💠 آثار برخی از گناهان در کلام امام سجاد علیه السلام(۵)
گناهانی که پرده ها را می درد:
🌷و گناهانى كه پردههاى عصمت را پاره مىكند عبارتند از؛ نوشيدن هر نوع از مشروبات مستكننده، قمار بازى، و انجام كارهاى مضحك، و آنچه موجب خندههاى بيجا است از لغو گويى و شوخى، عيبجوئى مردم، بازگو كردن آن و همنشينى با كافران و آدمهاى بىبند و بار و شكّاك.
🌹وَ اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تَهْتِكُ اَلْعِصَمَ شُرْبُ اَلْخَمْرِ وَ اَللَّعِبُ بِالْقِمَارِ وَ تَعَاطِي مَا يُضْحِكُ اَلنَّاسَ مِنَ اَللَّغْوِ وَ اَلْمِزَاحِ وَ ذِكْرُ عُيُوبِ اَلنَّاسِ وَ مُجَالَسَةُ أَهْلِ اَلرَّيْبِ
📚اصول کافی، ج 2، ص 331، ح 5.
#سنّت_ساده_زیستی
🌺جلسه اول: سبکبار بودن🌺
🔰 ساده زیستی از سنتهای حسنه ای است که از سیره معصومین علیهم السلام به یادگار مانده است. مولای متقیان علی علیه السلام در یک کلام زیبا مردم را به ساده زیستی سفارش کرده و فرمود: «تَخَفَّفُوا تَلْحَقُوا؛(48) سبکبار شوید تا برسید.»
🔰 خاطره ای از شهید رجایی
شهید رجایی که به ریاست جمهوری انتخاب شده بود، هیچگاه از سنت حسنه ساده زیستی دست بر نداشت و مانند مردم عادّی زندگی می کرد. وی در یکی از خاطرات خود می گوید: یک بار که اتوبوس دو طبقه سوار شده بودم، راننده اتوبوس با شاگرد خود در مورد افزایش قیمت پیکان که به یکصدهزار تومان رسیده بود صحبت می کرد و می گفت: شنیده ای که قیمت پیکان صدهزار تومان شده است؟ شاگرد به او گفت: بشود یک میلیون تومان، آن موقع که قیمت سی هزار تومان بود، ما قشر مستضعف نمی توانستیم ماشین بخریم، حالا هم نمی توانیم، بعد نگاهی به من کرد و به راننده گفت: مثلا این آقا را ببین! چقدر شبیه آقای رجایی است! ولی حالا او کجا زندگی می کند و با چه ماشینهایی رفت و آمد می کند و این بنده خدا هم آمده سوار اتوبوس دو طبقه شده است. راننده هم حرف او را تأیید کرده و کلی هم به من بد و بیراه گفت. من به او گفتم: آقای راننده! حالا شما از کجا می دانید شاید این بنده خدا هم مثل شما زندگی می کند. راننده جواب داد: نه آقا، تو هم دلت خوش است، شما چقدر ساده ای! آنها زندگی ای دارند که به خیال من و تو هم نمی رسد، شاگرد او هم مرتب حرف راننده را تأیید می کرد و من نگفتم که خود رجایی هستم.(49)
مکن تعلق خاطر به نقش صفحه دهر
جریده وار همی زیّ و ساده وش می باش
(جامی)
🌺والسلام علی من تبع الهدی🌺
d
💠 ساده زیستی فاطمه زهرا سلام الله علیها
✍ اکتفا به ضروریات زندگی و سادهزیستی، ویژگی برجسته حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد. حضرت فاطمه (س) چه در دوران تنگدستی و چه در زمان گشایش مادی مسلمانان، اصل سادهزیستی را همواره با توجه به شرایط زمانه اجرا مینمودند.
✅ تهیه ضروریات زندگی به عنوان جهیزیه که با فروش زره حضرت علی(ع) تهیه گردید، وسائل ساده زندگی(1) و عدم استفاده از برخی امکانات همچون عدم استفاده از پردهای که برای منزل تهیه شده بود به توصیه پیامبر(ص) که در آن برهه زمانی، جزء تزئینات به شمار میرفت، نمونههایی از آن است. (2)
✅ زاویه دیگر سادهزیستی حضرت فاطمه(س) که حقیقت امر را بیشتر آشکار میسازد عدم وابستگی به امور مادی در زندگی که همان زهد است، میباشد که جلوهای از آن را در بخشیدن نوترین لباس خویش در شب عروسی خود به یک نیازمند می توان دید. (3)
______________
(1) الطبقات الکبری، ج 8، ص 22.
(2) بحارالانوار، ج 43، ص 83.
(3) شرح احقاق الحق، ج 33، ص 346.
