مال او امانتداری کردند. در چندین سفر تجاری نیز او را یاری دادند. خدیجه (س) که شاهد صفات نیک انسانی و سیرت پاک حضرت محمد (ص) بودند به ایشان علاقهمند شده و این راز دل را با ایشان در میان گذاشتند.
🌷 حضرت محمد (ص) نیز به همراه عموی خود ابوطالب رهسپار خواستگاری آن بانو از بزرگانشان شدند.
💍 قرار شد که دو ماه و بیست و پنج رو پس از سفر شام، حضرت محمد (ص) با خدیجه (س) ازدواج کنند. پیامبر اکرم (ص) در آن زمان ۲۵ سال سن داشتند. مهریه خدیجه بیست شتر جوان بود. خطبه عقد را نیز ابوطالب ایراد کرد.
🍂 حضرت خدیجه چند سال بعد از ازدواجش با حضرت محمد (ص) از دنیا رفت.
@kahnamu
قسمت چهارم: (بعثت)
🙏 اگرچه حضرت محمد (ص) قبل از آنکه رسالتشان را از سوی خداوند متعال دریافت نمایند نیز یکتا پرست و خدا پرست بودند، اما آنچه از آن با نام بعثت یاد میشود رویدادی است که نخستین نشانههای آن از ۴۰ سالگی پیامبر اکرم (ص) نمایان شد.
🌌 پیامبر اکرم (ص) پیش از آنکه خداوند از طریق فرشته وحی به ایشان رسالتشان را ابلاغ کنند، عادت داشتند زمان خود را به تنهایی و مناجات با خدا در غار حرا اختصاص دهند. ایشان که در سن ۴۰ سالگی رویاهای صادقه میدیدند، در یکی از شبهای ماه رجب برای نخستین بار با فرشته وحی ملاقات کردند.
✨ این نخستین باری بود که فرشته وحی در غار حرا بر پیامبر (ص) ظاهر شد و آیات سوره علق را بر ایشان خواند. پیامبر (ص) پس از این واقعه به سرعت به خانه بازگشتند و از اهل منزل خواستند که ایشان را بپوشانند.
🌠 مدتی بعد دیگر خبری از وحیها نبود و پیامبر اکرم (ص) از اینکه دیگر فرشته وحی به سراغ ایشان نیامد اندوهگین شدند. اما یک شب که حضرت در اندیشه آنچه برایشان رخ داده بود به سر میبردند، ناگهان فرشته وحی بر ایشان ظاهر شد و اولین ماموریت را از جانب خداوند متعال به ایشان محول کرد.
👪 فرشته وحی از حضرت محمد (ص) خواست که مامور هدایت قوم خود به خداپرستی و رفتار نیک باشند. همچنین از ایشان خواستند که جامعه را از فسادهای دینی و اخلاقی پاک نمایند.
📖 آنچه در قرآن و نوشتههای تاریخی از زبان خود پیامبر اکرم (ص) نقل شدهاست به این شرح است:
جبرئیل نزد من آمد و به من گفت بخوان. به او گفتم که خواندن نمیدانم. جبرئیل بار دیگر گفت: «بخوان» از او پرسیدم چه بخوانم؟، گفت: «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّک الَّذِی خَلَقَ»، یعنی بخوان به نام پروردگارت.
@kahnamu
قسمت پنجم: (جنگها و سختیها)
📿به خوبی می دانیم که پیامبر اکرم (ص) پس از مبعث و دریافت رسالت خود مبنی بر دعوت علنی مردم به خداپرستی و یکتاپرستی، سختیهای بسیاری را از جانب دشمنان متحمل شدند.
🙌 در همین راستا نیز به منظور حافظت از مردم بیگناهی که اسیر خودخواهیها و منفعتطلبیهای دشمنان اسلام شده بودند و بالاتر از آن به منظور محافظت از دین خدا، مجبور به مشارکت در جنگهای بسیار شدند.
💎 ایشان که از هوش و درایت بالایی برخوردار بودند و دارای روحی غنی از صفات نیک و خداپسندانه بودند، برای پیروزی در این جنگها و وارد شدن کمترین آسیب به خلق، راهحلهای کابردی بسیاری را ارائه میکردند و برای پیروزی در این مسیر، نقشههای بسیار هوشمندانهای مطرح میساختند.
🌟 از جمله جنگهایی که پیامبر اکرم (ص) برای محافظت از دین خدا یعنی اسلام و گسترش و رساندن پیغام آن به گوش مردم جهان، متحمل شدند، جنگهای غزوه، خندق، بدر، خیبر، حنین، فتح مکه و مواردی از این دست بود.
🌱 در دل این جنگها نیز آموزههای زیادی از پیامبر اسلام برای آیندگان باقی ماند. برای مثال میتوان از رفتار پیامبر با اسیران جنگی درسهای بسیاری آموخت. ایشان هرگز انسانی را حتی اگر از گروه کافران بود، مورد آزار قرار نمیدادند و با اسیران جنگی به ملایمت و مهربانی رفتار میکردند. اسیران نیز زمانی که رفتار انساندوستانه و با محبت پیامبر (ص) را میدیدند به دین اسلام مشتاق شده و مسلمان میشدند، چرا که پیش از آن هرگز چنین رفتاری را از سران گروههای کافران ندیده بودند و هیچ گاه فکر نمیکردند شخصی چنان بزرگوارانه و با محبت با اسیران جنگی رفتار کند.
@kahnamu
قسمت ششم: (وفات)
🌴 پیامبر اکرم (ص) در اوایل سال ۱۱ قمری بیمار شدند. پس از آن که دیدند بیماری رو به وخامت میرود، مسلمانان را به مهربانی با یکدیگر سفارش کردند و به آنها گفتند: «اگر کسی از بین شما حقی بر گردن من دارد، آن را بستاند یا اینکه حلال کند. همچنین اگر کسی را آزردهام اکنون برای تلافی آمادهام.»
🌹 زمانی که جمعی از صحابه به عیادت حضرت محمد (ص) رفته بودند، ایشان فرمودند کاغذ و قلم بیاورید میخواهم یادداشتی برایتان بگذارم که به برکت آن هرگز گمراه نشوید.
📝 برخی از حضار گفتند که پیامبر (ص) به علت بیماری دچار توهم شدهاند و از این رو چنین تقاضایی دارند، عدهای اما موافق بودند که کاغذ و قلم بیاورند و فرمودههای ایشان را یادداشت کنند. پیامبر اکرم (ص) که این اختلافات را دیدند، از همه آنها خواستند که از اطراف ایشان دور شوند.
😞 آنها که مخالف بودند بعدها خود را به شدت سرزنش کردند و معتقد بودند ناکامی آنها ناشی از آن جهالت است.
برخی از منابع تاریخی میگویند که حضرت محمد (ص) توسط یک زن یهودی مسموم شدند و از این رو ایشان را شهید مینامند و معتقدند ایشان رحلت نکرده و شهید شدهاند.
@kahnamu