فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | جاذبه ایمان
🎧 صدای حضرت آیتالله خامنهای را در جلسه ۷ تدریس طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن بشنوید
☝️ این جلسات در ماه رمضان ۱۳۵۳ شمسی در مسجد امام حسن علیهالسلام مشهد برگزار شده است
🌒 #بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلاه_وحدت1⃣
مدتی است این جوان غیرتمند و پژوهشگر، کلیپهایی مستند منتشر می کند که معتقدم اگرچه به واسطه جهالت برخی خودیها و باندبازی بقیه خودیها، اجازه شنیده شدنش داده نمی شود ولی چون حرفی خالصانه و دقیق است در تاریخ حجت خواهد شد.
🔻 نشر بدهید تا لااقل مردم پاک از حزب و گروه بازی بشنوند و تصمیم درست بگیرند.
ما در هیچ انتخاباتی به فریب غربگراها نباختیم بلکه به فریب یا هوس اصولگراها باختیم.
#انتخابات
#وحدت
#مهدوی_ارفع
╔═ 🍃🌺🍃 ═══╗
🆔 @mahdavi_arfae
╚═══ 🍃🌼🍃 ═╝
🔺 آنچه در گفتوگوی برنامه امشب «عیار» - سهشنبه 31 فروردین 1400 - گذشت
👈 مهندس رستم قاسمی وزیر اسبق نفت:
🔰 اگر قبل از تحریمها یعنی مثلا دهه 70، اعتقاد داشتیم که نفت باید به فرآورده تبدیل شود و از آنجا که فروش فرآورده هم آسانتر است، امروز تحریمهای نفتی اثر چندانی نداشتند.
🔰 اگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس نبود، امروز بزرگترین معضل ما این بود که با 450 هزار بشکه میعانات گازی خود چکار کنیم.
این پالایشگاه ما را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بنزین تبدیل کرده است.
🔰 در سالهای 90 و 91 که در اوج تحریمها بودیم، طرح توسعه کمی و کیفی همه پالایشگاهها غیر از بندرعباس و اصفهان، اجرایی و تولید بنزین کشور بیشتر شد و ستاره خلیج فارس هم با 70 درصد پیشرفت به دولت یازدهم تحویل داده شد.
🔰 در دیدار با رئیس جمهور ترکمنستان، مقرر شد به جای پول گاز، کالا به این کشور صادر کنیم که به رونق تولید هم کمک میکرد.بعد از اتفاقات جدید، گویا عملا دولت نتوانسته بدهی به این کشور را پرداخت کند و سود آن پول هم هست.
🔰 وقتی تحریمها شروع شد تولید و صادرات نفت تا حد زیادی کاهش یافت ولی در ماههای آخر با راهکارهای دور زدن تحریمها در حال افزایش بودیم؛ در سال 91 متوسط فروش نفت 1.5 میلیون بشکه نفت در روز بود.
🔰 راستیآزمایی لغو تحریمها در حوزه نفت، زمانبر است تا بتوانیم به توان صادرات خود برسیم، حداقل 3 ماه زمان لازم است.
🔰 ای ای تی اف در گردش مالی یک کشور تاثیرگذار است ولی در همین شرایط تحریم و بدون FATF هم نفتمان را میفروشیم و به منابع آن دسترسی داریم، پولهای بلوکه شده برخی مربوط به فروش نفت در زمان برجام است.
🔰 در دوره وزارت، تلاش کردم بدون نگاه سیاسی قضیه کرسنت را حل کنم، با شیخ شارجه هم ملاقات کردم ولی آنها ارقامی را به عنوان جریمه مطرح میکردند که بسیار سنگین بود؛ در حال حاضر حکم محکومیت ایران صادر شده است.
🎬 دانلود و تماشای #برنامه #جهان_آرا
💥با حضور مصطفی کواکبیان
🔺 بررسی آرایش سیاسی انتخابات رياست جمهوری 1400
✅ آپارات:
➕https://www.aparat.com/v/pe6h9
✅ یوتیوب:
➕https://youtu.be/xwdOTRHQ_qQ
🆔 @ofogh_tv
🔴 دروغگویی محض وزارت امور خارجه!