2c5
🌹🌲🌹
ماهى* به *آب* گفتا ، من *عاشق* تو هستم..
از لذت حضورت ، *مى* را نخورده مستم !
آيا تو *میپذيرى* ،عشق خدائيم را ؟..
تا اين که *برنتابى* ،ديگر جدائيم را ؟!
آب روان به ماهى ، گفتا که باشد *اما..*
لطفا بده *مجالى* ،تا صبح روز فردا !
بايد که خلوتى با ، افکار *خود* نمايم..
اينجا بمان که فردا ، با پاسخت *بيايم!!*
ماهي قبول کرد و ،آب روان *گذر کرد..*
تنها براى *يک شب* ،از پيش او سفر کرد!!
وقتى که آمدش باز، تا اين که گويد *آرى..*
يک *حجله* ديد و عکسی، بر آن به يادگاری...
*خود* را ز پيش ماهى،ديشب که برده بودش..
آن شاه ماهى عشق، *بى آب* مرده بودش!
ناليد و يادش افتاد، از ماهى آن *صدايي..*
وقتى که گفت با عشق ، میميرم از *جدايى!!*
*ای کاش که آب میماند،آن شب کنار ماهی
*ماهی* دلش نمیمرد ، از درد بی وفایی
*آری من و شما هم ، مانند آب و ماهی ...*
*یک لحظه غفلت از هم،یعنی همین جدایی!*
«وحشیبافقی»
🌼☃️
a sn:
💠جلوههای هدایتبخشی سیره حضرت زهرا(س)
✍ شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان یک الگوی برتر برای تمام بشریّت، قابل توجّه است.
هدایتگری خداوند متعال، از راههای گوناگونی محقق میشود. اصلیترین نمود هدایتگری حق تعالی، به وسیله اولیاء خود بر روی زمین است. همه انبیاء و اولیای الهی منابع نوری هستند که گفتار و رفتار آنها در همه حوزههای فردی و اجتماعی، باعث تبیین راه حق از باطل میشود.
✅ حضرت فاطمه زهرا(س) نیز دارای چنین شخصیّتی است. رتبه الگویی ایشان در حدّی است که در بین زنان عالَم نظیر و همانندی ندارد.
البتّه خانواده اهل بیت علیهمالسلام، مجمعی نورانی هستند؛ چنانکه پیامبر اکرم(ص) میفرمایند:
🌺 «أَنَا الشَّمْسُ وَ عَلِیٌّ(ع) الْقَمَرُ وَ فَاطِمَةُ الزُّهَرَةُ وَ الْفَرْقَدَانِ الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْن»؛ من خورشیدم و علی(ع) ماه و فاطمه(س)، زهره(ناهید) است و حسن و حسین علیهما السلام نیز دو ستاره نور افشان هستند(1)
✅ در شناخت حقیقت شخصیت حضرت زهرا(س) روایاتی از طریق معصومین(ع) وارد شده است. یکی از آن روایات، سخن امام زمان(عج) است که فرمودند:
🌹 «و فی إبنَةِ رسُولِ اللهِ (ص) لِی أسوَهٌ حَسَنَهٌ؛ در دختر پیامبر خدا(ص) برای من الگوی نیکویی است.»(2)
✅ الگو بودن ایشان برای امامی که تمام دنیا را به فلاح و سعادت رهنمون خواهد کرد، سؤال مهمی را در مورد شخصیت حضرت زهرا(س) به ذهن تداعی میکند و آن اینکه؛ مگر در زندگی کوتاه حضرت زهرا(س) چه نکاتی وجود دارد که قابلیت إعمال برای تمام جهان هستی و بشریت است!؟
_________
(1) معانی الاخبار، ص114
(2) الغیبه، للطوسی، ص 286.
🔶 امام #باقر(ع) می فرماید :
🔹 وقتی بنده ای توبه می کنه انگار خدا گمشدۀ خودش رو پیدا کرده .
🔸 خدا می فرماید وقتی بندۀ گنهکار من میاد و توبه میکنه ، مثل کسی هستم که در بیابان سفر میکنه و در تاریکی شب آذوقۀ خودش رو گم کرده و داره دنبال آذوقۀ خودش می گرده که ناگهان در دل تاریکی آذوقه رو پیدا میکنه !
🔸 چنین شخصی چقدر خوشحال میشه ؟! من وقتی بندۀ گنهکارم توبه میکنه و به سمت من بر می گرده همان قدر خوشحال میشم !
📚 ( کافی / ج 2 / ص 435 ) .
h
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی قابل تامل حاج قاسم زیر شلیک توپ
🔹وجوب #جمهوری_اسلامی کمتر از #حرم_امام_حسین (ع) نیست.
