May 11
#قدرت_نه_گفتن
▫️براي اینکه کودک تان « #نه» گفتن را یاد بگیرد، باید از #خانه_شروع کنید.
اگر شما همیشه #فرزندتان را #مجبور به #اطاعت_کردن از خواستههای تان می کنید و به محض دیدن #واکنش منفی او، #عصبانی و #پرخاشگر می شوید، نباید انتظار داشته باشید کودک تان به #همکلاسی که می خواهد خوراکی هایش را از او بگیرد، نه بگوید و در آینده در برابر خواسته های #غیرمنطقی کسی که دوستش دارد #مقاومت کند.
کودک شما از همین #امروز یاد می گیرد حق دارد خواسته هایی که از نظرش #درست یا منطقی به نظر نمی رسند را رد کند یا برعکس احساس می کند هیچ وقت و در برابر هیچ کسی #حق_ندارد خواست خودش را ترجیح دهد.
پس اولین « #نه» ای که از کودک تان می شنوید را #جشن بگیرید و به خاطر وارد شدنش به یک مرحله تازه رشد، #خوشحال شوید.
اگر از او می خواهید لباسی که #انتخاب کرده اید را برای #مهمانی بپوشد اما به حرف تان گوش نمی دهد، به جای مجبور کردنش و گفتن « یا این کار را می کنی یا به مهمانی نمی رویم! » به او #حق_انتخاب بدهید و با گفت وگو و همفکری دنبال انتخاب گزینه ای دلچسب تر بگردید.
#مشاوره
#فرزند_پروری
#حال_خوب_زندگی
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir
#قدرت_خیال_پردازش
☆ روزی 10 دقیقه #خیال_پردازی كنید!
پژوهشهای اخیر نشان میدهند دلیل آنكه افراد با #استعداد و #باهوش هنگام رویارویی با مسائل و #مشكلات، خود را نمیبازند و راهحلی برای آنها مییابند، این است كه #ذهن خود را محدود نكرده و رها میكنند.
#نیمكره_راست مغز انسان كه بخش حسی را در خود جای داده است، در طول خیال پردازی #تحرک میشود.
یكی از راههای #تحریک خیال پردازی این است كه به یک #جای_بسته_رفته و در آنجا به چیزهای #خوب و #خوشایند فكر كنید.
حتی اگر با این كارها #مشكلاتتان حل نشود، احساس میكنید كه بسیار آرامتر شدهاید و ذهنتان #بازتر شده است.
وقتی كه ذهن را فقط به مشكلات و مسائلی كه در آن #مقطع شما را درگیر كردهاند، محدود نمیكنید و اجازه #پرواز به آن میدهید، #راهحلهای خوبی برای مشكلات خود مییابید كه بكارگیریشان بسیار كارساز است.
#مشاوره
#خلاقیت
#پرورش_استعداد
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir
#علل_خشونت_در_کودکان
👈 #الگوپذیری کودکان از #والدین
یکی از #دلایل بسیار مهـم #پرخاشگری در کودکان یادگیری و الگوگیری این رفتار از دیگران اسـت. یعنی کودکانی که الگوهای رفتاری پرخاشگرانه دارند، همانند الگوهای خود #رفتار میکنند. چنانچه #پدر یا #مادری عصبانی و پرخاشگر باشد، مسلماً #فرزند او نیز پرخاشگر خواهد شد.
از آنجا که کودکان با والدین #همانندسازی میکنند، بسیاری از رفتارهای پدر و مادر را #ناخودآگاه_فرا میگیرند. توضیح اینکه فرایند همانندسازی به شکلی کاملاً ناخودآگاه صورت میپذیرد.
🔸️ نکته دیگر اینکه حتماً لازم نیست والدین با خود کودک #پرخاشگری کرده باشند؛ چنانچه کودک شاهد رفتارهای خشونتبار پدر و مادر با افراد دیگر نیز باشد، اینگونه رفتار را فرا میگیرد.
بر این نکته میتوان تأکید کرد که #کودکان با چشمان خود #میآموزند؛ یعنی رفتاری را که #مشاهده میکنند، یاد میگیرند.
حتی اگر آن رفتار بهطور مسـتقیم در مورد خود آنها صورت نگیرد. کودکان ناکام پرخاشگر میشوند #ناکامی یکی از مسائلی است که به پرخاشگری میانجامد. وقتی کودک به #هدف خود دست نیابد و ناکام شود، یکی از رفتارهایی که از او سر میزند پرخاشگری است.
#مشاوره
#والدگری
#کنترل_خشم
#فرزند_پروری
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir
#تغییر_نگرش
اندوه فقط عادت است.
شاد بودن نیز میتواند عادت شود.
برای حمایت از شادمانی
باید به جنبههایی از زندگی نظر کنید
که پر از نور هستند، نه تاریکی.
تمامش بستگی به این دارد
که چگونه به زندگی نگاه کنید...
#مشاوره
#انگیزشی
#رفتار_درمانی
#حال_خوب_زندگی
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir
#تغییر_نگرش
#اعتقاد به #ضرب_المثل «می توانید هر چه می خواهید بشوید.» باعث #رشد ما #نخواهد شد.
مثلا:
مایکل جردن اسطوره ای که دارای #توانایی فوق العاده ای در #بسکتبال است هر اندازه هم تلاش کند نمی تواند در رشته گلف یا بیسبال #قهرمان شود.