🔻در حالی که نماینده روسیه در مذاکرات وین تاکید کرده که کارگروه سوم تشکیل شده تا موضوع گام گام شدن تحریمها و تعهدات ایران را بررسی کند، وزارت امور خارجه در اطلاعیهای سراسر کذب در مورد وظیفه این کارگروه، رسما دروغ گفته است.
🔻بر اساس آنچه ادارهکل اطلاعرسانی و امور سخنگویی وزارت امور بر خارجه منتشر کرده، «در این نشست، کشورهای مشارکتکننده در برجام توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریمها و هستهای)، هفته آینده یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفتوگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریمها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود.»
🔻آقای ظریف، آقای عراقچی، آقای رئیس دولت، تا کی میخواهید به ملت دروغ بگوئید؟ شما توافق کردهاید که کارگروه سوم، وظیفهاش گام به گام کردن تعهدات است، بعد به مردم و حاکمیت دروغ میگوئید که وظیفه این کارگروه ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریمها است؟ چه نیازی به این ترتیبات که برایش کارگروه تشکیل شود؟
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس آمریکایی:
📍نکته کلیدی این است که فناوری پهپادهای ایرانی بومی شده/جروزالم پست ایران را ابرقدرت پهپادی میداند...!
🆔 @Kavoshmedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کواکبیان: شورای نگهبان سخت گیری کرد و اصلاحطلبان را رد صلاحیت کرد، مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم کم شد
ثابتی: حرفتان منصفانه نیست، خود شما در انتخابات مجلس دهم تایید صلاحیت شدید و یک میلیون و سیصد هزار رای آوردید، در انتخابات مجلس یازدهم هم تایید صلاحیت شدید ولی ۵۰ هزار رای آوردید!
کواکبیان: نرخ را نیار پایین!
@Sabeti ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کواکبیان: بی انصافی نکنید، این دولت دولت اصلاح طلبان نبود!
ثابتی: اعضای ستاد کروبی و موسوی در سال ۸۸ یکجا در دولت روحانی بودند؛ از نجفی تا زنگنه و آخوندی و ربیعی! دقیقا کدام اصلاح طلب را میگویید که در دولت روحانی نبوده است؟
@Sabeti ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کواکبیان: میگفتند همه هسته ای در برجام از بین رفت، پس چطور بلافاصله به غنی سازی ۶۰ درصد رسیدیم؟
ثابتی: متاسفانه فرق غنی سازی ۶۰ درصد آزمایشگاهی با صنعتی را نمیدانید، فرض کنید برج میلاد را خراب کنیم و بعد بگوییم ۳ روزه آن را میسازیم! بله سه روز میشود ساختن آن را شروع کرد اما ساخت کل آن دو سال زمان میخواهد!
@Sabeti ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کواکبیان: برجام توانست ۷ قطعنامه قبلی شورای امنیت علیه ایران را لغو کند.
ثابتی: این حرف یک دروغ بزرگ است. قطعنامه مکمل برجام چه بود؟ یادتان هست؟
کواکبیان: بعد برجام هیچ قطعنامه ای علیه ایران صادر نشد
ثابتی: پس قطعنامه ۲۲۳۱ چه بود؟ چطور یادتان رفته؟
کواکبیان: بله، ببینید در قطعنامه ۲۲۳۱ تحریم های موشکی هست!