#حاج_قاسم
#مرد_میدان
✳️انتشار_حداکثری
a sn:
🌷 پیامبر اسلام(ص):
وَالَّذِي لَاإِلَهَ إِلَّا هُوَ لَايُعَذِّبُ اللَّهُ مُؤْمِناً بَعْدَ التَّوْبَةِ وَ الِاسْتِغْفَارِ إِلَّا بِسُوءٍ ظَنِّهِ بِاللَّهِ وَ تَقْصِيرٍ مِنْ رَجَائِهِ لَهُ وَ سُوءِ خُلُقِهِ وَ اغْتِيَابِ الْمُؤْمِنِينَ.
و قسم به كسی كه جز او خدايی نيست خداوند هيچ مؤمنی را بعد از توبه و استغفار عذاب نمی كند مگر به واسطه چهار چيز:
1⃣ سوءظن نسبت به خدا
2⃣ نااميدی و ياس از رحمت بی كران او
3⃣ بداخلاقی
4⃣ غيبت مؤمنين
📚 وسائل الشیعه، ج 15، ص230.
🏴وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️ فاطمه کلابیه معروف به امّ البنین، مادر حضرت عباس(س) بانوی گرانقدری است که فضائل متعددی برای وی نقل شده؛ منجمله:
الف: ادب و احترام امّ البنین نسبت به خاندان وحی؛ ایشان وقتی به خانه امام علی(ع) ورود پیدا کرد پيشنهاد داد به جاي «فاطمه»، که اسم اصلي وي بوده، او را ام البنين صدا زنند تا فرزندان حضرت زهرا(س) از ذکر نام اصلي او به ياد مادر خويش، فاطمه زهرا(س) نيفتند و در نتيجه، خاطرات تلخ گذشته، در ذهن آنها تداعي نگردد.
عالمان شیعه شجاعت، فصاحت و عالقه ام البنین به اهل بیت بهویژه امام حسین)ع( را ستوده و از او به نیکی و
بزرگی یاد کردهاند.]
به گفته شهید ثانی و مقرم ام البنین نسبت به خاندان پیامبر، محبت شدیدی داشت و خود
را وقف خدمت به آنان کرده بود. اهل بیت نیز برای او احترام ویژه قائل بودند و در روزهای عید، نزد او
میرفتند.]
[ باقر شریف قرشی نیز گفته است در تاریخ زنی همچون ام البنین دیده نشده که نسبت به فرزندان
هووی خود محبتی خالصانه ورزد و آنان را بر فرزندان خویش مقدم بدارد.][
سید محمود حسینی شاهرودی )متوفی ۱۱۹۶ق( از مراجع تقلید شیعه و از شاگردان میرزای نائینی و آقا ضیاء
عراقی گفته است من در مشکلات ، برای ام البنین صد مرتبه صلوات میفرستم و حاجت میگیرم. برخی
گزارش کردهاند که ام البنین در میان زنان شیعه جایگاه ویژهای دارد، زنان ایرانی برای برآورده شدن حاجات خود و
همچنین برای بالا بردن نیروی شکیبایی و تحمل مصائب به او متوسل شده و سفره های نذری به نام او برگزار می کنند.
ب: امام شناسی که از مهمترین شاخصههای حضرت امالبنین است، به گونهای که ایشان این ویژگی را به فرزندان خویش نیز منتقل کردهاند که میتوان تجلی آن را در زمان باخبر شدن ایشان از حادثه کربلا دید، زیرا زمانی که ایشان مطلع میشوند که چهار فرزندشان شهید شدهاند هیچگونه ناله و فغانی سر نمیدهند، و تنها از سلامتی امام حسین(ع) سوال میکنند، ولی زمانی که از شهادت امام خویش آگاه میشود شروع به بیتابی میکنند، که این نکته برخواسته از معرفت بالای ایشان نسبت به جایگاه امامت است.
۱۳ جمادیالثانی سالروز وفات حضرت ام البنین (س) همسر بزرگوار امیرالمومنین (ع) و مادر چهار شهید از شهدای کربلا به ویژه حضرت ابوالفضل (ع)، به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نام گرفت.
◾️شهادت این بزرگ بانو تسلیت باد
هدایت شده از شهرقائم
♻️ تا چهل شبانه روز، نماز و روزه غیبت کننده پذیرفته نیست.
✅ خداوند متعال در سوره حجرات آیه ۱۲ راجع به غیبت کردن می فرماید:
☀️....... وَ لا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً أَ يُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِیم .
....... و هیچ یک از شما دیگری را غیبت نکند، آیا یكى از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ قطعا از چنین كارى كراهت دارید و از خدا پروا كنید كه خدا توبه پذیر و مهربان است.
