g-181.mp3
2.2M
❇️ مجموعه پادپخش های ماه مبارک رمضان( ۱۰)
💠 تمرکز فکر و توجه در عبادات
🎙حاج آقای علیپور
⏳۶ دقیقه
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ آثار روزه داری (۳)
✍ استاد وزیری فرد
💠يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (بقره 183)
🔶گاهی ما به خاطر روزههایی که میگیریم از خدا طلبکار میشویم، درحالی که اثر روزه برای خودمان است. روزه موجب تقوی میشود و این تقوی به درد خودمان میخورد.
🔶 ما به خدا بدهکار هستیم، زیرا اوست که به ما قوت و ایمان داده و به عنایت اوست که ما حیات داریم و میتوانیم با اراده خویش کفّ نفس کنیم. ما هرگز نخواهیم توانست همه این جهتهای بدهکاری به خدا را برشماریم.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ بر ساحل سحر
💠سحر دَهم؛ «مراتب و آثار روزهداری»
✍حجتالاسلاموالمسلمین استاد وطنخواه
یکم؛ 👈 01:54
اولین مرتبه روزه، نخوردن و نیاشامیدن (ترک مبطلات فقهی روزه) است. اما مرتبه والاتر از آن، ترک گناهان اعضای بدن است. مراقبت از دست، پا، گوش، چشم و دیگر اعضا برای جلوگیری از اینکه هر یک از آنها گناهان مختص به خود را مرتکب نشوند.
دوم؛ 👈 02:26
روزه قلب که از دو مرتبه قبل بالاتر است برای آن دسته از افرادی است که طالب دست یافتن به مدارج عالیتری از روزهداری هستند. روزه (صیام) که به معنای اِمساک (دوریگزینی) است، یعنی پرهیز اعضا و جوارح از گناهکاری و نیز روزه قلب، یعنی پرهیز از گناهاندیشی!
سوم؛ 👈 04:05
برای صیام قلبی (مرتبه سوم روزهداری)، باید ابتدا مراقب دو بندرگاه بزرگ وارداتی چشم و گوش بود و نیز از گناهکاری با اعضا و جوارح پرهیز کرد (مرتبه دوم روزهداری).
چهارم؛ 👈 05:35
طبق فرموده حضرت حق، روزه برای اوست و خود پاداش آن را عطا میفرماید. البته در خوانشی دیگر، خداوند خود پاداش روزه است. این که در پاداش به پرهیزکاری اعضا و جوارح و نیز مراقبت از قلب، محبت و معرفت الهی در آن پُر میشود، در حقیقت پاداش الهی عطا شده است.
پنجم؛ 👈 06:32
جریان یافتن همه خوبیها در دل و رخت بر بستن همه بدیها از آن، همه از نتایج حاکم شدن محبت و معرفت پروردگار در قلب است.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ شرح دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان
✍آیت الله مجتهدی تهرانی
💠 اللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَیَّ فِیهِ الْإِحْسَانَ؛
درخواست لذت احسان از خداوند
🔶خدایا کاری کن که خوبی ها را دوست داشته باشم و از بدی ها بدم بیاید و عبادت و انجام هر کار خوبی نزد من محبوب باشد. این دعای خیلی خوبی است که انسان طوری باشد از کار خوب لذت برد. اگر خواستی کار خوبی انجام بدهی مخفیانه انجام بده و قصد قربت کن؛ اگر باخبری که همسایه ات تنگدست است خیرات و صدقات خود را به شخص ناشناسی؛ مثلاً به یک بار بری بده؛ بگو این قالی را برو بده در خانه فلانی؛ تا خدای نخواسته همسایه ات خجل نشود. طوری زندگی کنید که آبروی کسی را نریزید. در احسان، اهل ریاکاری نباشید . که اگر این گونه بودید در قیامت برای شما اجر و پاداش نیست.
اجناس خوب و اعلاء صدقه بدهید
جنس خوب هم صدقه بدهید؛ اگر متمکن هستی جنس اعلاء را برای صدقه و خیرات کنار بگذار.
شخص متمکنی می گفت برای زکات فطریه جو می شود داد؟ به او گفتم: مگر خودت نان جو می خوری؛ تو که وضعت خوبه برنج اعلای آستانه اشرفیه بده؟ چرا جو می دهی؟! تازه وقتی هم به درب منزل مستحق بردی نگو این فطریه هست؛ تو چکار داری بگویی این برنجی که آورده ام؛ فطریه است ! بگو به منزلتان می آمدم خواستم دست خالی نیایم؛ بگو عیدی است و ... کاری نکن که فامیل فقیرت؛ همسایه تنگدستت خجالت بکشد.