ثابتی: در قطعنامه ۲۲۳۱ هم تحریمهای موشکی هست، هم تحریمهای تسلیحاتی، هم تحریمهای غنی سازی. تمام مفاد اصلی قطعنامه های قبلی در این قطعنامه آمده بعد شما میگویید با برجام تحریمهای شورای امنیت لغو شد؟
@Sabeti ✅
🛑انقلابهای بزرگ : رکود یا صعود
🔰 انقلابها گاهی مسیر مشترک و شرایط و یا محدویت های تقریبا یکسانی را تجربه می کنند۰ از مسائل مهم در تاریخ انقلاب فرانسه آن است که انقلاب فرانسه خیلی زود با سرنوشت و جاه طلبی های ناپلئون بناپارت گره خورد و با شکست او فرانسه شرایط سخت رکود و حتی فرسودگی را پیش روی خود دید۰ در این شرایط ، عقلانیت مردم باعث شد در عین حالی که از دستاوردهای انقلاب فرانسه حمایت و صیانت می نمودند، ولی به عنوان عضوی قدرتمند در شرایط نظم جدید اروپا ظاهر شوند ۰
✅این صورت مسئله به نظر می رسد میتواند در مسیر هر انقلاب بزرگی قرار بگیرد تا ضمن غلبه بر شرایط سخت رکود (بخوانید تحریم و فشار) با صیانت از دستآوردهای قبلی و ظرفیت های نهفته انقلابش ، این شرایط خاص را طی نموده و قدرتمندانه در بین دیگر کشورها ظاهر شود۰ البته در مورد انقلاب فرانسه و اوج گیری زمانبر آن در دهه های بعد از معاهده وین این نکته جالب دیده میشود که فرانسه هر چند از جاه طلبی ها و کشورگشایی های ناپلئون بناپارت برای مدتی دست کشید ولی هرگز از توان و ظرفیت و ارزشهای فرامکانی و فرا زمانی کشوری که انقلاب فرانسه در آن رخ داده عقب نشینی ننمود و همیشه بزرگی و عظمت انقلاب خود را تا به امروز به رخ اروپا و سایر کشورهای جهان می کشد ۰ از این منظر این مسئله میتواند با نگاهی به گذشته و ذات هر انقلاب بزرگی مدنظر انقلاب اسلامی معاصر در کشور ایران هم باشد و این همان رمزی است که انقلابهای بزرگ مشکلات را حل ، و فراتر از زمان و مکان صدورشان می روند۰
#آینده_انقلاب ها
@KANOONEQARBSHENASIANDISHEISLAMI
https://eitaa.com/drmousanajafi
💠 راهحل تناقضات انسانی
انسان بهمقتضای خلقت و ترکیب وجودش، همواره با تضادی زندگی میکند؛ زیرا - به تعبیر قرآن مجید - از مشتی خاک و نفحهای از روح پروردگار سبحان آفریده شده است. قرآن مجید میفرماید انسان از خاک آفریده شده و نیز میفرماید که خداوند متعال از روح خود در او دمیده است.
بنابراین انسان ترکیبی از دو عنصر متضاد است که با هم جمع شده و در وجود او ترکیب یافتهاند: مشتی از خاک که او را بهسوى زمین، شهوات، امیال و هر پستی و انحطاطی میکشد و زمین نماد آن است؛ و نیز روح خداوند سبحان که در او دمیده شده و او را بهسمت تعالی میبرد و انسانیت انسان را بهسوى صفات و اخلاق خدایی، بهسوى دانشِ بیپایان، قدرت و عدالت بینهایت، جود و رحمت و انتقام و همه این خُلقهای خدایی پرواز میدهد: «تَخَلَّقُوا بِأَخْلَاقِ اللهِ» (اخلاق خود را مانند اخلاق خداوند کنید).
انسان بهمقتضای درونمایه و ترکیب وجودی خویش در جریان این تناقض و جدل بهسر میبرد. این تناقض و جدل در طبیعت اوست و تنها یک راهحل دارد و آن هم احساس مسئولیت است؛ البته نه آن احساسی که از خود این جدل و تناقض سرچشمه گرفته باشد؛ زیرا احساسی که از خود این جدل ناشی شده باشد نمیتواند آن را حل کند؛ زیرا خود، زاییدۀ این جدل و برخاسته از این تناقض است. احساس مسئولیتی که حلّال این تناقض است، احساس مسئولیتی عینی و واقعی است که فقط الگویی آرمانی میتواند آن را ایجاد کند که خود برتر از انسان باشد؛ احساسی عینی که انسان از رهگذر آن خود را در برابر پروردگاری توانا، شنوا و بینا حس میکند که همه دادگریها و ستمپیشگیهای انسان را محاسبه میکند و جزایش را میدهد.