🌺 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در این باره می فرماید:
آیا مى دانید غیبت چیست؟ عرض كردند: خدا و پیامبر او بهتر مى دانند. فرمودند: این كه از برادرت چیزى بگویى كه دوست ندارد. عرض شد: اگر آنچه مى گویم در برادرم بود چه؟ فرمودند: اگر آنچه مى گویى در او باشد، غیبتش كرده اى و اگر آنچه مى گویى در او نباشد، به او تهمت زده اى. (۱)
🌷 و در جای دیگر می فرماید:
مَنِ اغْتابَ مُسْلِماً اَو مُسْلِمَةً لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ تَعالى صَلاتَهُ وَ لا صیامَهُ اَرْبَعینَ يَوْماً وَ لَيْلَةً اِلّا اَنْ يَغْفِرَ لَهُ صاحِبُهُ؛
هر كس از مرد یا زن مسلمانى غیبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذیرد مگر این كه غیبت شونده او را ببخشد.(۲)
📚 منبع:
(۱)مجموعه ورام، ج۱،ص۱۱۸.
(۲)بحارالأنوار، ج ۷۲، ص ۲۵۸، ح ۵۳.
💠 فرو بردن خشم از اوصاف پرهیزگاران است.
✍ فرو بردن خشم یكی از فضائل اخلاقی است كه محدود به زمان یا مكان یا فرد خاصی نیست و در همه شرایط به عنوان یك فضیلت به حساب می آید. قرآن مجید یكی از اوصاف پرهیزكاران را "وَالْكَظِمِينَ الْغَيْظَ" (۱)میداند و این صفت را مقید به قید و وصفی نكرده است.
🌺 امام علی علیه السلام خطاب به مردی که مورد دشنام قرار گرفت و او خود را برای جواب آماده كرده بود؛ فرمودند: "آرام باش! دشنام گویی را با بی اعتنایی واگذار كه با این كار خدا را خشنود و شیطان را خشمگین می سازی و دشمنت را كیفر می دهی. (۲)
✅ صرفا در یك مورد خشم پسندیده است و آن خشمی است كه برای خدا باشد. امام علی علیه السلام خشم آنان را كه دربرابر فاسقان و گناهكاران به خشم آمدند و وظیفه نهی از منكر را فراموش نكردند، می ستاید و كار آنان را بزرگ می شمرد و می فرماید: "كسی كه فاسقان را دشمن دارد و برای خداوند در غضب شود، خدا نیز در حمایت از او به خشم می آید و در روز قیامت خشنودش می كند".(۳)
پی نوشت:
(۱). آل عمران (۳)، آیه ۱۳۴.
(۲). سفینةالبحار، ج ۱، ماده حلم، ص ۳۰۰.
(۳). نهج البلاغه، نامه۳۱ و۳۸.
5
هدایت شده از پایگاه استعداد یابی کاراته استان قم
خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد می زنند :
💢 آزادی
💢 آزادی
💢 آزادی
💠 و عابران خسته می پرسیدند :
آزادی چند ؟؟
✅ عابری را دیدم که از راننده سوال کرد: آزادی کجاست ؟؟
و راننده با لحن معنی داری گفت : رد کردی ؛ آزادی قبل از انقلاب بود.
و من گفتم :
💢 آری
⬅️ از "غرب" که به میدان آزادی نگاه کنی ، آزادی قبل از انقلاب است؛
ولی
✅ از میدان " امام حسین (ع) " که به آزادی نگاه کنی، می بینی آزادی درست بعد از انقلاب قرار دارد.
⬅️ پس بنگر که در کدام سو ایستاده ای؟
🌳طرف امام حسین (علیه السلام)
🌳یا طرف "غرب"
ایام الله دهه فجر مبارک🌹🌹🌹
@moghavematqomclub
a sn:
❓شخص حسود چه ویژگی هایی دارد؟
✍ حسد یکی از گناهان کبیره است و به این معناست که: شخص آرزوی زوال نعمت از دیگری نماید. گاهی نه تنها آرزو می کند که تلاش هم می کند که نعمت از دیگری سلب شود.
بر خلاف غبطه که شخص آرزو می کند نعمتی که دیگری دارد، مثل آن را داشته باشد؛ بدون آنکه آرزوی از بین رفتن نعمت، از دیگری را بکند.
✅ در نکوهش حسد از نظر قرآن همین بس که خدای متعال می فرماید: ای رسول ما بگو:... ومن شر حاسد اذا حسد: به خدا پناه می برم از شر حسود بدخواه آنگاه که حسادت ورزد.
✅ حسد گذشته از اینکه زیانهای معنوی دارد از نظر جسمی نیز بر روح و روان انسان اثر منفی می گذارد.
🌺 امام علی علیه السلام می فرمایند: « ما رأیتُ ظالماً أشبهَ بمظلومٍ من الحاسد: نَفَسٌ دائم، وقلبٌ هائم، وحُزنٌ لازم ».