🔶بهترین خوبی ها این است که آدمی به فامیل فقید کمک کند، بعضی ها به فامیل کمک نمی کنند حتی مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (ره) احتیاط می کردند و می گفتند: اگر در شهر تان مستحق وجود دارد ؛ اشکال دارد که فطریه را به شهر های دیگر بفرستید. پس اگر شما اهل تهران باشید و پول فطریه را فرستادی اصفهان اگر این پول در بین راه تلف شد، شما ضامن هستی و باید یک مرتبه دیگر این پول را بدهی.
پس دعا دعای خیلی خوبی هست؛ از خدا بخواهیم که احسان را در نزد ما محبوب کند.
حدیث
🔶در حدیث وارد شده است «خَیرُکُم مَن اَطعَم الطَعام» بهترین شماها کسانی هستند که اطعام طعام می کنند؛ غذا درست می کند و به دیگران اطعام می دهد.
🔶درقدیم رسم بود کسی که مرده ای داشت در شب های جمعه همان غذایی که میت ایشان دوست داشت می پختند و خیرات می کردند؛ مثلا اگر پدر مرحوم کسی، قیمه پلو دوست داشت، شب جمعه آن را تهیه می کردند و خیرات می کردند و ...
🔶در روایت آمده است که ارواح مردگان مومنین در شب های جمعه بر بالای پشت بام منازل اقارب و خویشان سر می زنند و می گویند: آن لقمه هایی که جلوی سگان می اندازید به نیت ما خیرات کنید! ما محتاج هستیم، التماس می کنند!
🔶والدین بعد از مرگ نیز باید از ما راضی باشند
بیاد دارم، زمانی که بچه سال بودم و در مغازه پدرم کار می کردم، بعضی ها سوار بر گاری؛ سیب قندی آورده بودند و داد می زدند؛ «خیرات مرده ها». شما هم برای اموات خیرات داشته باشید. اما متاسفانه الان کسی به فکر مردگان نیست! آن وقت می گویند: آقا کار من پیچیده است و گره در زندگی دارم؛ باید چکار کنم!؟ وقتی پدرت از تو راضی نیست، همین می شود. اگر هم بگویی پدرم تا زنده بود از من راضی بود آن مربوط به زمان حیات آن خدا بیامرز است، نه حالا که او را فراموش کرده ایی! الان که دست او از دنیا کوتاه شده و تو برای او کار خیری نمی کنی از تو ناراضی است.
حدیث:🔶
در روایت آمده است: بعضی از افراد هستند که در زمان حیات، والدین آنها از ایشان راضی بودند و بعد از مرگ از فرزندان خود؛ ناراضی هستند.
🔶شخصی در خواب دید که ارواح مومنین به سرعت به سوی بهشت در حرکت هستند و در بین ایشان شخصی بود که لنگ لنگان به سوی بهشت قدم برمی داشت؛ از او سئوال کرد: علت این که شما به آهستگی در حال حرکت به سوی بهشت هستید، چیست؟
مرد جواب داد: آن ارواح مومنینی که به سرعت حرکت می کنند بخاطر این است که اولاد آنها نسبت به اموات خود، اهل خیرات بوده اند، اما فرزند من برای پدرش کار خیری انجام نمی دهد و سیر و حرکت من به سوی بهشت آهسته و کند می باشد.
مرد گفت: آدرس منزل فرزند شما کجاست تا به او اطلاع بدهم.
روح آن مومن گفت : پسرم رخت شویی دارد و در فلان منطقه ساکن است.
این شخص از خواب بیدار می شود و فرزند آن مرحوم را پیدا می کند و شرح واقعه می کند و می گوید: فلانی پدرت از تو ناراضی است و در عالم خواب از تو گله کرد و از تو می خواست که برای او خیراتی داشته باشی.
پسر آن مرحوم که وضع مالی مناسبی نداشت و کمی عصبانی بود دست در زیر آب دریا کرد و مشتی آب بیرون ریخت و گفت: این مشت آب هم خیرات پدرم.
فردا شب در خواب دید که پدر این شخص با تندی حرکت می کند و تعجب کرد! پرسید داستان از چه قرار است؟
⚠️ادامه
👇👇👇👇
ادامه⚠️
👇👇👇
جواب داد: آن زمانی که پسرم با عصبانیت آن مشت آب را از دریا بیرون ریخت، در کنار ساحل دریا ماهی ریز و کوچکی در حال مردن بود و به خشکی افتاده بود؛ وقتی پسرم آن مشت آب را به بیرون دریا ریخت و گفت: این هم خیرات پدرم، آن مشت آب بر روی آن ماهی ریخت و او هم جانی گرفت و به داخل دریا پرید، و زنده ماند به برکت همان یک عمل این گونه شد.
یک کار خوب سبب نجات یک نفر می شود، لذا در حدیث آمده است: « خَیرُکُم مَن اَطعَم الطعامَ و اَفشاء السلام وَصَلَّی وَ الناسُ نیام » [5] بهترین شما کسی هست که اطعام کند و بلند سلام کند و اهل نمازشب باشد در زمانی که مردم در خواب هسنتد.