بنابراین، این احساس مسئولیت عینی که تغییردهنده کیفی مسیر انسان است، تنها راهحل حقیقیِ تضاد و جدلی است که طبیعت و ترکیب انسان در خود دارد.
📚 سنتهای تاریخی در قرآن کریم، ص١٧٣
🆔 @shahidsadr
🔎بررسی مهمترین موضوعات راهبردی مرتبط با #فضای_سایبر
📺 با حضور مدرس دانشگاهتهران و پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضایسایبر، مهندس محمدعلی #شکوهیان_راد
🕒 انتشار: شنبهها، در سایت و کانالهای تحلیلTv
➕ به کانال #تحلیلTv بپیوندید👇
🆔 @Tahlil_Tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ استاد #مهدی_طائب، تاریخپژوه و استاد درسخارج حوزه:
📺 آقای روحانی به راحتی #دروغ میگوید و به همین دلیل، در صورت استیضاح، بیثمر بودن ۸ سال ریاست اجرایی کشور و مذاکرات را به استیضاحکنندگان ربط خواهد داد.
📺 با استیضاح #رئیس_جمهور، معاون ایشان، آقای جهانگیری، [که عملا تفاوتی با ایشان ندارد] زمام امور را به دست خواهد گرفت.
📺 استیضاح آقای #روحانی، گذشته از عدم رفع مشکلات، پیام وجود بحران در ایران را به جهان صادر خواهد کرد.
➕ به کانال #تحلیلTv بپیوندید👇
🆔 @Tahlil_Tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 دنیا لهو است به چه معناست و چرا قرآن به انسان در این باره هشدار میدهد؟
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
📝تأملی در دو نحوه مواجهه با مفاهیم غربی با تأکید بر مفهوم نظام سرمایه داری
به طور عمده برای مواجهه با پدیده ها و مفاهیم غربی یک رویکرد به دنبال تهذیب آن پدیده یا مفهوم است و در نهایت با قواعد فقهی به دنبال تصرف در آن حقایق است و یک رویکرد به دنبال آن است تا با تامل بر ابعاد هستی شناسانه آن امر، ذات و جوهره آن مفهوم یا امر برآمده از تمدن غربی را نمایان کند و سپس در مواجهه ای انتقادی و مبتنی بر بنیان های هستی شناسی حکمت اسلامی به تآسیس و تکوین صورت جدیدی که با جهان اجتماعی اسلامی و خودی هماهنگ باشد بپردازد. رویکرد اول(تهذیب) هر چند در مقام عمل و رفع حیرت از وضعیت فعلی مفید و بلکه ضروری است لکن اگر چنانچه بخواهد بار رویکرد دوم را به دوش بکشد منجر به ساده سازی بسیاری از مسائل خواهد شد و اتفاقا به دلیل عدم درک درست از غرب و محصولات آن آورده ای جز اسارت و سخت تر و تنگ تر شدن خروج از مصائب تمدن مدرن را ندارد. در اینجا به صورت گذرا و مختصر مفهوم نظام سرمایه داری را مورد تأمل قرار می دهیم.
نظام سرمایهداری نظامی است که در آن، حاکمیت با سرمایه است. اما منظور از حاکمیت چیست؟ حاکمیت یعنی اینکه در تمام تئوریهای اقتصادی محور اصلی، سرمایه است و نه انسان. اگر از انسان نیز صحبت می شود بالعرض است. در واقع انسان هم به صورت «سرمایهی انسانی» تعین دارد؛ پس انسان هم در واقع مثل آچار و پیچ و مهره یک سرمایه است. به بیانی دیگر انسانها موجودیت شان به حیث تقییدیه سرمایه است. و در این مسئله تفاوتی میان کارگری ساده با تکنسین متخصص نیست. زیرا همه به مثابه ابزار هستند. حال اگر انسان ابزار است بنابراین میتوان او را تولید کرد کما اینکه مدرسه و آنچه ما آموزش و پرورش می خوانیم و معادل(education) است برای این منظور تاسیس می شود و بعد این انسان به مثابه ابزار مانند هر ابزار دیگری مستهلک شده و اسقاط و جایگزین می شود. مفهوم سرمایهی انسانی نیز در بستر این بنیان شکل می گیرد. لذا در جامعه ای سرمایه داری ممکن و محقق است که حاکمیت و مبنابودن سرمایه در تمامی تنظیمات امور انسانی تحقق یابد. بنابراین می توان گفت نظام سرمایهداری یعنی نظامی که حاکمیت و بقای این نظام با سرمایه است و به تعبیری دیگر «سرمایه» فصل مقوم آن است.