ظالمی شبیه تر به مظلوم از حسود ندیدم.آه دائم، دلی گرفته و اندوهی همیشگی دارد.
📚 بحارالانوار ج۷۳، ص۲۵۶، ح۲۹
a sn:
.💠تکریم همسر و خانواده از دیدگاه امام رضا علیه السلام 💠
✍ در اسلام خانواده، نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و اسلام توجه ویژه ای به کانون خانواده دارد. چرا که صلاح و فساد جامعه به این بنا وابسته است. ارزش و اهمیت والای رفتار صحیح با اعضای خانواده در کلام و سیره عملی اهل بیت(علیهم السلام) به خوبی نمایان است. به عنوان نمونه توصیه ها و رفتارهای عملی امام رضا(علیه السلام) در این باره، می تواند الگوه و چراغ راه هدایت، برای همه مردم در تمام اعصار باشد.
🌟امام رضا (علیه السلام) در مورد جایگاه و مقام کسانی که در دنیا به تکریم همسر وخانواده، وخوش رفتاری و نیکوکاری در قبال آن ها می پردازند، می فرمایند:
🌺 «أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِ»؛ (۱)
🌷 نزدیکترین شما به من از نظر مقام در روز قیامت، کسی است که خوش اخلاق باشد و به خانواده خود نیکی نماید.
🌹 و در روایت دیگر با اسناد نقل شده امام رضا(ع)فرمود كه پيامبر خدا(ص) فرموده:
بهترين مردم از نظر ايمان، خوشخوىترين و مهربانترين آنها نسبت به خانوادهاش مىباشد.و من مهربانترين شما به خانوادهام هستم.
🌷 وَ بِإِسْنَادِهِ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: أَحْسَنُ اَلنَّاسِ إِيمَاناً أَحْسَنُهُمْ خُلُقاً - وَ أَلْطَفُهُمْ بِأَهْلِهِ وَ أَنَا أَلْطَفُكُمْ بِأَهْلِي.(۲)
📚 (۱) عیون اخبار الرضا(ع)، ج۲، ص۳۸.
(۲) صحيفة الإمام الرضا عليه السلام، ج ۱، ص ۶۷.
5
💠 چهار خصلتی که رضایت خدا را در پی دارد.
🌷امام سجاد علیه السلام:
چهار خصلت است که در هرکس باشد، ایمانش کامل، گناهانش بخشوده خواهد بود و در حالتی خداوند را ملاقات می کند که از او راضی و خوشنود است:
1️⃣ كسى كه به خاطر خدا به آنچه كه در برابر مردم تعهد كرده است وفا كند.
2️⃣ و راستگویی و صداقت با مردم،
3️⃣ و از هر كارى كه نزد خدا و مردم قبيح است شرم نمايد،
4️⃣ و اخلاقش با خانوادهاش نيكو باشد.
🌹قالَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ: أَرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ كَمَلَ إِسْلاَمُهُ وَ مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ وَ لَقِيَ رَبَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ هُوَ عَنْهُ رَاضٍ مَنْ وَفَى لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِمَا يَجْعَلُ عَلَى نَفْسِهِ لِلنَّاسِ وَ صَدَقَ لِسَانُهُ مَعَ اَلنَّاسِ وَ اِسْتَحْيَا مِنْ كُلِّ قَبِيحٍ عِنْدَ اَللَّهِ وَ عِنْدَ اَلنَّاسِ وَ حَسُنَ خُلُقُهُ مَعَ أَهْلِهِ.
📚خصال، ج 1، ص 222.
💢 تقوا سه گونه است:
۱-تقوای گریز
۲-تقوای پرهیز
۳-تقوای ستیز
#گریز
آن است که از محیط گناه آلود دوری کنی.✓
#پرهیز،
آن است که بتوانی در محیط گناه آلود،خودت را پاک نگهداری.✓
#ستیز،
آن است که در صحنه بمانی و با مظاهر گناه مبارزه کنی و محیط سالمی ایجاد کنی.✓
🔹 گاهی یوسف وار باید از صحنه گناه فرار کنی و راه گریز را برگزینی.
🔹 گاهی باید مانند موسی در کاخ فرعون بمانی و سکوت کنی و فقط خودت را حفظ کنی.
🔹و گاهی هم ابراهیم وار با گناه و شرک و بت پرستی مقابله و ستیز کنی و بت شکن شوی
🌷 مقام معظم رهبری:
«دنیای مجازی تقوای دوچندان میخواهد.»
