💠امام صادق عليه السلام
🔺 مَن ساءَ خُلقُهُ عَذّبَ نَفْسَهُ
🔰 هر كه بد اخلاق باشد، خودش را عذاب دهد.
📙بحار الأنوار ،78،ص246
@karafshan5
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻روش عاقلانه آن است که انسان در برابر کسی که به او توهین میکند، نهتنها در برابر توهین آنها جواب ندهد، بلکه اگر کسی گفت: «اگر یکی بگویی، دَهتا پاسخ میدهم»، بگوید: «اگر دَهتا بگویی، یکی هم پاسخ نمیدهم.»
🔹همانگونه که امام صادق«علیهالسلام» در قسمتی از حدیث عنوان بصری، در خصوص حلم سه توصیه فرمودند:
سه توصیه دربارهٔ حلم این است که اگر کسی به تو گفت اگر یکی بگویی، دَه تا جواب خواهی شنید، در پاسخ بگو: اگر تو دَه تا بگویی، یکی هم نخواهی شنید و به کسی که تو را دشنام و نسبت ناروا میدهد، بگو: اگر تو در گفتارت راستگویی از خداوند میخواهم که مرا ببخشد و اگر دروغگویی، از او میخواهم که مرا ببخشد اگر کسی به تو وعدهٔ ناسزا داد، تو به او وعدهٔ نصیحت بده!
✅قرآن کریم نیز در آیات متعدد این برخورد کریمانه را توصیه کرده است. برای نمونه:
🔹در سورهٔ فرقان آیه۶۳، برای تبیین وظیفهٔ انسان در مقابل جاهلان و توصیف «عبادالرحمان» میفرماید:
«إِذَا خَاطَبَهُمُ الجَاهِلُونَ قَالُوا سَلامَاً»؛ و بندگان خدای رحمان کسانیاند که... چون نادانان ایشان را طرف خطاب قرار دهند، در پاسخ به آنها سلام میدهند.
🔹در سورهٔ رعد آیه۲ فرمود:
«وَ یَدْرَؤُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةِ»؛ بدی را با نیکی میزدایند.
🔹یا در سورهٔ مبارکهٔ فصلت آیه۳۴، دربارهٔ مقابله با بدیهای دیگران میفرماید:
«اِدفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ»؛ بدی را بهبهترین وجه جواب بده.
👈این آیه میفهماند که وقتی کسی با روش بدی با انسان رفتار کرد، او با بهترین روش پاسخش را بدهد.
🔸امیرالمومنین«علیهالسلام» دربارهٔ این آیه چنین خاطرنشان کردند:
با دشمن خود مصافحه کن؛ اگرچه خوشش نیاید: زیرا این ارتباطی است که خدای متعال به آن امر کرده است: «[بدی را] با آنچه نیکوتر است دفع کن که ناگاه [خواهی دید] همان کسیکه میان تو و او دشمنی بود، چون دوستی صمیمی گشته است. و این [خصلت خوب] جز به کسانی که شکیبایند عطا نشود و آن را جز کسیکه دارای بهرهای بزرگ است، به دست نیاورَد.
@abolhasanmahdavi
✅معنای شجاعت در کلام امام مجتبی«علیهالسلام»
🔻نقل کردهاند که شخصی به محضر امامحسنمجتبی«علیهالسلام» شرفیاب شد و عرض کرد: «شجاعت چیست؟»
🔹حضرت در پاسخ فرمودند:
«مُوافِقَةُ الأَقرانِ وَ الصَّبر عِندَ الطَّعان»؛ شجاعت این است که انسان با نزدیکانش موافقت و همراهی کند و در برابر طعنهزنان و عیبجویان صبور باشد.
🔸بنابراین، انسان شجاع همواره بر نظر و خواستهٔ خود پافشاری نمیکند؛ بلکه همانطور که تمایل دارد دیگران با او همراهی کنند، خود نیز با آنان همراهی و موافقت میکند.
@abolhasanmahdavi
@karafshan5
✅داستان پیامبر خدا و مرد قدرتمند
🔻روزی رسول گرامی اسلام«صلیاللهعلیهوآله» از کنار گروهی عبور میکردند. در میان آنان مردی بود که سنگ سنگینی را بلند میکرد که به آن، سنگ پهلوانان، وزنهٔ مخصوص پهلوانان، میگفتند. مردم نیز از قدرت او در تعجب بودند.