حال اگر در مواجهه با سرمایه داری آن را به روابط عقلایی میان بایع و مشتری و لوازم آن فروبکاهیم و اختلاف را صرفا در برخی ارزش های حاکم جستجو کنیم، تصور می کنیم می توانیم با چند اصل و اماره چالش های برآمده از الگوی نطام سرمایه داری را حل و فصل کنیم. یکی از مثال های این مسئله در داستان بانک نمودار است. هر چند احکام فقهی در شرایط فعلی برای تهذیب نظام بانکی از حیث «اکل میته» مناسب است اما نباید فراموش کنیم نزاع اصلی انقلاب اسلامی صرفا بحث سود بانکی یا مسئله دیرکرد نیست و مسئله را در «فلسفه پول» tشیوه خلق پول و در سطحی کلان تر در بنیان های هستی شناسانه نظام سرمایه داری جستجو می کنیم. در نهایت باید به این موضوع توجه کرد که این تفاوت دو رویکرد به مسائل می تواند دو فهم مختلف از وضعیت اکنون جامعه ایرانی را به همراه داشته باشد و دو روند متمایز را به همراه می آورد. ✍️محمد وحید سهیلی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
🔻مدرسه حکمرانی شهید بهشتی برگزار می کند
درس خارج حکمت و فقاهت حکمرانی
مدرس: حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه
تاریخ شروع: یک شنبه ۲۹ فروردین
🔸یک شنبه تا چهارشنبه هر هفته
ساعت: ۱۲ تا ۱۳
لینک ورود:
https://www.skyroom.online/ch/da-a/hclass
🆔 @khosropanah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 خسروپناه: اگر سکوت کنیم خیانت به اسلام است
➖ عملکرد غلط مسئولان را به اسلام نسبت ندهیم
➖ عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که رهبری ابلاغ کردند و شکلگیری ساختارهای متناسب با این سیاستها، امکان مقابله و حذف اختاپوسهای اقتصادی را فراهم میکند.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🆔 @khosropanah_ir
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست پنجم:
♦️نظریه ارزش کار و اثر آن بر نظام حقوق و دستمزد در جمهوری اسلامی ایران♦️
ارائه دهنده:
✅ دکتر سید مهدی زریباف
(رییس مرکز مطالعات مبانی و مدلهای اقتصادی)
زمان:
🗓 پنجشنبه ٢ اردیبهشت ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۵ الی ١٧
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
💠 شهید صدر پیشگام بزرگترین دانشمندان غربی
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای اندیشۀ صدر برگزار شد
🔻 دکتر مهدی گلشنی، استادممتاز دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد:
🔹 توجه به انقلاب اسلامی ایران
نبوغ، شهامت، رفتار اخلاقی، جامعنگری و آگاهی به مقتضیات زمان از برجستهترین ویژگیهای شهید صدر است.
مردم عراق به دعوت شهید صدر برای راهپیمایی در عصر ٢٢ بهمن ۵٧ به خیابان آمدند. شهید صدر فرمود «در امام خمینی ذوب شوید، همانطور که امام خمینی در اسلام ذوب شدند». الاسلام یقود الحیات شهید صدر در حمایت از انقلاب اسلامی است که مسائل اقتصاد و حکومت و… را از دیدگاه اسلام بررسی کرده و این توجه ایشان به انقلاب اسلامی در ایران را نشان میدهد.