╔═ ⚘════⚘ ═╗
🌺🍃
http://eitaa.com/khanevadeh_mahdavi
╚═ ⚘════⚘ ═╝
❓ «ایام الله» چه زمانی به وقوع می پیوندد؟
✍ «ایامالله» آنگاه بهوقوع میپیوندد که جامعهی اسلامی با تمام تلاشها و مقاومتها در برابر دشمنان، دچار گرههایی در پیروزیها میشود. آنگاه خداوند با دست قدرت خود آن گرهها را باز میکند. گاهی نیز «ایامالله» بهعنوان نعمت و به شکرانهی مقاومت مردم، نصیب جامعه میشود. نکتهی مهم اینکه «ایامالله»، در دوران مبارزه و مقاومت بهوقوع میپیوندد؛ نه در دوران راحتیها، آسودگیها و سازشها.
✅ در حقیقت باید مبارزه کرد تا «ایامالله»ها بهوجود بیایند. این نکته را میتوان از مصادیقی که مفسران و امامین انقلاب برای «ایامالله» بیان کردهاند به روشنی فهمید.
بنا بر این دیدگاه، «ایامالله»، تفسیری از همان آیهی «وَ لَینْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ ینْصُرُه» حج/۴۰، و آیهی «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ ینْصُرْکمْ وَ یثَبِّتْ أَقْدامَکم» محمد/۷، است که همان تحقق قدرت الهی است. بههمین دلیل در برخی برهههای حساس که مؤمنان در اوج مبارزه هستند، «ایامالله»ها یکی پس از دیگری فرا میرسند و خداوند دست قدرت خود را مستمراً آشکار میکند.
✅ بهعنوان نمونه، حضرت امام خمینی( ره) روزهای ۱۷ شهریور، ۲۶ دی، ۱۲ بهمن و ۲۲ بهمن را از «ایامالله» میدانند. روزهایی که همگی در سال ۵۷ اتفاق افتاد و به پیروزی نهایی انقلاب اسلامی رسید. همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهی دفاع مقدس میفرمایند: «هشت سال دفاع مقدّس، به یک معنا هر روزش را حساب کنیم، جزو این ایّامالله است.» یا دربارهی دههی فجر میفرمایند: «هر روزی از روزهای این دهه - مخصوصاً روز بیستودوم بهمن - ایاماللَّه و خاطرههای فراموشنشدنی برای ملت ایران هستند. حقیقتاً ملت ما در این دهه جان گرفت.»
✅ این نشان میدهد وقتی پیروزیهای نهایی و بزرگ در راهند، خداوند نیز «ایامالله»های خود را مستمراً و پیدرپی نصیب جامعه میکند و دست قدرت خود را روز به روز بیشتر نمایانتر میکند.
هدایت شده از پایگاه مردمی بسیج بقیه الله (عج)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به مناسبت ایام الله دهه فجر
پایگاه بسیج بقیه الله (عج الله تعالی فرجه الشریف)و گروه جهادی سفیران سلامت و گروه جهادی شهید سلیمانی پزشکان فوق تخصص و متخصص و دندان پزشک برگزار میکنند
بسیج بقیه الله عجل الله تعالی فرجه الشریف شهرقائم
آدرس کانال:
@paygahemardomiebaghiyatllah
آدرس گروه:
http://eitaa.com/joinchat/15385
🔴 شعارهای ذاتی انقلاب اسلامی
مرگ بر منافق
مرگ بر خائن
مرگ بر دروغگو
مرگ بر فریبکار
مرگ بر نفوذی
مرگ بر جاسوس
مرگ بر ترسو
مرگ بر خرابکار
مرگ بر مزدور اجنبی
مرگ بر مفسد اقتصادی
مرگ بر غارتگر بیت المال
مرگ بر وطن فروش
مرگ بر ضد ولایت فقیه
✍
هدایت شده از معارف اسلامی
#افزایش_عمر
✍امام علی (؏) ؛
شستن دستها پیش و پس از
خوردن غذا موجب فزونی عمر
و رفع فقر میشود
📚 کافی ۲۹۰/۶
👏🙌
🍏 🌿
♻️ فضیلت ماه رجب در کلام پیامبر(ص)
✍ در فضیلت ماه رجب روایت متعددی از اهلبیت عصمت و طهارت(ع) صادر شده است. به عنوان نمونه رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:
🌷 خداوند در آسمان هفتم فرشتهای را قرار داده که به او «داعی» گویند. چون ماه رجب فرا رسد آن فرشته از سر شب تا صبح ندا سر میدهد! خوشا به حال ذاکران و یادآوران خدا، خوشا به حال مطیعان.
و خداوند تعالی میفرماید: من همنشین کسی هستم که همنشین من است، من مطیع کسی هستم که مطیع من است، من بخشنده کسی هستم که تقاضای بخشش کند. ماه، ماه من، بنده، بنده من، رحمت، رحمت من.