🔹پیامبر«صلیاللهعلیهوآله» فرمودند: «این کیست؟» اطرافیان پاسخدادند: «مردی است که سنگها را بلند میکند.» حضرت فرمودند:
کسی را معرفی نکنم که از این شخص قدرتمندتر است؟ قدرتمندتر از او کسی است که دیگری به او دشنام میدهد و او حِلم میورزد و بر خواستهٔ نفس خویش غلبه میکند و بر شیطان خود به شیطان طرف مقابل پیروز میشود!
▫️چه بسیارند انسانهای زورمندی که به ظاهر، قدرت فراوانی دارند و کسی در زورِ بازو به آنها نمیرسد؛ ولی همین شخص، توان فروخوردن خشم خویش را ندارد و هنگام عصبانیت، از مراقبت از خشم خود عاجز است.
👈امیرالمومنین«علیهالسلام» در این زمینه فرمودند:
«أَقدَرُ النّاسِ عَلَی الصَّوابِ مَنْ لَمْ یَغْضَبْ»؛ قویترین مردم بر راه راست کسی است که غضب نکند.
@abolhasanmahdavi
@karafshan5
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
مؤمن، گناه خود را چونان تخته سنگ بزرگى بر بالاى سرش مى بيند كه مى ترسد به روى او بيفتد
و كافر، گناه خويش را مانند مگسى مى بيند كه از جلوى بينى اش رد مى شود
إنّ المؤمنَ لَيَرى ذَنبَهُ كَأَ نَّهُ تحتَ صَخرَةٍ يَخافُ أن تَقَعَ علَيهِ، والكافِرَ يَرى ذَنبَهُ كأنّهُ ذُبابٌ مَرَّ على أنفِهِ
بحارالأنوار جلد77 صفحه77
@karafshan5
سه بلا در سه هنگام
✅پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله وسلم) میفرمایند:
1️⃣ هنگامی که مردم دسته جمعی گناه کنند خداوند بلایی فراگیر و همگانی بر ایشان نازل فرماید تا متنبه شوند و توبه کنند
2️⃣ هنگامی که امربه معروف و همچنین نهی از منکر فراموش و ترک شود خداوند آن قوم را خانه نشین میکند
3️⃣ و هنگامی که یاد خدا از دلهای بندگان بیرون رود، خداوند ترس از مرگ را بین آنها زیاد کند تا دیگر روی خوشی دنیا را نبینند
📚 منبع: اصول کافی؛ جلد۴، ص ۱۴
@karafshan5
* #یس #شعبان #حفظ #آیت_الله_کشمیری
🔻در روايت دارد كه شب نيمه شعبان هر كسی سه سوره يس بخواند خدای متعال تا سال آينده او را در حفظ و حراست و نگهداری خودش بيمه میكند.
گويا برای سه حاجت مهم هم میتوان خواند؛ چه خود انسان و چه خانواده انسان هر كدام میتوانند بخوانند.
🔸اين عمل شب نيمه شعبان است.
براي گشايش كار، امنيت خود انسان و برای جهات كاری و جهات روحی، همچنین برای خانواده انسان، مفید است.
🔹مرحوم آیت الله کشمیری قدس سره خيلی به خواندن سه سوره يس در شب نيمه شعبان سفارش میكردند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 @karafshan5
🔻اعمال شب نیمۀ شعبان:
🔹۱. بین نماز مغرب و عشاء، ۲۱مرتبه دعای: «بسم الله الرحمن الرحیم، اَلّلهُمَّ اِنَّكَ عَليمٌ حَليمٌ ذو اَنات وَ لا طاقَهَ لَنا بِحُكمِك يا اَللهُ يا اَللهُ يا اَلله، اَلاَمانُ اَلاَمانُ اَلاَمانُ مِنَ الطّاعونِ وَ الوَباء وَ مَوتِ الفُجأَة وَ سوءِ القَضاء وَ شِماتَةِ الاَعداء، رَبَّنا اكشِف عَنَّا العَذاب اِنّا موقِنون اِنّا مومنون بِرَحمَتِكَ يا اَرحَمَ الرّاحِمين» خوانده شود که هر كس در شب نيمۀ شعبان ۲۱مرتبه اين دعا را مابين نماز مغرب و عشاء، قبل از آنكه سخنی بگويد بخواند، تا شب نيمۀ شعبان سال بعد به فرمان خدا، هيچ مكروهی به او نرسد و اگر عمر او تمام شده باشد، خداوند عمر دوباره به او كرامت فرمايد.