🔶البته انسان باید خودش را از همه بدتر بداند و موقع نماز شب به یاد این حدیث نباشد که بله من از همه بهتر هستم؛ و دچار عُجب بشود.
🔶پرهیز از عجب
امام سجاد علیه السلام در حدیث ابوحمزه ثمالی به ما یاد داده اند و فرموده اند: « خدایا آیا در بین بندگانت از من بدتر وجود دارد «فَمن یَکونُ اسوءَ حالٍ منی » با اینکه ایشان معصوم است، ولی اینگونه خودش را کوچک می بیند، بخاطر همین هیچ وقت نگویید که من خوب هستم. ولو حدیث می گوید شما خوب هستید و اهل اطعام طعام و خیرات و نماز شب هستید. همیشه بین خوف و رجاء باشید.
💠وَ کَرِّهْ إِلَیَّ فِیهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ
🔶خدایا من را طوری قرار بده که از فسق و معصیت بیزار بشوم و از گناه کردن بدم بیاید، اگر گناه در نظر شما به شکل نجاست تمثل پیدا بکند، هرگز گناه نمی کنی
🔶راز عصمت معصوم:
اگر معصوم اهل گناه نیست به خاطر این است که ایشان باطن و حقیقت گناه را می بینند و در منظر ایشان گناه زشت جلوه می کند.
💠وَ حَرِّمْ عَلَیَّ فِیهِ السَّخَطَ وَ النِّیرَانَ؛
🔶 خدایا غضب و آتش خودت را بر من حرام کن.
🔶خاطره:
در نجف اشرف شخصی با آیت الله سیبویه شوخی می کرد و می گفت: شما جلوی در بهشت، من را هل بدهید تا داخل بهشت شوم؛ من توان جهنم رفتن را ندارم؛ «خدایا ما حال جهنم رفتن نداریم، جهنم خیلی مشکل است؛ انشا الله هر کسی با ولای امیر المومنین علی علیه السلام از دنیا برود جهنم نمی رود.»
🔶شفاعت اهل بیت (ع)
امام صادق علیه السلام فرموده اند: شما ایمانتان را با خودتان بیاورید، ما از شما دستگیری و شفاعت می کنیم؛ آیاتی که در قرآن درباره شفاعت آمده است مربوط به کسانی است که با ایمان از دنیا می روند، آیات دو نوع هستند؛ بعض آیات گفته اند: « وَ لا یُقْبَلُ مِنْها شَفاعَةٌ » و بعض آیات این گونه است که «مَنْ ذَا الَّذی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ » یعنی شفاعت نیست، پس جمع بین این دو دسته از آیات به این است که شفاعت نیست برای مردودین و شفاعت هست برای تجدیدی ها.
قبولی ها هم شفاعت دارند منتها برای افزایش درجه؛ اما نوع ما از گروه دوم هستیم؛ یعنی جزو تجدیدی ها هستیم و ان شاء الله با ولای اهل بیت ما را شفاعت می کنند و تجدیدی ما را درست می کنند. و فقط اولیای الهی از گروه قبولی ها می باشند ولی خدا نکند که ما جزو مردودین باشیم.
🔶سرانجام وابستگی به دنیا
استاد ما آقای برهان می گفت: شخصی در حالت احتضار بود؛ هر چه شهادتین را به او تلقین می کردیم او شهادتین را نمی گفت! اتفاقا نفس او برگشت و حال او جا آمد و از او پرسیدیم: فلانی چرا شهادتین را نمی گفتی ؟
ایشان گفت : مدتی است یک آینه قدی خریده بودم و به آن علاقه داشتم؛ تا می خواستم شهادتین را بگویم، شیطان را می دیدم که به من می گوید: اگر شهادتین را بگویی، آیینه را می شکنم! و بعد از این واقعه ایشان آئینه را برد و فروخت.
این ها همه از عوارض محبت به دنیاست، ممکن است بخاطر یک آئینه انسان ایمانش را از دست بدهد!
💠بِعَوْنِکَ (کمک)
🔶خدایا همه این دعاها را از تو خواستم ولی تا خودت کمک نکنی من نمی توانم به این امور متخلق بشوم و بدون یاری تو این مسائل محقق نمی شوند.