هرکس مرا در این ماه بخواند اجابتش میکنم، و هرکس از من چیزی طلب کند به او عطا کنم و هرکس از من طلب هدایت کند، او را هدایت میکنم. این ماه را رشته پیوندی بین خود و بین بندگانم قرار دادم، هرکس بدان چنگ زند به من متصل خواهد شد.
🌹متن روایت:
«إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِينَ وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي وَ غَافِرُ مَنِ تَغْفَرَنِي الشَّهْرُ شَهْرِي وَ الْعَبْدُ عَبْدِي وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِي فَمَنْ دَعَانِي فِي هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ وَ مَنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ وَ مَنِ اسْتَهْدَانِي هَدَيْتُهُ وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَيْنِي وَ بَيْنَ عِبَادِي فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَيَّ».
📚 مستدرك الوسائل، ج 7 ، ص 535.
🌷🌷🌷
*با چهار کس مهربان باش*
پدر👴🏻
مادر👵🏼
برادر👱🏻
خواهر🙎🏻
*از چهار چیز به خدا پناه ببر*
همّ🌟
حزن🌺
ناتوانی🌟
بخل🌺
*به چهار کس سخت نگیر*
يتيم🍁
بیچاره🌷
فقير🍁
مريض🌷
*به چهار چیز خود را آراسته کن*
صبر🌵
بردباری🍀
علم📙
كرم🌹
*به چهار گروه نزدیکتر شو*
مخلص🌸
باوفا💖
كريم🌸
صادق💖
*با چهار کس دوستی مگیر*
دروغگو🌺
دزد🌱
حسود🌺
لجباز🌾
*چهار چیز کمش خوبه*
خوراک💐
خواب🌼
تنبلی💐
پر حرفی🌼
*چهار چیز قطع مکن*
نماز🕌
قرآن📔
ذکر خدا ☝️
صله رحم🌷
a sn:
a sn:
نماز اولین شب جمعه ماه رجب(لیله الرغائب)
دوستان همراه نماز واعمال امشب
از رسول اکرم(ص) روایت شده است که فرمود:
از نخستین شب جمعه ماه رجب غفلت نکنید چه آن شب را ملائکه «شب رغائب» نامند و آن چنان است که چون ثلث شب بگذرد در آسمانها و زمین ملکی باقی نمی ماند مگر اینکه در کعبه و حول آن جمع میشوند و خداوند به آنها خطاب فرموده گوید: ای ملائکه من! هرچه میخواهید از من بخواهید
وشرطش این است که حتما فردا را روزه بگیریم
اولین شب جمعه این ماه " لیلة الرغائب "نام دارد ،
دستور این عمل چنین است :
روز اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه بگیرد
و چون شب جمعه داخل شد
بین نماز مغرب و عشاء ، دوازده ركعت نماز مى گذارى هر دو ركعت به يك سلام :
الف) در هر رکعت یک مرتبه حمد، سه مرتبه سوره قدر (اناانزلناه) و دوازده مرتبه سوره توحید (قل هو الله احد)را بخواند .
ب) بعد از تمام شدن دوازده رکعت
هفتاد مرتبه بگوید : " اللهُمَّ صلِّ عَلی محمّدٍ النَّبیِّ الاُمیِّ وَ آلِهِ "
ج) سپس به سجده برود و در سجده هفتاد مرتبه بگوید : " سُبوحٌ قدّوس ، رَبُّ المَلائِکَةِ وَ الرّوح . "
ح)سپس از سجده برخیزد و هفتاد مرتبه بگوید : " رَبِّ إغفِر و ارحَم ، وَ تَجاوَز عَمّا تَعلم، انّکَ أنتَ العَلیُّ الأَعظَم. "
د) بار دیگر به سجده برود و هفتاد مرتبه بگوید : " سُبوحٌ قُدّوس ، رَبُّ المَلائِکَةِ وَ الرّوح . "
پس حاجت های خود را از خداوند طلب نماید که ان شاءَ الله بر آورده خواهد شد
فضیلت:
آنكه گناهان بسيار بسبب آن آمرزيده شود و آنكه هر كه اين نماز را بگذارد چون شب اوّل قبر او شود حقّ تعالى بفرستد ثواب اين نماز را بسوى او به نيكوتر صورتى با روى گشاده و درخشان و زبان فصيح پس با وى گويد اى حبيب من بشارت باد تو را كه نجات يافتى از هر شدّت و سختى گويد تو كيستى بخدا سوگند كه من روئى بهتر از روى تو نديدم و كلامى شيرينتر از كلام تو نشنيده ام و بوئى بهتر از بوى تو نبوئيدم گويد من ثواب آن نمازم كه در فلان شب از فلان ماه از فلان سال بجا آوردى آمدم امشب بنزد تو تا حقّ تو را ادا كنم و مونس تنهائى تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دميده شود من سايه بر سر تو خواهم افكند در عرصه قيامت پس خوشحال باش كه خير از تو معدوم نخواهد شد هرگز .
