عوامل اضطراب در نوزادان
📌 دو عامل در پریشانی و ترس فرزندان اثرگذار است:
🧠 عامل اول، «رشد ظرفیت حافظه» است. در نیمۀ دوم سال اول زندگی، نوباوگان در به یادآوردن رویدادهای گذشته و مقایسه گذشته با حال تواناتر میشوند. این تغییر رشدی، باعث میشود کودک شیرخوار رویدادهای غیرمعمول مانند عدم حضور والدین را کشف و بعضی وقتها از آنها پریشان شود. همچنین صورتک ترسناک که به چهرۀ نوباوهی چهارماهه لبخند میآورد، غالباً نوباوهی هشت ماهه را بیمناک و پریشان میکند؛ اما به تدریج با بیشتر شدن سن، کودک میتواند بازگشت والدین غایب را پیشبینی و به همین دلیل از اضطرابش نیز کاسته میشود.
💪🏻 عامل دوم، عدم رشد «خوداتکایی» در کودک است. کودکان یکساله هنوز تا حدود زیادی متکی به مراقبت بزرگسالان هستند؛ ولی کودکان ۲ یا ۳ ساله میتوانند به سراغ ظرف غذا یا قفسۀ اسباببازی بروند. همچنین کودکان 3 ساله میتوانند خواستهها و احساسات خود را از راه گفتار، بیان کنند؛ بنابراین اتکای آنها به والدین کمتر میشود و عدم حضور والدین باعث پریشانی آنان نمیگردد.
📚برگرفته از کتاب زمینه روانشناسی هیلگارد
حیوان پروری
😱ترس از فرزندآوری پدیدهای است که در بین خانوادهها رسوخ کرده و مسئله نگهداری از حیوانات، معضلی است که افراد را درگیر کرده، تا جایی که افراد در جامعه به جای آنکه با هم ارتباط بیشتری داشته باشند، از هم دور شده و تنهاتر شدهاند اما برای گریز از این تنهایی به جای فرزند، سراغ حیوان پروری رفتهاند و جای خالی فرزند را با حیواناتی مثل سگ، گربه و... پر کردهاند که این یک تقلید کورکورانه از سبک زندگی غربی است.
👫درحقیقت زوجین به بهانه مشکلات اقتصادی، کار در بیرون از خانه را به پرورش و تربیت فرزند ترجیح میدهند و لذت برادر یا خواهر داشتن را از فرزندانشان میگیرند و آسیب های تکفرزندی همچون: پایین بودن امید به زندگی، پُرتوقع بودن فرزند، امر و نهی به والدین، لج بازی، پرخاشگری، جاه طلبی، انزوا طلبی، نداشتن روحیه تلاش و قدرت حل مشکلات و … را به آنها هدیه میدهند تا به آن ها زندگی مدرن و مصرفگرایی را آموزش دهند.
امروزه فرزندخواندگی سگها و گربهها و در مواردی دیگر میمون و جانوران خزنده، مسئلهای است که از نگهداری و سرپرستی مهربانانه گذشته و تبدیل به یک سرگرمی شده است و به شدت درحال رواج پیداکردن است.
🔶 تفاوت کودکان با یکدیگر
❇️ هر انسانی از لحاظ محیط زندگی، خانواده، تغذیه، ژن و ویژگیهای موروثی و ... با دیگران متفاوت است؛ فلذا بدیهی است که طرز فکر، تربیت و فرایند رشد او نیز با سایرین متفاوت باشد.
💯 همانطوری که هیچ بند انگشتی با دیگری یکی نیست، هیچ دو انسانی هم با یکدیگر یکی نیستند؛ حتّی اگر دوقلو یا سهقلو باشند.
🙏 بنابراین نهتنها فرزندان خود را با فرزندان دیگران، بلکه آنها را با دیگر فرزندان خود نیز مقایسه نکنید؛ چراکه شرایط زندگی و خلقت هرکسی با دیگری متفاوت است.
#تربیت_فرزند
⭕️ #نکته_نگاشت | خلأ عاطفی در کودکان
✍️ کودکی که از محبّت محروم است، در آینده در تله "محرومیّت عاطفی" گرفتار میشود و با آشفتگی به دنبال عشق میگردد.
‼️ در حقّ فرزندانمان کوتاهی نکنیم
💢 #نکته_نگاشت | مایه تأسّف
❇️ از لحاظ هنر مایه تأسـف است که به آسانی بتوان به زنان دست یافت و خیلی بهتر است که وصال زن دشوار باشد، بدون آنکه غیرممکن گردد.
✳️ بدیهی است وقتی اجازه دادیم هر کاری آزاد باشد، آزار جنسی، مزاحمتها و تجاوز به عنف هم افزایش پیدا میکند، جامعهای که علیه شرم و حیا اعلام جنگ کرده، دشمن زنان است.
👤 برتراند راسل