شما باید یک قدم بردارید تا خدا هم شما را کمک کند. در روایت آمده است: اگر شما یک قدم بسوی او بر داری خداوند هروله کنان بسوی تو می دود؛ لذا نا امید هم نباش. ولی باید یک قدم بسوی او برداری تا امدادهای الهی را ببینی
💠یَا غِیَاثَ الْمُسْتَغِیثِین
🔶یعنی ای خدایی که هر کسی که به تو بگوید الهی پناهم بده تو پناهش می دهی
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ رمضان، بهار قرآن
💠 نکات کلیدی جزء یازدهم قرآن کریم
✅ #کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻 #معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ ماه خدا ، ماه سلامت
💠فواید روزه داری از معتبرترین سایتهای علمی جهان (۱۱)
🔶روزه ی رمضان موجب جلوگیری از التهابات و سرطان میشود(مقاله)
🔶Intermittent fasting during Ramadan attenuates proinflammator cytokines and immune cells in healthy subjects
🔶ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23244540
🔶سایت ncbi یا مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در جهت بهره گیری از فیوضات ماه مبارک رمضان (۱۱)
🔶از بزرگترین اهداف روزه ماه رمضان ،یا شاید بشود به یک معناگفت تمام الهدف،تقواست (لعلهم یتقون )
🔶لذا همه ی برادران و خواهران عزیز را به رعایت و حفظ تقوای الهی توصیه و دعوت میکنم. ماه رمضان را که ماه رسیدن به تقوا و ماهی است که روزهی آن وسیله ای است برای اینکه انسان به وادی تقوا قدم بگذارد، قدر بدانیم و هر چه ممکن است خودمان را به مرحله ای از دیانت که نامش تقواست، نزدیک کنیم.
📚کتاب"آداب روزه داری،احوال روزه داران" رهبر معظم انقلاب صفحه (۷۵)
✅ #کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
maghale-11.pdf
134.8K
❇️#مقالات_تخصصی_رمضان
💠 مقاله یازدهم: طهارت، شرط بهرهمندی از ضیافت
🔶لباسهای تمیزت رو برای مهمونی خدا بپوش!
نه فقط این لباسای تمیز و نو ...
نه!
🔶 لباسای تمیز دیگهای هم لازم هست!
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ «بر ساحل سحر»
💠سحر یازدهم؛ «ضرورت توجه به کیفیّت روزهداری»
🎙حجتالاسلاموالمسلمین استاد عیدی
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️#به_وقت_طلوع
1⃣1⃣ یکی از دعاهای سحر
🔶اینکه مهمان حقّی دارد و بر میزبان است که آنچه میخواهد را ادا کند، یک چیز است،
🔶اینکه میزبان خودش واسطه بگذارد تا حقوق میهمان را یادش بیاورد و او را به طلب بیندازد، چیز دیگری است ...
🔶نشان کرامت است،
🔶نشان رحمت است،
🔶نشان دلسوزی و نگرانی و دغدغهی صاحبخانه برای بعد روزهای از مهمانی است،
🔶نکند مهمانش توشهی لازم برنداشته، از این خانه برود ...
🔶این دعای سحر، دعای یادآوری است،
از سوی خدایی که ما را به اندازهی خویش بزرگ میخواهد؛
و.......
💠 وَ قَدْ أَوْجَبْتَ لِكُلِّ ضَيْفٍ قِرًى
و بر هر مهمانی، پذیرایی و تکریم واجب است،
💠 وَ أَنَا ضَيْفُكَ
و من مهمان توأم.
💠 فَاجْعَلْ قِرَايَ اَللَّيْلَةَ اَلْجَنَّةَ
تکریم مرا در این شب، بهشتت قرار ده،
💠 يَا وَهَّابَ اَلْجَنَّةِ،
این بخشندهی بی منت بهشت
💠 يَا وَهَّابَ اَلْمَغْفِرَةِ
ای بخشایندهی بی منت گناهان
💠 وَ لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِكَ
هیچ حول و قوهای در عالم نیست مگر آنکه از توست.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
📛 پاسخ به شبهات 📛
⛔️شبهات ۱۳ بدر
❇️آیا عدد ۱۳ نحس است ؟!!
✅ پاسخ
1⃣ یکی از مسائلی که باعث ضربه زدن به ریشههای اعتقادی و فرهنگی ما میشود اعتقاد به مسائل خرافی است.
مثلاً درباره اعداد، از همه مظلوم تر عدد ۱۳ است.
این خرافه فقط مختص ملت ما هم نیست، ملت های به اصطلاح پیشرفته، اروپاییها و آمریکاییها بیشتر از ما به این عدد حمله کردهاند.
🔶مثلاً سازمان ملل طبقه ۱۳ندارد! در ایتالیا پلاک خانهها را به جای سیزده، ۱۲+۱ مینویسند! مسیحیان هیچ وقت سیزده نفری سر یک میز غذا نمیخورند! مردم سوئد اگر تعطیلات آخر هفته شان به سیزدهم بیفتد میگویند هفته نحسی در راه دارند! در برخي كشورها درون هواپيماها جاي صندلي شماره ۱۳ را خالي مي گذارند! گويا اگر هواپيما خواست سقوط كند فقط صندلی شماره ۱۳ سقوط میكند! يا گاه ديده میشود كه برخي از ورزشكاران از پوشيدن لباس شماره ۱۳خودداری میكنند!
2⃣ اعداد و روزها چه جرم و جنایتی مرتکب شدهاند که آنها را نحس بدانیم!! ❓اصلاً اختیاری دارند؟!