🇮🇷قرارگاه سایبری ولایت
@howzeh_anlain
❇️سخن فرشته دعوت کننده به سوی خدا در هر شب ماه رجب:
✅عنِ النَّبِيِّ صلی الله علیه وآله أَنَّهُ قَالَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَى نَصَبَ فِي السَّمَاءِ السَّابِعَةِ مَلَكاً يُقَالُ لَهُ الدَّاعِي فَإِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَجَبٍ يُنَادِي [نادى] ذَلِكَ الْمَلَكُ كُلَّ لَيْلَةٍ مِنْهُ إِلَى الصَّبَاحِ طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِينَ وَ يَقُولُ اللَّهُ تَعَالَى أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي....
✳️خداوند متعال در آسمان هفتم فرشتهاى را گمارده است كه به او «داعى» گفته مىشود. هنگامى كه ماه رجب وارد مىشود، آن فرشته در هر شب از آن تا صبح ندا در مىدهد: «خوشا به حال ذاكران! خوشا به حال اطاعتكنندگان!» و خداوند متعال خود مىفرمايد: «من همنشين هركس هستم كه همنشين من باشد و مطيع هركس هستم كه از من اطاعت كند و آمرزندهى هركس هستم كه از من آمرزش بطلبد. ماه، ماه من است و بنده، بندهام و رحمت، رحمتم. بنابراين، هركس در اين ماه مرا بخواند، به او پاسخ مثبت مىدهم و هركس از من چيزى بخواهد، به او عطا مىكنم و هركس از من طلب هدايت كند، هدايتش مىنمايم و من اين ماه را به عنوان رشتهى ارتباط ميان خود و بندگانم قرار دادهام، هركس به آن چنگ بزند، به من مىرسد.
📚اقبال الاعمال، سید بن طاووس، ج ۳ص۱۷۴
a sn:
❓منفورترین افراد در نزد پیامبر(ص) چه کسانی هستند؟
✍عیبجویی آن است كه انسان در پى كشف و افشاء عيب ديگران برآید نقاط ضعف مردم را به دست آورده بزرگ كند و به رخ آنان بكشد. اسلام، براى آبروى افراد ارزش بسيار قائل شده و كسانى را كه عیبجو هستند و سبب هتك آبروى ديگران می شوند، بهشدت مورد مذمت قرار داده است. «وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ» (هُمَزَه/ 1).
🌺 پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند:
🌷 منفورترین شما نزد من، سخنچینان و تفرقهافکنان میان دوستان و کسانىاند که به عیبجویى افراد پاک و بىگناه مىپردازند.
( تاریخ بغداد: ج5، ص264)
و نیز می فرمایند:
🌺 در مدینه مردمانى بودند که عیبهایى داشتند، اما زبان از عیبجویى مردم فرو بستند. پس خداوند زبان مردم را از عیبجویى آنان فرو بست. در نتیجه، آن عدّه مُردند و مردم از عیبهاى آنان آگاه نشدند. در همین شهر مردمانى هم بودند که عیبى نداشتند، امّا درباره عیبهاى مردم سخن مىگفتند. پس خداوند در آنان عیبهایى آشکار ساخت که تا وقتى مُردند به آن عیبها معروف بودند.
(بحارالأنوار: ج75، ص213).5
هدایت شده از معارف اسلامی
🌷خوش اخلاقی
🌷۱.انک لعلی خلق عظیم.۴قلم
ای پیامبر،تو در قله و اوج اخلاقی
🌷۲.والکاظمین الغیظ.۱۳۴آل عمران
شرط بهشتی بودن،کنترل خشم است
🌷۳.ادفع بالتی هی احسن السیئه.۳۴فصلت
بدی راباخوبی جواب بدیدتادشمنتان دوستتان شود
🌷۴.انما بعثت لاتمم مكارم الاخلاق.
من براى کامل کردن فضائل اخلاق مبعوث شدم.بحار،۶۷،۳۷۲
🌷۵. ان صاحب الخلق الحسن له مثل أجر الصائم القائم .اصول کافی،ج۲،ص۱۰۰
آدم خوش اخلاق با حسن خلق خود به درجه كسى مى رسد كه شبها به عبادت مى ایستد، و روزها روزه دار است.
🌷۶.ما یوضع فی میزان امرء یوم القیامة افضل من حسن الخلق ؛ چیزى در میزان عمل در روز قیامت سنگین تر از خلق خوب نیست.
اصول کافی 2/99.
پیام قرآن و عترت