🔹 جمع علم و اخلاق
جمع علم و اخلاق در افراد، بسیار کم است؛ بهویژه در قرن حاضر و خصوصاً در دههای اخیر. بسیاری از علمای دانشهای مختلف، بهدلیل حاکمیت سکولاریسم، علم همراه با اخلاق ندارند و افرادی متکبر هستند و گمان میکنند همهچیز را میدانند؛ اما مرحوم شهید صدر همانطور که در قله علمی بود در اخلاق هم در درجات بالایی بود.
🔹عالم به مقتضیات زمان
متأسفانه افرادی که نیاز کشور را بدانند و بنا بر آن تلاش علمی خود را انجام دهند، بسیار کماند. شهید صدر در جواب شبهات غرب، کتابهای متعددی نوشت که یکی از آنها فلسفتنا بود؛ شهید صدر این کتاب را در ٢۴ سالگی نوشت. مرحوم مطهری، علامه طباطبایی و شهید محمدباقر صدر حواس خود را جمع کردند که هم به شبهات مارکسیستها و هم پوزیتیوستها پاسخ دهند؛ اوضاع را تغییر دادند و زمینه را برای تغییر وضعیت آماده کردند. در دوره ایشان مارکسیست بازار داغی داشت و ایشان این مکتب را به چالش کشید.
🔹 مقابلۀ شدید شهید صدر با نظریه شانس
کوانتوم میگفت زمانی که به اتم برسید دیگر «شانس» حاکم است؛ بهدلیل اهمیت مسئله علیت شهید مطهری در کتب خود و شهید صدر در فلسفتنا به آن پرداختند و گفتند که اگر شما علت را نیافتید، دلیل نبود علت نیست و نمیتوانید بهسراغ شانس بروید. علامه صدر علیت را اصل میدانست و از آن بهشدت دفاع کرد؛ اما اعتقاد داشت بهوسیله دیگری باید آن را اثبات کرد. این اندیشمند جهان اسلام اصل استقرا را اصلاح کرد و آن را برای اثبات اصل علیت بهکار گرفت.
🔹 تجهیز به زبان علم روز
شهید محمدباقر صدر احتمالات و آمار را که بخش مهمی از ریاضیات است، فراگرفت؛ این فراگیری سبب ورود ایشان به زبان علم روز شد؛ شهید صدر با چنین علمی میگوید «وقتی که ما چند مورد را انجام دادیم و نتیجه مشابه بهدست آوردیم، در ذهن ما اثر میگذارد که ممکن است درست باشد؛ بیشتر آزمایش میکنیم و درجه اطمینان ما بیشتر میشود؛ و به یقین نزدیکتر میشویم». البته در این مسیر دانشمندان دیگری هم حرکت کردهاند.
🔹 جلوتر از زمان خود
شهید صدر زمانی به این مسأله اشاره کرد که حتی در غرب کسی چنین توجهی به این مسأله نکرده بود؛ به تازگی دانشمندان غربی روی استقرا و اینکه از روی چند آزمایش میتوانیم نتیجه قطعی بگیریم کار خود را شروع کردهاند. شهید صدر چهل پنجاه سال از زمان خود جلوتر بود.
قرن نوزدهم همه فکر میکردند که به آخر علم رسیدهاند، اما در قرن بیستم با رسیدن به معلومات جدیدی در اتم و مانند آن، نتیجه گرفتند هیچوقت به انتهای علم نمیرسند. سر نخ ایده استقرا و اینکه به یقین نمیرسیم و تنها به آن نزدیک میشویم، از جهان اسلام و با مرحوم شهید صدر آغاز شد.
🔹 لزوم پرداخت به نظرات شهید صدر
تمام علمای بزرگ ترجیح میدادند که روی کارهایشان نقد و بررسی صورت گیرد؛ خواجه نصیر کارهای ابن سینا را ادامه داد و کارها و اندیشههای شهید صدر نیز باید پیگیری شود. بنابراین کسانی هم باید راه شهید صدر را ادامه دهند. درباره علیت و استقرا که شهید صدر باب آن را گشوده است، باید کار بیشتری انجام شود؛ شهید صدر این کتاب را در سن ٢۴ سالگی نوشته است؛ لازم است تحقیقات ایشان ادامه پیدا کند.