ما نتیجهی بدِ افکار و کارهای اشتباه خود را به گردن روزها و اعداد بیگناه انداختهایم، به جای اینکه مسئولیت کار خود را بپذیریم.
🔶عطسه میکنیم میگوییم صبر آمد!
🔶خطای خود را به گردن گربه و کلاغ و جغد بی گناه میاندازیم!
🔶با سبزه عید گره زدن از نحسی خارج نخواهیم شد، ۱۳ چه گناهی دارد؟!
3⃣ اگر سیزده عدد نحسی بود 👇
🔶 هجرت پیامبر از مکه به مدینه در سال ۱۳ بعثت نبود،
🔶 اگر ۱۳ نحس بود خدا حضرت علی با آن همه عظمت را در خانه خدا روز سیزده رجب به دنیا نمیفرستاد.
4⃣ کلمه نحس در قرآن درباره نزول عذاب بر قوم عاد آمده است. آن روزی که مردم با عمل اشتباه، سرنوشت خود را به تباهی میکشاند، آن روز، روز نحس است.
5⃣ این حرفها که ایام را گناهکار بدانیم و برای آنها نحوست قائل شویم، نه تنها فایدهای به حالمان ندارد، بلکه خدا علیه ما اعلام جرم خواهد کرد و در قیامت از ما سوال خواهد کرد که چرا مخلوق بیگناه مرا مجرم دانستید؟
6⃣ اگر بخواهيم اين مسائل خرافی را ريشهيابي كنيم، میبينيم كه عدد ۱۳ بر میگردد به روز ولادت امير المومنين علي(ع).
یا مقدس بودن نعل اسب در برخي مناطق که ريشه آن بر میگردد به روز عاشورا كه اسبها توسط حرام زادگان يزيد بر پيكر مطهر امام حسين (ع) تاختند.
🔸یااستفاده از اسم امامان معصوم در ضرب المثل هاي منفي و...
مثلا: طرف خودش را زده به كوچه علي چپ!!
یا اسامیای كه در مورد چيزهاي بنجول به كار ميبرند، مثلاً فلان چيز جواده!
به نظر شما آيا اسم ديگري وجود نداشت كه از اسم امامان معصوم در چنين مواردي استفاده میشود؟
📚کتاب ده گفتار شهید مطهری و سخنرانی دکتر غلامی
#سیزده_بدر
#روز_طبیعت
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
📛 پاسخ به شبهات 📛
⛔️شبهه
❌ گره زدن سبزه برای گشایش بخت و یا ارتباط آن با تعجیل در ظهور معتبر است؟
✅ پاسخ
✅ پاسخ اجمالی:
🔶در ایران باستان گره زدن سبزه، نماد ازدواج و بیانگر علقه زوجیت بوده است. نه اینکه آیینی برای گشایش بخت و انتقال گرههای زندگی به طبیعت باشد پس این کار امروزه لغو است
🔶گره زدن سبزه برای ظهور نیز نه فایده دینی متصور نیست بلکه چه بسا از مصادیق بدعت باشد.
✅استفتاء از رهبر انقلاب
🔶پرسش: تکلیف ما دربارهی آداب چمن گره زدن در روز طبیعت چیست؟
🔸 پاسخ: اصل این مسئله مبنایی ندارد و از نظر دینی هم تأیید نشده است و اثر و فایدهای هم برای آن غرضی که افراد چمن را گره میزنند ندارد، علاوه بر این اگر چمن متعلق به فضاهای عمومی باشد گاهی اصلاً این کار جایز نیست که وارد بشوید و اگر زمین کاشته شدهی مردم هست، نباید وارد آن بشوید و اگر صاحب زمین راضی نباشد مرتکب حرام شدهاید. خسارتی هم اگر وارد بشود باید جبران گردد.
📚 سایت حضرت آیت الله خامنهای
✅ پاسخ تفصیلی:
🔶از نگاه بسیاری از مردم، گره زدن سبزه در روز ۱۳ فروردین، یکی از آیینهای باستانی برای بهره گرفتن از طبیعت به جهت گشایش بخت جوانان و ازدواج آنهاست. این عده معتقدند: با گره زدن سبزه ها، گرههای زندگی را به طبیعت منتقل میکنیم.
🔶در ایران باستان، به دلیل اینکه آیین خاصی برای عقد و ازدواج وجود نداشته از گره زدن دو شاخه توسط عروس و داماد استفاده میشد.
🔶در حقیقت به این تعبیر و به فرض صحت آن، گره زدن سبزه، نماد ازدواج و بیانگر علقه زوجیت بوده است. نه اینکه آیینی برای گشایش بخت و انتقال گره های زندگی به طبیعت باشد!