«عنوان الکلام مرحوم ملاباقر فشارکی، ص۲۱۰»
🔹۲. دورکعت بعد از نماز عشا خوانده شود یه این کیفیت: در رکعت اول حمد و سورۀ کافرون و در رکعت دوم حمد و سورۀ توحید؛ پس از اتمام نماز ۳۳مرتبه «سبحان الله»، ۳۳مرتبه«الحمدلله» و ۳۴مرتبه«اللهاکبر» گفته شود و پس از آن دعای: «يا مَنْ اِلَيْهِ مَلْجَأُ الْعِبادِ فِي الْمُهِمّاتِ، وَاِلَيْهِ يَفْزَعُ الْخَلْقُ فيِ الْمُلِمّاتِ...» و اذکار پس از دعا؛
🔹۳. غسل كه باعث تخفيف گناهان میشود؛
🔹۴. احياء اين شب است به نماز و دعا و استغفار؛ در روايت است كه هر كه احيا دارد اين شب را نميرد دل او در روزی كه دلها بميرند؛
🔹۵. زيارت حضرت امام حسين«عليهالسلام» است كه افضل اعمال اين شب و باعث آمرزش گناهان است و هر كه خواهد با او مصافحه كند روح ۱۲۴هزار پيغمبر زيارت كند آن جناب را در اين شب و اَقَلِّ زيارت آن حضرت آن است كه به بامی برآيد و به جانب راست و چپ نظر كند، پس سر به جانب آسمان كند پس زيارت كند آن حضرت را به اين كلمات: «اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يااَباعَبْدِاللّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُاللّهِ وَ بَرَكاتُهُ» یا خواندن زیارت عاشورا؛
🔹۶. خواندن اين دعا که به منزلۀ زيارت امام زمان«ارواحنافداه» است: «اَللَّهُمَّ بِحَقِّ لَيْلَتِنا هذِهِ وَ مَوْلُودِها...»؛
🔹۷. خواندن دعای: «اَللَّهُمَّ اَنْتَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ الْعَلِيُّ الْعَظيمُ، الْخالِقُ الرّازِقُ...»؛
🔹۸. بخواند اين دعا را كه حضرت رسول«صلیاللهعليهوآله» در اين شب میخواندند: «اَللّهُمَّ اقْسِمْ لَنا مِنْ خَشْيَتِكَ ما يَحُولُ بَيْنَنا وَبَيْنَ مَعْصِيَتِكَ...»؛
🔹۹. خواندن صلوات شعبانیه؛
🔹۱۰. خواندن دعای کمیل؛
🔹۱۱. گفتن اذکار: «سُبْحانَ اللهِ»، «الْحَمْدُللهِ»، «اللهُ اَكْبَر» و «لا اِلهَ اِلاَّاللهُ» هرکدام ۱۰۰مرتبه که سبب آمرزش گناهان گذشته و بر آورده شدن حاجات دنیا و آخرت میشود؛
🔹۱۲. خواندن دعای: «اِلهي تَعَرَّضَ لَكَ في هذَا اللَّيْلِ الْمُتَعَرِّضُونَ...»؛
🔹۱۳. در این شب به سجده روید و بگویید: «سَجَدَ لَكَ سَوادي وَخَيالي، وَآمَنَ بِكَ فؤادي، هذِهِ يَدايَ وَماجَنَيْتُهُ عَلي نَفْسي، يا عَظيمُ [عَظيماً] تُرْجي لِكُلِّ عَظيم، اِغْفِرْ لِيَ الْعَظيمَ، فَاِنَّهُ لايَغْفِرُ الذَّنْبَ الْعَظيمَ اِلاَّ الرَّبُّ الْعَظيمُ» سر را از سجده بلند کنید و دوباره به سجده روید و بگویید: «اَعُوذُ بُنُورِ وَجْهِكَ الَّذي اَضائَتْ لَهُ السَّمواتُ وَ الاَرَضُونَ وَ انْكَشَفَتْ لَهُ الظُّلُماتُ، وَ صَلَحَ عَلْيْهِ اَمرُ الاَوَّلينَ وَ الاْخِرينَ مِنْ فُجأَةِ نَقِمَتِكَ، وَ مِنْ تَحْويلِ عافِيَتِكَ، وَ مِنْ زَوالِ نِعْمَتِكَ، اَللَّهُمَّ ارْزُقْني قَلْباً تَقِيّاً نَقِيّاً، وَ مِنَ الشِّرْكِ بَريئاً لا كافِراً و لا شَقِيّاً» طرف راست و چپ صورت را روی مُهر بگذارید و بگویید: «وَجْهي فِي التُّرابِ وَحُقَّ لي اَنْ اَسْجُدَ لَكَ».