🔗 گزارش کامل این نشست را اینجا بخوانید
🆔 @shahidsadr
🔸 نقشه هوایی اقتصاد اسلامی (۱)
✍️ دکتر سید مهدی زریباف
🔹در مباحث اقتصاد اسلامی، علاوهبراینکه کاملاً باید مسلط بر ادبیات غرب باشیم و همچنین باید مسلط بر ادبیات خودمان باشیم، چند مؤلفه دیگر را نیز لازم داریم. چرا که تحقیق در حوزه اقتصاد اسلامی خیلی مشکلتر از اقتصاد متعارف در غرب است.
🔹 سه نوع رویکرد در قبال اقتصاد اسلامی داریم.یک عده بهراحتی میگویند که اقتصاد اسلامی نداریم! عدهای میگویند: داریم ولی کار ما نیست و کارشناسها باید بیایند توضیح بدهند و ما فتوا بدهیم. این امر یک نظام دو قطبی معرفتی را به وجود میآورد که هر شخصی پاسخ به این سؤال را به فردی دیگر معطوف میکند. به عبارت دیگر در این قِسم فردی غذا را نیمپز میکند و تقریباً آماده میسازد و فردی دیگر حکم را صادر میکند! لذا کار درست از کار در نمیآید...
🔹بنابراین ما یکسری بایدها و نبایدها به عنوان مثال نسبت به وضعیت بودجه داریم ولی اینها تا زمانیکه به یک معماری و مدلسازی تبدیل نشود، هیچ مسئلهای حل نخواهد شد. این کار را چه کسی باید انجام دهد؟ متفکر اقتصاد اسلامی. چون این کارها انجام نگرفته است، این توهمات به وجود آمده است....
🔹بنابراین قاعده تغییر این است که متفکر یک مبنایی را در دستگاه تحلیل خودش پیدا کند. آن مبنا چیست؟ این است که اصالت با پول نیست. اصالت با بازار هم نیست. لذا بازار پول در ذهن متفکر اقتصاد اسلامی یک مفهوم لغزانی است و موضوعیت ندارد در حالی که در دستگاه غربی موضوعیت داشت و اصل بود...
برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید
📌http://zaribaf.qasd.ir/articles/568#start
🆔 @Qasdway
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ریال و ارزش پول ملی امری مقدس نیست، بلکه ابزاری است برای حرکت و پیشرفت و تامین منافع ملی
🔹 گاهی اوقات لازم میشود که دولتها تعمدا ارز را ارزان کنند و گاهی اوقات لازم میشود که تعمدا ارز را گران کنند و گاهی لازم می شود که تثبیت کنند.
✅ ریال پر قدرت همیشه خوب است، یک تصرف سنتی از اقتصاد است. آن هم برگرفته از فضای پولی مبتنی بر طلا است. به عنوان نمونه چین با ارزان کردن یوان خودش به صورت دستوری، حاکم تجارت دنیا شده است.
🔰در حالی که ما در حکمرانی کشور ارز را مدیریت نمی کنیم و ما معمولا نسبت به ارز منفعل هستیم!
✅ گاهی اوقات لازم میشود سیاستگذار با توجه به شرایط قیمت ارز را سه برابر یا یک سوم کند.چون نرخ ارز دستوری تعیین میشود. برخلاف آن چیزی که معمولا در کتاب درسی به دانشجویان ما گفته میشود!
🆔 @Qasdway
#دروس
🔶 متن مباحث خارج فقه السیاسه استاد #علی_اکبر_رشاد:
🔰 استعمالات کلمه #ولایت در سطوح مختلف
♨️ #فقه_الولایه / جلسه پنجم
🔻 ولایت سیاسی میتواند در سطوح مختلف به کار رود؛ زیرا گاهی مراد از «ولایّت»، حکومت و دولت است؛ «حکومت» و «دولت» به معنای گسترده که ولیّفقیه، رکن رکین آن است. ما در مبحث فقه الولایه، راجع به این معنا[ی کلمه ولایت] بحث نمیکنیم.
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 rashad.ir/?p=4424
🆔 @Rashad_ir