🔶عدهای نیز بر این باورند: از آنجا که در گذشته، دختران همیشه در خانهها ساکن بودند مهمترین آمال و آرزوی هر دختری یافتن همسری خوب و مناسب بوده است و در همین راستا مثلی وجود داشت که: «دختر که رسید به بیست، باید نشست و به حالش گریست» لذا دختران عموما در سنین ۱۶ یا ۱۷ باید به خانه بخت میرفتند که اگر این اتفاق رخ نمیداد، دختران سفره های نذری پهن میکردند، سبزه گره میزدند و از طبیعت و نیروهای غیبی مدد میگرفتند تا نحسی از بختشان برود و شوهری برایشان پیدا شود.
🔶در سال های اخیر نیز عدهای از منتظران ظهور #امام_زمان (عج) نیز، گره زدن سبزه را برای تعجیل در ظهور آن حضرت به کار میبرند و دعای ظهور میکنند.
🔶 اما باید گفت: برای گره زدن سبزه نه تنها فایده دینی متصور نیست بلکه امری بیهوده تلقی میشود. چه اینکه اگر فضای سبز مربوط به اماکن عمومی و یا ملک خصوصی باشد که گاهی حتی از مردم خواسته میشود تا به فضای سبز وارد نشوند؛ این کار اساسا جایز نخواهد بود. به عبارت بهتر اگر گره زدن سبزه موجب خسارت به اموال عمومی یا شخصی و یا بدعت در دین نشود مباح خواهد بود. پر واضح است که پیوند گره زدن سبزه با مسائل دینی، قرابت شدیدی با بدعت در دین خواهد داشت و در حرمت بدعت شکی نیست.
🔶به نظر میرسد حتی اگر از نگاه آیین باستانی که قبلا توضیح داده شد نیز به موضوع بنگریم. گره زدن سبزه، نماد پیوند زناشویی و چیزی مانند عقد زوجیت بوده است و در شرایط امروز که صیغه عقد نکاح وجود دارد این موضوع نیز عبث و منتفی میباشد.
🔶در نهایت شایسته و نیکوست که در روز سیزدهم فروردین نیز، با استمداد از حضرت حق تعالی برای گشایش امور و فرج حضرت صاحب الزمان(عج) دعا کنیم و به جای گره زدن، همراه با فرزندان و خانواده هایمان سبزه و گیاه بکاریم تا نه تنها موجب خسارتی به طبیعت و آسیب به گیاهان نشویم بلکه در شادابی آن سهمی بسزا داشته باشیم.
#سیزده_بدر
#روز_طبیعت
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ سیزده بدر واقعی
⛔️برای کسانی که «سیزده» را سبب نحسی و مقصر بدبختیهای خود میدانند!
🔶سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم،از خانههای تنگ و تاریک افکارخرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.
📚 استاد مطهری،۱۵ گفتار،ص۱۴۸با تلخیص
✅ #کانون_فرهنگی_تبلیغی فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ سیزده فروردین و قتل عام ایرانیان توسط یهودیان
🔶پوریم، جشن ایرانی کشی یهودیان در روز سیزده بدر
🎙استاد علی اکبر رائفیپور
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم، از خانههای تنگ و تاریک افکار خرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم، از ملَکات پست خودمان خارج شویم، از اعمال زشت خودمان که مانند تار عنکبوت دور ما تنیده است خارج شویم.
📚 یادداشتهای استاد مطهری، ج۶، ص۱۳۱
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
g-169.mp3
2.53M
❇️ مجموعه پادپخش های ماه مبارک رمضان( ۱۱)
💠خطرناکترین رذایل (۱)
⏳۷ دقیقه
🎙حاج آقای علیپور
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ شرح دعای شب اول ماه مبارک رمضان(۳)
✍ استاد رجالی
💠«اَللّهُمَّ اِنَّ هذَا الشَّهْرَ الْمُبارَکَ الَّذى اُنْزِلَ فیهِ الْقُرآنُ وَجُعِلَ هُدیً لِلنّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَالْهُدى وَالْفُرْقانِ قَدْ حَضَرَ فَسَلِّمْنا فیهِ وَسَلِّمْهُ لَنا وَتَسَلَّمْهُ مِنّا فی یُسْرٍ مِنْکَ وَعافِیَةٍ یا مَنْ اَخَذَ الْقَلیلَ وَشَکَرَ الْکَثیرَ اِقْبَلْ مِنِّى الْیَسیرَ»
🔶«فَسَلِّمْنا فیهِ وَسَلِّمْهُ لَنا»،
🔻از خدا میخواهیم که خدایا این ماه را تسلیم ما کند، تسلیم ما کند یعنی چه؟ یعنی اگر روزه برایم ضرر ندارد و شرعاً مجاز هستم، موفق بشوم تا روزه بگیرم، اگر سالم هستم تنبلی نکرده و بتوانم نماز شب بخوانم، مراقبه و محاسبه و تدبر در قرآن و در ادعیه داشته باشم، بتوانم در خدمت والدین و همسر و فرزندان باشم، در خدمت فقرا و ارحام باشم و از خدا بخواهم که در این راه عُجب سراغم نیاید.