🔹۱۴. خواندن نماز جعفر طیار؛
🔹۱۵. خواندن چهار رکعت نماز به این کیفیت: در هر رکعت بعد از حمد ۱۰۰مرتبه سورۀ توحید، پس از اتمام چهار رکعت بگویید:«اَللَّهُمَّ اِنّي اِلَيْكَ فَقيرٌ، وَ مِنْ عَذاِبكَ خائِفٌ مُسْتَجيرٌ، اَللَّهُمَّ لا تُبَدِّلْ اِسْمي، وَ لا تُغَيِّرْ جِسْمي، وَ لاتَجْهَدْ بَلائي، وَ لاتُشْمِتْ بي اَعْدآئي، اَعُوذُ بِعَفْوِكَ مِنْ عِقابِكَ، وَ اَعُوذُ بِرَحْمَتِكَ مِنْ عَذابِكَ، وَاَعُوذُ بِرِضاكَ مِنْ سَخَطِكَ، وَ اَعُوذُب ِكَ مِنْكَ جَلَّ ثَنآؤُكَ، اَنْتَ كَما اَثْنَيْتَ عَلي نَفْسِكَ، وَ فَوْقَ ما يَقُولُ الْقآئِلُونَ».
👈جهت مشاهده ادعیه به کتاب شریف مفاتیحالجنان، اعمال شب نیمهٔ شعبان مراجعه فرمایید
@karafshan5
1876496157_5846064141898350782.mp3
1.99M
🔊 دعای روز اول ماه مبارک رمضان
@karafshan5
4_5848135054869400092.mp3
3.96M
🔊 تلاوت جز دو قرآن کریم
🔹 از آیه 142 تا 252 سوره «بقره»
@karafshan5
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
4_5850386854683084684.mp3
4.16M
🔊 تلاوت جز سه قرآن کریم
🔹 از آیه 253 سوره «بقره» تا آیه 92 سوره «آل عمران»
@TasnimNews
4_5863927718336266975.mp3
4.12M
🔊 تلاوت جز چهارم قرآن کریم
🔹 از آیه 93 سوره «آل عمران» تا آیه 23 سوره «نساء»
@karafshan5
4_5859207510623258504.mp3
3.98M
🔊 تلاوت جزء ششم قرآن کریم
🔹 از آیه 148 سوره «نساء» تا آیه 82 سوره «مائده»
@karafshan5
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅اهمیت غذای روح
فلینظر الانسان الی طعامه.
پس انسان باید به خوراکش با تامل بنگرد.
📚 سوره عبس، آیه ۲۴
✍آیه فوق درباره غذاهای جسم ما صحبت میکند، اما سوال ما این است که آیا غذای روح ما دارای اهمیت کم تری است؟ رسول خدا صلوات الله علیه و آله فرمودند: چهار چیز دل را مى میراند: گناه روى گناه، هم سخن شدن زیاد با نامحرمان، بگو مگو کردن با احمق که تو مىگویى و او مىگوید ( در حالی که ) بازگشت ( سخنتان ) به خیر نیست و همنشینى با مردگان! عرض شد: اى رسول خدا منظور از مردگان چیست؟ فرمودند: انسان متمول بی دین و بی تقواست.
📚 مجموعه ورام، ج ۲، ص ۱۱۸
جالب نیست⁉️
هر چهار مورد به وفور در شبکههای اجتماعی پیدا میشوند؛ گناه، نامحرم، احمق، مردهای که علاقه خاصی به نشان دادن زندگی به اصطلاح لاکچریاش دارد!
حالا باید نگاهی به لیست صفحاتی که دنبال میکنیم، بیاندازیم. چند درصد آن ها حال روحی و معنوی ما را تغذیه میکنند؟ چند درصد از این صفحات بیجهت وقت ما را گرفتهاند و ما را از کار خیر، مطالعه، مباحثه علمی، حضور در خانواده و جمع دوستان، کمک واقعی و حضوری به دیگر انسان های اطرافمان، دور کردهاند؟
از امشب تصمیم میگیریم تا یک رژیم درست غذایی برای روحمان درنظر بگیریم، خیلی ساده صفحات نامناسب را حذف کنیم.
#سبک_زندگی_دینی
🍏 @karafshan5
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درخواست مردگان از ما
🔻شب جمعه های ماه مبارک رمضان
#آیتالله_مجتهدی
@karafshan5