👌#کلید رشد انسان این است که خود را براساس #آنچه_که_هست_پرورش دهد.
بنابراین، بازنگری ضرب المثل «می توانید به هرکسی که می خواهید #تبدیل شوید» ممکن است بصورت زیر درست تر باشد:
« #نمی توانید به هرکس که می خواهید #تبدیل شوید.
ولی #میتوانید در آنچه که #هستید (توانایی ذاتی آن را دارا هستید) #پیشرفت بسیاری کنید».
#مشاوره
#استعدادیابی
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir
#فرزند_پروری
👈 #درک و #فهم کودکان سنین ۴ تا ۱۰ سالگی
بچهها #قوانین و مفاهیم #انتزاعی مانند خدا و منابع قدرت و خوبی و بدی را به صورت بزرگسالان درک نمیکنند. در بین سنین ۴ تا ۱۰ سالگی آنچه کودک درک میکند #سود یا #زیان است. در حقیقت او به سود یا زیان #ظاهری که هر امری در پس خود برای او خواهد داشت #توجه میکند.
🔹 بچهها به جای #مفهوم کار #خوب یا #بد به پاداش یا تنبهی که هر کاری برایشان در پی دارد توجه میکنند. کاری که تشویق برای آنها در پی داشته باشد خوب و درست است هر چند که راه رسیدن به این تشویق راه درستی نباشد. مثلا کودکان حاضرند در مورد کار خوبی که انجام ندادهاند #دروغ بگویند تا صرفا از طرف والدین تشویق شوند و برایشان #نادرستی کاری که میکنند، مطرح نیست.
🔸 همین طور در مورد #تنبیه، برای آنها ضرر دارد و نباید کاری که تنبیه در پی دارد را دنبال کنند حتی اگر کار درستی باشد. به عنوان مثال آنها حاضر نیستند به اشتباهی که انجام دادهاند #اقرار کنند چون از تنبیه و #خشم_والدین در هراسند. بنابراین وقتی برای آنها توضیح میدهیم که باید همیشه راست گفت حتی اگر این #راستگویی به ضرر تو باشد، درک این مساله کمی برای کودک دشوار است. هر چند این موضوع نباید مانع از آموزش ارزشهای #اخلاقی باشد.
#مشاوره
#رفتار_درمانی
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir
👈 #بهداشت_جنسی
چند نکته مهم در مورد #تربیت_جنسی کودکان:
#وظیفه ما والدین است که با فرزندانمان #صحبت کنیم #حریم ها را، #مراقبت از خود را به آنها بیاموزیم.
منتظر نباشید کسی از راه برسد و این کار را بکند. یاد بگیرید و خودتان #آموزش دهید.
به #کودک بگوئید که کسی حق ندارد بدن تو را #لمس کند. اگر کسی خواست این کار را بکند...
#نه بگو
#جیغ_بزن
#فرار_کن
بیا به #من_بگو
هر جا هستید، چند لحظه یکبار به #فرزندتان #سر بزنید؛ چه در #مهمانی، چه موقع #خرید، چه وقتی مهمان دارید، چه در #رستوران و....
مراقب #لباسهایی که به کودک #میپوشانید باشید. #بیماران_جنسی در جامعه #رها هستند. #آزار_جنسی در #دختران و #پسران هر دو گزارش شده است.
#مشاوره
#والدگری
#فرزند_پروری
#تربیت_جنسی
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir
💢 #تقویت_مهارتهای_ذهنی_کودکان
رشد ذهنی کودک فرایندی است که در گذر آن مهارت های تفکر کودک گسترش مییابد.
این فرایند شامل تشخیص، تصور، ادراک، استدلال و حل مسئله است. رشد ذهنی کودک به او کمک میکند تا دنیای اطرافش را بهتر بشناسد و از اندیشیدن لذت ببرد.
ارتقای این مهارت ها بدون شک موفقیت های او را در سال های بعد در پی خواهد داشت. کودک در مواجهه با امور روزمره نیازمند درک کردن، تشخیص دادن، تفکر کردن و حل مسئله است. او برای اینکه بتواند محیط پیرامون خود را بشناسد. نیازمند این مهارت هاست.
بنابراین موفقیت مربوط به زندگی آینده او در گرو توانایی وی در به کارگیری مهارتهای ذهنی است. از آنچه گفته شـد درمی یابیم که ذهن نیز همانند ابعاد دیگر وجود رشد میکند. با رشد مهارت های ذهنی ، کودک رفته رفته آگاهتر میشود، دنیای پیرامونش را بهتر میشناسد و افکار، عقاید و معلوماتش ارتقا پیدا میکنند.
او به مهارت هایی نیاز دارد که بتواند افکار و اندیشه های خود را کشف کند، ایدههایش را در قالب واژه ها بیان کند، نظراتش را ادامه دهد و به توجیه باورهای خود بپردازد.
با توسعه مهارت های ذهنی ، زمینه ایجاد تفکر منطقی در کودک فراهم میشود، استدلال میکند، به حل مسئله میپردازد و تفکر خلاق و تفکر انتقادی در او رشد مییابد.
#مشاوره
#والدگری
#فرزند_پروری
📚 ڪانال حال خوب زندگے
@kamranfar_ir