❗️مگر میشود عجب را بهراحتی دور کرد؟
🔶این را از خداوند برای بنده و خودتان بخواهید که خدایا عُجب را تسلیم من کن نه اینکه من تسلیم عُجب شوم، وقتی تعریفم را میکنند و من خوشم میآید این هم عُجب است.
🔶«وَتَسَلَّمْهُ مِنّا»،
🔻خدایا سالم بدار این ماه را از شرّ ما،
❗️مگر ما شرّ داریم؟!
🔻بله؛ گناه و معصیت، غیبت و تهمت، صفات بد و اذیت دیگران، عصبانی شدن و ... همۀ اینها باعث آلودهشدن میشود همانطور که ذکر و قرآن، عبادت و خدمت به دیگران، همینها باعث میشود که نور بیشتر و جوّ پاک بشود.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️فقیه عارف حضرت آیة الله #سعادت_پرور (قدس سره):
🔶 نظر و نگريستن در #قرآن به حساب اين كه كلام الهى است، به خودى خود عبادت است و اين، گام اوّل براى هر خواننده مى باشد تا بدين وسيله به راهنمايى هاى آن توجّه كند
🔶 تفكّر در آيات قرآن، بشر را از عالم طبيعت تجافى داده و خدا و دار آخرت را تمام مقصد او قرار مى دهد.
🔶 قرآن كلامى نيست كه با يك بار خواندن، حقايق آن آشكار و احكام آن روشن گردد، بلكه تدبّر در آن است كه انسان را به حقايق و احكام و معارف آن راهنما مى گردد.
📚دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله سعادت پرور ره
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ روزه، زمینه سازِ تقوا
✍استاد وزیری فرد
💠 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (بقره ۱۸۳)
💠#روزه زمینه ساز تقواست. زیرا وقتی انسان از امور حلال که میل نفس به آن زیاد است و بسیار زمینه ابتلا دارد مثل خوردن، آشامیدن و رفتارهای جنسی به خاطر اطاعت از دستور خداوند پرهیز کرد، #اطاعت و حرف شنوی او در چیزهایی که معصیت خداست بیشتر خواهد بود.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat
❇️ شرح دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
✍ آیت الله مجتهدی تهرانی
💠 اللَّهُمَّ زَیِّنِّی فِیهِ بِالسِّتْرِ وَ الْعَفَافِ؛
🔶خدایا در ماه رمضان مرا بدو چیز زینت بده؛ یکی: ستر و دیگری؛ عفاف
🔸ستر یعنی؛ گناهان مردم را مخفی کن، دنبال عیوب خویشتن باش، خوشا به حال بندهای که به عیب خودش میپردازد و به عیوب دیگران کاری ندارد. اگر رفیق شما عیبی دارد به کسی نگو! این عمل شما از مصادیق غیبت است و اعمال چهل روز را از بین میبرد .
🔶 همچون مگسان تو بر پلیدی منشین:
شما مثل زنبورعسل باشید که فقط روی گلها مینشیند؛ مثل مگس نباشید که بر رو پلیدیها مینشیند؛ دوست شما اگر بدی دارد؛ بدی او را نبین؛ صفات خوب او را ببین؛ انقلاب خوبیهای فراوانی دارد؛ بعضیها مثل مگس فقط روی بدیهای آن دست میگذارند؛ شما خوبیهای آن را هم ببینید. اگر بدی هم میبینید؛ این بدیها هم از خودمان است و مربوط به انقلاب نیست؛ مراجع تضعیف انقلاب را جایز نمیدانند؛ اگر تو انقلابی هم نباشی تضعیف انقلاب جایز نیست؛ اگر کسی علیه انقلاب حرف بزند و انقلاب تضعیف شود و آمریکا بیایید مطمئن باشید وضع ما بدتر میشود، بر فرض که انقلاب ما بدی هم داشته باشد، باز بهتر است از تسلط آمریکا بر ما بدتر از همه بدیهاست.
🔶اگر کسی میگوید آمریکا بهتر است؛ بهخاطر عوامی اوست؛ کسی که عاقل است؛ کسی که اهل مطالعه است؛ اینطور حرف نمیزند؛ شما مگر اوضاع عراق و دیگر بلاد مسلمین و دنیا را نمیبینید؛ آنها کجا امنیت دارند؟!.
یقیناً اگر آمریکا بر ما مسلط شود دمار از روزگار مسلمین درمیآورد؛ خدایا این انقلاب ما را به انقلاب حضرت مهدی (عجلالله تعالی فرجه) متصل بفرما
🔶خدایا مرا به ستر زینت بده؛ مرا طوری قرار بده که دنبال عیب مردم نباشم؛ در حدیث آمده است: خوشا به حال کسی که عیوبش او را از پرداختن به عیبهای دیگران بازداشته است.
💠 وَ الْعَفَافِ:
عفاف به معنی؛ گناهنکردن است؛ و انسان عفیف؛ به معنی کسی که اهل گناه نیست.
💠 وَ اسْتُرْنِی فِیهِ بِلِبَاسِ الْقُنُوعِ وَ الْکَفَافِ؛ خدایا؛
🔶به من دو لباس بپوشان؛ لباس قناعت و لباس کفاف؛
🔻کفاف به معنی؛ راضی بودن به معاش بهقدری که زندگی انسان بگذرد به قول مردم «آبباریکه» داشته باشد.
🔶 طلب روزی بهقدر کفایت:
رسول خدا در مسیری به گله گوسفندان رسیدند و به شبانی فرمودند: کمی شیر بیاورید؛ شبان مقداری شیر برای ایشان آورد و حضرت برای او دعا کردند که خدایا بهقدر کفاف به او روزی بده.
باز در جای دیگر حضرت از شبان دیگری در خواست مقداری شیر کردند؛ ولی آن شبان امتناع کرد و نیاورد؛ حضرت برای او دعا کردند که خدایا به او مال و ثروت بده.
اصحاب تعجب کردند؛ و گفتند چگونه است که برای اولی که شیر آورد حضرت آنطور دعا کرد و برای دومی طلب مال و ثروت نمودند؟!
حضرت فرمودند: دعای حقیقی همان دعای اول بود که برای او از خدا طلب روزی بهقدر کفاف نمودم؛ چراکه مال زیاد اسباب زحمت آدمی است.
🔶 فضل و بخشش علما:
در باره شیخ محمدحسین زاهد، گفتهاند که کسی برای ایشان یک کیسه برنج آورده بود؛ ایشان بهاندازه یک کاسه برنج از آن کیسه برداشتند و گفتند: همین مقدار برای امشب کافی است؛ و امر کردند که بقیه این برنج را به فقرا بدهید.
در قدیم مردم شببهشب غذا تهیه میکردند؛ اینطور نبود که برای چند ماه غذا در منزل ذخیره کنند! از خدا بهقدر کفاف روزی بخواهید؛ ثروت زیاد خوب نیست؛ البته نداری هم خوب نیست. خلاصه اهل قناعت باشید.
🔶 شعر:
قناعت توانگر کند مرد را
خبر کن حریص جهانگرد را
🔶در حدیث داریم «عَزَّ مَن قَنَع و ذَلَّ مَن طَمع»قناعت انسان را عزیز میکند؛ امثال شیخ محمدحسین زاهد که اهل قناعت بود؛ عزیز بودند. روزی که ایشان رحلت کرد.تشییعجنازه با شکوهی برگزار شد بهطوریکه از مسجد جامع تهران تا ابن بابویه مردم پیاده او را حمل میکردند آن هم با آن جمعیت فراوان. همه این امور بهخاطر اخلاقیات بالای ایشان بود که یکی از آن خصال صفت قناعت بود.
🔻روزی مرحوم شیخ محمدحسین زاهد، مقداری ماست تهیه کرده بودند که با همسرشان بخورند؛ متوجه بوی غذا دیگری میشوند؛ از ایشان سؤال میکند که شما غذای دیگری هم درست کردهاید؟! همسر ایشان جواب داد، بله غذای ساده و مختصری مهیا کردهام. ایشان گفتند: پس یکی از این دو خورش را بیاور و از هر دو غذا میل نکردند؛ هر کسی که اهل قناعت باشد عزیز است.
ایشان از وجوهات استفاده نمیکردند، کار میکرد و روزی خودش را درمیآورد تا میتوانید از سهم امام نخورید، خود من هم الان از سهم امام استفاده نمیکنم.
💠 وَ احْمِلْنِی فِیهِ عَلَی الْعَدْلِ وَ الْإِنْصَافِ؛
خدایا مرا اهل عدل و انصاف قرار بده
📌ادامه
👇👇👇
📌ادامه
🔶 رفتار متواضعانه آیتالله شیخ حسین کبیر:
مرحوم آیتالله شیخ حسین کبیر وقتی برای خرید به قصابی میرفت به قصاب میگفت: از همان گوشتی به من بده که به همه میدهی؛ با اینکه ایشان مجتهد بود، خرید منزل را هم انجام میداد؛ به نانوایی هم که میرفت، تا آخر صف میایستاد تا افراد جلوی او نان نمیگرفتند؛ ایشان نان نمیخرید؛ ایشان از اولیای الهی بودند. این صفت ایشان بهخاطر عدالت او بود.
💠 وَ آمِنِّی فِیهِ مِنْ کُلِّ مَا أَخَافُ؛
خدایا از هر چیزی که از آن میترسم در امانم بدار
💠 بِعِصْمَتِکَ یَا عِصْمَةَ الْخَائِفِین:
به عصمت خودت؛ به حفظ خودت؛ به نگهبانی خودت قسم که مرا از امور مورد ترس نگهداری کن و دعاهای امروز را در حق من مستجاب کن.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🆔@kanounefetrat